Osallistu Telian Liiga-tuotteen kehitykseen – sana on vapaa!

  • 769 212
  • 5 070
Tila
Viestiketju on suljettu.

Telia

Jäsen
Pari toivetta.

1. Näytetään pelin jälkeen tapahtuvat "after show:t". Ässien peleissä on ainakin pari kertaa katkaistu lähetys ennen show:ta. Ei haittaa itseä, mutta perheen pienimmät niitä odottavat voittopelin jälkeen, kun ovat hallillakin nähneet.
Käsittääkseni näitä on muillakin joukkueilla.
2. Vastataan asiakaspalautteeseen. Oli toki odotettavsissa, että en tule mitään vastausta saamaan, kun nykyisen palvelutarjoajan sivuilla luki, että näihin ei välttämättä vastata.

Lähetyksen sisältö ja muut systeemit varmasti tarkentuu hieman myöhemmin, mutta tämäkin on toki hyvä pointti. Lehdistötilaisuuksia on myös paljon toivottu, joten toivottavasti tällaisia elementtejä saadaan mukaan lähetykseen. Näistä on ainakin ideat nyt poimittu talteen :)

Asiakaspalautteisiin toki vastaillaan aina. Oli sitten kyseessä julkinen palaute somessa tai jonkinlainen privaattiviesti, niin kaikki käsitellään. Käydään täälläkin avointa keskustelu ja sama tilanne myös sosiaalisen median puolella. Kyllähän jatkuva vuoropuhelu vie yhteistä tavoitetta eteenpäin, että saadaan kaikkien kannalta paras mahdollinen kiekkokokemus luotua.

Niko / Telia
 

Telia

Jäsen
Jos olette tekemässä Telia sovellusta, niin panostakaa sen tekniikkaan.. Huonon esimerkin löytää kun katsotte Viaplay -sovellusta. Kiekko nykii vaikka olis minkälainen nettiyhteys tai televisio käytössä.

Myös NBA tyyliset "follow your team" -katselupaketit tai pelkät vieraspelit ois mukava juttu meille kausikorttilaisille, jotka olemme joka kotipelissä hallilla.

Meillä on tällä hetkellä Telia TV mobiilipalvelu, jolla voi katsella erilaisia tv kanavia. Tuo toimii älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneen kautta. Siitä pystyy Apple TV:n tai Chromecastin avulla peilaamaan kuvan myös isolle tv ruudulle.

Katselupakettien osalta on tarkoitus tarjota ihmisille mahdollisuuksia itse päättää, että mitä haluaa katsoa. Tarkkaa tietoa paketeista ei vielä ole, mutta täällä on esitetty paljon hyviä toiveita yksittäisten pelien ostamisesta ja mahdollisuudesta hankkia vain oman joukkueen pelit yms. Kyllähän joustavuus on tätä päivää ja paketteja pitäisi olla erilaisia vaihtoehtoja tarjolla.

Niko / Telia
 
Yksi iso asia: HIDASTUKSET!
Olisi kiva jos hidastuksista näkyisi edes kiekko. Tai jos niitä hidastuksia edes näkyisi kaikista kiinnostavista tilanteista. Tällä hetkellä tilanne on naurettava.

Ja se kuvanlaatu. Varsinkin koosteissa on parannettavaa.

Sitten yksi iso asia mikä itseä ärsyttää todella paljon: jos playoffeissa tai jossain tulee iso maali esim. jatkoajalla niin usein kuvataan sitä maalivahtia joka on päästänyt kiekon maaliin. MIKSI?!

Näissä kun parannetaan niin hienoa :)

Ja siis edellä mainitut kritiikit on siis nykyiselle toimijalle, seuraava jos näitä parantais niin avot.
 
Tämän päiväinen KalPa - HIFK on ollut kyllä todellinen pohjanoteeraus kameratyöskentelyn osalta. Joka helvetin tilanne lähikuvana on pelkkää pikselimössöa ja kamera armottomasti myöhässä, mahdoton tuosta kattokamerasta sanoa mitä niissä nyt oikein sitten tapahtui. Toivottavasti palvelun uudistuessa oltaisi lähempänä änäriä.
 

tii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parannusta nykyiseen toimijaan nähden

4. Kelaus&kirjan merkki
- Jälkilähetyksessä nykyisellä toimijalla vaikka kuinka paljon tyhjää. Aloitus pelin lähetyksen alusta
- Kirjanmerkin laittamis mahdollisuus ja pelin jatkaminen kirjan merkistä olisi kiva

Lisäyksenä: Nykyinen tapa valita oikea kohta lähetyksen jatkamiselle liukuvalitsimen avulla on todella kökkö.

Kun peliä aloittaa katsomaan myöhässä, niin joutuu mykistämään äänet ja peittämään kädellä ruudun kun yrittää liu'uttaa valitsinta pelin tai seuraavan erän alkuun. Siltä varalta, että osuu erätauon kohdalle niin pitää muistaa peittää yläreunan lisäksi oikee alakulma. Asiaa pahentaa Ruudun tapa jättää tuntitolkulla tyhjää lähetyksen alkuun ja loppuun, jolloin oikea jatkokohta on löydettävä millimetrin murto-osan tarkkuudella. Murphyn lain mukaan siinä tulee sit nähtyä vähintään yks erän alun maali per kelailu.

Saisko Telia lisättyä omiin lähetyksiinsä kohdan, johon vois kirjoittaa numeroin (esim.18.30) mistä ajasta haluaa aloittaa/jatkaa lähetyksen katsomista? Loppuis se ärtymyksen ja kiukun sekainen tarve yrittää osua liukuvalitsimella haluttuun kohtaan. Alkujen ja loppujen tuntitolkulla jatkuvan ylimäärätallennuksen poistaminen ja erien alkujen merkitseminen helpottais toki vähän, mut silti liukuvalitsinta ei sais tarkalleen kohdalleen kuitenkaan.

Huom! Loppuun silti edelleen jonkun verran ylimääräistä tallennusta, niin et näkee lähetyksen loppuvan aina 4h alun jälkeen ni ei tarvi spoilaantua jatkoajoista tms.
 
Viimeksi muokattu:

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Kaukaloäänet! Kun joku lämää tolppaan, siitä tulee kuulua kunnon kilahdus. Ellei Liigan maalit sitten ole outoa materiaalia. Änärissä kilahtaa aina kunnolla. Itseä risoo tämä aivan hirveästi. Myös maaliverkkoa voisi löysätä. Maalit olisivat selkeämpiä ja näyttävämpiä. Esim. takaputkesta tullut kiekko heiluttaisi silti verkkoa ja tuomarilla olisi helpompi työ. Nämä ovat varmaankin Liigan omia asioita.
Hallin mikitys kuuluu kuitenkin Telialle tulevaisuudessa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katselin Ruudusta illan IFK-ottelua ja - oikeasti - satsatkaa hallien/kaukaloiden mikitykseen sekä halliäänien ja selostuksen oikeanlaiseen suhteeseen. Vie paljon "katseluelämyksestä" kun kuvan lisäksi itse tapahtumasta ei välity kuin bunkkeriselostus.
 
Viimeksi muokattu:

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Chromecast-tukihan varmasti löytyy, mutta omana toiveenani on siihen satsaaminen ja kunnollinen testaus.

Tällä hetkellä Ruudussakin tämä tuki tietysti on, mutta viime aikoina ei ole tapahtunut pelkästään tuttua pätkimistä, vaan koko pökäle tuntuu vähän väliä kaatuvan kokonaan johonkin virheeseen. Tähän ei auta kuin pelin uudelleenlataaminen.

Periaatteessa perusasioita, mutta jos tämä hoidetaan kunnolla, saadaan selkeä etu ainakin Ruutuun verrattuna.
 
Tästä on jo varmasti sanottu, mutta kerta kiellon päälle. Rytmittäkää pelien alkamisaikoja. Arkena voi olla hankalaa ja se on ok, mutta näin lauantaina kun on täysi kierros, niin miksei ensimmäinen peli voisi alkaa vaikka jo klo. 14.00. Siitä sitten eteenpäin tasatunnein aina yksi tai kaksi matsia käyntiin. Myös sunnuntaina voisi olla sama juttu, jos hommat saadaan pelaajayhdistysten kanssa sovittua.

En tiedä voitteko tälle enää mitään, kun sopimukset on jo kirjoitettu, mutta sanoinpa vaan.
 

Pikos79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yksi iso asia: HIDASTUKSET!
Olisi kiva jos hidastuksista näkyisi edes kiekko. Tai jos niitä hidastuksia edes näkyisi kaikista kiinnostavista tilanteista. Tällä hetkellä tilanne on naurettava.

Tästä on helppo olla samaa mieltä. Nykyisellään kamerat heiluu juuri väärään suuntaan kun kiekko menee eri suuntaan. Tähän tietenkin vaikuttaa monet asiat niin kameraa käyttävästä henkilöstä kuvauskulmiin ja kameroiden määrään yms. Mutta nykyisellään tuntuu, että näkee lähinnä tuuletukset hidastuksesta. Hidastuksista kyllä löytyy hyviäkin esimerkkejä isommista sarjoista.

Lisäksi jos liiga olisi taipuvainen neuvottelemaan maalin päällä olevan kameran käytöstä lähetyksistä niin olisi melkoinen lisä. Monesti siitä kattokamerasta vain parhaiten näkee mistä ja miten kiekko meni maaliin sekä sen mitä tilanteissa tapahtuu maalin edessä. Se ei minusta ole riittävä peruste, että halutaan suojella esim videotuomareiden työtä tämän kamerakulman käyttämättömyydellä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Lisäksi jos liiga olisi taipuvainen neuvottelemaan maalin päällä olevan kameran käytöstä lähetyksistä niin olisi melkoinen lisä. Monesti siitä kattokamerasta vain parhaiten näkee mistä ja miten kiekko meni maaliin sekä sen mitä tilanteissa tapahtuu maalin edessä. Se ei minusta ole riittävä peruste, että halutaan suojella esim videotuomareiden työtä tämän kamerakulman käyttämättömyydellä.

Tama varsinkin ensi kaudella kun se tilannehuone on tulossa mukaan. Sen jalkeen paatoksenteon pitaisi olla yhteneva joka hallissa jolloin eri metodeja ei tarvitse enaa puolustella edes alitajuisesti
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Leikattu tuosta Jukurit-toimarin haastattelusta

"− Varmasti kuluttajalle tulee erilaisia paketteja ostettavaksi. Olen ainakin käsittänyt, että eri joukkueiden pelit voisi ostaa omana pakettinaan. Mitä olen kuullut, niin TV-kuvan laatuvaatimukset tiukkenevat ja ehkä isoimpana muutoksena Liigan kannalta on se, että kaikki kuva menee yhteiseen keskukseen ja videotuomarointi tapahtuu yhteisestä paikasta, eikä joka paikkakunnalla juosta lähetysautolle, Muotka kertoi."

Tuo tummennettu olisi hyvä jos se näkyy hinnassa. En halua katsoa kaikkia Liigapelejä, minulle riittää Ässien pelit. Niissäkin on ihan tarpeeksi katsottavaa
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Telia Viihteen pitkäaikaisena asiakkaana liityin Telian pyynnöstä kehittämään Liiga-tuotetta. Telia lähettää sähköpostilla erilaisia kyselyjä kehitystiimiin liittyneille asiakkaille ja tämän myötä nykyiset asiakkaat pääsevät vastauksillaan vaikuttamaan tulevaan tuotteeseen.
Viime viikolla sähköpostissa pompsahti kysely nimenomaan tuosta, että millaisia erilaisia paketteja asiakkailla olisi toiveilla saada tarjolle. Vaihtoehtoina oli mm. yhden Liigajoukkueen kaikki pelit, yhden Liigajoukkueen vieraspelit, kaikkien joukkueiden kaikki pelit.
Tuo yhden joukkueen pelit omana pakettina houkuttelee ainakin itseäni.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Viime viikolla sähköpostissa pompsahti kysely nimenomaan tuosta, että millaisia erilaisia paketteja asiakkailla olisi toiveilla saada tarjolle. Vaihtoehtoina oli mm. yhden Liigajoukkueen kaikki pelit, yhden Liigajoukkueen vieraspelit, kaikkien joukkueiden kaikki pelit.

Tummennettu kiinnostaisi ainakin minua eniten. Mielenkiintoista nähdä jos nämä paketit tulevat miten paljon hinnoittelu eroaa esim. yhden joukkueen kaikki pelit vs yhden joukkueen kaikki vieraspelit
 

Janpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
1) Lisää kameroita hallille, voisiko jokaisen hallin kattoon laittaa esimerkiksi etänä ohjattavan kameran -> Tilanteen maalilla näkisi yläviistosta ja aina olisi ainakin siellä vaihtoehtoinen kuvakulma. Myös maalintaakse kamera (joko maalin sisään tai pleksin yläpuolelle). Ei oltaisi pelkkien kulmakameroiden varassa, kun se on aika paljon henkilöstä kameran takana kiinni, miltä kuva tv:ssä näyttää.

2) Pelaajahaastattelut ja lehdistötilaisuudet olisi mielenkiintoisia (esim luurit pelaajalle päähän ja suoraan selostamon kanssa haastikset?)

3) Mikitys kuntoon: Osassa halleista homma on ihan ok tasolla, mutta ei kaikissa.

4) Se tärkein: Toimiva ja sulava kuva kaikille laitteille!


Selostuksesta oli aiemmin valitettu ja pakko kyllä vielä todeta, että Nelonen paransi selostusta todella paljon Urhon pohjanoteerausten jälkeen.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Suunnilleen kaikki alkaa varmaan olla jo sanottu, mutta jos ei ole, niin esitän yhden vienon pyynnön. Edeltäjänne Ruudun tapa puffata omia juttujaan kesken pelin on niin ärsyttävää mainospaskaa, että joku kunnioitus pitäisi olla jo valmiiksi maksavia asiakkaita kohtaan. Irtisanoisin, jos olisi vaihtoehto mistä näkisi puhtaalla ruudulla, vaikka sitten enemmän maksaen. Monopolit ovat hienoja asioita.

Katson nyt jääkiekkoa ja minua ihan oikeasti ei kiinnosta se huominen Lauri Markkasen peli. Totta, kiinnostaa ja aion sen suurella mielenkiinnolla katsoa. Mutta, kun niistä lähetyksistä saa muualtakin tiedon.

Sen ei tarvitse eikä se voi vilkkua ruudussa pitkin lähetystä.

Kuinka paljon te nauratte niissä palavereissanne "tuli taas tälläinen asiakaspalaute, luitteko, mutta ihan sama, koska myynti nousi taas näin paljon tässä kuussa."

Tietotekniikka kehittyy, ehkä saadaan joskus kunnollinen AdBlock myös livelähetyksiin.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
En tiedä onko sanottu tätä vielä, mutta tällä hetkellä ottaa päähän jo aika monetta kertaa tällä kaudella, että kun ei ehtinyt peliä suorana katsoa ja haluaisi sen nyt illan ratoksi katsoa, niin eipä ole Ruudun palvelussa tarjolla, perkele. En tiedä onko tämä yleistä, mutta ainakin nyt HPK:n pelien kohdalla jo aika mones kerta tällä kaudella.

Näyttää sieltä kahden muunkin pelin tallenne puuttuvan tämän päivän kierrokselta. Ne on kuitenkin päättynyt jo yli kolme tuntia sitten.

Eli pelit nähtäville heti niiden päättymisen jälkeen, kiitos.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Mallia kameroiden sijoittelusta ja kuvakulmista voi katsella CHL-finaalista.
 

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Mallia kameroiden sijoittelusta ja kuvakulmista voi katsella CHL-finaalista.

Olin tulossa näin aamutuimaan kirjoittelemaan myöskin tuosta CHL-finaalista, mutta @Vuokralainen olikin jo kiteyttänyt toiveeni. Telia, ottakaa mallia juurikin kyseisen pelin kameratoiminnasta, oli tosi nautinnollista katsoa peliä, verrattuna joihinkin Liiga-peleihin joissa on se 1-3 kameraa ja nämäkin surraa aika staattisesti "yhtä kohtaa".
 

Asplöven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1. Hidastukset
2. Tuki älytelevisiolle ilman Chromecastia tai vastaavaa. LG:lle ja Samsungille ainakin.
3. Nykimätön kuva netin kautta.
 

Eetu

Jäsen
Viive. En tiedä mistä se on kiinni, mutta katson itse otteluita nyt ruudun sovelluksella ja ystäväni wa-ryhmissä näkevät omista vastaanottimistaan peliä pari minuuttia edellä. Samoin otteluissa paikan päällä, jos tapahtuu joku kyseenalainen tilanne, jonka haluan nähdä uudelleen, saan kaivettua puhelimen taskusta, käynnistettyä sovelluksen, valittua ottelun ja tilanne on lähetyksessä vielä edessä.
 

Sporttia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Viive. En tiedä mistä se on kiinni, mutta katson itse otteluita nyt ruudun sovelluksella ja ystäväni wa-ryhmissä näkevät omista vastaanottimistaan peliä pari minuuttia edellä. Samoin otteluissa paikan päällä, jos tapahtuu joku kyseenalainen tilanne, jonka haluan nähdä uudelleen, saan kaivettua puhelimen taskusta, käynnistettyä sovelluksen, valittua ottelun ja tilanne on lähetyksessä vielä edessä.

Tuohon tuskin Teliakaan pystyy vaikuttamaan. Kun katsot urheilua minkä tahansa streamipalvelun kautta, niin viivettä tulee. Kaapelin kautta näkisi melkein reaaliajassa.
 

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers
Tuli tuossa semmonen idea mieleen, kun katson tuota Ässät - HPK -peliä, että nuo videotuomareitten päätökset olisi ihan mukava saada tietoon tilanteiden yhteydessä. Mikä oli maalin hylkäämiseen johtanut syy. Tällä hetkellä noitahan joutuu odottamaan ihan pelin loppuun asti. Katsojalle olisi mielekästä saada perustelut samantien kun päätös on syntynyt, eikä vasta lehdistöhaastattelussa.
 
Tämän päiväisen Ilves-HIFK-mittelön pelikatkolla selostaja Ritari puhui jotakin sarjataulukosta, kuinka Ilves nousisi x-määrän pisteitä päähän Ässistä. Näin sieluni silmin, kuinka ensi kaudella Liigan peli- tai mainoskatkolla näkisimme lähetyksessä "ottelun jälkeisen" sarjataulukon, eli jos sen hetkinen tilanne olisi ottelun lopputulos. Runkosarjan loppuhetkillä tämä olisi, ainakin omasta mielestä, erityisen hyödyllinen ominaisuus.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tämän päiväisen Ilves-HIFK-mittelön pelikatkolla selostaja Ritari puhui jotakin sarjataulukosta, kuinka Ilves nousisi x-määrän pisteitä päähän Ässistä. Näin sieluni silmin, kuinka ensi kaudella Liigan peli- tai mainoskatkolla näkisimme lähetyksessä "ottelun jälkeisen" sarjataulukon, eli jos sen hetkinen tilanne olisi ottelun lopputulos. Runkosarjan loppuhetkillä tämä olisi, ainakin omasta mielestä, erityisen hyödyllinen ominaisuus.
Mielenkiintoinen ajatus, tosin tarvetta tuolle olisi lähinnä runkosarjan lopulla.
Mites huomioitaisiin tasatilanteessa olevat pelit?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös