CHL 2017–2018 – miten käy JYPin?

  • 124 071
  • 677

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Kiitosten korkeimmalle asteelle aseteltakoon tiivis puolustuspään yhteen hiileen puhaltaminen johon kantoi kortensa jokaikinen jätkä ja siksi Växjön huippupaikat olivat vahvasta kiekonhallinnasta huolimatta harvassa. Kaksi isoa torjuntaa Olki otti siinä lopussa, ensin neliön keskeltä ja kohta maalin kulmalta, muuten ne jäivätkin Mäenpään harhasyötöstä aiheutuneeseen avauserän puolittaiseen läpäriin mutta sellaisenkin sattuessa jeesattiin maalivahtia suuresti pakottamalla vastustaja pieneen kulmaan.

Noiden lisäksi siellä oli jokunen tilanne joka ei koskaan päätynyt Jussille asti, kuten kakkoserän tyhjä maali ja Fröbergin saama vapaa tila kolmannessa, joissa kummassakin kohtalon omaan käteen kaappasi Mikko Kalteva mailallaan. Poikkeuksia, parhaillekin toisinaan tapahtuvia liiallisten virheiden sävyttämiä iltoja on Kaltevalla ollut, mutta käytännössä aina mies on pelinsä päällä silloin kun pöydällä on panoksista kovimmat. Clutch mikä clutch.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Olihan tuo peli nyt taktisestikin melkoisen fiksusti pelattu altavastaajana, mutta se mikä hieman jäi häiritsemään oli Växjön tolppamies ylivoimilla. Eikö sitä oltu siis scoutattu vai unohtuiko se vain tuonne pari kertaa? Maskimies otettiin kahdella pois, mutta jätettiin kaveri tolpalle. Ajassa 2:01 ja 2:15 ainakin näkyy Highlightseissa vapaa kaveri, johon homma olisi voinut kaatua.

Kirosin itse tuota pelin aikana kovaan ääneen ja kertaalleen olin jo täysin varma, että kiekko on maalissa. Samainen "tolppamies" päätti JYPin CHL -taipaleen kolme vuotta sitten muistaakseni Skellefteää vastaan. Tai no, rankuillehan se peli lopulta meni, mutta kiekko viivasta Mikko Luoman takana päivystäneelle tolppamiehelle, joka suti kiekon tyhjään reppuun ja peli tasoihin ihan viime hetkillä. Sitä kirosanojen määrää...
 

veskula

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Die Nationalmannschaft
Onpa mukava lukea vilpittömiä onnitteluja läpi kannattaja-kentän, tuntuu hyvältä tietysti JYP-kannattajana, mutta erityisesti kotimaisen kiekon seuraajana. Arvostan.

Luulen, että JYPillä olisi ollut hankala pala purtavaksi kohdata Växjö finaalisarjassa. Mutta se on jossittelua ja jää ikuiseksi arvoitukseksi. Ilman pelitapa-analyysejä, arvelisin että Växjön kohdalla kävi kotikaukalo ja ylivertainen ennakkosuosikin asema hieman rasitteeksi. JYP-kokoonpanossa on melkoisesti kokemusta kovista paikoista ja peleistä ja se taisi olla se pieni asia joka ratkaisi mestaruuden. Kiiskinenkin totesi haastattelussa, että heitä taisi finaali vähän jännittää. Tuo kommentti taisi tarkoittaa normaalin jännityksen lisänä olevaa, peliä haittaavaa jännitystä. Jännitykseen lisänä vastustajana vain videoiden kautta tuttu joukkue, jolla oli ns. pöljä päivä.

Hieno saavutus organisaatiolle, joukkueelle ja myös Virtaselle, joka on saanut kritiikkiä melkoisesti. Hetken voi nauttia, mutta lähestymme kohti kevättä jolloin niitä PO-sarjoja pelataan. Ne on kovia koitoksia ne...
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Erittäin paljon onnea JYPin kannattajille ja koko seuralle! Huikea saavutus ja tässä vähän mittatikkua muillekin kansainvälistä menestystä tavoitteleville Liigaseuroille. Hienoa nähdä suomalainen joukkue CHL:n mestarina! Tämä luo mukavasti kipinää myös Liigan kevääseen - mikäs olisi sen mukavampaa kuin pudottaa hallitseva CHL-mestari jatkosta. Siinä on aika kova haaste kärkijoukkueille.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huikea taisteluvoitto, jonka kulminaatiopisteenä oli 5vs3 alivoiman tappo ja sitä seurannut Nättisen maali, taisi Fasthilla soida tuon jälkeen Den glider in päässä. Sen näki jokainen että Växjöllä riitti paikkoja, mutta paljon myös jätkät blokkasi vetoja. Tuossa samaisella alivoimalla muistaakseni Kalteva pelasti viime tingassa varmalta näyttäneen maalin ja kiekko ponnahti Kaltevan mailan lavasta yli maalin. Viimeisenä lukkona sitten Olkinuora, joka pelasi vähintäänkin yhden uransa parhaista ja isoimmista peleistään.

Varmaan ollut myös Växjöön matkanneille faneille uskomaton kokemus. Hienolta kuulosti tunnelma tv-lähetyksenkin perusteella, ei häirinnyt lärpyttimetkään.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Iso lapanenJYPlle mestaruudesta. Loistavaa saada Suomikin tuon kannun varteenotettavaksi viejäksi. Mielestäni tämä nyt myös vielä vain vahvistaa sitä näkemystä, että JYP taistelee tänä vuonna myös Liigan kannusta ihan tosissaan. Ja oma "kutina" siitä sai myös vahvistusta, olin jo ennen joulua sitä mieltä, että jos ja kun _taas kerran_ tuo joukkue intoutuu pelaamaan kun oikeasti on panosta, niin vaikeaa tulee olemaan JYP kaataa.

Virtaselle myös aika reipas peukku, oli fiksut muuvit lepuutella avainmiehistöä ja tuskin ainakaan haittasi..
 

Masse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Porin Ässät
Onnea JYP hienosta voitosta! Mahtava peli koko joukkueelta ja varsinkin Olkinuora oli ihan huikea! Tuli oikein kunnolla tuuletettua kun Kolehmainen pisti ratkaisevasti kiekon tyhjään häkkiin lopussa =)
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitos kaikille ei-JYP -kannattajille onnitteluista ja kannustuksesta! Tosi mukavaa huomata, että oman maan joukkuetta osataan kannattaa näin yli seurarajojen!
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Kiitos kaikille ei-JYP -kannattajille onnitteluista ja kannustuksesta! Tosi mukavaa huomata, että oman maan joukkuetta osataan kannattaa näin yli seurarajojen!
Tämä! Nosti iloa entisestään kun oli muitakin messissä mukana.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Onneksi olkoon JYP ja JYP-fanit, aina on hienoa saada kanisteri Härmään!
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Onnea JYP! Aina mukavaa kun suomalaiset pärjää ja ruotsalaiset häviää :)
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakko onnitella yhtä "inhokkiseuraani" Jypiä CHL-mestaruudesta! Onneksi olkoon Jyp, Jyväskylä ja Jypin kannattajat! Jyppi oli paras, Jyppi on paras.

JYP on tehnyt nyt kaksi kertaa Euroopassa sen, mikä on jäänyt esimerkiksi Kärpiltä tekemättä: voittanut eurooppalaisen kiekkoturnauksen (itse olen niputtanut aina nämä eurooppalaisturnaukset samaan nippuun. Seurasin 90-luvulla Jokereiden ja TPS:n otteita näissä turnauksissa.). JYP on nyt samassa kastissa kuin Tepsi ja Jokerit olivat (suomalaisittain) menestyksekkäällä 90-luvulla.

Melkein voisin väittää, että JYP on tällä hetkellä ykkösbrändi suomalaisessa jääkiekossa. Jypin tekemiseen verrattuna esimerkiksi sen yhden tamperelaisen kiekkoporukan (Tapparan) tekeminen on melkoista harrastelijoiden puuhastelua. Kuka tahansa voi voittaa mestaruuden/mestaruuksia Suomessa, mutta teeppä se Euroopassa. Kärpät on ollut finaalissa kolme kertaa - joka kerran on tullut turpaan. Jyppi saa minun arvostuksensa tuossa, samoin Kärpät yrittämisestä, Tepsi ja Jokerit 90-luvun menestyksestä, mutta Tappara ei sitten mistään. Tapparaan verrattuna JYP on fresh.

"JYP on tällä hetkellä ykkösbrändi suomalaisessa jääkiekossa." Jyppi varmaan ulospuhaltaa CHL-menestyksensä Liigassa lähiviikkojen aikana. Joukkueessa on kuitenkin hyvässä mixissä kokemusta ja tuoreutta - eikä joukkueesta ole nyt ketään uuvuttamassa itseään esim. olympialaisissa. CHL-mestaruus tuo itseluottamusbuustia pitkälle kevääseen saakka. Joukkueen runko on ollut kasassa jo pitkään, yhteisiä kokemuksia on paljon - lite bättre -meiningillä joukkue ottaa opikseen koko ajan, josta kertyy Jypille melkoinen kokemus-/kompetenssipankki.

Jyppi on kahden peräkkäisen mestaruuden Tapparan ykköshaastaja kevään playoffseissa. Tapparan heikkous kevään playoffseihin on Jukka Rautakorpi - uskon, että Jussi Tapolan Tappara 2017-2018 olisi ollut huomattavasti Rautakorven Tapparaa valmiimpi jo nyt. Tepsin ja Kärppien rakennusprojektit ovat vielä kesken - lähtien tulokasvalmentajistaan.

Marko Virtanen - Virtasesta tulee mieleen Kake Heikkilä aikoinaan Kärpissä. Fanit eivät tykkää, suututtaa (?) pelaajia, mutta menee omalla tyylillään koko ajan eteenpäin. Virtanen taitaa olla niin jääräpää, että päätepysäkki löytyy Liiga-mestaruudesta.
Juho Olkinuora - riittävä ykkösmaalivahti mestaruuteen
Mikko Kaltevan ja Mikko Mäenpään liidaama puolustus - kokemusta ja nuoruutta, kovuutta ja taitoa, kokoa ja liikettä. Erittäin monipuolinen paketti.
Immonen, Hytönen, Suomela - ikäähän Immosella ja Hytösellä alkaa olemaan ja turnauskestävyys keväällä on kysymysmerkki, mutta mutta, vielä kerran pojat! Suomela kompensoi nuoruudellaan sentteriosastoa.
Tuppurainen, Puustinen, Nättinen, Turkulainen - Tuppuraiseen pätee sama kuin Hytöseen ja Immoseen, mutta vielä kerran pojat. Varsinkin Turkulainen kompensoi nuoruudellaan. Puustinen on jotenkin "takuuvarma".

Semmoista. Tällä hetkellä vaikuttaa tuolta. Jypillä on vaarallinen ryhmä kasassa.
 
Viimeksi muokattu:

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Silloin kun suomalainen joukkue pelaa ja voittaa ulkomaisen sarjan finaalin, nurkkakuntaisuus painuu taka-alalle.
Juttu ei ole kaikille selvä, Iltis näytti olevan täynnä kommentteja, josta kuulsi "Khl ei ollu mukana", "CHL on rupusarja", "Änärin heikoinki joukkue voittaisi CHL:n mennen tullen"... ja sitä rataa.
Tietenkään nämä eivät olleet lajin aktiivikannattajien mielenilmauksia, rupusakkia kun on nykyään joka puolella ja välineessä tuottamassa jätettä kommenttipalstoille.
Jypille ja tähän Jatkoaikaan näytti tulevan kovasti onnitteluja voitosta, mikä varmasti lisää uskoa suomalaiseen osaamiseen. Ja tsemppiä ensi vuoden sarjaan, ja ihan kaikille osallistuville kotimaan joukkueille, sieltä aina pelien kautta valikoituu menestyjät.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Silloin kun suomalainen joukkue pelaa ja voittaa ulkomaisen sarjan finaalin, nurkkakuntaisuus painuu taka-alalle.
Juttu ei ole kaikille selvä, Iltis näytti olevan täynnä kommentteja, josta kuulsi "Khl ei ollu mukana", "CHL on rupusarja", "Änärin heikoinki joukkue voittaisi CHL:n mennen tullen"... ja sitä rataa.
Tietenkään nämä eivät olleet lajin aktiivikannattajien mielenilmauksia, rupusakkia kun on nykyään joka puolella ja välineessä tuottamassa jätettä kommenttipalstoille.
Jypille ja tähän Jatkoaikaan näytti tulevan kovasti onnitteluja voitosta, mikä varmasti lisää uskoa suomalaiseen osaamiseen. Ja tsemppiä ensi vuoden sarjaan, ja ihan kaikille osallistuville kotimaan joukkueille, sieltä aina pelien kautta valikoituu menestyjät.

Tämä oli omiakin ajatuksia kuvaava viesti. Minustakin näitä kaikenmaailman lällättelijöitä on eniten juuri noilla roskalehtien kommenttikentillä, sinnehän voi kuka tahansa kirjoittaa melkein mitä tahansa. Tällä palstalla on ansiokkaasti pidetty huolta siitä että tänne ei ihan mitä tahansa soopaa tai kuka tahansa pääse kirjoittamaan. Siksi onkin ihan mahtava tunne huomata miten paljon on onnitteluja satanut nimenomaan tämän palstan jäseniltä, niitä onnitteluja arvostan todella korkealle.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Pakko onnitella yhtä "inhokkiseuraani" Jypiä CHL-mestaruudesta! ...

Kyllä tässä kannattajan sielunelämässä ottaa joskus koville antaa kunnioitusta "inhokkiseuran" suoritukselle. Mutta kun sen onnistuu tekemään, niin suhde omaankin joukkueeseen muuttuu ehkä hieman... armollisemmaksi.

Kärpille, Tapparalle, TPS:lle ja (aikaisemmin) Jokereille menestys tuntui tulevan luonnollisena seurauksena. On jotenkin vaikea hahmottaa, että JYPiä pidettäisiin tällaisena "luonnollisena" menestyjänä. Siitä huolimatta vaikka viimeiset 10 vuotta ovat olleet todella menestyksekkäitä. Edelleen tulee JYPiä pidettyä pikkuseurana, joka lähtee jokaiseen kauteen altavastaajana.

No.. viimeisissä peleissä pelaavat aina kauden parhaat. Oli ne sitten ilmiselviä "inhokkiseuroja" tai sitten "kauden yllättäjiä". Oli esim. pakko viime vuonna ihailla (ja onnitella) Kalpan tekemistä vaikka veivätkin finaalipaikan JYPiltä ja vaikka ovat ainaisessa "inhokkiseuran" erityisasemassa.

Mutta hienoja tyyppeja kaikki ne vieraskannattajat, jotka tänne ovat vaivautuneet (ja pystyneet) onnittelut kirjaamaan. Hatunnosto kaikille heille.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakko onnitella yhtä "inhokkiseuraani" Jypiä CHL-mestaruudesta! Onneksi olkoon Jyp, Jyväskylä ja Jypin kannattajat! Jyppi oli paras, Jyppi on paras.

JYP on tehnyt nyt kaksi kertaa Euroopassa sen, mikä on jäänyt esimerkiksi Kärpiltä tekemättä: voittanut eurooppalaisen kiekkoturnauksen (itse olen niputtanut aina nämä eurooppalaisturnaukset samaan nippuun. Seurasin 90-luvulla Jokereiden ja TPS:n otteita näissä turnauksissa.). JYP on nyt samassa kastissa kuin Tepsi ja Jokerit olivat (suomalaisittain) menestyksekkäällä 90-luvulla.

Melkein voisin väittää, että JYP on tällä hetkellä ykkösbrändi suomalaisessa jääkiekossa. Jypin tekemiseen verrattuna esimerkiksi sen yhden tamperelaisen kiekkoporukan (Tapparan) tekeminen on melkoista harrastelijoiden puuhastelua. Kuka tahansa voi voittaa mestaruuden/mestaruuksia Suomessa, mutta teeppä se Euroopassa. Kärpät on ollut finaalissa kolme kertaa - joka kerran on tullut turpaan. Jyppi saa minun arvostuksensa tuossa, samoin Kärpät yrittämisestä, Tepsi ja Jokerit 90-luvun menestyksestä, mutta Tappara ei sitten mistään. Tapparaan verrattuna JYP on fresh.

"JYP on tällä hetkellä ykkösbrändi suomalaisessa jääkiekossa." Jyppi varmaan ulospuhaltaa CHL-menestyksensä Liigassa lähiviikkojen aikana. Joukkueessa on kuitenkin hyvässä mixissä kokemusta ja tuoreutta - eikä joukkueesta ole nyt ketään uuvuttamassa itseään esim. olympialaisissa. CHL-mestaruus tuo itseluottamusbuustia pitkälle kevääseen saakka. Joukkueen runko on ollut kasassa jo pitkään, yhteisiä kokemuksia on paljon - lite bättre -meiningillä joukkue ottaa opikseen koko ajan, josta kertyy Jypille melkoinen kokemus-/kompetenssipankki.

Jyppi on kahden peräkkäisen mestaruuden Tapparan ykköshaastaja kevään playoffseissa. Tapparan heikkous kevään playoffseihin on Jukka Rautakorpi - uskon, että Jussi Tapolan Tappara 2017-2018 olisi ollut huomattavasti Rautakorven Tapparaa valmiimpi jo nyt. Tepsin ja Kärppien rakennusprojektit ovat vielä kesken - lähtien tulokasvalmentajistaan.

Marko Virtanen - Virtasesta tulee mieleen Kake Heikkilä aikoinaan Kärpissä. Fanit eivät tykkää, suututtaa (?) pelaajia, mutta menee omalla tyylillään koko ajan eteenpäin. Virtanen taitaa olla niin jääräpää, että päätepysäkki löytyy Liiga-mestaruudesta.
Juho Olkinuora - riittävä ykkösmaalivahti mestaruuteen
Mikko Kaltevan ja Mikko Mäenpään liidaama puolustus - kokemusta ja nuoruutta, kovuutta ja taitoa, kokoa ja liikettä. Erittäin monipuolinen paketti.
Immonen, Hytönen, Suomela - ikäähän Immosella ja Hytösellä alkaa olemaan ja turnauskestävyys keväällä on kysymysmerkki, mutta mutta, vielä kerran pojat! Suomela kompensoi nuoruudellaan sentteriosastoa.
Tuppurainen, Puustinen, Nättinen, Turkulainen - Tuppuraiseen pätee sama kuin Hytöseen ja Immoseen, mutta vielä kerran pojat. Varsinkin Turkulainen kompensoi nuoruudellaan. Puustinen on jotenkin "takuuvarma".

Semmoista. Tällä hetkellä vaikuttaa tuolta. Jypillä on vaarallinen ryhmä kasassa.
Olin kyllä aikoinaan aidosti tuota mieltä. Ei ollut tarkoitus manata, tai onko se nykyään oikea termi "jinxata"(?), Jypin menestystä. Ehkä tuossa arviossani tai kirjoituksessani suurin virhe liittyi Juho Olkinuoraan. (Kirjoitinkin toisaalla, että Jyppi olisi varmaan maksanut maltaita, että olisivat saaneet vaihtaa tämän kauden Veini Vehviläisen Olkinuoran tilalle tuossa katastrofipelissä.) Vähän traagisen päätöksen sai tämä tarina ja tämä kausi, mutta onneksi tämä on vain jääkiekkoa. Ensi kaudella uudet kujeet. Mukava, että Kärpät pääsee pelaamaan samaa CHL sarjaa Jypin kanssa ensi kaudella.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin kaikki CHL play off vastustajat etenivät oman maansa finaaliin, ainakin yksi mestariksi saakka.
Osoittaa kyllä karusti sen, mikä mestaruuspotentiaali meidänkin nipussa oli tänä vuonna. Harmillisen pahasti jäi kyllä liigan pleijarit piippuun!
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Växjö vei näytöstyyliin SHL:n mestaruuden. Nostaa ainakin hieman JYP:n CHL-mestaruuden arvoa, kun finaalivastus yltää tällaiseen suoritukseen pirun kovassa SHL:ssä.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Växjö vei näytöstyyliin SHL:n mestaruuden. Nostaa ainakin hieman JYP:n CHL-mestaruuden arvoa, kun finaalivastus yltää tällaiseen suoritukseen pirun kovassa SHL:ssä.
Kyllä, ja toisaalta harmittaa sitä enemmän putoaminen Liigan puolivälierissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös