Boston Bruins 2017–2018

  • 87 566
  • 293

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Bruins teki sopimuksen yliopistokautensa päättäneen Harvardin tähtipelaajan ja kotikaupungin pojan Ryan Donaton kanssa. Olympialaisissa onnistunut, mahtavalla peliälyllä varustettu taitosentteri on siis sopimuksensa puolesta heti valmis hyppäämään Bruinsin kokoonpanoon. Pidän tätä jopa todennäköisenä kun sairastupa on tällä hetkellä täynnä runkopelaajia. Bostonissa on viime vuosilta hyviä kokemuksia nuorten tuomisesta suoraan NHL-tasolle ja uskon että siellä tehdään tässäkin tapauksessa oikeat ratkaisut.

Ryan Donato: Big Decisions Ahead (youtube)
Bruins sign Ryan Donato out of Harvard (Boston Herald)
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Bruinsissa lienee ensi kaudella kolmossentterin paikka auki, jos arvataan, että Riley Nash lähtee hakemaan markkinoilta isointa tarjolla olevaa sopimusta. Donato on hyvä ehdokas nappaamaan tuon rosteripaikan.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Donato pelaa yöllä Columbusta vastaan.
Mielenkiintoinen tarina ,Bergeron muistaa pojan luistelleen isänsä Tedin kanssa reenien päätteeksi hänen tulokaskaudellaan,nyt tuo sama pikkunaskali on joukkuekaveri.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Ihan väkevä debyytti ollut ja tulihan se maalikin sieltä. Mestat toki ollut useampaankin.

EDIT: 1+2 jo ja mestoja tekee liukuhihnalta

EDIT2: "Vähän" jäi kyllä kaivelemaan tuo dumarointi jatkoilla...
 
Viimeksi muokattu:

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Donato pääsi heti kovien jätkien valikoituun kerhoon kun onnistui tekemään debyytissään useamman pisteen. Kuulemma edellinen vastaavaan kyennyt kaveri oli nimeltään Jarno Kultanen joskus 18 vuotta takaperin. Paikkoja oli tosiaan tehdä useampikin piste ja terävästi tuntui pelaavaan ainakin joukkueen parhaimpien pelaajien kanssa. Muutamaan otteeseen löysi itsensä jäänpinnasta, mutta eipä tuo mikään beefcake ole muutenkaan olemukseltaan.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ihan asiallinen debyytti Donatolta. Perinteisesti kokoonpanoon haetaan kovuutta ja kokoa ennen pudotuspelejä. Onneksi Bruinsillakin on nyt Donato ja Gionta.

Eipä ole ikävä niitä aikoja, kun sai jännittää sellaisten superlupauksien otteita ja kokoonpanoon nousemista (tai yleensä nousematta jäämistä) kuin Hamill, Cross, Colborne, Caron, Knight, Spooner ja Khoklachev. Seguin ja Hamilton toki pari valonpilkahdusta välissä, mutta heidät päästiinkin varaamaan korkealla. Sattumaa tai ei, niin meno muuttui sen jälkeen kun pitkäaikainen "pääskoutti" Wayne Smith sai lähteä kesällä 2013. Seuraavana kesänä Bruinsilla oli vain 5 varausvuoroa, mutta noilla onnistuttiin ihan kivasti 4/5: Pastrnak, Donato, Heinen, Bjork + Emil Johansson. 2015 vuoden varauksista ja varaamatta jättämisistä voi toki olla montaa mieltä, mutta siltäkin vuodelta vakiokokoonpanossa on kuitenkin jo DeBrusk ja Carlo. 2016 oli vähintäänkin 6+1 oikein lotossa kun tuli McAvoy. Frederickistäkin voi ihan tekijämies tulla.

3-4 vuotta sitten näytti siltä, että runko vanhenee käsiin, eikä omista junnuista tule apuja kun draftaaminen kusee. Onneksi meno on sen jälkeen muuttunut ja sen jälkeiset varaukset ovat jo nousseet runkopelaajiksi ilman 5 vuoden junnuissa ja farmissa kypsyttelyä. En tiedä onko ollut taidolla vai tuurilla vai vähän molemmilla, mutta Sweeney näyttäisi onnistuvan siinä monien haaveilemassa lennosta uudelleenrakentamisessa. Terveisiä Detroitiin, Montrealiin ja vähän myös Chicagoon.
 
Donato pääsi heti kovien jätkien valikoituun kerhoon kun onnistui tekemään debyytissään useamman pisteen. Kuulemma edellinen vastaavaan kyennyt kaveri oli nimeltään Jarno Kultanen joskus 18 vuotta takaperin.

Kultanen ei ole vain edellinen, vaan myös ainoa kyseiseen suoritukseen yltänyt pelaaja koko Bruinsin 94-vuotisessa historiassa. Tai ei enää ainoa kun Ryan Donato liittyi samaan kerhoon. Kyseessä siis pelaajat, jotka ovat tehneet debyytissään vähintään kolme tehopistettä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Donato näytti tosiaan hyvältä ottaen huomioon ensimmäisen pelin ylimääräisen jännityksen. Vauhdikas alku uralle ja varmasti helpotus Bruinsille näiden loukkaantumisten keskellä.

Peli on ollut hämmästyttävän vahvaa vaikka kentällinen pelaajia rosterin terävimmästä kärjestä puuttuu. Viimeisimpänä tähän porukkaan liittyi Rick Nash ylävartalovammalla.
Szwarz nostetaan Blidhin tilalle ja myös Postma on nostettu mukaan ilmeisesti McQuaidin epävarman pelikunnon takia. Olisikohan loukkaantumiset jo tässä? Tällä tahdilla ei riitä pelaajat playoffeissa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Onko palstan Bruins miehillä/naisilla hajua milloin Bergeron palaa kokoonpanoon? Kiinnostaa lähinnä HockeyGMn takia.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Sitkeä on kyllä Bruins. Starsia vastaan tosi tasainen peli Dallasissa, Lehtonen ja Rask olivat molemmat kovassa vireessä ja kieko pysähtyivät. Viimeiseen erään lähdettiin Dallasin kahden maalin johdosta, mutta sieltä vaan viimeisen 20 minuuttisen aikana Bruins punnersi kolme maalia ja voiton kotiin. Marchandille 1+2 ja kaveri oli jokaisessa maalissa hyvin ratkaisevassa roolissa. Schaller ja Pastrnak onnistuivat myös maalinteossa. Postma pelannut hyvin nyt, kun päässyt jälleen ison liigan puolelle. Yllättävän hyvin Bruins pelaa ottaen huomioon, että kolme parasta puolustajaa sivussa, ykkössentteri, DeBrusk, Rick Nash, Backes, Bjork. Poissaoloista huolimatta matka taittuu ja maisema vaihtuu. Khudobin ja Rask viimeisinä lukkoina antavat joka ilta joukkueelle mahdollisuuden voittaa.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/boston-bruins-2014–2015.58868/#post-5414156

@pikku-hermanni

https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/boston-bruins-2014–2015.58868/#post-5417451

@larzzon

Discussing Brad Marchand's impressive season - YouTube

Inhoan rottaa yli kaiken, mutta onhan tuo ihan jäätävän vakuuttavaa jälkeä. Tiedä sitten olisiko tässäkin kolikon toisella puolella oleva fraasi totta. Jos Marchand ei omaisi rottamaista asennetta olisiko hänestä tullut näin dominoiva pelaaja NHL?
 
Viimeksi muokattu:

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Ei ole vielä tullut raporttia loukkaantuiko Grzelcyk pahastikkin yön ottelussa Jetsejä vastaan kun Morrissey kävi ajelemaan numeroihin kostoksi väärää miestä Marchandin taklattua Scheifeleä puhtaasti tokan erän lopussa. Toki tuon vitosen johdosta saatiin yksi piste ylivoiman oltua tehokas vaikkei juurikaan pyöritystä saatu aikaiseksi ja Khudopin päätti imaista yhden alivoiman. Marchandilta kaksijakoinen ottelu. Menetteli kiekkoja ihan liikaa ja kusi ylivoimalla typerästi muutamaan otteeseen hyvän tilanteen kasaan, mutta vastapainoksi väänsi kaksinkamppailuissa kiekkoja omille kampeamalla big buffyäkin irti kiekosta. OT oli lähellä zero to hero hetki kun päästi Connorin/Ehlersin koittamaan maalia, mutta sitten jalat hapoilla nykäisi Myersilta kiekon pois ja läpäriin jatkoajan viimeisillä sekunneilla, mutta veto oli täysi torspo.
Katsoin jälkimmäisen puoliskon ja Jetsin prässi tuotti kovasti vaikeuksia päästä omista pois välillä. Toisaalta näytti ihan hyvältä rakentelut sitten kun sieltä päästiin pois joten luotto pitkään kevääseen eikun kasvaa. Krugia olen välillä erehtynyt dissaamaan oman pään heikkouden johdosta, mutta tällä hetkellä kaverin arvo on joukkueelle mittaamaton. Mahtavaa peliä pelaa molemmissa päissä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/boston-bruins-2014–2015.58868/#post-5417451

@larzzon

Discussing Brad Marchand's impressive season - YouTube

Inhoan rottaa yli kaiken, mutta onhan tuo ihan jäätävän vakuuttavaa jälkeä. Tiedä sitten olisiko tässäkin kolikon toisella puolella oleva fraasi totta. Jos Marchand ei omaisi rottamaista asennetta olisiko hänestä tullut näin dominoiva pelaaja NHL?

No eikö Marchand mielestäsi ole dominoiva pelaaja NHLssä?

Aika nopeastihan kaverista näki lahjakkuuden, vaikka se ehkä junnuna vielä piilossa olikin. Marchand on NHLn ketterimpiä pelaajia, ehkä ketterin. Uskomaton kehonhallinta, paljon luontaista nopeutta ja voimaa. Tähän kun yhdistetty vuosien saatossa paljon työtä, niin satoa poimitaan.

Itseäni on Marchandissa sylettänyt eniten kurittomuus. Ei niinkään rottailut, vaikka ne ehkä samasta kumpuavatkin, vaan kiekolliset riskit, ns. henkilökohtaiset gainit joukkueen piikkiin. Viime yönä menetti taas kiekon hyökkäyssinisellä. En muista rokottiko vastustaja juuri siitä tilanteesta, mutta paikan sai. Toki nämä ovat vähentyneet ihan vain siksi, että Marchand ei juurikaan kiekkoa menetä. Missään. Mutta toki tyhmä ratkaisu on aina tyhmä ratkaisu huolimatta pelaajan tasosta. Harmittaa siksi, että niiden karsiminen on niin helppoa, eikä vaadi kuin hivenen peliälyä ja jonkun verran nöyryyttä.
 

Knap

Jäsen
Zdeno Chara vuoden soppari 5 miljoonan caphitilla. Erinomainen sopimus. Chara ollut tälläkin kaudella loistava, eikä oikeastaan pelkoa lainkaan, että ensi kaudella merkittävästi hyytyisi. Voin kuvitella neuvottelut, kun Sweeney tarjonnut 3x7 sopimusta, johon Chara on vaatinut alennusta ja vuosia vähemmäksi. Haluaa lähteä arvokkaasti scenestä kun sen aika on, eikä kesken sopimuksen. Toivottavasti tämä ei ollut kuitenkaan viimeinen sopimus kapteenille.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Koosteiden perusteella näytti olleen ihan mukavasti tunnetta Lightningia vastaan, ja konferessin kärkipaikkahan sieltä tuli. Tuossa alkaa olla jo jonkinasteiseen rivalryyn kohta ainekset, kun joukkueet kohtaa toisensa vielä kertaalleen runkosarjassa. Melko herkullinen pari olisi myös pudotuspelejä ajatellen, jos joukkueet pääsisivät toisensa siellä kohtaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jotain rivarlya huudellaan jo joukkueiden välille ja Raskin koputtelut Conacherin kuuppaan olisivat sen aiheuttaja... Eipä siinä, ihan hyvä jos tuleekin vähän tunnetta peleihin. Kuinkas usein nämä joukkueet kohtaavat runkosarjassa?
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Kuinkas usein nämä joukkueet kohtaavat runkosarjassa?

Ihan vakiot neljä kertaa kaudessa. Tälle kaudelle yksi kohtaaminen jäljellä siis vielä kuten ylempänäkin todettiin. Asetelmien hakuahan viime yön pelissä jo oli mahdollista pudotuspelikohtaamistakin varten.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Oli kyllä jäätävän hyvä matsi, panokset olivat kovat ja se kyllä näkyi kentällä. Bruins vei ekaa erää selkeesti ja McDonaugh teki pari pörsää viimeisellä minuutilla joilla Bruins kahden maalin johtoon. Erä meni selkeesti Bruinsille näppärien syöttöcombinaatioiden myötä ja ansaitusti johossa tauolle. Toinen erä alkoi jäähyilessä ja koko erä olikin Tampan showta. Bruins taisi saada 2 laukausta koko erässä. Kolmannessa sitten taas bounce back ja hallittu voitto hienon esityksen jälkeen vaikka Tampa tulikin kertaalleen tasoihin mutta molarin alueella seisoskellut Cirelli aiheutti hylyn ihan ansaitusti. 1 ketju järkkäsi uskomattoman hienon 4-2 maalin ja olin lukevinani Bergyn huulilta OMG kommentin pelaajien mennessä onnittelemaan toisiaan uroteon jälkeen.

Bostonin ykkönen vei Tampan vastaavan tänään ihan pystyyn ja jännä nähdä miten vieraissa Cooper peluuttaa match upit. Näkemäni perusteella tämä pari on aika lähellä kohtaamista idän finaaleissa, vaikka siellä toki Columbus, Washington ja miksei Torontokin on esittänyt hyviä otteita. Paskapurkkia en etes maininnut, koska sehän me pyöritellään 4-1 jos sattuvat samalle viivalle jossain vaiheessa.

Puolustuksessa Kevan Miller ja Torey Krug ovat nostaneet omaa tasoaan pari pykälää ja Krugista tulee tällä hetkellä mieleen lähinnä Neo Matrixista. Tuntuu aika ja tila hidastuvan kaverin saadessa kiekon ja tämän tästä tulee jotain uskomatonta oivallusta jonka jälkeen kiekkon löytyy oman ukon lavasta tilanteissa joissa 99% pakeista tykittäisi kiekon mahollisimman kauan itsestään. Tuleva Norris McAvoy ja Chara vielä kehiin niin ei oo kaukana etteikö Bruinsin puolustus olisi jo koko liigan kovin kokonaisuus mitenkään Nashvilleä väheksymättä. Unohtu mainita että Carlon peli on mennyt myös tosi paljon eteenpäin, sen pystyy jo näkemään kaverin olemuksesta kentällä joka on selkeästi varmempi aikaisempaan verrattuna.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kattelen tässä tota Bruinsin viime yön matsia, kun kaveri kehui kovaksi kamppailuksi.

Uskoin pitkään Tampan kohtaavan Predatorsin finaalissa, mutta nyt viime aikaisten otteiden myötä mun on vaikea nähdä Bruinsin tipahtavan kellekään. Joukkue vaikuttaa niin vahvalta henkisesti ja tuntuu olevan semmonen harmonia, että alta pois.

Bergeron on aivan jäätävän hyvä pelaaja.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Nii, eihän Bergeron mikään Crosby tai McDavid ole, mutta vuosien saatossa on oppinut aika luottavaiseksi sen suhteen, että ketä vastaan #37 nyt sitten aloitukseen kyykistyykään, niin Bruins ei sen vuoksi häviä.

Tuli tästä Bolts-matsista mieleen, että vaikka Bruinsin joukkue on muokkaantunut nyky-NHLn mukana taitavampaan suuntaan, niin joukkue on edelleen tarvittaessa kova, fyysinen tai miten tuon nyt ilmaiseekaan. Eli jos pudotuspelisarja menee nenänniistokilpailuksi, niin ei Bruins ainakaan idässä heikoilla ole. Lännestä löytyy sitten kovia joukkueita myös, Kings varmaan sen puolen kukkulan huipulla.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
komppaan tuota larzzonin viestiä, vaikka samaan aikaan vähän sylettää itteä ettei ole sellaista Lucicin kaltaista mörköä hyökissä joka pistää ne tönimiset heti loppumaan hyökissä niin pakeissa oma inhokki McQuad ja Miller kuiteskaan Charan lisäksi ei epäröi hetkeäkään tiputtaa hanskoja jos tilanne niin vaatii. Ja vaikka tappeut alkaa olemaankin mennyttä muotia niin kyllä se peliä piristää ja tuo oman lisänsä jälkipelihin. Lännen kovimpia joukkueita vastaaan ollaan kyllä pahasti alakynnessä ja se vanha kunnon big bad bruins ei ole pätenyt aikoihin mutta onneksi löytyy silti kovia laitavääntäjiä kuten joukkueen identiteettiin kuuluu
Edit; aamupäissään kirjoitettu viesti kokonaisuudessaan( hymiö)
 
Viimeksi muokattu:

Knap

Jäsen
Bruins prospect Urho Vaakanainen valittu leijonien ensimmäiseen leiriryhmään. Outo valinta, niin kuin moni muukin, mutta toivottavasti Urho on jo lähelle kv-tason puolustajaa, mielenkintoista seurata.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Bruins prospect Urho Vaakanainen valittu leijonien ensimmäiseen leiriryhmään. Outo valinta, niin kuin moni muukin, mutta toivottavasti Urho on jo lähelle kv-tason puolustajaa, mielenkintoista seurata.
Ei ainakaan SaiPan pelien perusteella, pitkä on vielä pojalla matka. Niiniimaan sanoin hyviä aihioita siellä on, mutta vielä ei ole Liigaa kovemmalle tasolle asiaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös