To 18.1.2018 HIFK - Kärpät

  • 4 309
  • 24

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Noniin, se olisi kauden neljäs kohtaaminen näiden joukkueiden välillä, edellisen kerran joukkueet kohtasivat joulukuun alussa Talviklassikko pelissä, mikä olikin lopulta todella hieno tapahtuma. Tuon Talviklassikon Kärpät voitti jatkoajan jälkeen 3-4. Kärpät on voittanut tähän mennessä kaikki kauden aiemmat kohtaamiset seuraavasti:

18.10 Kärpät-HIFK 5-0
17.11 Kärpät-HIFK 3-2VL
5.12 HIFK-Kärpät 3-4JA

Edellisesä ottelussaan Kärpät voitti tiistaina Ilveksen "helpohkosti" 4-0 ja HIFK voitti tiistaina Ässät kotonaan voittolaukausten jälkeen 4-3. HIFK löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta 6 ja käy siellä omaa taisteluaan todella tasaisessa ryppäässä muutaman joukkueen kanssa. Kärpät johtaa tällä hetkellä sarjaa 8 pisteen erolla ennen Tepsiä. Edellisistä viidestä pelistä HIFK on ottanu 10 pistettä ja Kärpät puolestaan 12 pistettä, eli molemmat joukkueet ovat olleet hyvässä vireessä.

Nämä HIFK pelit ovat kyllä aina todella mielenkiintoisia ja HIFK on vastustajana mieluinen, se pelaa viihdyttävää peliä ja yleensä myös katsomossa tunnelma on hyvä, pelattiin sitten kummalla paikkakunnalla tahansa. Kärpillä otteet ovat viime aikoina olleet hieman ailahtelevia ja erityisesti ylivoima on ollut aivan karmeata katseltavaa jo useamman pelin ajan. Positiivinen asia viime peleissä on ollut kakkoskentä, lähinnä Ville Leskisen ja erityisesti Saku Mäenalasen tehoilu. Mäenalanen on tehnyt tammikuussa tähän mennessä kuudessa pelissä tehot 4+6. Pistepörssin kymmenen kärjestä löytyy yhteensä viisi Kärppäpelaajaa, joten hyvin on siis mennyt senkin suhteen tämä kausi. HIFKsta en osaa sen isommin sanoa..ilmeisesti ovat viime aikoina pelanneet hyvin, ainakin pisteitä on tullut hyvään tahtiin.

Kokoonpanoista tiedetään ainakin se, että Kärpiltä on Teemu Kivihalme pois, hän on mahdollisesti pois koko runkosarjan lopun. Muuten uskon, että kokoonpanossa tuskin mitää isoja yllätyksiä on ja Kärppien osalta maalissa jatkanee viime aikoina hyviä otteita esittänyt Jussi Rynnäs.

Loppuun vielä tulosveikkaus..uskon, että tänäänkin nähdään tiukka taistelu näiden joukkueiden välillä ja veikkaankin, että varsinaisen peliajan jälkeen peli on tasan 2-2..
 
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK esiintyy tänän Nordiksella seuraavassa kokoonpanossa:

Petrell - Nykopp - Jääskä
Thorell - Tyrväinen - Nordgren
Carlsson - Malinen - Sopanen
Ahtola - Mieho - Åsten

Varakas - O'Connor
Kankaanperä - Teppo
Salmela - Kaski
Salmi

Lankinen
(Engren)

Punaisissa paluun tekee Nykopp, mikä on allekirjoittaneelle erinomainen uutinen. Taistelua tulee lisää. Itse ottelusta punaisille ei taida jäädä mukaan kuin kipeät muistot. Tämä siitä huolimatta, että HIFK on onnistunut raapimaan pisteitä viime aikoina kiitettävän hyvin. Mutta jos vertaa vaikka tiistain Ässä-matsiin, niin karvaus tullee olemaan vielä naksun kovempaa. Siinä kyydissä punaisten puolustus on sieraimiaan myöden kellertävässä nesteessä. Erittäin vakuuttavassa kunnossa oleva Lankinen pitänee loppunumerot kuitenkin siedettävinä.

Kärpistä en sano muuta kuin sen, että harmi on ettei Kivihalme pelaa. Itse pidän tavattomasti ja mielestäni yksi Liigan viihdyttävimpiä pelaajia. Virheitäkin tulee, mutta kaveri uskaltaa pelata. HIFK:ssa kannattaa seurata Niklas Nordgrenia (#78). Pieni ja hintelä poikanen, josta aavistelen vielä kasvavan todella viihdyttävä ja dominoiva paketti ainakin Euroopan kentille. Toinen ehdottomasti seurattava on viiksensä ajanut #11, eli William Worthy. Tarjolla on aivan hervotonta camp-huumoria. Ennakkotietojen mukaan tarjolla on ainakin yksi metrin päästä kontillaan seurattu Kärppien maali. Muina ohjelmanumeroina ovat ainakin kaksi koomisen ohi vedettyä avojään taklausta, joista Kärpille poikii makoisa ylivoimahyökkäys.

Tietoa siitä ei ole, onko etäkäppärät kokoontumassa isommalla joukolla tänään? Näin on ainakin takavuosina perinne ollut. Toivottavasti, niin saadaan elämää niin rakkaaseen betoniin - toki Liigan paras joukkue vetänee väkeä muutenkin. Toivotaan viihdyttävää kamppailua ja rukoillaan ihmettä eli edes yhtä säälipistettä.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Perinteisesti niin vaikea Hifk on ollut tällä kaudella yllättävän kesy Kärppiä vastaan. Toki tänään kohdataan ensimmäistä kertaa Nordiksella, joten en niin kauhean yllättynyt tappiosta olisi. Toivotaan ja uskotaan kuitenkin vieraiden voittoon!
Veini kiva nähdä taas pienen tauon jälkeen maalilla.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Kärpille 2-4 voitto Helsingistä, mielestäni ansaitusti. HIFK:lla oli omat hetkensä, mutta Kärpät hyödynsi omat erikoistilanteensa paremmin. Hyvä peli, kiitos siitä myös HIFK:lle.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiukka matsi kuten kaksi edellistäkin kohtaamista. Kärpät on selvästi Liigan pelinopein joukkue, ja varsinkin 1.ketju on pirun hankala pideltävä. IFK:n viisikkopelissä vielä melkoista hakemista kun joudutaan tuollaiseen tempoon. Mielestäni ihan hyvin IFK kuitenkin pysyi Liigan parhaan vauhdissa mukana, ja ehkei Kärpilläkään ollut tänään ihan parasta hyökkäyspeliä. Varsinkin Leskisen kentällä 5vs5-peli oli aika näennäistä pyörimistä. Kärppien YV oli tänään tehokas, ja sillä lähti 3 pojoa Ouluun.

Vanha kulunut klisee sanoo ettei loukkaantumisten taakse voi mennä, ja sinälläänhän se pitää kyllä paikkaansa, mutta O'Connorin tippumisen jälkeen IFK:lta puuttui kaksi erää 3/4 kärkipakeista, ja se ei voi olla näkymättä varsinkin avaus- ja viivapelaamisessa. Jokainen voi miettiä pyörisikö Kärppien peli yhtä sulavasti ilman Koivistoa, Heshkaa ja Hakanpäätä. Ei siinä, kyllä Kärppien pakisto on parempi vaikka IFK:lla olisi tervekkin kuusikko jalkeilla, eli siellä on jo officelta asti hoidettu pakisto priimakuntoon.

IFK:n ''pakkivahvistus'' Kankaanperä oli tänään aivan ulapalla, ekassa maalissa Kankaanperän mies löi maalinedustalta kiekon verkkoon, toisessa Kanki jättää sokkona viivalle ja Kärppien tehopari kiitti ja kuittasi. Kolmannessa AV:lla Kanki lähtee höntyilemään viivaan ja jälleen kiekko maalinedustalta ohi Lankisen. Heti kun vastus vähän koveni, niin Kanki alkoi muistuttaa kokeneen konkarin sijaan sukupuuttoon kuolevaa dinosaurusta.

Viihteellisessä mielessä nämä Kärppä-matsit on hienoa seurattavaa. Pelillisesti Kärpät on mielestäni Liigan viihdyttävin joukkue, ja näissä meidän kohtaamisissa on sopivasti myös tunnetta kaukalossa. Onnittelut Kärpille voitosta.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Hieno ja vauhdikas peli! Menee tämän kauden näkemistäni top 5:seen. HIFK haastoi erittäin vahvasti ja tulee olemaan keväällä kova luu.
 

Ville Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos, tätä keskustelua arvostan, Vastustajan kunnioitusta ja parempi voitti. Kärpät kyllä pelaa raikasta kiekkoa. Itse asunut joskus kauan sitten Vaasassa ja Mikko Manner vaikutti silloin siellä. Hienoa että pärjää ja saa valmentaa hienoa joukkuetta.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oli tasokas peli, jossa liigakärjen ja keskikastilaisen ero tuli aika selvästi näkyviin. Kärpät kiekotteli Hifkin hyökkäyspelin ihan olemattomiin, ja niittasi pelin ylivoimillaan.
Varakas voisi jättää tuon taklailun muille. Tuloksena kun on lähes poikkeuksetta joko ruma niitti, tai sitten ajaa kokonaan ohi.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hieno ja vauhdikas peli! Menee tämän kauden näkemistäni top 5:seen. HIFK haastoi erittäin vahvasti ja tulee olemaan keväällä kova luu.

Tähän sama. Kärpät pyöritti välillä hyvin. Etenkin ykkönen saa pitkiä pyörityksiä aikaan. IFK kuitenkin vastasi ajoittain hyvin ja sai painetta Kärppäpäätyyn. Hyvä oli kotijoukkuekin ja noilla otteilla on keväällä mahdollisuudet haastaa kärkijoukkoon.

Kärpät toki sen pienen askeleen oli edellä läpi pelin ja pystyi aina johtoon hankkiutumaan. Ensimmäisen erän huonoon alivoimaan reagoitiin ja kolmannessa ei enää höntyilty kulmiin. IFK ei päässyt enää niin avoimiin paikkoihin.

Kärpät pelaa viihdyttävää lätkää nykyään. Tuloksena vieraissa hienoja pelejä, jos kotijoukkuekin pyrkii pelaamaan, eikä rikkomaan.

Hieno voitto aina pahasta paikasta. Sarjajohto vankistui entisestään. Vaikea on muiden enää ohi mennä. IFK kaipaisi ehkä kovempaa kärkeä joukkueeseensa meidän ykkösen tapaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllä Kärpät parempi oli Aktiivinen karvaus tehosi hyvin, ja kun tosiaan jalat oli karvaajilla liikkeessä koko ajan, niin HIFK:n kiekolliselle pelaajalle tuli omissa koko ajan kiire. Kyllä tässä näkyy Erosen, Heiskasen ja O'Connorin loukkaantumiset. Paremmin päästäisiin alta pois, jos nuo olisivat kaikki mukana, ja tätä samaa heikkoutta on nyt useampikin joukkue käyttänyt viime aikoina hyväkseen meitä vastaan. Peli oli muutamaa vaihetta vaille sellaista, että Kärppien pelisysteemi tuotti riistoja ja vastahyökkäyksiä, HIFK:lla oli enemmän sellaista taistelua. Ihan hyvä yritys, Varakkaan taklaukseen se pitkälti kaatui, peli oli puuduksissa pitkään jäähyn jälkeenkin. Ulosajo meni oikein, mutta ei Varakas tahallaan päähän töötännyt. Kärppä- pelaaja tuli matalalla, ja Varakas ei malttanut olla tööttäämättä, kun paikka oli makea.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Hieno voitto aina pahasta paikasta. Sarjajohto vankistui entisestään. Vaikea on muiden enää ohi mennä. IFK kaipaisi ehkä kovempaa kärkeä joukkueeseensa meidän ykkösen tapaan.

Vahva sama. Hyökkäyksestä puuttui vielä Rask ja Haataja tekijämiehistä, mutta ei nuo sillä tavalla kuitenkaan mukaan tullessaan nosta hyökkäyksen tasoa, vähän leventää. Pakisto sen sijaan terveenä huomattavasti kovempi, ja erityisesti kiekollisesti parempi, kun Heiskanen ja Eronen mukana. Nyt O'Connorkin tippui kesken pois.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Ihan hyvä yritys, Varakkaan taklaukseen se pitkälti kaatui, peli oli puuduksissa pitkään jäähyn jälkeenkin. Ulosajo meni oikein, mutta ei Varakas tahallaan päähän töötännyt. Kärppä- pelaaja tuli matalalla, ja Varakas ei malttanut olla tööttäämättä, kun paikka oli makea.

Samaa mieltä taklauksesta, ei mikään tahallinen teurastus, Anttila katseli muniinsa, mutta ei käy kieltäminen että suoraan päähän vähän turhaan ajoi Varakas.

Erinomainen vauhdikas ottelu, jossa oli myös hienoja puhtaita taklauksia. Näitä katselee erittäin mielellään kun molemmat pelaa aktiivista lätkää.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Yllättävän viihdyttävä matsi oli. Hienosti tunnetta ja vauhtia. Piristävää huomata, että viime aikojen hieman löysästä Kärpästäkin saa tunnetta irti. Nähdäkseni Kärpät oli tänään parempi juuri tuon yhden maalin verran, sitä tyhjiin tehtyä en laske.

Tyrväiselle nessuja jälleen. Anttila loukkaantuu ja Julle itkee vielä pressissäkin makoilusta ja jäähyn kalastelusta. Tuohon kun vielä yhdistää Tyrväisen omat sukeltelut tänäänkin, niin uskottavuus noille lausunnoille on täysi nolla.
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vahva sama. Hyökkäyksestä puuttui vielä Rask ja Haataja tekijämiehistä, mutta ei nuo sillä tavalla kuitenkaan mukaan tullessaan nosta hyökkäyksen tasoa, vähän leventää. Pakisto sen sijaan terveenä huomattavasti kovempi, ja erityisesti kiekollisesti parempi, kun Heiskanen ja Eronen mukana. Nyt O'Connorkin tippui kesken pois.

Kärpiltäkin Kivihalme ja Niemelä sivussa. Ensimmäinen varsinkin vahvistaa kiekollista osaamista useamman napsun.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lieventäisin jääkiekon ylijumalana yleisesti 5+25 pelirangaistustuomiossa tuota 5 min rangaistusta - 1/4 erän kestävällä yv/av:lla on kohtuuton merkitys ottelussa. Törkeyksistä voi sitten rangaista syyllisiä pelikieltojen jne. jälkiseuraamusten muodossa.

Kaikin puolin viihdyttävä tapahtuma Nordiksella, Thorell on loistava pelaaja, IFK:lta puuttuu ihan huippuluokan johtava kiekollinen sentteri ja puolustuksessa vaaditaan etenkin loukkaantumisten myötä monilta yksilöiltä tällä hetkellä liikaa. Junttilan selviäminen tilanteestaan kampituskakkosella vaikutti kyseenalaiselta.

Volumea voisi kyllä vähän vähentää hallimusiikkien jne. osalta.
 

Supertähti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tyrväiselle nessuja jälleen. Anttila loukkaantuu ja Julle itkee vielä pressissäkin makoilusta ja jäähyn kalastelusta. Tuohon kun vielä yhdistää Tyrväisen omat sukeltelut tänäänkin, niin uskottavuus noille lausunnoille on täysi nolla.

Jäähy meni oikein, vaikka tuomarit eivät sitä nähneetkään ja joutuivat katsomaan hallin ruudulta salaa. Väärin tuomittu, mutta oikea tuomio. Ehkä kuitenkin parempi niin, kun eihän nuo päähän osuvat taklaukset toivottavia ole.

Molemmat joukkueet saivat yhden jäähyn semisti filmaamalla (Anttila ei filmannut). Enemmän ihmettelen lopun Junttilan jäähyä - sehän oli päivänselvä polvitaklaus, mutta tuomarit luuli kampiksi. 5 min ja ulosajo olisi ollut oikea tuomio.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Enemmän ihmettelen lopun Junttilan jäähyä - sehän oli päivänselvä polvitaklaus, mutta tuomarit luuli kampiksi. 5 min ja ulosajo olisi ollut oikea tuomio.

i. Kenttäpelaajalle, joka käyttää polveaan taklatakseen vastustajaa, tuomitaan vähintään pieni rangaistus.
ii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kumpaa kohtaa mielestäsi olisi pitänyt soveltaa? Nythän Junttila sai siitä 2min jäähyn, mikä oli mielestäni ihan oikea tuomio. Jäähyn syy tosin olisi voinut ihan hyvin olla myös tuo polvitaklaus.
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Iso voitto Kärpille! Toivottavasti Anttilalle ei tule pitkää huilia.

Tyrväiselle nessuja jälleen. Anttila loukkaantuu ja Julle itkee vielä pressissäkin makoilusta ja jäähyn kalastelusta. Tuohon kun vielä yhdistää Tyrväisen omat sukeltelut tänäänkin, niin uskottavuus noille lausunnoille on täysi nolla.

Tyrväisen veljesten sukeltelut ja filmaamisen on kyllä säälittävää katseltavaa. Luulis et edes Hifk-leirissä tuollainen ämmäily tuomittaisiin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
i. Kenttäpelaajalle, joka käyttää polveaan taklatakseen vastustajaa, tuomitaan vähintään pieni rangaistus.
ii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kumpaa kohtaa mielestäsi olisi pitänyt soveltaa? Nythän Junttila sai siitä 2min jäähyn, mikä oli mielestäni ihan oikea tuomio. Jäähyn syy tosin olisi voinut ihan hyvin olla myös tuo polvitaklaus.

IFK-pelaaja "klenkkasi" vaihtoon taklauksen seurauksena, joten tilanteessa täyttyi oletettavasti tuo kovemman tuomion vahingoittamisvaatimus.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli kyllä hyvä ja erittäin tasainen peli eilen. Ehkä jopa paras, jonka olen tällä kaudella nähnyt. Harvinaisesti kumpikaan ei lähtenyt träppiin missään vaiheessa ottelua. Minä en kyllä pystynyt sanomaan, että Kärpätkään olisi ollut mitenkään niskanpäällä kokonaisuudessaan ottelussa.

Kärppien karvauspelaaminen oli kyllä huikean hyvää, mutta oman alueen puolustuspelaaminen erityisesti IFK:n tuodessa kiekkoa sisään alueelle oli melko heikkoa. En muista nähneeni puolustusalueen keskellä pitkään aikaan noin paljon tilaa, kuin Kärppäpäädyssä oli. Ehkä se liittyy sitten siihen karvauspelaamiseen, ettei ehditä vetää pakkaa tiiviiksi keskelle. Kärppien pelaamisesta tuli itseasiassa mieleen aika paljon toissakauden IFK. Silloinkin IFK:lla oli huippupakisto, jolla oli vapaat kädet tukea hyökkäyksiä ja johtaakin niitaä, sekä nopea hyökkääjistö joka teki nousuja suoraan ylöspäin useasti. Erityisesti Zaborsky rikkoi silloin vastustajan pakkaa nopeilla nousuilla pakkien selän taakse. Tosin Kärpät ei viljele samanlaisia roikkukiekkoja.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tyrväisen veljesten sukeltelut ja filmaamisen on kyllä säälittävää katseltavaa. Luulis et edes Hifk-leirissä tuollainen ämmäily tuomittaisiin.

Jatkoajan IFK-fanin auktoriteetilla tuomitsen sen tässä ja nyt. Lisäksi turhaa ja typerää, jopa ällöttävää kommentointia Tyrväiseltä. Ymmärrän että vituttaa ja että Karvisenkin olisi pitänyt saada vähintään 2+10, mutta oli Varakkaan taklauksesta mitä mieltä hyvänsä, Anttila ei siinä filmannut. Vastenmielistä kommentoida makailusta kun selvästi kaverilla kolahti oikeasti pahasti.

Varakas olisi voinut kohdistaa pomminsa vähän alemmas niin tilanteessa ei pitäisi olla nokankoputtamista. Nyt näin ja varmaankin kakkua tulee. Muuten erittäin viihdyttävä matsi jossa taisteltiin loppuun saakka voitosta. Kärpät on kyllä kova ja ainakin tässä matsissa myös viihdyttävä jengi!
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Jatkoajan IFK-fanin auktoriteetilla tuomitsen sen tässä ja nyt. Lisäksi turhaa ja typerää, jopa ällöttävää kommentointia Tyrväiseltä. Ymmärrän että vituttaa ja että Karvisenkin olisi pitänyt saada vähintään 2+10, mutta oli Varakkaan taklauksesta mitä mieltä hyvänsä, Anttila ei siinä filmannut. Vastenmielistä kommentoida makailusta kun selvästi kaverilla kolahti oikeasti pahasti.

Varakas olisi voinut kohdistaa pomminsa vähän alemmas niin tilanteessa ei pitäisi olla nokankoputtamista. Nyt näin ja varmaankin kakkua tulee. Muuten erittäin viihdyttävä matsi jossa taisteltiin loppuun saakka voitosta. Kärpät on kyllä kova ja ainakin tässä matsissa myös viihdyttävä jengi!

Miehen puhetta, arvostan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös