Champions Hockey League

  • 652 766
  • 3 175

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Puolivälierät paketissa ja tässä vaiheessa molemmat sveitsiläiset jengit putosivat, joka tarkoittaa sitä, että välierissä on enää kolme maata edustettuna. Ensimmäisessä parissa suomalainen JYP kohtaa tshekkiläiset Trinecin ja toisessa parissa ruotsalainen Växjö kohtaa tshekkiläisen Liberecin. Vaikka sitä haluaisi ennakolta ajatella, että pohjoismainen finaalihan tästä tulee, niin Trinec on pudottanut pudotuspeleissä jo kaksi ruotsalaista seuraa ja Liberec puolestaan yhden ruotsalaisen (viime vuoden CHL mestarin Frölundan) ja yhden sveitsiläisen. Eli eivät liene mitään pubijengejä nuo tshekkiläiset.
 

Ränse

Jäsen
Mukava nähdä että tshekkiläiset ovat menestyneet hyvin tällä kaudella. Sikäläinen sarja on nousussa kun Tshekki on vihdoinkin alkanut tuottaa myös hyviä nuoria pelaajia, pitkän laman jälkeen. Mielenkiintoiset välierät tulossa. JYP:ille hieno suoritus päästä noinkin pitkälle.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Mielenkiintoiset parit ja hienoa tosiaan etta CZE-tiimit ovat taas hieman nousussa. Sveitsin osuus, toki Suomenkin, vaisu tana vuonna noin kokonaisuutena. JYPilla on realistiset mahdollisuudet hoitaa koko roska kotiin.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
JYPin Antti Suomela ehdolla NordicBetin CHLn parhaaksi pelaajaksi. Omaa valintaa viiden ehdokkaan joukosta voi äänestää seuraavasta linkistä --> Click
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Huomenna jatkuis kilpailu taas. Välierä vaihe ja vastakkain sekä JYP ja tshekkiläinen Trinec, että ruotsalainen Växjö ja tshekkiläinen Liberec. Ekassa parissa molemmat ovat kansallisissa sarjoissaan neljäntenä ja aikalailla saman verran pisteitäkin keränneet. Toisessa parissa kohtaakin sitten Ruotsin liigan ykkönen, joka on tässä vaiheessa jo 13 pisteen karkumatkalla ja Tshekin liigassa putoamiskamppailua vastaan rimpuileva seura. Eli ennakkoon voisi kait ajatella, että Växjö olisi ennakkosuosikki omassa otteluparissaan, mutta toinen ottelupari olisikin sitten tasaisempi ja vaikea sanoa, kumpi olisi ennakkosuosikki.

SHL:n sarjataulukko just nyt (livetulokset)

Extraligan sarjataulukko just nyt (livetulokset)

Liigan sarjataulukko just nyt (livetulokset)

Välieriin osallistuvien joukkueiden rekordit, kuluneelta kaudelta (finalisteista paremman rekordin omaava joukkue saa finaalin kotiinsa pelattavaksi).

TRI 8 0 0 1 1 32-16 -> 25 pistettä
VÄX 6 1 0 0 3 34-26 -> 20 pistettä
JYP 5 1 1 0 3 29-25 -> 18 pistettä
LIB 3 2 0 0 3 34-29 -> 13 pistettä

Ekat pelit huomenna

18:30 Liberec - Växjö
19:00 JYP - Trinec

Ja seuraavat ratkaisevat pelit sitten kait seuraavan viikon tiistaina. Ottelusarjat normisti kaksiosaiset ja enemmän maaleja tehnyt menee jatkoon.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Trinec pelaa siis finaalin kotonaan jos sinne pääsee, Liberecille finaali tulee olemaan vierasottelu. Mikäli finaalipari on Växjö ja JYP, niin kumpi vain voi pelata kotona. JYP saisi siis finaalin kotiinsa voittamalla molemmat pelit Trineciä vastaan ja Växjön jakaessa voitot Liberecin kanssa voittaen samalla maalierovertailun/jatkoajan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Siellä sitten JYP voitti ensimmäisen osansa 4-2 Trineciä vastaan ja toisessa parissa hinkattiin 1-1 tasapeli Växjön ja Liberecin välillä. Eli tiukaksi menee, ennenkuin loppuu. Myös asetelmat ensi kauteen näyttävät edelleen olevan auki. Liiga on kait edelleen toinen viiden joukkueen liiga, mutta tshekkiläiset hengittävät armotta niskaan.
 

SjV

Jäsen
Finaalin pelipaikka veikkauskin vähän "mutkistui", kun JYP ja Vexjö on nyt tasapisteissä, maaliero on kkuitenkin ruotsalaisille +2. Mitäs sitten jos JYP ja Vexjö voittavat seuraavat ottelut ja JYP tekee 2 enemmän kun ruottalaiset. Päästetyt maalitko ratkaisee?
Vex 35-27 (+8)
JYP 33-27 (+6)
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Finaalin pelipaikka veikkauskin vähän "mutkistui", kun JYP ja Vexjö on nyt tasapisteissä, maaliero on kkuitenkin ruotsalaisille +2. Mitäs sitten jos JYP ja Vexjö voittavat seuraavat ottelut ja JYP tekee 2 enemmän kun ruottalaiset. Päästetyt maalitko ratkaisee?
Vex 35-27 (+8)
JYP 33-27 (+6)

Ei mitään hajua, mutta jos tuollaisessa tilanteessa oltaisiin ja ensi tiistain Växjö pelissä olisi yhtä hiljaista, kuin aikaisemmin tällä kaudella, niin kyllä kilpailun päättäjillä soisi olevan sen verran pelisilmää, että finaali pelattaisiin Jyväskylässä. Meinaa kyllä siellä tuntui veikkausTV:n välityksellä tunnelmaa tänään olleen ihan kivasti.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kilpailun sivuillakin juttu, miten finaalipaikka ratkaistaan. Siellä kerrotaan myös, miten toimitaan, jos kaksi finaaliin päässyttä joukkuetta jää tasapisteisiin. Ensin katsotaan maalierot, sen jälkeen tehdyt maalit ja jos näidenkin jälkeen ovat tasoissa, niin viimeisenä ratkaisijana on sijoitus, joilla alkulohko arvontoihin mentiin. Växjö lähti arvontoihin sijalta 8 ja JYP sijalta 21. Eli tuossa tapauksessa Växjö saisi finaalin kotihalliinsa. Itse olisin ehkä kuitenkin kaikkien muiden lukemien ollessa tasoissa, pistänyt viimeiseksi ratkaisijaksi, että kumman otteluissa on käynyt enemmän väkeä, mutta se ei olisi ollut ehkä samalla tavalla urheilullisella menestyksellä perusteltavissa, kuin tämä nyt valittu linja.

Pelit alkaa tänään ainakin livetulokset.comin mukaan seuraaviin aikoihin.
18:00 Trinec - JYP (2-4)
19:30 Växjö - Liberec (1-1)

Parit ratkeavat kahden pelin yhteistuloksiin, joten voidaan ajatella, että tänään pelataan otteluiden 4., 5. ja 6. erä ja ottelut alkavat suluissa mainituista tilanteista. Minkäänlaista vierasmaalisääntöä ei ole. Tasatilanteessa jatkoajalle ja jos silläkään ei ratkea, niin rangaistuslaukauksilla ratkaistaan viime kädessä.

Myös ensi kauden joukkuemäärät, perustajaliigojen osalta on vielä auki, mutta jos finaaliin pääsee suomalainen ja ruotsalainen joukkue, niin silloin luultavasti molempien maiden liigat jatkavat myös ensi vuonna viiden joukkueen liigoina. Tshekin liiga on käsittääkseni lähimpänä viedä toinen näistä viiden joukkueen liigan asemista ja silloin se veisi sen todennäköisesti juuri Suomelta, joka tippuisi sitä myöden neljän joukkueen kilpailuksi.

Myös ensi kauden ensimmäinen joukkue on jo ratkennut, kun viime viikonloppuna Yunost Minsk voitti Continental Cupin ja lunasti sitä kautta paikan kilpailuun ensi kaudeksi. Seuraava joukkue lienee sitten tämän kautisen CHL:n voittaja ja sitten myöhemmin keväällä alkaa selviämään loputkin joukkueet.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Ja Keski-Suomen ylpeys finaaliin. Onneksi olkoon koko joukkueelle. Jännän kautta vielä rankkareilla ratkaisu, mutta kokemus ja taito vain ratkaisi lopulta. Finaalissa sitten Växjön kimppuun. Kovan haasteen varmasti antaa ruottalaiset, mutta tuskin tarvitsee hurrikaania sen suuremmin enempiä motivoida heitä vastaan. Ainahan rakkaan naapurin nöyryyttäminen finaalissa maistuu ja ens kaudella mestaruusviiri LähiTapiola-areenan kattoon.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Se oli sellainen päivä mestareiden liigassa tänään ja lopultahan sieltä sitten se suomalais-ruotsalainen finaali saatiin, vaikka suomalaisten osalta meni hyvinkin tiukille ja peräti rankuilta asti saatiin hakea voittajaa siitä parista. Finaali pelataan kaiketi Växjössä, koska ruotsalaiset voittivat normi peliajalla ja suomalaisilla meni aina rankuille asti. Finaali pelataan käsittääkseni 6.2. Eli juuri olympialaisten alla, vissiin kolme päivää ennen kisojen alkua.

Tänään kaiketi ratkesi sekin, että liigakohtaiset joukkuemäärät pysyvät samoina, vaikka tshekkiläiset tulivat hyvinkin lähelle tilannetta, että olisivat vieneet suomalaisten paikan toisena viiden joukkueen maana. Listaus tässä (turnauksen omat sivut) ja koska enää yksi peli jäljellä, niin keskiarvot eivät käsittääkseni voi enää hypähtää niin merkittävässä määrin, että nuo lukemat muuttuisivat.

Baituvei, valitsiko ruotsalaisten olympialaisiin pelaajia Växjön joukkueesta?

Edit. Korjattakoon sen verran, että olympialaisten miesten turnaus näyttääkin alkavan vasta 14. päivä ja sekä suomalaiset, että ruotsalaiset ovat tulessa ensi kerran vasta 15. päivä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ainakin Elias Petterson lienee varma olympiakävijä.

Toisessa ketjussa just taivastelivat, että oli yksi valitsematta jääneistä, mutta mitä äkkiä katselin listoja, niin ainakin maalivahti näyttäisi Växjöstä lähtevän kisoihin. Ja mitenköhän mahtaa olla Marjamäen papereissa pelaajat? Jos JYP:in pelaajia valitaan, niin ehtivätkö pelata vielä finaalin ja sitten koneeseen vai mitenköhän se lähteminen sinne Koreaan on ylipäätään ajateltu, meinaa eikös Liiga jatku ainakin osittain olympialaisten alun kanssa päällekäin?

edit. ja pelaajan siellä Växjössäkin näköjään kaksi suomalaista, ovatkohan ne Marjamäen suunnitelmissa mukana?

edit2. näköjään Suomi pelaa yhden harjoitusottelun 11.2 Tshekkiä vastaan, ennen varsinaista olympiaturnausta ja koska alkamisajankohdaksi on merkattu 8:30, niin pelattaneen varmaan jo kisapaikoilla. Eli viisi päivää olisi aikaa finaalien jälkeen ehtiä Koreaan.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onnittelut Jypille! Kova saavutus edetä finaaliin saakka ja toivottavasti ruotsalaisten dominointi nyt katkeaisi. NHL Tonight ohjelmaankin oli päässyt CHL tässä joku päivä, näin ohimennen sanottakoon.

Finaali kun on kyseessä ja ihan kiva rahapotti jaossa niin eiköhän nuo valitut pelaajat saa tässä pelata, olisi kyllä märkä rätti seuroille ja CHL:lle taas jos lähdettäisiin finaaleja pelaamaan ilman muutamaa pelaajaa jotka ovat valittu olympialaisiin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPistä ei ainakaan kukaan taida olympialaisiin olla edes lähellä ehdolle, ellei sitten joku sentteripula iske juuri valintoja ennen ja Immonen otetaan näiden CHL pelien näytöillä mukaan. Olisihan se ikävä lisämaku turnaukselle jos kaikilla ei ole parhaimmat rosterit käytössä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kova ikävä oli tällä kaudella näitä pelejä. Tuliko siitä runkosarjan voitosta tälläkin kaudella paikka CHL:ään? Kärpäthän saa kontata aika reippaasti, mikäli voitto lipeää vielä käsistä. Pakko se on omalla kohdalla todeta, että mieluummin katson CHL:ää kuin Liigaa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kova ikävä oli tällä kaudella näitä pelejä. Tuliko siitä runkosarjan voitosta tälläkin kaudella paikka CHL:ään? Kärpäthän saa kontata aika reippaasti, mikäli voitto lipeää vielä käsistä. Pakko se on omalla kohdalla todeta, että mieluummin katson CHL:ää kuin Liigaa.

Koska Suomesta mukana on viisi joukkuetta, niin vaikka JYP voittaisi kilpailun tänä vuonna, pääsisi Suomesta mukaan runkosarjan kaksi parasta. Järjestys näyttää olevan wikipedia sivun mukaan.

Jos edellisen kauden CHL voittaja tulee kyseisestä maasta, tulee se käsittääkseni vielä tähän listan ensimmäiseksi.
1. Kansallinen mestari
2. Runkosarjan voittaja
3. Runkosarjan kakkonen
4. Finaalisarjan häviäjä
5. Korkeammalle sijoittunut, hävinnyt semifinalisti
6. Toinen hävinnyt semifinalisti
7. Kolmanneksi runkosarjassa sijoittunut
8. Neljänneksi runkosarjassa sijoittunut
9. Viidenneksi runkosarjassa sijoittunut.

Eli vaikka runkosarjan tyrisitte, mikä näyttää aika mahdottomalta, niin siinä tapauksessa kakkossijakin pitäisi vielä riittää. Jos senkin jostain syystä tyrisitte, niin käsittääkseni vasta välieräpaikka toisi jo aika suuren varmuuden, että pääsisitte mukaan. Finaaleihin pääsy pitäisi varmistaa paikan varmaksi, vaikka JYP voittaisi tällä kaudella kilpailun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tyylikäs ratkaisu Jypiltä tänään, varamiehillä peliin. Huomenna kotiyleisön edessä sitten varmaan parhailla KalPaa vastaan, mutta ehdottomasti ainut oikea ratkaisu tämä Jypiltä. Katseet ovat jo tiukasti CHL-finaalissa.
 

Ränse

Jäsen
Saas nähdä kiinnostaanko Växjöta tämä niin paljon että alkaisi jopa leputtaa sarjapeleissä avainpelaajiaan. JYPiltä hyvä veto kyllä. Kaikki keinot käyttöön, Växjö on tajuttoman kova joukkue.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saas nähdä kiinnostaanko Växjöta tämä niin paljon että alkaisi jopa leputtaa sarjapeleissä avainpelaajiaan. JYPiltä hyvä veto kyllä. Kaikki keinot käyttöön, Växjö on tajuttoman kova joukkue.

En tiedä, mutta Växjöllä ei olekaan tällaista otteluohjelmaa. Jos JYPillä ei olisi ollut tänään peliä, tuskin lepuuttaisivat.

Ainakin ruotsalaisia kiinnostaa yleisön puolelta! Todnäk tämä menee kuitenkin niin, että jos JYP voittaa niin Vehjöötä ei vaan kiinnostanu.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Finaali olisi tosiaan jo ensi tiistaina, mutta koska joku on jo tehnyt wikipedia sivun, ensi kauden kilpailusta, niin nostettakoon esiin se, että jo kolme ensi kauden kilpailijaa on selvillä.

Yunost Minsk (Valko-Venäjältä) voitti Continental Cupin ja pääsee sitä kautta mukaan ensi kauden kilpailuun.

Red Bull München (Saksasta) on jo voittanut DEL liigan runkosarjan ja saa jo sen kautta paikan ensi kauden kilpailuun.

Vienna Capitals (Itävallasta) voitti runkosarjan Itävallan ylikansallisessa EBEL liigassa ja on kait sitä kautta kuitannut jo paikan ensi kauden kilpailuun, vaikka EBELissä pelataan vielä voittajien ja häviäjien vaiheita, ennen pudotuspelejä.

Seuraavana paikan varmistanee tiistaina joko JYP tai Växjö, kumpi tämän kauden kilpailun voiton vie.

Edit. samaan aikaan kun tätä raapustelin, niin facebookissa CHL onnittelee SC Berniä ensi kauden paikasta kilpailussa, eli ilmeisesti hekin ovat varmistaneet runkosarjan voiton.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jatkoajan artikkelin mukaan huominen finaali on loppuunmyyty. Toki halli onkin vain vajaat 6000 vetävä, mutta Ruotsissa tuon yleisön saaminen näihin peleihin on ollut vaikeaa niin hieno juttu, että finaalissa tupa on täysi. Näin ilman muuta asian kuuluukin olla.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Niin se CHL kaudella 2017-2018 päättyi suomalaisjuhliin! Olihan todella kovatasoinen liiga taas ja varmasti jatkossa vielä kovempi. Nyt todistettiin että suomalaisella kiekollakin pärjää ihan hyvin.
 

Lovemachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oli melkoisen jännittävä peli ja varmasti JYP:in pelaajien uran kohokohtia! Hienoa, nyt saa hetken juhlia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös