Dallas Stars 2017–2018 – Hitchcockin paluu puikkoihin: tuleeko tulosta?

  • 130 557
  • 382

M10

Jäsen
Kausi puolivälissä ja aika lailla odotusten mukaisesti menty. Iso vaihtuvuus joukkueessa joten alkuvaikeudet ja epätasaisuus otteissa ollut kyllä odotettavissakin. Viimeisen kuukauden aikana peli on kuitenkin alkanut löytymään ja Stars alkanut ottamaan kovia päänahkoja tasaiseen tahtiin. Myös koostumukset alkaa sementoitumaan mikä on iso asia.

Vaikka Starsin nimekkäät pelaajat (Benn, Seguin, Radulov, Klingberg ja Bishop) on olleet enemmän tai vähemmän positiivisia tapauksia, nostaisin kuitenkin alkupuoliskon ykköspelaajaksi Radek Faksan. Ihan mielettömän tärkeä mies illasta toiseen. Pelaa joka pelissä vastustajan parasta vitjaa vastaan ja teholukema joukkueen paras +16. Tehot 10+10 käytännössä ilman ylivoima-aikaa. Kaikki maalit tasakentällisin tai alivoimalla. Muutenkin tuo kolmosketju Roussel - Faksa - Pitlick on ollut erittäin ilahduttava kaukalon molemmissa päissä, mutta paljolti nimenomaan Faksan erinomaisuuden ansiosta. Voi kyllä jo nyt sanoa, että Stars onnistui erittäin hyvin ottaessaan Faksan viisi vuotta sitten ykköskierroksen 13. pelaajana. Jotain hyvää se GMJN:kin siis teki.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tässä jälkilähetyksenä Starsin peli Öljyä vastaan ja täytyy kyllä sanoa, vaikka kaverin suuri fani en olekaan, että on tuo Radulov kyllä aikamoinen mörkö... Jalat, kädet & pää käy ja on koko ajan vaarallinen ja arvaamaton!
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Viimeisen kuukauden aikana peli on kuitenkin alkanut löytymään ja Stars alkanut ottamaan kovia päänahkoja tasaiseen tahtiin.

Tätä tukee myös muutama tilasto eli päästettyjen maalien määrä ja 5-5 vastaan maaliero ovat parantuneet huomattavasti, mikä povaa hyvää kevätkaudelle, jos kehitys pysyy samana tai ei pahasti notkahda.
On the Radar: Progress report | NHL.com
 

M10

Jäsen
Spezza on veteraani ja muutama huilattu ottelu siellä täällä tehnee vain hyvää hänelle. Kyseessä ei kuitenkaan ole kiukuttelijatyyppi vaan kanukki tulee varmasti kahta kovempaa takaisin. Hänellä on kova halu voittaa ja Starsissa siihen on kuitenkin mahdollisuus.

Ei tuo jengi silti Spezzaa juuri kaivannut Idän kuuminta joukkuetta vastaan, oli meinaan sen verran suvereeni esitys ensimmäisen kaksi erää. Todella hyvää vieraskiekkoa ja ennen kaikkea ihastutti tuo luistelun määrä, pelaajien etäisyydet ja laadukas kiekon siirtely. Hanzal alkaa pikkuhiljaa osoittautumaan loistavaksi syvyyspelaajaksi kokonsa, peliälyn ja kaksinkamppailuvoimansa ansiosta. Eiköhän sieltä vielä muutama timely goalkin vielä tule. Faksan ketju teki taas sellaista duunia että huh huh. Rousselin ja Pitlickin työmoraali illasta toiseen on ihan mieletön. Ansaitsevat enemmän kunniaa tuosta.

Central on hurja lohko ja kilpailu on ihan naurettavan kova. Mutta jos Starsin otteet jatkuvat tällaisina, niin kyllä se kärki lähestyy ennemmin kun että tarvitsisi olla pleijaripaikasta huolissaan.

Seguin nöyryytti Bruinsia Bostonissa toistamiseen. On kyllä yksi modernin ajan kamalimmista treideistä tuo kauppa. Ja onhan se nyt murhaa kun laitetaan nuo miehet (#14, #91, #47, #3) 4-3 yv:lle pyörittämään. Oli muuten hieno kiekon pito Shorelta siirretyn rangaistuksen aluksi. Fiksua pelaamista yhdeltä Starsin syvyyspelaajista.

Lehtonen otti tärkeän voiton. Ei ole helppo pitkän huilin jälkeen mennä Idän kuumimman joukkueen kotikaukaloon torjumaan kiekkoja. Charan veto meni mielestäni 68% Kärpän piikkiin, mutta muuten oli erittäin steady ja ennen kaikkea rauhallinen. Ei tullut pomppuja.

Dan Hamhuis on Starsin aliarvostetuin puolustaja tällä hetkellä. Jokaisen euronsa arvoinen veteraani, joka selvästi nauttii Hitchcockin systeemistä.
 

Duffeldof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Oli kyllä ehottomasti katsomisen arvonen matsi. Toi jatkoaika on varmasti sellanen minkä tulee muistamaan pitkään etenkin tuon Seguinin suorituksen ansiosta. Kyllähän Bostonin pelaajat päästi Seguinin aika helposti liruttelemaan maalin eteen, mutta tais pojilla olla alla jo pari minuuttia jäällä. Ihan ymmärrettävää et alkaa siinä kohtaa luistin painaa ja ne puolustusratkaisuista tulee vähän puolivillasia.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Ihan hyvä Spezzan penkitys Hitchiltä, kun veteraani vastasi paukauttamalla pari maalia Detroitin verkkoon. Hyvä veto valmentajalta ja reaktio pelaajalta. Eteenpäin.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Ei tuo jengi silti Spezzaa juuri kaivannut Idän kuuminta joukkuetta vastaan, oli meinaan sen verran suvereeni esitys ensimmäisen kaksi erää. Todella hyvää vieraskiekkoa ja ennen kaikkea ihastutti tuo luistelun määrä, pelaajien etäisyydet ja laadukas kiekon siirtely.

Hyi ku pärähti silmään tuo lausahdus. Eka kymppi oli täysin Dallasin ja Bostonilla näytti olevan rytmi hieman kadoksissa, mutta adjustoitumalla simppelimpään peliin vei Boston mielestäni ottelua. Eka kymppi taisi olla 12-0 vejot Dallasille ja seuraava 30minsaa 23-10 Bostonille.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Dallas otti Buffalosta ja Floridasta suurinumeroiset voitot. Hienoa nähdä, että maalinteko on alkanut onnistumaan. Seguinilla on tällä hetkellä menossa kuiva-jakso, mutta eiköhän Seguinkin pikku hiljaa piristy, kun saa apinan selästään poikki. Klingberg, Radulov ja Benn melkein piste per peli tahdissa. Oli kyllä nätti syöttö Radulovilta Bennille Dallasin toiseen maaliin ja Benn pisti kiekon nätisti rystyltä Säterin ohi Floridan maaliin.

Dallasilla 49 peliä pelattuna ja 60 pistettä, eli Dallas on saanut noin 1,22 pistettä per peli. Jos sama pistetahti jatkuu kauden loppuun asti, olisi Dallasilla kasassa 100 pistettä. Sillä pitäisi PO-paikka olla varma. Ei olisi uskonut, että alkukauden suosta vielä noustaan havuttelemaan läntisen konferenssin kärkisijoja. Jääkiekko on hieno laji! Let's go Stars!
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Alkukaudesta tuli lapioitua paskaa Johnsin niskaan, mut äijä on kyllä parantanut huomattavasti otteitaan kauden edetessä. Hyviä taklauksia ja viime yönä komea maalikin hyvän perustyöskentelyn lisäksi. Hienoa.
 

M10

Jäsen
Starsista tuli seitsemäs 70 pistettä saavuttanut joukkue viime yönä, kun kovakuntoinen Penguins kaatui kotijäällä 4-3. Joulukuun alun jälkeen Starsin peli on parantunut tasaisesti ja just nyt joukkue on NHL:n kovimpia. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Hitchcockin vaikutukset joukkueen puolustuspeliin toki tiedettiin, mutta en minä ihan näin dramaattiseen muutokseen uskonut. Tai että se olisi ainakaan puolessa vuodessa mahdollista. Stars on päästänyt kuudenneksi vähiten maaleja liigassa ja tuo paljon parjattu pakisto on sementoitunut erittäin luotettavaksi yksiköksi. Klingberg-Lindell, Hamhuis-Pateryn, Johns-Honka. Mikä vakuuttavinta, Marc Methot on ollut suunnilleen koko kauden kylmänä. Jos ja kun saa itsensä kondikseen pian, niin Honka todennäköisesti putoaa rotaatiosta. Niin hyvä shutdown pari tuo Hamhuis-Pateryn on ollut, ja niin hyvin Johns on vaan pelannut. Nyt ymmärrän, miksi oli niin hehkutettu prospekti Chicagossa. Honka on vaan odd man out, ei voi mitään.

Hyökkäyksen triot on aikalailla sementoituneet myös. Menestyvän jengin merkki toki. Ykköskenttä on silkkaa murhaa, niin voi hyvällä omalla tunnolla sanoa. Radulov on ollut ihan uskomattoman hyvä koko kauden. Tiesin, että kyseessä on laadukas ja epätyypillinen venäläispelaaja, mutta en tajunnut että se on noin hyvä. Kemiat tuntuu toimivan Seguinin ja Bennin kanssa mainiosti.

Illasta toiseen vastustajan parhaita vastaan pelaava Roussel - Faksa - Pitlick on joukkueen tärkeimpiä lenkkejä. Iso ja vahva Faksa on ihan kuningas tuossa shutdown roolissa ja Pitlick & Roussel sellaisia hyvillä hoksottimilla varustettuja energiapelaajia. Aika hauskaa, että tuo ketju on ollut koko kauden kasassa. Jos pleijareihin päästään (ihmettelen jos ei), niin faksat on isossa roolissa. Remi Elie on ollut hauska lisä myös tuohon elohiirten porukkaan.

Spezza on iän myötä pudonnut aika näkymättömäksi suorittajaksi, mutta tuo edelleen ylivoimaan sen ison ja tärkeän elementin, eli kiekon ylöstuonnin. Siinä mies on edelleen Starsin paras, koska kädet on mitä on.

Hanzal on ollut kyllä valitettavan loukkaantumisherkkä, mutta pelannut aina hyvin päästessään kehiin. Jos Methot ja Hanzal on terveitä pleijareissa, niin Stars on kyllä todella väkevä jengi. Maalivahtipelikin kun on todella hyvällä tasolla. Bishop on maineensa arvoinen TOP-7 veska NHL:ssä ja Lehtoselle pienempi pelimäärä näyttää sopivan mainiosti. Sitä kyllä veikkasinkin.

Just nyt Starsilla menee lujaa. Pelisysteemi ei ole Hitchcockin tulon myötä enää sitä hemmetin run and gunia, missä molempiin päihin tulee kokoajan yv-hyökkäyksiä. Stars pelaa paljon varovaisemmin, mutta käyttää silti vahvuuttaan eli tuota valtavaa paineenluomiskykyä hyväkseen. Stars on todella murhaava jengi, kun saa paineen päälle koska viimeistelytaito hyökkäyksessä ja viivassa on huippuluokkaa.

Mielenkiintoista nähdä miten tällä kaudella käy. Joku konferenssin finaali ei olisi yllätys, mutta Stanley Cupista on kai vielä turha puhua kun ei tuo jengi ole vielä niin rutinoitunut pleijareissa.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Ei ole paljon lisättävää M10:n nostamiin pointteihin. Ainoa asia vaan, joka minua huolestuttaa, on Dallasin ylivoiman toimiminen. Dallas on tällä hetkellä YV-tilastoissa vasta sijalla 17. YV:n pitäisi saada paremmaksi, mikäli tästä ollaan pudotuspeleihin menossa. Tänään vastassa Vancouver Canucks ja tässä olisi se kultainen tilaisuus saada ylivoima kuntoon oikein kunnolla.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Hyvää pohdintaa. Viime yönä oli mahdollisuus ohittaa Blues, mutta pannukakku tuli. No, kukaan ei voita kaikkia ja ihmeen hyvin Stars viime aikoina oli voittanut matseja, vaikka oli päästänyt eka maalin. Hyvä joukkue on kasassa ja kunhan Methot vielä tulisi ehjäksi, olisi vielä kovempi. Pudotuspeleihin pääsy näyttää hyvältä, vaikka toi Central onkin käsittämättömän kova. Playoffeissa voi sitten tapahtua ihan mitä tahansa, vaikkei Stars mikään voittajasuosikki olekaan.
 

M10

Jäsen
Max Pacioretty olisi tervetullut Dallasiin. Ei ole kuitenkaan rental ja suunnilleen saman ikäluokan huippuhyökkääjä kuin Benn ja Seguin. Kemia Radulovin kanssa toimii. Starsin Stanley Cup-ikkuna on auki näinä lähivuosina ja Pacioretty olisi tuohon projektiin erinomainen haku. Cappi pitää vaan saadan toimimaan.

1st + Honka + Ritchie

Make it work Jim!
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Kelpaisi. Kelpaisi kyllä halvemmallakin hinnalla. Richie on ainakin niin nähty, että joutaa lihoiksi. Hongan myyminen ja 1. keikan varaus hieman kirpaisisi, mutta omeletti & munat, minkäs teet. Toivottavasti Bergevinille tulisi kunnon aivopieru ja tekisi Niinimaa/Ribeiro-tyyppisen diilin. Hyvää tuossa olisi myös se, että kyseessä ei olisi pelkkä kevään rental, vaan Maxilla on 1,5 vuoden pahvi.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Max Pacioretty olisi tervetullut Dallasiin.

1st + Honka + Ritchie

Make it work Jim!
Kelpaisi kyllä myös Habsin näkökulmasta. Honka olisi puolustukseen sitä mitä lääkäri määrää. Yksi ykköskieppi lisää kelpaisi myös. Ritchiestä en sitten osaa sanoa meneekö miten toivotaan toivotaan -osastolle, mutta kai se ainakin loppukaudeksi rosteriin mahtuisi.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Jos Max Paxiorettya ei saada, niin mulle kelpaisi myös Mike Hoffman Ottawasta. Toki Ottawan pitäisi suostua pitämään osa Hoffmanin palkasta.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
No, ei tullut eikä lähtenyt ketään siirtotakarajalla. Olisi kyllä ollut aikamoinen Tetris saada tuossa palkkakattotilanteessa joku kova nimi mahtumaan Starsiin. Siellä olisi pitänyt jotakuinkin saman verran lähteä pelaajapalkkioita pois rosterista tai sitten myyvän joukkueen olisi pitänyt pidättää osa palkasta. Näillä mennään siis.

Nyt olisi tärkeää saada peli kulkemaan samalla tapaa kuin se kulki tammikuussa. Pudotuspelipaikka ei ole vielä lähelläkään varmaa. #FREE HONKA
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Pelottavaa miten ailahteleva toi Bishoppi on. Ensiksi Calgarya vastaan aivan huippupeli, mutta nyt sitten Tampaa vastaan ei saanu edes rantapalloa kiinni. Viidestä maalista kolme voi laittaa suoraan Bishopin piikkiin. Cirelli etukulma veto ja mikä hitto se Killornille annettu ripari oli? Siniseltä heitetyn rääpäsyn sai kohellettua vielä kaverille lapaan, joka laittaa sen tietenkin nuottaan.

Tällä hetkellä Stars joutuu tekemään hiton paljon enemmän töitä maalin tekemiseksi, mitä vastustajat. Sen on muututtuva, jos meinaa ensinnäkin päässä playoffeifin ja toisekseen siellä pärjätäkseen.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Pelottavaa miten ailahteleva toi Bishoppi on. Ensiksi Calgarya vastaan aivan huippupeli, mutta nyt sitten Tampaa vastaan ei saanu edes rantapalloa kiinni. Viidestä maalista kolme voi laittaa suoraan Bishopin piikkiin. Cirelli etukulma veto ja mikä hitto se Killornille annettu ripari oli? Siniseltä heitetyn rääpäsyn sai kohellettua vielä kaverille lapaan, joka laittaa sen tietenkin nuottaan.

Tällä hetkellä Stars joutuu tekemään hiton paljon enemmän töitä maalin tekemiseksi, mitä vastustajat. Sen on muututtuva, jos meinaa ensinnäkin päässä playoffeifin ja toisekseen siellä pärjätäkseen.

Piste kumminkin saatiin itäisen konferenssin kärkijoukkueelta ja yhdeltä tämän NHL-kauden Stanley Cup-voittajasuosikilta. Olihan siinä Dallasilla paikkoja ratkaista peli jatkoajalla, mutta tolpat ja ylärimat pelastivat Tampan. En alkaisi syyttämään tästä tappiosta Bishopia. Cirelliltä oli tarkka laukaus etukulmaan ja missä Starsin puolustajat olivat tuossa Killornin maalissa? Lisäksi mitä ihmette Klingberg tuossa jatkoajalla alkaa vielä tarjoilemaan Bennille kiekkoa? Olisi vaan yrittänyt tehdä ratkaisun itse.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Piste kumminkin saatiin itäisen konferenssin kärkijoukkueelta ja yhdeltä tämän NHL-kauden Stanley Cup-voittajasuosikilta. Olihan siinä Dallasilla paikkoja ratkaista peli jatkoajalla, mutta tolpat ja ylärimat pelastivat Tampan. En alkaisi syyttämään tästä tappiosta Bishopia. Cirelliltä oli tarkka laukaus etukulmaan ja missä Starsin puolustajat olivat tuossa Killornin maalissa? Lisäksi mitä ihmette Klingberg tuossa jatkoajalla alkaa vielä tarjoilemaan Bennille kiekkoa? Olisi vaan yrittänyt tehdä ratkaisun itse.

Piste on toki hyvä suoritus, mutta enemmänkin oli saatavissa. Se jäi kaivelemaan. 19 pelistä olisi voitettava nyt ainakin 9 matsia, jotta pääsisi playoffehin. Loppu runkosarja tulee olemaan jännittävää seurattavaa.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Hienosti Domingue sai tuolla "loukkaantumisella" tapettua Starsin flown jatkoajalla :) Epävarmalta tuo Piispa tosiaan taas näytti. Pari olisi ollut otettavissa.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Kaksi kakkoserän maaleista olisi Bishopin pitänyt ottaa. Etenkin Cirellin maali tappoi kaiken momentumin, mikä Starsilla tuossa hetkessä Seguinin maaleista oli. Vanha viidakon sanonta tietää, että jos menee etukulmasta sisään, on kyseessä aina maalivahdin maali. Riparimaali menee myös Benin piikkiin. Läpiajomaalista on turha Bishopia syyttää sinänsä, mutta kieltämättä sen jälkeen olisin jo vaihtanut Lehtosen maalille.

Stars näyttää edelleen joukkueelta, joka ansaitsee päästä pudotuspeleihin, mutta ihan kauhean pitkää lentoa en osaa sille ennustaa, ellei ekalla kiekalla sattuisi vastaan VGK. Jets on ollut jo pari kautta todella paha peikko Dallasille ja pelaa erittäin vakuuttavasti. Nashville on ehdottomasti toinen vahva ehdokas lännen finaaliin, enkä rahojani likoon laittaisi Starsin puolesta, jos eka kiekalla kantrimiehet tulisi vastaan. Vegas on kaikilla mittareilla täysin arvaamaton joukkue kun poffit alkavat.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tärkeä 3-2 jatkoaikavoitto St. Lous Bluesista. Pelin ensimmäinen ja kolmas erä oli St. Louis Bluesin hallussa, vastaavasti Dallas Stars hallitsi toista erää ja jatkoaikaa. Bishop piti Dallasia pystyssä, tosin taas meni helppo kiekko selän taakse, mutta en tiedä, että eiköBishop odottanut Schwartzin laukovan tuossa maalia edeltäneessä tilanteessa. Dallasin maalit tekivät Tyler Pitlick, Alexander Radulov ja Jamie Benn. Radulov oli pirtein Dallasin pelaajista.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tuntui, että Stars alkoi pelaamaan vasta kun kellossa oli 55 minuuttia. Sitä ennen Blues sai yllättävän hyvin pidettyä pelin painopisteen pois omalta puolustusalueeltaan. Kallisarvoiset 2 pistettä kuitenkin ja tärkeää oli kapteenin onnistuminen yli kymmenen ottelun kuivan kauden jälkeen. Tuuletuksessa oli myös tyyliä!

Huolestuttavasti kiekollinen peli on ottanut takapakkia kuukauden takaisesta ja hankala loppuohjelma pitää huolen, että playoff-paikkaa joutuu todennäköisesti jännittämään viime metreille saakka. 17 ottelua jäljellä ja näistä vain kuusi kotona. Lisäksi ainoastaan neljä kertaa vastassa on pudotuspelien ulkopuolelle varmasti jäävä joukkue (Senators x2, Canadiens & Canucks).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös