Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

  • 384 541
  • 1 589
Tila
Viestiketju on suljettu.

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ihme täytyy tapahtua, jos Heiskanen on mukana. Vaikka tämän vuoden olympialaiset onkin mitä on.

Kaveri edelleen sairastuvalla, vihkoon menneet U20-kisat taustalla ja tämän hetken viretilanne siten täysi mysteeri.

Näin ne tuulet muuttuu, nopeastikin. EHT:n jälkeen ei varmaan kukaan olisi kyseenalaistanut Heiskasen valintaa, jos ne oltaisiin tehty silloin. Mutta nyt on nyt.

Sama Korpikosken kohdalla. Olisiko joku vuosi sitten tosissaan kuvitellut, ettei Korppari olisi kisakoneessa mikäli vaan olisi saatavlilla ei-NHL-olympialaisiin? Nyt ei kuitenkaan taida mahtua mukaan.
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koivisto on mulle hieman tuntematon lahjakkuus. Ne pelit mitkä nähnyt kaveria, on jäänyt fiilis sellaisena neljäntenä hyökkääjänä, jonka puolustuspeli jättää arvailujen varaan. Olenko oikeassa? Joku muu kuin kärppäfani tai lasiton kärppäfani jos avaisi mulle hieman Koiviston pelaajaprofiilia, niin olisi kiva juttu.
Sikäli olet oikeilla jäljillä, että kyllähän Koivisto parhaimmillaan on semmonen ns. "neljäs" hyökkääjä ja erityisesti YV pelaajana (ainakin liigassa) ollut myös hyvä ja pitää viivan erittäin hyvin. Mielestäni on kuitenkin myös kokonaisvaltaisessa pelissä (ainakin liigatasolla) hyvä pakki ja on myös puolustuspäässä ja puolustusvelvoitteiltaan ollut Kärppien parhaita pakkeja. Toki aivan viime aikoina Koivisto ei ole ollut aivan samassa lennossa, kuin alkukaudesta ja pieni epäilys itselle hiipinyt, että mahtuuko sitten kuitenkaan Olympiajoukkueeseen..ainakin viime lauantain HPK pelissä oli kyllä Kärppien heikoimpia pakkeja..toki se on aika mahdotonta sanoa, mitä Marjamäen päässä liikku ja miten hän on Koiviston pelaamisen nähnyt..sinänsä ois mielenkiintoista nähdä miten Koiviston taso riittäisi Olympialaisissa, mutta enpä nyt väärytenäkään sitä näkisi jos joukkueeseen ei mahtuisi..
 

Krug#47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins
Joukkue julkaistaan huomenna ja yksi liigan kuumimpia pelaajia on tällä hetkellä Kristian Vesalainen.. olisi hieno nähdä mukana mutta en usko että Marjamäki valitsee. "Tolvanen-Kontiola-Vesalainen"

nämä 13 hyökkääjää pitäisi mielestäni olla varmoja valintoja..
Junttila-Kemppainen-Hartikainen
Tolvanen-Kontiola-Osala
Manninen-Ruohomaa-Pyörälä
Anttila-Koskiranta-Lajunen
Savinainen...
Tällaiset kentät haluaisin nähdä mutta uskon että Laurin papereissa koskiranta on kolmosen keskellä ja Ruohomaa 13hyökkääjä.

Puolustuksessa on kymmenen hyvää vaihtoehtoa mutta uskon että ulos jää näistä Hakanpää ja Koivisto.

Lepistö-Hietanen
Ohtamaa-Heiskanen/Koivisto
Jokipakka-Lehtonen
Kukkonen-Lajunen/Hakanpää

Koskinen
Rämö
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Onhan kiinnostavaa nähdä valinnat. Erityisesti seuraavien pelaajien kohtalot kiinnostavat:

1) Tolvanen. Mahtava syksy, mutta nyt jo pitkään jatkunut käsittämättömän kuiva kausi, joka ilmeisesti huipentui jo penkkikomennukseenkin. Onko Tolvasesta lopulta mitään hyötyä, jos verkko ei heilu? Toisaalta, onko varaa jättää joukkueesta pois ainakin potentiaaliltaan kova ylivoimapyssy, jollaista toista ei Suomella Euroopassa ole?

2) Heiskanen. Hieno syksy, mutta nyt loukkaantunut lievästi. Myös nuorten MM-kisat menivät vihkoon tästä syystä. Luulen, ettei mahdu mukaan, koska pakistossa tarjokkaita riittää, eikä Heiskanen vielä ole korvaamaton pelaaja maajoukkueelle.

3) Hietanen. Vanha sotaratsu, joka ei kuitenkaan esiintynyt EHT:lla syksyllä. Omissa papereissani on kuitenkin Suomen kakkospakki heti Lepistön jälkeen, enkä henkilökohtaisesti ymmärrä, jos jätetään sivuun.

4) Osala. Suurin piirtein sama kuin Hietasella, muttei ole yhtä tärkeä pelaaja Suomelle. Omissa papereissani olisi mukana joukkueessa.

5) Korpikoski. Olikohan hänellä tässä joku loukkaantuminen alla? En nyt muista. Mutta joka tapauksessa kiinnostaa hänen kohtalonsa. Terveenä mahtuisi mukaan potentiaalinsa tähden, rikkinäisenä ei tietenkään.

6) Tuleeko syksyn EHT:n ulkopuolelta uusia nimiä? Isoa joukkoa tällaisia ei taida olla tyrkyllä. Teoriassa tällaisia nimiä voisivat olla Immonen, Janne Pesonen, JMA, Anssi Salmela, Jormakka, Palola. Realistisesti ajatellen näitä tuskin joukkueessa nähdään.

@Krug#47 'n yllä esittelemä lista lienee varsin lähellä totuutta, kun unohdetaan kärppähöperehtimiset. Hakanpää ei ole mukana missään nimessä. Koivisto sillä hilkulla, mutta jäänee ulos. Ja Ruohomaa jäänee ulos joukkueesta, korkeintaan ylimääräiseksi hyökkääjäksi voisi ajatella, mutta tuskin siihenkään rooliin. Sentterit: Kontiola, Kemppainen, Koskiranta, Lajunen.

Ja mitä tulee Vesalaiseen tai vaikka Antti Suomelaan tai Ville Meskaseen, niin Liiga-dominoinnista on vielä aika pitkä matka Leijonien arvokisajoukkueeseen, varsinkaan ilman maajoukkuenäyttöjä.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Itse kasasin jengin näin:

Eeli Tolvanen - Petri Kontiola - Oskar Osala
Julius Junttila - Joonas Kemppainen - Teemu Hartikainen
Mika Pyörälä - Jarno Koskiranta - Jukka Peltola
Sakari Manninen - Jani Lajunen - Marko Anttila
Lauri Korpikoski ( jos ei kunnossa niin Velimatti Savinainen )

Juuso Hietanen - Sami Lepistö
Miika Koivisto - Ville Lajunen
Mikko Lehtonen - Atte Ohtamaa
Lasse Kukkonen - Jyrki Jokipakka

Mikko Koskinen
Karri Rämö
Eero Kilpeläinen
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Itse kasasin jengin näin:

Eeli Tolvanen - Petri Kontiola - Oskar Osala
Julius Junttila - Joonas Kemppainen - Teemu Hartikainen
Mika Pyörälä - Jarno Koskiranta - Jukka Peltola
Sakari Manninen - Jani Lajunen - Marko Anttila
Lauri Korpikoski ( jos ei kunnossa niin Velimatti Savinainen )

Juuso Hietanen - Sami Lepistö
Miika Koivisto - Ville Lajunen
Mikko Lehtonen - Atte Ohtamaa
Lasse Kukkonen - Jyrki Jokipakka

Mikko Koskinen
Karri Rämö
Eero Kilpeläinen

Aika lähellä totuutta varmasti. Itse ottaisin Savinaisen joukkueeseen ennen Peltolaa, mutta muutoin varsin hyvältä näyttää. Tai hyvältä ja hyvältä, mutta niin hyvältä kun se nyt voi näissä olosuhteissa näyttää. Ja jos pilkkuja viilataan, niin Korpikoski tuskin on paras valinta 13. hyökkääjäksi. Status, NHL-miljoonat jne. Eli jos ei pelaaviin ketjuihin pääse, niin ottakoon sitten vaikka Peltola hänen paikkansa.
 

Knap

Jäsen
Heitetään oma arpakuponki vetämään, ja katsotaan kuinka lähelle osun.

Tolvanen - Kontiola - Manninen
Junttila - Kemppainen - Hartikainen
Pyörälä - Koskiranta - Korppari(Jos vain kunnossa) (=muutoin Ruohomaa)
Savinainen - Lajunen - Osala
Peltola

- Hyökkäyksen osalta, en laittanut mihinkään järjestykseen, aikalailla siihen tahtiin kun tuli mieleen.
- Peltolan tilalle ottaisin kenet tahansa seuraavista: Immonen, Aaltonen (kyllä vain), Suomela ja varauksin Pesonen. Mutta uskon Peltolan olevan silti lähimpänä kisapaikkaa, ja tämä on veikkausta, ja veikkaukseen ei pidä koskaan tunnetta sotkea.
- Eeliä ei ole varaa jättää ulos, ja oikeastaan, ei tuolla ole edes Eelin tasoista pelaajaa muutenkaan offensiivisesti tarjolla. Jätkä omistaa kuitenkin melkoisin syöttötaidonkin.

Heiskanen - Lepistö
Hietanen - Ohtamaa
Kukkonen - Jokipakka
Lehtonen - Lajunen

- Ehdottomasti toivon Heiskasen tuolla olevan.
- Olisi hulluutta olla ottamatta Hietasta, ja kun yhtään kieltäytymistä ei ole kuulemma tullut, niin silloin Hietasen on vain pakko olla mukana.
- Tuolla vois hyvin olla Koivisto, mutta nyt jää ulos.

Koskinen
Rämö
Metsola

- Itse haluaisin Metsolan tilalle Kilpeläisen, koska Kilpeläinen on parempi maalivahti. Mutta uskon silti, että Metsola valitaan ennen Kilpeläistä, kun Kilpeläistä hieman syrjitty maajoukkueen suhteen (Niin kun noin yleensä, tällä kaudella Eerolla yksi peli enemän, kun Metsolalla maajoukkueessa).
- Rämö voi kaapata ykkösvahdin paikan, mutta hyvin epätodennäköistä lyhyessä turnauksessa ja kyllähän Koskinen onnistuu.

Oma arvauslippuni on tämä, ei se joukkue, jonka minä Peyonchangiin lähettäisin, mutta se joukkue, minkä uskon Marjamäen sinne lähettävän.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Täällä ollaan ihan tosissaan vielä valitsemassa Tolvasta kisakoneeseen ?

Voihan se olla että Marjamäki ottaa sen mukaan ylimääräisenä jokerikorttina mutta kaukaloon ei ole kyllä mitään asiaa jos ei tehoja rupea löytymään
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Täällä ollaan ihan tosissaan vielä valitsemassa Tolvasta kisakoneeseen ?

Voihan se olla että Marjamäki ottaa sen mukaan ylimääräisenä jokerikorttina mutta kaukaloon ei ole kyllä mitään asiaa jos ei tehoja rupea löytymään
Kai niillä JuuroHockiTuurin näytöillä jotain merkitystä on, eikös tuo Karjalassa tehnyt ihan ok tehot? Uskon kyllä että valitaan, vaikka tosiaan huolestuttavan hiljaista on tainnut viime ajat olla.

Mihin aikaan tuo joukkue julkistetaan?
 
Erot on pieniä kun pelaajia valitaan mutta ainoa ehkä vitutus tulee jos Kukkonen on kisoissa.

Ja ehkä toivoisin rohkeita valintoja. Just esim. Heiskanen tai jopa Vesalainen.

Myös jos valittaisiin pelaajia jotka on liekeissä eikä niitä jotka oli viime kaudella liekeissä niin olisi hyvä.
 

Neon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heiskanen olisi toki mukana ilman loukkaantumista. Olkapäävamman kanssa ei ole mitään järkeä noihin karkeloihin lähteä, kun kamppailupelaaminen ei luonnistu. Kuten THF:ssä mainitsivat, yksittäinen peli menisi, koko turnaus ei.

Ykkössentteri meiltä puuttuu. Kontiolasta ei vain ole, mutta Konnahan sen paikan ottaa. Siinä jäädään heti vajaaksi muista. Voi olla, että porukka jakaantuu myös liikaa kahteen hyökkäävään/puolustavaan ketjuun. Mielelläni näkisin vauhdikasta, laadukasta hyökkäyspeliä neljältä ketjulta 60 minuuttia per ottelu. Roolitus sitten erikoistilanteisiin. Fakta on, että materiaali ei tähän riitä.

Btw, Ruohomaan ottaisin ehdottomasti mukaan. Ilman värilaseja, kuuma pelaaja. Potentiaalia nousta ratkaisurooliin, jos/kun Kontiola floppaa.

Koiviston Miikan puolustuspelistä oli jollakin epäilyksiä. Tällä kaudella ollut omassakin päässä erittäin hyvä. Pelisilmä ja sijoittuminen hyvällä tasolla, siihen vielä koko ja kamppailuvalmius jotka ovat hyvällä tasolla. Oli vielä jonkin aikaa sitten Kärpissä eniten AV-aikaa pelannut pakki, liekkö sitä edelleen.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Heiskanen olisi toki mukana ilman loukkaantumista. Olkapäävamman kanssa ei ole mitään järkeä noihin karkeloihin lähteä, kun kamppailupelaaminen ei luonnistu. Kuten THF:ssä mainitsivat, yksittäinen peli menisi, koko turnaus ei.

Ykkössentteri meiltä puuttuu. Kontiolasta ei vain ole, mutta Konnahan sen paikan ottaa. Siinä jäädään heti vajaaksi muista. Voi olla, että porukka jakaantuu myös liikaa kahteen hyökkäävään/puolustavaan ketjuun. Mielelläni näkisin vauhdikasta, laadukasta hyökkäyspeliä neljältä ketjulta 60 minuuttia per ottelu. Roolitus sitten erikoistilanteisiin. Fakta on, että materiaali ei tähän riitä.

Btw, Ruohomaan ottaisin ehdottomasti mukaan. Ilman värilaseja, kuuma pelaaja. Potentiaalia nousta ratkaisurooliin, jos/kun Kontiola floppaa.

Koiviston Miikan puolustuspelistä oli jollakin epäilyksiä. Tällä kaudella ollut omassakin päässä erittäin hyvä. Pelisilmä ja sijoittuminen hyvällä tasolla, siihen vielä koko ja kamppailuvalmius jotka ovat hyvällä tasolla. Oli vielä jonkin aikaa sitten Kärpissä eniten AV-aikaa pelannut pakki, liekkö sitä edelleen.

Ruohomaa ja Koivisto ovat Liigassa toki monikäyttöisiä ja parhaimmillaan jopa dominoivia, mutta pärjääminen arvokisoissa on asia erikseen. Ei Koiviston pelaaminen EHT:lla ole mitenkään vakuuttanut kummassakaan päässä eikä Ruohomaakaan ainakaan Moskovassa miltään sateentekijältä vaikuttanut. Koivisto toki on ihan siinä kinthaalla eikä Ruohomaankaan paikka ylimääräisenä hyökkääjänä mikään täysin poissuljettu ajatus ole.

Se pitää nyt vain hyväksyä, että perinteistä ykkössentteriä meillä ei ole, vaan mennään neljällä tasaisella sylinterillä. Muuta vaihtoehtoa ei oikein ole. Kontiola kuitenkin pyörittää ykkösylivoimaa laadukkaassa KHL-joukkueessa, mikä ei ihan jokaiselta jannulta onnistu. En silti usko Kontiolan mitenkään häikäisevän, sen verran kehnoa oli pelaaminen syksyllä maajoukkueessa.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täällä ollaan ihan tosissaan vielä valitsemassa Tolvasta kisakoneeseen ?

Voihan se olla että Marjamäki ottaa sen mukaan ylimääräisenä jokerikorttina mutta kaukaloon ei ole kyllä mitään asiaa jos ei tehoja rupea löytymään

Kyllähän Tolvasen valinta kisajoukkueesen pitäisi olla itsestäänselvyys, vaikka viime aikoina onkin ollut vähän hiljaisempaa. Ei Euroopasta niin montaa maalintekijää löydy, etteikö Tolvanen mahtuisi mukaan.

Sen sijaan jo valmiiksi pelottaa, että Ville Lajusen nimi löytyy kisajoukkueesta. Jokereissa ei varmasti kukaan ole jäänyt kaipaamaan, omassa päässä täysi katastrofi ja hyökkäyspäässä ampuu metrikaupalla ohi. Jos rightin pakkeja pitää väkisin saada mukaan, niin Janne Hietanen pitäisi ehdottomasti valita ennen Lajusta.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ja marjamäkimäistä listaa rinkiin:

MV
Koskinen
Rämö
Metsola

P
Lepistö-Hietanen
Heiskanen-Jokipakka
Lehtonen-Ohtamaa
Kukkonen-Vi. Lajunen

H
Junttila-Kemppainen-Hartikainen
Tolvanen-Kontiola-Osala
Savinainen-Koskiranta-Pyörälä
Manninen-Ja. Lajunen-Anttila

Jos Korpikoski on pelikykyinen, niin noussee Savinaisen tilalle. Jos Kontiola ei puolestaan pysty osallistumaan, niin Ruohomaa lähinnä tilalle. Tällaisessa tapauksessa toki toivoisi Immosen pyörtävän päätöksensä, kun olisi 1-2 sentterin roolia tarjolla. (Immosen toki ottaisi ilman Konnan loukkaantumistakin mukaan.)
 

Krug#47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins
yllä esittelemä lista lienee varsin lähellä totuutta, kun unohdetaan kärppähöperehtimiset. Hakanpää ei ole mukana missään nimessä. Koivisto sillä hilkulla, mutta jäänee ulos. Ja Ruohomaa jäänee ulos joukkueesta, korkeintaan ylimääräiseksi hyökkääjäksi voisi ajatella, mutta tuskin siihenkään rooliin. Sentterit: Kontiola, Kemppainen, Koskiranta, Lajunen.

Ja mitä tulee Vesalaiseen tai vaikka Antti Suomelaan tai Ville Meskaseen, niin Liiga-dominoinnista on vielä aika pitkä matka Leijonien arvokisajoukkueeseen, varsinkaan ilman maajoukkuenäyttöjä.
Itsekkin uskon Hakanpään ja Koiviston jäävän ulos mutta ovat kyllä mielestäni kaksi parasta vaihtoehtoa pois jäävistä. Ruohomaata pidän jopa aika varmana valintana mutta uskon olevan lähtökohtaisesti kokoonpanon ulkopuolella. Omaa kuitenkin mielestäni suuremman pisteidenteko potentiaalin kuin Koskiranta jolla on alla vähän vaikea kausi seura- ja maajoukkueessa. Seurannut ska:n pelejä viime aikoina katsomon puolelta kun taas Ruohomaa on kovassa iskussa kotoisessa liigassa. Sarjojen tasoero on kyllä kova mutta se kyllä näkyy pelissä kun jollakin on tullut onnistumisia ja toinen vähän puristaa mailaa kun viime aikoina on ollut vaikeaa.
Suomen joukkueessa on paljon hyviä kahdensuunnan hyökkääjiä mutta luontaisia tehomiehiä hyvin vähän, tästä syystä toivon että vähintäänkin varalle otetaan joku kovassa lennossa oleva pisteiden tekijä. Rohkeassa koukeilussa yhden hyökkääjän kohdalla ei mitään menetä siinä vaiheessa kun kaksi miestä voi pitää katsomossa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Eihän Tolvasen valitsemisesta pitäisi mitään väittelyä käydä, vaikkakin tahmea kausi nyt menossa tuon syksyn hurjastelun jälkeen. Heiskaselle sattui ikävään paikkaan tuo loukkaantuminen. Ei kisakoneessa. Vaikka runko nyt aika hyvin selvillä on, niin aiina näihin valintoihin vähintään yksi pommi mahtuu. Voisiko se kuitenkin olla Juhis tai Immonen? Noh kahden tunnin päästä nähdään ja kuullaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Eihän Tolvasen valitsemisesta pitäisi mitään väittelyä käydä, vaikkakin tahmea kausi nyt menossa tuon syksyn hurjastelun jälkeen. Heiskaselle sattui ikävään paikkaan tuo loukkaantuminen. Ei kisakoneessa. Vaikka runko nyt aika hyvin selvillä on, niin aiina näihin valintoihin vähintään yksi pommi mahtuu. Voisiko se kuitenkin olla Juhis tai Immonen? Noh kahden tunnin päästä nähdään ja kuullaan.
Kyllähän sitä tosiaan uskoisi ainakin yhden pommin mahtuvan julkaisuun. Voisiko se sittenkin olla Kontiolan tiputtaminen kisakoneesta? Vedetään sentterikalustolla Kemppainen-Koskiranta-Osala/Manninen-Lajunen... Kontiolan hidas pelaaminen ei enää tänä päivänä meikäläistä oikein sytytä...ainakin ylivoimalla Konnan peli oli ihan liian hidasta ja mielikuvitusköyhää. Veikkaan ettei ole tehnyt hääppöistä tulosta ylivoimalla KHLssa.
 

nikozwan

Jäsen
Erot on pieniä kun pelaajia valitaan mutta ainoa ehkä vitutus tulee jos Kukkonen on kisoissa.

Ja ehkä toivoisin rohkeita valintoja. Just esim. Heiskanen tai jopa Vesalainen.

Myös jos valittaisiin pelaajia jotka on liekeissä eikä niitä jotka oli viime kaudella liekeissä niin olisi hyvä.

Tämä oli kuin omalta näppikseltä, Kukkosta myöten. Ei enää Lassea kiitos. Juhis olisi toinen painajainen, mutta nyt ei taida sitä pelkoa sentään olla...
 

Neon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lassen tulee olla kisakoneessa, ei kahta puhetta. Kotisohvalta sitä henkistä merkitystä on vaikea nähdä, on vain uskottava mitä ne ammattilaiset siellä puhuu. Edelleen alivoimalla Suomen parhaimmistoa. Kehnohkon alkukauden jälkeen parantanut viime peleissä kuin sika juoksuaan. Kapteenistossa olympiakisoissa. Pieni rooli 5v5 pelissä, jonka vuoksi Leppä taitaa kantaa C-kirjainta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös