Liverpool FC 2017–2018 – match made in heaven vol. 2?

  • 161 095
  • 1 080

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Oli joo aika mielenkiintoinen esitys eilen. Ensimmäinen 15-20 minuuttia oli selkeää passailua, kontrollia ja keskityttiin lähinnä ottamaan ensivauhti pois Porton pelistä. Se rauhallinen olomuoto sai siis jatkoa ainakin vielä. Sitten pikkuhiljaa omaa liikettä lisättiin ja otettiin aggressiivisempi ote, ja sen jälkeen ei voittajasta ollut kahta sanaa missään vaiheessa. Porto ei millään pystynyt vastaamaan nopeisiin suunnanmuutoksiin, eikä niillä jalka riittänyt sitten puolustuspäässä muutenkaan yhtään.

Puolustukselta kokonaisuudessaan hieno esitys, mutta kai esim Lovren on nostettava esille kun teki varsin maukkaita katkoja omassa päässä. Manen hattu lämmittää myös ja toivotaan että jatkossa tuo poikii myös parannuksen miehen syöttöpeliin ja 1 vs 1 haastoihin, mitkä on olleet heikkoja viime aikoina. Puolustusasenne miehellä kyllä on ollut ihan hyvä koko ajan. Myös Hames Milneristä tulee mieleen välillä CL-matseissa sellainen 25v keskikentän guru. Kummasti löytyy intoa ja kykyä olla ratkaisemassa näissä höntsämatseissa.

Salahille tuli 30 maalia tällä kaudella täyteen. Jossain taisi olla maininta että LFC:n historiassa reilut kymmenen kaveria on siihen tätä ennen kyennyt. Salah taitaa olla 12. tai 13. järjestyksessään... Nopeudessa tuohon saavutukseen mies yltääkin sitten jo sijalle kaksi. Huima meriitti kun miettii ketä tuolle listalle on aiemmin päätynyt.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Case Holgate - Firmino on käsitelty FA:n taholta, eikä tämä johda mihinkään. Firmino ei siis saa pelikieltoa. Myöskään Holgate ei saa mitään penaltia. Missään kohtaa tuossa tilanteessa ei sitten tapahtunut yhtään mitään rikollista, ja nyt jo lähes 2 kk tapahtumien jälkeen case saadaan päätökseen.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
N. 25 min. pelattu Anfieldillä Poolin ja Hammersin välistä peliä. Tilanne on vielä maaliton, mutta tolppaa ja ylirimaa on ollut, joten jompi kumpi voisi johtaa. Kyllä niitä maaleja nähdään tänään ainakin yksi. Alla Poolin avaus.

Karius, TAA, Matip, Van Dijk, Robbo, Ox, Can, Milner, Salah, Firmino, Mane

Migs, Lovren, Gomez, Hendo, Moreno, Lallana, Solanke

Klavan, Gini ja Ings puuttuvat tänään näköjään kokonaan rosterista. Muistaakseni Kloppo totesi aiemmin, että koko ryhmä on terve. Koskakohan Poolissa on näin viimeksi ollut?!
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Klavan, Gini ja Ings puuttuvat tänään näköjään kokonaan rosterista. Muistaakseni Kloppo totesi aiemmin, että koko ryhmä on terve. Koskakohan Poolissa on näin viimeksi ollut?!
Onko siis myös Clyne jo täysipainoisessa harjoituskunnossa?

Hyvältä näyttää ensimmäisen puolikkaan jälkeen, näppäriä syöttökombinaatioita ja pallo liikkuu. Can kävi tekemässä kulmasta maalin. Hammers myös pirteä ja varsinkin Arnautovic vaarallisen oloinen.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Olihan tuo taas aika huimaa toka jaksolla. Yksi takaisku tuli Canin huonon keskikenttäpelaamisen ja VvD:n väärin sijoittumisen johdosta. Pitää nyt kehua Oxia, kun olen häntä syksyllä solvannut. Ox alkaa kohta olla avauskokoonpanon vakioäijä. Milneriltä taas mahtavaa työntekoa, hevonen ei koskaan petä. Jos saataisiin vielä maailmanluokan pakit molemmille laidoille, jotka osaisivat puolustaa, ja keskikentän ankkuri, alettaisiin olla jo kova joukkue. Kaikista tärkeintä on kuitenkin, että joukkueesta huokuu erittäin positiivinen ilme läpi TV-ruudun.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Yksi takaisku tuli Canin huonon keskikenttäpelaamisen ja VvD:n väärin sijoittumisen johdosta.
Eipä Andykään ollut mitään apuja Virgilille tarjoamassa. Mutta luvattoman helposti pääsi tuikkaamaan nenän edestä takakulmaan. Andy muuten antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Tosta se lähtee. Morenokin pääsi ottamaan hiukan tuntumaa. Jännästi vaan Manen tilalle. En jaksanut seurata niin tarkkaan, että olisin huomannut, mihin rooliin tuli.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Joo, tätä juuri tarkoitin, ettei nuo laitapakit osaa puolustaa. Mutta kaikenkaikkiaan hyvinhän nyt menee..
Lisäisin tuohon että aika paljon pitää vettä Mersey-joessa virrata ennen kuin päästään sanomaan että nuo laitapakit osaisivat puolustaa tai/ja hyökätä. Täysin samaa mieltä että muutoin menee hyvin. Ja ainakin itse olen erittäin yllättynyt että talven kiireisin jakso on klaarattu terveinä ja siten että vauhti vaan näyttää kiihtyvän. Samoin yhdyn edelliseen siinä että Oxilta tänään erittäin hyvä esitys.

Olisihan tänään tietty voitu se 6-7 maaliakin iskeä mutta ei nyt makiaa mahan täydeltä. 4-1 on hyvä voitto vaikka viimeistely oli välillä koomista.
 

Voittaja

Jäsen
Eihan tuota maalia voi MILLAAN laittaa kenenkaan muun kuin Canin syyksi. Laitapakki oli siella missa pitaakin, Can kusi tilanteen100%
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ekassa maalissa muuten Milneriltä aika jäätävää veskarin häirintää ja pelasi kyllä kiitettävän hyvin Adrianin pois tekemästä yhtään mitään. Tai no, levittelihän se käsiään aika kovasti ja taisi suu käydä veskarin häirinnästä, mutta hyvä näin, että maali hyväksyttiin. Milneriltä hyvä peli kapun nauha käsivarressa. Sai sukilleeenkin aika reilusti, mutta ei haitannut, vaikka taisi tehdä kipeääkin.

Hammersin maalista menee kyllä paljon Canin piikkiin. Tehot 1+1 ja 3-0 taulussa tekivät kai sen, että piti pelata tilanne noin. Vitumoinen kiire kaikilla alas ja se munaravi oli lopulta kaikilta turhaa.

Paikkoja tosiaan oli vähintään tuplaan, mutta ei se sitä kaikista viitsitä tehdä. Ihme, että Mane sai sen maalinsa menemään tolpan kautta sisään, eikä ulos. Robbo olisi voinut saada toisenkin syötön, mutta Salahilla oli kai kiharat silmillä.

Arnautovicilta pari pahaa vetoa, joista se eka nosto oli kyllä todella lähellä. Taisi Karius saada juuri sen verran hanskan kärkeä väliin, että pallo osui tuonkin verran riittävästi rimaan. Toinenkin veto oli paha, eikä ketään kiinnostanut edes yrittää peittää.

Kauden molemmat kohtaamiset Poolille maalein 4-1.

Viikon päästä lauantaina Anfieldillä on vastassa Harakat. Rafalle ei tarvitse antaa silloin mitään armopaloja. Tuon jälkeen heti tiistaina Porto Anfieldillä ja vikkon sisään tulee kolmas peli jälleen seuraavana lauantaina, kun matkaa OT:lle. Se on iso peli top4 mestojen jaon suhteen. Portoa vastaan riittää hyvin vaikka 0-0 nyhjäys lepuutuksilla, jotta OT:lla tärkeimmät jätkät ovat täydessä iskussa.

Onko siis myös Clyne jo täysipainoisessa harjoituskunnossa?

On tuosta ainakin fotoja treenamasta muiden mukana Melwoodissa.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Koska Moaninho tulee bussittamaan tasapelin sunnuntaina, niin LFC on liigassa kakkosena.
Ihan ok-tulos tässä vaiheessa. Etenkin, kun kilpailijoiden kuntokäyrät näyttävät alaspäin.
Viime aikojen otteista on sanottava, että voiko hyökkäyspeli olla enää seksikkäämpää?
Tulee mieleen takavuosien Barcelona. Fanit mussuttavat yksittäisistä puolustuspään virheistä, vaikka hyökkäyspäässä luodaan taidetta.
Nyt jumalauta nautitaan tuosta ilotulituksesta hyökkäyksessä.
Ainahan voisimme olla manure-"faneja" ja kärsiä bussipallosta.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Poolin pelit jatkuu illalla Rafan Harakoita vastaan Anfieldillä. Ilmeisesti tuolla ei ole lunta montaa metriä, mutta ei siellä kovin lämmintä näytä olevan. Saisivat nyt vietyä pelin kuitenkin suunnitellusti läpi ja säähän on molemmille sama.

Poolin rosterista puuttuvat Gini ja Woodburn, jotka ovat olleet viikon verran kipeinä. Clyne ei ole vielä riittävässä pelikunnossa Valjua ajatellen ja hakee vauhtia U23 pelien kautta. Milner on pienellä kyssärillä jonkun pienen kolhun takia ja voinee olla pelikuntoinen, mutta muuten rosteri on tikissä.

Harakoilta puuttuu vissiin Shelvey, joten Jonjo ei pääse Anfieldille pelaamaan entistä jengiään vastaan.

En lähde nyt tarkemmin arvailemaan Poolin avausta, koska hyvä sen pitäisi olla kuitenkin, kun tänään ei nähdä mitään överiä rotaatiota. Lievän rotaation paikka on tiistaina Portoa vastaan, kun viikon päästä Poolilla on edessä OT:n reissu, johon ManU pääsee ilman viikkopeliä.

Olkoon Polin avaus mikä tahansa, taas vain 3 pistettä kelpaa tänään.

Sen verran noihin top4 setteihin, että viikollahan tuli tieto noista UEFAn muutoksista CL:aa ja EL:aa koskien, joista yhtenä oli se muutos, että Valjun neljäs ei enää karsi pääsystä, vaan menee suoraan lohkovaiheeseen. Nythän Pool voitti karsinnassa Hoffenheimin. Tietenkin nyt Poolin tavoitteena voi olla Valjun toinen sija, kun siihen hyvä sauma on. Samalla voi koittaa CL:n isokorvaisen pytyn kaappaamista tosissaan.

E. Ei mitään pointtia mihinkään suuntaan, mutta onhan se todettava, ettei maailma romahtanut Poolissa, vaikka Couts myytiinkin. Juuri nyt PPG on reilusti parempi ilman Coutsia kuin Coutsin kanssa samassa määrässä pelejä. Tuosta voisi vääntää vaikka mitä, mutta näin asia nyt vaan on.

Klopp: Why LFC are better tactically without Coutinho
 
Viimeksi muokattu:

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Olipa hyvä ottelu ja varma voitto. Vihulainen pääsi eka jakson lopussa tykittämään, mutta Karius torjui hienosti yhdellä kädellä. Se oli momenttumi tähän peliin. Eipä tuosta voi muuta sanoa, kuin että on tuo mäyräkoira ihana pelaaja. Ja hienoa että Mane sai taas onnistumisen, kun Mane tuosta vähän vielä piristyy, niin onhan meillä mahtavaa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei ollut sitten mitään rikettä siinä lopun Salahin puolittaisessa läpiajossa! Voi vitti! En koko peliä nähnyt, enkä tiedä muista tilanteista, mutta voi perse tuota tilannetta. Ilmeisesti kontakti takaapäin ei ollut riittävän kova
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Joo se oli tärkeä seivi Kariukselta jakson lopussa. Oikeastaan ainoa kuti vihulaiselta ja onneksi ei tänään uponnut. Muutoin tosiaan ei hädän päivää ja olikos tämä nyt sitten Liverpoolin ensimmäinen voitto Benitezia vastaan?

Jostain pitää tietty aina porata tässä ketjussa ja tuomaria on helppo syyttää voiton hetkellä. Helvetti sentään miten sokea voi ihminen olla. Toisaalta kyllä hyväkin ettei Liverpool liikaa pilkkujakaan saa, koska ei niitä joukkueesta kukaan järin varmasti maaliinkaan laita.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei ollut sitten mitään rikettä siinä lopun Salahin puolittaisessa läpiajossa! Voi vitti! En koko peliä nähnyt, enkä tiedä muista tilanteista, mutta voi perse tuota tilannetta. Ilmeisesti kontakti takaapäin ei ollut riittävän kova
Joo, jäi vapari saamatta.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo, jäi vapari saamatta.

Ja kaverille jonkun värinen lappu. En kunnolla nähnyt striimistä, missä rike tapahtui, siksi en rankkarista huudellut. Rike oli selvä ja vähintään se vapari jäi näkemättä + kaverin lappu. Sen vaparin olis TAA laittanut sisään ja rankun Salah. Tuon upotetun rankun jälkeen Salah johtaisi yksin maalipörssiä.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Ja kaverille jonkun värinen lappu. En kunnolla nähnyt striimistä, missä rike tapahtui, siksi en rankkarista huudellut. Rike oli selvä ja vähintään se vapari jäi näkemättä + kaverin lappu. Sen vaparin olis TAA laittanut sisään ja rankun Salah. Tuon upotetun rankun jälkeen Salah johtaisi yksin maalipörssiä.
Klopp oli erittäin vihainen tuomareille tuon tuomion jälkeen, eikä ihme. Päivänselvä rike ja keltainen kortti. Näitä virheitä ei sietäisi kovin montaa tulla ei ainoastaan siksi, että Salah saisi lisää merkintöjä maalisarakkeeseensa, vaan varsinkin sen vuoksi, että maaliero Unitedin, Spursin ja Poolin välillä on niin niukka. Poolin maaliero on nyt 35, Unitedin 33 ja Spursin 31. Kauden lopussa saattavat yksittäiset maalitkin nousta arvoon arvaamattomaan.

Hyvä rutiinivoitto jälleen ja täytyy nostaa esille Hendersonin suoritus. Mielestäni häneltä hyvä esitys keskikentällä, pitkät syötöt napsahtelivat loistavasti osoitteisiinsa kerta toisensa jälkeen. Tänään myös riistopeli oli Hendolta mukavaa katseltavaa. Alkaisikohan kapteenikin pikku hiljaa päästä takaisin omalle tasolleen?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Rike oli joo hyvinkin selvä. Suoraa lähetystä komentoin ”rankkari!”, minkä joku tuomari siitä olisi tuominnutkin. Niin rajoilla se oli. Hidastuksen perusteella väitän, että vapari ja joku postikortti olisi ollut luultavasti oikeampi tuomio. Eikös alimman pelaajan keltainen ole punainen noissa?
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Rike oli joo hyvinkin selvä. Suoraa lähetystä komentoin ”rankkari!”, minkä joku tuomari siitä olisi tuominnutkin. Niin rajoilla se oli. Hidastuksen perusteella väitän, että vapari ja joku postikortti olisi ollut luultavasti oikeampi tuomio. Eikös alimman pelaajan keltainen ole punainen noissa?
Ehkä katson sääntöjä ja matseja välillä liian punaisten lasien läpi mutta mielestäni rike ulottui boksin puolelle, jolloin sääntöjen mukaan kuuluisi viheltää pilkku, ja selkeän maalitilanteen estämisen jälkeen myös joulukortti olisi ollut sääntöjen mukainen ratkaisu. Tai ainakin oikeampi tuomio kuin kokonaan viheltämättä jättäminen.

Johan siellä aiemminkin boksissa torjuttiin yksi Salahin veto kädellä mutta sekin taisi mennä noilta puusilmiltä ohi. Samoin Mo kolattiin kertaalleen alueen reunassa nurin arveluttavalla tavalla josta luultavasti olisi pilkku tullut jos kaksikkona olisi ollut Lovren/Kane.

Mutta joo. Purnataan nyt näistä kun muutakaan ei keksi.
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Aurinko paistaa, ja peli luistaa. Liverpoolin kannattajana nämä hetket on elettävä nautiskellen ja hyvää juomaa siemaillen sillain sivistyneesti. Eilistä peliäkin katsellessa tuli mieleen, että nyky poolin peli sopii eurokentille kuin nakutettu. En pidä ihmeenä, jos pool pelaa finaalissa keväällä CL:ssä. Tuo hyökkäys on niin luovaa, että jos puolustus pysyy edes vähänkin kasassa, mahdollisuudet on vaikka mihin. Arpaonni siellä toki merkkaa aina jotain, mutta nyt ollaan siinä tilanteessa, että yksikään joukkue ei halua poolia vastaansa. Ja se on jo iso juttu.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Lainaus tämän aamun maakuntalehdestä:
"Liverpoolin peli on pysynyt raiteillaan siitäkin huolimatta, että seura myi brasilialaisen keskikenttätaituri Philippe Coutinhon tammikuussa Barcelonalle. Yksi suuri syy Liverpoolin menestykseen on ollut laitahyökkääjä Mohamed Salah, jolle maali Newcastle -pelissä oli liigassa jo kauden 24:s. Salah on maalipörssissä jaetulla kärkipaikalla yhdessä Tottenhamin Harry Kanen kanssa. Egyptiläinen siirtyi täksi kaudeksi AS Romasta Valioliigaan, eikä Liverpoolin ole tarvinnut katua hankintaa. Liverpoolissa odotetaan kuitenkin yhä liigamestaruutta, jollaista ei ole siunaantunut kauden 1989-1990 jälkeen. Kakkostilatkin ovat olleet entiselle mahtiseuralle harvinaista herkkua: niitä on tullut mestaruuskevään jälkeen vain neljä."

Coutinhon myynti ei ole näkynyt niin paljon kuin pelättiin, jos on näkynyt ollenkaan. Toki Manen piristyminen auttaa tilannetta. Can, Wijnaldum ja Milner ovat paikanneet hyvin, Henderson parantaa. Karius ja Robertson taitavat olla pelipaikkansa ykkösiä? Klavan ei tainnut olla edes penkillä? Jospa tämä "entinen mahtiseura" pysyisi kakkosena kauden loppuun asti. Ykköstila taitaa olla taputeltu aikoja sitten.
 

Barney

Jäsen
En pidä ihmeenä, jos pool pelaa finaalissa keväällä CL:ssä.
Minä pidän ainakin, sillä CL:ssä on todennäköisesti ainakin viisi Poolia parempaa joukkuetta kahdeksan parhaan joukossa. Jos et pidä sitä ihmeenä, niin minä olen valmis lyömään asiasta kanssasi vetoa.

Arpaonni siellä toki merkkaa aina jotain, mutta nyt ollaan siinä tilanteessa, että yksikään joukkue ei halua poolia vastaansa.
Niin lähes kaikki haluavat vastaansa varmaan Shakhtar-Roma parin voittajan. Sen jälkeen Liverpool onkin varmaan suurimman osan joukkueista mielestä joko toiseksi tai kolmanneksi mielekkäin vastustaja.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Minä pidän ainakin, sillä CL:ssä on todennäköisesti ainakin viisi Poolia parempaa joukkuetta kahdeksan parhaan joukossa. Jos et pidä sitä ihmeenä, niin minä olen valmis lyömään asiasta kanssasi vetoa.


Niin lähes kaikki haluavat vastaansa varmaan Shakhtar-Roma parin voittajan. Sen jälkeen Liverpool onkin varmaan suurimman osan joukkueista mielestä joko toiseksi tai kolmanneksi mielekkäin vastustaja.

Onko epätodennäköistä? Kyllä. Ihme? Ei. Liverpool on Kloppin aikana ollut hyvä Valioliigan suuria vastaan. Siten mikään ei olisi ihme.
 

Barney

Jäsen
Onko epätodennäköistä? Kyllä. Ihme? Ei. Liverpool on Kloppin aikana ollut hyvä Valioliigan suuria vastaan. Siten mikään ei olisi ihme.
No Valioliigan suuret eivät jostain kumman syystä olekaan olleet siellä CL:n finaalissa viime vuosina. Samoilla kriteereillä voidaan siis sanoa, että minkä tahansa vielä CL:ssä mukana olevan joukkueen, ehkä Portoa, Besiktasia ja Baselia lukuunottamatta, meneminen finaaliin ei olisi ihme.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös