Z - Leikkaaminen?

  • 12 790
  • 23

veikkolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Järvenpää, Jokerit, Toronto Maple Leafs
Katsellessani HIFK-Jokerit (13.11) ottelun tilastoja huomasin Marek Zidlickyn saaneen jäähyn leikkaamisesta. Enpä ole vastaavaa termiä ennen kuullut. Mitä leikkaaminen tarkoittaa ja kuinka se määritellään?
 

Hasselhoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itsekin mietin samaa,mut vastaus kuitenki löyty:

Pelaaja ei voi taklata "leikkaavalla" tavalla eikä laskea omaa vartaloasemaan taklatakseen vastustajaa polven seutuun tai sen alapuolelle. Pelaajalle, joka syyllistyy tähän rikkeeseen tuomitaan pieni rangaistus "leikkaamisesta". Jos vastustaja loukkaantuu "leikkaamisen" seurauksena, rikkoneelle pelaajalle tuomitaan iso rangaistus.
 

jst

Jäsen
Lisäkuvauksena vielä edelliseen vastaukseen voisi mainita säännöistä löytyvän seuraavaa:

LEIKKAAMINEN on teko, jossa heittäydytään edestä tai takaa vastustajan polviin tai niiden alapuolelle, rynnätään tai kaadutaan vastustaja polviin, kun häntä on lähestytty takaa, sivulta tai edestä.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Jep, olen nähnyt leikkauksia tuomittavan jos pelaaja liukuu jalkoihin tms, mutta se, mistä tässä IFK-jokerit matsissa jäähy annettiin oli kyllä aika mysteeri. Puhdas persetaklaus, jossa Zidlicky liukui joku 5 metriä perse edellä. Saa aika McGyver (?) olla jos liu'usta taklaa perseellä polvien alle. Käsittämätön tuomio! Tollasia persepommeja näkee näinä kahvakiekon aikana aniharvoin, ja sitten kun sellaisen joku antaa, niin eikun jäähylle. joka matsissa pitäisi olla 8 tuomaria, jotta saadaan kaikki idiootit sinne puhaltelemaan pelleilemään.

No, taisi se toinen tuomari käydä sille viheltäneelle sanomassa vähän tuomiosta. Mutta liigassa näiden ukkojen luonnon päälle varmaan ottaa liikaa se, että tuomioita alettaisiin perumaan jos toinen tuomari on esim. eri mieltä tms. Mikä sen toisen tuomarin lisäarvo sitten on?

Choose kahvakiekko, Choose life. joo-o.
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Eikös

vastaava tilanne ollut silloin kun Myllykoski "leikkasi" Hyvöseltä jalat. Tällöinhän se oli tietenkin puhdas taklaus ja Hannekselta paloi käämit. Niin nykyliigassa ei pienet miehet voi jakaa persetaklauksia isomille, se on väkisinkin silloin tämä "leikkaaminen". Parempi on harrastella hanurihommeleita roikkumalla vastustajassa kaulaotteella tai mailalla pikkuisen husoa, se on miehekästä ja se on Upin mieleen se.
 

threedee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sacramento Kings
vielä kun itse pelasin junnujoukkueessa, niin tuo leikkaaminen selitettiin meille seuraavalla tavalla:

Jos heittäytyy ja kaataa pelaajan, tulee leikkaamisesta jäähy, mutta jos heittäytyy ja osuu kiekkoon ensin ja kaataa pelaajan sitten -> ei jäähyä.

Näin meille opetettiin. Tiedä sitten oliko silkkaa huijausta :D
 
K

kangaroo

Tuleepa tuosta mieleen paikallispeli muutama vuosi sitten jossa Jokereiden Rodrigo Lavins taklasi Kortelaista kylläkin perseellä mutta siten, että liukui Köllin eteen polvet koukussa ja hanuri hyvin alhaalla. Kölliltä meni polvi sekä paloi pinna. Hän antoi sen suuntaista tv-lausuntoa silloin että "nämä entiset venäläiset osaavat hajottaa toisten polvia liian matalilla taklauksilla". Tietysti tulee sitä helpommin pahaa jälkeä mitä isompi on taklattava ja mitä "persjalkaisempi" taklaaja.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
No tässä Zidlickyn tapauksessa taklaus näytti puhtaalta, voi kyllä olla, että Z oli liian matalana. Taklauksen kohteena kun oli Anaheim Aalto, joka ei ole mikään pieni mies. Leikkaaminen oli kyllä jännittävä termi, 20 vuotta olen lajia seurannut ja toi oli kyllä eka leikkaaminen mitä muistan.
 

Juze

Jäsen
Täytyy yrittää päteä: leikkaaminen on Lontoon kielellä clipping.
Kai suurin osa leikkauksista menee kampituksina. Onhan ne sääntökirjassakin samassa kohdassa (635 A ja b).

Tunsinko itseni päteväksi? -No en. : )
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jan Caloun on saanut jo monta jäähyä feikkaamisesta. Milloin näemme jäähyn breikkaamisesta? Siis jos rikkoo toiselta jonkun jäsenen
 

Carlos

Jäsen
Sinänsä taas tyypillistä että "jos pelaaja loukkaantuu, tuomitaan iso rangaistus". Mitä hemmettiä, onko todella tarkoitus että kovia tuomioita ei saa ellei naapuri joudu sairastuvalle???

No "tuonelan joutsenet" tästä tietysti hyötyy :D
 

Nuija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitapaidat
Viestin lähetti Carlos
Sinänsä taas tyypillistä että "jos pelaaja loukkaantuu, tuomitaan iso rangaistus". Mitä hemmettiä, onko todella tarkoitus että kovia tuomioita ei saa ellei naapuri joudu sairastuvalle???


"jos pelaaja loukkaantuu, tuomitaan iso rangaistus" - termi on tosiaan suoraan sääntökirjasta, mutta ei se onneksi sitä tarkoita etteikö isoa rangaistusta voisi antaa, vaikkei pelaaja loukkantuisikaan.
 

theref

Jäsen
Leikkaaminen

Tämä rangaistus on tainnut olla käytössä jo kahdella kaudella ennen tätäkin. Rangaistuksia tuosta syystä on tuomittu kyllä useitakin, mutta aina sitä joku kysyy.

Tarkoittaa siis rikkeitä, jotka tapahtuvat noin niin kuin polven alle ja aiheuttavat vastustajan kaatumisen tms. Vaikea selittää ja kamppi tms on helpompi rangaistus tuomittavaksi.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti JHag
Milloin näemme jäähyn breikkaamisesta? Siis jos rikkoo toiselta jonkun jäsenen

Eikös se olis niikun "lyö itsensä läpi" "breikkaa"(lyö itsensä läpi mistä?) vai olisko se sitä että "breikkaa" jäällä (tanssii breakdancea)

Eks ooomää viksu:p
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Heh, kohta voi antaa rangaistuksen riistämisestä. Ajatteles miten paha mieli tulee pakille, kun joku ottaa kiekon pois, kun juuri on hautonut sitä syöttöä alimpana miehenä, jolla hyökkääjä pääsee yksin läpi ja ratkaisee pelin. Kaverit tulee halaamaan ja kultaa ja kunniaa ja Ilta-Sanomien tähtiä satelee... karvataan kiekko pois ja mmaali.

Miten tämä liittyy leikkaamiseen :confused: , no ei mitenkään:eek:

Jos leikkaaminen tarkoitaa sitä Lämäri-leffan inkkaria, joka ottaa mailalla päänahan pois.:D
 

Juze

Jäsen
Viestin lähetti Teme
Minkähänlainen on tuomarin käsimerkki, kun jäähyn syynä on leikkaaminen?

Tuomari lyö kädellään polvitaipeeseen (takaapäin).

Ja taas mä päden ; )
 

Mr Referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikös T. Favorin tehnyt eilen saksien tapaisen liikkeen sormillaan antaessaan jäähyä?
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti Xantier


Ja laji oli?

Muistaakseni jääkiekko. Onkos teillä Porissa sitten enemmänkin noita leikkaajia? Meillä Helsingissä ei ole.
 

TW

Jäsen
On. Porissa ainakin Pasi Peltonen on saanut leikkaamisesta jäähyn ainakin kerran. Ja silloinkin kysymys oli oikeasti persetaklauksesta.
 

hifk#27

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
juu

Siinä ifk-jokerit ottelussa oli ennen sitä leikkaamis jäähyä samallainen tilanne.
En muista kuka ifkn pelaaja taklasi ?.Ruutua kunnon perse taklauksella ja ei jäähyä, vaikka Ruutu siitä suuttukin tuomarille aika paljon ja Summanenki sano dumarille jotain.

Soitin kaverilleni matsin jälkeen ja sanoin, että Z sai jäähyn leikkaamisesta ja ei uskonut, kuin vasta seuraavana päivänä kun luki hesarista. :cool:
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Kyllähän näitä leikkaamisjäähyjä aina silloin tällöin näkee, mutta se taitaa tuo junnuosasto olla vielä niin nuorta, että eivät ole tuollaisesta rangaistuksesta kuulleetkaan.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti BigRedBob
Kyllähän näitä leikkaamisjäähyjä aina silloin tällöin näkee, mutta se taitaa tuo junnuosasto olla vielä niin nuorta, että eivät ole tuollaisesta rangaistuksesta kuulleetkaan.

Sehän tässä juuri mielenkiintoista oli, että meitä oli siinä 25-40 vuotiaita, eikä tuntunut kukaan tietävän mikäs se tommoinen jäähyn syy on. Jokunen muisti tollaisesta kuulleensa, mutta kukaan ei osannut varmasti sanoa. Voisin sanoa, että noita jäähyjä ei ole juurikaan leikkaamisista tullut, ainakaan IFK:lle.

Ja therefiä lainakseni:
"Tämä rangaistus on tainnut olla käytössä jo kahdella kaudella ennen tätäkin. Rangaistuksia tuosta syystä on tuomittu kyllä useitakin, mutta aina sitä joku kysyy. "

Joten ei tämä taida mistään junnuosastosta olla kiinni.

Olisiko jollain muuten tilastoa, kuinka monta kertaa leikkauksesta on vihelletty jäähyjä? Tänäänhän Hesarissakin oli juttua tuosta Z:n leikkaamisesta, mutta siinä ei mitään statistiikkaa ole, on varmaan ollut kyselijöitä enemmänkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös