• 3 051
  • 19

Roku

Rauman Lukko
Lukon ja Tapparan kauden neljännessä kohtaamisessa juhlitaan Janne Keräsen 600. liigapeliä sekä kunnioitetaan torstaina menehtyneen Juhani Jylhän muistoa. Aiemmista kohtaamisista Lukolla on kaksi voittoa ja Tapparalla yksi. Tapparalla on varmaan hyvässä muistissa edellinen Äijänsuon peli joulukuun 30. päivältä, jossa Lukko nousi kolmannessa erässä tilanteesta 0-4 tasoihin 4-4 ja vei lopulta rankkarikisassa voiton.

Lukko pelasi viimeksi torstaina ja hävisi hyvin pelanneelle Ilvekselle vieraskaukalossa maalein 3-1. Tappiosta huolimatta Lukko löytyy edelleen sarjataulukosta sijalta viisi, kaksi pistettä HIFKiä enemmän keränneenä. Lukon vahvuus on ollut koko kauden ajan hyvin toiminut alivoimapeli sekä erinomainen maalivahti, tosin viimeksi juuri Tapparaa vastaan Kaapo Kähkönen veihdettiin kolmen takaiskun jälkeen pois maalilta. Mutta sen jälkeen Kaapo on taas ollut oma hyvä itsensä. Alivoimapeli tosiaan Lukolla toimii 90,80 prosentin varmuudella, se on liigan selvästi paras. Ylivoimapeli sen sijaan ei tuota tulosta vieläkään.

Tappara löytyy sarjasta sijalta kolme, neljä pistettä Tepsiä perässä ja viisi pistettä JYPiä edellä. Tappara pelasi eilen Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan ja voitti pelin Aleksi Elorinteen viime sekuntien maalilla 4-3. Katsoin pelin, ja kun en kummankaan puolella ollut niin se oli oikein mukavaa katsottavaa. Kovin montaa kertaa ei tällä kaudella olekaan muuten ollut tilannetta, jossa Lukko pääsisi levänneenä edellisenä päivänä pelannutta joukkuetta vastaan. Suurta hyötyä tuosta tuskin kotijoukkueelle on, mutta tulipahan mainittua kun varsinkin alkukaudella Lukon valmentaja Pekka Virta jaksoi siitä muistuttaa aina kun Lukko pelasi edellisenä päivänä levännyttä joukkuetta vastaan.

Jos on Lukon ylivoimapeli ollut huonoa, niin Tapparalla se on liigan parasta, 21,58 on onnistumisprosentti. Muuten ei eroa ole esim. koko kauden päästetyissä maaleissa, molemmille on tehty 91 maalia, sen sijaan tehdyissä maaleissa Tappara on Lukkoa 10 osuman verran edellä, 119-109.

Liiga ei ole vielä kokoonpanoja julkistanut, mutta se tiedetään että pitkään sivussa ollut Ville Vahalahti tekee tänään paluun tositoimiin. Torstaina sivussa olivat puolustajat Simo-Pekka Riikola ja Atte Mäkinen, heistä ainakin Mäkisen pitäisi tänään olla mukana. Katellaan sitten tarkemmin kokoonpanoja kun ne julkaistaan.

4.11., 7.4. ja pyhä henki

Juteeni

Avalanche ja Tappara
Suurin kiinnostuksen aihe ottelua kohtaan on se, että minkälaisen armopalan tuomaristo tarjoaa tällä kertaa raumalaisille kestomenestyjille?

Tappara oli eilen Kerhoa vastaan aikalailla ottavana osapuolena, mutta Lukko oli samassa roolissa Ilvestä vastaan torstaina, niin saa nähdä miten on tänään roolien laita.

Borre

Tappara
Onko Jasun poissaolosta tietoa?

Jos kyse on loukkaantumisesta, puhutaan harvinaisesta tapahtumasta. Jasu on viimeksi ollut sivussa vamman takia kaudella 2015. Muutenkin Jasu on todella rautainen kaveri. Tämä on 9. täysi kausi liigassa ja tänään on tuon ajan 8. peli, jonka hän on sivussa.

Torsti

Tappara
Kuinka paskaa muilla on jos tuo Tapparan ylivoimaräpellys on Liigan parasta/tehokkainta? Eihän ne saa kiekkoa edes alueelle.

No ainakin otteluseurantaletjussa oman joukkueen YV on yleisin valituksen ja voivottelun syy heti tuomaroinnin jälkeen.

Mutta sinänsähän harmi on pieni, koska Tapparahan ei juuri,ainakaan vieraspeleissä,edes ylivoimaa pääse pelaamaan. Se on se max 2 kertaa ja joku TV siihen päälle.

SJK10

Lukko
Toivotaan että tuomarit pelais meille tänään edes yhden säälipisteen Suurta ja Mahtavaa vastaan. Otteluseurannasta pitänee kyllä pysyä kaukana.

Toivottavasti Vahalahti on iskussa.

Katto

Eilen sai blokkasi kovan lämärin Hämeenlinnassa. Kättään näytti pitelevän, mutta pelasi mun mielestä heti seuraavassa vaihdossa. En tiedä mikä on tilanne tänään mutta sitä veikkaan syyksi.

edit. joku moni olikin jo kommentoinut. Mun mielestä tuli käteen se kiekko.

Lukko pääsisi levänneenä edellisenä päivänä pelannutta joukkuetta vastaan. Suurta hyötyä tuosta tuskin kotijoukkueelle on
Uskon sen olevan aika merkkittäväkin etu. Tappara on harjoitellut kovaa sekä viime että tämän viikon alun, kun pelejä ei ole ollut - tämä ihan pelaajien haastatteluissa kertomana. Se onkin näkynyt loppuviikon peleissä tahmeana liikkeenä ja eilenkin nopeana väsymisenä.

Uskonkin tänään Lukon ottavan helpon voiton ilman tuomariapujakin.

lebak

Runkosarjassa joukkueilla 4 kohtaamista, jossa voitot Lukolle 3-1, pisteet Lukolle 8-4, Maalit erittäin 0-4, 2-4, 10-1. Eli Tappara on hienokseltaan hallinnut pelien alkua, mutta pudonnut kyydistä 3. erässä. Ei tyhjiin tehtyjä maaleja. Onko sitten alkukaudellakin harjoiteltu kovaa.

Jasun poissaolo näkyi Tapparan aloituksissa. Keräsen otteet eivät ole varmasti mitä odotetaan. Vahalahti teki komean paluun kaukaloihin pitkän tauon jälkeen. Rantakarin kasetinhajoamiselle hymähdys.

eriatarka

Lukko
Jos pelkän tuloksen katsoisi teksti-tv:ltä, niin aika vääränlaisen käsityksen saisi pelistä. Tasaista vääntöä, 3. erässä VandeVelden ja Ramun pikamaaleilla 2-0 -johtoon. Sitten jonkun pelaajan (Kuusela?) huolimattomasta pelaamisesta omassa päässä VandeVelde vapaaksi ja ratkaiseva 3-0. Neljäs maali kahden miehen yv:llä oli kosmetiikkaa, joskin Vahalahden syöttö Ramulle nätti.

Ratikka

TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Tosi kivaa että voitettiin Suuri ja Mahtava.

Tuomarit auttoi ja se on myös kivaa aina.

Kivaa oli myös nollapeli ja Ramun sekä Vandevelden ratkaisut..

Kynämestari

Lukko, Red Wings
Tappara puolusti aika löysästi kolmannessa erässä. CVV 1-0 maalissa täysin merkkaamatta ja Ramstedt 2-0 läpiajoon. Muuten puhdas ja tiukka matsi. Kiitos siitä.

Roku

Erinomainen peli Lukolta ja se olisi ollut kyllä isommankin yleisön arvoinen näytös.

Ensimmäinen erä oli aika tasainen ja siinä ei kummallakaan joukkueella ollut kunnon maalintekopaikkoja. Pari ohjausta läheltä nähtiin molemmissa päissä.

Toinenkin erä oli tasainen, siinä molemmat saivat ensimmäisen kahden minuutin aikana kiekon kertaalleen maalirautoihin. Toni Koivisto se oli joka tolppaa kilautti, Koivistolla oli erässä toinenkin tekopaikka mutta sen laukauksen plokkasi puolustaja. Tapparankin parhaat tekopaikat pelissä tulivat tähän toiseen erään

Kolmannessa erässä alkoi ehkä se eilinen Tapparan peli sittenkin painamaan vieraiden jaloissa. Lukko oli niskan päällä heti alusta alkaen, Ville Vahalahti oli heti karkumatkalla mutta ajautui liian pieneen kulmaan ja nostoyritys jäi Hrachovinan patjaan. Tilanteen käynnisti Peter Tiivola erinomaisella syötöllään Vahalle.

Chris VandeVelde vapautti sitten Lukon pelin lopullisesti. Toni Koivisto taisteli hyvin laidassa, näki vapaaksi unohdetun Vandyn jonka tarkka veto yläkulmaan ohitti Hrachovinan. Ja puoli minuuttia tästä Roni Seväsen biljardisyöttö laidan kautta vapautti Teemu Ramstedtin, joka pamautti samaan yläkulmaan kuin Vandykin. 2-0 Lukolle ja sillä hetkellä oli jo selvää että tämän iltainen Tappara ei tuosta nouse.

Kolmannessa maalissa Ramstedt hukkasi laidassa mailansa, kiekko tuli Toni Koivistolle joka sutaisi sen taas vapaana olleelle VandeVeldelle, ja tällä kertaa vuoti Hrachovinan längistä, kiekko alakulmaan ja peli oli 3-0. Kenties Hrachovina odotti että taas se tähtää sinne ylös?

Neljäs maali sitten enää ylivoimatilaston kaunistelua, mutta kaunis maali toki sekin kuten kaikki Lukon maalit tänään. Vahalahti huiputti valelaukauksellaan Tapparan alivoimakolmikon, syötti sivuun Ramstedtille ja Ramu pisti tyhjiin 4-0.

Lukosta ei tänään heikkoa lenkkiä löydä. Kaapo Kähkönen pelasi kauden viidennen nollapelinsä, mutta vaikka vastassa oli kivikova Tappara niin sanon silti että tämä nollapeli oli hänelle kauden helpoin. Ei Tapparasta missään vaiheessa ollut Kaapolle sellaista uhkaa mihin yleensä on totuttu heitä vastaan pelattaessa.

Chris VandeVelde oli illan ykköstähti ja hyvänä kakkosena tuli Teemu Ramstedt. Hienoja kesken kauden tehtyjä hankintoja molemmat, jatkosopimuksista haaveksin tietysti mutta saattaa olla mahdoton tehtävä pitää heidät tämän kauden jälkeen Raumalla.

Valentin Claireaux on pelannut jo pitkään hyvin ja niin teki tänäänkin.

Hyvin pelanneesta pakistosta kannattaa mainita Roni Sevänen. Häneen pätee sama kuin Valluun eli hänkin on pelannut jo pidemmän aikaa hyvin, niin teki tänäänkin.