Juhani Tyrväinen HIFK-paidassa

  • 162 335
  • 752

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Aloitetaan, vaikka tästä. "Kiekko-Vantaan Micke-Max Åsten sai seitsemän ottelun pelikiellon taklattuaan selästä TUTO Hockeyn Kristian Tuohilampea." Åsten on minun mielestäni yksi vastenmielisimmistä jääkiekkopelaajista mitä tiedän (kaukalossa ja sen ulkopuolella).

Noniin, tuo olikin sitten se ainoa. Ja sattumoisin vielä eri sarjasta. Tappelemisesta on tullut yksi tai ehkä muutama ulosajo, mutta siinä se. Oliko muuta? Voidaanko tämän perusteella tuomita kaikki kerran selkään taklanneet pelaajat myös likaisiksi ja vastenmielisiksi? Jääkö tuon listan ulkopuolelle Liigassa enää yhtään pelaajaa? Tuo tilanne mistä tuo seitsemän ottelun panna tuli, ei edes ollut kova taklaus. Tuohilammella kävi vaan huono tuuri ja kaatui laitaa vasten huonossa kulmassa. Näitä samanlaisia selästä taklauksia/työntöjä tapahtuu lähestulkoon jokaisessa liigapelissä, mutta koska loukkaantumisia harvemmin tulee niin niistä ei puhuta sen enempää. Se ei tarkoita että niin saisi tehdä tai että Åsten ei olisi kakkuansa ansainnut, mutta silti kyse on yksittäistapauksesta hänen kohdallaan. Tuohilampi pelasi myös itsekin tuon tilanteen paskasti, koska käänsi selkänsä kentälle päin. Tätä ei vaan tietysti saa sanoa ääneen, koska hän on uhri tilanteessa. Samanlaista ämmäilyä harrastetaan Suomessa koko ajan, eli että käännetään selkä pelille. Silloin ei tietenkään saa taklata tätä ämmäilijää selkään, mutta se tappaa koko kamppailupelin kun toiset ei valmistaudu miehekkäästi ottamaan taklausta vastaan vaan kääntävät selän vastustajan suuntaan.

Varmasti Åsten monia ärsyttää, sitä kai hän härnäämisellään hakeekin. Mutta likainen? Antakaa nyt joku edes kerrankin tähän kunnon perustelut.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Nyt kun "aloitit" niin jatka toki listaasi. Tuokin seitsemän peliä oli aivan ylimitoitettu rangaistus siitä taklauksesta. Ja lisätietoa kiitos myös Åstenin vastenmielisyydestä kaukalon ulkopuolella, tunnet ilmeisesti hyvinkin kun tuollaista lauot.

Niinpä, eipä sieltä taida löytyä muuta pelikieltohistoriaa kun se 100%:sti oikeutettu Mikael "Velliperse" Kurosen nouto.

On ihan mahtavaa kun Muuli saa vastustajien pelaajien lisäksi myös Jatkis-janarit lämpenemään. Nautin siitä suuresti.
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Niinpä, eipä sieltä taida löytyä muuta pelikieltohistoriaa kun se 100%:sti oikeutettu Mikael "Velliperse" Kurosen nouto.

On ihan mahtavaa kun Muuli saa vastustajien pelaajien lisäksi myös Jatkis-janarit lämpenemään. Nautin siitä suuresti.
Asiasta sen enempää tietämättä vaikuttaa vahvasti siltä, että Kuronen on ainakin yhden jatkis-janarin saanut lämpenemään. Mutta asiaan eli milloin kurinpitopäätös oletettavasti ilmoille tulee? Ei ole muuten tullut pahemmin seurattua kurinpitopäätöksiä.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Kyllähän koko Suomikiekko häpeää sitä mitä Tyrväinen teki.

Sua täällä häpeää suurin osa kirjoittajista. LOPETA nyt toi jatkuva itkeminen. Teko oli törkeä, mutta lopeta toi jatkuva itkeminen. "Aikuinen" mies... hohhoijaa..
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Voisko nimimerkki @Yeap mennä jo omalle hiekkalaatikolle riehumaan? Tarvii joka ketjussa käydä itkemässä yhdestä rumasta telomisesta ja varsinkaan puhua koko suomikiekon puolesta.

Juhanin teko oli todella törkeä ja ruma, mutta jatka sinä näätä jo elämääsi.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Asiasta sen enempää tietämättä vaikuttaa vahvasti siltä, että Kuronen on ainakin yhden jatkis-janarin saanut lämpenemään. Mutta asiaan eli milloin kurinpitopäätös oletettavasti ilmoille tulee? Ei ole muuten tullut pahemmin seurattua kurinpitopäätöksiä.

Kuronenhan ajeli silloi tylysti Elkinsin ilman jäähyä. Vaikka et asiasta enempää tiedäkään, enkä tiedä mistä yleisesti tiedätkään, niin voin kertoa että Corey Elkins on yksi viime vuosikymmenen ajalta HIFK-fanien eniten arvostamia pelaajia. Åsten jokusen kerran kyseli Kurosta vastaamaan teostaan, mutta kun ei miestä sen vertaa löytynyt, niin oli sitten vaan pakko ottaa senkka nenästä väkisin.

Micke-Max Åsten noutaa Mikael Kurosen
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Sinänsä ymmärrän kyllä, että puoli Suomea on vaahtoamassa lopppukauden kattavasta pelikiellosta, JYP-mies Wallinheimo etunenässä, sillä onhan Tyrväinen kuitenkin meidän ykkössentteri ja kaikki pelit, joista hän on pois, antaa IFK merkittävää tasoitusta vastustajalle. Toivottavasti kurinpito ei mene tähän ansaan ja tekee päätöksensä ilman ulkopuolista painetta. Ja lisäksi huomioi sen, että Tyrväisen mahdollinen sanktio tulee käsitellä ensikertalaisen sanktiona.
 

Carlos

Jäsen
Tuota... itse olen seurannut tätä keskustelua sivusilmällä - siis lööppitasolla- pari päivää. Haloosta päättelin että Tyrväinen on varmaankin työntänyt kiekkomailan jonkun lapsiparan peräaukosta sisään, suun kautta ulos, ja laittanut tämän lapsosen vartaaseen nuotiolle kypsymään, ennenkuin on sitten syönyt koko hoidon kiekkovarusteineen, sisälmyksineen päivineen ja vielä röyhtäissyt päälle. Olipa kuulemma siinä samalla vielä näyttänyt aika ilkeää ilmettä.

Nyt onnistuin katsomaan kyseisen rasistisen ja julman vihamurhan videoklipin, jossa näkyy kuinka laitaväännössä pelaaja lyö toista poikittaisella mailalla polven yläpuolelle polvitaipeeseen, jopa ns. myötäsuuntaan. Joka varmasti sattuu kun ko. kohta on aika huonosti suojattu, mutta hyvinpä se toinen pelaaja tuosta käytännössä keskiaikaisesta hirveästä teilauksesta tuntui selviävän ja nousi heti pystyyn.

Joo-oh, kymmenen peliä sitten varmaan banisteria.

On kyllä vähissä puheenaiheet jääkiekosta.

Mun mielestä muuten olisi jo aika lopettaa jääkentän valkoinen, rasistinen väri. Jatkossa kaikkien jääkenttien tulee olla täysin neutraalin värisiä.
 

JPL

Jäsen
Mun mielestä muuten olisi jo aika lopettaa jääkentän valkoinen, rasistinen väri. Jatkossa kaikkien jääkenttien tulee olla täysin neutraalin värisiä.
Ja sen päällä hakataan komposiitilla mustaa niin lujaa kuin pystytään...

Ylihän nämä väännöt aina menee. Jengi kilpailee, kuka pystyy tuomitsemaan pahiten ja toinen puoli sitten tekee kaikkensa keksiäkseen perusteluja, miksi tilanteessa ei ollut mitään. Minusta kurinpito on vetänyt kohtuullisen hyvää linjaa ja luotetaan, että sama jatkuu.
 

JasonMiller

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olipa kuulemma siinä samalla vielä näyttänyt aika ilkeää ilmettä.
Kyllähän Tyrväisen ilmettä ilkeäksikin voi kuvata...

3-5 peliä on pelikieltoa melkein pakko tulla, ettei kukaan keksi jatkossa kokeilla samaa.
 

Liitteet

  • Tyrväinen_smile.jpg
    Tyrväinen_smile.jpg
    759,2 KB · kertaa luettu: 638

Sonic Empire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin, ilmeen takia lisäpenalttia perkele!
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
3-5 peliä hyväksyn mukisematta, sen yli mentäessä ei mielestäni olla linjassa muiden tuomioidenkaan kanssa. Ei tässä nyt kuitenkaan mailalla lyöty päin näköä tai vastaavaa. Törkeä temppu jossa haisi vahva vahingoittamisyritys. Peli lähti pahasti laukalle jo paljon aiemmin, ja Tyrväinen veti lopulta pahasti yli. Paukuta sitä mailaa vaikka maalinedustalla kaverin selkään, mutta älä perkele hakkaa sinne jalkaan. Nuokin on tavallaan samantyylisiä, mutta ei kuitenkaan. Maalinedustalla pelaajia saa usein hakata kuin vierasta sikaa, koska pelitilanne on eri. Maalinedustalle mentäessä pitää olla valmis taistelemaan ja ottamaan iskuja, laidassa kiekkoa kaivaessa pienet koputtelut on ok, kaksinkäsin mailalla jalkaan lyöminen ei missään nimessä.

Ja kun rinnassa on kilpilogo ja selässä lukee Tyrväinen, niin kohun laajuus ei yllätä. Silti pidän tässä tempussa vahvan hajuraon esim. poikkarilla niskaan lyömiseen. Pikkarainen löi viikatteella Thorellia pohkeisiin eikä saanut peliäkään. Näissä hakkaamisissa ja huitomisissa taitaa Liigan linja olla lievempi kuin moni haluaisi. Hyvä ettei Vesalaiselle käynyt pahemmin, taitaa senkin vuoksi tulla selvästi vähemmän pelikieltoa, kuin moni on täällä toivonut.

Oliko muuten IFK:n kauden ensimmäinen viikonloppu kun saadaan koko Suomen vihat niskaan? Finley ollut liki koko kauden sivussa joten ei olla nähty case-Miklikkejä tai case-käsille huitomisia. Tai sitten en vaan äkkiseltään muista. No mutta pääosin hyvin rehdisti IFK on tämän kauden pelannut. Otetaan tästä ansaittu paska vastaan ja lähdetään keskittymään kevään peleihin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Kyllä Juhani viimeistään nyt on yhtä tyhmä kuin veljensä Antti. Hävettää, että tämmösiä idiootteja roudataan jostain Suomen Chicagosta tänne. Ensi kaudella nautitaan sitten toisen vatipään (Kangasniemi) suorituksista tai niiden puutteista.
Kiva yleistys. Ja yksikään mainitsemistasi pelaajista ei ole lahtelainen.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Kuka jaksaisi kaivaa klipiksi/giffiksi Taneli Ronkaisen(?) poikittaisen mailan jäässä polvillaan olleen Teemu Engbergin selkään? Ei sillä, että jaksaisin alkaa tilanteita sen enempää vertailemaan tai tilanteesta muutenkaan naurettavasti nillittämään, mutta varsin rehti teko se oli tuo(kin). Karvisen Haatajan telominen, Sailion kyynärpäätaklaus (miten muuten päähän osunut kyynärpäätaklaus voi olla pelkkä kyynärpäätaklaus, eikä päähän kohdistunut taklaus?) ja Leskisen leikkaaminen suoraan Petrellin polveen kun jo netin syövereistä löytyy. Olisihan se mukavaa, että tämän jeesustelun punainen osapuolikin pääsisi laittamaan kukkahatun päähänsä ja yhtyä jeesustelemaan jääkiekon pahuutta, väkivaltaisuutta ja törkeääkin törkeämpää poikittaista mailaa. Niin ja vaatimaan pisintä pelikieltoa koskaan, ikinä ja missään.
Oot yks mun lempparikirjoittajista. Tästäkin olen ihan samoilla linjoilla.
IFK on jotenkin sellainen seura, että sen tekemä vääryys on koko kansan tuomittavissa oleva asia, ja sitä vastoin IFKn kokema vääryys ei niin haittaa, koska IFK.
Tyrviksen teossa ei ole järjen hiventäkään, ja sitä tossa eilen hänet hyvin tuntevan kaverini kanssa purettiin, ja kaverini (Antin vanha pelikaveri) oli sitä mieltä, että nyt meni Jullella jotenkin ihan överiksi.
Sekin oli aika hämmentynyt.
Siltikään mä en Tyrväistä roviolla polta.
Kukaan ei kuollut, halvaantunut eikä vammautunut.
Törkeä teko, mutta joku kohtuus pitää tässä osittain vallitsevassa lynkkausmielialassakin olla.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kyllähän Tyrväisen ilmettä ilkeäksikin voi kuvata...

3-5 peliä on pelikieltoa melkein pakko tulla, ettei kukaan keksi jatkossa kokeilla samaa.
Pysäytyskuva jaettu!! Tosin tuosta ei selviä, mille Tyrväinen naureskeli katsoessaan yläviistoon.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
IFK on jotenkin sellainen seura, että sen tekemä vääryys on koko kansan tuomittavissa oleva asia, ja sitä vastoin IFKn kokema vääryys ei niin haittaa, koska IFK.

Eikä muuten yllätä, että Iltasanomat turhanpäiväisine videotuomareineen ovat etunenässä vouhkaamassa törkytempusta ja vaatimassa mahdollisimman ankaraa pelikieltoa. Rantasen ja Nyholmin IFK-antipatiat toki tunnetaan, mutta onhan tuo tapahtuman aiheuttamissa onnenkyyneleissä piehtarointi ja huomiohuoraaminen todella hellyyttävää. Todennäköisesti olisivat kiljahdelleet riemusta mikäli Vesalainen olisi loukkaantunut, koska se olisi ankaroittanut Tyrväiselle langetettavaa tuomiota.
 

karhjoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers
Turha huitominen, mutta bäck-to-bäck-matseissa runkkarin voittaajaa vastaan pisteet pois kuleksimatta niin mitäpä näistä. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee - voimia Ouluun.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pikemminkin, että täysillä on menty...

Pelin tunnetila huomioiden ei ihme että täysillä on menty. Te jotka ette itse matsia ole nähneet, voitte lukea kommentteja mitä muuta siellä on tapahtunut. Ei ne mitkään lauantai-illan mehukestit olleet. Tarkoitus ei ole puolustella Tyrväisen sikamaista temppua, vaan todeta että tunnetila oli sellainen että pidän todennäköisempänä tämän kaltaisia ylilyöntejä. Herrasmiespelaajat kanavoi sen tunteen koviin taklauksiin yms, mutta eipä tämä toinenkaan Tyrväinen ole koskaan mikään zentlemännipelaaja ollut. Pääosin harmaalla alueella pysynyt aiemmin urallaan, nyt meni kirkuvan punaiselle alueelle.

IFK on jotenkin sellainen seura, että sen tekemä vääryys on koko kansan tuomittavissa oleva asia, ja sitä vastoin IFKn kokema vääryys ei niin haittaa, koska IFK.

Juurikin näin. Ja tätäkään asiaa ei näemmä lievennä edes se, että IFK on pelannut ennen tuota viikonloppua poikkeuksellisen rehdin runkosarjan. Montako pelikieltoa on saatu? Montako olisi pitänyt saada? Siitä voi jeesustelijat ottaa kopin jos IFK edelleen herättää antipatioita. Ei siinä etteikö osa musta myös nauti kun IFK nostetaan pöydälle. Mielummin viha kuin neutraali lässyttely näiden osalta. Liika idiotismi toki ärsyttää aina.
 

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tyrväinen löi Vesalaista poikittaisella mailalla sivusta päin yhden raukkamaisen lyönnin vaaralliseen kohtaan. Vesalaiselle ei käynyt mitään, mutta hän oli siinä onnekas. Loukkaantuminen olisi saattanut johtaa parin kuukauden taukoon tai sitten pahimmassa tapauksessa loukkaantumiskierteeseen joka olisi lopulta päättänyt hänen uransa.

Tämä on mielestäni erittäin hyvin tiivistetty! Tuntuu kyllä kummalliselta, että tältä palstalta löytyy sellaisia ihmisiä, jotka eivät tajua Tyrväisen poikittaisen mailan vaarallisuutta. Sitä mukaan kun ketjuun tulee näitä vähättelijöitä, niin paikalle ilmestyy varmasti myös näitä taivastelijoita, minä mukaan lukien.

Itse olen joutunut lopettamaan oman urheilu-uran polvivammoista johtuen ja teki pahaa katsoa video tuosta tilanteesta. Lopputulos olisi voinut olla huomattavasti pahempi ja teko osoittaa Tyrväiseltä törkeää piittaamattomuutta ja vastustajan pelaajien kunnioituksen puutetta. Teko on ilmeisen tahallinen ja tapahtuu pelitilanteen ulkopuolella puolustuskyvytöntä vastustajaa kohtaan.

HIFK on hieno perinteikäs seura ja mielestäni tapausta ei voi lakaista hiljaisessa hiljaisuudessa maton alle. Mieleen tulee väistämättä A.Tyrväisen kyynerpäätaklaus Kuuselaa kohtaan, joka oli mielestäni törkeydessään samaa luokkaa, vaikkakin tekona täysin erilainen. Seurat eivät saa hyväksyä tämänkaltaisia vahingoittamisyrityksiä.

Kun mietitään tulevaa pelikieltoa, niin vastaavia tapauksia ei tosissaan tule mieleen. Teko ei liity Heshkan kaltaisiin haaroväliin huitomisiin, Ruohomaan vaaralliseen poikittaiseen mailaan selkäpuolelta laidan lähettyvissä, puhumattakaan mistään aiemmista päähän kohdistuneista taklauksista. Povorozniukin huitomisesta saama kuuden pelin rangaistus on mielestäni ainut vertailukohta, mutta tuota tilannetta en ole nähnyt. Tuon kurinpitopäätöksen perusteella odottaisin kuitenkin tästä 4-8 pelin huilia Tyrväiselle.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jännä juttu kun varsin usein kritisoidaan pitkiä pelikieltoja sillä, että seurauksesta annettiin penaltia vaikka teko ei ollut kovin törkeä. Ja niissä tilanteissa usein toitotetaan ja vaaditaan, että pelikielto pitäisi määrittyä ensisijaisesti teon vakavuuden mukaan, ei niinkään seurausten.

Nyt kun olisi käsillä selkeästi sellainen case, jossa teko on vakava mutta seurauksia ei juuri ollut, asetelma kääntyykin äkkiä päälaelleen. Nyt puolustellaankin törkeää tekoa sillä, ettei tuossa kuinkaan käynyt.

Kyllä mä edelleenkin lähtisin siitä, että Tyrväisen teko oli törkeä vahingoittamisyritys, josta joutaa pitkälle kakulle. Kaikeksi onneksi Vesalaiselle ei teosta huolimatta tainnut käydä kuinkaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jännä juttu kun varsin usein kritisoidaan pitkiä pelikieltoja sillä, että seurauksesta annettiin penaltia vaikka teko ei ollut kovin törkeä. Ja niissä tilanteissa usein toitotetaan ja vaaditaan, että pelikielto pitäisi määrittyä ensisijaisesti teon vakavuuden mukaan, ei niinkään seurausten.

Nyt kun olisi käsillä selkeästi sellainen case, jossa teko on vakava mutta seurauksia ei juuri ollut, asetelma kääntyykin äkkiä päälaelleen. Nyt puolustellaankin törkeää tekoa sillä, ettei tuossa kuinkaan käynyt.

Kyllä mä edelleenkin lähtisin siitä, että Tyrväisen teko oli törkeä vahingoittamisyritys, josta joutaa pitkälle kakulle. Kaikeksi onneksi Vesalaiselle ei teosta huolimatta tainnut käydä kuinkaan.

Liigan linjahan on ollut jo pitkään, että seuraus vaikuttaa langetettavaan tuomioon. Kohtuullista siis olettaa, että linja pätee tälläkin kertaa eikä sitä uudelleen sovelleta yleisen painostuksen johdosta.

Toisin sanoen niin pitkään kun loukkaantumista käytetään tuomiota koventavana asianhaarana, täytyy yhtälailla huomioida myös mikäli pelaaja ei loukkaannu.

Tähän päälle Tyrväisen ensikertalaisuus, niin eiköhän 3 ottelua ole maksimi. Kaikki muu on paineen alla spedeilyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös