Ti 6.2.2018 Jukurit - Ässät

  • 1 964
  • 9

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Ikiomalla vietetään noviisivalmentajien iltaa, siis noviisivalmentajien noin Liigatasolla. Ville Nieminen toimii Jukureiden ykkösenä kun RD ottaa vähän etäisyyttä Liigakiekkoon. Ville on sijaistanut RD:tä muutaman kerran aiemminkin, ensimmäinen kerta taisi olla Villen toiveiden täyttymys, viime helmikuussa Tapparaa vastaan Tampereella. Voitot vain vielä antavat odottaa itseään.

Toinen noviisivalmentaja on vastustajan aitiossa. Ässät kun näki hyväksi antaa Jyrki Aholle tämän uran ensimmäiset potkut. Tilalle tuli "luonnollinen valinta", Mikael Kotkaniemi. Kotkaniemelle loppukauden keikka ei ole ensimmäinen, kaksi kautta sitten Ässät antoi potkut Pekka Rautakalliolle ja silloin Kotkaniemen alaisuudessa kausi päättyi sijalle 12. Ja jos ei pistetahti, valmentajan vaihdoksen jälkeen PPG 0,71, merkittävästi muutu niin samoille sijoille päättyy tämäkin kausi.

Viiden ottelun kuntopuntarista Jukurit löytyy sijalta yhdeksän. Taisteluvoitto Lahdessa Pelikaaneista, tappio kotona Sportille, voittolaukausvoitot Kuopiossa KalPasta sekä kotona Lukosta, ja nyt viimeksi tappio Tapparalle Tampereella ovat tuoneet seitsemän pistettä. Sportia vastaan esitys oli huono ensimmäisen maalin jälkeen, mutta muuten pelit ovat olleet kovin samanlaisia, alussa on oltu enemmän tai vähemmän jaloissa, lopussa päästy peliin mukaan, joskus jopa voitettu. No, Tapparapelissä se voitto ei nyt ihan lähellä ollut. YV on kuntopuntarin toiseksi huonoin 7,69%. AV on keskitasoa, 8. 81,25%

Ässien viiden ottelun kuntopuntari taas ... no, sen voisi kuvata vaikka yhdellä sanalla; katastrofi. Yksi piste viiteen otteluun. Entä missä on se valmentajan vaihdon aiheuttama boosti? [se oli se 6-1 voitto KooKoosta lat. huom.]. Ilvekselle tuli tappio kotona ja Vaasassa jatkoaikatappio. Kuopiossa maalin tappio pelissä joka oli voitettavissa. Puhumattakaan Oulun tappiosta jossa Ässät johti jo 1-4. Kuntopuntarin kruunaa viimeinen tappio yhdelle pääkilpailijoista, jälleen Ilvekselle, ottelussa joka myös olisi ollut voitettavissa. Ässien YV% on alempaa keskitasoa, 9. 14,29. Myös AV% on vastaavaa tasoa, 12. 70,83. Ihmetellä myös sopii että mitä siellä Porissa on tehty Andylle?

Kauden aikana on kohdattu kolmesti. Ensimmäisen Ässät vei kolmannen erän maaleillaan, Jukureilla oli tilaisuutensa Lambergin viitosen aikana, mutta yksikään kolmesta ylivoiman aikaisesta maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta ei sattunut menemään maaliin. Toinen ja kolmas peli olivat tuloksellisesti tasaisia vaikka molemmissa alussa näytti että Ässät vie ne helposti.
Ke 13.9.2017 Ässät - Jukurit 6 — 2
La 18.11.2017 Jukurit - Ässät 2 — 3 JA
Pe 15.12.2017 Ässät - Jukurit 3 — 2

Kokoonpanot

Jukurit

#27 Partanen, Mika - #23 Asplund, Turo - #18 Budish, Zach
#4 Suhonen, Teemu - #7 Piipponen, Samuli

#9 Roine, Miika - #88 Vähätalo, Julius - #33 Ritamäki, Janne
#11 Alho, Aku - #43 Jaatinen, Antti

#15 Leskinen, Ville - #16 Henritius, Teemu - #25 Kalliola, Joonas
#5 Hyvärinen, Ville - #3 Karalahti, Keni

#73 Pitkänen, Ilmari - #61 Flinck, Markku - #14 Hotakainen, Valtteri
7. puolustaja #8 Kokkonen, Mikko

#30 Rajaniemi, Sami
(#35 Aho, Juhana)

Ässät

#11 Korhonen, Ville - #14 Makkonen, Jussi - #50 Suoranta, Simon
#77 Peltola, Niko - #16 Seppälä, Jere

#23 Salminen, Sakari - #7 Kärki, Jarno - #31 Kotkaniemi, Jesperi
#43 Matushkin, Maksim - #36 Tommila, Juho

#41 Lähteenmäki, Sami - #61 McRae, Philip - #28 Laganière, Antoine
#24 Blood, Ben - #33 Taimi, Tommi

#8 Insam, Marco - #22 Kuparinen, Matti - #39 Lamberg, Matti
7. puolustaja #3 Tuohilampi, Kristian

#1 Bernard, Andreas
(#32 Kiviaho, Henri)

Ottelun tuomareina toimivat
#22 Aaro Brännare (Päätuomari)
#20 Jari Suorsa (Päätuomari)
#50 Henri Neva (Linjatuomari)
#53 Hannu Sormunen (Linjatuomari)

Veikkaus näkee Jukurit äärimmäisen niukaksi suosikiksi: 2,35 4,00 2,45.

Otteluennakoita ovat kirjoittaneet Jukurit, Länsi-Savo, Ässät ja Satakunnan Kansa.

Sanotaan että historia toistaa itseään. "Ässät katkaisi tappioputkensa Jukureiden kustannuksella" otsikoi Jatkoaika raporttinsa joukkueiden keskinäisestä ottelusta marraskuussa. Historia on myös opettanut sen että Jukureille ei suosikin asema sovi, Juuso Hahl on kuulemma laskenut että kolme kertaa on Jukurit suosikkina peliin lähtenyt, ja joka kerta hävinnyt. Eli siinä mielessä Ässävoitolta näyttää. Onneksi historiaa voi kirjoittaa myös uudelleen.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mikkeliin on tänään mänijöitä Porin suunnalta, kun Ässät saapuu vierailulle. Patapaitojen viimeinen reilu kuukausi on ollut.. miten sen nyt kauniisti muotoilisi.. noh, haastava. Siitä asiasta nyt ei varmaankaan ole edes tarvetta puhua sen enempää

Mutta hallelujaa! Ässien sairastupa on käytännössä nyt tyhjä! Ja kiistatta rosteri onkin sitten sen näköinen. Ässät tänään:

Korhonen-Makkonen-Suoranta
Peltola-Seppälä

Salminen-Kärki-Kotkaniemi
Matushkin-Tommila

Lähteenmäki-McRae-Laganiere
Blood-Taimi

Insam-Kuparinen-Lamberg
Tuohilampi

Bernard
(Kiviaho)

Tässä joutuu ihan säätämään näytön asetuksia tummemmalla, koska onhan tuo nyt aivan käsittämättömän häikäisevä rosteri Porin mittapuulla. Jonka jälkeen palaamme saman tutun perusongelman äärelle: kun niitä pelejä ei pelata läppärin näytöllä. Joulutauon jälkeinen negatiivisten ja katkerien tapahtumien vyöry on päässyt pahasti joukkueen korvien väliin, se on selvä asia. Nyt on viimeinen hetki pelastaa tämä kausi, todellakin viimeinen. Pelastusoperaation pitää alkaa tänään..

Nyt en edes yritä heittää mitään etukäteisanalyysiä illan pelistä, nyt vain istun ja katson mitä tuleman pitää. Joukkue varmasti tiedostaa tilanteen sekä sen missä mennään. Todellako tuo nimilista pelaajia haluaa olla mukana johtamassa Ässät koko porilaisen kiekkoilun historian suurimpaan mahalaskuun, jota kohden tässä vääjäämättä ollaan tällä menolla menossa? Jos ei halua, niin odotan tänään näkeväni kentällä, että asialle yritetään tehdä jotakin..
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Teemu Suhonen 30 (11+19) pisteellään vaihtaa tänään kypärään uutta väriä. Jukurien "kultakypäräkisa" taitaa jäädä kahden kaupaksi, kun Budish on Suhista pisteen päässä ja Roine on jäljessä jo 7 pinnaa. Mainittakoon vielä, että Miika Koivistolla oli viime kauden päätteeksi 37 pistettä.. Näinköhän Suhi pistää paremmaksi.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Bernardin on oltava helvetin hyvä tänään.

Voitto on kairattava, tyylipisteitä ei tarvita.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Jumalauta, jos männäkausia mietitään niin meillä on tänään jäällä kolme ykkösketjua. Noista kolmesta ensimmäisestä ketjusta voisi heittää minkä tahansa ykköseksi, lisäksi nelosessa mm. Insam on mättänyt maaleja suht hyvin.

Mutta se akilleen kantapää(t), puolustus, erikoistilanteet ja MAALIVAHTIPELI. Pahimillaan nuo kaikki kolme osa-aluetta on kussut, esim. juuri Ilvestä vastaan, ja siinä ei tähtisikermä hyökkäyksessä paljoa auta.

Nyt on vaan perkele pakko alkaa pelaamaan materiaalin edellyttävällä tavalla, ja ne lapsukset jätettävä nolliin maalivahtia myöden niin hyvä tulee.

Pelko on silti persiissä, mutta pakko se on uskoa että jossain vaiheessa nuo puutteet saadaan edes osittain paikattua. Hyökkäys ei häviä tällä hetkellä yhdellekään liigajengille paperilla. Tästä voitto ja sopivasti saadaan lumipallo pyörimään oikeaan suuntaan, niin kaudesta on vielä paljon pelastettavissa.

EDIT: Blood on oikea pakkipari Taimelle, vihdoinkin Peltola-Taimi parivaljakko hajoitettiin.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Aikamoinen ulospuhallus oli Jukureilta tämä pakkovoittopeli vaan eipä tarvitse ihmeemmin jänskätä loppuja pelejä kenenkään. Ässät rankoivat hyvällä prosentilla lahjapaikoista, 1-4 maalin jälkeen näytti jo että pelaajatkin ootteli jo kotiinpääsyä. Kolmannessa Budish sai runnottua pari maalin edestä mutta siihen se kiri jäi. Ässät oli luvallasanoen surkea, mutta ehkä se tekemisen taso paranee kun saivat voiton alle.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Aikamoinen ulospuhallus oli Jukureilta tämä pakkovoittopeli vaan eipä tarvitse ihmeemmin jänskätä loppuja pelejä kenenkään. Ässät rankoivat hyvällä prosentilla lahjapaikoista, 1-4 maalin jälkeen näytti jo että pelaajatkin ootteli jo kotiinpääsyä. Kolmannessa Budish sai runnottua pari maalin edestä mutta siihen se kiri jäi. Ässät oli luvallasanoen surkea, mutta ehkä se tekemisen taso paranee kun saivat voiton alle.
Vanha virsi, mutta riittää kun on paikallaolijoista se parempi. Toivottavasti tämä nyt vähän avaisi kipsiä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Vanha virsi, mutta riittää kun on paikallaolijoista se parempi. Toivottavasti tämä nyt vähän avaisi kipsiä.
Juu kyllähän Ässät tämän vei ihan yksilötaidolla (voisi sanoa että Suoranta tämän pelin voitti) kun ei Jukuritkaan mikään huikea ollut. Ajattelin että Jukureilla riskinä ylilataus kun kuolemanpelistä kyse, mutta oli kyllä ihmeen tunteetonta läpsyttelyä oikeastaan siitä lähtien kun kämmäsivät Ässille ensimmäisen maalin (tuota ennen oli jo yritystä kun Rajaniemi seikkailee maalin vieressä kiekon ollessa siinä maalin edessä). Sitten tyypillistä pikkuhallintaa ja muutama ihan oikeakin paikka (puolestaan ässäpelureiden lahjoittamia lähinnä) mutta omissa vaan soi. Ihme oli että kolmannessa edes saivat vähän vierailla punttia tutisemaan, mutta kolmannen maalin jälkeen ei kyllä Jukureilla minkäänlaista paikkaa ollut enää neljättä tehdä.
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eikä tarvi aina olla parempi tai aina sekään ei riitä, mutta kunhan tekee paikallaolijoista enemmän maaleja. Vaikeeta taas oli kyllä, vaikkakin nyt oli parempi tilanne lähdettäessä kolmanteen erään kuin oulussa, nyt oli 1-4, siellä 2-4. Ihmeellistä näissä ässien vieraspeleissä ettei ylivoimaa tahdo tulla vaikka johdettiin 1-4 ja tätä on pelistä toiseen. Sentään lopussa tuomari ei kehdannut jättää viheltämättä edes yhtä jäähyä kotijoukkueelle. Mutta hyvä saada voitto kuitenkin ja voittoputki mikkelissä jatkuu.
 

Jysky #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaaha. Porilaiset taparikolliset kävi kairaamassa Mikkelistä kolme pistettä. Ei juma, onko Ässät tosiaankin niin paska että on ottanut kahdesta edellisestä ulkomuistista alivoimaa suhteella 18-4. Mutta hienoa, että ainakin yhdeltä joukkueelta otetaan pikkurikkeet pois. Pata kun pilottina häärää tossa asiassa, niin se koskee ennenpitkää koko liigaa. Ässät kun muuttaa porista hesaan ja ottaa paikallisen baarin nimen, nii eiköhän noi jäähyt muutu plussamerkkiseksi VMP
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös