Uusi jäähalli!

  • 660 107
  • 3 898

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
Joo kyllähän oikeastaan mikä vaan muu vaihtoehto noista on parempi kuin toi nykyinen kisapuiston alue. Toi keskustaan rakentaminen olisi varmastikkin mielenkiintonen vaihtoehto ihan vaan jo kaiken oheistoiminnasuunnittelun puolesta. Siihenhän vois yhteyteen vaikka rakentaa hotellis yms. Myöd toi Armilan alue on tosi hyvä alueena. Mielenkiinnolla seurataan!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Peesaan edellistä kirjoittajaa, eli kaikki vaihtoehdot on hyviä, paitsi nykyinen. Tiedän, että Kisapuistolla on pitkä historia, mistä vaikka muille jakaa, mutta se sijainti on oikeasti surkea ja aiheuttaa ryysistä ja ei vaan palvele tarkoitusta. Hallille on tarkoitus päästä kätevästi ja sujuvan liikenteen kautta. Se palvelee kokonaisuutta.

Keskusta ja Armila resonoi noista muista vaihtoehdoista eniten, mutta katsotaan mihin päädytään. Kunhan ei rakenneta vanhan päälle, niin hyvää tulee.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Armilan haaste on se, että nykyinen sairaala on vielä käytössä. Se ajetaan alas vaiheittain ja vasta sitten päästään purkamaan. Uudella hallilla on niin kiire, että tämä aikataulu saattaisi olla liian hidas. Keskusta kuulostaa parhaalta näin nopeasti mietittynä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Lappeenkatu näyttää johtavan äänestystä, ei ihan niinistömäisillä luvuilla, mutta selvästi kuitenkin. Ja hyvä niin, keskustassa sijaitseva monitoimihalli jossa pelataan myös jääkiekkoa on fiksu ratkaisu. Tällainen ratkaisu mahdollistaa myös esim. Kisapuistoon rakennettavaan uuteen jäähalliin verrattuna monipuolisemman rahoituspohjan, jolloin hallin menestys ei ole niin paljoa SaiPan varassa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pikaisesti ajateltuna sijainti keskustassa olisi ylivoimaisesti paras:
-Vähentää liikennettä henkilöautoilla ja saattaa tuoda jopa spontaanikatsojia matseihin.
-Helpottaa yksityisen rahoituksen saamista esim. liiketilojen rakentamisen kautta. Samalla käyttökustannukset jakautuvat.
-Muidenkin oheistapahtumien saaminen halliin helpottuu keskeisen sijainnin takia.
-Hallin ravintolat yms. pystyvät palvelemaan monipuolisemmin. Se on toki eri asia kannattaako kilpailun takia pitää nykyistä lounasravintolaa uudessa hallissa.
-Hallin nimen voi myydä koska näkyvyys on hyvä ja uusi halli kiinnostanee sponsoreita enemmän.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Ei juma****a... ensimmäisenä tuolta suorastaan pomppasi silmille "Lappeenranta palkittiin keskiviikkona suomen parhaaksi kaupunkikeskustaksi vuonna 2018" WTF??!

Pari kysymystä.

a.onko palkitsija edes koskaan käynyt tuolla keskustassa?
b.onko ne olleet aivan täysin pelti kiinni kun tuo päätetty?
c.onko se vedetty puhtaana lottona hatusta?
d.joku muu, mikä?

Nimittäin, löytyykö enää paskempaa keskustaa? Täysin autio, kaikki kadut suljettu niin vit****sesti ettei autolla pääse mistään mihinkään mitenkään = sitä myöden keskustan liikkeet kuihtuu ja yrittäjät on kusessa kun ei ketään käy/oo missään jne.

Tuo on ihan täys vitsi tuo "palkinto" vai olisko se just "vit****luna" myönnettykin? heh, no siinä se toimii kuin nenä päässä tai nyrkki silmässä.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielipiteitä on tietysti monia. Minustakin Lappeenrannan keskusta on varsin viihtyisä - toki täytyy muistaa ettei se ole täysin valmis vielä. Löytyy viihtyisiä puistoja, palveluita jne. läheltä. Parkkihalleihin on helppo mennä ja tilaa löytyy. Ainaisen muutosvastarinnan sijaan toivoisin avarakatseisuutta keskustan kehittämisen suhteen. Mie olen aivan varma, että parin vuosikymmenen kuluttua nyt tehtyjä ratkaisuja kiitellään. Varsinkin monitoimihallia joka on keskustassa.

Ymmärrän toki, että ihmiset jotka elää jotain 60-lukua ovat kauhuissaan. Mennään eteenpäin!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lappeenrannan keskusta tulee olemaan täysin oikea paikka monitoimihallille jos (ja kun) se siihen tällätään. Perustelut sen sijoittelulle on kaikkiaan hankkeen puolella. Hallin vastustajillekin menee paremmin läpi kun hallin monipuolisuutta ja käyttömahdollisuuksia täsmennetään ja ei tule liikaa se tunne, että se tehdään yksistään jääkiekon ehdoilla, vaan muunlaisetkin kulttuuritapahtumat on mahdollisia.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Mielipiteitä on tietysti monia. Minustakin Lappeenrannan keskusta on varsin viihtyisä - toki täytyy muistaa ettei se ole täysin valmis vielä. Löytyy viihtyisiä puistoja, palveluita jne. läheltä. Parkkihalleihin on helppo mennä ja tilaa löytyy. Ainaisen muutosvastarinnan sijaan toivoisin avarakatseisuutta keskustan kehittämisen suhteen. Mie olen aivan varma, että parin vuosikymmenen kuluttua nyt tehtyjä ratkaisuja kiitellään. Varsinkin monitoimihallia joka on keskustassa.

Ymmärrän toki, että ihmiset jotka elää jotain 60-lukua ovat kauhuissaan. Mennään eteenpäin!

Se on hyvä aina kuitata jollain 60-luvun elämisellä tai muutosvastarintaisuudella. "kun ei oo vasta-argumentteja, lyttää toinen miten vain pystyt"

Ei haittaa yhtään, että keskustaa kehitetään, asiat kehittyy. Se haittaa, että asiat menee huonompaan suuntaan Ei uusi ole aina automaattisesti hyvä, ei pelkkä uuden tekeminen ole vain hyvä. Ihmeellinen ajatus, jossa aina kun jotain uutta, olisi se täysin automaationa vain hyvä asia.

Nytkin ihan todellisuus kertoo toista. esim. valtakadun yrittäjät huutaa kuorossa, kun ei käy ketään. Tyhjiä liikepaikkoja tolkuttomasti siinä varrella, keskustassa muutenkin. Vasta oli lehtijuttu asiasta myös, olikohan joku pieni paikallinen? Ei todellakaan ole mennyt hyvään suuntaan, ja nimenomaan tarkoitetaan vain liikennejärjestelyjä. Puistoja siellä on ollut aina ennenkin ja tulee olemaan, ja se on hyvä asia, niistä ei kuitenkaan ollut kyse.
Tuosta -helppo mennä, voi olla kyllä montaa mieltä. Esim. OP alakerta, poikkeuksetta kaikki on moittineet, kun pitää mennä rinteestä sivuun, mutkan kautta mäkeen, huono näkyväisyys joka suuntaan. Vaparin halliin onnistuttiin tekemään liian kapeat ovet, mittavirhettä. Sekä siitä puuttuu kulku pormestarinkadulle. Valtakatu on poikki ja osaltaan yhteen suuntaan, oleksin myötä vielä pahemp kun ei pääse Torin suunnasta puikkaamaan edes koulukadulle, liikenne on hankalaa kun pitää kiertää ihan mistä sattuu, että pääsee talon toiselle puolelle. Ei tarkoita sitä, että pitäisi ajella 10m matkoja jokapaikkaan.

Tarkoittaa sitä, että kun tullaan sivummalta autolla (newsflash, vain pienen pieni osa ihmisistä asuu keskustassa)
Tuo pitäisi olla niin, että Valtakatu yhteen suuntaan, Koulukatu toiseen suuntaan. Kunnolliset Bussipysäkit molemmin puolin. Jää vielä paljon tilaa "pikaparkkipaikoille" sen varrella, joista piipahdetaan liikkeissä/asioilla. Jää vielä myös ihan tarpeeksi tilaa jalankulku, kuin pyöräilykaistalle.
Fakta on se, että tälläinen autoileva kansa joka sivulta tulee, ajaa mieluusti sinne minne on menossa asioille sen auton kanssa. On surkea tilanne, kun ja jos pitää sivulta ajaa autolla johonkin Lauritsalan liepeille, ja kävellä siitä keskustaan sinne pankkiin 5 min asialle, tai postiin. Kun joukkoliikenne ei ole mitenkään erityisen hyvissä kantimissa, ei hyvä. Sama aika se 30km sivusta siihen kaupungin liepeille, kuin siitä sitten 2km. keskustaan. Ei tälläisessä tuppukylässä voi olla noin.. jossain New Yorkissa tai Lontoossa alkaa ollakkin ymmärrettävää.

Eri asia jos olisi kaupungin "sisääntuloväylien" alussa isot parkkialueet, josta metro/raitiovaunu/linja-auto syöttö jatkuvalla hihnalla keskustaan ja takaisin. Näin pienessä kaupungissa ei tuu tapahtumaan ihan heti, siksi autoilu pitää olla mahdollista toistaiseksi. Todellakin, käytännössä sen näkee, minkälainen "vilinä" on valtakadun liikkeissä vrt. vaikka myllymäkeen tai prismaan. Ja ero on? No ne sujuvat liikenneväylät ja järjestelyt..

Noh, sama tuo toisaalta minulle vaikka sulkisivat kaikki kadut, käyn sen pari kertaa vuodessa tuolla keskustassa, juurikin sen postin ja pankin takia. Silloin se tosin korpeaa ja sitäkään vähää ei tulis käytyä jos ei olis pakko. Sitten kun sinne on tuo oikeasti tiuha ja jouheva julkinen, tai kadut auki, niin sittenhän tuolla varmasti tulis taas käytyä..Tää nyt lähti muuten vaan sivuraiteelle kun pisti silmään, monen meidän muualta autoilevien mielestä tuo nykyinen systeemi ei todellakaan ole hyvä.

Jottei pelkkää OTtä, niin tuo keskustan paikka voi olla ihan hyvä tuolle areenalle, jos sillä saadaan tarpeeksi paljon yksityistä rahaa mukaan, ja mahdollisimman vähän verorahoja hassattua "pelkkään jäähalliin" Eli areena muine kaikkine palveluineen, jos se tuossa paikassa on mahdollista toteuttaa niin, se on silloin paras paikka.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Kaupunki teki nettisivuillaan kyselyn yleisölle jäähallin paikkavaihtoehdoista ja Lappeenkadun kansivaihtoehto oli suosituin.
Etusivu - Etelä-Saimaa
Sieltä lisätietoa.
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Kirjataan tännekin muutama sananen. En ole kovin tarkkaan seurannut muun Euroopan kiekkotouhuja, mutta kuitenkin huomannut, että nousussa ovat. Sveitsin liigaa viime vuosina hallinnut SC Bern on Euroopassa ja KHL:ssä katsojamäärin mitaten ykkösseura. Viime kaudella peleissä kävi ksm. 16 400 ihmistä. Kakkonen Dynamo Minsk ylsi noin 13 000:een. Bern myy pelkästään kausikortteja 13 000 vuodessa, ja muutama tuhat myydään irtolippuina.

Suurten katsojalukujen perusta ovat olleet jo kauan huokeat seisomaliput, n. 10 fr. Olutuoppi maksaa 5 fr (alle 5 e). Kolmella kympilä saa siten ottelun, pari tuoppia ja pikkupurtavaa. Tuloksen kannalta oheismyynti on lippuja tärkeämpää. Bern on Lahtea isompi mutta Oulua pienempi, talousalueella on kuitenkin noin 1 milj. ihmistä.

Bernin halli ei ole viihtyisimpiä, ikääkin 30 vuotta, mutta siitä huolimatta otteluista on kyetty luomaan tapahtumia. Normit on pidetty löysinä, ilo saa näkyä ja kuulua. Halli ravintoloineen aukeaa tunteja ennen matsia ja pysyy myös avoinna jälkipelejä varten. Ravintolat ovat auki asiakkaita varten, joskus jopa aamuun asti. Ravintolat ovat kuulema aina loppuunmyytyjä. Eli tapahtuman oheismyynti on merkittävä osa vuotuista tulovirtaa ja tasaa pelillisiä sekä sponsorivaihteluja.

SC Bernin talous lepää kolmen yrityksen varassa: Eishockey AG, Future AG (juniorit) ja Sportgastro AG (ravintolat). Omistajana on holdingyhtiö SCB Group AG. Liikevaihto on n. 50 me vuodessa. Hallin omistaa kiinteistöyhtiö, mutta ravintolat ovat SC Bernin hallussa.

20 vuotta kokonaisuutta luotsannut tj Lüthi on onnistunut luomaan toimivan kokonaisuuden ja sitouttamaan henkilökunnan antamaan parastaan. Vaihtuvuus yhtiöissä on pientä. Työnteon kulttuuri näkyy positiivisesti sekä kaukalossa että ympärillä. Muun muassa HIFK:n puheenjohtaja Timo Everi toteaa, että Bern on erinomainen esimerkki uudesta ajattelutavasta, johon kaikkien pitäisi pyrkiä. Urheiluseurojen pitää kehittää liiketoimintaansa muitakin tulonlähteitä kuin perinteiset tavat.

Eli stubbimaiseen tapaan lopuksi kolme pointtia :)
. puitteet kuntoon moninaiseen toimintaan
. seuran talous laajalle pohjalle ja
. henkilökunnan sitouttaminen.

Siinäpä Tersalle ja kumppaneille sopiva, vaikkapa 5 vuoden projekti. Noin aluksi. Lappeessa mittakaava on tietysti pienempi eikä kymmenistä miljoonista sovi unelmoida, mutta SaiPan nykyisestä 5-6 miljoonasta milli kerrallaan ylöspäin voisi yrittää. SaiPan ei myöskään kannata ja tuskin pystyykään hallia hallinnoimaan, vaan eiköhän sitä vuokrattaisi tarpeen mukaan. Onhan noita avoimia kysymyksiä, mutta jos päättäjät eivät ole käyneet vielä Bernissä, siellä ja vaikkapa Tanskassa voisivat pyörähtää opintomatkalla. MM-kisojen aikaan. - PS. Kallioniemen Rikukin tietää varmaan aika lailla kiekkobismeksestä ja voisi jollain tavoin jeesata kotikulmiaan. Ihan neuvonantajana.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suomessa ihmiset käy aika vähän kaikenlaisissa tapahtumissa kun verrataan moniin muihin Euroopan maihin. Suomessa konsertteihin, teattereihin, keikoille, matseihin lajista riippumatta jne ei vain yleisö kuitenkaan loppupeleissä isosti löydä. Jääkiekko on urheilupuolella selkeä ykkönen ollen ainoa joka edes isommin vetää jengiä mutta aika säälittäviä nekin lukemat on jos vertaa moniin saman kokoluokan mestoihin ihan vaikka länsinaapurissamme. Ja Lappeenranta on vielä Suomenkin mittapuulla aika heikko tässä. Mutta jos uusi halli piristäisi edes kiekkopuolen osalta tätä.
 

Sigmund

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Bruins
Sisähalli sai tukea Lappeenrannan valtuutetuilta, vielä pitäisi saada rahaa — Kuinka paljon uuden jäähallin tiloista voisi tinkiä, jotta saataisiin myös ylei... - Etelä-Saimaa

Linkki vie Etelä-Saimaan uutiseen. Tuntuu, että asetelma alkaa mennä jääurheilu vs. muut lajit (lue: jääkiekko vs. muut lajit tai SaiPa vs. muut seurat). Enpä kyllä tiedä miten käy, jos rahoitusta ei saada ulkopuolelta, vaan halleja pitäisi alkaa rakentaa verovaroin. Uusi, liigakelpoinen halli tarvitaan ehdottomasti, jotta SaiPalla on riittävät edellytykset toiminnan pyörittämiseen. Mutta mistä rahat hankkeeseen, muut lajit (ja koulut ja päiväkodit) tarvitsevat myös panostusta?
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Tuossa on minusta entistä suurempi syy siihen, miksi tämä "jäähalli" / areena _pitää_ tehdä mahdollisimman paljon ns. kaupallisuus edellä, eli mahdollisimman hyvään paikkaan ja palveluilla, muulla toiminnalla sen ohessa, ja ihan siitä syystä että saadaan yksityinen raha mahdollisimman suureen osaan koko hommaa.

Kaupungin verorahoja sitten enemmän tuohon yleisurheiluun/muuhun. Kyllä muillekin harjoittelutiloja ja paikkoja tarvitaan, muttei siihen yksityista rahaa ihan niin vain ole saatavissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös