Maastohiihtokausi 2017–2018

  • 77 811
  • 426

Pekkis

Jäsen
Niin siis Kouvolan Vuorisella ja Lepistöllä on aika pitkä matka edes arvokisajoukkueeseen. Nähdäkseni Vuorisella ei juuri näkyvää kehitystä ole tapahtunut, mutta voisihan noita menneitä tuloksia tarkastella tarkemmin. Vaikuttaa sellaiselta dieselmäiseltä voimahiihtäjältä, ei hirveästi varsinaista nopeutta löydy ja tekniikka ei ole ylivertainen tai erityisen tehokas. Vähän samaa kuin Pentsisessä.

Vähän odottelin, josko ammattilaishiihtäjä Heikki Korpelasta olisi tulut maajoukkuehiihtäjä tällä kaudella ja arvokisahiihtäjä myös, mutta ei kyllä ole kausi paljon antanut. Räväkästi nousee ylämäkiä vapaalla, ja perinteisen yhteislähdössä/viestissä kipakka ja sitkeä roikkuja, mutta tulokset, sijoitukset puhuu omaa kieltään. Kansallisen tason hiihtäjä 26-27 -vuotiaana. En tosin ole seurannut, miten pahasti meni yli tähän kauteen valmistautuessaan. No olisihan tässä vielä muutama kisa aikaa näyttää. Pidän kyllä hänen tyylistään kovasti.

No Vuorinen oli kyllä ihan Koreassa sprinttailemassa. Karsinnan 23. ja ekassa erävaiheessa kolaroi. Alkukausi loistava, mutta taisi jäädä kovimmat paukut olympianäyttöihin. Puhdas sprintteri.

Korpela lähti vahvojen taustavoimiensa tukemana Norjaan kehittymään, mutta taisi olla meno sen verran kylmää, että tavoitteisiin ei ylletty. Erittäin poikkeuksellinen ja kunnioitettava veto kyllä.
 
Yllättävän tiukaksi meni tuo naisten mc:n kokonaistilanne. Heidi Weng piti juuri ja juuri ykköstilansa minitourin 18. sijallaan....mutta vain 40 pisteen päähän 2. nousi minitourilla 2. sijoittunut Jessica Diggins..Myös Östeberg pääsi hyvin lähelle jääden Wengistä vain n. 50 pistettä.. Jos Östberg olisi ollut 3. minitourilla.. mikä olisi ollut täysin realistista, sillä hän jäi 3. tilasta vain 8s, hän olisi voittanut mc:n tänä vuonna. Nyt hän jäi 8. Pärmäkoski oli 4. reilu 200 pistettä Wengistä jääneenä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Krista jäänee neljänneksi kokonaiskisassa ja valitettavan isoon rooliin on jäämässä tourin peruttu perinteisen sprintti, jonka takia Diggins pääsi niin läheltä loppunousuun.

Aika kummallista jossittelua siihen nähden, että tuon perutun Oberstdorfin sprintin aika-ajossa Diggins oli kakkonen ja Pärmäkoski sijalla 29. Ja toki tämän päivän jälkeen tuolla jossittelulla ei ole sitäkään vähää merkitystä, kun Pärmäkoksi jäi maailmancupin kokonaistilanteessa kolmannesta sijasta noin reilusti.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lehtonen on Iivon ja Matin jälkeen se seuraava, jolta voi odottaa menestystä. Ja tulihan sitä jo kotikisoista ihan kivasti.

Minkälaista kehitystä Lehtoselta enää voi odottaa? Ikää hänelläkin on kesällä jo 31 vuotta. Todella vaikea uskoa että tuosta joskus vielä nousisi taistelemaan tosissaan esim. top 5 -sijoista maailmancupissa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tämän hetken miesaikuishiihtäjistä henkilökohtaisen arvokisamitalin saavuttaminen kolmikon Niskanen, Heikkinen, Hakola ulkopuolelta on ihan utopiaa. Lähinnähän kiinnostavaa on porukan kehittyminen viestijoukkueen kannalta, kun on vähän viitteitä siitä, että viestipronssi olisi aika löysässä tulevina vuosina, kun Norja ja Venäjä ovat kaukana edellä, mutta Ruotsin ja Ranskan joukkue väistämättä heikkenee, kun kokeneet vastuunkantajat väistyvät.

Miska Poikkimäki ja Petteri Koivisto ovat varmaan ne seuraavat toivot ajatellen ihan henkilökohtaista huippumenestystä, mutta nuo ovat niin nuoria poikia, että pitkä matka sinne aikuisten huipputasolle. Olihan joku Antti Ojansivukin vielä vähän alle parikymppisenä parempi kuin ikätoverinsa Simen Hegstad Kruger, mutta sittemmin herrojen kehitys on ollut pikkaisen eri tahtista.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tässä oma listani ensi kauden A-maajoukkueesta. Jätän pelkät sprintterit pois listalta.
Naiset: Pärmäkoski, Niskanen, Matintalo, Kyllönen, Piippo ja Saapunki.
Toiveissa on, että myös Roponen jää sivuun maajoukkueesta. Mononenkin saa mennä. Nuorennus olisi hyvä tehdä nyt. Maajoukkue ei paljon heikkene, koska mukana on kaksi erittäin kehityskelpoista vapaan taitajaa. Korvan aika tulee vuoden päästä ja Kähärän kahden.Kyllönen voisi ikänsä puolesta jatkaa neljäkin vuotta. Naisten maajoukkueen edesottamukset ovat seuraavan olympiadin ajan erittäin mielenkiintoista seurattavaa.

Miehet: Niskanen, Hyvärinen, Hakola, Lehtonen, Ojansivu.
Lista ei ole täydellinen, koska Heikkisen tilanne ei vielä ole selvä. Pentsinen lopettanee. Nuorista ei oikein ole muuhun kuin sprinttiin. Luulisi, että Pentsisen esimerkki innostaisi muita sprinttereita treenaamaan kestävyyspuoltakin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Miehet: Niskanen, Hyvärinen, Hakola, Lehtonen, Ojansivu.
Lista ei ole täydellinen, koska Heikkisen tilanne ei vielä ole selvä.

Mitäs epäselvää Heikkisen tilanteessa on? Julkisesti kertonut, että ura jatkuu ainakin ensi kauden.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Näköjään pari päivää sitten tuon asian ilmoitti. Päätös merkitsee sitä, että miesten viestissäkin voidaan taistella mitalista.
 
Maailmancupin kokonaiskilpailun 6 parasta palkitaan.

1. 23 858 euroa
2. 15 696 euroa
3. 9 418 euroa
4. 6 279 euroa
5. 4 395 euroa
6. 3 139 euroa

Palkintorahat ovat samat miehille ja naisille. Näihin tulevat tietysti ne perinteiset suksifirmojen ja sponsorien yms. bonukset, ilman näitä esim. Pärmäkoski tulee saamaan voittorahoja vähintään 80 000 euroa ja maailmancupfinaalin onnistuessa yli 100 000. Ihan hyville tienesteille pääsee maailmancupissakin vaikkei arvokisamenestystä tulisi.

Täytyy kuitenkin muistaa se, että mc:n kiertäminen myös kuluttaa tavallista enemmän rahaa, vaikka näitä kattojärjestöt myös kustantaa. Kaikkinainen matkustaminen ympäri maailmaa vie rahaa. Jokainen kilpailu kuluttaa varusteita. Huippuvoiteet ovat kalliita jne. jne.



Joo eli kyllähän huippuhiihtäjä tekee hyvää tiliä silloin kun menestystä sattuu tulemaan. Joku Marit Björgenkin on kerennyt kyllä hiihtourallaan varmaan aika hyvät palkintorahat kasaamaan, ja Norjassa voi myös sponsoritulot olla ihan kohdallaan.

Kun lasketaan koko elämänura niin aika vähän hiihtäjät tienaavat mihin tahansa muuhun alaan nähden. Hiihtäjä voi tienata yhdeltä kaudelta ihan hyvin, mutta tämä ikkuna on aika lyhyt. Kun se lasketaan 18v-65v aikavälille, pienet ovat hiihtäjät tulot. Ei edes Björgenin miljoonan vuositulot ole kummoinen potti ja hän on sentään eniten tienaava.

Esimerkiksi Eveliina Piipolla on mahdollisuus kouluttautua lääkäriksi. Lääkärinä hän tulisi suurella todennäköisyydellä tienaamaan enemmän kuin Björgen hiihtäjänä. Tämän lisäksi lääkäri on arvostettu ja kunnioitettu ammatti. Se on monien kyselyiden mukaan kaikista ammateista se kaikkein arvostetuin ammatti.

..mutta niinhän se on,että ei hiihtäjä rahan takia tätä hommaa tee, vaan rakkaudesta lajiin.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Riitta-Liisa Roponen jatkaa uraansa myös ensi kaudella. Hieno homma, että "Ritulla" riittää vielä paukkuja jatkaa. Sen sijaan sprintterinä tunnettu Toni Ketelä päättää uransa terveysmurheiden saattelemana. Muutama vuosi sitten ura näytti lupaavalta, mutta pari viime kautta on mennyt refluksin vuoksi pahasti pieleen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Roposen kohdalla pääpaino siirtynee sinne Marathon Cupiin, jossa on muutaman kisan käynyt voittamassakin. Siihen kylkeen muutama maailmancupin startti nelikymppisenä, mikä on kyllä kova rasti.

Sen sijaan Ukrainan superkokenut Valentina Shevtshenko ilmoitti lopettamisestaan tällä viikolla. Shevtshenkon suurimmat saavutukset ovat 30 kilometrin MM-pronssi 2009 ja distanssicupin voitto 03-04. Tällä kaudella Shevtshenko ei tosin enää osallistunutkaan maailmancupin tai olympialaisiin, vaan kiersi pääasiassa Itä-Euroopan kisoja.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Roposen kohdalla pääpaino siirtynee sinne Marathon Cupiin, jossa on muutaman kisan käynyt voittamassakin. Siihen kylkeen muutama maailmancupin startti nelikymppisenä, mikä on kyllä kova rasti.

En oikein usko tähän. Roponen kiersi kaudella 2014-2015 noita vapaan hiihtotavan Marathon Cupin kisoja, muttei enää sen jälkeen ole niissä hiihtänyt. Vaikeaa keksiä, miksi hän nyt yhtäkkiä siirtäisi satsauksen sinne, kun ei siellä pyöri isoja rahoja ja tallitoimintakin on niin vahvasti keskittynyt perinteisen SKi Classicsiin, että tuotakaan kautta on vaikeaa päästä kunnon ansioille vapaan pitkillä matkoilla.
 
Viimeksi muokattu:
Vaikeaa keksiä, miksi hän nyt yhtäkkiä siirtäisi satsauksen sinne, kun ei siellä pyöri isoja rahoja ja tallitoimintakin on niin vahvasti keskittynyt perinteisen SKi Classicsiin, että tuotakaan kautta on vaikeaa päästä kunnon ansioille vapaan pitkillä matkoilla.
Eiköhän "Ritulle" löydy sponsoreita entiseen malliin, että voi tosiaan jatkaa ammattilaisena. Maajoukkueen systeemit plus omat sponsorit, niin miksipä lopettaisi vielä. Ja kyllähän Roponen varmastikin selviytyy ensi vuoden MM-joukkueeseen.
 
Onpa aika rankkaa menoa ensi kaudella, jos tosiaan Yle näyttää sekä hiihdon Suomen Cupin kisat että maailman cupin kisat, kuten tuolla mäkihyppyketjussa sanotaan. Siihen lisäksi yhdistetty, mäkihyppy, jotain alppilajeja. Ei taida enää olla tilaa ampumahiihdolle.
 
Pakko kyllä kristisoida tätä maastohiihdon mc:a.

Norjan Johannes Kläbo teki hurjan suorituksen maailmancupissa kaudella 2017-18.

Hän voitti sunnuntaina Falunissa päättyneen cupin kokonaiskilpailun sekä perjantaina päättyneen sprintticupin kokonaiskilpailun.

Ennen Kläbota vastaavaan saavutukseen ylsi Björn Dählie 19 vuotta sitten.

Johannes Kläbo sivusi Björn Dählien hurjaa saavutusta

Unohdetaan vain se, että Dahlien aikana 90-luvulla ei hiihdetty mitään sprinttejä. Sprintti on oikeastaan täysin eri laji, mitä 90-luvun väliaikalähtökisat.

...mutta sitten kun katsotaan kuinka hyvin Kläbo menestyi näillä distanssimatkoilla, jotka ovat paremmin vertailukelpoisia 90-luvun kisoihin ja mitä me tosi hiihtofanit arvostamme paljon korkeamalle niin Kläbo oli siinä vasta 7.


Sijoitukset tämän vuoden mc:ssa distanssimatkoilla.

Ruka(p): 1
Ruka(v):51
Lillehammer(s): 1
Toblach(v): 10
Toblach(p): 3
Planica(p): 2
Lahti(p): 7
Oslo(v): 40
Falun(p):22
Falun(v):47

Paljon puhuttiin kauden alla siitä, että Kläbo tulee voittamaan kaikki matkat olympialaisissa, mutta tuosta näkee, että erityisesti vapaan distanssimatkoilla, jotka ovat niitä kaikkein kovatasoisimpia ja merkityksellisimpiä, hän on vielä kaukana maailman kärjestä ja ei yksinkertaisesti edes mahtunut Norjan olympiajoukkueeseen 15km:n vapaan kisassa, eikä myöskään mahtunut edes 50km:lle..

Siis onhan 50km:n olympiavoittaja paljon suurempi kauden komeetta, kuin tämän sprintin voittaja. Jo pelkästään siitä syystä, että 50km:n matka on rasitukseltaan ja vaativuudeltaan aivan toista luokkaa kuin sprintti. Itse asiassa jos sprintissä voittaja hiihtää n. 1.4km:n 4x, se on 5.6km. 50km on 8.9 x arvokkaampi voitto, koska se on 8.9km pitempi matka.

Se on helppoa hiihtää sprinttejä paljon, kun rasituskuorma on niissä pienempi kuin distanssimatkoilla ja näin ollen myös mc:n kokonaiskilpailun voittaminen on helpompaa, jos olet vahvempi sprintissä kuin distanssimatkoilla. Mielestäni sprintticuppi pitäisi eriyttää kokonaiscupista, sillä kyllähän se asia on niin, että minä arvostan distanssicupin voittajaa korkeamalle kuin kokonaiscupin voittajaa. Dario Cologna oli kuluvan kauden distanssicupin voittaja ja myös 15km vapaan väliaikalähdön olympiavoittaja.

Se joka hiihtää vapaalla distanssimatkoilla kaikkein kovinta vauhtia on minun papereissani kauden paras hiihtäjä ja sen tittelin vie minun papereissani Dario Cologna.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
No jos @Hiihtofani arvostaa distanssit korkeammalle niin kyllahan MC vaatisi muutosta.

Ja tuolla 50km/sprinttivertailulla mennaan niin nama ylipitkat matkathan sitten pitaisi arvostaa kaikista korkeimmalle
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Jo pelkästään siitä syystä, että 50km:n matka on rasitukseltaan ja vaativuudeltaan aivan toista luokkaa kuin sprintti. Itse asiassa jos sprintissä voittaja hiihtää n. 1.4km:n 4x, se on 5.6km. 50km on 8.9 x arvokkaampi voitto, koska se on 8.9km pitempi matka.
Älä muuta sano. Minäkin olen ihmetellyt että miten Usain Boltia jaksetaan hehkuttaa, kun Mo Farah on ottanut omat kultamitalinsa 100x pidemmillä matkoilla. Oikeastaa minun mielestäni Farahille kuuluisi reiluuden nimissä jakaa 100 kultamitalia yhtä Boltin kultaista kohti.
 

Milanja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Älä muuta sano. Minäkin olen ihmetellyt että miten Usain Boltia jaksetaan hehkuttaa, kun Mo Farah on ottanut omat kultamitalinsa 100x pidemmillä matkoilla. Oikeastaa minun mielestäni Farahille kuuluisi reiluuden nimissä jakaa 100 kultamitalia yhtä Boltin kultaista kohti.

Repesin :D
 
Toni Roponen sekoilee taas iltaehden asiantuntijana. Hän kuvailee Patrik Lainetta, Lauri Markkasta ja Krista Pärmäkoskea superlahjakuukiksi, mutta ei Eveliina Piippoa. Karu totuus Suomen hiihdon tulevaisuudesta: Tytöissä on hentoa toivoa, pojat ovat pohjalla - ”Jääkiekko ja jalkapallo vievät lahjakkuudet”

Tämä ei kestä päivänvaloa. Roponen perustelee tätä sillä, että Pärmäkoski voitti junnujen MM ylivoimaisesti ja edusti Suomea jo vuoden 2010 olympialaisissa.

Pärmäkosken ylivoimainen junnujen MM: Voitti 3 sekunilla Östbergin vuoden 2010 junnujen 5km perinteisen kisassa. Muissa kisoissa sprintissä hän oli 5. ja pursuitissa 6. Sitten olympialaisissa 10km vapaan kisassa hän oli 52. lähes 3m kärjestä ja 30km: 25. Roposen mielestä Pärmäkoski nousi suoraan huipulle. Onko nuo sijat 52. tai 25. sitten Roposen mielestä huippusijoituksia?

Pärmäkoski oli tuolloin herran vuonna 2010 nuorten MM vuonna 20-vuotias. Vertailun vuoksi Eveliina Piippo, joka on nyt 19-vuotias eli vuoden nuorempi, nuorten kisoissa ei ollut hänen bravuurimatkaansa tarjolla, mutta esim. viestissä hiihti vapaan osuuden ylivoimaisesti kovinta vauhtia. On kuulemma kirjauttanut jossain näissä KIHU:n hapenoton testeissä todella kovia lukemia, kovempia mitä Pärmäkoski aikoinaan. Sen lisäksi Piippo on saavuttanut distanssimatkalla jo nyt mc pisteitä, mihin Pärmäkoski ei kyennyt saman ikäisenä. Sen lisäksi Piipolla on ollut tietynlaisia ongelmia ja ei ole ollut niin ammattimaisessa valmennuksessa kuin Pärmäkoski aikoinaan. Tässäkin tullaan siihen, että kun on pappa joka betala niin nuorissa tai muuten olet nuorenssa iässä harjoittellut ammattimaisesti niin tulee nuorissa menestystä, mutta on olemassa lahjakkaampia yksilöitä, joiden taustat vain eivät ole yhtä hyvässä jamassa.

Kun Piippo saa hyvän sopimuksen suksifirman kanssa ja pääsee ammattimaiseen valmennukseen, Pärmäkoski on maajoukkueessa helisemässä erityisesti Piippon bravuurimatkoilla vapaalla. Rullasuksillahan hän vetää jo ny kovempaa mitä Pärmäkoski.
 
Toni Roponen sekoilee taas iltaehden asiantuntijana. Hän kuvailee Patrik Lainetta, Lauri Markkasta ja Krista Pärmäkoskea superlahjakuukiksi, mutta ei Eveliina Piippoa. Karu totuus Suomen hiihdon tulevaisuudesta: Tytöissä on hentoa toivoa, pojat ovat pohjalla - ”Jääkiekko ja jalkapallo vievät lahjakkuudet”

Tämä ei kestä päivänvaloa. Roponen perustelee tätä sillä, että Pärmäkoski voitti junnujen MM ylivoimaisesti ja edusti Suomea jo vuoden 2010 olympialaisissa.

Pärmäkosken ylivoimainen junnujen MM: Voitti 3 sekunilla Östbergin vuoden 2010 junnujen 5km perinteisen kisassa. Muissa kisoissa sprintissä hän oli 5. ja pursuitissa 6. Sitten olympialaisissa 10km vapaan kisassa hän oli 52. lähes 3m kärjestä ja 30km: 25. Roposen mielestä Pärmäkoski nousi suoraan huipulle. Onko nuo sijat 52. tai 25. sitten Roposen mielestä huippusijoituksia?
On jo huomattu, että olet kova Piippo-fani. No sitä olen minäkin, uskoa löytyy.
Olihan nuo Markkanen ja Laine erityistapauksia, samoin Alisa Vainio, vaikka ei sinänsä kerinnyt mitään isoa vielä saavuttaa. Ja hiihdossa tietysti joku Pirjo Manninen.
Lähteenmäki ja Kerttu Niskanen olivat suurlupauksia, ja en ole ihan varma, voiko Anita Korvaa ja Eveliina Piippoa ihan saman tason lahjakkuuksina pitää, mutta ei nyt paljoa ainakaan jää. Vähän tosiaan Roponen tuossa oikoo mutkia suoriksi. Ok, 20-vuotiaana Lähteenmäki oli jo ihan huipulla Oslon MM-kisoissa, mutta siinä oli tosiaan jo kahdet arvokisat alla. Olisihan Piippo voinut yltää vastaaviin sijoituksiin kuin Lähteenmäki saman ikäisenä, mutta toisaalta voi miettiä, että ehkä Lähteenmäki oli lahjakkaampi, kun oli yleensäkin mukana arvokisajoukkueissa jo 18- ja 19-vuotiaana. Ehkäpä nykyään on pikkuisen leveämpi tason Suomen naisten hiihdossa. Mutta ensi kaudeksi Piippo ja Korva nostetaan maajoukkueen mukaan. Nytkin ovat kyllä olleet hyvässä kehitysympäristössä Vuokatissa.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Toni Roponen sekoilee taas iltaehden asiantuntijana. Hän kuvailee Patrik Lainetta, Lauri Markkasta ja Krista Pärmäkoskea superlahjakuukiksi, mutta ei Eveliina Piippoa. Karu totuus Suomen hiihdon tulevaisuudesta: Tytöissä on hentoa toivoa, pojat ovat pohjalla - ”Jääkiekko ja jalkapallo vievät lahjakkuudet”

Pärmäkoski oli tuolloin herran vuonna 2010 nuorten MM vuonna 20-vuotias. Vertailun vuoksi Eveliina Piippo, joka on nyt 19-vuotias eli vuoden nuorempi, nuorten kisoissa ei ollut hänen bravuurimatkaansa tarjolla, mutta esim. viestissä hiihti vapaan osuuden ylivoimaisesti kovinta vauhtia. On kuulemma kirjauttanut jossain näissä KIHU:n hapenoton testeissä todella kovia lukemia, kovempia mitä Pärmäkoski aikonaan.

No nyt faktat kuntoon. Eveliina Piippo on syntynyt 7.9.1998 eli täyttää 20-vuotta syyskuussa. Krista Pärmäkoski on syntynyt 12.12.1990 eli vuonna 2010 täytti 20-vuotta joulukuussa. Nuorten MM-kisat olivat kai tammi-helmikuun vaihteessa 2010 kuten myös vuonna 2018. Eli Pärmäkoski (silloin tietenkin vielä Lähteenmäki) oli 19-vuotias kuten Piippokin nykyään. Helmi-maaliskuun vaihteessa 2011 Pärmäkoski oli 10 kilometrin perinteisellä Oslossa MM-kisoissa viides ja pariviestissä hopealla sekä viestissä pronssilla. Anita Korva on puolestaan syntynyt huhtikuussa 1999 eli hän on vielä 18-vuotias. Itse pidän kyllä sekä Piippoa että Korvaa suurlupauksina.
 
Mutta ensi kaudeksi Piippo ja Korva nostetaan maajoukkueen mukaan. Nytkin ovat kyllä olleet hyvässä kehitysympäristössä Vuokatissa.

En tiedä onko Korva vielä ihan maju tasoa, kun ei ole edes tässä b-majussa ollut. Hyppäys suoraan a-maajoukkueeseen tuntuu aika rajulta. Mielestäni oikeampi paikka olisi tässä haastajaryhmässä eli b-maajoukkueessa, missä Piippo on ollut tämän vuoden. Piippo voisi hyvin nousta a-maajoukkueeseen Saarisen tilalle.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Lähteenmäki ja Kerttu Niskanen olivat suurlupauksia, ja en ole ihan varma, voiko Anita Korvaa ja Eveliina Piippoa ihan saman tason lahjakkuuksina pitää, mutta ei nyt paljoa ainakaan jää.

No siis kyllähän Korva on nyt selvästi parempi kuin Niskanen oli vastaavassa iässä ja Piippokin on vähintään samalla tasolla kuin Kerttu hänen iässä. Krista taas oli aidosti superlahjakkuus, mistä kertoo se, että hän hiihti mc-pisteille ekan kerran jo ennen täysi-ikäisyyttä ja Skandinavia Cupissa podiumille vain noin kuukausi täysi-ikäistymisen jälkeen.
 
No siis kyllähän Korva on nyt selvästi parempi kuin Niskanen oli vastaavassa iässä ja Piippokin on vähintään samalla tasolla kuin Kerttu hänen iässä. Krista taas oli aidosti superlahjakkuus, mistä kertoo se, että hän hiihti mc-pisteille ekan kerran jo ennen täysi-ikäisyyttä ja Skandinavia Cupissa podiumille vain noin kuukausi täysi-ikäistymisen jälkeen.
No joo, niin se taitaa olla, en niin tarkkaan muistanut. Muistin vaan alkaneeni Kerttu-faniksi joskus kun hän oli 17 tai 18, tai ainakin mielenkiinnolla seurasin SM-kisoissa. Aika hyvin hänkin pärjäsi 20- ja 23-vuotiaiden arvokisoissa, ja 22-vuotiaana olikin jo sijalla 8 aikuisten MM-kisoissa. Kyllähän sitä kovasti toivoisi, että Matintalo, Korva ja Piippo nousevat joskus kv. tasolle, mutta eipä sen tarvitse äkkiä tapahtua välttämättä.

Anssi Pentsinen jatkaa vielä yhden kauden.
 
Toni Roponen sekoilee taas iltaehden asiantuntijana.

Silvennoinen kysyy: Eikö naisten puolella huipulle nouseminen ole helmpompaa kuin miesten puolella?

Roponen vastaa: Se on ihan huippu-urheilun pöljyyttä, jos joku väittää, että naisten puolella on helpompaa nousta huipulle kuin miesten puolella.

Silvennoinnen: Viittaan tällä vaan siihen miesten massoihin ja laajempaan harrastuneisuuteen.

Tuossa kyllä Silvennoinen puhui Roposen hieman pussiin.

Varmaan naisten maastohiihdon taso on kova, mutta miesten maastohiihdon taso on vielä kovempi.


Esimerkkinä

Naisten maastohiihtocupissa 108 pisteille päässyttä. Miesten puolella 155 pisteille päässyttä.

Olympialaisten 10/15km väliaikalähtö vapaalla


10. sijoittunut(Heikkinen) hävisi suhteessa 10km:n kohdalla kärjelle n. 41s. Naisissa 10. hävisi kärjelle 1.24s

20. sijoittunut hävisi suhteessa 10km:n kohdalla kärjelle n. 1.07s. Naisissa 20. hävisi kärjelle 2.04

30. sijoittunut hävisi suhteessa 10km:n kohdalla kärjelle n. 1.29s. Naisissa 30. hävisi kärjelle 2.35


Siis kyllähän Roposen oma valmennettava Matti Heikkinen, joka on vapaalla Suomen paras, on Suomen kovimpia urheilijoita ellei se kaikkein paras. Tätä voidaan todistella lisääkin. Esimerkkinä Suomen seuratuin hiihtourheilija on Kaisa Mäkäräinen. On ihan pölhöpopulistista väittää, että Kaisa Mäkäräinen on kovempi urheilija kuin Matti Heikkinen.

No sitten Roponen valittelee sitä kun, jalkapallo ja jääkiekko vie miehissä kaikki lahjakkuudet. Mistäköhän se johtuu?

No mistä se voi johtua, että Suomen kovin hiihtäjä Matti Heikkinen ei tienaa eniten? Miehet voivat vetää jotain johtopäätöksiä tästä hiihtomaailman sirkuksen mielekkyydestä ja valita muita lajeja. Joku keskinkertainen jääkiekkopelaajakin tienaa enemmän kuin huippuhiihtäjä. Tullaan siihen tulokseen, että jos hiihtomaailma haluaa enemmän lahjakkuuksia, palkkojen pitää nousta erityisesti miesten puolella.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös