II-divisioonan lohko 2 kaudella 2017–2018 (häme)

  • 26 023
  • 38

Mikä joukkue voittaa lohkon?

  • HC Giants, Hollola

    Ääniä: 9 31,0%
  • NaSKi, Nastola

    Ääniä: 4 13,8%
  • RuoSkA, Ruovesi

    Ääniä: 1 3,4%
  • Kisa-Eagles, Kangasala

    Ääniä: 2 6,9%
  • K-Ahma, Valkeakoski

    Ääniä: 0 0,0%
  • KPK, Mänttä-Vilppula

    Ääniä: 1 3,4%
  • Uplakers, Ylöjärvi

    Ääniä: 7 24,1%
  • KOOVEE II, Tampere

    Ääniä: 3 10,3%
  • HiHo, Tampere

    Ääniä: 0 0,0%
  • Pyry AK, Nokia

    Ääniä: 2 6,9%

  • Äänestäjiä
    29
Viimeksi muokattu:

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Eilen pelattiin KOOVEE-turnaus joka on toiminut harkkaturnauksena Rautaliigan joukkueille. Eilisessä oli viime vuodesta poiketen mukana vain 3 rautaliigan joukkuetta (KOOVEE II, KPK ja Eagles) sekä neljäntenä joukkueena Ikurin Vire. En itse nähnyt kuin yhden pelin joten en sen enempää ala raporttia tekemään mutta turnauksen voitti Eagles voittamalla jokaisen pelin.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Giants lienee tulevalla kaudella vahvoilla. Joukkue vahvistui Mestis-hyökkääjä Jesse Peltosella. Hollolaisjoukkueen pelaajistosta löytyy Peltosen lisäksi useampi heinolalaistaustainen pelimies.
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Juu, pelaajaprofiileita Elitesta katsellen jäteillä on paperilla kovin nippu ja nälkä voi olla kova kun viime kaudella ennakko-odotusten vastaisesti jäivät hopealle. Ymmärtääkseni halu sarjanousuun löytyy joten kovan vastuksen kyllä antavat kaikille.

Viikonloppuna starttaa taas!
 

Oranssi88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Giants on suurin voittajasuosikki. Joukkue vahvistunut vielä viime vuodesta.

Giantsin jälkeen sijoista 2-4 taistelevat Uplakers, KPK, Kiekko-Ahmat, Kisa-Eagles, NasKi.

NasKi uutena tulokkaana etenkin arvoitus millainen joukkue heillä on kasassa. Kisa-Eagles oli viime kauden selkeä alisuorittaja, miten uusi kausi lähtee käyntiin. KPK saanut uusia vahvistuksia kun Ruoska joutui harmittavasti sarjapaikasta luopumaan. Uplakersin kokoonpano on myös hieman muuttunut, suurin lähtija Kalle Niemenmaa KooVeen Suomi-sarja porukkaan.

HiHo todennäköisesti on sarja heittopussi. KooVee ja Pyry arvoituksellisia, peluutetaanko Suomi-sarjan 4-5 kentän pelaajia myös Rautaliigassa.

Oma veikkaus runkosarjasta:
Giants
Uplakers
KPK
NasKi
Kiekko-Ahma
Kisa-Eagels
Pyry
KooVee
HiHo

Veikkaisin että sijoista 2-6 käydään tasainen taistelu.
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Giants haki "henkisen revanssin" Uplakersista ja voitti avausottelun vaikkakin se venyi jatkoajalle. Sunnuntain pelissä kuulemma alkoivat pelaamaan vasta viimeiseen erään mutta veivät silti selvästi. Pitkään 2.divarissa pelannut NasKi, joka jostain syystä kävi viime kaudella kolmosessa ja nousi nyt takaisin Rautaliigaan, otti samoin 2 voittoa viikonlopun peleistä. Sielläkin on kuulemma kova nippu joten odotan mielenkiinnolla sunnuntain kohtaamista kotkien kanssa.
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Tämän päivän kierros ei tuonut suuria yllätyksiä. Giants voitti KPK:n, Uplakers KooVee II:n ja KiekkoAhmat HiHon. Huomenna Eagles matkustaa NasKin vieraaksi.
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Jaahas, noin neljännes kautta takana (5-7 pelattua ottelua 24:stä). Niinkuin yllämainittiin, viime kausi oli Eaglesilta alisuoritus mutta nyt peli on ollut taas pirteää.

Kotkilla on ollut raikas jalka ja sellainen rentous ja iloittelu on näkynyt katsomoon asti. 5 pelistä täydet pisteet mutta eilen KPK kävi hakemassa ensimmäisen 3 pisteen voittonsa juurikin kotkilta. Painoiko lauantain matsi jaloissa, mene ja tiedä (on niitä tuplapelejä muillakin toki). 2 erää oli tiukkaa vääntöä ja 2-2 lukemin lähdettiin viimeiseen erään jossa tuli "musta minuutti" jolloin KPK rokotti kahdesti. Eagles tuli vielä maalin päähän mutta KPK maalasi taas 2 maalin etumatkalle ja teki viimeisen tyhjiin. Muita huomioita:

- Kiekkoahmat on pelannut myös vahvasti, 5 ottelusta täydet pisteet
- Giants on sen sijaan startannut odotettua selvästi vaisummin
- Sarjanousijoista NasKi on saanut 6 pelistä kaikkiaan 4 voittoa (2 jatkoajalla)
- Pyry Akatemialla on ollut oppimista 2.divarin tahtiin sillä 5 pelistä on saatu pisteet vain kahdelta jatkoajalta, toinen päättyi voittoon ja toinen häviöön.

Näistä asetelmista toiseen neljännekseen ja lauantaina jatkuu taas. Kangasalla on 28.10 hyväntekeväisyystempaus kun lipputulot lahjoitetaan paikallisen erityisnuorista ja -lapsista koostuvan kiekkopoppoon hyväksi. Ennen kotkien peliä tuo Special Hockey Kangasala pelaa kunnanvaltuutettuja vastaan ja sen jälkeen kotkat kohtaa Pyry Akatemian.
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Tässä vaiheessa kautta alkaa odotetusti kärkinippu tekemään selvää pesäeroa. Ahmat, Eagles, Giants ja Uplakers ovat haalineet 1,8-3 pistettä per ottelu ja ovat maalierossa plussalla kun loput joukkueet ovat saaneet peleistä 0,7-1,2 pistettä ja maalierot on miinuksilla.

- Kiekkoahmat jatkaa todella vakuuttavaa peliä suorilla voitoilla pelistä toiseen
- Eaglesilla kulkee edelleen raikkaasti mutta alavireisesti aloittanut Giants on hiipinyt kintereille
- viime kaudella mitaleista pelannut KPK taasen on yllättäen saanut 11 pelistä vain 2 voittoa ja toinen niistä jatkoajalta
- naskin kohtalaisen hyvä startti hyytyi ja viimeiseen 6 peliin tullut vain 1 voitto

"vielä on, sarjaa jäljellä, vielä tulee tiukkoja matseja..."
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Naski koitti jo hiipiä taistelemaan kotiedusta mutta viikonlopun pelien vuoksi ero on edelleen 7 pistettä kärkinelikkoon. Muuten ei kamalia muutoksia ole ollut paria ulospuhallusta lukuunottamatta. Sarjaa lähes dominoinut Kiekko-Ahmat on ottanut ainoat häviönsä juurikin sarjanousija Naskilta sekä vielä lauantaina jumbosijalla olleelta KPK:lta. Jokunen matsi vielä ja joulutauko...
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Eagles, Giants, Kiekko-Ahmat ja Uplakers ovat jo varmistaneet kotietunsa playoffeissa vaikka vielä on pelaamatta noin 6 kierrosta. Toki loppukierroksilla on vielä panosta kun joukkueet kisaavat runkosarjan voitosta kaikkien ollessa 5 pisteen sisällä ja häntäpään joukkueet, jotka tällä hetkellä ovat 3 pisteen sisällä toisistaan, koittavat välttää karsintaan putoamisen. Joten vauhdikkaita ja tapahtumarikkaita pelejä on edessä... Hallille mars paikalliskiekkoa tukemaan ja tunkemaan halpaa makkaraa napaan :)
 

Mustanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kävin la 13.1 katselemassa HC GIANTS vs KPK. Eipä siinä mitään, viihdyttävää peliä, paljon maaleja ja sopivaa rymistelyä. Oli kyllä hiukan yhteen päätyyn pelaamista. KPK ei vain saanut muutamaan HC GIANTSIN kuvioon vastalääkettä ja jäivät usein 3-2 alivoimalle hyökkäyksessä ja aloitus häviöt omalla puolustusalueella päätyivät myös tukalaan tilanteeseen. Olihan siinä toki muutakin.

Sattumalta menin, kuin vein jälkikasvua omiin harrastuksiinsa. Piti vain mennä aikaa tappamaan hetkeksi ja käydä kusella. Ostin lipun 5 € 2x makkara 4€ ja kahvee ja pulla 2€ => 11€ kotijoukkueelle. Näissähän pitää käydä toistekkin. Voisihan sitä ruveta vaikka jotain seuraa hiukan "fanittamaankin", mutta vähemmän julkisesti näin alkuun. Pitää pelata varmanpäälle, kun tuo IPA särkee syrämmen ja vaihtoehtoja tästä II-D Hämeen lohkostakin on ainakin kaksi. Kisa-Eaglesin jätän pois, kun ei oikein sovi samaan sakkiin porkkana-housujen kanssa ;P.

3. erä jäi kesken, kun piti lähteä kyytimään kersoja, mutta näissä merkeissä.

PS: Ei se KPK minusta niin huono ollut, kuin nuo lukemat tuosta ottelusta kertovat. Jotenkin niiltä puuttui yksi vaihde nopeudesta, tai jotain.
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Pitää pelata varmanpäälle, kun tuo IPA särkee syrämmen ja vaihtoehtoja tästä II-D Hämeen lohkostakin on ainakin kaksi. Kisa-Eaglesin jätän pois, kun ei oikein sovi samaan sakkiin porkkana-housujen kanssa ;P.

Kyllä mä Ipankin peleissä käyn.. :) Noo, kyllähän näitä joukkueita piisaa. Mutta on toi omalla tavallaan viihdyttävää lätkää.

Ihmettelen kovasti miksi ei divari- ja junnulätkä houkuttele enempää väkeä halliin kun muutosta ja draamaa on ihan eri lailla kuin Liigassa. Hakiksessakin voisi seurata Tapsun ja Ipan A-nuoria ja haka2:ssa Kooveen pelejä niin Suomi-sarjassa kuin 2.divarissa mutta kävijämäärät lasketaan kymmenissä. Eihän aika kaikkeen riitä mutta kuitenkin....
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, HPK, symp. Haukat, divarit
Ihmettelen kovasti miksi ei divari- ja junnulätkä houkuttele enempää väkeä halliin kun muutosta ja draamaa on ihan eri lailla kuin Liigassa. Hakiksessakin voisi seurata Tapsun ja Ipan A-nuoria ja haka2:ssa Kooveen pelejä niin Suomi-sarjassa kuin 2.divarissa mutta kävijämäärät lasketaan kymmenissä. Eihän aika kaikkeen riitä mutta kuitenkin....

Sitä samaa mietitään pk-seudulla. Suomi tuppaa olemaan vähän voitonjanoista kansaa eikä oikeen mikään oman kylän juttu jaksa kiinnostaa ellei pelata finaaleja.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Kommentoidaan sen verta tänne tuota Pyry Akatemian voittoa Mäntässä KPK:sta, että Pyryn Vili-Jesper Koivula iski tehot 6+1. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun Pyry lainasi pelaajaansa Akatemialle Rautaliigaan, ja aika hyväksi vahvistukseksi osoittautui Suomi-Sarjan kärkipään joukkueen pelaaja.

Pari Akatemian peliä olen tällä kaudella nähnyt, ja pelaavat kyllä hyvää peliä. Harmi vaan, että se on aika ailahtelevaa, ja voittoa seuraa aika usein tappio. Toivottavasti Pyry lainaisi vielä pelaajiaan Akatemialle niin saataisiin lisäapua heillekin. Kyllähän siellä valmiiksikin jo hyviä pelaajia on, ja muutama voisi ehkä pärjätä jopa edustuksenkin mukana.
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Kommentoidaan sen verta tänne tuota Pyry Akatemian voittoa Mäntässä KPK:sta, että Pyryn Vili-Jesper Koivula iski tehot 6+1. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun Pyry lainasi pelaajaansa Akatemialle Rautaliigaan, ja aika hyväksi vahvistukseksi osoittautui Suomi-Sarjan kärkipään joukkueen pelaaja.

Pari Akatemian peliä olen tällä kaudella nähnyt, ja pelaavat kyllä hyvää peliä. Harmi vaan, että se on aika ailahtelevaa, ja voittoa seuraa aika usein tappio. Toivottavasti Pyry lainaisi vielä pelaajiaan Akatemialle niin saataisiin lisäapua heillekin. Kyllähän siellä valmiiksikin jo hyviä pelaajia on, ja muutama voisi ehkä pärjätä jopa edustuksenkin mukana.

Juu, tuplahattu. Pyryn edustuksella ja akatemialla on päällekkäiset pelipäivät 3 ja 10.2 mutta eiköhän tuohon 4.2 matsiin lainata apuja. Pyry AK tarvitsee jäljellä olevista 3 pelistä 3 pistettä niin ovat varmuudella turvassa karsinnoilta.

Jos Pyry AK saa sen 3 ja NasKi 2 pojoa niin Koovee2 menee karsintoihin kun pelit on jo paketissa. Tuo oli kyllä itselle yllätys, olisin sielläkin odottanut enemmän apuja edustukselta mutta toki siellä oli täysi työ varmistaa Suomi-sarjan ylempi jatkosarja...
 

Kassler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole...
Lauantaina tuli nähtyä vasta kauden eka Hämeen rautaliigan ottelu. Vapaapäivän kunniaksi ajoin Mänttään katsomaan KPK-Eagles ottelua. Ottelu oli todella vauhdikas, varsin maalirikas ja kaikinpuolin viihdyttävä. Kentän paras oli ehdottomasti Eaglesin Jerry Markkula, joka oli lähes pitelemätön. Ihmettelen, että kyseinen herra pelaa vain II-divaria...
Mitä tulee aikaisempaan keskusteluun vähäisistä katsojamääristä niin ottelussa oli likimain 300 katsojaa, mikä on todella hyvä määrä. Pakko todeta vielä Mäntän jäähallista, että puitteet ovat todella hyvät jääkiekon harrastamiseen ja myös katsomiseen.
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Lauantaina tuli nähtyä vasta kauden eka Hämeen rautaliigan ottelu. Vapaapäivän kunniaksi ajoin Mänttään katsomaan KPK-Eagles ottelua. Ottelu oli todella vauhdikas, varsin maalirikas ja kaikinpuolin viihdyttävä. Kentän paras oli ehdottomasti Eaglesin Jerry Markkula, joka oli lähes pitelemätön. Ihmettelen, että kyseinen herra pelaa vain II-divaria...
Mitä tulee aikaisempaan keskusteluun vähäisistä katsojamääristä niin ottelussa oli likimain 300 katsojaa, mikä on todella hyvä määrä. Pakko todeta vielä Mäntän jäähallista, että puitteet ovat todella hyvät jääkiekon harrastamiseen ja myös katsomiseen.

Joo, Mäntässä on aina porukkaa hyvin. Ovat sen verran sivussa että se on aidosti sellainen "oman kylän juttu". Muualla jäädään yleensä 100 katsojan kantturoille. Toisen erän jälkeen kotkat vielä johti 2-4 mutta sitten alkoi varsinainen maalikimara ja viimeiseen erään 8 häkkiä, KPK:n voittaessa 8-6.

Jerrystä oli hyvä juttu juuri Kangasalan sanomissa. Ilveksen A-junnuihin sitä pyydettiin joku vuosi sitten mutta päätti jatkaa Kangasalla mm. opintojen vuoksi. Haastattelussa väläytti kyllä mahdollisuutta koittaa vielä ylempänä kun opinnot päättyy vuoden päästä mutta koitamme pitää "Suoraman Datsyukista" kynsin hampain kiinni :)
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Tänään oli vielä ratkaisupelejä niin sijoituksista 1-4 ja 5-8 eikä karsijakaan ollut selvillä. Pyry näytti sarjanousijana joutuvan karsintoihin kun 2 erän jälkeen Giants johti kotonaan 6-1 mutta niin vain Pyry kairasi tarvittavat 5 maalia viimeiseen erään ja venytti ratkaisun jatkoajalle. Tuon pisteen turvin pudottivat KOOVEE II:n karsintoihin. Divarikiekon hienouksia.

Huomenna Ahmat ja Giants läpsyttelevät merkityksettömän pelin ja ensi viikolla poffeissa kohtaa:

Kiekko-Ahmat vs Pyry Akatemia
Giants vs Hiho
Uplakers vs NasKi
Eagles vs KPK

Oma veikkaus on että Ahmat ja Giants kävelee vastustajien yli välieriin. Eagles ja KPK on jotenkin "rakkaat viholliset" ja näiden vääntö tulee olemaan tiukka mutta uskon kotkien vievän mitalipelipaikan. NasKi on osoittanut olevansa villi kortti, oma veikkaus on että yllättävät ylöjärveläiset.

Ymmärtääkseni vain Giants on ilmaissut nousuhalunsa Suomi-sarjakarsintoihin. Ans kattoo ny....
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Heitetään pienet veikkaukset ensimmäisen kierroksen jatkoon menijöistä.

Kiekko-Ahmat - Pyry A
Runkosarjassa ottelut tasaisia ja Pyry onnistuikin kerran Ahmat kukistamaan kolmessa ottelussa. Uskon kuitenkin, että Ahmat rutiinilla homman hoitaa.

Giants - HiHo
Giants voitti kaikki kolme kohtaamista kauden aikana ja etenee tästä mitä todennäköisimmin vaivoitta välieriin.

Uplakers - Naski
Laakerit voittivat kaikki kolme kohtaamista runkosarjassa selvinlukemin, joten on syytä odottaa, että viimevuoden mestarit tästä jatkoon ilman suurempia vaivoja etenevät.

Eagles - KPK
Joukkuuet kohtaavat jo kolmatta vuotta putkeen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja onkin ennakkoon kaikista tasaisin pari. Kaudella KPK vei kolmesta kohtaamisesta kaksi. Veikkan, että mänttäläiset selviävät välieriin tasaisten vaiheiden jälkeen.

Lopuksi pitää vielä kritisoida hieman pelisysteemiä. Paras kahdesta järjestelmä on minusta urheilullisesti ja myöskin viihdyttävyyden kannalta täysin älytön ratkaisu. Paras kolmesta olisi ehdottomasti oikea tapa ratkaista nämä sarjat. Silloin saataisiin selvästi enemmän sitä playoff-kiimaa näihin kevät-talven hienoihin alasarjavääntöihin.
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Lopuksi pitää vielä kritisoida hieman pelisysteemiä. Paras kahdesta järjestelmä on minusta urheilullisesti ja myöskin viihdyttävyyden kannalta täysin älytön ratkaisu. Paras kolmesta olisi ehdottomasti oikea tapa ratkaista nämä sarjat. Silloin saataisiin selvästi enemmän sitä playoff-kiimaa näihin kevät-talven hienoihin alasarjavääntöihin.

Pelaajat sanoo ihan samaa. On ihan syvältä että kotietu tarkoittaa ensin vierasreissua ja sitten toinen peli pelataan kotona kun "jos menee tasatilanteessa `kolmanteen peliin` eli 20min jatkoerään, on sit kotiyleisön etu". Finaali onneksi on aidosti paras kolmesta mutta niin pitäisi olla tämäkin. Ei näiden joukkueiden budjetti kaadu max kahdesta ylimääräisesti bussireissusta.
 

Kassler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole...
Huomenna ne sitten alkaa, nimittäin playoffit.

K-Ahmat - Pyry Akatemia
Uskon, että K-ahmat menee tästä parista heittämällä jatkoon.

Hc Giants - HiHo
Hyökkäämällä voitetaan yksittäisiä ottelulla ja puolustamalla mestaruuksia. Jos HiHo onnistuu puolustuspäässä niin tässä parissa voi tulla yllätyksiä. Giants mennee kuitenkin jatkoon laajemman materiaalin voimin.

Uplakers - Naski
Uplakers on kokenut joukkue, joka ei anna Naskille mahdollisuuksia.

Eagles - KPK
Puolivälierien tasaisin pari. KPK menee jatkoon jos saavat Eaglesin 1.kentän kuriin.
 

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
Oho, Pyry AK pelasi Ahmoja vastaan tasan. En usko että voittavat Ahmoja kotonaan mutta toisaalta poffeissa voi tapahtua mitä vaan. Interesting...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös