• 22

Taksari

JYP, KPC.
Avataanpa tämä ketju hyvissä ajoin. Se olisi pelipäivän aika taas tänään.

Kotijoukkue JYP saa vastaan hyvin pelanneen Lukon jolla on melkoinen tutkapari kentällä, nimittäin VandeVelde-Ramstedt. Se, miten JYP pystyy sen pimentämään, jää nähtäväksi, mutta helppoa ottelua tänään tuskin kotijoukkueelle tulee.

JYP on pelannut edelliset kaksi matsia vieraissa (ja sitäkin edellisen CHLää vieraissa) joten kiintoisaa nähdä onko tänään mökki kuinka täynnä.

Iltaa odotellessa.

Mark Fox

Rauman Lukko
Ei kannata unohtaa myöskään ketjun kolmatta lenkkiä Toni Koivistoa, joka on tainnut olla ykkössyöttäjänä useimpiin CVV:n maaleihin.
Lukko tarvitsee nyt vahvaa tukea muiltakin kentällisiltä, jos mielitään pisteitä saada mukaan. Edellinen vieraspeli Ilvestä vastaan oli sellaista muniinpuhaltelua, että oli vaikea kuvitella Tapparaa vastaan katsovansa samaa joukkuetta.
Sama ilme kuin lauantaina, niin JYP saa tehdä täyden iltapuhteen.

Möksy

Punainen. Musta. Valkoinen.
JYP tänään:

Tuppurainen (42, 16+22) - Immonen (43, 9+30) - Nättinen (33, 7+21)
Kalteva (37, 7+11) - Honka (13, 2+5)

Kanninen (32, 3+5) - Hytönen (43, 9+15) - Louhivaara (16, 4+3)
Mäenpää (34, 4+15) - Vainio (37, 1+6)

Turkulainen (37, 6+14) - Suomela (43, 15+26) - Puustinen (37, 20+15)
Ikonen (43, 2+8) - Jokinen (41, 2+5)

Kolehmainen (32, 3+5) - Saari (30, 4+1) - Rooba (43, 9+3)
Yonkman (38, 2+1)

Olkinuora (91,42 %) / Laurikainen (90,54 %)

Sairastuvalta palaavat pelaavaan kokoonpanoon Mäenpää ja Kanninen. Mäenpään pelaaminen varmasti kohentaa kotijoukkueen kiekollisuutta ja varsinkin ylivoimapelaaminen tullee piristymään. Kuukan potiessa CHL ottelussa kipeytynyttä kroppaansa saa Honka pelipaikan "ykkös-parissa" Kaltevan parina. Kolehmainen ei saanut lisäsanktiota delegaatiolta taklauksestaan, hyvä näin.

Lukko tänään:

VandeVelde (16, 6+7) - Ramstedt (19, 6+9) - Koivisto (45, 11+18)
Niskala (45, 6+14) - Motin (44, 2+10)

Keränen (45, 15+11) - Ilomäki (34, 7+15) - Liedes (45, 9+6)
Ahonen (45, 6+8) - Sevänen (30, 2+6)

Vahalahti (28, 3+12) - Tiivola (42, 6+14) - Suuronen (41, 4+3)
Reunanen (26, 0+3) - Mäkinen (40, 0+2)

Koivistoinen (43, 7+3)- Friberg (45, 5+5) - Claireaux (41, 2+4)
Antonen (32, 2+4)

Kähkönen (93,17 %) / Ylönen (94,74 %)

Lukon poissaolijoista ja muista yksityiskohdista en osaa sanoa juuri muuta kuin, että Lukko näyttäisi lähtevän otteluun kuudella puolustajalla ja 13 hyökkääjällä. JYP tulee varmasti varsinkin ottelun alussa kovan intensiteetin karvauksella päälle. Lukon kuuden puolustajan kokonaisuudella tullee olemaan kohtuullinen haaste tältä osin edessään.

Edit. Omasta mielenkiinnosta lisäilin kokoonpanossa olevien pelaajien kauden aikana pelattujen otteluiden määrät ja niissä tehdyt tehopisteet.

Mark Fox

Lukon puolustuksesta sen verran, että menee aika fifty-sixty suoriutujat/selviytyjät...

Durden

Puolustajista on sivussa Marttinen ja Riikola, muussa tapauksessa kolmikosta Mäkinen, Sevänen ja Reunanen pelaisi vain yksi. Nyt on koko kolmikko pukenut. Nyt jos JYP prässää ylhäältä kovaa,, niin voi tulla pitkä iltapuhde Lukolle. Jyväskylästä harvemmin muutenkaan on pisteitä mukaan tarttunut, mikä on näemmä huomioitu Veikkauksen kertoimissakin...

Lukon hyvistä otteista huolimatta odotan maksimissaan yhtä pistettä, niin hankalaa on pelaaminen Jyväskylässä Lukolla yleensä ollut.

Roku

Hyvien kotipelin vastapainoksi Lukko on pelannut niin huonosti vieraissa että enpä oikein tänäänkään jaksa voittoon uskoa. Varsinkin kun Lukon edellisestä kolmen pisteen voitosta JYPistä on kaikki pelit huomioiden kulunut aikaa nälkävuoden verran. Pinnakin jos tulee niin se on kotiinpäin.

Toisaalta kaikki putket katkeavat joskus.

eriatarka

Lukko
Varsinkin kun Lukon edellisestä kolmen pisteen voitosta JYPistä on kaikki pelit huomioiden kulunut aikaa nälkävuoden verran.

Aika tarkalleen 3 vuotta meinaan tammikuussa 2015 tuo tapahtui ja olin itse paikalla. Voitto tuli jatkoajalla ja voittomaali videotarkistuksen kautta.

Hurricane

JYP, NY Rangers, Suomi.
Paha karma.. aina kun joku puhuu että ei ole voitettu vuosiin JYPiä sen kotiluolassa, niin silloin se aina tapahtuu. Toivottavasti saadaan hyvä hoki ilta.

lebak

Kauden alussa kun Lukko pelasi n. 2ppg, ainut Lukon pysäyttäjä oli JYP. Lukko oli omaksunut Virran pelityylin heti kauden alusta, kun muut vielä keskittyi perusasioihin. JYP:n kova karvaus oli kuitenkin myrkkyä eikä Lukon pakit päässeet kiekottelemalla heistä enää ohitse.

En ehtinyt tarkistamaan onko joukkueet kohdanneet tuon jälkeen, mutta paljon on tuossa välissä tapahtunut ja lähtökohdat vallan mielenkiintoiset. On myös hyvin mahdollista että joukkueet kohtaavat keväällä.

k0l1kk0

JYP

Toivottavasti kohtaavatkin! En lähde tarkistelemaan, mutta eivät ole vissiin hirveän monesti pudotuspeleissä kohdata.

JYPin kannalta taas en osaa odottaa yhtään mitää tässä ottelussa, sellaista vuoristorataa koko kausi että ei koskaan tiedä mitä sieltä tulee.

k0l1kk0

JYP
JYPiltä hyvät kaksi erää ja kolmas erä sitä tuttua purkukiekkoa ja passiivista pelaamista kuten yleensä. Tällä kertaa pisteet kuitenkin jäi Jyväskylään, kiitos!

Roku

JYP-Lukko 4-2 eli ei mitään uutta Keski-Suomesta.

Alku oli oikein vauhdikasta peliä ja molemmilla oli ensimmäisen viiden minuutin aikana pari hyvää tekopaikkaa. JYP otti hallinnan päästyään ensimmäiselle ylivoimalleen, se ei tuonut tulosta mutta johtomaalin JYP kumminkin teki pari minuuttia tuon jäähyn päättymisen jälkeen Lukon kenttäpelaajien suosiollisella avustuksella. Samalla tavalla JYPin virheestä tuli Lukon tasoitus, ja tämän jälkeen erä mentiinkin Lukon komennossa loppuun.

Toinen erä ratkaisi pelin. Se oli Lukolta valtavan huonoa pelaamista, esim. se Tuppuraisen tuplakakkonen, josta riitti kolmeksi minuutiksi ylivoimaa Lukolle, oli niin huonoa että oksennut meinasi tulla. Ja heti sen päätteeksi Tuppurainen tulikin jäähyltä maalin tekemään. 3-1 kahden erän jälkeen ja luulin että se oli Lukon osalta siinä ja kolmannessa erässä JYP kaunistelee numeroita parilla kolmella maalilla.

No ei se ihan niin mennyt. Lukko oli niskan päällä kolmannessa erässä ja Niskala tekikin kavennuksen pienestä kulmasta maalivahdin imuroidessa. Jotenkin vaan edelleen se viimeinen puristus jäi näkemättä, ja puolitoista minuuttia ennen loppua JYP tekikin sitten neljännen maalinsa, se meni puolestaan Kaapolle aika helpon näköisesti.

Tappiosta huolimatta, ja Jyväskylässä pelatuksi peliksi, tämä oli kuitenkin aika hyvä esitys Lukolta. Paljon parempi kuin viime torstainen Ilves-peli joka sekään ei mikään kauden pohjanoteeraus ollut.

Hypodermic

JYP
Keskivertoa viihdyttävämpi jääkiekko-ottelu tänään. Jypiltä hyvät kaksi erää. Etenkin avauserässä maalipaikkoja piisasi, mutta Käkönen oli erinomainen. Onneksi kolmannen erän lopulla Kähkösellekin meni yksi helppo (ainakin näytti siltä), sillä Jypin pelaaminen johtoasemassa ei taaskaan oikein vakuuttanut.

Hexa

Olihan se Kannisen laukaus myös aika laadukas ja tarkka. Riittävää puolustamista kolmannessa erässä. Tuolla tavalla niitä pisteitä raavittiin Dufvan ja Ahonkin aikana.

Rommeli

Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Jostain syystä JYP on Virran Lukolle täyttä myrkkyä. Eipä Lukolla oikein saumoja tänään ollut, vaikka JYP ilmeisesti ihan perinteiseen tapaan päätöserässä jäätyikin. Ilomäen kentällisen peli huolestuttaa. Nyt maestro itse lahjoitti JYPin avausmaalin, eikä ketjun peli muutenkaan vakuuta.

spaceman

JYP, #26, #15, #11, #45
Pakko laittaa pari pointtia näin postuumisti, sen verran positiivinen fiilis pelistä jäi.
  • Pekka Virran KalPaLukko on kyllä juuri sellainen, mitä on mukava seurata silloin, kun JYP aloittaa sen prässinsä. Jätönjätönjättöä ja jyppiläiset koko ajan iholla. Kaksi ekaa erää kotijoukkue oli enemmän niskan päällä kuin missään muussa pelissä tällä kaudella. Kiitos Pekka!
  • JYPin liike ja asenne! Taklauksia, jalkoja, käsiä, tarkkoja syöttöjä. Ei mikään CHL:n jälkeinen uninen läpsyttely.
  • Hytösen juhlapeli ja luonteva standing ovation pelin alussa + juhlakalulta erinomainen esitys pisteissä.
  • Antti Suomela olisi mennyt heittämällä olympiajoukkueeseen jos olisi pelannut jo HIFK:ssä tai Kärpissä. Katsokaa sen liikettä! NHL-tasoa kevyesti. Kiekollisten avujen lisäksi uskomattoman hyvää karvausta.
  • Henri Kanninen - mahtava paluu kentille. Kanninen pelasi hyökkääjistä eniten ja hyvin pelasikin! Alivoimassa erinomainen, hyökkäyspäässäkin sopi hyvin Hytösen ja Louhivaaran rinnalle.
  • Anttoni Honka - jäätävä syöttö Hytösen maaliin. Ei mikään hätäinen rääpäisy maalille vaan katsoi, odotti ja toteutti.
  • Jokinen-Ikonen on kyllä hyvä kolmospakkipari. Solid.
  • Miljoonan euron ylivoima pyöritti hyvin ekassa erässä.
Miinuspuolella sekoileva Favorin, vähäinen yleisö ja hieman ruosteessa ollut/uutuudenjäykkä hallikuuluttaja.

Mutta kaikenkaikkiaan erittäin viihdyttävä peli ja mainiot kolme pistettä.

k0l1kk0

JYP

NHL tasoa tai ei, mutta tosiaan jos Kärpissä pelaisi, Suomela olisi tulevassa läpsyttelyturnauksessa.

#16

Lukko
Eikä pelkästään Virran Lukolle, vaan oli se sitä jo Dufvan Lukolle (15-16) ja viime kaudellakin. Virran Lukko sentään on onnistunut voittamaan 1/3 peleistä, kun muutaman edellisen kauden pelit menivät voitoin 8-0 JYPille (9-0, jos otetaan kevään 2015 pronssipeli mukaan). Kaikki tappiot tosin olivat "maalin" pelejä.

Samaa mieltä tuosta Ilomäen ketjun pelistä. Liedes menee siinä hukkaan, kun AI ja JK neppailevat menemään pitkin kenttää. Eka vaihtokin pelissä oli jo hyvä näyttö siitä mitä tuleman pitää tämän ketjun osalta, eli heti kärkeen minuutin pyöritys omissa. Jotain Virran pitäisi keksiä näiden luotto-soturiensa kanssa, koska jostain syystä nyt on mennyt heikosti oikeastaan jo koko Tammikuu. Liedes-Ilomäki-Keränen ketjun tehot Tammikuussa yhdeksään peliin 2+5 ja joka ukko pakkasella pari-kolme maalia.

JYP oli kyllä hyvä ekat pari erää, mutta kyllä Lukolla pitäisi olla eväät vastata tuohon. Mä sanon että neppailut veks, jos vastustaja käy tuollalailla kiinni ja nöyryyttä kehiin. Toki sekin on vaikeaa, jos sitä ei harjoitella laisinkaan ja voi olla että tulos olisi vielä kamalampi.