Pe 26.1.2018 TPS - JYP

  • 4 181
  • 23

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#54 Kaapo Kakko - #10 Eric Perrin - #71 Tomi Kallio
#52 Petrus Palmu - #81 Ilari Filppula - #37 Patrik Virta
#25 Teemu Väyrynen - #51 Markus Nurmi - #84 Ilkka Pikkarainen
#43 Otto Nieminen - #29 Jonne Virtanen - #48 Lauri Pajuniemi

# 7 Henrik Tallinder - #36 Elmeri Eronen
# 4 Olli Juolevi - #49 Ilkka Heikkinen
#20 Jani Forsström - #26 Lucas Ekeståhl-Jonsson
# 2 Mark Fraser

#34 Oskari Setänen
(#32 Rasmus Tirronen)

Loukkaantuneet: #44 Elias Karvonen (12.12.2017 - ylävartalovamma, olkapääleikkaus, "loppukausi"), #56 Hannu Kuru (11.01.2018 - alaraajavamma, "4-6 viikkoa"), #67 Jasper Lindsten (19.01.2018 - ylävartalovamma ("toipilasaikaan ei tässä vaiheessa oteta kantaa"), #77 Timi Lahtinen (05.10.2017 - TuTo: päivitys loukkaantumistilanteeseen, "arvio: neljä kuukautta")
Rotaatio: #31 Waltteri Ignatjew (A-juniori), #40 Martin Berger, #41 Oskari Siiki, #58 Joonas Savolainen (A-juniori), #65 Topi Taavitsainen
Lainat: #31 Karolus Kaarlehto (11.01.2018 - SaPKo, "tammikuun loppuun"), #45 Olli Kaskinen (17.01.2018 - TuTo, "alustavasti kuukausi")

En uskalla edelleenkään luottaa TPS:n kotisivuilla ilmoitettuihin kokoonpanoihin - tai paremminkin selityksiin poissaolojen syistä. Ensin ilmoitetaan yhtä, sitten ilmoitetaan toista, seuraavaan matsiin jälleen vaihdetaan jne. Tällä kertaa esim. Hannu Kuru olisi jo tervehtynyt alaraajavammastaan, jolle annettiin kaksi viikkoa sitten toipumisajaksi 4-6 viikkoa. Pari matsia sitten Kuru oli terve, mutta ei pelaavassa kokoonpanossa, seuraavassa matsissa oli loukkaantuneena ja tänään jälleen terveiden kirjoissa. Tervehtymisestään huolimatta Kuru ei tänään mahtuisi TPS:n pelaavaan kokoonpanoon? Noh, uskokoon ken mitä tahtoo, mä menen näillä aiemmilla ilmoituksilla, joihin luotan edes jonkin verran.

Kotijoukkueen aloittavana maalivahtina on Oskari Setänen. Pakistossa Olli Juolevi nousee kakkospariin Ilkka Heikkisen pariksi, ja Mark Fraser aloittaa seiskapakkina. Hyökkääjistössä Otto Nieminen tekee paluun sairastuvalta, ja Ilkka Pikkarainen on kärsinyt kymppitilin täyttymisestä johtuneen pelikieltonsa. Tilaa hyökkääjistössä tekevät Oskari Siiki sekä Topi Taavitsainen.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ai että olisi maukasta ottaa tänään voitto. Sarjatilanne kärppien takana olisi siten erittäin herkullinen.

Minkähän takia Kanninen ei pelaa? Ehkä jonkinlaista varman päälle lepuutusta toipumisen jälkeen. Istui viimeksi hyvin tuohon Hytösen kenttään.

Jypille pisteet olisivat elintärkeät siksikin että kohta on tulossa 5 peliä viikon sisällä pätkä, jossa saattaa helppojakin pisteitä karata.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
kohta on tulossa 5 peliä viikon sisällä pätkä, jossa saattaa helppojakin pisteitä karata
"saattaa" - kyllähän nuo JYPin CHL-pelien jälkeiset ottelut ovat olleet järjestäin kuraa tällä kaudella. Eiköhän sitä ohipeli tai pari ensi viikkoon Liigassa mahdu, joten tänään pisteet kotiin olisi kovin tärkeä juttu.

Tämänpäiväisestä pelistä ei sikäli enempää sanottavaa tähän hätään, JYPin kentälliset näyttää Kannisen poissaolosta huolimatta oikein hyvältä. Jos nyt jotain, niin tehkööt Tuppurainen vaikka pari maalia että jokunen TPS-fani vetää herneet nenään.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Mulla ei oo nyt muuta sanottavaa tähän ketjuun kuin että millä ilveellä sarjataulukossa tässä vaiheessa kautta edellä oleva lähtökohtaisesti tasavahva joukkue saa kotikertoimekseen 2.18? Näissä tapauksissa kotikerroin on tyypillisesti luokkaa 1.7-1.8.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Mulla ei oo nyt muuta sanottavaa tähän ketjuun kuin että millä ilveellä sarjataulukossa tässä vaiheessa kautta edellä oleva lähtökohtaisesti tasavahva joukkue saa kotikertoimekseen 2.18? Näissä tapauksissa kotikerroin on tyypillisesti luokkaa 1.7-1.8.
Toinen hävisi englantilaisjoukkueelle, toinen on Euroopan top-2 -joukkue?

Pointteja illan peliin:
  • Kanninen harmillisesti poissa hienon edellispelin jälkeen
  • Suomelan vauhtia kannattaa seurata
  • Anttoni Honka vs. Olli Juolevi
  • Pidä junnu pää ylhäällä - Immonen taklaa kunnolla. Katsotaan kuka viheltää ja kenelle.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Liekö Kanninen lepuuttaa rannettaan, missä oli Lukko-pelin lehdistötilaisuudessa melkoinen jääpussi teipattuna kiinni. Illan peliä en harmi kyllä pysty juurikaan seuraamaan, mutta toivottavasti JYP jatkaa samaa trendiään eli voittaa kärkipään joukkueet todennäköisemmin kuin mitä peräpään joukkueet.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Pidä junnu pää ylhäällä - Immonen taklaa kunnolla. Katsotaan kuka viheltää ja kenelle
Eilen tuli juuri vanhoja muistoja virkistäessä selattua tuo 2009 kevään ratkaisevan ottelun otteluseurantaketju. Hyvää settiä oli :D
 
Suosikkijoukkue
TPS
Jaaha. Odotusarvo Tepsin osalta on valitettavan alhainen. Otteet ovat viime aikoina olleet haluttomia ja väsyneitä, maaleja tehty alle 2/peli, ylivoima ollut surkeaa. Ja peluutus ollut ihan kummaa.

Toivon kyllä kotivoittoa mutta en euroakaan Tepsin puolesta uskaltaisi laittaa nyt likoon.

Josko papat ei pelaisi tänään 25 minuuttia?
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä peli täytyy katsoa Ruudusta ja seurata miten 16 vuotias Kaapo Kakko pärjää. On päässyt vanhusten kanssa samaan ketjuun. Tepsin pelit ovat olleet viime aikoina melkoista puurtamists ja lähinnä tehot ovat olleet lähes täysin pappojen varassa. Filppulan ketju on laadukas, mutta ei ole pahemmin juhlinut viime aikoina pisteillä. Viimeksi Turussa JYP kävi antamassa Tepsille näytön, miten sen peli kulkee parhaimmillaan. Tänään tullee varmaan hieman tasaisempi ottelu.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
En nyt valita, mutta ois ollu kiva jos tepsikin ois tullut pelaamaan. Vähän jopa korpeaa kun ajattelin että nyt tulee tasanen vääntö, mutta vastustaja tulee peliin ihan takkia auki.

Onko TPS JyPin Kalpa?
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Jos nyt jotain, niin tehkööt Tuppurainen vaikka pari maalia että jokunen TPS-fani vetää herneet nenään.
Noh, ei tullut paria maalia, mutta kaksi syöttöä kyllä (jos tuohon Nättisen 0-3 -maaliin ei saada syöttöä niin aika heikosti menee Liigan tilastoijilla). Joka tapauksessa, kolme pistettä, jee. Muuten oli kyllä aika turha läpsyttely, ei siellä ollut kuin yksi joukkue jäällä. Ja sekin puolivaloilla ensimmäisen erän jälkeen.

Edit: kolme syöttöä siis. Mutta kaksi tilastoitu tähän mennessä, kolmas jos tulee niin menee oikein.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tällainen peli tällä kertaa. En olisi millään uskonut että viime kerran selkäsaunan jälkeen käy samalla tavalla.

Huomiota:

- Perrin tekee edelleen oikeita asioita hyökkäyspäässä. Puolustaminen edelleen haaste.

- Laurikainen edelleen hiukan epävarma vaikka vain yksi selän taakse. Toki päihitti virkaveljensä.

- Suomelan ja Tuppuraisen liike!

- Nättinen. Milloin viimeksi tehnyt virheen?

- Jypin vaarallisuus laajalla rintamalla.

- Tepsi näköjään kuin Jyppi. Jos peli lähtee väärille raiteille niin mitään ei ole tehtävissä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Toteampa että historiallisista syistä osaan arvostaa nimenomaan tätä lopputulosta.

Joskus muinoin oli aika jolloin tommihannukset, mikkokankaanperät ynnä muut tomisyköt tekivät elämänsä maalit näissä teurastajaisissa joissa JYP oli teuraseläimenä.

Sanoisin in-your-face jos välittäisin paskankaan vertaa teistä satakuntalaisista (vai mistä olette olevanne)
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Sarja kakkoselta ihan kohtuu hyvä peli. hitto kun nää kärkijoukkueiden ohi pelit osuu aina JYP vastaan. Ei pääse tietämään missä sitä oikein mennään. Ehkä ens vkolla tasottuu Ti-La viiteen päivään neljä peliä. hyvää treeniä CHL finaaliin onhan siinä pari huilipäivää. tää ohjelma on naurettava.
 

chubster

Jäsen
TPS oli tänään todella surkea ja varsinkin Setäsellä heikko päivä. JYP sen sijaan viimeisteli tehokkaasti vaikka lisämaaleihinkin oli niitä ns. ”Huippupaikkoja”. Tirronen otti useamman huippukopin vaikka kolme selän taakse menikin. 7 maalia kuitenkin JYPiltä erittäin positiivinen tulos. Avauserän ryöpytyksestä johtuen ei TPS missään kohtaa päässyt näyttämään vaarallisuuttaan.

+ Nättiselle hattutempusta
+ Tuppuraiselle, huikeassa iskusss on Tuppu edelleenkin vaikka ikää tulee. Luistin liikkuu ja taistelua ja tehoja löytyy.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Sanoisin in-your-face jos välittäisin paskankaan vertaa teistä satakuntalaisista (vai mistä olette olevanne)
Haistele vaan ihan rauhassa niitä omia tuotoksiasi siellä itärajalla mihin tuo nimimerkkisikin viittaa..
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Helskutin järkevää peluutusta JYP. katsooin peliaikoja Anton Stråka 10:55 pienin, Mikko Kalteva 19:09 suurin. huomioidaan jo 4 pelin tulevaa vkoa.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Noh, ei tullut paria maalia, mutta kaksi syöttöä kyllä (jos tuohon Nättisen 0-3 -maaliin ei saada syöttöä niin aika heikosti menee Liigan tilastoijilla).
Miksi siitä pitäisi Tuppuraiselle syöttö tulla? Tämä huitaisi Juolevin mailaa, ei kiekkoa. Kiekko vain lähti Juolevin lavasta Nättiselle. Ei näistä meidän liigassa pisteitä anneta.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Helskutin järkevää peluutusta JYP. katsooin peliaikoja Anton Stråka 10:55 pienin, Mikko Kalteva 19:09 suurin. huomioidaan jo 4 pelin tulevaa vkoa.
Jos kirjoitta tässä nyt yrittää olla ironinen, niin sanonpahan vaan, että tuolla tavalla ne minuutit väkisin menee. Alivoimalla on aina se kaksi puolustajaa jäällä (6 min tänään) ja tietyt hyökkääjät istuvat penkillä (Nättinen, Rooba, Puustinen, Suomela, Turkulainen ja Stråka). Pakkeja on kolme paria (+1) ja hyökkääjiä neljä kolmikkoa. Eli vaikka kuinka tasaisesti yrittää peluuttaa, tuohon suuntaan ne minuutit kuitenkin kääntyy.

Kiva oli katsoa peliä tänään. Vähän Nättisellä poltteli kiekko jotenkin tuossa edellisessä ottelussa, niin tänään tuli sitten kuitti sille. Nuo häntäpään joukkueet (+KalPa) on JYPille ne kovat haasteet, mutta nämä kärkipään joukkueet on näköjään aika helppoja nakkeja. Pessismisti sanoo, että eiköhän tuo kevättä kohden tule menemään toisinpäin. Anyway, nyt on helppo hymyillä.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Miksi siitä pitäisi Tuppuraiselle syöttö tulla? Tämä huitaisi Juolevin mailaa, ei kiekkoa. Kiekko vain lähti Juolevin lavasta Nättiselle. Ei näistä meidän liigassa pisteitä anneta.
Pikaisesti Ruudun kautta katsottuna tuo näytti siltä että Tuppurainen olisi osunut kiekkoonkin, mutta myönnän etten ole hidastuksia hinkannut edestakaisin. Noh, moraalinen syöttöpiste ainakin.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Ekan erän ehdin nähdä, mutta siinäpä oli keskisuomalaisittain jo ihan hyvin maaleja. Olipa vaisu TPS tänään. Tuntuu tulevan Turussa aina kotijoukkueelle turpasauna kun JYP tulee kylään, ainakin tällä kaudella. Nättisen hatulle plussat, tais olla eka hattu JYPiläiselle tällä kaudella. Niitä ei ihan joka peli näe.

Ei teillä siellä Turussa ihan hirveen hyvin mee maalivahtiosastolla... :/
 

Jarzki

Jäsen
Helskutin järkevää peluutusta JYP. katsooin peliaikoja Anton Stråka 10:55 pienin, Mikko Kalteva 19:09 suurin. huomioidaan jo 4 pelin tulevaa vkoa.

Kyllä, juurikin järkevää peluutusta. Jos eniten pelannut pelaaja pelaa selvästi alle 20 minuuttia, ollaan peluutettu fiksusti ja tasaisesti. Mutulla voisin sanoa, että aika usein tainnut olla vähiten ja eniten pelanneen peliaikojen ero paljon suurempi. Nyt ei ollut tarvetta peluuttaa ketään joka toisessa vaihdossa.

Ei tästä pelistä tarvitse hirveästi enää sanoa. TPS:n puolustus oli lähempänä Mestiksen tasoa kuin Liigaa. JYP teki alussa paikoista maalit, mutta ihan yhtä hyvin olisi lopuksi taululla voinut olla myös kaksinumeroiset lukemat. Hyvä peli JYPiltä, surkea TPS:ltä.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä, juurikin järkevää peluutusta. Jos eniten pelannut pelaaja pelaa selvästi alle 20 minuuttia, ollaan peluutettu fiksusti ja tasaisesti. Mutulla voisin sanoa, että aika usein tainnut olla vähiten ja eniten pelanneen peliaikojen ero paljon suurempi. Nyt ei ollut tarvetta peluuttaa ketään joka toisessa vaihdossa.

Katsoin peliajat JYPin kohdalta, niin JYPin etu muita joukkueita vastaan on tasainen peluutus. JYPin peliaikakuningas Kuukka on pelannut 20:09 keskimäärin ja liigan peliaikatilastossa sijalla 39.

Seuraavaksi eniten pelannut on Mäenpää 19:34

15 eniten pelannutta JYPiläistä mahtuu noin viiden minuutin sisään peliajoissa. 20:09-15:03

Verrataan nyt vaikka TPS, kun peliketju kyseessä.

Eniten pelannut Ilkka Heikkinen, peliaikatilaston 8. sija. 22:08. Lisäksi 2 muuta pakkia löytyy tuolta Kuukan peliajan yläpuolelta. 15 eniten pelannutta 22:08-14:57.

JYPillä siis jakautuu peliaika hyvin tasaisesti.


Hauska detalji muuten, että koko JYPin ketju Puustinen-Suomela-Turkulainen, eli mm. pistepörssin sijat 2 ja 9, painaa alle 16 minuutin peliaikoja. Siinä on keväälle varmaan kovasti voimavaraa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös