yritetäänkö lätkän kiinnostavuus romuttaa??

  • 3 352
  • 26

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: peli-ilosta

Viestin lähetti pänkäle
Yksi syy siihen miksi maalimäärät ja katsojien kiinnostus kiekkoon ovat laskeneet, on todellisten taiteilijoiden ja persoonallisuuksien puuttuminen nykyisiltä areenoilta. Mutta eivät ne taiteilijat ja persoonallisuudet kulttuurinkaan puolella pääse kehittymään tiukassa kontrollissa. Kasvaminen sellaiseksi on luova prosessi, ja vaatii jonkun asian niin perinpohjaisen oivaltamisen että sitä pystyy varioimaan ja sitä pystyy kehittämään loputtomiin. Ja kuten tiedämme - väsynyt mieli harvemmin sellaisiin oivalluksiin kykenee.

Eiköhän maalimäärien laskeminen johdu lähinnä siitä että
1) peli on muuttunut viime vuosina yhä puolustusvoittoisemmaksi
2) jääkiekon taso on kokonaisuudessaan noussut (viisikkopeli on mennyt yhä tiiviimmäksi ja kurinalaisemmaksi sekä maalivahdit ovat entistä parempia) ja 3) kaukaloita on pienennetty

Kumma kyllä, kiekkopäättäjät hehkuttivat kaukaloiden pienennystäkin muistaakseni sillä, että kun on vähemmän tilaa, tulee tilanteitakin enemmän (kuvastaa varmaan kavereiden "asiantuntemusta" lajia kohtaan). Todellisuudessahan kapeammassa kaukalossa on vain entistä helpompi puolustaa ja vaikeampi hyökätä: pienemmässä tilassa on helpompi ottaa vastustajalta tila ja vauhti pois, sekä keskialueella että omassa päässä.

En usko että kyseessä olisi taiteilijoiden puute. Ennenvanhaan taiteilijat tulivat vain enemmän esiin; kun viisikkopeli ei ollut niin kurinalaista, eikä puolustettu niin tiiviisti kuin nykyään, taitavimmat kaverit saattoivat kahvittaa koko vastustajan viisikon + maalivahdin. Nykyään puolustustetaan paljon paremmin: niin taitavaa kaveria ei löydykään joka pysyisi pyörittelemään vastustajan koko kentällistä melkein yksinään. Joukkuepeli on noussut paljon tärkeämpään rooliin kuin yksilöiden taidot (vrt. tämän kauden Blues ja Pelicans).

Maalimääristä en olisi niin huolissani. Olen nähnyt huippuviihdyttäviä jääkiekko-otteluita jotka ovat kuitenkin päättyneet 1-0 tai 0-0, ja olen nähnyt kentällä myös kaameaa sekoilua, tuloksena esim. 7-5. Toisissa peleissä tulee enemmän maaleja, toisissa vähemmän, mutta maalimäärällä ei sinänsä ole mitään tekemistä pelin laadun ja viidyttävyyden kanssa (paitsi ihmisille jotka eivät ymmärrä pelistä muuta kuin "Nyt tuli maali"). Sen sijaan juuri nämä uudet teennäiset sääntömuutokset uhkaavat pilata koko hienon pelin.
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni edelleen SM-liigan kiinnostusta vähentää uudet säännöt ja sääntökokeilut, joilla yritetään saada peliä kiinnostavammaksi. Tällaiset kikkailut kääntyvät vain melkolailla itseään vastaan, URPO!

Ennen häviöstä sai nolla pistettä, nykyään siitä saa pisteen, jos häviää jatkoajalla. Tai eihän se SM-liigan mukaan edes ole tappio, vaan jatkoajalle mentäessä molemmat ovat jo pelanneet vähintään tasan. Miksei jaeta samantien molemmille joukkueille varma piste heti ottelun alkajaisiksi, ettei tule paha mieli kenellekään.
Kahden viivan syöttö poistettiin, jotta saataisiin enemmän maaleja; ei auttanut.
Jatkoajalla pelataan 4-4 vastaan samoin selityksin, ei vaikutusta.

SM-liigasta yritetään kaikin tavoin tehdä tavalliselle tallaajalle helposti alas menevää pullamössöä. Todelliset lajin ystävät ja joukkueiden oikeat fanit jätetään toissijalle. Pääasia että rahaa tulee, vaikka tunnelma latistuisikin.

Ilveksessä sentään yritetään:
Fan Clubin korttia vilauttamalla, saa lipun päätyyn D2-katsomoon (fanikatsomo) 45mk:lla, norm. hinta 85mk. Fanikausikortti ko. katsomoon maksaa 1250mk.
Seisomakatsomon lipuista Ilves veloittaa 50mk. Tappara kiskoo seisomalipusta järkyttävät 65mk!
Samalla rahalla pääsee esim. istumaan E-katsomoon.
Tamperelaiset seurat eivät ottaneet käyttöön paljon kohua ja keskustelua herättänyttä pysäköintimaksua.
Olen kuullut 30mk:n todella järjettömästä pysäköintimaksusta jossakin (Espoo?).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös