Työsulun jatkumisen/päättymisen tuomat muutokset

  • 3 665
  • 15

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tämän hetken tilanne näyttää varsin mielenkiintoiselta. Tappara nimittäin on lähestulkoon suurin hyötyjä, loppuu NHL:n työsulku tai sitten ei, kiitos Leinosen hankinnattoman linjan.
Jos työsulku jatkuu, niin Tappara todennäköisesti saa hankittua pari kovan luokan vahvistusta + terveen Niemisen. Jos työsulku päättyykin, niin meiltä ei tämän hetken kokoonpanosta lähde pois ketään ja muut heikkenevät. Etenkin kuuden joukkoon tappelevat päävihollisemme, Ässät (Williams), Ilves (Stefan), Lukko (Roloson, Pirnes, Gill, Pettinen), Blues (Kolanos) heikkenisivät vähintään sen syömähampaan verran, joka on meiltä ollut pois jo pitkään. Lisäksi vielä HIFK:lta lähtisi Madden, Zidlicky, Ruutu ja Pirjetä ja turkulaisilta jää Koivu+Recchi+Kipper saamatta. Tämä on ehdottomasti Tapparan hyöty.

Tämän hetken tuskien taipaleessa olen koittanut rauhoitella itseäni sellaisella visiolla, että koitettaisiin tähän joulutaukoon asti pysyä tuollaisessa 3 pistettä / 2 ottelua tahdissa ja ei sen turvin anneta muille kuuden joukkoon tunkijoille vielä liikaa etumatkaa. Joulutauolla todennäköisesti tapahtuu ratkaisut NHL:n suhteen ja sen jälkeen Tappara aloittaa nousunsa kuuden joukkoon. Niemisen lentokelin aikana käytiin taulukossa jopa neljännellä sijalla.

Rosteriin on nyt moutoutumassa hyviä tutkapareja ja Kontiolan kohta loppuva armeija päästää yhden miehen pois piinasta. Visioidaan ensin tilanne, jossa työsulku päättyy. --> Tomikille jatkosopimus ja vielä hankintaan toinen maalintekijä. Heitetään tähän nyt ihan hatusta vaikkapa SaiPan Banham, Lappeenrannassa saattaa olla alennusmyynnit keväällä tiedossa. Jonkun "Bissettin/Stapletonin" Mikki takuuvarmasti löytää.

Laine-Öhman-Tomik näyttäisi hyvältä koostumukselta. Roolitus työmyyrä-pelintekijä-maalintekijä kohdallaan.

Alanen-Kontiola-"Banham" kakkosketjuksi. Roolitus kunnossa.

MOjanen-JOjanen-Venäläinen kolmoseen. Tämä ketju tehnyt erittäin paljon tehoja viime peleissä, Venukin osoittaa heräämisen merkkejä. Hyvä pitää kovat syömähampaat kolmosessa pelaamassa vastustajan hekompia vastaan. Materiaalin pitää olla laaja.

Kossu/Nurmi-Viinanen-Mäkinen. Tämä se nelosketju on. Nurmi kisaa Kossun kanssa pelipaikasta.

Pakisto on se mikä se nyt on.

Kantor-Salmela
Saravo-Puistola
Gusse-Myli
Mäntymaa

Pukka kehiin jos joku loukkaantuu.

No jos se työsulku nyt kuitenkin jatkuu kauden loppuun, niin tilanne onkin jokseenkin toisennäköinen. Tällä hetkellä Tappara pelaa ilman ykköskenttää, mutta sellainen saadaan kehiin Niemisen kuntouduttua ja Kontiolan puhallettua TJ 0. Lisäksi NHL:stä on mahdollista saada joku maailman parhaimmista maalintekijöistä, joka täydentäisi tuon Niemisen ja Kontiolan akselin täydellisesti. Heitetään siihen nyt se "Iginla".

Nieminen-Kontiola-"Iginla". Kaksi vahvaa härkää laidoilla ja aivot keskellä. Tulee ihan mieleen Detroitin 97 ja 98 mestaruusvuosien ykköskenttä Shanahan-Larionov-Lapointe. Täydellinen roolitus, todellinen syömähammas ja ottelujen ratkaisijaketju.

Koska työsulun jatkuessa muiden joukkueiden hyökkäyskalustot vahvistuisivat rajusti, niin pakistoon täytyy hommata joku vahvistus, että balanssi säilyy ja se kestää vielä vertailun. Silloin Tomikille ei pysty tekemään kiintiön takia jatkosopimusta, ellei sitten Teppo Numminen saa päähänsä tulla Tapparaan pelaamaan. Mutta oletus on, että pakiston vahvistus olisi ulkomaalainen. Työsuluttomassa skenaariossa hyökkäystä vahvistettiin jo kahdella miehellä ja sama tapahtuu tässäkin, kun terve Nieminen ja se "Iginla" liittyvät mukaan. Siksi Tomik jää väenväkisin skenaarion ulkopuolelle.

Alanen-Öhman-Laine kakkosessa. Todellinen maalintekijä puuttuu, koska Öhman on kuitenkin se ketjun aivo. Laineelle sitä viittaa voisi sovitella, Jonskin työmyyrärooli on itsestään selvä.

MOjanen-JOjanen-Venäläinen
Kossu/Nurmi-Viinanen-Mäkinen

Nämä vitjat jäisivät samoin, kuten työsulun päättyessä.

Pakistoon saisi tulla mieluiten se "Ference", eli fyysinen ja iso kaveri. Ei kuitenkaan mikään Hälgill, vaan sellainen joka pystyy liikkumaan isossa kaukalossa. Pakiston kiekollinen tasokin huutaisi vahvistusta, mutta fyysinen puoli vielä enemmän, kahdesta pahasta on valittava pienempi. Joku keskimääräistä kovempi NHL-kaveri omaa kyllä kohtuullisetkin kädetkin SM-ligatasolle, joten toivottavissa olisi tasokas all-around-pakki.

Kantor-"Ference"
Saravo-Puistola
Gusse-Myli
Salmela/Mäntymaa

Anssi ja Havu tappelisivat 7. pakin paikasta.

Vaihtoehtoja on siis monelaisia, tuo työsulku ratkaisee paljon mitä tulee tapahtumaan. Toivottavasti siellä sukanvarressa on ylimääräistä näiden visioiden totetuttamiseen. Ikuisena optimistina haluan uskoa niin.

Ps. Lehto maaliin (ei varmaan yllätä ketään)
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juuri näin! Samalla tavalla olen itsekin tilanteen hahmottanut. Kiitos Leinosen harkitsevuuden, Tapparalla on hyvä lähtötilanne kevätkauteen kävi NHL-työsulun kanssa miten tahansa. Toki täytyy tunnustaa epävarmuus mikä liittyy siihen, ettei Niemisen lisäksi muita lakkolaisia oli vielä hankittu, mutta olen täysin varma että yksi tai jopa kaksi pelaajaa Tapparaan saapuu, jos kausi Pohjois-Ameriikassa peruuntuu. Tappara on joka vuosi hankkinut profiilipelaajan tai pari kesken kauden, enkä mitenkään jaksa uskoa, että nyt tästä linjasta poikettaisiin. Vaikka Leinonen puhuikin, että "Niemisen hankinta meni yli pelaajabudjetin", uskon hänen tarkoittaneen kesän rosteria. Olen varma, että vahvistuksen hankintaan on varattu rahaa jo etukäteen.

Myös Tomikin hankkiminen koeajolle oli loistava veto tässä vaiheessa, koska meillä on siinä pätevä täydennysmies, jos NHL-kausi sittenkin alkaa. Tammikuussa alkaa kova kilpalaulanta jokaisesta joka osaa solmia luistimennauhansa itse, jos käykin niin että NHL-pelaajat palaavat työmailleen joulun jälkeen.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tomik siis jatkaa ainakin kauden loppuun, toivottavasti hänestä on riittävästi apua tauon jälkeenkin. NHL jos käynnistyy niin ketjut voisivat olla vaikka tällaiset:

Laine-Öhman-Tomik
M. Ojanen-Ojanen-Venäläinen
Viinanen-Kontiola-Mäkinen
Alanen-Pyymäki/Hutko-Nurmi
Koskenkorva

Koskinen?
Salmivirta?

Kun Saarinen on peluuttanut Viinasta enemmän laidassa kuin keskellä niin oletan että samaan malliin jatketaan tauon jälkeenkin. Toki parasta olisi että koko Saarisesta luovuttaisiin mutta valitettavasti Leinonen taitaa olla eri mieltä. Siitäkin huolimatta että vain muutaman pelin tällä kaudella Tappara on onnistunut pelaamaan niin että paketti on toiminut pelin alusta loppuun asti.Venäläinen jos heräisi keväällä niin tuo hyökkäys näyttäisi kohtalaiselta mutta juuri nyt ei kovin vakuuttavalta kuitenkaan. Öhman on näyttänyt koko alkukauden esimerkkiä kaikille muille ja ne muut Öhmanin jälkeen ovat sitten aina välillä väläytelleet. Kokonaisuutena kyllä täytyy paljon parantaa vielä tässä pakkopulla runkosarjassakin joulun jälkeisissä peleissä, jos aiotaan jatkaa pelejä pitemmälle kuin viime keväänä.

Pakiston osalta Saravo-Puistola kaksikko toimii hyvin. Puistola ollut kaikista paras tähän mennessä. Kantoriakaan en isommin ala moittimaan, harmi vaan että sieltä Nummisen mailatehtaalta ei kunnolista työkalua voida Robertille toimittaa. Nuoret Salmela ja Mäntymaa saavat tälläkin kaudella arvokasta kokemusta tulevia kausia ajatellen ja kehittyvät peli peliltä. Mäntymaan ensimmäinen liigamaali Jyväskylässä paikalla nähtynä oli hieno hetki tietysti jonka muistaa pitkään. Lisää hienoja hetkiä näiden nuorten pelimiesten tarjoamana on lupa odottaa jatkossa. Gustafsson on pelannut tyydyttävästi enkä ennen kauden alkua häneltä ihmeitä odottanutkaan. Myllykoski sen sijaan on ollut iso pettymys ainakin minulle tähän mennessä. Noilla otteilla joku Sveitsin liiga voisi olla parempi paikka pelata. En tiedä mistä mättää ja onko hän ihan täysillä mukana. Nyt tauolla on pohdittava myös, missä jatkuu Pukan pelit sen jälkeen kun kinkut on sulateltu. Kun kiintiössä on vielä yksi paikka mahdollista täyttää niin sanoisin että kannattaa todellakin harkita että takalinjoille yksi vahvistus vielä hankittaisiin. Tämän hetken puolustus on sen verran kapea että jos jollekin tulee huilia niin silloin kyllä joudutaan aika hankalaan tilanteeseen. Hyökkäyksessä sen sijaan ukkoja riittää enemmänkin jotka pelaamaan haluaisivat päästä.
 

kurre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ruotsin torpedokiekkoilijat
Viestin lähetti Henkka
Heitetään tähän nyt ihan hatusta vaikkapa SaiPan Banham, Lappeenrannassa saattaa olla alennusmyynnit keväällä tiedossa.

Toivossa on hyvä elää. Jatkoajan keskustelijoista joka toinen lulee Banhamin tulevan omaan joukkueeseensa siirtoajan viime hetkillä. Kaikki näin ajattelevat ovat tosin väärässä. Tällä kertaa myynti-/vuokrausrulettia ei Lappeessa pyöritetä. Saatte vielä nähdä.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Re: Re: Työsulun jatkumisen/päättymisen tuomat muutokset

Viestin lähetti kurre
Tällä kertaa myynti-/vuokrausrulettia ei Lappeessa pyöritetä. Saatte vielä nähdä.

Jos Kurre väität todella näin ja olet oikeassa, tarjoan siirtorajan umpeuduttua tuopin, kun eksyt Stadin halliin.

Ja ketjuun liittyen: loppuu työsulku eli ei, Tapparan sijoitus tulee olemaan about sama. Ellei Saarista potkita hel***tiin. Saatte vielä nähdä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Re: Re: Re: Työsulun jatkumisen/päättymisen tuomat muutokset

Viestin lähetti HJL

Ja ketjuun liittyen: loppuu työsulku eli ei, Tapparan sijoitus tulee olemaan about sama. Ellei Saarista potkita hel***tiin. Saatte vielä nähdä.

Katsellaas nyt kun Tapparan oikea valmentaja Ville Nieminen palaa helmikuussa kehiin niin voi tahti olla hieman toisenlainen. Puhumattakaan siitä jos joukkueeseen saadaan vielä esim. Teppo Nummisen tasoisia pelimiehiä. Toivossa on hyvä elää...
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Taitaa vaan olla aika epätodennäköstä että Teppo Numminen ikinä Tapprarassa enää pelaa. Vastaavan tasoisia toki voi Tapparankin haaviin tarttua tälle kaudelle, mikäli Leinonen uskaltaa edes jonku sainata.
 

Sucze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HC Kladno, AIK, Färjestad BK
Teposta

Eilen eli 27.12.04 "hokej.cz"-sivut ilmoittivat lyhyissä uutisissaan "varmana tietona", että Teppo siirtyy pelaamaan Sveitsiin ja Luganoon.

Missään Suomi-sivuilla en moista uutista ole nähnyt... Kommentteja/tietoa!?
 

MeanMachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Slovakia
Re: Teposta

Viestin lähetti Sucze
Eilen eli 27.12.04 "hokej.cz"-sivut ilmoittivat lyhyissä uutisissaan "varmana tietona", että Teppo siirtyy pelaamaan Sveitsiin ja Luganoon.

Missään Suomi-sivuilla en moista uutista ole nähnyt... Kommentteja/tietoa!?


No eipä ole Luganon sivuilla mitään. On tainnut mennä Numminen ja Nummelin sekaisin.. No mitäpä tsekit osaisivatkaan tehdä oikein ;)
 

Sucze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HC Kladno, AIK, Färjestad BK
Toivotaan näin... Ei kestä, jos Tappara TAAS tössii Tepon johki muualle pelaan... Vieläkään en ole toipunut siitä TuTo jutustakaan, nimittäin...

Hmm... kyllä siinä uutisessa luki ihan, jotta "zkusený finský zadák Teppo Numminen z Dallasu" eli eiköhän miehen nimi mennyt oikein kuitenkin..?
 

axe

Jäsen
Viestin lähetti Sucze
Toivotaan näin... Ei kestä, jos Tappara TAAS tössii Tepon johki muualle pelaan... Vieläkään en ole toipunut siitä TuTo jutustakaan, nimittäin...

10 vuoden takaisista ajoista en tiijä, mutta tästä kaudesta on kyllä turha syyttää Tapparaa sössimisistä Tepon suhteen. Kaikki ovet on olleet koko ajan avoinna, mutta kun miestä ei vain kiinnosta yhtään pelata Tapparalle. (se taas saattaa johtua niistä mystisistä menneistä joista kaikilla on oma versionsa, mutta se taas on toinen juttu)
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti axe
10 vuoden takaisista ajoista en tiijä, mutta tästä kaudesta on kyllä turha syyttää Tapparaa sössimisistä Tepon suhteen. Kaikki ovet on olleet koko ajan avoinna, mutta kun miestä ei vain kiinnosta yhtään pelata Tapparalle. (se taas saattaa johtua niistä mystisistä menneistä joista kaikilla on oma versionsa, mutta se taas on toinen juttu)

Mää taas luulen että Teppo lähinnä katsoo jos NHL alkaa ja sitten pohtii jaksaako pelata ollenkaan. Tärkeintä taitaa olla tässä vaiheessa jo perhe, kun euroja/dollareita alkaa olemaan sen verran tilillä. Sitten ehkä jos perhe tahtoo pieni alppiloma Sveitsissä, frangit tilille ja eläkkeen voikin sitten aloittaa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti eagle
Mää taas luulen että Teppo lähinnä katsoo jos NHL alkaa ja sitten pohtii jaksaako pelata ollenkaan. Tärkeintä taitaa olla tässä vaiheessa jo perhe, kun euroja/dollareita alkaa olemaan sen verran tilillä. Sitten ehkä jos perhe tahtoo pieni alppiloma Sveitsissä, frangit tilille ja eläkkeen voikin sitten aloittaa.

Urheiluradiossa ennen joulua jutusteli, ettei tämän ikäisenä ja niin kauan pelanneena ole hirveää tarvetta päästä pelaamaan.
Perheen kanssa olosta ja muusta sellaisesta jutteli.

Jotenkin jäi jutusta sellainen kuva, että jos NHL kausi jää väliin, niin välttämättä ei pelaa missään.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti msg
Urheiluradiossa ennen joulua jutusteli, ettei tämän ikäisenä ja niin kauan pelanneena ole hirveää tarvetta päästä pelaamaan.
Perheen kanssa olosta ja muusta sellaisesta jutteli.

Jotenkin jäi jutusta sellainen kuva, että jos NHL kausi jää väliin, niin välttämättä ei pelaa missään.

Niin, tätäpä juuri tarkoitin. Teppo on kutienkin pelannut ammattilaisena 20-vuotta ja kiertänyt NHL'ääkin yli 15-vuotta, joten ei mikään ihme jos innostaa muut asiat ja perheen kanssa olemiset.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tähän väliin päivitystä. Mitään isoja juttuja ei välttämättä enää tapahdu. Sellainen kutina on että hyökkäykseen ei välttämättä hankita enää ketään vaan pikkuisen enää hienosäädetään nykyistä. Kausi mennään säästellen loppuun ja urheilullinen menestys jää miksi sitten jääkin.

Arvio:

Hutko
Niinimäki
Nurmi
Pyymäki
Salmivirta

Tästä viisikosta Hutko ja Nurmi pysyvät Tapparassa kun molemmat voivat pelailla myös A:ssa miten sitten sovitaankin. Salmivirta varmaankin jatkaa jossain päin mestistä tämän kauden loppuun kuten järkevää onkin. Niinimäki ja Pyymäki ovat molemmat pieniä kysymysmerkkejä, millaisia suunnitelmia Tapparalla on heidän loppukautta ajatellen.

Pakistoon hankkisin kyllä yhden vahvistuksen kun kiintiössä on siihen varaa mutta voi olla että se(kään) ei Leinosta enää kiinnosta tätä kautta ajatellen vaan tähtäin on jo asetettu ensi kauteen. Päivä kerrallaan pitää odotella mitä tapahtuu, vai tapahtuuko mitään.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti TM
Tähän väliin päivitystä. Mitään isoja juttuja ei välttämättä enää tapahdu. Sellainen kutina on että hyökkäykseen ei välttämättä hankita enää ketään vaan pikkuisen enää hienosäädetään nykyistä.
Tuota edellistä viestiä kirjoittaessani en ajatellut sitä että Vertala voisi saada kenkää Jokereista. Toivottavasti pelailee kauden loppuun mustamakkara palkalla ja ensi kautta ajatellenkin Leinonen on saanut nimen paperiin edullisesti.

Vieläköhän tulisi joku pakkikin tämän kuun aikana. Toivossa on hyvä elää ja huomennahan Leinonen sitten toivottavasti vähän kertoo muutakin kuin että Vertala on hankittu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös