Hart Memorial Trophy – vuoden arvokkain pelaaja?

  • 259 612
  • 1 050

Schadowan

Jäsen
Hart on aina kimurantti, mutta jos ajatellaan liigan MVP:tä+arvokkuutta omalle jengille+pleijaritilannetta:
1. Mackinnon
2. Malkin
3. Kucherov
4. Hall
5. Barkov

Jos ei oteta pleijareita huomioon niin Connor kiilaa top2.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
MacKinnon ansaitsisi tällä hetkellä voiton, mutta Malkinilla on aito mahdollisuus ohittaa kanadalainen voittamalla joko Art Ross tai Rocket Richard. Jos molemmat voittaisi niin tyhjentäisi koko pöydän. Todennäköisesti menee MacKinnonille, ja minusta vielä kohtalaisen selkeällä erolla. Jäätävä pistetahti koko kauden eikä varmaan haittaa, että johtaa tasamaalein Monahanin kanssa kauden voittomaalitilastoa. Malkinilla kenties parhaat mahdollisuudet haastaa kahden ison tilaston voittamalla, joka automaattisesti tuo lisäpisteitä arvostelijoiden silmiin.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Tehopisteitä yliarvostetaan edelleen niin fanien kuin valitsijoidenkin toimesta. Jos ajatellaan mikä on 90 pisteen ja 80 pisteen pelaajan ero 82 pelin sarjassa, niin se on yksi pinna per 8 ottelua. Mikä tämän eron merkitys onkin joukkueen pistekertymään, niin se ei ole niin merkittävä, että parhaan pelaajan palkinto olisi järkevästi perusteltua sillä perusteella jakaa.

Jos katsotaan yksittäisen pelaajan merkitystä joukkueelle siitä näkäkulmasta, että mitä kaikkea muut joutuisivat paikkaamaan jos tämä yksi kaveri jää pois, kallistuu valinta enemmän näihin Barkovin ja Kopitarin profiilin miehiin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Edelliseen 29 peliin McDavid on tehnyt 25 maalia. Onkohan tässä jokin tietoinen asennemuutos taustalla? Wayne Gretzky kertoi elämäkerrassaan järkeilleensä kesällä 1981, että kyllä hänen pitäisi ampua enemmän. Kaudella 1981-82 Väinö osui sitten 92 kertaa. Siitä asenne lähti taas hiljalleen lipsumaan, ja neljä vuotta myöhemmin syntyi enää 52 maalia 163 syötön lisäksi.

Toisella palstalla osattiin kertoa, ettei McDavid ole Hartin arvoinen kun ei kuitenkaan ole samanlainen difference maker kuin Hall ja MacKinnon ovat olleet eikä yksin ole kyennyt nostamaan joukkuettaan sieltä pohjalta pois tällä kaudella, eli ihan sama olisiko Oilersilla McDavidia vai ei. Itse en kyllä tiedä voiko tästä paljon tärkeämpi edes omalle joukkueelleen olla ja vähän epäilen olisiko kukaan pelaaja tuota joukkuetta vienyt playoffeihin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Toisella palstalla osattiin kertoa, ettei McDavid ole Hartin arvoinen kun ei kuitenkaan ole samanlainen difference maker kuin Hall ja MacKinnon ovat olleet eikä yksin ole kyennyt nostamaan joukkuettaan sieltä pohjalta pois tällä kaudella, eli ihan sama olisiko Oilersilla McDavidia vai ei. Itse en kyllä tiedä voiko tästä paljon tärkeämpi edes omalle joukkueelleen olla ja vähän epäilen olisiko kukaan pelaaja tuota joukkuetta vienyt playoffeihin.
Kirjoitinkin tuonne toiseen ketjuun jo tästä, mutta McDavidin suorittaminen tällä kaudella on ollut kyllä sellaista, että ei häneltä oikein enempää voi vaatia vaan enemmänkin koko loppujoukkueelta voisi toivoa pientä apua. Niissä peleissä kun McDavid ei ole ollut pisteillä on Oilersin saldona 3-17-2 ja pisteprosentti 18,1%. Sitten tietenkin niissä peleissä kun McDavid on ollut pisteillä on Oilersin saldo 31-20-4 ja pisteprosentti 63,6%. Koko kauden ajallahan tuolla prosentilla keräisi sen suunnilleen 104 pistettä. Että jos joku muu vaikka ihan vähän olisi pystynyt jeesaamaan, niin joukkuekin olisi voinut menestyä paremmin.

Ja Hart-kisahan menee mielenkiintoiseksi. Tällä hetkellä MacKinnon putoamassa taistelusta pois, koska Avs on jäämässä ulos pudotuspeleistä. Toki vielä on pelejä jäljellä.
 

Schadowan

Jäsen
Joo, tosiaan, mielenkiintoinen Hart kilpailu:
- Mackinnon, ensimmäisten 10 runkosarjanpelin jälkeen tehnyt pisteitä 1.5ppg tahdilla, mutta jos Colorado jää pleijareiden ulkopuolelle, niin miten käy?
- Kucherov: ekan puoliskon ylivoimainen ykkönen, piti pistepörssin kärkipaikkaa lähes koko kauden. Toinen puolisko sitten vähän tasaisempaa tekemistä.
- Malkin: eka puolisko semivaisu, toisella puoliskolla liigan paras pelaaja.
- McDavid: Käsittämätön loppuspurtti jälleen kerran, mutta kun jengi ei ole lähelläkään playoffeja.
- Hall: 1.20ppg ja ihan ehdoton MVP New Jerseylle. Voi ottaa yllättävän paljon Hart-pisteitä, mutta 17 pinnan ero McDavidiin voi olla liikaa (toki Hallilla vähemmän pelejä pelattuna.

Voi mennä aikas tiukille tämä!
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Jos Colorado onnistuisi kampeamaan itsensä pleijareihin, niin kyllä mun kirjoissa McKinnon tämän pytyn vie pienellä mutta merkitsevällä erolla McDavidiin kun Edmonton kuitenkin ei ole edes lähellä pudotuspelipaikkaa. Vaikea nähdä, että muut - niin hyviä pelaajia ovatkin, olisivat yhtä arvokkaita joukkueilleen. Jos myös Colorado jää pudotuspelien ulkopuolelle, niin enpä ota kantaa näiuden kahden pelurin välillä miten käy.

Mustana hevosena pidän Barkovia, varsinkin jos Florida onnistuisi pudotuspeleihin kampeamaan (en ole NHL:ää juurikaan ehtinyt viimeisen vajaaseen pariin viikkoon seuraamaan, joten ihan päivitettyä käsitystä joukkeiden tilasta/mahdollisuuksista ei ole...). Kyllähän Barkov on ollut jp pidemmän aikaa se yksittäinen tekijä, joka Panthersin toivetta pudotuspeleistä on ylläpitänyt. Sikäli siis ehdottomasti arvokkain pelaaja joukkueelleen ja muutenkin mitat täyttävä ehdokas. Mutta vaikea nähdä, että muut pelaajat pystyvät syrjäyttämään kakikon McKinnon j a McDavid. Malkinin "ongelma" on oman joukkueen sisällä... Vaikea, kaikesta huolimatta, nähdä Malkinia yhtä arvokkaana joukkueelleen kuin näitä edellämainittuja, kun samassa joukkueessa höntsäilee kuitenkin Crosby. Ehkä hiukan epäreiluakin Malkinia kohtaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kisa tosiaan menee mielenkiintoiseksi nyt kun Art Rossin suhteen McDavid karkasi muilta. Pistepörssillä on suuri painoarvo Hartin suhteen, mutta en silti kyllä pysty kuitenkaan millään näkemään McDavidia Hartin arvoisena pelaajana tällä kaudella. Hart ei mene automaattisesti sille liigan parhaalle pelaajalle, vaan siinä katsellaan muitakin kriteerejä. Ne kriteerit eivät ole toki mitään kiveen kirjoitettuja vaan jokainen äänestäjä sekä kannattaja pääsee puntaroimaan mieleisiään näkökohtia tuon "arvokkuuden" suhteen. Playoff-paikka ei ole se kaikkein tärkein huomioon otettava tekijä, mutta kyllä sillä merkittävä painoarvo kuitenkin on tämän palkinnon suhteen. McDavidia en miellä Hartin arvoiseksi tällä kaudella näistä syistä:

- Oilers on koko kauden kyntänyt liigan häntäpäässä eivätkä missään vaiheessa ole olleet mukana playoff-taistelussa. Kyse on kuitenkin joukkueesta joka ennakkoarviossa, nimenomaan juurikin McDavidin erinomaisuuden vuoksi, oli yksi contendereista kauteen lähdettäessä. Oilersin kyntäminen ei ole McDavidin vika mutta McDavidin erinomaisuus ei ole tuonut myös mitään mainittavaa lisäarvoa Oilersille tällä kaudella. Ilman häntäkin he olisivat onnistuneet olemaan siellä häntäpäässä koko kauden.

- McDavid ei vetänyt koko kautta mitenkään yli muiden ja esimerkiksi vielä 50 pelin kohdalla helmikuun alussa McDavid oli juuri pistepörssin top-10 ulkopuolella. Oli tuossa vaiheessa myös heikkoa kautta pelanneen Crosbyn takana pisteissä, ja McDavidista ei mitenkään voinut puhua edes selvänä "maailman parhaana pelaajana" kun ei ollut alle kaksi kuukautta sitten vetänyt mitään merkittävää eroa siihen suurimpaan kilpailijaansa sen tittelin suhteen. McDavid alkoi takoa pisteitä huikeaan tahtiin vasta kun Oilersilla ei ollut edes mitään näennäistäkään mahdollisuutta nousta playoff-taisteluun mukaan. McDavidin huikea kyky tehdä tehoja on osoitus hänen erinomaisuudesta, mutta ei tällä loppukauden tehoilulla ole ollut minkäänlaista positiivista eikä negatiivista merkitystä Oilersin sarjasijoitukseen. Eilinen peli tästä erinomainen osoitus. Ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin McDavidille ne kolme pistettä ja sen jälkeen ei tarvinutkaan enää pelata sitten, voitiin huolella ottaa loppupeli turpaan.

McDavid ei tällä kaudella kuulu edelleenkään Art Rossista huolimatta omaan kärkikolmikkoon Hart Trophyn suhteen. Kuten totesin niin playoff-paikka ei ole kaikki kaikessa tämän palkinnon suhteen, mutta sillä on silti merkittävä painoarvo ja Hart-voittajan joukkueen tulee olla sentään pitkälle kauden aikana mukana siinä playoff-taistelussa. Oilers on ollut koko kauden liigan huonoimpien kymmenen joukkueen joukossa eikä McDavid ole pystynyt johdattamaan joukkuettaan tällä kaudella mihinkään. Se ei ole yksilöstä kiinni eli en sitä McDavidin syyksi lue, mutta Hartin suhteen se on otettava huomioon ja jättää hänet tästä keskustelusta omissa papereissa pois. En siten lue McDavidin ansioksi sitä että onnistuu loistamaan haisevan paskakasan keskellä.

Viimeisen 50 vuoden aikana NHL:ssä vain yksi pelaaja on voittanut Hartin ilman että hänen joukkueensa olisi selvinnyt pudotuspeleihin - Mario Lemieux vuonna 1988. Silloinkin Penguins oli kuitenkin mukana playoff-taistelussa aina runkosarjan päätöskierrokselle saakka ja jäi ainoastaan yhden pisteen päähän playoff-paikasta. Ja Penguins oli silloin sarjajärjestelmän uhri kun 81 pistettä ei riittänyt omassa divisioonassa playoff-paikkaan, kun muista divisioonista mentiin jopa niin huonoilla kuin 52 ja 68 pisteen saldoilla playoffeihin. Tuossa on merkittävä ero siten McDavidin johtamaan tämän kauden Oilersiin joka ei missään vaiheessa ollut playoff-kisassa edes mukana.

Tänä vuonna olisi aika hyvä paikka ollut jollekin maalivahdille tai puolustajalle ottaa tämä palkinto, mutta puolustajista kukaan ei ole tällä kaudella noussut niin tärkeäksi että voisi palkinnon voittaa. Hedman on ollut koko kauden Kucherovin varjossa, ja sitten Doughtyn ja Kopitarin välillä voi heittää arpaa sen suhteen kumpi on joukkueelleen se tärkeämpi. Kopitar joka tapauksessa se näkyvämpi tällä kaudella, joten siksi hän on Dougtya paremmin kisassa mukana tällä kaudella. Maalivahdeista Rinne on pelannut hienon kauden, mutta vaikea häntäkään on nähdä Hartin arvoisena tällä kaudella. Joten jäljelle jää Taylor Hall, Anze Kopitar, Nikita Kucherov, Nathan MacKinnon, Evgeni Malkin ja Alexander Ovechkin. Hall noussut pistepörssin kärkikymppiin ja mukaan kilpailuun omalla listalla. Se kuka loppukaudesta vetää parhaiten ja ottaa hyvän aseman lopullisessa pistetilastossa (tai jos Ovechkin vetää selvää eroa maaleissa muihin nähden) on sitten aika vahvoilla. Joka tapauksessa itse tosiaan katselisin ihan muita ehdokkaita kuin McDavidia tällä kaudella Hart Trophyn saajaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä kirjoitus Boscolta yllä. Veikkaan silti McDavidin saavan paljon ääniä enkä olisi yllättynyt vaikka Hart matkaisi miehen palkintokaappiin toisena vuotena peräkkäin, vaikka tällä kertaa se ei olisi ansaittu. Viime yö oli tosiaan aika perus, 1+2 alkuun joista yksi oli ylivoimalla, loppu matsin joukkue kumminkin kusee 7-3 ja McDavid oli neljästi kentällä ottamassa takaiskua omiin.

Oma kärkiheppa tässä kisassa on MacKinnon.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Oma kärkiheppa tässä kisassa on MacKinnon.

Kyllähän sitä itsekin alkaa taipumaan MacKinnonin puoleen tässä kisassa. Tässä perusteluja:

- MacKinnonilla on liigan paras piste/per-peli keskiarvo, jopa parempi kuin McDavidilla. Ainakin vielä toistaiseksi.
- Hänen johdollaan Avalanche on noussut vuodessa liigan heittopussista ja pilkan aiheesta playoff-taisteluun mukaan. Kuten @Van Taimeri toi Tilastokummajaiset-ketjussa esille, on Avalanchen parannus viime vuoteen nähden ollut yksi NHL:n historian suurimpia.
- MacKinnon on dominoinut kaukalossa kauden toisella puoliskolla, ihan vertailukelpoisesti McDavidiin nähden, mutta tehnyt sen kesken playoff-taistelun. Se on merkityksellinen erottava tekijä heidän dominoinnin välillä tällä kaudella. Siinä näkyy siten tosiasiallisesti arvo omalle joukkueelle.

Vielä sitä haluaisi nähdä MacKinnon ottavan paikan pistepörssin kärkikolmikosta, jotta voisi kunnolla liputtaa hänen puolestaan. Coloradon playoff-paikka olisi bonusta, mutta ei ehdoton tekijä koska joukkue MacKinnonin johdolla joka tapauksessa sentään on siinä taistelussa mukana.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Vielä sitä haluaisi nähdä MacKinnon ottavan paikan pistepörssin kärkikolmikosta, jotta voisi kunnolla liputtaa hänen puolestaan. Coloradon playoff-paikka olisi bonusta, mutta ei ehdoton tekijä koska joukkue MacKinnonin johdolla joka tapauksessa sentään on siinä taistelussa mukana.

Tuolla ämeriikoissa pidetään noita maagisia lukuja sen verran "jänninä" tapauksina, että uskon MacKinnonnin saadessa 100p. täyteen (ei niinkää se sijoitus top-kolmeen) vievän satavarmasti Hartin. Oli Colorado sitten playoffseissa tai ei.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Hyvä kirjoitus Boscolta yllä. Veikkaan silti McDavidin saavan paljon ääniä enkä olisi yllättynyt vaikka Hart matkaisi miehen palkintokaappiin toisena vuotena peräkkäin, vaikka tällä kertaa se ei olisi ansaittu. Viime yö oli tosiaan aika perus, 1+2 alkuun joista yksi oli ylivoimalla, loppu matsin joukkue kumminkin kusee 7-3 ja McDavid oli neljästi kentällä ottamassa takaiskua omiin.
Tuon ollut tällä kaudella hyvin tyypillistä McDavidille. Niinkuin Lehkosen Ika eräässä NHL-studiossa totesi, että kaveri on "varastanut" tällä kaudella selvästi hyökkäyspäähän ja tämä on näkynyt sitten siinä että on ropissut välillä oikein pahastikin omaan päähän. Hartin arvoisen kaverin ei tarvitse "varastaa", vaan hän loistaa myös puolustuspäähän riittävällä tasolla vaikka tämä titteli ei olekkaan parhaan puolustuvan hyökkääjän palkinto.
 

Väkkärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Kalpa
Pelejä en ole monta Devilsiltä nähnyt, mutta onhan Hallin kausi ollut melko hurja. Ei jää pisteissä paljoa MacKinnonnille ja kun otetaan ero oman joukkueen toiseksi parhaaseen pistemieheen niin on se Hallilla ~35pts kun taas MacKinnonilla 12pts. Tuosta voi päätellä sen että Hall on aika yksin värkännyt monia maaleja ja sitä kautta voittoja. Ja vielä jos Devils playoffeihin ujuttautuu mukaan niin annan ääneni Taylorille.

En haluaisi nähdä McDavidia kisassa mukana vaikka hänelläkin tuo ~30pts ero seuraavaan pistemieheen Oilersissa, vaikkakin todennäköisin voittaja?
 

Schadowan

Jäsen
Tuon ollut tällä kaudella hyvin tyypillistä McDavidille. Niinkuin Lehkosen Ika eräässä NHL-studiossa totesi, että kaveri on "varastanut" tällä kaudella selvästi hyökkäyspäähän ja tämä on näkynyt sitten siinä että on ropissut välillä oikein pahastikin omaan päähän. Hartin arvoisen kaverin ei tarvitse "varastaa", vaan hän loistaa myös puolustuspäähän riittävällä tasolla vaikka tämä titteli ei olekkaan parhaan puolustuvan hyökkääjän palkinto.

Minun mielestäni suvereenius hyökkäyspäässä riittää Hartiin, ei tarvitse olla kovinkaan vastuullinen oman pään pelaaja. Toki ero muihin pitää olla sitten aika selkeä, että Hart voidaan esim. Connorille ojentaa. Art Ross-voittajahan tuo tulee olemaan seuraavat 5-7vuotta jos terveenä pysyy.
 

pahakurki

Jäsen
Hyvä viesti Boscolta, olen samaa mieltä perusteluista. Suvereenius hyökkäyspäässä ei mielestäni riitä Hartiin, Art Ross saa kelvata tällaisille pelaajille. Tilannetta kuvaa hyvin tämä kommentti "onnistuu loistamaan haisevan paskakasan keskellä". Ei se toisaalta McDavidin vika ole, että joutuu olemaan haisevassa paskakasassa, mutta toisaalta jääkiekko on tulosurheilua ja kyllä henkilökohtaisten palkintojen pitäisi jollain tavalla seurata myös joukkueen tuloksia. Äärimmäisenä kärjistyksenä, jos olet ylivoimainen muihin nähden, mutta häviät silti pelejä niin mitä hyötyä sinusta lopulta oli?

Playoff-paikan pitäisi olla isossa osassa tässä palkinnossa ja historiaa katsoen niin on ollutkin, toivottavasti myös tänä vuonna. Eli riippuen lopullisesta sarjataulukosta niin MacKinnon, Hall, Barkov tai sitten joku kärkijengien vetojuhta (Kucherov, Ovechkin, Malkin, Rinne). Noh onhan tuo Kopitarkin melkoinen monsteri, kuudes pistepörssissä 88 pisteellä ja seuraava sijalla 72 (Dustin Brown 55 pistettä).
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
McDavidin kohdalla voidaan myös miettiä, että kuinka moni jengi on peluuttanut kakkosmaalivahtiaan nimen omaan Oilersia vastaan? Ja onhan se jengeillä aina hieman eri asia valmistautua pelaamaan surkeaa jengiä vastaan verrattuna hyvää jengiä, kyllä varmasti on helpompi ladata itsensä täyteen iskuun kun vastassa on esim. kivenkova Preds tai back2back mestari verrattuna sitten "vain" Oilers.

Menee kyllä nyt aikamoiseksi McDavidin dissaamiseksi, onhan se aivan huikea pelaaja siitä ei ole kyse, mutta ei vain Hartin arvoinen minun/kaan mielestä tällä kaudella.
 
Niinkuin Lehkosen Ika eräässä NHL-studiossa totesi, että kaveri on "varastanut" tällä kaudella selvästi hyökkäyspäähän ja tämä on näkynyt sitten siinä että on ropissut välillä oikein pahastikin omaan päähän.

Aivan. Siksi tehotilasto onkin vain 22 pykälää plussalla. Aika heikko saldo Oilersin tasoisessa joukkueessa. Kyllä Ika "pleijareihin päästäkseen pitää voittaa 60 prosenttia otteluistaan" -Lehkonen tietää. Mcdavidit ja crosbyt kyllä voi voittaa pistepörssejä mutta Kopitar, Bergeron ja Barkov voittavat Stanley Cupit.

Minusta McDavid on pelannut koko uransa käytännössä useammin laitahyökkääjänä kuin sentterinä. Kun laitahyökkääjällä on tuollaiset jalat, on aika luonnollista, että se painelee useimmiten hyökkäyksen kärjessä. Vastaavasti jonkun Laineen Paten on loogista jäädä takamiehen tontille, kun hän pystyy ampumaan maaleja 15 metristäkin.

Minunkaan mielestäni Hartia ei tosin kuulu jakaa Oilersin tasoisen joukkueen pelaajalle.
 
Viimeksi muokattu:

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Aivan. Siksi tehotilasto onkin vain 22 pykälää plussalla. Kyllä Ika "pleijareihin päästäkseen pitää voittaa 60 prosenttia otteluistaan" -Lehkonen tietää

Näinpä. Tylyä katsottavaa kuinka ylivoimainen pelaaja tuo McDavid tuossa Oilers-nipussa on, ja jos tuota playoff korttia ei olisi niin mies olisi kyllä Varma hart-voittaja. Mies on muutenkin kyllä jo yksinoikeudella mailman paras jääkiekkoilija, eikä tällä hetkellä löydy edes haastajaa läheltä. Ikan paskanjauhantaa en jaksa kuunnella pätkääkään.
 

Isäntä

Jäsen
Kertokaa nyt sitten tyhmälle, että kun hyökkääjä on tehnyt tällä hetkellä 18 tasakenttäpistettä enemmän kuin seuraavaksi paras koko liigassa ja on +22 joukkueessa, jossa seuraava hyökkääjä on +8, niin mitä hänen pitäisi tehdä enemmän? Tietysti jos olisi yksin vielä saanut Oilersin ylivoiman kuntoon, niin varmaan hätyyttelisi 120 pisteen kautta.

Ja tiedän kyllä, että McDavid kärkkyy ja varastaa puolustussuuntaan, varasti jo junioreissa ja varastaa tulevaisuudessakin. Enkä minäkään kannata Hartia pelaajalle, jonka joukkue ei ole lähelläkään playoffeja. Mutta uskon McDavidin olevan äänestyksessä kolmen kärjestä. Löytyisi omaltakin lapultani, mutta sijoilta 4-5.
 
Tietysti jos olisi yksin vielä saanut Oilersin ylivoiman kuntoon, niin varmaan hätyyttelisi 120 pisteen kautta.

Jos McDavidin kuti ei olisi sellainen lehmänhenkäys, Oilersin ylivoimaa olisi paljon vaikeampi puolustaa, kun hän muodostaisi kaarella laukaisu-uhan.

Kertokaa nyt sitten tyhmälle, että kun hyökkääjä on tehnyt tällä hetkellä 18 tasakenttäpistettä enemmän kuin seuraavaksi paras koko liigassa ja on +22 joukkueessa, jossa seuraava hyökkääjä on +8, niin mitä hänen pitäisi tehdä enemmän?

Hänen pitäisi keskittyä puolustehtäviin ja jättää se hyökkäyksen kärjessä sinkoileminen laitahyökkääjien vastuulle. Esim. joku Milan Lucic olisi varmaan aika murhaava kaveri, kun hän pääsisi haastamaan vastustajan pakkeja jalalla samaan tapaan mitä McDavid nykyään tekee. Lehkosen Ika ja Niemisen Ville ainakin tykkäisivät.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mies on muutenkin kyllä jo yksinoikeudella mailman paras jääkiekkoilija, eikä tällä hetkellä löydy edes haastajaa läheltä.

Crosbyn playoff-esitykset voidaan heittää romukuoppaan? Ei siinä, kyllä argumenttejä löytyy miksi McDavid olisi parempi kuin Crosby, niin ällistyttävän hyvä se vain on ja pidän kaveria hyökkäyssuuntaan parempana kuin Crosby. Crosbylle sitten tuo kokonaisvaltainen pelaaminen mielestäni vielä.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Kertokaa nyt sitten tyhmälle, että kun hyökkääjä on tehnyt tällä hetkellä 18 tasakenttäpistettä enemmän kuin seuraavaksi paras koko liigassa ja on +22 joukkueessa, jossa seuraava hyökkääjä on +8, niin mitä hänen pitäisi tehdä enemmän?
Ei tarvitse tehdän mitään enemmän saadakseen Art Ross Trophyn. Miksi sitten olla kaksi eri palkintoa jos kerran pistepörssin ykkönen on automaattisesti Hart-voittaja? Raadollinen totuus on tosiaan se että Hart Trophyssa katsotaan myös pääseekö potentiaalisen ehdokkaan joukkue pudotuspeleihin. Siitä voi olla eri mieltä onko tämä hyvä järjestely, mutta Edmonton ei olisi pudotuspeleissä tänä vuonna ilman McDavidia, eikä ole myöskään niissä McDavidin kanssa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
McDavidin kohdalla voidaan myös miettiä, että kuinka moni jengi on peluuttanut kakkosmaalivahtiaan nimen omaan Oilersia vastaan? Ja onhan se jengeillä aina hieman eri asia valmistautua pelaamaan surkeaa jengiä vastaan verrattuna hyvää jengiä, kyllä varmasti on helpompi ladata itsensä täyteen iskuun kun vastassa on esim. kivenkova Preds tai back2back mestari verrattuna sitten "vain" Oilers.

Menee kyllä nyt aikamoiseksi McDavidin dissaamiseksi, onhan se aivan huikea pelaaja siitä ei ole kyse, mutta ei vain Hartin arvoinen minun/kaan mielestä tällä kaudella.
Toisaalta teki se viime vuonnakin muistaakseni 100 pistettä. Ja Oilers oli silloin pudotuspeleissä ja vielä ihan kohtuullisen hyvällä erolla. Eli en tiedä mikä se selitys silloin oli. Ja on ollut varmasti tosiaan kakkosveskareitakin vastassa. Seuraavassa lista kahden viime kuukauden (eli kun McDavid on ollut liekeissä) ajalta lista veskareista joita vastaan on tehnyt pisteitä.
CBJ: Bobrovsky
ANA: Gibson
LAK: Quick
OTT: Anderson
CAR: Darling
TBL: Dominique
FLA: Luongo
SJ: Jones
CGY: Smith
MIN: Dubnyk
NYI: Gibson
ARI: Kuemper
NYR: Georgiev
NSH: Rinne
SJ: Jones
ANA: Miller
LAK: Quick
COL: Varlamov
BOS: Khudobin
AVS: Varlamov
ARI: Raanta
VGK: Fleury
FLA: Reimer
SJ: Dell
ANA:Gibson
LAK: Kuemper
TBL: Vasilevskiy (vaihdettiin)
COL: Bernier

On siellä kakkosveskareita ja on myös ykköseveskareita.

Jotenkin aika jännä miten McDavidin piikkiin halutaan laittaa se, että Oilers ei pärjää. Ikäänkuin hän olisi voinut tehdä vielä jotain enemmän. Tai toki aina varmasti voi parantaa. Mutta miksei loppujoukkuekin voisi vähän petrata?

Se on sitten toinen asia, että kuuluuko hänelle tai jollekin muulle pudotuspeleistä ulosjäävälle Hart. Mutta ei se mielestäni himmennä hänen merkitystään Oilersille tai hänen kautensa loistavuutta vaikkei hän sitä palkintoa saisikaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se on sitten toinen asia, että kuuluuko hänelle tai jollekin muulle pudotuspeleistä ulosjäävälle Hart. Mutta ei se mielestäni himmennä hänen merkitystään Oilersille tai hänen kautensa loistavuutta vaikkei hän sitä palkintoa saisikaan.

Ei missään nimessä himmennä, kuten totesin niin kyseessä on aivan huikea pelaaja ja kaikki kaikessa Oilersille vaikka tällä kaudella se ei mihinkään johtanutkaan ja loppukauden tehoilu sattui aikaan jolloin playoff-paikka olikin jo karannut.

100 pistettä, siihen ei tänäkään vuonna kovin moni kykene.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Connor McDavid Stats, Splits - Edmonton Oilers - ESPN

Nathan MacKinnon Stats, Splits - Colorado Avalanche - ESPN

Nikita Kucherov Stats, Splits - Tampa Bay Lightning - ESPN

Evgeni Malkin Stats, Splits - Pittsburgh Penguins - ESPN

ESPN on aika hyvin erotellut miten pelaajien pistetehtailut ovat menneet. MacKinnonin etuna pitäisin sitä, että heikon alun jälkeen hän on pystynyt pelaamaan kovalla tasolla koko muun kauden ja nostanut omalla panoksellaan Coloradon lähelle pudotuspelejä. Lightning ja Penguins olisivat aika todennäköisesti pudotuspelijoukkueita ilman Kucherovia ja Malkinia, mutta Colorado ei lähellekään. McDavidin osakkeita himmentänee se, että tämä nykyinen pistetehtailu osuu niin sanotusti garbage timelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös