Pelaajien \"kierrätys\" maajoukkueessa.

  • 1 664
  • 6

MegaMauler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä mieltä ootte, tuosta aravirran toiminnasta kierrättää pelaajia, niin että melkeen joka turnauksessa on täysin eri joukkue pelaajien osalta?
<BR>Itse olen sitä mieltä, että kauden alussa valitaan takasti ne pelaajat jotka halutaan maajoukkueeseen, ja tehdään niistä joukkue vähän samaan malliin kuin sm-liigassakin valmentajat kokoavat joukkueitaan, sillä tavalla saataisiin yhtenäinen joukkue, joka mun näkemyksen mukaan olisi paras vaihtoehto. Jos joukkue vaan kootaan yhtäkkiä, otetaan pari pelaajaa saksasta pari ruotsista ja pari sm-liigasta ja loput sitten NHL:stä niin eihän siitä tietenkään mitään maailman mestaruutta tule, kun puolet joukkueesta ei osaa puhua enää edes suomea. <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">[addsig]
 

pykli

Jäsen
Kierrätys on tietysti vähän pakon sanelemaa, eihän kukaan pelaaja jaksa/viitsi/halua pelata 54 liigapeliä, pudotuspelejä, 4 maajoukkueturnausta ja MM-kisoja samalla kaudella. Ja joskushan niitä uusia pelaajia on ajettava sisään. Seuraavassa turnauksessahan joukkue on taas hieman lähempänä ykkösmiehistöä kun edellisessä kokeiltiin uusia kavereita.
<BR>
<BR>--- pykli
 

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Kaksipiippuinen asia tämä, ei ole hyvä jos vaihdetaan liikaa pelaajia. Ei ole taas sekään hyvä jos ei uusia kokeilla. Nämä turnaukset ennen MM kisoja on ainoat mahdollisuudet antaa uusille naamoille mahdollisuus näyttää itseään. Täällä Ruotsin puolella on ollut kova \"myrsky\" tästä asiasta. Experttien mukaan pelaajia vaihdetaan aivan liikaa, koska uudessa turnauksessa aina on ollut täysin uusi joukkue. Ei tällä tavalla millään MM kisoihin saada yhtenäistä joukkuetta. Onhan sen jo viime kausien sijoituksetkin Tre Kronorien kohdalla sen kertonut! Suomi taas on menestynyt hyvin vaikka pelaajia ollaan vaihdeltu Leijonissakin vinhaan tahtiin.
<BR>
<BR>\"Kiekkoexpertti\" Ruotsin puolelta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Minä kyllä hyväksyn kierrättämisen.eiköhän maajoukkue nykyaikana oo pelikonsepti,eikä joukkue sanan varsinaisessa merkityksessä.Tästä syystä on vaan hyvä jos mahdollisimman laaja pelaajakatras on sisäistäny sen\"konseptin\",tulee leveyttä ja variaatioiden mahdollisuuksia valmennusjohdolle,eikä myöskään yks tai kaks loukkaantumista tuhoa koko po.kautta.
<BR> Paluuta vanhaan itäblokin sapluunaan en nää edes mahdollisena nykyjääkiekossa.
 

axe

Jäsen
Hyväksyn ja ehdottomasti kannatan maajoukkueiden kierrätystä niin kauan kuin nykysysteemi tosiaan on tämä X+1 turnausta kauden aikana. Ei niitä tosiaan yksikään pelaaja jaksaisi vetää, kun liigakin on niiden takia vielä tiivistetty sitten tähän, että pelataan väsyneenä joka toinen päivä rutiinitason matseja, jotka karkottaa loputkin katsojat pian katsomoista. Joten vaikka välillä valinnat vähän jopa naurattavatkin, niin ihan hyvä niin. Ainahan sitä voi löytyä näitä uusia sankareita tyyliin A. Miettinen.
<BR>
<BR>Se on sitten toinen juttu mitä tämä systeemi tekee koko maajoukkueen arvostukselle, kun melkein jo joka toista voi tituleerata A-maajoukkuepelaajaksi. Ja vähän särähti sekin korvaan, kun Aravirta totesi tässä nyt tammikuussa, että Mikko Luoma pääsee kokeilemaan maajoukkueessa ensi kaudella. Ei Luomaa vastaan mitään, mutta minkäslaiset listat sitä on jo etukäteen väsätty?
<BR>[addsig]
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Samaa mieltä AXEn kanssa siitä , että nykysysteemillä on kutakuinkin \"pakko\" kierrättää isoa rinkiä maajoukkueessa.
<BR>
<BR>Niin kauan kuin näitä pilipali- maajoukkueturnauksia on nykyisissä mittakaavoissa ei maajoukkuepelurin arvo/status oikein tunnu miltään. Liigassa pelaavista on varmaan ainakin reilu kolmasosa ollut lyhyen aikajakson sisällä maajoukkueessa. Jos ajatellaan suoraan ketä lopulliseen maajoukkueeseen olettaisi mahtuvan niin kyllä hymyilyttää ne kaikenmailman suharit joita siellä käy maajoukkuepaitaa koittamassa ja kokemusta hakemassa.
<BR>
<BR>Kansainvälisen pelikokemuksen saaminen taas onkin tärkeä pointti , varsinkin nyt kun ei ole edes mitään Eurosarjaa ,jossa pelaajat saisivat seurajoukkueidensa kautta kokemusta kansainvälisistä peleistä.
<BR>
<BR>Itse haluaisin liigan rinnalle taas pyörimään jonkin sortin Eurosarjan, jossa SM-liigajoukkueita pystyi vertaamaan muiden maiden sarjoihin. Tilaa sille saataisiin riittävästi kunhan maajoukkueturnaukset pudotettaisiin yhteen tai korkeintaan kahteen(+ yksittäisiä maaotteluita). Nythän maajoukkueen turnausten ensisijainen tehtävä on kerätä liitoilleen rahaa eikä mikään lopullisen maajoukkueen kokoaminen. Sen tehtävän ei sentään uskoisi vaativan kaudessa n. 40 maaottelua. Ei täällä sentään ole mitään tuhansia potentiaalisia maajoukkue-ehdokkaita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös