Hiihdon harrastajat Jatkoajassa

  • 234 704
  • 1 391

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
On kyllä pitkästä aikaa ollut hyvä hiihtotalvi etelässäkin. Toki pitkälle tammikuuta sai odottaa, mutta se nyt on tavallista. Kyllähän sitä viime talvenakin pääsi tykkiladuilla mukavasti hiihtämään mutta on kyllä pirun mukavaa kun voi ilman autoakin lähteä.

Yhdysladut täällä länsi-Vantaalla ovat hiihdettävässä kunnossa. Paremmatkin voisi olla paikoitellen, mutta se vaatisi 0-asteista lunta noin 10 senttiä lisää ja sitten tietysti latukonetta. Ihan asutusalueen lähellä saa väistellä koiranjätöksiä, mutta tuota ongelmaa on vain lyhyillä pätkillä. Hemmetin mukavaa myös kun voi hiihdellä fiiliksen mukaan sinne minne huvittaa, eikä tarvitse samaa rinkiä kiertää!

Mainittakoon vielä se, että tällaisilla selvillä pakkaskeleillä pertsaajalla on kissanpäivät. Purkkivoiteella saa lähes seinäpidon, kun sukset on ostettu 17 vuotta ja 6 kiloa sitten.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hienosti ja suorastaan poikkeuksellisen aikaisin alkanut talvi kyrvähti 3 viikkoa sitten. Onneksi lunta on reservissä vielä täällä etelässäkin, joten edelleen pääsee hiihtämään. Enpä olisi uskonut, että vielä voi sellaista nautintoa tämän talven lumilla kokea kuin tänään.

Petikko oli parin päivän pakkasen avittamana saatu ajettua erinomaiseen kuntoon. Niin kuntolenkki kuin vapaammin kierrettävä peltoladut. Voi pojat ja tytöt kun perinteisen suksi toimi. Ihan silkkaa nautintoa, jota ei mikään, siis ei todella mikään voita. Ihania loivia pitkiä ylämäkiä, joita saattoi ihan fiiliksen mukaan mennä tasatyönnöllä, yksipotkuisella tai sitten vuorohiihdolla. Se on helppoa silloin kun latu on kova, lämpötila on pakkasella ja purkkivoide pitää.

Rakastan hiihtämistä. Olen aina ollut vähän kömpelö, mutta tuon homman osaan. Enkä välitä kilpailla kenenkään kanssa. Voisin vaan omaan tahtiini tällaisella kelillä hiihtää ihan loputtomiin. Reilut 20 kilsaa meni heittämällä tänäänkin, ja lisää olisi mennyt jos ei muut elämän realiteetit olisi tulleet vastaan. Ehkä aamulla taas, jos vielä ei latu olisi ehtinyt liikaa lämmetä...

Jos taivas on olemassa, mulle siellä on loputtomat hiihtoladut ja 10 astetta pakkasta.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rakastan hiihtämistä. Olen aina ollut vähän kömpelö, mutta tuon homman osaan. Enkä välitä kilpailla kenenkään kanssa. Voisin vaan omaan tahtiini tällaisella kelillä hiihtää ihan loputtomiin. Reilut 20 kilsaa meni heittämällä tänäänkin, ja lisää olisi mennyt jos ei muut elämän realiteetit olisi tulleet vastaan. Ehkä aamulla taas, jos vielä ei latu olisi ehtinyt liikaa lämmetä...

Jos taivas on olemassa, mulle siellä on loputtomat hiihtoladut ja 10 astetta pakkasta.

Täällä yksi samanhenkinen suksija. Lähdin tänään aamulla kympin aikaan ladulle ja oli kerrassaan mahtavaa hiihtää. Lämpötila oli lähtiesssä nollassa ja palatessa neljä astetta plussalla. Baana pysyi kuitenkin koko ajan pakkasen puolella eikä vettyneet missään vaiheessa. Vajaa kolmekymppiä menin luistelemalla ja aamulla tarkoitus hiihtää neljäkymppiä pertsalla. Kyllä kevättalvi on vaan paras vuodenaika harrastaa. Upeita aurinkoisia päiviä, ei ötököitä ilmassa, luonto heräilemässä talven vallasta, iloisia ja hymyileviä kanssahiihtäjiä, joiden kanssa on mukava vaihtaa ajatuksia sivakoinnin lomassa. Polvivaiva vaivasi alkutalvesta ja rajoitti hiihtoleikkejä, mutta onneksi tuokin vaiva on nyt jollain muotoa selätetty. Olisipa maaliskuu vielä talvinen.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
@kamik itse lähdin myös klo 10 lenkille. Sillä ajatuksella että ladut olisivat vielä pakkasella. Ja olivathan ne. Toki yöllä satanut parin sentin lumikerros yhdistettynä korkeampaan lämpötilaan muutti keliä siten, että perinteisellä oli tänään pito huomattavasti herkemmässä. Optigripit olivat kyllä autossa mukana, mutta koska voideltavalla suksellakin pitoa sai kun vähän kovempaa polki, en jaksanut vaihtaa.

Tänään oli kyllä jokseenkin väsähtäneempää johtuen eilisen rasituksesta mutta myös juuri siitä herkemmässä pidosta, joka syö voimia. Silti ihan parasta!

Huomenna voisi illalla käydä luistellen hiihtämässä. Se on mulle heikompi hiihtotapa, mutta näillä lämpimämmillä keleillä on nyt tullut treenattua. On sekin vähän paremmin alkanut kulkea. Suksikulma pysyy suht pienenä mutta kaipaan edelleen ladun pintaan pientä pehmeyttä, jotta sukset pysyy helposti alla. Eli ilmeisesti en tahdo uskaltaa ihan riittävästi liu'uttaa paino reilusti liukusuksella.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt kun löytyi oikean aiheen mukainen ketjukin, niin siirretään kysymys tänne tuolta sekalaisten puolelta:

Ei taida maastohuihdolle harrastuksena olla omaa ketjua, joten kysynpäs täällä.

Tämän päivän lenkistä ei meinannut tulla mitään, kun varsinkin alkuun sauvat / sauvojen sommat meinasivat tarttua lumeen. Tarttuminen oli sillä tavalla häiritsevää, että muun kropan tehdessä liikettä eteenpäin tuo kiinni jäänyttä sauvaa pitänyt käsi kiskaisi takaisin päin. Rytmihän siinä sekosi koko ajan, sen seurauksena nousi vitutuskäyrä ja toisen jalan pohjekin meni ihan tukkoon. Matkan loppuvaiheessa tuota tarttumista ei enää niin tiheään tapahtunut, mutta harvakseltaan kuitenkin.

Taustaa sen verran että aloittelin lajia pitkästä aikaa tuossa kuukausi sitten ja ensimmäistä kertaa luistelutyylillä. Tämä oli viidestoista lenkki tälle hiihtokaudelle ja ensimmäinen kerta kun edellä kuvailtu ongelma ilmeni. Tämä oli tosin myös ensimmäinen kerta kun hiihdin kelin ollessa plussan puolella, aiemmat lenkit on hiihdetty pakkaskelissä.

Mahdollisia syitä mistä itse aavistelen tuon johtuneen:

1) plussakeli ja pehmeä lumi - tosiaan ensimmäinen kerta näissä olosuhteissa hiihtää. Lisäksi sauvat olivat sisällä ennen lenkille lähtöä joten ovst olleet alkulenkistä vielä huomattavasti lämpimämmät mikä on saattanut aiheuttaa tarttumista. Toisaalta sauvoihin ei kyllä lumi tarttunut yhtään.

2) tekniikkavirhe? Tuon mainitsemani pohkeen tukkoisuuden takia hiihdin osan matkasta tasatyöntöä ja huomasin että vastaavaa ongelmaa ei ilmene. Eli voisiko sauvat luisteluhiihdossa iskeytyä lumeen väärässä kulmassa mikä aiheutti tuon tarttumisen?

3) vääräntyyppiset sommat? Vaihteleeko hiihtäjät näitä edes kuinka usein tai esim. kelin mukaan? Mietin että onko somman pinta-ala liian pieni mulle ja se iskeytyy kokonaan läpi lumesta, minkä takia sitten tarttuu lumeen?

Jos joku enemmän lajia harrastava voisi joko vahvistaa jonkun epäilyksistäni tai vaihtoehtoisesti ampua ne alas ja kertoa mistä tuo todennäköisestä johtuu, niin olisin hyvin kiitollinen. Tuo tarttuminen vitutti jopa enemmän kuin se yksi kerta, jonka pilasin huonolla voitelun viimeistelyllä.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Muutama viikko sitten, kun täällä Satakunnassa oli hiukan lunta, hiihtelin pururadalla ja oli sama ongelma. Silloin oli myöskin suojasää, ja sauvat "takkuilivat" juuri noin. Jopa niin, että Excellin vajaan 100 € sauvasta irtosi koko sompa - hyvä etten lentänyt selälleni. Seuraavana päivänä oli pieni pakkanen, eikä ongelmaa enää ollut. Suojasäällä joutuu usein kopistelemaan sauvoja yhteen, jotta paakkuuntunut lumi irtoaa. Heti kun latubaana tulee kovemmaksi, hiihdän sommattomilla sauvoilla. En usko, että tuo tekniikkavirheestä johtuu.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joo, mulla ei lumi tosiaan paakkuuntunut sauvoihin, mutta selällään meinasin itsekin pari kertaa olla. Pitänee huomenna nostaa sauvat ulos joksikin aikaa ennen lenkkiä, jos vaikka tuo auttaisi hieman.

Googlella löysin myös jonkun hiihtosauva-vertailun, jossa kyllä nousi esiin sompien sopivuus olosuhteisiin. Tuskinpa nuo älyttömiä maksavat, jos sillä vaihdolla saisi parannettua hiihtokokemustaan.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
On tuossa tekniikastakin kyse, tai voi olla (tarkista sauvojen kulma työnnössä, sitä kannattaa aidosti miettiä) - mutta isompi asia on tosiaan sompa. Hiihtosuunnistuksessa käytetään järkiään suurempia sompia, sillä hiihdosta tulee kapealla lähes mahdotonta, kun mennään kelkkauria ja tampattuja latupohjia. Sama sopii noihin keleihin. Ilman sompaa en hiihtäisi koskaan, sillä siinä häviää tehoissa paljon jopa kovalla pohjalla.

Sommat on varsin helppo vaihtaa sauvoihin, joskaan ei sitä koko ajan viitsi tehdä. Sompaliimaa saa suksikaupasta ja sompa irtoaa kun lämmittää sauvan päätä kuumalla vedellä.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kiitos @DAF. En siis aivan omiani arvaillut mistä ongelma johtuu.

Mulla näkyy olevan swixin sauvoissa sommat ruuvattuna sauvaan eli ei tarvitsisi liiman kanssa taiteilla. Eri asia löytyykö tuohon sopivia sompia sitten tästä lähistöltä.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kävin tänään hiihtelemässä pari kymppiä ja oli huomattavasti parempi kokemus kuin eilen. Ei tarttuneet sauvat juuri ollenkaan. Liekö oli vaikutusta sillä kun nostin sauvat ulos noin 30min ennen lenkille lähtöä. Vai olisko alitajuntaisesti sauvojen iakukulma muuttunut, en ole varma. Isompia sompia ei tähän hätään löytynyt. Aika pehmeäksi tuo latu meni tosin jo tänään, joten jos huomenna pääsisi edes lyhyen lenkin niin sittenpä ei ennen viikonloppua taida olla laduille asiaa.

Mukava harrastus kyllä näin kuukauden perusteella, vaikkei yksikään lenkki ole mielestäni vielä täysin onnistunut. Jospa sekin päivä koittaa vielä talven mittaan.
 

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Nuorempana tuli hiihdettyä kilpaa mutta harrastus yllättäen jäi mitä lähemmäs täysi ikäisyyttä tulin. Nyt haaveillut että ostais setin mutta eipä täällä Oulun seudulla tarvi suksia kun lumet sulaa sitä mukaa kun maahan ehtii.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kävin tänään hiihtelemässä pari kymppiä ja oli huomattavasti parempi kokemus kuin eilen. Ei tarttuneet sauvat juuri ollenkaan. Liekö oli vaikutusta sillä kun nostin sauvat ulos noin 30min ennen lenkille lähtöä.
Väittäisin että olosuhteissa on vika mikäli sauvat uppoaa. Toisinsanoen pienisompaisia ei ole suunniteltu kuin koville, uppoamattomille paanoille.

Joskus kevätkelissä tulee yöpakkasten jäljiltä samaa ilmiötä, sompa uppoaa kovan kuoren alle muttei nouse pois kun pistoreikä on pystysuuntainen mutta sauvakulma jotain muuta kun olet sitä repimässä takaisin uutta työntöä varten.

Pari pakkasyötä ja latukone kovettaisi pinnan niin ettei tarvitse miettiä sauvakulmia. Ulkolajit ovat aina olosuhteiden armoilla, mutta kun käy vähän heikommissa olosuhteissa "urheilemassa", osaa arvostaa normaalikelejä. Luistavia (k)ilometrejä palstalaisille!
 

Anzi

Jäsen
Jyväskylässä tuli vietettyä joulua ja samalla tuli hiihdettyä 55km. Jyväskylän metsissä oli siis ihan suht koht hyvä lumitilanne, vaikka lunta ei kaupungin keskustassa juuri ollut.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
16 vuotiaaksi asti tuli kyllä joka talvi hiihdettyä runsaasti ja nyt olisi tarkoitus ostaa uusi suksipaketti, kun ladutkin lähtee melkein talon vierestä, niin siitä pääsisi hyvin kuntoa kohentamaan ilman että tarvitsee juosta, jota vihaan yli kaiken. Saas nähdä kauan sekin innostus sitten kestää...
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joulukuu oli haasteellinen hiihtokuukausi vaihtelevien kelien vuoksi. Täällä pääsi lumitilanteen puolesta hiihtämään koko kuukauden, mutta lämpötilan jojoilu ja eri muodoissa tulleet sateet sekä ajoittain kovatkin tuulet hieman hankaloittivat harrastamista. Joulukuun aikana tuli hiihdettyä lumituiskussa, kunnon vesisateessa, sateen ja pakkasen kovettamalla jäätyneellä baanalla, uudella ja erittäin märällä lumella sekä kuivalla pakkaslumella. Vain kerran olosuhteet olivat ns. optimaaliset, jolloin pystyi rennosti keskittymään hiihtämiseen. Yhteensä joulukuussa kertyi kuusitoista hiihtolenkkiä ja kilometrejä 310. Määrällisesti ihan ok kuukausi. Jospa tammikuu olisi hieman tasaisempi kelien suhteen. Hyviä hiihtokelejä jatkoajan karpaaseille!
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Hiihtokausi avattu. Käytiin Jämin hiihtoputkessa. Vähän puuroa oli, mutta muuten ihan ok baana. Tuli hankittu "uudet" suksetkin käytettynä. Vanhat oli varmaan yli kymmenen vuotta vanhat ja aivan väärän pituiset ja 20 kg kevyemmälle tarkoitetut. Hyvin niilläkin meni, mutta nyt on oikean pituiset ja hyvin tuntui kulkevan.

Itse olen pikaluistoa vain laittanut luistelusuksien pohjiin ja ainakin verrattuna hiihtokavereihin en ole luistossa juurikaan hävinnyt. Toki jos on pidempi lenkki niin tuntuu, että vähän loppua kohden luisto katoaa, mutta niin varmaan käy kaikille. Kaveri oli käyttänyt jossain urheiluliikkeessä ja suksen pohjaan oli ajettu joku kuvio, että voide tarttuu paremmin. Ilmeisesti siitäkin saa jotain hyötyä.

Saa nähdä pääseekö tässä luonnon lumille tampereen seudulla ollenkaan. Reppupirkkaan olen ilmoittautunut ja se olisi 1.3. Toki näillä lumimäärillä tuskin toteutuu.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pk-seudulla on onneksi päässyt mainiosti hiihtämään jo kahden kuukauden ajan ulkolumille ja tilanne paranee tällä viikolla, kun Hakunilan kisalatu avautuu koko kansan käyttöön. Vihti, Oittaa, Hakunila, Hyrylä ja miksei Paloheinäkin (neljä ekaa selvästi sitä parempia) ovat tarjonneet aivan kelvolliset ja hyvin pieteetillä hoidetut hiihto-olot.

Vähän huvittaa, kun pohjoisemmissa kohteissa välillä valitetaan ettei latuja ole. Panostuksesta ja osaamisesta kiinni - siitä, että ne vähät pakkasjaksot käytetään hyväksi.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt voi jo todeta, että vittu mikä talvi on ollut eteläsuomalaisen hiihdon harrastajan näkökulmasta. Joulun aikaan lomalla ollessamme pääsi keskisessä Suomessa hiihtämään niin hyvin, että ei olisi millään voinut kuvitella, mitä lopputalvi tuo sitten tullessaan. Muutaman kerran olen käynyt tykkilumiladulla hiihtämässä, kun auton onneksi omistan ja pääkaupunkiseudulla asun, mutta kyllä tuosta latuletkajenkasta on nautinto kaukana. Tätä korostaa vielä viimeviikkoinen Levin reissu, oli oikeasti jotain uskomattoman hienoa päästä tuonne hiihtämään noiden maisemien keskelle, kun lämpötilatkin olivat oikein sopivia hiihtämiselle.

Tuli hommattua Rossignolin skinikarvasukset vuodenvaihteessa, ja Lapin reissun aikaan pääsin niitä sitten kunnolla testaamaan. Todella tyytyväinen olen ollut ostokseeni, aiemmin kun perinteisen hiihdon aloittaminen on ollut kiinni juurikin laiskuudesta pitovoitelun opettelun suhteen. Allekirjoittaneen hiihtovauhdille siis ihan loistava valinta, ja nyt tuntuukin, että luistelusukset saavat jäädä odottamaan niitä oikeasti liukkaita kelejä, noilla kun saa sykkeenkin pidettyä paljon paremmin kurissa.
 
Viimeksi muokattu:

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
@koukku en lainaa koko viestiäsi, mutta kommentoin vähän.

Ensinnäkin, samaa mieltä: vittu mikä "talvi". Kuitenkin mielialaa kohotti hieman se, kun Vantaan Petikkoon aukesi reilun kilsan pituinen tykkilumilatu reilu viikko sitten. Edestakaisin 2,3 km. Tuolla ei hiihtäjiä ole koskaan niin paljon että olisi Oittaan tai Paloheinän tapaista letkajenkan tunnelmaa. Pitkästä aikaa piti kyllä ostaa liistereitä voitelemiseen, mutta olipahan hyvä pito vesikelillä ja jääkelillä. Viimeksi lauantaina kävin aamupäivällä.

Nyt sitten jännätään onko lunta enää tämän viimeisimmän paskamyrskyn jälkeen jäljellä.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@koukku en lainaa koko viestiäsi, mutta kommentoin vähän.

Ensinnäkin, samaa mieltä: vittu mikä "talvi". Kuitenkin mielialaa kohotti hieman se, kun Vantaan Petikkoon aukesi reilun kilsan pituinen tykkilumilatu reilu viikko sitten. Edestakaisin 2,3 km. Tuolla ei hiihtäjiä ole koskaan niin paljon että olisi Oittaan tai Paloheinän tapaista letkajenkan tunnelmaa. Pitkästä aikaa piti kyllä ostaa liistereitä voitelemiseen, mutta olipahan hyvä pito vesikelillä ja jääkelillä. Viimeksi lauantaina kävin aamupäivällä.

Nyt sitten jännätään onko lunta enää tämän viimeisimmän paskamyrskyn jälkeen jäljellä.

Tuo Petikko kuulostaa kyllä lupaavalta varsinkin lenkin pituuden suhteen, pitääpä käydä heti testaamassa, kun keskiviikkona tullaan taas kotiin, siis jos saavat sen vielä kuntoon tälle hiihtolomaviikolle. Yleisesti ottaen hattua pitää nostaa pääkaupunkiseudun latuhuollolle sekä Espoossa että Vantaalla, ja onhan se Paloheinän 460 metriäkin parempi kuin ei mitään.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuo Petikko kuulostaa kyllä lupaavalta varsinkin lenkin pituuden suhteen, pitääpä käydä heti testaamassa, kun keskiviikkona tullaan taas kotiin, siis jos saavat sen vielä kuntoon tälle hiihtolomaviikolle. Yleisesti ottaen hattua pitää nostaa pääkaupunkiseudun latuhuollolle sekä Espoossa että Vantaalla, ja onhan se Paloheinän 460 metriäkin parempi kuin ei mitään.

Paloheinässäkin on saatu lenkki kiertämään metsän kautta, eli kilsa täynnä. Mutta jos Petikko vielä kuntoon saadaan, suosittelen lämpimästi. Tosin varmaan ei kannattaisi tuollaisesta mansikkapaikasta huudella, jotta se sellaisena säilyisi. Hymiö.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Jotenkin tuo keinolumiladulla lumettoman luonnon keskellä ei ole oikein koskaan houkutellut. Nyt kun viimein viime viikolla pääsin Rovaniemellä ladulle ja oikeasta talvesta nauttimaan, niin jotenkin tuntuu että jonkinlaista jatkoa on kuitenkin saatava. Tuo Petikko ei tuossa kovin kaukana olisi, ja parempi kai sekin olisi kuin ei mitään. Ei tämä vitun paskatalvi tästä enää paljoa paremmaksi muutu, mutta jos vaikka saisi hieman pakkasta jollekin illalle saisi niin ehkä lähden koittamaan. Kiitokset vinkistä.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
@koukku @L. Paraske
Facebookin Latutilanne-ryhmän kuvan perusteella Petikko on aika lailla pilalla. Saa nähdä saavatko kuntoon enää, pakkasia vaatisi. Tuolta kannattaa seurata tilannetta.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Itse muutan oikeastaan lumen ja hiihdon vuoksi Lappiin pysyvästi muutaman kuukauden päästä.

Hiihto on minulle kaikista tärkein harrastus ja haluan sen turvata.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pk-seudun paraskuntoinen latuhan on koko talven (ja viimekin talven, ja sitä edellisen jne.) ollut Hyrylässä. Viimeksi tänään hiihdin aivan loistokuntoisella ladulla siellä. Oittaa sitten se, missä on pisin kausi ja toki valot 24/7. Petikon 4,7, Serenan suunta jne. ovat toki kivoja, mutta onhan se loppusuoran edestakainen hiihto tykkilumella todella tylsä ja treenillisestikin heikko, kun mäessäkään ei saa yhtään intervallia. Yksi loiva nousu ja sama takaisin. Oittaalla sentään on sauma pieneen rynkytykseen pikkutöppyrällä, Hyrylä taas on teknisempää hiihtämistä.

Ei tänä talvena ole kyllä tarvinnut kovin paljon ruuhkista kärsiä millään noista; seudun laduilla reilusti yli 500 kilometriä tullut hiihdeltyä. Kunhan ei ole mennyt lauantaina aamupäivällä, on ollut käytännössä aina hyvin tilaa. Paloheinään tosin en mene, koska tykkilumen laatu on siellä niin paljon muita heikompi vesijohtoveden takia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös