Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

  • 114 932
  • 618

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä viestissä käyn läpi nopeasti Japanin Turnauksen 1978 muiden joukkueiden taipaletta ja tuloksia kuin Sisu Teamin.

Japanin Seuramaajoukkueiden All-Starsin osalta sillä tosiaan oli turnauksessa viimeisen sijan miehitys pääasiallista. Se tosiaan hävisi kaikki ottelunsa ja useimmiten myös nollilla se pysyi. Se hävisi Länsi-Saksan B-maajoukkueellekin omassa viimeisessä pelissään maalein 0-16, Japanin C-maajoukkueelle 0-7, Japanin B-maajoukkueelle eli Nippon All-Starsille maalein 0-20 ja Japanin A-maajoukkueelle maalein 0-30 joten ainoan kerran milloin sen onnistui tehdä maaleja turnauksessa oli vain Sisu Teamia vastaan jota vastaan se hävisi tosiaan vain maalein 2-8. Japanin Seuramaajoukkueiden All-Stars oli siis kuudes ja viimeinen turnauksessa.

Siltikin ylivoimaisesti pahimpana turnausfloppina ei suinkaan edes pidetty Japanin Seuramaajoukkueiden Tähdistöä tai All-Starsia vaan Länsi-Saksan B-maajoukkuetta. Yksinkertaisesti niukan 1-2 tappionsa Sisu Teamia vastaan kärsineenä Länsi-Saksan B-maajoukkueen olisi olettanut tästä eteenpäin vain voittavan voittamistaan ja pelaavan hienonkin turnauksen. Ja sijoittuvan toiseksi tai ehkä Japanin A-maajoukkueen niukasti sen voittaessa edes kolmanneksi.

Näin ei käynyt vaan se hävisi tämän jälkeen melkein koko ajan Japanin eri maajoukkueille. Japanin B-maajoukkueelle eli Nippon All-Starsille se hävisi maalein 3-6, Japanin C-maajoukkueelle se hävisi maalein 3-5 ja lopulta Japanin A-maajoukkueelle maalein 2-8 ennen kun lopulta turnauksesta täysin piruuntuneena nuiji Japanin Seuramaajoukkueiden All-Starsin maanrakoon maalein 16-0. Länsi-Saksan B-maajoukkue oli siis viides ja toiseksi viimeinen turnauksessa ja tätä pystyi sanomaan ehkäpä Länsi-Saksan B-maajoukkueiden yhdeksi historian pahimmaksi flopiksi kautta linjan.

Japanin C-maajoukkue vuorostaan oli alkuperäisen viitospaikkansa tai jopa ehkä oikein huonoimmassa tapauksessa kuudennen ja viimeisen paikkansa myötä lopulta turnauksen neljännellä tilalla hienoinen yllättäjä. Japanin C-maajoukkue voitti Japanin Seuramaajoukkueiden All-Starsin maalein 7-0, hävisi Sisu Teamille maalein 3-9, hävisi sen jälkeen Japanin A-maajoukkueelle 0-15, sensaatiomaisesti voitti niukasti Länsi-Saksan B-maajoukkueen maalein 5-3 ja lopulta hävisi Nippon All-Starsille maalein 0-10. Japanin C-maajoukkue oli siis neljäs turnauksessa.

Japanin B-maajoukkue eli Nippon All-Stars vuorostaan oli Länsi-Saksan B-maajoukkueen flopin suosiollisella avustuksella lopulta kolmas turnauksessa. Nippon All-Stars hävisi Japanin A-maajoukkueelle maalein 0-6, voitti Länsi-Saksan B-maajoukkueen maalein 6-3, voitti Japanin Seuramaajoukkueiden All-Starsin maalein 20-0, hävisi Sisu Teamille maalein 3-14 ja voitti Japanin C-maajoukkueen maalein 10-0. Japanin B-maajoukkue eli Nippon All-Stars oli siis kolmas turnauksessa.

Japanin A-maajoukkue oli ennen viimeistä ja koko Japanin Turnauksen 1978 viimeistä otteluaan voittanut jokaisen ottelunsa. Se oli voittanut Nippon All-Starsin eli Japanin B-maajoukkueen maalein 6-0, voitti Japanin C-maajoukkueen 15-0, voitti Japanin Seuramaajoukkueiden All-Starsin maalein 30-0 ja voitti Länsi-Saksan B-maajoukkueen pienellä yllätyksellä tavallaan eli maalein 8-2. Japanin maajoukkueista uskottiin joko voittavan kotiturnauksensa tai olevan toinen Sisu Teamin ylivoiman takia.

Siten Tokiossa alettiin jännittää suurella sydämellä Japanin Turnauksen 1978 viimeistä ottelua eli Japani-Sisu Team oli kyseessä. Ennakossa Sisu Teamin osalta sen uskottiin tekevän helposti Japanista selvää siitä Pekingin Turnauksen 1978 tapaan. Lopulta kuitenkin Japani tulisi pelaamaan uskomattoman ottelun Sisu Teamia vastaan ja siitä tulee ennen pitkää viimeinen viesti tätä turnausta kohtaan vaikka ajoittain pitkään tässäkin lopputuloksessa ja etenkin ensimmäisen erän näennäisessä tuloksessa oli sulattelemista.

Huikea se tulisi totta vieköön olemaan kuitenkin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tosin pienenä huomiona unohtui tosiaan nimeämättä Nippon All-Starsin eli Japanin B-maajoukkueen osalta sen merkittävin kenttäpelaaja Japanin Turnauksesta 1978 ja etenkin ottelusta Sisu Teamia vastaan. Merkittävin kenttäpelaaja oli tosiaan Nippon All-Starsissa 40 vuotta sitten vuonna 1978 Yuichi Watabayashi joka teki tosiaan Nippon All-Starsin osalta sen kaikki maalit Sisu Teamia vastaan.

Muutoin ennen viimeistä ottelua kun miettii yleistä Japanin jääkiekkoa niin tuolloin tosiaan esimerkiksi Japanin Liigassa jos vaikkapa Leijonat olisivat pelanneet niin se olisi ollut varsin pelillinen maalijuhla pelin toisensa perään mestaruuden mennessä palkintokaappiin ja lähinnä vain juuri ja juuri ehkä olisi voinut olla siinä toinen mikäli hirvittäviä loukkaantumisia olisi sille tullut koko ajan. Sisu Team vuorostaan olisi myös voittanut tai ollut toinen normaaleissa olosuhteissa, mutta toisaalta taas pelatessaan vajaamiehistöisenä tai kärsiessä loukkaantumisista ei Sisu Teamilla olisi ollut ihan aina niin selvää menestyminen Japanin Liigassa tuohon aikaan. Huonoimmillaan jopa vain sijat 3-4 olivat odotettavissa Sisu Teamille.

Maajoukkuetason jääkiekosta puhuttaessa taas Japanin A-maajoukkueen arveltiin häviävän kyllä Leijonille aina muuta kuin äärimmäisen poikkeuksellisissa oloissa, mutta pystyvän silti voittamaan Sisu Teamin. Senhän se oli jo voittanut kerran pari vuotta aiemmin Spengler Cupissa 1976. Myös erinäisiä ottelusarjojakin Sisu Teamia vastaan Japani olisi voinut voittaa A-maajoukkueellaan, mutta silti tuon ajan japanilaisten jääkiekkoilijoiden asiantuntijana suomalaisille kiekonystäville usein esiintyneen Seppo Revon mukaan pitkässä juoksussa Japani olisi kärsinyt jo Sisu Teamillekin enemmän tappioita kuin voittoja ja Leijonien voittaminen olisi ollut vain äärimmäinen poikkeustapaus.

Näistä tunnelmista siis Japani ja Sisu Team lähtivät siis ratkaisemaan keskinäistä paremmuuttaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Joulukuussa 1978 Japanin Turnauksen päätösottelussa aikavälillä 24.12.1978-29.12.1978 ratkaisivat asemansa Sisu Team ja Japani keskinäisestä paremmuudestaan. Ennakkoon Sisu Teamille niin kovin selvästä päätösottelusta joka myös näillä näkymin oli Sisu Teamin viimeinen vuonna 1978 muutoinkin.

Ottelun alussa Sisu Team oli laiska, ylimielinen ja ei kyennyt asennoitumaan oikein tehtäväänsä. Japanilaiset vuorostaan suhahtelivat ohi Sisu Teamin luistelijoista minkä ehtivät ja aiheuttivat melkoista kaaosta myös Sisu Teamin maalivahdeille.

Väsyneet Sisulaiset yllätettiin housut kintuissa siihen miten tuli pelaamiseen. Kai Rosvallin mukaan kyseessä oli jälkikäteen puhuttuna ilman muuta hänen Sisu Teamin Päävalmentajan uransa siihen asti huonoin ensimmäinen erä ja eräs Sisu Teamin kaikkien aikojen huonoimmistakin suhteellisesti puhuttaessa.

Sisu Team joutui ensimmäistä kertaa sitten 13.12.1978 myös tappiolle millään tavalla kun Japani meni 1-0 johtoon sitä vastaan kotiyleisönsä edessä Tokion Keisarillisessa Jääpalatsissa tai vaihtelevasti nimensä mukaisesti myös Tokion Keisarillisessa Jäähallissa pelatussa ottelussa.

Ensimmäistä kertaa myös Japanin Turnauksessa 1978 ei Sisu Team johtanut peliä. Sisulaiset eivät oikein tuntuneet tottuvan vihaisen linjakkaaseen Japanin parhaimman maajoukkueen luistelutekniikkaan ja se tosiaankin tuntui hyvin väsyneeltä ja kuin savijaloin seisovalta jättiläiseltä. Sisu Team käytännössä menetti voitonhimonsa koko otteluun Japanin huippumiesten Norio Itohin, Fujii Tadamitsun, Mikio Matsudan, Yasushio Tanakan, Osamu Hiroshi 'Hiro' 'Herb' Wakabayashin ja Yoshio Hoshinon napsiessa erehtymättömällä tarkkuudella ja sisukkuudella maaleja Japanille ensimmäisten tärkeiden minuuttien alla.

Sisu Team tuntui joko menettäneen kiinnostuksensa tai kun se sai eloa niin se tuntui tekevän niin vain aloittaakseen jäähyilyt. Tämäkään ei Rosvallia ilahduttanut ei sitten alkuunsa.

Yoshio Hoshino varsinkin tuntui kiitävän jäällä kuin komeetta ja iskevän maaleja Tokion illassa maaleja toinen toisensa perään. Ennen pitkää Hoshino teki kypärätemppunsakin jota ei paljoa ennen odoteltu alkuillasta ennen ottelua.

Kaikkiaan Japani pystyi ensimmäiseen erään ja sen loppuun mennessä pyörittämään peliä miten tahtoi vaikka toki Japanilla oli Sisu Teamin kanssa omatkin hetkensä kun Sisulaiset viimein alkoivat osoittaa jotain eloa ottelussa.

Siinä vaiheessa Sisu Team oli uskomattoman tuntuisesti 0-5 tappiolla ja kun erä päättyi niin ero Japaniin oli uskomattomasti jo 0-7!

Tässä vaiheessa Kai Rosvall kävi pelaajiinsa lievästi sanottuna kuumana kuin hellankoukku ja kerta kaikkiaan pelaajat tuntuivat kuin maansa myyneiltä, luimistellen häpeästä pukukopissa kun Rosvall aloitti melkoisen turnausläksytyksen pelaajille siitä miten käy kun suhtautuu kerta kaikkiaan liian yliolkaisesti toimeensa jäällä. Läksytys oli monen tuossa turnauksessa pelanneen Sisulaisen mielestä uriensa pahin ja mediankin mielestä varmaankin ennen Suhosen Leijonien tappiota Sisu Teamille vuonna 1985 ja siitä koitunutta Suhosen nk. Anteeksiantamattoman Paskan ruodintaa keltaisten lehtien edustajille...

Sisu Teamin osalta varsinkin ensimmäiset 12 minuuttia ensimmäisestä erästä olivat täyttä painajaista kun japanilaiset aivan alkusekunteja huomioimatta pyörivät koko ajan maalin edustalla taukoamatta eikä loppuakaan kohti tilanne paljoa helpottanut.

Toisessa erässä Yoshio Hoshino saatiin kuitenkin halvan tuntuisesta koukkauksesta jäähylle ja se rikkoi Japanin rytmin ottelussa. Toki Japani oli alkanut osoittaa väsymyksen merkkejä, mutta siltikin se vasta Hoshinon mentyä jäähylle joutui paniikkiin. Kun vielä Japanilta alkoi oikeasti loppua puhti niin se oli pulassa. Kuitenkin Sisu Team pääsi vain 2-7 asemaan ennen kuin peli alkoi lopultakin vapautua. Sen jälkeen toisen erän loppua kohti Sisu Team olikin enää tappiolla vain 4-7.

Japanin erittäin tiukka, uhrautuva puolustuspeli ja nuolihaukkamaisen nopeat syöksyt vastahyökkäyksistä tuntuivat hämmentävän Sisulaisia eikä Sisu Teamin kuvioilla välillä tuntunut tekevän mitään kun Japani pystyi Junji Masukawan kylmänviilein ottein ne taivuttamaan ja särkemään.

Unohtaa ei sopinut erinomaista maalivahtipeliäkään Japanilta siinä missä Sisu Teamin maalivahdeilla tuntui olevan vain joululoma mielessään maalin suulla ja otteet kuin täillä tervassa....

Sisu Team toisessa erässä pystyi kuitenkin jo ennustamaan Japanin liikkeet paremmin kuin ensimmäisessä erässä, mutta ratkaisevan tärkeää oli myös kykenemättömyys olla hyödyntämättä Japanin omaa alivoimaa kuin muitakin sen pelaajia alkoi olla pikkuhiljaa jäähyllä liikaa. Ylivoiman huonous Sisulaisilta oli uskomatonta koska neljästä sen hetken maaleistaan muutenkin Sisulaiset olivat paradoksisesti saaneet vain pelatessaan ylivoimaa.

Sisu Team pystyi tasatessaan omaa peliään kuitenkin parempaan kiekonhallintaan ja ennen pitkää tarkkuudenkin parannuttua jo selvästi parempiin maalipaikkoihin kuin Japani. Toisen erän päättyessä tilanne oli siis 4-7 Sisu Teamin tappioksi.

Jatkan tätä Sisu Team-Japani-ottelua ja sen kertomista seuraavassa viestissä Virhe 504:n välttämiseksi....
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Japanin Turnauksen 1978 viimeiseen erään lähdettäessä aikavälillä 24.12.1978-29.12.1978 pelatussa päätösottelussa Sisu Teamilla tuntui olevan paljonkin hampaankolossa kun se oli edelleen tappiolla nurkkaan ajettuna Japanille maalein 4-7. Kolmannen erän alkusekuntien jälkeen Sisu Team onnistui tekemään siniviivan kanuunalaukauksella pelaajineen maalin ja tilanne oli nopeasti 5-7.

Tämän jälkeen Japani oli eniten alakynnessä kuin koko ottelun aikana oli ollutkaan ja pelikellon sekuntien juostessa vähiin Sisu Team sai vielä seuraavankin maalin jolloin tilanne oli jo 6-7. Japani sai kuitenkin tilanteestaan uutta virtaa ja tämän jälkeen alkoikin melkoinen tahtojen taisto joskin Sisu Team sai edun Japania kohtaan nimenomaan maalinedustan väännöissä.

Paljoa tämän jälkeen ottelusta kerrottavaa ei enää ollut vaikkakin Japanin viime hetkien raivoisa taisto epätoivon vimmalla kotiyleisön edessä voitosta ja Sisu Teamin jo todella väsynyt, mutta silti iskevä kiekonkäsittely jäällä oli huikeaa katsottavaa. Ajassa 48.57 Sisu Team meni vihdoin ja viimein tasoihin ja tämän jälkeen viimeiset 11 minuuttia ja kolme sekuntia pelattiin melkein loppuun asti tilanteessa 7-7.

Japanin osalta sinnikkyys palkittiin muutamaa hetkeä ennen loppua kun 7 sekuntia ennen loppua Yoshio Hoshino teki maalin ja kypärätemppunsa ottelussa loistavalla ohjauksella Osamu Hiroshi 'Hiro' 'Herb' Wakabayashin syötöstä ja kaiken jälkeen Japani oli uskomattomasti voittanut hyvin niukasti maalein 8-7 Sisu Teamin!

Sisu Team oli siis Japanin Turnauksen 1978 toiseksi sijoittunut joukkue ja Japanin A-maajoukkue voitti ansaittuna balsamina haavoihinsa Pekingin Turnauksesta 1978 ja sen jälkeen puhuttaessa oman kotiturnauksensa.

Japanin osalta kuitenkin se oli myös pelottavan lähellä menettää otteluvoittonsa kun se ehkä jopa liiankin paljon kotiyleisöään riemastuttaakseen käytti voimiaan joita olisi tarvittu muun ottelun aikana ja vain Sisu Teamin oma viimeistelyn heikkous toki Japanin huikeiden maalivahtien yhtä huikeiden torjuntojen myötä estivät sen voiton lipeämisen melko varmasti Sisu Teamille.

Junji Masukawalle maine tavallaan jo toistamiseen Sisu Teamin voittaneena teki hyvää ja Japanin Jääkiekkoliitossa alkoi melkoinen juhlinta tämän voiton johdosta jota ei hirvittävästi toki lupaavasta olostaan huolimatta siltä osattu odottaa. Nimenomaan siis Japanin joukkueesta puhuttaessa.

Se oli hyväksyttävästi tehtävänsä suorittanut ja täyttänyt voitonmerkkinsä johdosta.

Seuraavissa viesteissä käyn vielä läpi Japanin A-maajoukkueen ja Sisu Teamin välisiä muita pohdintoja tuosta viimeisestä ottelusta joka kieltämättä oli ikävä tapa päättää vuoden 1978 pelit Sisu Teamille tappion muodossa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kun Japanin voittoisaa A-maajoukkuetta Sisu Teamia vastaan käydyn ottelun jälkeen mietti niin voiton yksi tärkeä piirre oli se, että Japanin A-maajoukkue hyvin todennäköisesti ainoana maajoukkueena varsinkin 40 vuotta sitten Japanissa osasi pelata järjestelmällistä, aitoa taktisia pelipiirteitä täynnä ollutta ja silti niistä tavallaan erittäin vapaata jääkiekkoa.

Vaikeimmatkin mahdolliset pelikuviot pidettiin toteuttamiskelpoisina ja yksinkertaisina mitä ei Japanin muissa maajoukkueissa osattu oikein tehdä.

Japanin A-maajoukkue pystyi huipputehokkaseen syötönkatkaisuun, vastustajan virheiden hyödyntämiseen nopeasti ja tehokkaasti ja ennen kaikkea ehkäpä melkein koko Japanin jääkiekkohistorian parhaimpaan luistelutekniikkaan ellei ehkä 1980-luvun lopun ja 1990-luvun alun välisiä vuosia noin ennen vuotta 1995 lasketa tavallaan. Yksinkertaisesti Sisu Team ei vain pysynyt sen kannoilla ja vaikka Sisu Team olisi ollut levännytkin niin ennenkin oli nähty tilanteita missä Japanin pelaajat vain pääsivät karkuun tai sinnikkäästi pystyivät vetäytymään ja terävöittämään pelinsä kulmista aloituksista kuin myös vastahyökkäyksistäkin puhuttaessa Sisu Teamia vastaan.

Täten ainakin lähtökohtaisesti Japani oli ansainnut voittonsa.

Japanin osalta en ole aivan varma, että voittikohan Japani enää Sisu Teamia tai sitä seurannutta Team Karjalaa mitenkään ennen vuotta 1996 yhtä vuonna 1983 pelattua voittoa huomioimatta? Hirvittävän monesti Japani ei Suomen B-maajoukkueita enää tainnut kohdata 1980-luvun alun jälkeen joskin mikäli jotain lisätietoa löytyy niin se on tervetullutta koska aiemmin en olisi uskonut oikein tähänkään voittoon Sisu Teamista, mutta kaikkien tutkimusten jälkeen Japani on näillä näkymin voittanut tosiaan Suomen B-maajoukkueen ainakin kolme kertaa jääkiekossa.

Seuraavassa viestissä käyn vielä läpi Sisu Teamin tunnelmia Japanin Turnauksesta 1978.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin osalta vuoden 1978 pelikauden päätös Japani-tappiolla oli pöyristyttävä kotimaisissa kiekkopiireissä.

Miten voitiin hävitä Japanille edes noinkin niukasti kun se olisi pitänyt niin varmasti voittaa Pekingin Turnauksen 1978 kaltaisilla luvuilla tai edes jotenkin vain voittaa?

Sisu Teamin osalta tunnelmat olivat ottelun jälkeen väsyttävät ja pelaajat tuntuivat loppuunpalaneilta jo 13.12.1978 alkaneen Aasian Kiertueensa päätteeksi kun Suomeen palattiin.

Sisu Teamin tappio johtui ylimielisyyden ja Japanin kotikenttäedun järkyttävän aliarvioinnin lisäksi myös tukuista muitakin syitä joita voisi puida vaikka kuinka monta päivääkin kuten pohdittiin vuonna 1978 milloin ei sitten liikaa heittäydytty herjailupeliin, mutta keskityn niistä joihinkin muihin nyt tässä:

Sisu Teamilla sattui jumalattomasti tuossa nöyryyttävä Japani-ottelussa kaikenkarvaisia syöttövirheitä jotka kuuluisi enemmänkin alempien divisioonien kotimaisiin peleihin eikä oikein edes niihinkään.

Ylipäänsä Japanin saama ensimmäinen maalikin johtui Sisu Teamin puolustuksen tekemästä järkyttävän karkeasta syöttövirheestä suoraan Mikio Matsudan mailaan mistä Matsuda sitten ohjasi Hoshinolle kohti sokeaa kulmaa Sisu Teamin maalivahtien sitä näkemättä ja siitä tuli se elintärkeä Japanin avausmaali mistä Sisu Team ei toipunut kuten ei myöskään Hoshinon tekemistä maailmanluokan harhautuksista.

Sisu Team meni siis järkyttävän pahaan henkiseen takalukkoon toisin sanoen.

Sisu Teamin pelaajat alkoivat olla liikepelinsä suhteen maitohapoilla eikä sen pelaajat jaksaneet luistella tarpeeksi. Japanilaisten sinnikkyys kävi hermoille ja hermoilu varsinkin nuorilta Sisu Teamin pelaajilta kovan paikan edessä aiheutti vain turhia jäähyjä Sisulaisille. Sisu Team pelasi pelissään myös todella huonoa ylivoimaa ja viimeistelyä yleisiin tuon aikakauden otteisiinsa nähden. Toisaalta taas alivoiman aikana tehdyt häikäilemättömät keskialuekatkot antoivat joissakin tapauksissa kuten Norio Itohin toisen erän keskialueen harhauttelupelin lopettamiseksi elintärkeää lisäaikaa Sisulaisille ennen kaikkea ketjutusten vaihtoon.

Rosvallin ykkösketjun pelaajat tuntuivat taas pyörivän siellä missä ei pitäisi, ykkösketju ei osannut elävöittää muiden ketjujen kanssapelaajiaan ja lähinnä aivan ottelun alun karmeaa mokaa maalin suulla huomioimatta tuntui Sisu Teamia kannattelevan vain sen puolustus ja kolmosketjun pelaajat. Maalivahtienkin terä oli kateissa vaikkakin karmean heikon ensimmäisen erän jälkeen ainoa maali tulikin enää vain päätöserässä Sisu Teamin verkon taakse Yoshio Hoshinon toimesta ja muutoin maalivahdit sentään oikeasti pysyivät tilanteen hermoilla mukana.

Sisu Teamilla oli kuitenkin fyysisyydessä edut, kulmavääntöjä hallittiin ja mylläköihin kyettiin japanilaispuristuksesta huolimatta. Lisäksi huonoimmillaankin Sisu Teamissa monet sen eri pelaajat pystyivät hyödyntämään omat kuvionsa paremmin taktisesti pelikirjaltaan toisin kuin Japanilla jolla tuntui pelikirja olevan melkein kuin kokonaan luotu jälleen vain tähtipelaajan Yoshio Hoshinon mielen mukaan.

Tähän perisyntiin Japani on jääkiekkohistoriansa aikana myöhemminkin sortunut joskin 1970-luvun Japanilla tilanne ei ollut edes huonoimmillaankaan koskaan aivan niin paha johtajaorientoitumisessa kenttäpelaajiensa osalta toisin kuin mitä oli 1980-luvun lopulla tai 1990-luvun alussa esimerkiksi Kunio Takagin peliuran aikaan.

Lopulliset kaksi syytä ainakin Kai Rosvallin mielestä tämän rauhoituttua niukan tappion jälkeen ennen pitkää olivat vain seuraavat:

Sisu Teamin järkyttävä, kertakaikkinen väsymys aivan kaikesta turnauksen loppua kohti ja myös Sisu Teamin taidoille soveltumattoman heikot muut Japanin eri maajoukkueet ennen Japanin varsinaista A-maajoukkuetta olivat avainsanat vuoden 1978 viimeisen Sisu Teamin ottelun Japania vastaan pelatulle tappiolle.

Toisin sanoen Sisu Team tottui saamaan kaiken liian helpolla turnauksessa ennen Japanin A-maajoukkueen kohtaamista.

Kysymykseksi jää, että olisiko Sisu Team voinut saavuttaa pelinsä ja voittonsa ylipäätäänkin helpommin mikäli se olisi saanut kohdata Länsi-Saksan B-maajoukkueen sijaan Japanin A-maajoukkueen heti alkuun turnauksessa?

Monien pelaajien mielestä olisi, mutta Kai Rosvallin mukaan ei aivan välttämättä koska Japanin Turnauksen 1978 alussa Sisu Team leijui vieläkin turhan yläilmoissa Pekingin Turnauksen 1978 jäljiltä ja Länsi-Saksan B-maajoukkuekin oli yllättää Sisu Teamin sen pelitason onttoudesta huolimatta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Team ei kuitenkaan loppujen lopuksi ennen vuotta 1979 ja sen alkaessa jäänyt liikoja murehtimaan kovinkin ikävän oloista Japani-tappiotaan Japanin Turnauksessa 1978. Etenkin kun juhlavuonna Suomen Jääkiekkoliiton osalta tavallaan sen oli määrä kohdata Ruotsin B-maajoukkue eli Vikingarna ja muutenkin se haki uusia haasteita ja ainakin joululoman jälkeen Sisu Team sentään jaksoi tarjota viihdettä koko rahan edessä kannattajilleen ja muullekin jääkiekkoyleisölle.

Sisu Teamin osalta teen seuraavassa viestissä jälleen valtavan ottelupäivityksen sen eri otteluista vuosien 1950-1997 tai vuosien 1950-1998 väliseltä ajalta keskittyen kuitenkin vuosien 1960-1997 ajalta koska vuosien 1950-1959 ja vuoden 1997 tai ehkä jopa vuoden 1998 ottelutietoja ei ole vielä löytynyt juurikaan jälkimmäisistä vuosista puhuttaessa ja ei lainkaan vuosilta 1950-1959.

Joitakin hyvin pieniä määriä ottelutuloksia puuttuu jo tiedossa olevistakin otteluista aikaväliltä 1960-1997 tai 1960-1998 hieman määritelmästä riippuen ja edelleen erittäin harmittavasti Moravia Cupin 1988 ottelujen tulostiedot Sisu Teamilta ovat kateissa ja muutama muu ottelu on myös kyseenalainen kuten esimerkiksi vuoden 1994 Sisu Teamin mahdolliset Sveitsi-ottelut.

Päivitän ne seuraavaan viestiin ja mikäli ne eivät mahdu ottelujen laajuuden takia niin tuttuun tapaan niitä tulee useassa erillisessä viestissä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Yritän siis tästä viestistä eteenpäin päivittää Sisu Teamin vuosien ja vuosikymmenten välillä pelaamia eri otteluja ja turnauksia aikaväliltä 1961-1997 ja joinakin vuosina tuloksia ja kertomuksia on enemmän ja joistakin on vähemmän. Lisäksi Sisu Team on välillä vain myös B-maajoukkue ja välillä loppuvuosinaan tietenkin Team Karjala. Olympiajoukkueenakin Sisu Team tunnettiin, mutta nimen huonouden takia en viitsi laittaa sitä sellaisenaan kun muuten menee sekaisin varsinaisten Olympialaisten joukkueidenkin kanssa.

Mikäli vuosiluvut ja ottelumäärät eivät mahdu valtavuuden takia niin sitten teen samoin kuin esimerkiksi Vikingarnan topikissa eli laitan ne turnaukset eri vuosille ja vuosikymmenille eri viesteihin. Laitan aina B-maajoukkueen, Sisu Teamin tai Team Karjalan ensiksi ottelulistaan vaikka välillä se olisi ollutkin vierasjoukkueena. Tarvittaessa myöhempien turnausvuosien osalta erotan myös muut maajoukkuepelit niin ne eivät mene sekaisin turnauspelien kanssa.

Tästä se alkaa eli tähän viestiin tulee Sisu Teamin tai B-maajoukkueen 1960-luvun pelit vuosilta 1961-1969 ja 1970-luvun pelit vuosilta 1970-1979 ja muutoin otteluja siitä eteenpäin tarpeen ja merkkimäärän riittävyyden mukaan seuraaviin viesteihin ja uutena mukaan tulee myös vuosi 1960:

1960

Suomi B-Neuvostoliitto B 4-6

Suomi B-Neuvostoliitto B 1-3

1961

Suomi B-Ruotsi B 2-5

Suomi B-Norja B 6-1

Suomi B-Norja B 4-1

Suomi B-Ruotsi B 0-4

Suomi B-Tsekkoslovakia B 4-2

Suomi B-Tsekkoslovakia B 3-9

Suomi B-Itä-Saksa 4-2

Suomi B-Länsi-Saksa B 6-3

1962

Suomi B-Ruotsi B 2-3

Suomi B-Ruotsi B 4-4

Suomi B-Norja B 8-2

Suomi B-Norja 4-4

Suomi B-Länsi-Saksa 4-2

1963

Suomi B-Ruotsi B 0-8

Suomi B-Norja B 7-4

Suomi B-Norja B 8-2

Suomi B-Ruotsi B 2-3

Suomi B-Tsekkoslovakia B 2-5

1964

Suomi B-Puola 2-2

Suomi B-Suomi C 3-1

Suomi B-Suomi C 3-1

Suomi B-Puola B 5-1

Suomi B-Puola B 4-4

1965

Suomi B-Yhdysvallat 4-1

Suomi B-Ruotsi B 4-6

Suomi B-Ruotsi B 2-5

Suomi B-Ruotsi B 3-5

Suomi B-Neuvostoliitto B 2-6

Suomi B-Neuvostoliitto B 2-7

Suomi B-Norja B 5-0

Suomi B-Norja B 8-0

Suomi B-Ruotsi B 5-8

Suomi B-Puola 2-2

1966

Suomi B-Tsekkoslovakia B 2-4

Suomi B-Neuvostoliitto B 3-8

Suomi B-Neuvostoliitto B 1-12

Tällä kaudella Suomen B-maajoukkue oli viimeistä kertaa pelkästään B-maajoukkueen nimellä tunnettu sillä vuodesta 1967 lähtien nimi muuttui Sisu Teamiksi joten tästä eteenpäin vuoteen 1994 laitan tähänkin joukkueen Sisu Teamina.

1967

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-3

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-1

Sisu Team-Sveitsi 4-5

Sisu Team-Kanada B 1-3

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-4

Sisu Team-Sveitsi 9-2

Sisu Team-Sveitsi 4-5

Sisu Team-Sveitsi 9-2

Sisu Team-Yhdysvallat B 2-2

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-3

Sisu Team-Yhdysvallat 1-5

Sisu Team-Italia 13-0

Sisu Team-Itä-Saksa B 5-3

Sisu Team-Norja 3-1

1968

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-4

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-11

Sisu Team-Neuvostoliitto B 5-8

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-6

Sisu Team-Neuvostoliitto C 9-0

Sisu Team-Ruotsi B 0-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5

Sisu Team-Sveitsi 8-2

Sisu Team-Sveitsi 7-4

Sisu Team-Ruotsi B 1-7

Sisu Team-Kanada B 2-9

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-6

Sisu Team-Ruotsi B 5-4

Sisu Team-Ruotsi B 4-5

1969

Sisu Team-Sveitsi 4-5

Sisu Team-Sveitsi 9-2

1970

Sisu Team-Puola 3-1

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-4

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-11

Sisu Team-Neuvostoliitto B 5-8

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-6

Sisu Team-Neuvostoliitto B 9-0

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-3

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-1

Sisu Team-Ruotsi B 1-7

Sisu Team-Kanada B 2-9

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-6

Sisu Team-Ruotsi B 4-5

Sisu Team-Ruotsi B 5-4

1971

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-1

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-10

Sisu Team-Ruotsi B 5-3

Sisu Team-Ruotsi B 6-3

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-2

Sisu Team-Ruotsi B 0-9

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5

Sisu Team-Ruotsi B 1-4

Sisu Team-Sveitsi 5-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-3

Sisu Team-Länsi-Saksa B 6-0

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-7

Sisu Team-Ruotsi B 0-6

Sisu Team-Hakkapeliitat 3-2 (Sisu Team pelasi kilpailevaa Suomen Jääkiekon B-maajoukkuetta eli Hakkapeliittoja vastaan ja välillä Hakkapeliitat tunnettiin myös Yhdistelmäjoukkueen nimelläkin ja tässä ottelussa kyse oli ilmeisesti tasonmittausottelusta Spengler Cupia tai jotain muuta tärkeää turnausta varten.)

1972

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-7

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-5

Sisu Team-Länsi-Saksa B 6-5

Sisu Team-Norja 9-2

Sisu Team-Ruotsi B eli Vikingarna 7-3

Sisu Team-Vikingarna 3-7

Sisu Team-Vikingarna 1-5

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-4

Sisu Team-Hakkapeliitat 3-2 (Tämä ottelu oli viimeinen ottelu Suomen kilpailevalle B-maajoukkueelle eli Hakkapeliitoille tai välillä myös nimensä vuoksi Yhdistelmäjoukkueena tunnettuna jääkiekossa. Tämän ottelun jälkeen loppuvuodesta 1972 Hakkapeliitat hajotettiin vuosien 1967-1972 ajan kestäneen toimintansa päättymisen merkiksi ja niissä pelanneet pelaajat palasivat kukin seuroihinsa tai jälleen esimerkiksi muihin maajoukkueen toiminnallisiin osiin vaihdellen aina hyvin nuorekkaasta Poikamaajoukkueesta aina keskimäärin melko iäkkääseen Kehitysjoukkueeseen, Veteraanijoukkueeseen tai Ukkomaajoukkueeseen eli C-maajoukkueeseen asti.)

1973

Sisu Team-Japani 7-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 7-7

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-9

Riika Cup 1974 Esiturnaus

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-2

Sisu Team-Vikingarna 4-9

Sisu Team-Kanadan Seuramaajoukkue 4-3

Sisu Team-Yhdysvallat B 2-0

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-1

1974

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-7

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-2

Riika Cup 1974

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-6

Sisu-Team Vikingarna 4-9

Sisu Team-Kanadan Seuramaajoukkue 4-3

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 6-4

Jääkarhujen Kotipesän eli Norjan Jääkiekkoliiton 40-Vuotisjuhlaturnaus 1974

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-9

Sisu Team-Vikingarna 3-5

Sisu Team-Jääkarhut eli Norja 11-6

Spengler Cup 1974

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-3

Sisu Team-Puola 2-3

Sisu Team-Hollanti 7-2

Sisu Team-Sveitsi 6-1

1975

Riika Cup 1975

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-5

Sisu Team-Vikingarna 3-5

Spengler Cup 1975

Sisu Team-Puola 2-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-3

Sisu Team-Norja 7-2

Sisu Team-Sveitsi 9-1

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1975:

Sisu Team-DDR 6-11

Sisu Team-DDR 5-9

1976

Leningradin Turnaus 1976 (Turnaus pelattiin 27.3-30.3.1976 ja olen aiemmin maininnut muissa maaotteluissa vahingossa juuri tämän turnauksen pelejä ja niiden tuloksia.)

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-7

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-5

Sisu Team-Vikingarna 4-6

Spengler Cup 1976

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-6

Sisu Team-Japani 3-4

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-1

Sisu Team-Sveitsi 1-2

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1976:

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-9

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-3

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 6-3

1977

Leningradin Turnaus 1977

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-6

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-10

Sisu Team-Vikingarna eli Ruotsi B 3-4

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1977:

Sisu Team-Yhdysvallat B 4-8

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 6-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-7

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-2

1978

Leningradin Turnaus 1978

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 0-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-8

Sisu Team-Vikingarna 3-3

Pekingin Turnaus 1978

Sisu Team-Japani 16-1

Sisu Team-Romania 3-3

Sisu Team-Kiina 12-1

Sisu Team-Länsi-Saksa B 6-2

Sapporon/Hokkaidon/Tomakomain/Tokion/Japanin Turnaus 1978

Sisu Team-Länsi-Saksa B 2-1

Sisu Team-Japani C 9-3

Sisu Team-Japanin Seuramaajoukkueiden Tähdistöjoukkue eli Japanin Seuramaajoukkueiden All-Stars 8-2

Sisu Team-Nippon All-Stars eli Japanin B-maajoukkue 14-3

Sisu Team-Japani 7-8

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1978:

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-2 tammikuussa 1978

Sisu Team-DDR 7-1

Sisu Team-DDR 2-2

Sisu Team-Yhdysvallat B 3-7

1979

Leningradin Turnaus 1979 (Turnaus pelattiin 30.3.1979-2.4.1979 Leningradissa joten yksi aiempi Sisu Teamin muu ottelu Neuvostoliiton B-maajoukkueen kanssa paljastui Leningradin Turnauksen aikaiseksi peliksi eli tuo 0-9 tappio-ottelu.)

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-9

Sisu Team-Vikingarna 2-3

Helsingin Turnauksen 1979 Esiottelu

Sisu Team-Kanada B 5-4

Helsingin Turnaus 1979

Sisu Team-Kanada B 4-3

Sisu Team-Kanada B 7-3

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1979:

Sisu Team-Vikingarna 2-8

Sisu Team-Vikingarna 2-2

Sisu Team-Kiina 10-2

Sisu Team-Kiina 11-4 (Mahdollinen pelattu ottelu joka on vielä hieman epäselvä koska vuonna 1993 sanottiin Kiinan pelanneen Sisu Teamia vastaan vuonna 1989 ja toistaiseksi eniten olen löytänyt samaa tulosta kyllä, mutta vain vuodelta 1979 eli mahdollisesti se on sekoittunut noihin ja täten toistaiseksi merkitsen nämä Sisu Team-Kiina ottelut tuloksella 11-4 näihin kokoomaviesteihin.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tähän viestiin laitan sitten Sisu Teamin pelaamat 1980-luvun pelit päivitettynä toistaiseksi vuosilta 1980-1989:

1980

Leningradin Turnaus 1980

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-4

Sisu Team-Vikingarna 3-12

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-11

Hollannin Turnaus 1980

Sisu Team-Hollanti 7-3

Sisu Team-Puola 9-7

Sisu Team-Länsi-Saksa 3-4

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1980:

Sisu Team-Kanada 8-2

Sisu Team-Kanada 3-3

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-7

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-4

Sisu Team-Vikingarna 7-3

Sisu Team-Vikingarna 2-3

1981

Länsi-Saksan Turnaus 1981

Sisu Team-Länsi-Saksa 3-4

Sisu Team-Länsi-Saksa 2-7

Groningenin Turnaus Hollannissa 1981

Sisu Team-Itävalta 5-5

Sisu Team-Hollanti 5-3

Sisu Team-Italia 8-4

Leningradin Turnaus 1981 (Turnaus pelattiin 31.3.1981-7.4.1981 joten yksi aiempi Sisu Teamin muu ottelu Neuvostoliiton B-maajoukkueen kanssa paljastui Leningradin Turnauksen aikaiseksi peliksi eli tuo 1-10 tappio-ottelu. 9.4.1981 turnauksen jälkeen pelatun Sisu Teamin ja Neuvostoliiton B-maajoukkueen välistä ottelutulosta en harmittavasti edelleenkään tiedä.)

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-10

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-3

Sisu Team-Vikingarna 4-6

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-7

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-7

Sisu Team-Vikingarna 7-5

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1981:

Sisu Team-Japani 4-1

Sisu Team-Japani 5-4

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-9

Sisu Team-Hollanti 6-3

1982

Fribourgin Turnaus Sveitsissä 1982

Sisu Team-Itävalta 4-0

Sisu Team-DDR 2-2

Sisu Team-Sveitsi 5-7

Leningradin Turnaus 1982

Sisu Team-Vikingarna 5-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-3

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-2

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1982:

Sisu Team-Sveitsi 3-1

Sisu Team-Sveitsi 5-3

Sisu Team-Kanadan Yhdistelmämaajoukkue 1-7

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-3

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-4

Sisu Team-Vikingarna 3-5

Sisu Team-Vikingarna 3-12

Sisu Team-Leijonat 2-5

1983

Leningradin Turnaus 1983

Sisu Team-Kanada B 5-8

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5

Sisu Team-Vikingarna 2-5

Sisu Team-Neuvostoliito B 2-5

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1983:

Sisu Team-Italia 3-0

Sisu Team-Italia 7-4

Sisu Team-Romania 8-9

Sisu Team-Neuvostoliitto 1-7

Sisu Team-Japani 6-8

Sisu Team-Kanada 5-8

Sisu Team-Neuvostoliitto 2-5

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-6

Sisu Team-Yhdysvallat B 10-3

Sisu Team-Yhdysvallat B 4-6

1984

Leningradin Turnaus 1984

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-10

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-6

Sisu Team-Vikingarna 2-3

Sisu Team-Neuvostoliitto C 3-4

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1984:

Sisu Team-Kehitysjoukkue 5-3

1985

Sisu Teamin Ottelukiertue Norjassa 1985

Sisu Team-Jääkarhut 3-3

Sisu Team-Jääkarhut 3-1

Leningradin Turnaus 1985

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-11

Sisu Team-Vikingarna 0-5

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 5-8

Sisu Team-Kanada 4-4

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1985:

Sisu Team-Leijonat 5-4

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5

Sisu Team-Suomen Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkue 2-1

Sisu Team-Vikingarna 7-6

Sisu Team-Vikingarna 5-3

Jossakin välin vuotta 1985 Sisu Teamin piti pelata 15.2.1985-15.3.1985 välisenä aikana Sisu Teamin piti pelata tai se ehkä pelasikin Sveitsiä vastaan yhden harjoitusmaaottelun nimenomaan Sveitsin omien B-sarjan MM-kotikisojen valmistautumista varten

1986

Kanadan Turnaus 1986

Sisu Team-Kanada B 2-1

Sisu Team-Kanada B 5-1

Sisu Team-Kanada B 5-1

Sisu Team-Kanada B 2-1

Sisu Team-Kanada B 1-5

Sisu Team-Kanada B 5-5

B-Maajoukkueen Maaotteluleirisarja 1986

Sisu Team-Vikingarna 1-5

Sisu Team-Vikingarna 6-5

Sisu Team-Kanada B 2-6

Leningradin Turnaus 1986

Sisu Team-Kanada B 2-4

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-6

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-6

Sisu Team-Vikingarna 4-6

Alaska Cup 1986

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-5

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-8

Sisu Team-Norja 8-4

Sisu Team-Norja 9-3 Alaska Cupin tai vaihtoehtoisesti Arctic Cupin Sijoitusottelussa

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1986:

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-4

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-8

Sisu Team-DDR 6-1

Sisu Team-DDR 6-5

Sisu Team pelasi ehkä vielä DDR:n kanssa yhden muun ottelun ennen Alaska Cupia joulukuussa 1986, mutta siitä ei toistaiseksi ole löytynyt tietoa. Mahdollisesti sitä ei ehkä edes pelattu koska eri lehdissä ilmoitettiin välillä pelattavan toki kolme ottelua, mutta joskus vain kaksi ottelua ilmoitettiin pelattavan.

1987

Leningradin Turnaus 1987

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-2

Sisu Team-Vikingarna 3-6

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-8

Sisu Team-Yhdysvallat B 6-6

Sisu Team-Länsi-Saksa B 6-3

Moravia Cup 1987

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-8

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-5

Sisu Team-Tsekkoslovakian Nuorten Maajoukkue 4-2

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut:

Sisu Team-Yhdysvallat B 3-3

Sisu Team-Yhdysvallat B 4-2

1988

Leningradin Turnaus 1988

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-9

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-6

Sisu Team-Vikingarna 2-9

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-4 jatkoajan jälkeen Leningradin Turnauksen Sijoitusottelussa

Moravia Cupissa 1988 Sisu Team pelasi myös, mutta toistaiseksi sen tietoja ei ole juuri löytynyt.

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1988:

Sisu Team-Ranska 4-1

Sisu Team-Leijonat 4-7

Sisu Team-Leijonat 1-8

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-6

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-8

1989

Leningradin Turnaus 1989

Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-5

Sisu Team-Kanada B 2-3

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-3

Sisu Team-Länsi-Saksa B 8-1 Leningradin Turnauksen Sijoitusottelussa

Moravia Cup 1989

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 6-3

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-2

Sisu Team-Vikingarna 1-6

Mont-Blancin Turnaus 1989

Sisu Team-Ranska 3-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia 7-4

Sisu Team-Sveitsi 6-6

Sisu Team-Puola 5-1

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1989:

Sisu Team-Neuvostoliitto 2-7

Sisu Team-Kiina Lappeenrannassa jossakin välin vuotta 1989 11-4
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan vielä kaiken päätteeksi toistaiseksi 1990-luvulla kertyneiden Sisu Teamin ja vuodesta 1995 eteenpäin aina historiansa loppuun asti tunnetun Team Karjalan pelitulokset vuosilta 1990-1997 päivitettynä runsaasti muutamalla uudella turnauksellakin, useilla uusilla otteluilla ja näillä näkymin korjatun Pietarin Turnauksen 1996 muodossa ja joukkueista vuoden 1994 yksi ottelu oletettua Vikingarnaa vastaan osoittautui Kronorvikingarnan samaksi otteluksi josta olen kertonut aiemmin joten korjaan sen osaksi New Brunswick Cupia 1994 ja pari muuta mahdollista Sisu Teamin ottelua vuodelta 1994 laitan tähän myös toistaiseksi:

1990

Huhtikuun 1990 B-maaottelukierros ennen Leningradin Turnausta 1990

Sisu Team-Neuvostoliitto C 10-2

Sisu Team-Kanada B 4-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 6-2

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-0

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 5-6

Sisu Team-Länsi-Saksa B 7-3

Sisu Team-Norja 2-3

Sisu Team-Norja 4-4

Sisu Team-Norja B 6-5

Sisu Team-Norja B 3-3 (Aiemmin olin vahingossa maininnut tämän ottelun Jääkarhujen ja Sisulaisten väliseksi tasapeliksi, mutta kokoonpanossa näkyi niin paljon Frisk Askerin eli Kiekko-Tiikereiden pelaajia ja lisäksi Svein Oddesen eräänä lahjakkaimpana B-Jääkarhujen pelaajana ja Norjan divarijyränä niin vaihtoon meni Jääkarhut B-Jääkarhuiksi niin, että heilahti.)

Sisu Team-Norja 4-5

Sisu Team-Norja B 10-2

Leningradin Turnaus 1990

Sisu Team-Vikingarna 1-2

Sisu Team-Länsi-Saksa B 7-5

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-7

Sisu Team-Neuvostoliitto C 3-5 Leningradin Turnauksen Sijoitusottelussa

AGPO Vierlandentoernooi 1990 Zoetermeer

Sisu Team-Norja 0-2

Sisu Team-Itävalta 4-0

Sisu Team-Ijs-Oranje eli Hollanti 3-1

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1990:

Sisu Team-Ranska 7-1

Sisu Team-Ranska 7-4

Sisu Team-Italia 8-4

Sisu Team-Italia 5-2

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-5

Marraskuussa 1990 Sisu Team kohtasi Sveitsin kolme kertaa ja Kanadan B-maajoukkueen ainakin kaksi kertaa ja tulokset tulevat niistä tähän alle ennen Sisu Teamin ja Neuvostoliiton B-maajoukkueen ja Sisu Teamin ja Hollannin välistä yksittäisottelua:

Sisu Team-Kanada B 5-5

Sisu Team-Kanada B 5-7

Sisu Team-Sveitsi 2-4

Sisu Team-Sveitsi 3-1

Sisu Team-Sveitsi 5-3

Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-2

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-3

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-3

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-7

Sisu Team-Hollanti 1-3

1991

BC Cup Victoriassa Kanadassa 1991 Alkusarja

Sisu Team-Kanada B 2-1

Sisu Team-Kanada B 4-8

Sisu Team-Kanada B 1-6

Sisu Team-Neuvostoliitto B 3-4

Sisu Team-Neuvostoliitto B 4-3

Sisu Team-Kanada B 5-1

BC Cup Kanadassa 1991 Loppuottelu

Sisu Team-Kanada B 0-6

Leningradin Turnaus 1991 tai vaihtoehtoisesti toisinaan viimeisen alkuperäisen turnauksen sponsorin muuttuessa hieman nimi oli Pravda-turnaus 1991

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-4

Sisu Team-Yhdysvallat B 5-4

Sisu Team-Saksa B 9-3

Sisu Team-Vikingarna 1-5

Palet d'orin Turnaus Ranskassa 1991

Sisu Team-Neuvostoliitto B 1-0

Sisu Team-Yhdysvallat B 1-1

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 5-0

Sisu Team-Vikingarna 1-5

AGPO Vierlandentoernooi 1991 Zoetermeer

Sisu Team-Puola 2-3

Sisu Team-Tanska 7-3

Sisu Team-Ijs-Leeuw eli Hollanti 2-5

1992

AGPO Vierlandentoernooi 1992 Zoetermeer

Sisu Team-Slovenia 1-1

Sisu Team-Tanska 7-0

Sisu Team-Alankomaat 4-1

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1992:

Sisu Team-IVY B 3-6

Sisu Team-IVY B 1-0

Sisu Team-IVY B 2-4

Sisu Team-IVY B 0-2

Sisu Team-IVY B 1-2

Sisu Team-IVY B 0-1

Sisu Team-IVY B 0-1

Sisu Team-IVY B 1-0

Sisu Team-Yhdysvallat 5-3 (Sisu Teamin vuoden 1992 ensimmäinen ottelu nimenomaan kohti vuotta 1993 mentäessä ja tämä ottelu pelattiin Lappeenrannassa Sisu Teamin sarjakauden avausotteluna tietääkseni 26.8.1992 ja ainakin tietääkseni tuossa ottelussa Sisu Team voitti ihan Yhdysvaltain A-maajoukkueenkin, mutta mikäli tulee todisteita mahdollisista B-maajoukkuepelaajista tai muutoin jotain muuta taustatietoa tästä pelistä niin korjaan tämän ottelijaosapuolen Yhdysvaltain osalta välittömästi.)

Sisu Team-Ranska 9-3 (Sisu Teamin vuoden 1992 toinen ottelu nimenomaan kohti vuotta 1993 mentäessä jossa pelasi tosiaan Jari Korpisalo ja ottelu pelattiin Mikkelin Jäähallissa ainakin muistaakseni. Jääkukkojen eli Ranskan joukkueessa oli pelaamassa saamieni tietojen mukaan vain 17 kenttäpelaajaa ja kaiketi maalivahti Petri Ylönen ja joissakin lähteissä vain 16 kenttäpelaaja mukaan luettuna juurikin maalivahti Petri Ylönen koska Tampereen Turnauksessakin 1992 Ranska pelasi tietääkseni vajaalla kenttäjoukkueella ja Jääkukot muutenkin oleilivat elokuussa 1992 Suomessa varsin paljonkin.)

Sisu Team-Kanada B 3-1

Sisu Team-Kanada B 5-4

1993

Pietarin Turnaus 1993

Sisu Team-Vikingarna 2-2

Sisu Team-Valko-Venäjä 5-2

Sisu Team-Venäjä B 5-0

Sisu Team-Venäjä C 2-2

Sisu Team-Norja 1-3

Ystävyyden Cup 1993

Sisu Team-Slovakia 1-3

Sisu Team-Kanada B 2-4

Sisu Team-Yhdysvallat B 2-5

Sisu Team-Norja 4-8

Sisu Team-Venäjä B 2-7

Sisu Team-Valko-Venäjä 5-2

Bolzanon Turnaus Italiassa 1993

Sisu Team-Slovakia 3-2

Sisu Team-Italia 5-0

Muut Sisu Teamin pelaamat ottelut 1993:

Sisu Team-Sveitsi B 8-0

Sisu Team-Sveitsi B 4-2

Sisu Team-Sveitsi B 4-0

Sisu Team-Kanada B 4-2

Sisu Team-Kanada B 1-7

Sisu Team-Venäjä B 0-2

1994

Sisu Team-Tsekki 2-3

Sisu Team-Saksa B 4-4

Sisu Team-Kanada 2-4

Pietarin Turnaus 1994

Sisu Team-Vikingarna 2-2

Sisu Team-Sveitsi B 4-1

Sisu Team-Jääkarhut B 4-2

Sisu Team-Venäjä B 6-3

Sisu Team-Tsekki B 2-6

Sisu Teamin Ottelukiertue Kanadassa 1994

Sisu Team-Kanada B? (Tämä ottelu pelattiin 15.12.1994 jossakin päin New Brunswickiä ja todennäköisesti St. Johnin Jäähallissa, mutta toki myös muuallakin New Brunswickissä ottelu on voitu pelata toisessa jäähallissa ja tästä ottelusta ei harmittavasti minulla ole tuloksia tiedossani.)

Sisu Team-Kanada B 5-2

Sisu Team-Kanada B 3-4

New Brunswick Cup 1994

Sisu Team-Kronorvikingarna 8-3

Sisu Team-Kanada B 4-3 Jatkoajalla

Sisu Teamin pelaamat muut ottelut vuonna 1994:

Sisu Team-Kanada B 5-0

Sisu Team-Kanada B 4-3

Sisu Team-Venäjä B 2-2

Sisu Team-Jääkarhut 4-1

Sisu Team-Jääkarhut 0-2

29.3.1994 Martignyn Jäähalli Sisu Team-Sveitsi 3-1? (Tämän ottelun asema on epäselvä. Todennäköisesti tämä ottelu oli Sisu Teamin ottelu, mutta muussa tapauksessa jälleen kokoonpanon epäselvyyksien vuoksi se olisi ollut poikkeuksellisesti Suomen Yhdistelmämaajoukkueen eli A-B-Maajoukkueen ottelu Sveitsiä vastaan.)

31.3.1994 Neuchatelin Jäähalli Sisu Team-Sveitsi 5-2? (Tämän ottelun asema on epäselvä. Todennäköisesti tämä ottelu oli Sisu Teamin ottelu, mutta muussa tapauksessa jälleen kokoonpanon epäselvyyksien vuoksi se olisi ollut poikkeuksellisesti Suomen Yhdistelmämaajoukkueen eli A-B-Maajoukkueen ottelu Sveitsiä vastaan.)

1995

Pietarin Turnaus 1995

Team Karjala-Venäjä B 1-4

Team Karjala-Vikingarna 2-4

Team Karjala-Venäjä C 7-5

Team Karjala-Sveitsi B 4-0

Mineraalivesiturnaus tai Morgesin Turnaus 1995 Sveitsissä

Team Karjala-Sveitsi B 5-1

Team Karjala-Ranska B 8-0

Team Karjala-Tsekki B 7-4

Izvestija 1995

Team Karjala-Ruotsi 1-5

Team Karjala-Kanada 1-3

Team Karjala-Venäjä 4-4

Team Karjala-Tsekki 0-1

Revontuli Cup, Revontuli-Turnaus, Pohjanvalo-Turnaus tai Northern Lights Tournament 1995

Team Karjala-Venäjä 3-1

Team Karjala-Kanada 3-10

Team Karjala-Kanada 2-5 Revontuli Cupin, Revontuli-Turnauksen, Pohjanvalo-Turnauksen tai Northern Lights Tournamentin Finaalissa

Team Karjalan pelaamat muut ottelut 1995:

Team Karjala-Venäjä 1-5

Team Karjala-Kanada 4-3

Team Karjala-Venäjä B 0-3

Team Karjala-Venäjä B 0-5

Team Karjala-Venäjä B 2-0

1996

Pietarin Turnaus 1996

Team Karjala-Tsekki B 2-6

Team Karjala-Sveitsi B 1-2

Team Karjala-Vikingarna 2-7

Team Karjala-Venäjä B 1-0

Savoien Turnaus Ranskassa 1996

Team Karjala-Saksa B 4-3

Team Karjala-Latvia 4-5

Team Karjala-Ranska 9-4

Naganon Turnaus Japanissa 1996

Team Karjala-Ranska 7-0

Team Karjala-Japani 3-4

Team Karjala-Nippon All-Stars eli Japanin B-maajoukkue 3-1

Team Karjala-Kanada B 5-1

Isä David Bauer Cup Kanadassa 1996

Team Karjala-Venäjä 2-4

Team Karjala-Kanada 4-5

Muut Team Karjalan pelaamat ottelut 1996:

Team Karjala-Venäjä B 2-4

Team Karjala-Venäjä B 1-3

Team Karjala-Venäjä B 0-0

Team Karjala-Venäjä B 1-1

Team Karjala-Japani 3-0

Team Karjala-Japani 3-1

Team Karjala-Saksa 4-2

Team Karjala-Kanada B 2-2 Rinkelinmäellä vuoden 1996 lopulla

1997

Puolan Turnaus

Team Karjala-Puola 4-5

Team Karjala-Puola 1-1

Tämän lisäksi yksittäisotteluista puhuttaessa Team Karjala pelasi ainakin yhden ottelun Valko-Venäjää vastaan vuonna 1997, mutta siitä ottelusta en tiedä tulosta harmittavasti.

Vuonna 1997 Team Karjala pelasi myös Pietarin Turnauksen, mutta harmittavasti minulla on tiedossa toistaiseksi vain päivämäärät ilman tuloksia ja laitan ne tähän alle mikäli joku muistaisi jotakin:

Pietarin Turnaus 1997

Team Karjala-Sveitsi B 15.4.1997?

Team Karjala-Tsekki B 17.4.1997?

Team Karjala-Venäjä B 18.4.1997?

Team Karjala-Vikingarna eli Ruotsi B 19.4.1997?

Mikä tahansa lisätieto on aina tervetullutta!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan seuraavaksi tähän näillä näkymin pitkän tutkinnan jälkeen hieman Sisu Teamin erilaisia kausipelilistauksia tai pikemminkin toisin sanottuna niitä pelejä joita sen oli määrä pelata vähintään kauteen eri vuosina eri tavalla.

Erotan ne seuraavaksi tässä siten, että ne ottelut jotka pitivät olla Jääkiekkoliiton vähintään määrittämiä minimimääriä kauteen niin ne minä laitan sellaisenaan tuohon heti kauden perään ja ne ottelut jotka ovat muutoin tiedossani tai muutoin poikkeavia Jääkiekkoliiton vuosittaisesta vähittäismäärästä niin laitan ne numeroin ja suluin.

Aloitan kaudesta 1975 ja päätän vuoteen 1997 joskin joiltakin vuosilta kun B-maajoukkueen tai Sisu Team/Team Karjalan aikakaudelta ei Jääkiekkoliitto erikseen ilmoittanut ottelumäärien minimimäärää B-maajoukkueelle niin sitten käytän vain pelkästään yhtä lukua ja mahdollisesti perään korkeintaan hieman omia arvelujani ja ottelumääriä ja tietenkin pelejä saa kertoa vapaasti mikäli vain muistaa jotakin niistä. Lisäksi en ole ottanut tässä huomioon Sisu Teamin/Team Karjalan mahdollisia seurajoukkueita vastaan käytyjä otteluja vaan vain pelkät maaottelut eri maiden A, B tai C-maajoukkueita vastaan.

Tässä ottelumäärät alustavasti ja muutoin merkitysti tulevat siis:

1975: 6 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (9 ottelua) ja aivan korkeintaan Sisu Team pelasi tällä kaudella ehkä 10 ottelua koska enää hyvin, hyvin vähän kerrottiin otteluja enää pelattavan muun muassa Itä-Saksa-ottelujen jälkeen...

1976: 12 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (11 ottelua) ja aivan korkeintaan Sisu Team pelasi tällä kaudella ilmeisesti vielä yhden pelin koska eivät ne juuri enää tuolloinkaan pelanneet sinä vuonna...

1977: 10 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (7 ottelua) ja tällä kaudella epäselvää on muun muassa Jääkiekkoliiton päivämäärälle 5.4.1977 määrittämä vapaavalintainen Sisu Teamin ottelu jotakin vastustajaa vastaan mitä en ole vielä saanut selville mikäli Sisu Team enää tuolloin mitään pelasikaan...

1978: 6 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (16 ottelua) ja tällä kaudella Sisu Team pelasi mahdollisesti oman aikakautensa ennätyksen ottelumäärissä pelaamalla vuoden aikana 16 ottelua...

1979: 10-14 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (10 ottelua) ja tällä kaudella Sisu Team pelasi vielä 0-4 ottelua hieman riippuen siitä, että löytyvätkö vielä epävarmat ottelutiedot...

1980: 13-14 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (12 ottelua) ja tällä kaudella Sisu Team pelasi vielä 1-2 ottelua hieman riippuen siitä, että löytyvätkö vielä epävarmat ottelutiedot...

1981: 14-15 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (16-17 ottelua) ja tällä kaudella ei uusien ottelulöydösten jälkeen Sisu Team hyvin todennäköisesti pelannut lainkaan koska jo näillä ottelumäärillään se oli tasoissa vuoden 1978 kanssa ja jopa enemmän pelattiin...

1982: 14 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (14 ottelua) ja kaikki ottelut Sisu Teamin kaudelta Hiljaisen Ukkosen ajalta sen ensimmäiseltä kaudelta ovat nyt löydetty kokonaan...

1983: 15-20 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (15 ottelua) ja mahdollisesti Sisu Team pelasi vielä ehkä noin viitisen ottelua korkeintaan vielä lisää sinä vuonna...

1984: 10-20 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (5 ottelua) ja mahdollisesti Sisu Team pelasi vielä 5-15 ottelua lisääkin tuona vuonna...

1985: 10-25 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (12 ottelua) ja mahdollisesti Sisu Team tosiaan pelasi vielä 5-13 ottelua lisääkin tuona vuonna kun muun muassa ainakin Sveitsiä vastaan piti pelata...

1986: 20-30 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (21 ottelua) ja mahdollisesti Sisu Team pelasi otteluja vielä enemmänkin koska ainakin yhdestä Itä-Saksa-ottelusta ei löytynyt tietoja ja Juhani Tamminen peluutti Erkka Westerlundin kanssa Sisu Teamia tuohon aikaan ilmeisesti ennätysmääriä vuoteen...

1987: 25-30 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (10 ottelua) ja todennäköisesti Sisu Team pelasi runsaasti mainittuakin enemmän kauteen koska 1990-luvun alkuun asti Sisu Teamin kausimäärät olivat vuosittain jopa todella valtaviakin kauteen...

1988: 8 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (9 ottelua) ja toistaiseksi löytymättömät 1988 Moravia Cupin pelit täydellisine tuloksineen nostavat Sisu Teamin pelimäärät 12 otteluun joskin vuosi 1988 tuntui B-maajoukkueessa hieman välivuodelta muutenkin mahdollisesti Talviolympialaisten vuoksikin koska paljoakaan en ole löytänyt tuolta vuodelta pelejä...

1989: 20-30 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (13 ottelua) ja todennäköisesti Sisu Team pelasi runsaasti mainittua enemmänkin otteluja kauteen. Tuorein toistaiseksi vahvistamaton ja kuulemani tarina erään virolaisen tuttuni isäukolta joka kertoi kerran, että kevättalvella 1989 oli aika jolloin mahdollisesti Sisu Team olisi pelannut Neuvosto-Eestissä 4 ottelun sarjan nimenomaan Neuvosto-Viron jääkiekkomaajoukkuetta vastaan, mutta mahdollisesti tämä saattoi olla myös Kehitysjoukkueen eli Suomen C-maajoukkueen pelaama ottelusarja mitä tuttuni isä olisi ollut katsomassa siihen aikaan ja kun yli kaksi vuotta oltiin mietitty jo Neuvosto-Viron ja Suomen välistä jääkiekollista yhteistyötä vihdoin ja viimein konkreettisesti käytännössä yli 20 vuoden hiljaisuuden jälkeen kun vuonna 1967 oli ilmeisesti ainakin viimeksi juteltu jotakin ennen sulkeutumista...

1990: 25-30 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (34 ottelua) ja löytämäni yksittäisottelut Ranskaa ja Italiaa vastaan, kaksi ottelua Kanadan B-maajoukkuetta vastaan ja peräti kolmen Sveitsiä vastaan pelatun ottelun löytyminen kasvattavat ottelumäärän varmasti ainakin 34 otteluun ja uskaltaisin väittää, että parhaimmillaan otteluja Sisu Team olisi pelannut jopa 40-50 otteluakin kauteen koska suurin piirtein noin vuonna 1990 tai 1991 Sisu Team pelasi kaikkien aikojen suurimmat ottelumääränsä muutenkin ja huipensi suunnan jota oli jatkunut noin vuodesta 1983 eteenpäin siinä mitä ottelumääriin tuli...

1991: 25-30 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (18 ottelua) ja toistaiseksi arvioituna Sisu Team pelasi 7-12 ottelua vielä ainakin ja hyvin todennäköisesti myös kaikkien aikojen pelimäärän ennen ottelumäärien tippumista eli ehkä peräti sen 40-50 ottelua eli saman verran kuin mitä vuonna 1990 ainakin suurimmillaan...

1992: 13 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (15 ottelua) ja toistaiseksi arvioituna Sisu Team saattoi pelata vielä tätäkin enemmän joskin ei varmaan ehkä kuitenkaan paljoa enempää kun miljoonan markan vuosibudjetti oli melko rajallinen ja kun jotenkin ilmeisesti ottelumäärät vaikuttavat vuosiin 1990 ja 1991 nähden olleen pienempiä sinä vuonna...

1993: 11 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen (19 ottelua) ja toistaiseksi arvioituna Sisu Team ei paljoa tätä enempää tainnut vuoteen pelata kun vuosibudjetti oli vain hieman yli miljoona markkaa...

1994: 18-36 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (18-20 ottelua) ja toistaiseksi arvioituna vuoden 1994 Sisu Teamin viimeisen kauden pelejä on vielä paljon jäljellä ja erikoista on, että mahdollisesti Team Karjalaksi muuttuessaan vuosien 1994 ja 1995 ottelumäärät ovat minimimääriensä osalta suhteellisen sekavia ainakin eri lehtien ilmoitusten mukaan. Vuonna 1994 Sisu Teamilla kuitenkin ehkä realistisimmin arvioituna oli 20 ottelua sarjakaudellaan ainakin ilmeisesti ja Team Karjalalla vuonna 1995 tätä vähemmän...

1995: 18-36 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (19 ottelua) ja toistaiseksi arvioituna ensimmäisen Team Karjalan kauden pelit ovat ainakin melkein löytyneet koska alustavan varmasti vain yksi muu Sveitsin ottelu ja ottelu Saksaa vastaan puuttuvat tuloksiltaan kuten myös Mineraalivesiturnauksen tai Morgesin Turnauksen Ranskan B-maajoukkueen tulostieto eikä enempää juuri löytynyt.

Vuoden 1994 tapaan juuri Sisu Teamin kuolema ja Team Karjalan syntymä aiheutti melkoisen sekaannuksen, mutta ilmeisesti näillä näkymin 18 ottelun minimimäärä tälle vuodelle eli vuodelle 1995 oli alustava määrä minkä Team Karjalan piti pelata ja tuo suurin määrä eli 36 ottelua olisi ollut yhdistelmämäärä Sisu Teamin ja Team Karjalan yhteensä pelaamista otteluista vaikkakin toki mikäli muita todisteita tulee niin voihan olla, että Team Karjala tai jopa Sisu Team vuonna 1994 todella pelasivat noinkin paljon otteluja vuoteen...

1996: 17 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (21 ottelua) ja toistaiseksi Pietarin Turnauksen 1996 pelitietojen löydyttyä kokonaan Team Karjalan osalta pelimäärät nostivat näillä näkymin ottelumäärän vain 21 otteluun kun Pietarin Turnaus 1996 pelattiin mitä ilmeisimmin ainakin selvästi eri tavalla kuin miten sen luulin aiemmin pelatun ja ehkä kenties enemmänkin Team Karjala pelasi vuonna 1996 pelejä, mutta ei enää paljoa enempää koska sen toiminnan loppumetrit lähestyivät.

1997: 15-19 ottelua minimimäärä kauteen/vuoteen vaihtelevasti (2 ottelua) ja toistaiseksi Pietarin Turnauksen 1997 pelitietojen löytyessä tulee kyllä ottelumäärin lisäystä. Vuoden 1998 Pietarin Turnaukseen näillä näkymin Team Karjalan piti osallistua, mutta todennäköisesti joukkue perui osallistumisensa ja välillä taas se saattoi pelatakin siellä.

Muussa tapauksessa Team Karjala ilmeisesti pelasi jo vuoden 1997 puolella viimeiset muut ylimääräpelinsä ilmeisesti Vikingarnan ja Jääkarhujen eli Norjan kanssa mahdollisesti lisättynä ehkä yksittäisellä Tanska-ottelulla koska Team Karjalalle viriteltiin jo vuonna 1997 ja mahdollisesti vuodelle 1998 Pohjola Cupia jossa piti pelata Team Karjala, Vikingarna, Norja ja Tanska ja mahdollisesti Norjalla ja Tanskallakin olisi ollut välillä mukana B-maajoukkueetkin.

Team Karjala pelasi varmasti ainakin vuonna 1997 15 ottelua koska lähes jokaisessa lehdessä kausiohjelman yhteydessäkin ottelumäärä mainittiin, mutta olen liittänyt Team Karjalan mahdollisesti lopettaessa toimintansa jo vuoden 1997 puolella vielä 4 muuta ottelua lisääkin. Muussa tapauksessa Team Karjalan matka päättyi vasta vuonna 1998...
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1987 Sisu Teamin aikaisista peleistä ilmeisesti seuraavat vuotta 1988 kohti pelatut ottelut olivat näillä näkymin Mikkelissä 5.9.1987 ja Lappeenrannassa 6.9.1987 pelatut ottelut Kanadan B-maajoukkuetta vastaan.

Täten ottelut sitten päättyivät tuloksiltaan:

5.9.1987 Mikkeli Sisu Team-Kanada B 3-4

6.9.1987 Lappeenranta Sisu Team-Kanada B 2-3

Harmittavasti tiedot eivät ehtineet tuohon suurempaan päivitykseen minkä tein aiemmin tänään.

Sisu Teamin vuoden 1987 ja myös vuoden 1988 ottelumääristä on viime päivinä löytynyt paljon uutta joskin vielä erittäin epävarmaa tietoa sillä vaikka ottelumäärät pitäisivät paikkansa etenkin vuoden 1987 osalta niin Sisu Teamin sen vuoden vastustajien mahdollisen vaihtelevan tarkkuuden takia en laittanut niitä tietoja tuohon suurempaan päivitykseen.

Mikäli tiedot aivan tarkalleen pitäisivät paikkansa niin vuoden 1987 aikana Sisu Team olisi pelannut ainakin 11-15 kappaletta yksittäisiä maaotteluja ja lisäksi se tietenkin pelasi turnauksensa eli Moravia Cupin 1987 ja Leningradin Turnauksen 1987.

Vuoden 1988 osalta tilanne sen sijaan on erittäin ongelmallinen koska myös vuotta 1987 uhkaavan vaaran takia Sisu Teamin ottelut ovat voineet sekoittua myös Leijonien eli Suomen A-maajoukkueen peleihin tai olla Suomen Yhdistelmämaajoukkueen eli Sisu-Leijonien tai Suomen A-B-Maajoukkueen otteluja.

Tosin kaava niissä oli selvä eli vuonna 1988 Talviolympialaisten pitovuoden takia Sisu Teamille oli odotettavissa vähemmän otteluja ja lisäksi vieläkään ei löytynyt mitään todella suurta tietoa Moravia Cupin 1988 otteluista.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1987 Sisu Team pelasi tosiaan Päävalmentajansa Kaj Matalamäen ja Varapäävalmentajansa Erkka Westerlundin johdolla varsin paljon sinä vuonna erilaisia määriä otteluja. Ongelmana kuitenkin on ollut epävarmuus sen monista eri vastustajista ainakin toistaiseksi.

Etenkin kun vastustajien puolella sen eri joukkueet vaihtuivat, mutta ongelmia oli myös Sisu Teaminkin osalta koska joidenkin ottelujen osalta ottelut sinä vuonna menivät hyvin lähelle päällekkäin Leijonien tai Suomen Yhdistelmämaajoukkueen eli Suomen A-B-Maajoukkueen kanssa sinä vuonna Peruutuksiakin sinä vuonna tapahtui. Ainakin Puolaa ja Japania vastaan jouduttiin perumaan otteluja ja ehkä myös Ranskaa vastaan. Näistä kerron pian lisää.

Täysin varmoja muita maaotteluja Sisu Teamilta vuoden 1987 osalta toistaiseksi ovat Yhdysvaltain B-maajoukkuetta ja Kanadan B-maajoukkuetta vastaan pelatut ottelut jotka olen jo kertonut tulosten osalta.

Vuoden 1987 Sisu Teamin osalta tilanne vaikuttaisi toistaiseksi kerättyjen tietojen perusteella epävarmojen ottelujen osalta seuraavaksi tältä:

Maaliskuu 1987

Sisu Team pelasi joko Vikingarnaa tai Ruotsin Yhdistelmämaajoukkueista joko ylempää tai alempaa eli Ruotsin A-B-Maajoukkuetta tai Ruotsin B-A-Maajoukkuetta eli toisin sanoen joko Kronorvikingarnaa tai Vikingkronornaa vastaan kolme ottelua ilmeisesti aikavälillä 14.3.1987-17.3.1987 ja sen välisenä aikana.

Marraskuu 1987

Sisu Team tai mahdollisesti vain nk. Sisu-Leijonat eli Suomen Yhdistelmämaajoukkue eli Suomen A-B-Maajoukkue pelasi Kanadan B-maajoukkuetta vastaan kaksi ottelua ilmeisesti aikavälillä 10.11.1987-12.11.1987 ja sen välisenä aikana.

Joulukuu 1987

Sisu Team tai mahdollisesti vain nk. Sisu-Leijonat eli Suomen Yhdistelmämaajoukkue eli Suomen A-B-Maajoukkue pelasi Vikingarnaa vastaan kaksi ottelua ilmeisesti 13.12.1987-14.12.1987 ja sen välisenä aikana.

Sisu Team tai mahdollisesti jo kaikkien toistaiseksi tutkitun epävarmankin tiedon osalta ehkä vain nk. Sisu-Leijonat eli Suomen Yhdistelmämaajoukkue eli Suomen A-B-Maajoukkue tai jopa itse Leijonat eli Suomen A-maajoukkue pelasi kaksi ottelua Sveitsin A-maajoukkuetta vastaan 27.12.1987 ja 30.12.1987. Näistä otteluista olen edelleen kiinnostunut mikäli vain tietoa jostakin löytyy.

Näiden ottelujen lisäksi Sisu Teamilla tosiaan peruuntui Puolaa vastaan otteluja ja lisäksi kiintoisaksi muodostui Japanin ja Ranskan osuus Sisu Teamin vuodessa 1987.

Sisu Teamin osalta se oli lähtökohtaisesti valmis pelaamaan Japania vastaan vain ainakin tutkimieni japanilaislehtien kuten Asahi Shimbunin ja muutaman muun todella ison japanilaisten sanomalehtien perusteella vain mikäli Japani voittaisi tai olisi voittanut Ranskan Talviolympialaisten 1988 Karsinnassa. Tuolloin Sisu Team varmasti pelaisi ainakin yhden ottelun sitä vastaan ja Pentti Matikainen oli valmis poikkeukselliseen Japani-maaotteluun myös Leijonillakin koska Leijonilta puuttui ainakin näillä näkymin tuoretta Japanin maajoukkueen kokemusta.

Tosin Matikaisen peliohjelma oli Calgaryn 1988 Talviolympialaisten lähestyessä jo hyvin tiukka joten se ehkä ei olisi toteutunut, mutta Sisu Team-Japani-ottelut kylläkin olisivat toteutuneet ainakin näillä näkymin.

Ikävä kyllä Japani hävisi Ranskalle Talviolympialaisten 1988 Karsinnassa joten Sisu Team taisi ne ottelut perua. Kuitenkin Japanin maajoukkue oli erikoisesti pelaamassa omaa syyskauden avauspeliään syyskuussa vuonna 1987 Suomessa. Tosin vastustaja ei ollut Sisu Team vaan joko Kehitysjoukkue eli Suomen C-maajoukkue tai sitten sen ehkä vielä toistaiseksi epävarmuudella sanottuna peruttua ottelunsa Japanin A-maajoukkuetta vastaan sen sijaisena olisi pelannut seurajoukkue nimeltään Tuusulan Kiekko eli TuusKi tai TuusKiekko. Ottelu olisi pelattu Japanin A-maajoukkuetta vastaan Tuusulan Jäähallissa tai sitten Hyrylän Jäähallissa.

Pidän tätäkin ottelua hyvin epävarmana ja mahdollisesti peruttuna, mutta lisätiedot kiinnostavat aina koska toistaiseksi nämä tiedot on tutkittu japaninkielisistä sanomalehdistä kun suomalaisissa tai ruotsinkielisen alueen lehdissä ei juuri Japanin A-maajoukkueesta mitään mainittu siinä missä japaninkielisissä sanomalehdissä oli laajoja katsauksia ja arviointeja sen suomalaisista vastustajista joskin hieman yliampuvasti liioiteltuna joitakin juttuja oli kerrottu niissä.

Ranskan tai Jääkukkojen osalta sen ottelu Sisu Teamia kohtaan varmistui sen voitettua Talviolympialaisten 1988 Karsinnan, mutta ongelmaksi tuli sen toteutus. Jääkukot eivät ainakaan tiettävästi ennen Talviolympialaisia 1988 päässeet pelaamaan toki suunnitelmissa ollutta ottelua Leijonia vastaan vaan se pelasi kertaalleen Sisu Teamia vastaan vuoden 1988 puolella varmasti ja muutoin korkeintaan kaksi kertaa mikäli marraskuussa 1987 Sisu Team ja Ranska olisivat kohdanneet.

Pidän tätä kuitenkin peruttuna otteluna koska tutkimieni suomenkielisten ja ruotsinkielisten alueen lehtien mukaan Suomen Alle 20-Vuotiaiden A-maajoukkue pelasi ensimmäisenä minkäänlaisena suomalaisena maajoukkueena Ranskaa vastaan marraskuussa 1987 sitten Kehitysjoukkueen eli Suomen C-maajoukkueen ja vuoden 1985. Suomen Alle 20-Vuotiaiden A-maajoukkue tai Pikku-Leijonat olisivat lisäksi erikoisesti kohdanneet niin Ranskan A-maajoukkueen kuin erikoisesti myös Ranskan B-maajoukkueen eli B-Jääkukot.

Ne ottelut jäivät näillä näkymin ainoaksi Suomen kosketukseksi sinänsä Ranskan A-maajoukkueesta jääkiekossa ennen Calgaryn Talviolympialaisia 1988. Ja Sisu Teamin ottelu marraskuussa 1987 saattoi peruuntua Ranskaa vastaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1988 osalta Sisu Teamin vuosi käynnistyi ainakin näillä näkymin erittäin epävarmoissa merkeissä.

Ilmeisesti Talviolympialaisten 1988 takia ja ehkä jonkun muunkin syyn takia vielä siihen lisäksi Sisu Teamille oli määritelty vuodeksi 1988 muutenkin erittäin vähän otteluja.

Alustavasti sen piti pelata 8 ottelua koko vuonna ja laitan tähän niistä tällä hetkellä epävarmat ottelut, että milloin jotakin vastaan Sisu Teamin olisi pitänyt pelata sinä vuonna kun Leningradin Turnaus 1988 pelattiin suunniteltua aikaisemmin sinä vuonna:

Tammikuu 1988

Sisu Teamin piti pelata Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan kaksi ottelua tammikuussa ilmeisesti juuri ennen Leningradin Turnausta 1988 ja aikavälillä 27.1.1988-28.1.1988, mutta nämä ottelut ovat voineet mennä hyvinkin päällekkäin Leijonien pelien kanssa ja silloin ne olisi peruttu Leijonien ottelujen tieltä.

Helmikuu 1988

Sisu Teamin piti pelata Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan ilmeisesti heti Leijonien A-maajoukkueottelujen jälkeen, mutta nämä ottelut ovat hyvinkin voineet peruuntua kokonaan. Ne olisi saatettu pelata 3.2-4.2.1988 välisenä aikana tai kuitenkin joka tapauksessa ennen Talviolympialaisia ja muutoin heti Leningradin Turnauksen 1988 jälkeen. Alun perin nämä ottelut piti pelata 1.2.1988-2.2.1988, mutta noihin päiviin mennessä Sisu Teamin ottelut siirrettiin pois Leijonien ottelujen tieltä.

Sisu Teamin piti lisäksi vielä pelata helmikuussa 1988 1-2 ottelua Länsi-Saksan A-maajoukkuetta tai vaihtoehtoisesti Länsi-Saksan B-maajoukkuetta vastaan mikäli Länsi-Saksan A-maajoukkue olisi estynyt pelaamasta Sisu Teamia vastaan juurikin Talviolympialaisten 1988 takia vaikkakin nämä ottelut yritettiin ajoittaa heti Leningradin Turnauksen 1988 jälkeen pelattaviksi.

Olen kuullut myös juttua siitä, että ottelut Länsi-Saksan A-maajoukkuetta tai Länsi-Saksan B-maajoukkuetta vastaan olisivat olleet Sisu Teamin vuoden 1988 ensimmäiset pelit muutenkin. En ole siitä kuitenkaan hirveän vakuuttunut ellei jollakin sitten ole parempaa lisätietoa antaa asiaan koska Länsi-Saksan A-maajoukkueella ja B-maajoukkueella piti kiirettä vuoden 1988 alussa muutenkin muiden ottelujen muodossa.

Eri lehtien tutkimisten jälkeen Sisu Team pelasi näistä vuoden 1988 hyvin epäselvistä otteluista puhuttaessa kuitenkin silti selvimmin Länsi-Saksan A-maajoukkuetta tai Länsi-Saksan B-maajoukkuetta vastaan.

Suomen Jääkiekkoliitto pidätti oikeudet näiden ottelujen pitämiseen myös aivan vuoden 1988 kevätkauden päätteeksi mikäli ottelut eivät ehtisi järjestyä siihen mennessä tai ne olisi aiemmin peruttu.

Lisäksi erikoista oli myös Moravia Cupin 1988 puuttuminen aluksi Sisu Teamin vuoden 1988 ottelulistoilta ja sittemmin Sisu Teamin kerrottiin menevän Moravia Cupiin 1988 ja peruvan sittemmin muutenkin kokonaan peruttuun Japani Cupiin 1988 menonsa, mutta harmittavasti Moravia Cupin 1988 tuloksia ei vieläkään ole varmuudella varmistunut kaikista yrityksistä huolimatta. Joka tapauksessa Moravia Cup 1988 pelattiin mitä ilmeisemmin joko suunniteltua aikaisemmin tai suunniteltua reilusti myöhemmin vuonna 1988.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1984 Sisu Teamin erittäin vaikeasti löydettäviin otteluihin on nyt tullut täydennystä erittäin pitkästä aikaa. Tuona vuonna tosiaan erikoisen Sisu Teamin joukkuetilanteenkin takia on ollut erittäin vaikeaa löytää noita otteluja kun joukkue tosiaan poikkeuksellisesti teki tuon vuoden aikana aina seurasidonnaisesti yhteistyötä Tampereen Ilveksen kanssa jolloin sen ottelut vaikuttavat olleen melko sidottuja aina Ilveksen tilanteisiin ja silloin kun se ei ihan Ilveksen pelaajia siinä suhteessa käyttänyt niin se käytti Ilveksen nuorempia pelaajia sitten aina heidän asemastaan Ilveksen eri seuraorganisaatioista poimittuna.

Joka tapauksessa olen löytänyt joulukuun 1984 osalta ainakin mukavan pienen määrän eli neljä kappaletta otteluja jotka Sisu Team pelasi tuolloin.

Kaksi ottelua pelattiin Suomen maaperällä Vikingarnaa vastaan ja kaksi ottelua pelattiin Tsekkoslovakiassa Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan.

Laitan nämä kaikki uudet löytämäni ottelut suoraan tuohon alle:

Sisu Team-Vikingarna 1-3 (Ottelu pelattiin 13.12.1984 Kouvolan Jäähallissa.)

Sisu Team-Vikingarna 4-4 (Ottelu pelattiin 14.12.1984 Mikkelin Jäähallissa ja tässä ottelussa Sisu Team oli välillä kolmen maalin tappiolla 1-4 kunnes se nousi hienosti tasapeliin 4-4 saakka.)

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 5-8 (Ottelu pelattiin 16.12.1984 Prahan Jäähallissa.)

Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5 (Ottelu pelattiin 17.12.1984 Prahan Jäähallissa.)

Sisu Teamin osalta on nyt koossa uudet ottelut laskettuna entisten päälle 9 ottelua ja saa nähdä, että kasvaako vielä määrä tulevaisuudessa koska näillä näkymin näitä otteluja ei enää pelattu paljoa enempää todennäköisesti, mutta lisätiedot ovat aina tervetulleita.

Sisu Teamin piti aluksi kohdata myös Tsekkoslovakian A-maajoukkue tai Tsekkoslovakian Yhdistelmämaajoukkue tai Tsekkoslovakian A-B-maajoukkue, mutta A-maajoukkue tietenkin oli Izvestijassa 1984 ja Tsekkoslovakian Yhdistelmämaajoukkueista puhuttaessa ylempää sellaista ei voinut koota A-maajoukkueen pudokaspelaajien puutteen takia ja Alempi Tsekkoslovakian Yhdistelmämaajoukkue eli Tsekkoslovakian B-C-maajoukkue pelasi muuta turnausta joulukuun 1984 aikaan jolloin Sisu Team kohtasi sitten vain Tsekkoslovakian tavallisen B-maajoukkueen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1995 Team Karjalan pelaamiin otteluihin löytyi yksi uusi ottelu lisää. Nimittäin Kanadan B-maajoukkuetta vastaan. Team Karjalan uudesta ottelulöydöstä puhuttaessa kysymys oli ilmeisesti Izvestijan 1995 Harjoitusottelun tai Izvestijan 1995 Esiottelun nimellä tunnetusta ottelusta Forssan Jäähallissa joka pelattiin ilmeisesti 14.12.1995 koska 15.12.1995 mennessä Team Karjala lähti Venäjälle kun Izvestija 1995 alkoi 16.12.1995.

Joka tapauksessa laitan tähän viestiin tuloksen siitä ottelusta joka ei ollut valitettavasti Team Karjalalle mairitteleva vaikkakin ottelun kehuttiin olleen sinänsä hyvä ja tasaveroinen ottelu suurimmaksi osaksi ottelua joskin harmiteltiin Team Karjalan otteiden heikentymisen lisäksi kesken ottelun myös sitä, että tämän Harjoitusottelun tai Esiottelun järjestäjät eivät saaneet aivan alkuperäistä vastustajaansa eli joko Venäjän A-maajoukkuetta tai Kanadan A-maajoukkuetta tulemaan paikalle minkä jälkeen sitten niiden kahden sijaan pelasikin sitten Kanadan B-maajoukkue.

Tulokset tulevat seuraavaksi siis tässä:

Izvestijan 1995 Esiottelu

Team Karjala-Kanada B 4-6 (Tämä ottelu pelattiin 14.12.1995 Forssan Jäähallissa.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1980 Sisu Teamin pelaamien ottelujen osalta tulee tärkeää ja pikaista päivitystä sellaisen uutisen muodossa, että näillä näkymin uusimpien keräämieni tietojen pohjalta se pelasi vuonna 1980 näillä näkymin 14 ottelua sinä vuonna ja viimeiset puuttuneet pelit olivat Vikingarnaa vastaan olleet kaksi ottelua joulukuussa 1980.

Nämä yksittäiset B-maaottelut pelattiin ennen Hollannin Turnausta 1980 ja siten ottelumäärät Sisu Teamin osalta täydentyvät aiemmin olettamani liukuvan 13-14 ottelun sijaan aina täyteen 14 otteluun saakka.

Sisu Teamin osalta peruuntui vuoden 1980 lopussa myös aiottu yksittäinen B-maaottelu aivan vuoden loppuun asti suunnitellulla pelipäivämäärällä Hollantia vastaan. Tosin tuo ottelu oli sinä vuonna Sisu Teamilla ilmeisesti muutenkin olemassa mukana vain mikäli olisi tullut riittävä määrä peruutuksia mitä ei tullut kun jo muun muassa aiemmin epävarmaksi melkein menneet Vikingarnan joulukuun 1980 ottelut sittenkin toteutuivat.

Vuosina 1980-1985 ja sen väliselle ajalle oltiin Suomen Jääkiekkoliitossa suunniteltu aina Hollantia varten jonkinlainen kehitysohjelma jonka puitteissa Sisu Team olisi aina pelannut vuoteen 1982 asti sitä vastaan ainakin kerran vuodessa aina vuoden päätteeksi ja sitten vuosien 1983-1985 välisenä aikana Hollanti olisi kohdattu Sisu Teamin lisäksi myös maan kehityttyä tarpeeksi jääkiekossa silloisen olettamuksen aikana vihdoin ja viimein säännöllisesti Leijonillakin eli Suomen A-maajoukkueella.

Lisäksi Hollannista oli vuoden 1980 lopun aikoihin odotettu tulevaisuuden pelaajavirtaa Suomen eri alempiin sarjoihin jääkiekossa, mutta muutamat nimipelaajat kuten Larry van Wieren olivat useiden lehtien mukaan otettavissa lähivuosina jopa SM-Liigaan asti mikäli vain halua ja uskallusta SM-Liigan seuroilla olisi ollut mitä ei sitten harmittavasti usein ollut kun kyseessä olivat pienempien jääkiekkomaiden pelaajat.

Toki Leijoniakin varten monet Jääkiekkoliiton pomot ja itse A-maajoukkueen eli Leijonien Päävalmentaja Kalevi Numminen antoi ehdoksi sen, että Hollannin pitäisi pystyä säilymään MM-Kisojen A-sarjassa riittävän pitkään jotta se olisi ollut muka niin mielekästä kohdata.

Välillä tosiaan tuntui siltä, että vaikka periaatteessa Hollannin jääkiekosta melko paljon kirjoiteltiin ihan 1980-luvun alussa eri lehdissä aluksi melko ystävälliseen sävyyn niin ennen pitkää sitä kuitenkin alettiin sättiä ja pitää niin kovinkin huonona ja kirjoituksissa melko paljon liioiteltiin Hollannin otteita jäällä.

Vuoden 1980 ihan lopun osalta tosiaan ottelu Hollantia vastaan kauden päätteeksi peruuntui, mutta vahinko otettiin takaisin vuoden 1981 loppupuolella Sisu Teamin pelatessa sitä vastaan myös yksittäisen maaottelun kuitenkin muun muassa ennen Vikingarnan ja Neuvostoliiton A ja B-maajoukkueiden erikoista pelaamisturnausta Hollannissa jonka se tosiaan vietti vuoden 1981 aivan lopussa ja myös vuoden 1982 aivan alussa.

Vuoden 1980 Vikingarnaa vastaan pelatut kaksi maaottelua eivät sujuneet Sisu Teamin osalta hyvin ja tappiot tulivat niistä joista toinen oli isompi ja toinen oli niukka ja pieni.

Laitan ne ottelutulokset seuraavaan viestiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Team tosiaan kohtasi Vikingarnan joulukuussa 1980 14.12.1980-16.12.1980 välisenä aikana ja ottelut pelattiin 14.12.1980 ja 16.12.1980 kun 15.12.1980 päätettiin käyttää Ruotsissa pelattujen ottelujen osalta lepopäivänä ja matkustuspäivänä joukkueiden välillä eri ottelupaikoille menemistä varten.

Tulokset tulevat siis tässä:

14.12.1980

Sisu Team-Vikingarna 3-7 (Ottelu pelattiin Kiirunan Jäähallissa.)

16.12.1980

Sisu Team-Vikingarna 2-3 (Ottelu pelattiin Luulajan Jäähallissa.)

Näiden ottelujen myötä vuoden 1980 Sisu Teamin ottelumäärät Kaj Rosvallin viimeisellä Sisu Teamin Päävalmentajan vuotena tulivat siis täyteen ja lopulliseen muotoonsa koska näiden jälkeen Sisu Team pelasi enää muutenkin sinä vuonna vain Hollannin Turnauksen 1980 joten nämä kaksi ottelua Vikingarnaa vastaan eivät siis olleet aivan viimeiset ottelut sinä vuonna vaan vasta Hollannissa pelattiin viimeiset ottelut Rosvallin aikakaudella ennen kuin Kaj Matalamäki astui Sisu Teamin Päävalmentajan tehtäviin.

Erikoista kyllä melkein mikään suomalaislehti ei kirjoittanut näistä Vikingarnaa vastaan käydyistä peleistä mitään tapahtuma-aikaan ja myöhemmin esimerkiksi muutoin joulukuussa 1980 ja tammikuussa 1981 Sisu Teamin vain mainittiin pelanneen loppuvuodesta 1980 Vikingarnaa vastaan eikä tuloksia tai taustoja kerrottu mitenkään, että missä ja milloin ne olisi pelattu ja minkä takia luulin niitä pitkään pelaamattomiksi tai peruutetuiksi.

Sen sijaan tulokset näistä otteluista löysin ruotsinkielisen alueen kotimaisista lehdistä joissa tosiaan oli paljonkin otteluraportteja ja kertomuksia Sisu Teamin vuoden 1980 otteluista muutenkin siihen asti.

Vuoden 1979 Sisu Teamin otteluista puhuttaessa epäselviä ovat vielä mahdollinen Kanadan Kiertue tai Yhdysvaltain Kiertue jossa olisi kohdattu Kanadan B-maajoukkue tai Yhdysvaltain Kiertue tilanteesta riippuen jossakin välissä sitä vuotta kuten myös yksi melko epäselvä ja kiistanalainen Kiina-ottelukin.

Lisäksi vuoden 1981 Sisu Teamin otteluista puhuttaessa vielä yksi Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan pelattu ottelu on tulokseltaan epäselvä ja voi olla, että se on ehkä peruttu vaikka toistaiseksi pidän sitä kyllä pelattuna minkä vuoksi laitoin sen vuoden ottelumäärät liukuvana 16-17 otteluun saakka.

Muuten vuosien 1978-1982 osalta ottelumäärät vaikuttavat olevan todella hyvässäkin järjestyksessä kaikkiaan.

Niistä puhuttaessa etenkin vuoden 1979 puuttuvista otteluista olisi mukava saada jossakin välissä tietoa mikäli vain mahdollista tai kunhan ne vain löytäisi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1995 osalta Team Karjalan pelaamista otteluista on löytynyt jälleen uusia tietoja ja tällä kertaa huhtikuulta 1995 ennen tulevia ja Suomelle ikimuistoisia MM-Kisoja Ruotsissa.

Team Karjala pelasi huhtikuussa 1995 näillä näkymin uusien saamieni tietojen perusteella 11.4.1995-20.4.1995 välisenä aikana kaikkiaan 7 ottelua 9 päivän sisällä. Näistä ottelumääristä 4 ottelua käsitti Pietarin Turnauksen 1995 ja lisäksi nyt on löytynyt kolmesta kateissa olleista B-maotteluista puhuttaessa myös kaksi yksittäistä B-maaottelua lisää. Ikävä kyllä yhtä puuttuvaa B-maaottelua ei löytynyt harmittavasti vieläkään. Parhaimmillaan lisäystä olisi saattanut ehkä tulla siis kolmella ottelulla, mutta nyt on tyydyttävä kahteen otteluun lisää.

Laitan tähän alle kolmesta yksittäisestä ottelusta puhuttaessa siis vain kaksi yksittäisottelua tuloksineen ja kiintoisaa näissä oli se, että alun perin Team Karjalan piti kohdata näissä otteluissa näiden vastustajamaiden A-maajoukkueet, mutta lopulta Team Karjala kohtasi vain näiden vastustajamaiden B-maajoukkueet.

Tässä niistä tulokset:

Team Karjala-Venäjä B 1-5 (Ottelu pelattiin Keravan Jäähallissa 19.4.1995.)

Team Karjala-Kanada B 4-3 (Ottelu pelattiin Hämeenlinnan Jäähallissa 20.4.1995.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1984 Sisu Teamin pelaamien ottelujen osalta on noussut yksi kysymys viime aikoina lisää.

Olisikohan Sisu Team pelannut Jääkarhujen Kotipesän eli Norjan Jääkiekkoliiton 50-Vuotisjuhlaturnauksessa 1984? En tähän hätään muista, että missä vaiheessa joulukuuta 1984 tuo turnaus alkoi, mutta se ainakin päättyi 11.12.1984 kun aiemmin luulemani Vikingarnan sijaan ihan Ruotsin A-maajoukkue eli Tre Kronor voitti Jääkarhut maalein 11-2.

Totuus tuosta Tre Kronorin paikalla olemisesta Norjassa paljastui kun noihin aikoihin Vikingarna itse oli ottelemassa DDR:ää tai Itä-Saksaa vastaan kaksi ottelua jonka jälkeen se matkusti välittömästi Suomeen Sisu Teamia vastaan.

Sisu Team oli mukana Jääkarhujen Kotipesän eli Norjan Jääkiekkoliiton 40-Vuotisjuhlaturnauksessa 1974, mutta kymmentä vuotta myöhemmin vuonna 1984 en ole aivan varma siitä, että oliko se mukana vai ei?

Mahdollisesti Sisu Team oli mukana, mutta mikäli oli niin sen on täytynyt pelata Norjaa vastaan lähinnä päivämäärillä 6.12.1984-9.12.1984 korkeintaan koska 10.12.1984 ja 11.12.1984 olivat varattuja näillä näkymin otteluille Tre Kronoria vastaan Jääkarhujen osalta. Muussa tapauksessa Sisu Team ei koskaan ollut tuolloin nk. Pohjan Naapurissamme.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1991 Sisu Teaminkin ottelumääriin on toistaiseksi odotettavissa epävarmaa lisäystä syyskuussa 1991 Neuvostoliitossa tai tuolloin oikeammin sanottuna Neuvosto-Ukrainassa mahdollisesti pelatun turnauksen muodossa.

Tässä turnauksessa ja edellyttäen, että se pelattiin niin Sisu Team olisi kohdannut Neuvostoliiton B-maajoukkueen, Tsekkoslovakian B-maajoukkueen ja Vikingarnan.

Sisu Teamin todella pitkään piilossa pysyneeseen Päävalmentajakysymykseen en oikein ole vieläkään onnistunut löytämään vastausta siihen, mutta yksi uusi ja melko vahva ehdokas Sisu Teamin Päävalmentajaksi oli Pekka 'Rocky' Rautakallio jonka ainakin aiemmin vuonna 1991 kerrottiin olleen äärimmäisen kiinnostunut ottamaan Sisu Teamin Päävalmentajan tehtävät haltuunsa tammikuun 1991 aikoihin. Mikäli löydän vain vedenpitävät todisteet jonkun turnauksen muodossa tai muun ottelun muodossa niin hän se sitten ehkä oli.

Toisaalta taas tuolloin Rautakallion nimi hävisi moneen muuhun Sisu Teamin Päävalmentajaehdokkaaseen verrattuna julkisuudesta hyvin äkkiä kuin vain palatakseen sitten elokuun 1991 aikoihin uudelleen julkisuuteen juurikin tuohon syyskuun 1991 tilanteeseen nähden.

Tuo Neuvosto-Ukrainan mahdollinen turnaus oli sikäli uhanalainen, että Neuvostoliitossa oli tuolloin jo käynnissä erittäin selvä hajoamisprosessi ja levottomuuksia riitti joten tämä turnaus on voitu ehkä myös peruakin.

Päivämääristä ei ole tarkkaa tietoa, mutta turnaus pelattiin alkupuolella syyskuuta 1991, todennäköisemmin 2.9.1991-8.9.1991, 4.9.1991-10.9.1991 tai aivan viimeistään 6.9.1991-12.9.1991 välisenä aikana.

Nuo Sisu Teamin ottelumäärät vuonna 1991 nousisivat 21 otteluun saakka edellyttäen, että tuo kyseenalainen ja vielä toistaiseksi varmistumaton turnaus todella pelattiin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eräänlaisena välinumerona laitan tähän topikkiin päivityksen tosiaan aiemmin mainitsemastani Kiinan pelaamisesta Suomessa vuonna 1973.

Kiina tosiaan oli nopeasti tuntunut tottuneen jääkiekkoon kansainvälisesti sinne heti tultuaan. C-sarjan MM-Kisoissa 1972 se oli ollut peräti yllätyskolmonen Romaniassa ja tuon ajan sääntöjen mukaan melkein B-sarjanousija vuodeksi 1973, mutta ei aivan sentään ja vuoden 1973 C-sarjan MM-Kisoissa Hollannissa se olikin pudonnut viidenneksi.

Kiina oli myös pelannut Ruotsissa aina eri maan eri alasarjojen seurajoukkueita kuten myös Team Sverigeä eli Ruotsin C-maajoukkuetta vastaan vuonna 1972 eikä juuri ollut häikäissyt.

Siltikin Kiina tuntui häikäisevän yllättävänkin taidokkaalla pelillään ja hyvillä maalivahdeillaan vaikka luistelu ja ennen kaikkea yleinen hienoteknisyys jäällä oli pahimmillaan erittäinkin puutteellista koska esimerkiksi Japanin jääkiekkomaajoukkueeseen verrattuna jo tuolloinkin Kiinalla tuntui olevan kenttäpelaajien pieneen kokoon nähden yllättävänkin fyysinen olemus ja siten se tuntui olevan hieman sellaista lykkivää, mutta sitkeän kovaa se eteneminen jäällä ja ainakaan Kiinan pakkien kynsiin ei kannattanut tuohon aikaan juuri jäädä tai siltä se ainakin Suomen alasarjaseuroista pelaajineen tuntui.

Kiinan piti alun perin olla Suomessa 23.10-31.10.1973 välisen ajan verran ja pelata kolme ottelua, mutta lopulta peliajat ja ottelut hieman muutuivat. Vierailu Suomeen varmistui 10.10.1973 ja aluksi sen piti kohdata vain Suomen Jääkiekon Maakuntasarjan joukkueita, mutta tämäkin asia muuttui pian kerrottavassa viestissä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kiina tosiaan kohdattiin vuoden 1973 lopulla tosiaan Suomessa hieman eri tavalla kuin miten sen alun perin piti mennä.

Alun perin ottelukiertueelle tosiaan arveltiin Suomen lähettävän vain Maakuntasarjaan kuuluvia seurajoukkueita, mutta lopulta mukaan tuli seurajoukkueiden lisäksi myös yksi maajoukkue kun Sisu Team kieltäytyi yhdessä Leijonien kanssa kunniasta kohdata Kiina eli toisin sanoen Kiinan kohtasi Kehitysjoukkue eli Suomen C-maajoukkue.

Sisu Teamin osalta se halusi odottaa vielä yleisesti Kiinan kykyjä jääkiekossa tuolloin ja vielä vuonna 1974 kieltäytyminen jatkui osin kun Vikingarnalla meni Kiinassa pelattujen avotaivaan ottelujen perusteella aika kammottavasti pelillisestä voittotuloksesta huolimatta jolloin lopulta Sisu Team kohtasi näillä näkymin Kiinan vasta 1978 Pekingin Turnauksessa. Leijonien kieltäytymisen ymmärsi ainakin näillä näkymin valtavan tasoeronkin perusteella jo vuonna 1973 eikä vuosina 1978-1979 Leijonia kiinnostanut kohdata Kiinaa edelleenkään.

Saatan jossakin vaiheessa ehkä milloin vain aikaa järjestyisi enemmän niin kertoa muutakin tästä Kiinan ottelukiertueesta vuodelta 1973 koska tapahtumia tosiaan peleissä riitti kuin mitä kohta laittamistani pelkistä tuloksista voisi päätellä.

Kiinan jääkiekkoilijat suhtautuivat muutenkin hyvin tilanteeseen vierailla tuolloin Suomessa. He leireilivät Savonlinnassa 23.10.1973-24.10.1973 välisen ajan verran jossa alkoivat myös kiertueottelut.

Tässä tulokset siis Kiinan ottelukiertueesta Suomessa vuodelta 1973 lyhyesti tällä erää hieman aiemmin tähän topikkiin laittamani Hollannin 2004 Suomen vierailun tapaan kun tuolloinhan Hollanti kävi Suomessa pelaamassa alasarjaseuroja vastaan, mutta nyt tulokset Kiinan osalta:

24.10.1973 Savonlinna SaPKo-Kiina 4-3 (SaPKo pelasi tuolloin Jääkiekon Suomen Sarjaa tai Jääkiekon Suomensarjaa eli toiseksi korkeinta sarjatasoa.)
25.10.1973 Joensuu JoKP-Kiina 5-10 (JoKP pelasi tuolloin Jääkiekon Suomen Sarjaa tai Jääkiekon Suomensarjaa eli toiseksi korkeinta sarjatasoa ja tappio Kiinalle oli totta vieköön nöyryyttävyydessään melko sensaatiomainen kun Kiinan oli jo arveltu kuluttaneen kaikki mahdolliset teoreettisetkin voimansa ja mahdollisuutensa SaPKo:a vastaan Savonlinnassa. 26.10.1973 vietettiin välipäivänä ja matkustuspäivänä jolloin Kiina ei pelannut mitään suomalaista seurajoukkuetta vastaan tai tuolloin lopullisesti pelinsä Kiinaa vastaan kiertueen lopuksi varmistanutta Suomen C-maajoukkuetta eli Kehitysjoukkuetta vastaan.)
27.10.1973 Varkaus Valtit-Kiina 4-3 (Varkauden Valtit pelasi tuolloin Jääkiekon Suomen Sarjaa tai Jääkiekon Suomensarjaa eli toiseksi korkeinta sarjatasoa. Edelleenkin Kiina tuntui monien mielestä yllättäneen täysin suomalaiset jääkiekon ystävät tai sitten aiemmin pelattujen seurojen sanottiin rutkasti säästelleen otteluissaan. Toisaalta mitään todella murskaavaakaan eivät suomalaiset seurajoukkueet oikein kyenneet esittämään mikä oli hämmentävää koska nythän pelattiin alkuperäistä aiottua sarjatasoa korkeammilla joukkueilla.)
28.10.1973 Lahti Reipas-Kiina 9-1 (Reipas pelasi tuolloin Jääkiekon Suomen Sarjaa tai Jääkiekon Suomensarjaa eli toiseksi korkeinta sarjatasoa. Vasta tässä pelissä alkoi enemmänkin olla sitä sitä alun perin oletettua murskajaismakua havaittavissa ja sekin toisaalta käynnistyi yllättävänkin hitaasti lopputuloksesta huolimatta.)
29.10.1973 Helsinki Kehitysjoukkue tai Suomi C-Kiina 10-5 (Kehitysjoukkue vei väsyneen Kiinan pelissään lopullisen oloisesti kumoon ja lähinnä sen loppupuolen löysäily varmisti Kiinan maalit noinkin suureksi kuin muutoin Kiinalla olisi ollut vain 1-3 maalia ihan oikeilla voimavaroilla. Kehitysjoukkue lähti seurajoukkueisiin nähden hakemaan ratkaisua jo melkein heti pelissään.)

Kiinan maajoukkue oli Suomessa vielä 30.10.1973-1.11.1973 välisen ajan, mutta ei pelannut enää otteluita ja lähti sitten tietenkin takaisin Kiinaan.

Ensikosketus Kiinan jääkiekkoiluun oli siis saatu ja tuolloin sittemmin ilmeisesti myös vuonna 1974 peruuntuneet, mutta vielä vuoden 1973 puolella pelattavaksi aiotut ottelut Lahden Reippaan Piirijoukkuetta ja Joensuun Peli-Tovereita eli Joensuun PeTo:a vastaan herättivät ilman muuta kiinnostusta ja vuodeksi 1974 tai vähän myöhemmin 1970-luvulla harkittiin vielä uutta Kiinan vierailua Suomeen ja tällä kertaa olisikin pelattu Maakuntasarjan joukkueilla joskin tuolloin se olisi jo nimensä muuttanut Jääkiekon 2. Divisioonaksi tai Jääkiekon 2-divisioonaksi. Tosin tuokin suunnitelma taisi peruuntua.

Kaikkiaan Kiinalla ei lähtökohtaisesti arvioiden ollut mitään syytä hävetä itseään jäällä tai jos oli niin ainakin aiottua vähemmän se näkyi jäällä vaikka puhuttiinkin jo tuon ajan Suomen toiseksi korkeimman sarjatason joukkueista enimmäkseen jäällä kun Kiinan jääkiekolliseksi tasoksi oli ajateltu sopivan enemmän Maakuntasarjan eli kolmanneksi korkeimman sarjatason joukkueita tai jopa Jääkiekon Perussarjan tai Jääkiekon Aluesarjan eli tulevan 4. Divisioonan tai 4-divisioonan eli neljänneksi korkeimman sarjatason joukkueita.

Kirjoitan tosiaan ehkä jossakin vaiheessa hieman enemmän taustoja tästä Kiinan vuoden 1973 kiertueesta Suomessa tarpeen mukaan kuin mitä nyt kirjoitin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sisu Teamin eri vastustajista puhuttaessa eri vuosina olen tällä kertaa hieman löytänyt lisätietoja tai ainakin oletettavia lisätietoja on pian tulossa jälleen Japanin maajoukkueen osalta.

Mahdolliset odotettavissa olevat päivitykset koskisivat vuosia 1977, 1987 ja 1988 jolloin Japanin maajoukkueella oli ainakin halua tulla Suomeen etenkin kahtena jälkimainittuna vuotena.

Vuoden 1977 osalta en ole niin kovinkaan varma koska tuon vuoden tieto voi pitää enemminkin paikkansa Sisu Teamin sijaan Kehitysjoukkueen eli Suomen C-maajoukkueen osalta joka kävi varmasti pelaamassa yhden ottelun jossakin vaiheessa kyseistä vuotta Japanissa ja erikoisesti joko aiemmin Japanin Turnauksen 1978 yhteydessä mainittua Japanin Seuramaajoukkueiden All-Starsia tai sitten Japanin ikiomaa, varsinaista C-maajoukkuetta vastaan ja voittaen senkin myös jo aikaisen kovilla luvuilla.

Sen sijaan vuosien 1987 ja 1988 osalta alan olla melko varma jo saamistani, Sisu Teamia koskevista tiedoista joskin täytyy vielä tutkia japanilaisia sanomalehtiä jonkin verran ja jonkin aikaa ennen kuin varmistun asiasta koska vaihtoehtoisesti Sisu Teaminkin sijaan kyseessä on voinut olla jälleen Kehitysjoukkueelle tai Suomen C-maajoukkueille tai kotimaisille seurajoukkueille menneistä otteluista niiden tulostietoja.

Vaikka japanilainen jääkiekkouutisointi esimerkiksi Suomesta puhuttaessa oli vanhoista ajoista puhuttaessa yllättävän paikkansa pitävää niin yli-innokkuudesta johtuen joskus tulostiedot ja joukkueet eivät oikein sitten kuitenkaan ole pitänytkään muiden eurooppalaisten maiden tai ihan suomalaistenkaan lehtien mukaan paikkaansa.

Toisaalta taas Japanin lehdissä on uutisoitu todella paljon kuitenkin myös sellaisia pelejä mitä ei suomalaisissa lehdissä olla edes aiottukaan uutisoida tai jotka ehkä julkaistiin sellaisena sanomalehden kuuluisana nk. Pienenä Pränttinä hirvittävän muun leipätekstin seassa jos sittenkään.

Varmaa kuitenkin on, että Japanin A-maajoukkue näillä näkymin erikoisesti aloitti kautensa vuotta 1988 kohti mentäessä elokuussa 1987 Suomessa ja näin tapahtui ainakin vielä kerran ilmeisesti uudelleen vuonna 1988 jolloin Japanin A-maajoukkue näillä näkymin erikoisesti aloitti kautensa vuotta 1989 kohti mentäessä elokuussa 1988 Suomessa.

Japanin A-maajoukkue olisi tässä tapauksessa noina vuosina viettänyt aikaa Suomessa noin kuukauden verran ja pelannut useita otteluja suomalaisia seurajoukkueita vastaan ja ainakin Kehitysjoukkuetta eli Suomen C-maajoukkuetta ja mahdollisesti myös Sisu Teamia vastaan.

Vuoden 1987 osalta vain Japanin oman A-maajoukkueen osalta olen varma, mutta vuoden 1988 osalta en aivan niinkään varma Japanin A-maajoukkueen pelkästä paikalla olemisesta.

Joitain huhuja kun olen kuullut vuosien mittaan myös erityisesti vuoden 1988 elokuun osalta siitä, että ollessaan Turussa tuolloin joko Japanin A-maajoukkue tai sitten mahdollisesti A-maajoukkueen sijaan tai sen mukana ollut Japanin J-Liigasta Suomeen vierailemaan tullut japanilainen seurajoukkue olisi hävinnyt TuTo:lle tai TPS:lle ottelun tuolla sarjakaudella kun nuo kotimaiset joukkueet olisivat tosiaan tuolloin vetäneet omia kesänpäätösharjoituksiaan ja käyneet sitten voittamassa joko Japanin A-maajoukkueen tai sitten tuon J-Liigan seurajoukkueen.

Lisätiedot ovat toki tervetulleita ja palaan asiaan myöhemmin kunhan ehdin ja saan ensin nuo japanilaislehdet vielä käytyä läpi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1996 Team Karjalan pelaamiin otteluihin tulee tässä viestissä täydennystä ja täsmennystä yhteen aiempaan otteluun yhden uuden ottelun lisäksi.

Täsmennys ensin:

Aiemmin, vuoden 1996 Team Karjalan otteluista puhuttaessa olen löytänyt tuon Rinkelinmäen ottelun Hämeenlinnasta joulukuulta 1996 ja se ei lopulta ollutkaan vuoden lopulta vaan ottelu pelattiin jo 12.12.1996. Kyseessä oli siis tuo 2-2 tasapeli Kanadan B-maajoukkueen kanssa. Pahoittelut aiemmasta virheellisestä tiedosta joskin tuolloin kun löysin sen virheellisen tiedon niin silloin tuota ottelua käsitellyt katsaus oli kirjoitettu vuoden 1997 alkupuolella ja silloin oli sellaista sitten kerrottu ilmeisen virheellisesti.

Ja sitten täydennys:

Team Karjala pelasi vielä toisenkin ottelun joulukuussa 1996 Kanadan B-maajoukkuetta vastaan ja se pelattiin seuraavassa paikassa ja seuraavalla tuloksella:

Team Karjala-Kanada B 4-2 (Ottelu pelattiin Hyvinkään Jäähallissa 13.12.1996.)

Täten Team Karjala on toistaiseksi pelannut vuoden 1996 otteluista puhuttaessa 22 ottelua mikä on saman verran kuin vuonna 1995 toistaiseksi joskin ilmeisesti Team Karjalan vuoden 1995 ottelumäärät sinä vuonna voivat vielä nousta paljonkin korkeammalle kuin vain siihen lukuun kun 1996 vuoden otteluista ei enää puutu näillä näkymin juuri mitään kun olen noita vuositilastoja ja tuon vuoden otteluja muutenkin viime aikoina yrittänyt käydä läpi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös