SaiPa pudotuspeleissä 2018

  • 54 325
  • 273

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä oli kaksi erää suora jatkumo torstain pelistä ja tunnelmaa paransi vieressä istuneet pelikaani-kannattajat, jotka jauhoivat sellaista paskaa että tolkku pois.
Minusta ei ollut suoraa jatkumoa, nythän Pelicans ei edes yrittänyt pelata aloitteellisesti, oliko sitten eväät syöty noin pahasti vai valittu taktiikka. Radken hyökkäyspään kompuroinnista saivat ylivoiman, josta rankasivat sekä ohjuri yhdestä harvoista hyökkäyspään pyörityksestä, onneksemme noin passiivisella esityksellä ei lopulta jatkopaikkaa ansaittu.

Hieno suoritus viidellä pakilla pelaten, mutta sama taisi olla tilanne kaverillakin (Rekonen?). Virkkunen pelasi vain muutaman minuutin.
Hieno taisteluvoitto. Tästä eteenpäin vain voitettavaa. Lepoa ja rentoa meininkiä jäälle.
Hieno esitys näiltä viideltä pakilta. Ja nousu kesäloman porteilta jatkoon tehtiin vielä kolmella ketjulla. Kai me jatketaan noilla kolmanteen erään muokatuilla ketjuilla. Nättinen ja Hamilton vaihtoivat paikkoja.

Toivottavasti uuteen sarjaan saadaan taas kuutta pakkia kentälle ja keksitään jotain lääkkeitä, että saataisiin nelosketjustakin hyödyllisempi.
 

kunnonjykit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Huhhuh, olipas kova päivä eilen. Vieläkin menee kylmiä väreitä ja epäuskon huokauksia tuosta noususta ottelun lopussa. Malttamaton kun olen, niin alan myös mielessäni kääntämään uutta sivua ja se ajoi mut tänne palstalle näpyttelemään. Mikä meitä odottaa tiistaina? TPS ainakin minun silmään sopii meille erittäin kivasti vastustajaks seuraavassa vaiheessa. Mielipide perustuu runkosarjassa nähtyihin otteisiin hunajapoikia vastaan, mutta kuten tunnettua, runkosarja on aivan eri sarja kuin mitä nyt keväällä pelataan. TPS on aivan ylivoimainen suosikki ottelusarjaan, mutta mitä palstaveljet ajattelee tulevasta vastustajasta? Kallio kohtaa toisen Kallion (alakerran luuta) ja aktiivisuudella sekä raivokkaalla asenteella näen, että ei me TPS:aa ihan helpolla jatkoihin tulla päästämään.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaikkien aikojen SaiPa matsi eilen.

Denisov saa pelata niin paljon kun haluaa. Huikeeta suorittamista - todellinen playoffs pelaaja. Toivottavasti Sneck ja Carson palaavat, muuten ei puolustus kestä ottelutahtia.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Haudan partaalta kunnianpoluille. Jollain tapaa vähän tuli muistumat siitä legendaarisesta JYP-sarjasta, missä noustiin aika kuilusta valoon.

Toki aina toivoo, että säälit sujuisi heittämällä ja saisi ne nopeasti pois alta ja miehet lepäämään vielä kovempia koitoksia varten, mutta joskus ne menee näin ja jos ei muuta, niin tämä oli varmasti iso ja tärkeä henkinen koulu kaikille pelaajille jääkiekosta ja valmentajille myös. Lehterä varmasti todella fiiliksissä ja vapautunut, kuten haastetteluista ja kuvista voi nähdä. Iso kanto kaskessa hänellekin ja kun on tosiaan liigavalmentajana noviisi, niin paljon tulee oppia kovista paikoista tätä kautta. Ehkä tämä oli siis SaiPalle hyväksi tulevaa TPS-sarjaa ajatellen, sen näkee.

Kiehtovaa tulee olemaan ja TPS jotenkin erityisen kiinnosta vastus. Playoffs-historiaahan on yhteistä ja näistä itsellä vahvasti muistissa se, että varsin ylivoimaista ja sittemmin toki mestaruuden vienyttä TPS:a vastaan kamppailtiin 90-luvun lopuilla välierissä. Tässä voisi olla saumat maksaa potut pottuina? :) Ollaanhan TPS tosin taidettu kohdata nimenomaan sääleissä ja voitokkaasti tän vuosikymmenen puolella, vai muistanko väärin nyt? En jaksa lähteä tarkistelemaan asioita.

Tämä on hieno juttu joka tapauksessa ja varmaan kaikille olisi jäänyt varsin vaisu maku suuhun jos kausi olisi nyt päättynyt, vaikka se nyt kokonaiskuvassa olisi etenkin jälkeenpäin voinut nähdä onnistuneena, viime kauden mahalaskun jälkeen. Nyt on vielä mahdollisuus kirkastaa asioita lisää ja ylipäätään pelataan siell' missä pitääkin.

Täytyy vielä lisätä, että Pelicans on itselleni seurana sellainen, jolle häviäminen kirvelee erityisen paljon ja toisaalta myös jonka voittaminen tuntuu erityisen nautinnolliselta. Varmaan kun omaa historiaa on Lahdessa asumisesta ja siellä Pelicans-SaiPa pelejä aikanaan paikan päälle seuranneena. Eräänlainen viha-rakkaussuhde on voimakas. Siinä mielessä Pelicans vastustajana aina sytyttää ja melkein voisin veikata, että Lahden päässäkin on sama fiilis monilla, että SaiPassa on tiettyä lisäkipinää vastustajana.
 
Viimeksi muokattu:

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaikkien aikojen SaiPa matsi eilen.

Menee nipinnapin Top-5:seen. Kyllä se kaikkien aikojen matsi pelattiin 98-99 kaudella, kolmas peli jaffalassa. Tulee vieläkin kylmät väreet. Tokana sitten JYP-sarjan game 7 ja kolmantena Messiaan paluu.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näistä ikimuistoisimmista SaiPan hetkistä voisi tehdä jonkin äänestyksen. Miulle ykkösenä tulee tuo vuoden 1999 puolivälierämatsi Ilmalassa, kakkosena vuoden 2014 game 7 JYP:iä vastaan ja eilinen matsi nousee kolmanneksi ja pudottaa Messiaan paluu-matsin neljänneksi. Hienoja hetkiä kaikki. Toivottavasti tänä keväänä kirjoitetaan tuohon vielä yksi ikimuistoinen matsi lisää.

Hienosti on meidän pojat pelanneet. Tammi on kasvanut. Erityisesti tuo SaiPan sitkeys on kyllä aivan silmiinpistävää. Lehterä ja kumppanit ovat koulineet joukkueesta semmoisen porukan, joka ei missään vaiheessa anna periksi.
 

Lemminkäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olympiataukoa edeltäneen Kärpät-pelin kolmas erä oli hyvä kenraali kolmannen Pelicans-pelin ratkaisuhetkiin. Uskoisin, että valmennus haki tarkoituksella runkosarjan lopussa play off-henkeä otteisiin ja siinä tuo Kärpät peli ja jo HPK:ta vastaan pelatut tuplapelit oli tärkeitä. Ei varmasti sattumaa että tulos noista peleistä oli hyvä.
Niinkun Tertsi pelin jälkeen sanoi: "Luovuttamalla oppii luovuttamaan...". Nyt alkaa SaiPalla olla jo mukavasti yhteisiä kokemuksia tiukoista tilanteista, vaikka viime kauden jälkeen vaihtuvuus oli melko iso.
 

ahal

Jäsen
Päivän Hesari lupaa SaiPalle kolme kotimatsia lisää ja veikkaa lopulta Tepsin vievän sarjan 4-3... Ohoh, pitää todeta. Eli nelikosta SaiPa-TPS -ottelusarja olisi tasaisin, muut joko 4-1 tai 4-2. No ans kattoo. Seuraakohan ne toimittajat enää muita kuin HIFK:ta ja Jokereita?
 

ahal

Jäsen
Hyvä taistelu meijän pojilta ja pienestä oli taas kiinni, kummalle pomppii. Väsy iski Savilahteen kriittisellä hetkellä, mutten silti moiti. Noita sattuu pitkissä sarjoissa, ja SaiPalle peli oli jo neljäs viikon sisään. Pelissä oli silti paljon hyvää ja ennakkoluulotonta tekemistä. Etenkin kun taas yksi pakki tippui heti kättelyssä.

Tepsi oli yllättävän kesy ollakseen jopa yksi mestarisuosikeista. Sputnikeilla on täydet mahdollisuudet horjuttaa porukkaa oikein kunnolla. Sarjan voitosta on kuitenkin turha puhua ennen kuin jommalla kummalla on kolme voittoa alla. Torstai on toivoa täynnä.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Onko SaiPa pelannut koko kauden tota kiekosta luopumista vai onko tää joku uus pleijaritaktiikka? Mielestäni tyhmää antaa Tepsille koko ajan kiekon hallinta luopumalla siitä joka tilanteessa, vaihtoon mennessä kiekko päätyyn kun vois puottaa vaikka alaspäin ja näin pitää kiekko itsellä. Myös tuo jatkuva punaiselta pitkien päätyyn heitto tepsipakeille ja sieltä vastahyökkäys tuntuu oudolta. Kiekonhallinan kautta tätä sarjaa mielestäni pitäs lähteä pelaamaan, tai ainakin yrittää pitää tepsin tähdet irti kiekosta.
 

ahal

Jäsen
Onko SaiPa pelannut koko kauden tota kiekosta luopumista vai onko tää joku uus pleijaritaktiikka?
Luulen, että fysiikan lait tässä tulevat vastaan, eli suomeksi väsymys. Jotta alaspäin pelaaminen ei aiheuttaisi riskiä, heitetään kiekkoa päätyyn. Parempi siellä kuin omissa.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Minulla on epäilys, että Tallinderin taklaus, sekä Goodwinin keihästys on sellaisia, että videotuomari vie ne eteenpäin käsiteltäväksi.
Jos noin ei käy, niin ihmettelen suuresti.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Minulla on epäilys, että Tallinderin taklaus, sekä Goodwinin keihästys on sellaisia, että videotuomari vie ne eteenpäin käsiteltäväksi. Jos noin ei käy, niin ihmettelen suuresti.
Talli ehkä pelin pois, Goodwin saattaa olla enemmänkin. En vain ymmärrä minne se pelaajaa sattui? Kyllähän niillä munasuojat on eikä se niin kovalta vaikuttanut. Toki selvä keihästys ja vähintään yksi peli pitäisi tulla.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No ei ollut voittokaan kaukana. Toivottavasti Sneck ja Carson tai edes toinen heistä pystyisivät torstaina pelaamaan ettei jouduttaisi pelaamaan viidellä runkopakilla+tulokas Maarnelalla. SaiPa pelasi mielestäni ihan hyvän vieraspelin harmi ettei se riittänyt. Ekassa erässä olivat alussa hieman telineissä ja kolmannessa erässä sekä jatkoajalla ekat kymmenen minuuttia mutta nuo kaksi viimemainittua voi kyllä jo laittaa väsymyksenkin piikkiin, neljä peliä viikon sisään tuntuu kyllä ja fysiikan lait koskee myös ammattilaisia. Toivottavasti torstaina on täysi mökki Lappeenrannassa. Miulla on täysi luotto SaiPaan.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
No ei ollut voittokaan kaukana. Toivottavasti Sneck ja Carson tai edes toinen heistä pystyisivät torstaina pelaamaan ettei jouduttaisi pelaamaan viidellä runkopakilla+tulokas Maarnelalla. SaiPa pelasi mielestäni ihan hyvän vieraspelin harmi ettei se riittänyt. Ekassa erässä olivat alussa hieman telineissä ja kolmannessa erässä sekä jatkoajalla ekat kymmenen minuuttia mutta nuo kaksi viimemainittua voi kyllä jo laittaa väsymyksenkin piikkiin, neljä peliä viikon sisään tuntuu kyllä ja fysiikan lait koskee myös ammattilaisia. Toivottavasti torstaina on täysi mökki Lappeenrannassa. Miulla on täysi luotto SaiPaan.
Virkkusen esityksiä kun katseli, niin en edes miettisi mitään Maarnelaa. Meillä kuitenkin on vielä hyökkääjää laittaa askiin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikö esim Tanhuan kanssa olisi voitu tehdä loppukauden lainasopimusta ja sitten tarvittaessa kutsua ylös. Näinhän Tepsikin tekee - heillä on reserviä katsomossa lainasopimuksilla. Eihän tästä mitään tule jos Maarnelat Koposet talutetaan pilkottavaksi kaukaloon tässä vaiheessa kautta..
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikö esim Tanhuan kanssa olisi voitu tehdä loppukauden lainasopimusta ja sitten tarvittaessa kutsua ylös. Näinhän Tepsikin tekee - heillä on reserviä katsomossa lainasopimuksilla. Eihän tästä mitään tule jos Maarnelat Koposet talutetaan pilkottavaksi kaukaloon tässä vaiheessa kautta..
Mietiskelin tällaista kuviota meille huhutun Salon tapauksessa. Sport olisi varmaan rahaa vastaan luopunut Salosta ja kauden lopulla. Jos tämä huhu kerta on melko vahvalla pohjalla.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Virkkusen esityksiä kun katseli, niin en edes miettisi mitään Maarnelaa. Meillä kuitenkin on vielä hyökkääjää laittaa askiin.
Virkkusta tarvittaisiin mielestäni enemmän hyökkäyspäässä vaikka Valdo pelasi pakkina ihan ok-pelin. Mutta jos tarve vaatii niin voihan Virkkustakin käyttää pakkina. Oksanen on myös pelannut ennen pakkina joten ei hänellekään tuo olisi ihan vieras paikka. Mutta Oksanen-Kunyk-Hamilton ketjua ei mielestäni kannattaisi hajottaa tämän takia.

Maarnela ja Koponen siellä olisi myös käytettävissä mutta uskaltaako Tertsi laittaa junnuja näihin koviin peleihin kentälle?
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oksanen olisi muuten hyvä vaihtoehto pakiksi, mutta on tällä hetkellä meidän terävin maalintekijä.
SaiPan pakithan varsin usein nousevat hyökkäykseen keskialueen riiston jälkeen. Periaatteessahan Oksanen olisi tuollaiseksi pakiksi oikein mainio kun löytyy käsiä, jalkoja ja kokoa. Sentterit ovat kaikki varsin hyviä puolustussuuntaan, joten ihan hätäratkasuna miehistöpulaan tämä voisi olla jopa ihan potentiaalinen ratkasu.
Mutta olishan se kauhean kiva että ukkoja olisi riittävästi pelaamaan omilla pelipaikoillaan.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaikea tuosta pakiston tilanteesta on suurempia sanoa, kun ei tiedä ovatko Carson ja Taipalus lähellä pelikuntoa vai ei. Pelipäivinä sitten nähdään ketä kokoonpanoon saadaan. Oksasta en pakiksi uhraisi. Virkkusta voi hyvin käyttää ylimääräisenä pelaajana, pelaa sitten pakkina tai hyökkääjänä, kumpaa tarvitaan. Eihän tässä voi kun toivoa, että Carson saataisiin vielä kentälle.
 

Schimanski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kolmessatoista edellisessä pudotuspelissä SaiPa ei ole kyennyt tekemään avausmaalia, thirteen is my lucky number niin jätetään se siihen.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Istumapaikat alkaa olla aika hyvin D2:sta lukuunottamatta myyty, C-puolella enää kourallinen paikkoja vapaana.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Kolmessatoista edellisessä pudotuspelissä SaiPa ei ole kyennyt tekemään avausmaalia, thirteen is my lucky number niin jätetään se siihen.
Onko SaiPa-Kärpät puolivälierien game 2 vuodelta 2015 tosiaankin edellinen pudotuspeliottelu, jossa SaiPa on tehnyt avausmaalin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös