KooKoo kaudella 2018–2019

  • 413 136
  • 1 663

Coopperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nythän tässä alkaa vaihtoehdot olla vähissä tuolle top-3 hyökkääjälle, jolla olisi huhujen mukaan jatkosopimus. Nyt kun Bjorkstrand lähti ja ei varmaankaan ensi kaudella pelaa, niin jäljelle jää kolmikko Keränen, Strömwall ja Hakulinen.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eihän tuo uutinen sulje pois Bjorkstrandin ensi kauden sopimusta, mutta toisaalta olisi voinut olla järkevä tuossa yhteydessä siitä tiedottaa, mikäli sellainen olisi olemassa. Joka tapauksessa ottaisin kyllä Paten ensi kauden joukkueeseen kymmenen kertaa kymmenestä.
 

Coopperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eihän tuo uutinen sulje pois Bjorkstrandin ensi kauden sopimusta, mutta toisaalta olisi voinut olla järkevä tuossa yhteydessä siitä tiedottaa, mikäli sellainen olisi olemassa. Joka tapauksessa ottaisin kyllä Paten ensi kauden joukkueeseen kymmenen kertaa kymmenestä.
Sama homma Pate ollut kyllä hyvä ja yrittänyt loppuun asti aina. Yllättävän paljon pisteitäkin tullut tällä kaudella. Itse tuosta kyllä päättelisin, että ei ole ensi kaudella Kouvolassa jatkamassa:” – Olisimme mielellämme nähneet ”Paten” Kouvolassa loppuun asti, mutta meidän on ajateltava seuran tulevaisuutta.”
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse tuosta kyllä päättelisin, että ei ole ensi kaudella Kouvolassa jatkamassa:” – Olisimme mielellämme nähneet ”Paten” Kouvolassa loppuun asti, mutta meidän on ajateltava seuran tulevaisuutta.”

Todennäköisempää on, että nämä kesken kauden muualle myydyt pelaajat eivät jatka KooKoossa enää ensi kaudella. Eihän tuossa asiaa kyllä suoraan sanota. Jake Newtonin kohdallahan sanottiin, että hänet olisi haluttu myös ensi kaudeksi, mutta kun sopimusta ei syntynyt päätettiin hänestä luopua jo kesken kauden. Paten kohdalla tuosta saa sen käsityksen, että hänet olisi haluttu pitää KooKoossa kauden loppuun asti, mutta talous niin ja näin.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joka tapauksessa ottaisin kyllä Paten ensi kauden joukkueeseen kymmenen kertaa kymmenestä.

Riippuu täysin palkasta. Ja kun sitä ei tiedä, niin vaikea sanoa. Björkstrand on ok, mutta ei mikään menestyvän joukkueen kulmakivi. Todennäköisesti ei ole ihan halpa ja siinä tapauksessa hakisin kyllä erityylistä pelaajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Coopperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos siellä on vaikka laitureina kärkikenttiin kiinnitettynä ensi kautta varten Haataja, Hakulinen, Strömwall ja sitten on vielä Kähkönen, Pitkänen ja mahdollisesti Savilahti. Bjorkstrandin voi korvata ensi kaudelle sitten sillä ykkössentterillä. Laitureita riittää ja muistaakseni Pate joskus sanoi, että tykkää pelata mielummin laidassa.
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hienoa mikäli Haataja palaa. Ja monia muitakin huikeita hemmoja tarvitaan. Mutta. On se vaan perin raadollista, että kaikki viimeiseksi liigaan nousseet ovat myös tyhjennysmyyntiä tehneet. Onko liiga sittenkin liian laaja? Ja onko KooKoolla oikeasti realismia nousta ”yläsarjaan”? Vai meneekö niin, että kun on tuuria niin tolkkua ei tarvita. Bad bisnes is bad bisnes.
Melkoinen panostus pitää tehdä, mikäli nykyinen taso nostetaan rahtusenkin verran. Budjetti ei voi kasvaa, joten mikään muukaan ei voi kasvaa. Keep it simple.
Toivottavasti liigassa säilytään/pysytään. Mestaruus joskus Kouvolaan? No. Utopioita pitää olla vaikka uskoa koetellaan :)
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On se vaan perin raadollista, että kaikki viimeiseksi liigaan nousseet ovat myös tyhjennysmyyntiä tehneet. Onko liiga sittenkin liian laaja? Ja onko KooKoolla oikeasti realismia nousta ”yläsarjaan”?

Ei kannata pelkästään liigaan viimeiseksi nousseita syyllistää. Muistako enää, mitä SaiPa teki viime kaudella ja katso missä he nyt ovat.
Joo ja kyllä KooKoolla on ihan oikeasti realismia päästä playoffeihin. Lähellä se oli jo ensimmäisellä kaudella ja kaksi viimeistä kauttahan on menneet ainakin osittain piloille loukkaantumisten vuoksi. KooKoo pelaa varmasti liigan playoffeissa aikaisemmin kuin Suomen jalkapallomaajoukkue EM- tai MM-lopputurnauksessa. Ei nyt kannata hötkyillä menestyksen perään. Muistathan, että KooKoo antaa edelleen tasoitusta tuon liigaosakkeen 1,8 milj.euroa maksun verran. Kun tuo on maksettu kahden vuoden päästä, niin KooKoon kilpailukyky paranee huomattavasti.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Liiga on liian laaja ja pelejä on liikaa. Sarjan pitäisi olla auki. Tämä mielipiteeni ei muutu, miettikää nyt jos KooKoo vetää kolme kautta perään samalla kaavalla. Toivotaan ensi kaudesta toki parempaa.

Böjö on siis ulkona ensi kauden suunnitelmista. Alku oli heikko, mutta oli kyllä tosi hyvä. Pelaaja jonka varaan runkoja rakennetaan, onnea seuraaviin haasteisiin.
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En minä ketään syyllistä. Kerron vaan totuuden. Jotainhan se kertoo, että vuosi vuodelta joudutaan laittamaan pelimIehiä lihoiksi. Ei KooKoolla, Sportilla ja Jukureilla kovin montaa mestaruuslippua katossa roiku. Vaikka rankkaa duunia on tehtykin. Saipalle täytyy antaa propsit. Ovat tehneet hommat hienosti.
Potkupalloon en Suomessa usko. Ei ole meidän juttu. Tulokset puhuu sen puolesta.
Ja kun KooKoon liigaosake on kuitattu (+2v) niin taivas aukeaa. Vaikea uskoa. Äärettömän kova haaste KooKoolla pysyä houkuttelevana ja etenkin varteenotettavana joukkueena. Jospa tältä lähes poismuuttovahvimmalta alueelta Suomessa löytyisi se kattava tukija kuten tuolla Satakunnassa näyttää olevan.
Mutta. Urheiluahan tämä vain on. Joskus se on vaan tärkeämpää kuin ne oikeat asiat.
Ps. Eiköhän Hakulinen jatkane (toivottavasti kykenee) Malte varmaan ”arvottaa” itsensä, ellei poistu jo nyt. Maalivahtiosasto on ??
 

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei se taivas aukea näille kolmelle yhtään sen enempää, kuin kenellekään muullekaan, vaikka osake maksuun tuleekin. Joku yksittäinen menestyneempi vuosi ehkä, ei sen enempää.

Avainsana on oma juniorituotanto. Kunnes se on kunnossa, jatkumosta on turha haihatella. Mikkelissä tämä lienee heikoimmalla tasolla, eikä hurraamista ole Kouvolassakaan. Vaasa luonut jonkun verran noita kovempia Osaloita, Saloja, Suorantoja ja Koivistoja, mutta ei silläkään määrällä kuuhun mennä, jos junnuja ei tuoteta tasaisesti edustuksen käyttöön. Pienissä seuroissa tilanne vaan korostuu, kun ei ole varaa taistella terävimmästä kärjestä, vaan pitää haalia arpoja ulkomailta jotka osuu tai sitten eivät osu. Aikamoista arpapeliä. Just saying, mutta tämä on ainoa oikea tie onneen. Pitkäjänteisesti ja päämäärätietoisesti. Sanoisinkin, että kun nämä seurat ovat tuon osakkeensa saaneet maksuun, järkevin tie olisi sijoittaa summa kokonaisuudessaan laadukkaaseen juniorityöskentelyyn, ei pikavoittojen tavoitteluun.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei KooKoolla, Sportilla ja Jukureilla kovin montaa mestaruuslippua katossa roiku. Vaikka rankkaa duunia on tehtykin. Saipalle täytyy antaa propsit. Ovat tehneet hommat hienosti.

Niin eipä siellä niitä mestaruuslippuja kovin monella pitkään liigassa olleella joukkueellakaan ole. Ei kai nyt kukaan ole odottanutkaan, että nämä liiganousijat olisivat jo tässä vaiheessa päässeet nostamaan mestaruuslipun hallin kattoon? Aika pitkään nuo edelliset liigannousijatkin mm. Pelicans ja KalPa olivat aikoinaan liigassa kellarikerroksen väkeä.

Potkupalloon en Suomessa usko. Ei ole meidän juttu. Tulokset puhuu sen puolesta.Ja kun KooKoon liigaosake on kuitattu (+2v) niin taivas aukeaa. Vaikea uskoa.

Ei kai nyt kukaan ole sanonutkaan, että KooKoolla taivas aukeaa, kun liigaosake on maksettu. mutta kyllähän nyt tyhmemmänkin pitäisi tajuta, että KooKoon kilpailukyky paranee, kun nyt liigaosakkeen lyhennykseen vuositasolla käytetty noin 400.000 euroa voidaan liigaosakkeen lyhennyksen sijasta käyttää pelaajahankintoihin.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Avainsana on oma juniorituotanto. Kunnes se on kunnossa, jatkumosta on turha haihatella. Mikkelissä tämä lienee heikoimmalla tasolla, eikä hurraamista ole Kouvolassakaan.

KooKoon A-juniorit selvisivät tällä kaudella nuorten liigassa kymmenen parhaan joukkoon, joka nyt ei kyllä mielestäni ole lainkaan hassumpi saavutus.
Tällä kaudella KooKoon junioreista KooKoon edustusjoukkueessa ovat pelanneet Arttu Pelli, Santeri Salmela, Peetro Seppälä, Olli Korhonen, Niki Koskinen ja Sami Tamminen. KooKoosta valittiin tällä kaudella ainoana seurana kolme B-junioria alle 18-vuotiaisiin Pikkuleijoniin Santeri Salmela, Peetro Seppälä ja Joonas Oden. KooKoon A-, B- ja C-nuorten seuraava tavoite on nostaa KooKoo kärkikymmenikköön tai top-12:een ikäluokissaan. KooKoon A-nuorethan tuon tavoitteen saavuttivat jo tällä kaudella.
KooKoon, Puhdin ja ValKin muodostama juniorien yhteenliittymä Pohjois-Kymen Liikuntayhdistys eli PoKLi on tällä hetkellä hyvällä mallilla. Toiminnan suunnitelmallisuus on terävöitynyt ja valmennuksen laatu kohonnut.
Junnuorganisaatiossa alkaa olla riittävä määrä tekijöitä ja nimenomaan päätoimisia tekijöitä.
En nyt ihan ymmärrä arvosteluasi KooKoon junioritoimintaa kohtaan. Kyllähän moni liigan suurseurakin on menestynyt KooKoota huonommin junioreissa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Saipalle täytyy antaa propsit. Ovat tehneet hommat hienosti.

Täysin samaa mieltä.

Sekin tosin KooKoon nykytilanteeseen verratessa kannattaa muistaa, että rakas naapurimme ShaiBu pelasi liigapaluunsa jälkeen kolme kertaa pudotuspelejä kuudentoista seuraavan vuoden aikana eli aikaa on ja pitkäjänteinen työ aina palkitaan. KooKoon oma junioritoiminta alkaa jo selkeästi tuottaa pelaajamateriaalia edustusjoukkueeseen ja lahjakkaimmat junnaritkaan eivät leviä muiden seurojen laareihin eli pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.
 

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En nyt ihan ymmärrä arvosteluasi KooKoon junioritoimintaa kohtaan. Kyllähän moni liigan suurseurakin on menestynyt KooKoota huonommin junioreissa.
Kuten joku muukin, kuin Sport tai Jukurit? Äläkä nyt vaan ota yhtä kautta otannaksi. Eri ikäluokkien maajoukkue tai pohjolaleireillä ei juurikaan ole Kouvolalaisia näkynyt viime aikoina. Itseasiassa pitkään aikaan, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Kyllä juuri näiden kabinettijoukkueiden juniorituotanto on luokattoman heikkoa muihin Liigassa pelaaviin joukkueisiin verrattuna, kun sen juuri pitäisi olla tuottavaa koska rahaa ei ole. Toki, hyvän tien KooKoo on nyt valinnut, mutta toivottavasti jatkuukin päämäärätietoisesti. Vuodessa, tai kahdessa ei vielä tuoteta yhtään mitään jatkumoa.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Kuten joku muukin, kuin Sport tai Jukurit? Äläkä nyt vaan ota yhtä kautta otannaksi. Eri ikäluokkien maajoukkue tai pohjolaleireillä ei juurikaan ole Kouvolalaisia näkynyt viime aikoina. Itseasiassa pitkään aikaan, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

2010-luvulla tarkastelu on vaikeaa, sillä alkuun KooKoo pelasi Mestiksessä ja junnut lähtivät muualle päästääkseen pelaamaan edes ASM.

Jos mietitään nykyliigasta KooKoo-taustaisia melko nuoria, niin Siikonen, Elimäki, Salmela, Seppälä, Pelli, Appelgren, O. Korhonen, Virtanen...

Toki kaikki eivät mahtuisi kuin KooKoossa pelaamaan. Siitä huolimatta mielestäni ihan ok lista, lähtökohdat huomioiden. Eikä Kouvolassa mihinkään bluesmaiseen tuotantoon pystytä. Mielestäni junioritoiminnan laadukkuutta pitäisi katsoa pitkällä aika välillä, joten verrata KooKoota esimerkiksi SaiPaan 5-10 vuoden päästä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos jostain ihmeen syystä Ässät ei käytä Appelgrenin optiota ensi kaudesta niin hänet KooKoon kannattaa kotiuttaa. Ei ole mikään kallis pelaaja ja kuitenkin Kouvolan omia poikia.
 
Suosikkijoukkue
KK
Kuten joku muukin, kuin Sport tai Jukurit? Äläkä nyt vaan ota yhtä kautta otannaksi. Eri ikäluokkien maajoukkue tai pohjolaleireillä ei juurikaan ole Kouvolalaisia näkynyt viime aikoina. Itseasiassa pitkään aikaan, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Kyllä juuri näiden kabinettijoukkueiden juniorituotanto on luokattoman heikkoa muihin Liigassa pelaaviin joukkueisiin verrattuna, kun sen juuri pitäisi olla tuottavaa koska rahaa ei ole. Toki, hyvän tien KooKoo on nyt valinnut, mutta toivottavasti jatkuukin päämäärätietoisesti. Vuodessa, tai kahdessa ei vielä tuoteta yhtään mitään jatkumoa.
Pohjolaleiri on aika turha ottaa verrokiksi, koska moni pelaaja kehittyy vasta ko leirin jälkeen tai leirillä ollut saattaa lopettaa pelaamisen. Näin on käynyt yllättävän monelle.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Eri ikäluokkien maajoukkue tai pohjolaleireillä ei juurikaan ole Kouvolalaisia näkynyt viime aikoina.

Onneksi tilanne on muuttumassa. U18-maajoukkue alkaa olla niitä nivelvaiheita, jossa pelaajia alkaa tipahdella, kun aletaan siirtyä ammattimaiseen harjoitteluun ja mahdollisesti jo miesten peleihin. Tänäkin vuonna Suomen U18-joukkue pelaa ennen MM-kisoja neljässä kansainvälisessä turnauksessa (Hlinka, Hämeenlinna, Sveitsi ja Plymouth) ja noihin joukkueisiin on nimetty pelaajia seuraavasti kotimaan joukkueista:

4:
Lukko Nurmi, Petman, Petman, Ylitalo
Ässät Ketola, Kotkaniemi, Heino, Kivenmäki

3:
Blues Killinen, Huhtamaa, Siikanen
HIFK Rantanen, Hirvonen, Nordgren
KalPa Nousiainen, Kapanen, Immonen
KooKoo Salmela, Seppälä, Oden
Kärpät Annunen, Kupari, Nevasaari
Tappara Räsänen Utunen, Tanus

2:
Ilves Lassi, Thomson
Jyp Honka, Nikkanen
TPS Kakko, Macceli

1:
Jokerit Moilanen
Jukurit Kokkonen
Sport Mäki

Eli karrikoiden kahdesta seurasta on valittu enemmän pelaajia tällä kaudella U18-joukkueeseen kuin KooKoosta ja toisaalta taakse jää kahdeksan Liiga-seuraa sekä junioritoiminnan jättiläiset Blues Juniors ja Jokerit. Onneksi Oden, Seppälä ja Salmela ovat myös kaikki kiinnitetty mustaoranssiin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi.
 

Coopperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyvät jatkosopimukset sieltä tuli. Krsitensen loistava jatko ja Keskitalo kehittynyt kokoajan. Järvenpää sitten ykköshevonen ensi kaudella.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kristensen paras jatko. Muut ihan ihan ok. Järkkäriä oltiin heittämässä bussin alle kun alkoi ottelurasitus painaa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kristensenin jatko on todella mieleinen uutinen, Keskitalolla on kuitenkin, viimeisen kuukauden otteiden perusteella, potentiaalia Liiga-pelaajaksi, mutta kieltämättä olisi antanut ehkä Järkkärin mennä. Tosin on varmasti tärkeä mies pukukopissa, mutta

Kultanen kirjoitti:
Vaikean viime kauden jälkeen Juha on palannut vahvana KooKoo-maalille. Varsinkin kauden ensimmäinen puolisko oli mieheltä erittäin hyvä. Ensi kaudella maalilla nähdään taas luotettava taistelija, joka antaa kaikkensa illasta toiseen.

Järkkäri ei voi ensi kaudeksi olla lähtökohtainen ykkösmaalivahti. Alkukausi oli hyvä, jopa erinomainen, mutta on lopulta tilastollisesti Liigan heikoimpia maalivahteja tälle kaudelle ja painaa 14 ottelun tappioputkessa eli pakko saada kova kirittäjä. Tuntuisi, että Järvenpää voisi olla parhaimmillaan nyky-Liigassa sellaisena 15-20 matsin kakkosena, joka luo fiilistä pukukoppiin, kun isomman vastuun hoitaa toinen maalivahti. Eri asia on onko KooKoolla varaa tuollaiseen järjestelyyn.
 

Coopperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Päivitellään taas hahmotelmaa sopimusten julkaisujen mukaan.

XXX - XXX - XXX

Kähkönen - Pitkänen - XXX

Leivo - XXX - XXX

XXX - Virtanen - XXX

Korhonen, Oden


Keskitalo - Kristensen

Salmela - XXX

XXX - Pelli

Järvinen - Forsberg

Seppälä


Järvenpää - XXX

Pakisto alkaa olemaan muutamaa palasta vaille valmis ja huhuissa sinne on tuotu Bergeriä sekä mikä mahtaa olla Forsbergin tilanne?

Maalivahdit kaksikko luultavasti sama kuin tällä kaudella. Ellei Perhonen lähde hakemaan vastuuta muualta?

Hyökkäyksen jatkoja vielä pihdataan ja varmasti selviää sitten myöhemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös