Joukkueen rakennus kaudelle 2017–2018

  • 310 544
  • 1 066

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Pakaris Iiroko on siis kengittu Edmontonista AHL:ään ja ei ole enää Edmontonin listoilla? Nyt tästä loppukaudeksi KalPaan hengennostattaja.

Edmonton laittoi Pakarisen waivers-listalle ja kun kukaan ei sieltä poiminut, on SuKiKan mies pelannut joulukuun Bakersfieldissa samalla tavalla kuin Puljujärvi alkukaudella. Tosin sillä erotuksella, että Pakarinen on tahkonnut pisteitä toistaiseksi kovemmalla tahdilla.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Pakarisella lienee yhden suunnan sopimus, joten ei varmastikaan ole Eurooppaan paluu ajankohtainen vielä tällä kaudella.
 

Uncle Ben

Jäsen
Taitaa liittyä enemmän tähän joukkueen rakentamiseen, joten jatketaan täällä..

Voisikohan tässä olla vielä mahdollista nähdä yksi ulkomaalaisten vaihto? Jerry D'Amigo on nimittäin alittanut Kuopiossa kaikki odotukset. Eilen oli pitkästä aikaa vähän enemmän esillä, mutta kun sitä onnistumista ei tule, niin sitä ei vain tule. Jospa ympäristö on vain hänelle väärä? Tampereella D'Amigo tuntui ainakin tapaninpäivän aikaan nauttivan edelleen ainakin jonkinmoista suosiota tupsukorvakannattajien leirissä. Tulostakin syntyi siellä pelatessaan eri tahtiin kuin tällä surullisella Savon reissulla. Voisiko se olla kaikkien osapuolten kannalta hyvä vaihtoehto, jos D'Amigo kiekkoili loppukauden Ilveksessä? Se kun tuntuu olevan hänelle parempi ympäristö.

Minusta D'Amigo aloitti ihan hyvin, mutta kieltämättä nyt loukkaantumisen jäljiltä palattuaan hän on ollut aika vaisu. Siinä mielessä jonkinlainen vaihto vielä tän kauden aikana voisi tullakin kysymykseen. Vähän kuitenkin epäilen, että tuota oikeasti tulisi tapahtumaan, eikä hänestä nyt ainakaan noin vain kannata luopua, jotain käypää olisi siinä tapauksessa löydettävä tilalle.

Sinällään mielenkiintoista nähdä vieläkö jotain pelaajaliikennettä tän kauden aikana tulee tapahtumaan. Kun tuo siirtoraja on tällä kaudella vasta helmi-maaliskuun vaihteessa, niin kaikenlaista ehtii vielä siihen mennessä tapahtua. Juuri nythän ei oikeastaan mitään pakottavaa tarvetta pelaajahankinnoille ole, mutta toisaalta joku paha loukkaantuminen voisi nopeastikin tilannetta muuttaa.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Ei ole KalPaan huhuttu, mutta Lukko-osiossa on huhun asteella, että Peter Tiivola ei jatkaisi joukkueessa ensi kaudella. Ei ole se KalPan kaipaama ykkössentteri, mutta ensi kaudeksi voisi olla palanen Kapasen näköistä joukkuetta. Täksikin kaudeksi mieluusti näkisin KalPa-paidassa varsinkin kun näitä vajaita rostereita on joutunut katselemaan. Menisi mielestäni hyvin tuohon Kantolan ja D'Amigon keskelle. Sepokki voisi mielestäni juonia Nuutisen kanssa.
 

KalPan toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eiköhän treidata Lukka Sporttiin loppukaudeksi vaihtokaupalla Gröndhaliin jos se kerran on tänne tulossa jokatapauksessa. Minua alkaa pikkuhiljaa tympimään tuo Lukan 80 prosenttinen pelailu.

Pelaa omaa päätä jotenkin laiskasti ja yyveelläkään ei tee oikeastaan muuta kuin antaa ylikoviasyöttöjä toisinaan mitä muut ei saa kiinni. Vituttaa kun ei pelaa enää täysillä!
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eiköhän treidata Lukka Sporttiin loppukaudeksi vaihtokaupalla Gröndhaliin jos se kerran on tänne tulossa jokatapauksessa. Minua alkaa pikkuhiljaa tympimään tuo Lukan 80 prosenttinen pelailu.

Pelaa omaa päätä jotenkin laiskasti ja yyveelläkään ei tee oikeastaan muuta kuin antaa ylikoviasyöttöjä toisinaan mitä muut ei saa kiinni. Vituttaa kun ei pelaa enää täysillä!
Elähän nyt. Lukka tärkeä pala puolustusta ja maju tason ukkoja. Monia harmittaa kun ei jatka enää KalPassa.

Nojoo. Ei päässyt majuun ja Riikola pääsi ja takataskusss soppari jo Turkuun niin samahan tuo neppailla. Munatonta on touhu ja luulisi Kapasen ja etenkin Tuomaisen kiehuvan nuille esityksille. Harmi kun ei ole muita rightin pakkeja miehistössä.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Leskinen ykköspariin ja Lukka pienemälle peliajalle kolmospariin.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
16 peliä runkosarjaa jäljellä. Kiehtovaa seurata, saadaanko tuohon joukkueeseen vielä joku vahvistus hyökkäykseen hankittua ennen siirtorajan umpeen menoa, tai yritetäänkö sellaista hankkia, muutenkin kuin että odotetaan että Juakko saa kenkää KHL:stä. Mikäli oikein muistan niin Wilsonin tulon jälkeen mainittiin, että pelivaraa vielä jäi ja että suht aktiivisesti markkinoita seulottiin. Ymmärrän hyvin sen ettei vielä ole mitään kuulunut, kun peli on kulkenut suht mallikkaasti ja loukkaantumisilta on enimmäkseen vältytty. Tarjonta ei myöskään varmasti ole erityisen ylitsevuotavaa, mutta tyhjennysmyynnit lähestyvät taas ja yksi jos toinenkin pyrkii niiden(kin) kautta osakkeitaan parantamaan.

Jääkööt tältä erää sikseen kärpät ja tepsit, verraten jo KalPan tämän hetken pahimpia kilpakumppaneita kuten Pelicansia ja SaiPaa, KalPalta ikävä kyllä vähän puuttuvat Kangasniemen ja Nättisen kaltaiset "huippuyksilöt", Ässien tällä hetkellä saikuttelevasta Dominaattorista puhumattakaan. Tilanne on itse asiassa hieman outo viime vuosia tarkastellen, "aina" on ollut Kerästä tai Birneriä tai Ruohomaata. Sebok kantaa kultaista kypärää ja Aku Ruuttu on iskenyt todella komeat 14 maalia, Nuutisen Mikko on suorittanut viime kuukauden todella kunnioitettavasti. Maalejahan joukkue on tehnyt lähes yhtä paljon kuin juuri vaikka SaiPa ja meriittinsä on jatkoa ajatellen siinäkin, että tehot ovat jakaantuneet tasaisemmin koko joukkueen kesken.

Silti hyökkäys on nähdäkseni KalPan selkeä heikkous niin kutsuttuihin tosipeleihin lähdettäessä ja sitä vahvistusta kyllä mielellään katselisi, olisi se sitten laita- tai keskushyökkääjä, jälkimmäiselle nyt varmaan on paljon enemmän tarvetta. Komea suoritushan pudotuspelipaikkakin itsessään on miehistöön ja kauden lähtökohtiin katsoen, mutta oletusarvoisesti playoffeihin ei lähdetä häviämään yhtään sarjaa ja siksi viime hetken panostus olisi luultavasti paikallaan, vaikka KalPa onkin voittanut pelejä kovimpiakin joukkueita vastaan. Voihan silti olla, että puolustuksen kautta mennään ja rukoillaan, ettei kukaan vakiokuusikosta ota osumaa.
 
Viimeksi muokattu:

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Kyllähän joukkue nykyisellään (ja ilman pahempaa loukkaantumissumaa) taistelee jo ihan kivoista sijoituksista, mutta jos tosissaan halutaan kannu Kuopioon, niin se vaatisi täysosuma-sentterin naaraamista siirtorajalla. Periaatteella Lee Sweatt 2010 (toki puolustaja hän, mutta ajatuksen periaatteena kokoonpanosta puuttuva runkopalanen).

Luostarinen-Sebok-Ikonen-Vainiola ei nimittäin tule riittämään kun aletaan vääntää tosissaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tuossa kahtelin nuiden pudotuspeliviivan alla olevian joukkueiden pelaajistoa niin kyllähän tuoltakin voisi yhden tai pari ukkoa napata loppu kaudelle.

KooKoosta kävisi Pitkänen/Björkstrand. Jukureista Budish! Sportista Nenonen tai Vauhkonen voisi olla oiva lisä maalintekovoimaan.

Sitten jos ihan hurjimaan lähtee ja kahtelee tuonne KHL puolelle. Niin sekä Myttysen että Rissasen joukkue tuntuisi olevan ulkona playoffeista. Niin mitenkä olisi paluu Suomeen ja KalPa-nuttuun? Myttysestä nyt on toisaalta turha edes haaveilla mutta Jaakko Rissanen olisi aika mieluinen kotiutus.

Yhtäkaikki. Jos meinastaan edes jatkoonmenosta taistella pudotuspeleissä niin kyllähän tuohon hyökkäykseen pitäisi lisää pisteisiin kykeneviä värväyksiä tehdä. Jerry nyt on ihan kiva, mutta ei tuo kuuta taivaalta.
 

Mazoo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä vähän pitää ujosti toivoa että Sami & Co keksis jonkun villin kortin tuohon maalintekoon. Vaihteeks vaikka just joku mailanäppärä itänaapuri :)
 

Kalakukko

Jäsen
Vaikea nähdä erityisen pitkää playoff-kevättä Kuopiossa, vaikka onhan joukkue pelannut alun jälkeen aivan yli odotusten. Maalivahtipeli on ollut erinomaista ja pakiston pelaava kuusikko on yksi KalPan modernin historian parhaista, ellei jopa paras. Vielä kovempi se olisi, jos kaikki pelaisivat logolle kauden loppuun asti.

Ongelma on siinä, että särkymävaraa puolustuksessa on tasan nollan pelaajan verran. Mäkisestä ei taida olla stunttaamaan edes hajavaihtoja. Jos kuvitellaan KalPan yltävän puolivälieriin asti, mitä arvelette, pyrkiikö vastustaja hyödyntämään KalPan puolustuksen kapeutta vai ei? Kovin mielellään tuohon ottaisi sen Perse-Arskan Vaasasta jo tälle keväälle, jos hän kerta on KalPaan jo sopimuksen ensi kaudesta tehnyt.

Toisekseen, KalPa ottaa tukkapöllyä kilpailijoihin nähden hyökkäyksen kärkiosaamisen suhteen. Tämä on osin ymmärrettävää viime kevään joukkopaon ja pienten resurssien takia, mutta kyllähän esimerkiksi kolmikko Tavi, D'Amigo, Kantola vetelee kiistatta alle odotusten. Pelaajat on hankittu kärkirooleihin, mutta jokaisella heistä pistekeskiarvo on komeasti alle 0.5 pinnaa per peli. KalPahan on tehnyt liigassa 2. vähiten maaleja ja silti se kamppailee paikasta kuuden joukkoon. Uskomatonta sinänsä.

Kyllähän semmoinen ykkössentteri auttaisi kovasti etenkin tuohon surkeahkoon ylivoimaan. KalPan kultakypärä ja toisen ylivoiman pyörittäjä Sebok on saalistanut tällä kaudella 7+14=24 tehot, mutta ylivoimalla näistä on peräisin vain 2+3. Toinen kärkisentteri, Luostarinen on tehnyt ylivoimalla 2+5. Vertailun vuoksi: HPK:n Palve on painanut tähän mennessä 24 pinnaa ylivoimalla.

En tiedä onko seuralla pelaajabudjetissa varaa, mutta mielelläänhän tuohon pari ukkelia ottaisi lisää. Toisaalta tulevista playoff-tuloistakaan on huono "lainata", sillä pahimmassa tapauksessa KalPa saa playoffseista tuloja vain yhdestä säälien kotiottelusta ja seura on tainnut jo nykyiseenkin joukkueeseen budjetoida playoff-tuloja. Ehkä pitää vain toivoa KalPalta ja KalPaan liitetyiltä pelaajilta lyhyttä ja tasapaksua kevättä, että tulevaan kauteen päästäisiin paremmista lähtökohdista kuin tähän sesonkiin.
 
Viimeksi muokattu:

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Onkohan Kalpa millä intensiteetillä vahvistuksia loppukaudeksi naaraamassa? Tästä olis hyvä saada selkoa joukkueen johdon suunnalta. Tilanne loukkaantumisten suhteen on tällä hetkellä hyvä, joten aivan pakottavaa tarvetta ei ole. Wilsonin tulen jälkeen Saksman ainakin kommentoi, että vielä roposia taskussa olisi.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Onkohan Kalpa millä intensiteetillä vahvistuksia loppukaudeksi naaraamassa? Tästä olis hyvä saada selkoa joukkueen johdon suunnalta. Tilanne loukkaantumisten suhteen on tällä hetkellä hyvä, joten aivan pakottavaa tarvetta ei ole. Wilsonin tulen jälkeen Saksman ainakin kommentoi, että vielä roposia taskussa olisi.

Paljon varmasti riippuu siitä roposten määrästä. Maalivahtitilanne on ainoa, joka ei lisäpanostusta tarvitse.

Puolustus on tällaisenaan resursseihin nähden hyväksyttävä, mutta ei kestä yhtäkään loukkaantumista. Mäkisen pelituntuma on mitä on, samoin kuin pelillinen anti. Onko sopimukseen kirjattu, että missään nimessä ei Iisalmessa voi käydä tuntumaa hakemassa vai onko siellä Koponenkin koettu paremmaksi puolustajaksi?

Hyökkäys kärsii henkilökohtaisen taidon puutteesta, vielä tässäkin vaiheessa olevasta hämmästyttävän huonosta ketjukemiasta, sekä pelitavallisesta ennalta-arvattavuudesta ja näiden yhdessä luomasta heikosta ylivoimasta. En tiedä miten tuota yhdellä pelaajahankinnalla korjattaisiin. Rissanen silti tervetullut.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Se on muuten Kunlun Red Starin kausi paketissa. Siellä alkoi siis yhdellä Jaakolla kesäloma, mietin vaan...
Ei tule Suomeen, jos haluaa maksimoida verohyödyn.
 

Uncle Ben

Jäsen
Tota Rissasen sopimustilannetta tossa vaan funtsin. Eliteprospects tulkkasi vissiin niin, että Rissanen teki kahden vuoden sopimuksen Vityaziin, joka sittemmin siirtyi Kunluniin, kun Rissanen ja Myttynen vaihtoivat keskenään paikkaa. Eliteprospects - Jaakko Rissanen siis näyttää, että Rissasella olisi sopimus myös ensi kaudesta.

KHL-sivusto kuitenkin kertoo, että Rissasen sopimus päättyisi tähän kauteen, 30 April 2018.

Kunlun Red Star (Beijing) | Team players : Kontinental Hockey League (KHL)

Lähinnä siksi tuota mietin, että jos sopimus Kunluniin olisikin jatkunut ensi kaudella, niin sitten voisi olla vaikeampaa käydä ”välissä” pelaamassa jossakin muualla. Mutta jos sopimusta ensi kaudesta ei ole, niin sitten voi paremminkin olla mahdollista pelata keväällä vielä jossakin muualla. Tuskinpa KalPassa kuitenkaan.

Onkohan Kalpa millä intensiteetillä vahvistuksia loppukaudeksi naaraamassa? Tästä olis hyvä saada selkoa joukkueen johdon suunnalta. Tilanne loukkaantumisten suhteen on tällä hetkellä hyvä, joten aivan pakottavaa tarvetta ei ole. Wilsonin tulen jälkeen Saksman ainakin kommentoi, että vielä roposia taskussa olisi.

Jaa-a, enpä toki tiedä, mutta jotenkin itse veikkaisin, että pelaajamarkkinoita tietty seurataan, mutta ehkäpä nyt otetaan aika rauhassa ja katotaan mikä loukkaantumistilanne on sitten vielä lähempänä siirtorajaa.
 

Lorenzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vittu tänne ketään tuu!
Alkaa kyllästyttämään tämä joka vuotinen lupailu lisä hankinnoista ja sitten lopulta ei hommatakaan ketään.
Ja näin näyttäisi taas tapahtuvan.
Tällä hetkellä tuon ykkössentterin tarve olisi oikeasti kova ja hyvän sentteri hankinnan myötä voisi olla jopa hyvätkin mahdollisuudet päästä suoraan ja pärjätäkin play offeissa. Mutta eiköhän sitä parin viikon päästä olla viisaampia...ilman sitä ykkössentteriä. Ja tästä aiheutuneesta vitutuksesta minä ainakin muutan Jyväskylään ja alan kannattamaan Kärppiä!
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Eli kannattajia huijataan taas. KIITOS KALPA!
 

HokiHero

Jäsen
Onhan se vähän surullista että KalPa on tehnyt toiseksi vähiten maaleja koko liigassa. Ylivoiman ollessa myös häntäpäässä olisi helppo vetää johtopäätös vahvistuksen tarpeesta. Ylivoimaa kuitenkin tulee keskimääräistä enemmän jolloin sen ollessa kunnossa hyöty olisi keskimääräistä suurempi vielä kun merkitys keväällä korostuu. Nyt kun Ruuttu on poissa ei kentällä taida olla yhtäkään joka olisi tehnyt yli 10 pistettä ylivoimalla tällä kaudella..
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
Vähän jännä että odotellaan vähän tarkoituksella Rissasta/Myttystä, ja sitten kun olisi paikka niin ei olekaan rahaa tarpeeksi tarjota. Ihan kuin tuo ei olisi ollut tiedossa jo aiemmin? Kyllä se sentteri olisi ollut hyvä hommata jo paljon aiemmin tuon Amigon sijaan.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Kyllä se sentteri on pakko saada, vuoristorata Sebok ei voi vielä ottaa liiderin roolia eikä sitä voi yksin kaataa 19vuotiaan Luostarisen niskaan.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Kyllä se sentteri on pakko saada, vuoristorata Sebok ei voi vielä ottaa liiderin roolia eikä sitä voi yksin kaataa 19vuotiaan Luostarisen niskaan.
En tiedä onko sen hankinnan oltava sentteri mutta maaleja tekevä hyökkääjä ylipäätänsä olisi se mitä nyt kaivattaisiin.
Se nyt on selvää ettei kukaan pelaaja(Rissanen) vapaaehtoisesti menetä tässä tapauksessa kymmeniätuhansia ellei mestaruussaumat ole todelliset, jota ne eivät tänä keväänä ole ellei hankintoja tule.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös