Sauli Niinistö presidenttinä 2018–2024

  • 90 652
  • 528

Oldtimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoRe, Rops, TPS (kiekko/futis)
Näytti kuitenkin aika paljon yleisesti tunteita herättävän, jos pönöttäjäksi oltaisiin esimerkiksi Laura Huhtasaari valittu.
En oikein ymmärrä tuota lausettasi, sillä tämä hullu hihhuli Huhtasaarihan oli tässä vaalissa pelkkä tilastomerkintä. Mutta pakko lisätä että on todella surullista että meillä, länsimaisessa sekulaarissa järjestelmässä pääsee edes ehdokkaaksi ihminen joka elää niin kaukana todellisuudesta kuin tämä hullu hihhuli Huhtasaari. Melkein vielä enemmän kauhistutti huomata, että kukaan muista ehdokkaista, Niinistö etunenässä, ei uskaltanut haastaa ääliön (Huhtasaari) kivikautisia möläytyksiä julkisesti.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
En oikein ymmärrä tuota lausettasi, sillä tämä hullu hihhuli Huhtasaarihan oli tässä vaalissa pelkkä tilastomerkintä.

Ai, anteeksi. Itse luulin hänen olleen ehdolla Suomen tasavallan presidentiksi ja mikäli hän olisi kerännyt enemmän ääniä kuin muut ehdokkaat olisi hän tällä hetkellä "pönöttämässä".

Mutta pakko lisätä että on todella surullista että meillä, länsimaisessa sekulaarissa järjestelmässä pääsee edes ehdokkaaksi ihminen joka elää niin kaukana todellisuudesta kuin tämä hullu hihhuli Huhtasaari. Melkein vielä enemmän kauhistutti huomata, että kukaan muista ehdokkaista, Niinistö etunenässä, ei uskaltanut haastaa ääliön (Huhtasaari) kivikautisia möläytyksiä julkisesti.

Itse taas pidän demokratian näkökulmasta nimenomaan hyvänä, että ehdokkaat edustavat erilaista aatemaailmaa ja omaavat erilaisia ambitioita politiikassa, ja kansa saa äänestämällä heistä valita mieleisensä.
 

Oldtimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoRe, Rops, TPS (kiekko/futis)
.......Itse taas pidän demokratian näkökulmasta nimenomaan hyvänä, että ehdokkaat edustavat erilaista aatemaailmaa ja omaavat erilaisia ambitioita politiikassa, ja kansa saa äänestämällä heistä valita mieleisensä.

No joo, periaatteessa tästä ihan samaa mieltä, mutta tästä tyhmästä kansasta kun ei oikein koskaan tiedä. ; ) Vakavasti puhuen, minun mielestäni kaikki ”aatemaailmat” tai ambitiot eivät todellakaan ole ns. samanarvoisia ja yhtälailla vakavasti otettavia ja samalle viivalle laitettavia. Tämän hullun hihhulin kivikautinen maailmankuva nousi nyt käsittämättömän ehdokkuuden kautta presidentinvaalissa tavallaan ansiottomasti samanarvoiseksi ja samalle viivalle muiden ehdokkaiden tieteeseen, järkeen ja sekulaariin länsimaiseen maailmankuvaan ja demokratiaan nojaavien rinnalla. Samasta syystä muuten esim. Richard Dawkins ei enää ”alennu” väittelyyn äärihihhuleitten (kristityt/muslimit/hindut…) kanssa, logiikka pitäisi olla länsimaisen demokratian ystävälle aika selvä. Ja tottakai, kannatan sanan-/ilmaisunvapautta kaikissa muodoissaan, ja kohdistin ja kohdistan kritiikkini ja ihmetykseni nimenomaan Huhtasaaren ehdokkuuden ja puolueensa johdon suuntaan joka ei ilmeisesti parempaa ehdokasta löytänyt, mikä on ällistyttävää…..jaa…tai sitten ei. ; )
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Vaalien aikaan pahat kielet nostivat tikunnokkaan sen, miten Sale oli ollut pelaamassa pipolätkää joidenkin poikien kanssa, kuinka ollakaan juuri sopivasti vaalikampanjan aikana. Eli vaalitemppuna sitä silloin pidettiin ja epäiltiin, että harrastaako muutoin sitten tuollaisia jalkautumisia. Mutta mainittakoon nyt tänne, että ainakin tänään Sale oli jälleen kansan parissa kuin kuka tahansa meistä, hiihtämässä Espoon Oittaalla, kun mekin olimme siellä perheen kanssa pulkkailemassa. Se on vain hyvä, että maanisän ja perheenisän kiireiltään istuva presidentti ehtii tuollaistakin harrastaa

Omaksikin yllätyksekseni ihmiset eivät kauheasti edes tuijotelleet (tai sitten tekivät sen niin hienovaraisesti etten itsekään huomannut), kun Sale siellä ilmeisesti parin adjutantin kanssa istuskeli hiihtolenkin jälkeen kahvilassa kuin kuka tahansa tasalakki. Kiltisti jonotti omaa vuoroaan kassalle maksamaan ihan itse oman kahvinsa ja nisunsa..
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Täällä kotopuolessa Niinistö sitten vain hiihtelehti ja kaupassa käyntiä harrasti. Valtion pääjehun olisi pitänyt olla arvovaltaisena Koreassa lyömässä löylyä ja valamassa uskoa, varsinkin ekalla kisaviikolla. Me hävittiin ruotsalaisille, heidän kunkkunsa pani koko arvovallallansa vauhtia urheilijoiden suorittamiseen.
Meitin presidentti vain kotoili, liksaa pitäisi pudottaa,'ei hoida hommiaan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Täällä kotopuolessa Niinistö sitten vain hiihtelehti ja kaupassa käyntiä harrasti. Valtion pääjehun olisi pitänyt olla arvovaltaisena Koreassa lyömässä löylyä ja valamassa uskoa, varsinkin ekalla kisaviikolla. Me hävittiin ruotsalaisille, heidän kunkkunsa pani koko arvovallallansa vauhtia urheilijoiden suorittamiseen.
Meitin presidentti vain kotoili, liksaa pitäisi pudottaa,'ei hoida hommiaan.

Se vaihtaa vaippoja ja hyssyttää yöllä parkuvaa vauvaa. Suomalaiset olympiaurheilijat ovat aikuisia, kyllä ne pärjää jo omien tukijoukkojensa avulla.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Täällä kotopuolessa Niinistö sitten vain hiihtelehti ja kaupassa käyntiä harrasti

Näyttää olevan uutinenkin tuosta jälkimmäisestä, eli miten presidentti näemmä edellä mainitsemani Oittaan käynnin jälkeen piipahti Iso Omenassa ostoksilla..

AL: Sauli Niinistö kävi vaippaostoksilla - ei suostunut ohittamaan kassajonossa

Tästä jutusta käy ilmi se sama minkä itsekin omin silmin todistin, että ainakaan Sale ei millään tavalla nosta itseään tavallisen tasalakin yläpuolelle, vaan asioi kaupoissa ja kahviloissa ihan kiltisti siinä missä muutkin. Suomen kaltaiseen maahan toki sopiikin se, että presidentti pyrkii elämään niin tavallista elämää kuin vain suinkin mahdollista

Ja mikäpäs siinä eilenkin oli Salen ollessa aurinkoisen talvisena sunnuntaina. Suhteet naapureihinkin ovat niin hyvät kuin ne nykyisissä oloissa vain olla voivat, niin mikäs kiire sitä presidentilläkään sitten olisi tässä valmiissa maailmassa..
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
että ainakaan Sale ei millään tavalla nosta itseään tavallisen tasalakin yläpuolelle, vaan asioi kaupoissa ja kahviloissa ihan kiltisti siinä missä muutkin. Suomen kaltaiseen maahan toki sopiikin se, että presidentti pyrkii elämään niin tavallista elämää kuin vain suinkin mahdollista
Arvostan kyllä tällaista ajatusmaailmaa että presidenttiys on vain yksi toimenkuva kaikkien muiden joukossa, ilman että se tekisi tekijästään mitenkään korkea-arvoisempaa kuin kenestäkään toisesta kansalaisesta. Uutisesta jäi ainoastaan vaivaamaan että oliko K- vai S-ryhmän marketti missä asioi... Toki mietin asiaa niinkin että luulisi presidentillä olevan tärkeämpiäkin tehtäviä kuin seisoa kaupan kassajonossa, mutta onhan se tehtävien hoidon kannalta pelkästään hyvaä, että kosketuspinta suurimman osan kansalaisista elämän säilyy.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tästä jutusta käy ilmi se sama minkä itsekin omin silmin todistin, että ainakaan Sale ei millään tavalla nosta itseään tavallisen tasalakin yläpuolelle, vaan asioi kaupoissa ja kahviloissa ihan kiltisti siinä missä muutkin. Suomen kaltaiseen maahan toki sopiikin se, että presidentti pyrkii elämään niin tavallista elämää kuin vain suinkin mahdollista.

Voihan se olla, että Niinistö meni pelaamaan poikien kanssa jääkiekkoa imagosyistä, mutta ei sen perusteella pidä tehdä johtopäätöstä, että kaikki jalkautuminen kansan pariin on samanlaista suosiossa kylpemistä – tai päinvastoin. Soittaminen Radio Suomen luontoiltaan ei ainakaan kuulostanut muulta kuin julkisuuskuvan rakentamiselta.

Hyvähän se on, että Suomessa presidentti voi olla kansanomainen, mutta ninua vain hieman huvittaa se, että Tarja Halosen kohdalla kansanomaisuus oli negatiivinen asia ja nyt Niinistön kohdalla positiivinen asia. Kysymys on kuitenkin vain presidentistä, joka on ainakin jossain vaiheessa elänyt hyvin tavallista elämää toisin kuin kuninkaalliset. Ei pelkkä titteli tee ihmisestä sen kummempaa, ja koen siksi aika huvittavana, miten jotkut ovat kiinnostuneita presidentin hiihtoretkestä tai vaippaostoksista. Kas kun kukaan ei ole vielä keksinyt alkaa myydä presidentin vauvan paskaa, kun niin tuntuu kaikki asiaan liittyvä kiinnostavan.

Niinistön suosion tekee mielenkiintoiseksi se, että se jatkunee myös presidenttikauden jälkeen, ja uskon Niinistön itsensäkin muuttuneen niin paljon, ettei enää pysty vetäytymään saamastaan julkisuudesta. Edes skandaalipariskunta Vironperältä ei ole kiinnostanut suomalaisia niin paljon kuin nykyinen presidentti ja rouvansa, mikä on aika surullista ottaen huomioon, että siihen aikaan oli vaikeampaa päästä julkkikseksi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pressa menee kauppaan henkivartijoiden kanssa eli ei se omin päin liiku missää ja koko elämä on muiden ohjauksessa esim liikkumisen suhteen. Ei saa itse ajaa autoa. Tuossa hommassa laitostuu äkkiä, sanoi haloska.

Niinistö hoitaa julkisuuskuvaansa ja jengi ottaa sen todesta!!
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinistö hoitaa julkisuuskuvaansa ja jengi ottaa sen todesta!!
Näinhän sen varmasti kokee, jos maailmankuva on sellainen että kaikki johtajat ovat läskejä, paksuja tai muuten vain monstereita.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@Radiopää en jaksa menneitä artikkeleita juuri nyt kaivella, tarvittaessa vaivaudun, mutta kyllä Halosen kansanomaisuutta, Meidän Tarja-imagoa rakennettiin ja vaalittiin huolella. Romantschuk ei ollut vain puheenvuorojen jakelija vaan jenkkityylinen imagon värkkäilijä.
Luulisin vastaavasti Katri Makkosen roolin olevan Niinistön julkisuuskuvan rakentajana pieni, Sauli tekee sen ihan itse.
Ehkä vaalituloskin siihen pohjautuu, miehen persoonaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
@Radiopää en jaksa menneitä artikkeleita juuri nyt kaivella, tarvittaessa vaivaudun, mutta kyllä Halosen kansanomaisuutta, Meidän Tarja-imagoa rakennettiin ja vaalittiin huolella. Romantschuk ei ollut vain puheenvuorojen jakelija vaan jenkkityylinen imagon värkkäilijä.
Luulisin vastaavasti Katri Makkosen roolin olevan Niinistön julkisuuskuvan rakentajana pieni, Sauli tekee sen ihan itse.
Ehkä vaalituloskin siihen pohjautuu, miehen persoonaan.

Väitätkö, ettei Tarja Halonen luonut Muumimamma-imagoaan itse? Ja vähän epäilen, että Romantschuk laittoi presidentin joraamaan Pori Jazzin lavalla. Investointipankki-Niinistön imago taas muuttui hetkessä kauan ennen Katri Makkosen roolia, joten olen samaa mieltä, että Sauli on tehnyt sen ihan itse.

Otin muuten kantaa vain siihen, miten presidentin kansanomaisuus nähtiin Halosen ja miten nyt Niinistön kohdalla. Oli sen rakentanut kuka tahansa, on suhtautumisessa jostain syystä eroa. Pidän hieman hassuna, miten paljon joillekin merkitsee, onko presidentti kansanomainen Tarja-Sauli vai joku pönöttävä diplomaatti. Oleellista ei ole se, minkälainen presidentti on vaan minkälainen hän saa olla.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@Radiopää Niinistön oman imagonsa luomista voinee parhaiten arvioida hänen kirjojensa kautta. Halosen omin pikkukätösin kirjoittamaa kirjaa odotellessa.
Presidentin toimenkuva, presidentin merkitys: juu, suomalaiset eivät tajua, suhteettomasti painotettiin 2012 pressanvaaleissa minkälainen presidentti saa olla: pikkuflikat Helsingin rautatieasemalla, toisen vaalikierroksen iltana Ylen haastatteluun haettuina, julistivat pakenevansa Suomesta mikäli Sauli Niinistöstä tulee tasavallan presidentti. "Suomesta tulee niinku niin suvaitsematon..."
Silloin markkinoitiin mielikuvia, oliko Sinulle siis merkityksetöntä minkälainen presidentti olisi vai oliko kyseessä vain minkälainen hän saa olla?
Väyrynen pressaksi sopisi sinulle, hän olisi ollut aivan varmasti helvetin omanlaisensa, saisi olla.
Ai perhana, onhan se mahdollista vielä tuokin omanlaisuus nähdä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Näinhän sen varmasti kokee, jos maailmankuva on sellainen että kaikki johtajat ovat läskejä, paksuja tai muuten vain monstereita.
Sakolla voi olla aivan oma valtakunta ja kirjoittelee itsevaltiaana Jatkoaikaan pahimmista kilpailijoistaan. Tältä ainakin toisinaan tuntuu.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Silloin markkinoitiin mielikuvia, oliko Sinulle siis merkityksetöntä minkälainen presidentti olisi vai oliko kyseessä vain minkälainen hän saa olla?
Väyrynen pressaksi sopisi sinulle, hän olisi ollut aivan varmasti helvetin omanlaisensa, saisi olla.
Ai perhana, onhan se mahdollista vielä tuokin omanlaisuus nähdä.

Nyt oli kysymys persoonasta ja julkisuuskuvasta. Siis siitä, joka ei kerro henkilön poliittisesta osaamisesta tai arvomaailmasta mitään. Mutta eipä ole ensimmäinen kerta, kun saat kummallisia päätelmiä. Joillekin sille on merkitystä, että ulkomailla vieraileva presidentti on pönöttävä, mutta minun puolesta voi vaikka twistata Kaurismäen tapaan. Joillekin sekin olisi varmaan kauhistus, osuma omaan itsetuntoon ja ikuinen häpeä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sakolla voi olla aivan oma valtakunta
On mulla. Se sijaitsee mackin sisällä ja sitä kutsutaan ProToolsiksi. :D
Näinhän sen varmasti kokee, jos maailmankuva on sellainen että kaikki johtajat ovat läskejä, paksuja tai muuten vain monstereita.
Terve ihminen on sosiaalinen laumaeläin. Johtajat on viallisia ja poikkeavia yksilöitä. On siellä hyviä tyyppejä joukossa, mutta perusterve suhtautuminen on epäily kunnes toisin todistetaan. Läski (Trump) ja paksu (P Korea) on erinomaisia esimerkkejä valuvikaisista kusipäistä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Nyt oli kysymys persoonasta ja julkisuuskuvasta. Siis siitä, joka ei kerro henkilön poliittisesta osaamisesta tai arvomaailmasta mitään. Mutta eipä ole ensimmäinen kerta, kun saat kummallisia päätelmiä. Joillekin sille on merkitystä, että ulkomailla vieraileva presidentti on pönöttävä, mutta minun puolesta voi vaikka twistata Kaurismäen tapaan. Joillekin sekin olisi varmaan kauhistus, osuma omaan itsetuntoon ja ikuinen häpeä.

Minä muodostan kummallisia päätelmiä päässäni, se on totta. Esimerkiksi Trumpista varmaankin liioiteltuja, suhteettomia.
Mutta ei siinä mitään, toiset diggaa Trumppia, toiset vaikka twistaavaa Kaurismäkeä. Tietysti Suomi on melko merkityksetön, presidentti vallasta riisuttu, mikseipä joku Hakkarainenkin voisi presidenttiä esittää, mutta myönnän auliisti pienuuteni: minua hävettäisi.
Julkisuuskuva pohjautuu persoonaan, sitä ei pysty fuulaamaan jatkuvasti, falskius paljastuu väistämättä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niinistö on tainnut liikkua kansan joukossa aina, ei vain ole tehnyt siitä samanlaista numeroa kuin Haloska. Muistan itsekin, kun Helsingissä asuessani kävin usein Paloheinässä lenkillä, ja siellä tulivat välillä Sauli ja Jenni vastaan, ihan kuin mikä tahansa pariskunta. Varmaan turvamiehet lymyilivät jossain pusikossa, mutta hyvin huomaamaton kaksikko oli, ja muut lenkkeilijätkin ymmärsivät antaa pariskunnalle rauhan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Niinistö on tainnut liikkua kansan joukossa aina, ei vain ole tehnyt siitä samanlaista numeroa kuin Haloska.

En usko tähän. Minusta kysymys on ihmisten mielikuvista ja asenteesta. Halosen kansanomaisuus nähtiin negatiivisena ja Niinistön positiivisena, mitä en tosin yhtään ihmettele. Halonen nähtiin lesbona, joka meni naimsiin harmaan naapurinsa kanssa, kun taas Niinistö nähtiin leskimiehenä, joka löysi puoluetoimistosta uuden vaimon. Jokainen, joka näki (jos ylipäätään kiinnitti huomiota) Halosen presidenttikaudellaan liikkumassa kaupungilla, voi sanoa hänen sulautuneen täysin tuulipukukansan joukkoon. Niinä kertoina, kun näin Halosen liikkumassa kaupungilla, en olisi varmasti kiinnittänyt mitään huomiota ilman vieressä kulkevaa adjutanttia.

Niinistö pyrkii osoittamaan olevansa kuin kuka tahansa, Halonen taas ei pyrkinyt (tai osannut) näyttämään valtiomieheltä. Tämä mielestäni tiivistää nykyisen ja edeltäneen tasavallan presidentin ei-poliittisen julkisuuskuvan. Vastaanottaja ratkaisee, kummasta julkisuuskuvasta pitää enemmän, jos ylipäätään välittää koko asiasta.

Niinistön ja Halosen julkisuuskuvaa on kuitenkin mahdoton verrata, sillä media on seurannut Niinistöä jo parinkymmenen vuoden ajan. Koski se sitten rullaluistelua tai heilastelua Tanja Vienonen-Karpela-Saarelan kanssa. Halosesta taas ei kukaan ollut kiinnostunut ennen kuin tästä tuli presidentti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös