Ti 16.1.2018 Lukko - KooKoo

  • 2 642
  • 7

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tiistai-ilta ja KooKoo saapuu Raumalle eli yleisöryntäystä turha odottaa. Lukolla on viime aikoina kulkenut ihan mallikkaasti. Marras-joulukuussa oli vaikea vaihe, mutta nyt pelit sujuvat ja 10 ottelun kuntopuntarissa joukkue on toisena. Erityisen positiivista on, että kesken kauden hankitut Teemu Ramstedt ja Chris VandeVelde ovat parantaneet ja löytäneet tehonsa 1-ketjussa yhdessä Toni Koiviston kanssa. Myös Heikki Liedes on ihastuttanut tällä kaudella ja lunastanut paikan alati vaarallisessa 2-ketjussa Arttu Ilomäen ja Janne Keräsen rinnalla.

KooKoolla näköjään viimeisestä 12 ottelusta ainoastaan 2 voittoa ja joukkue on 11. sijalla 10 pisteen päässä Ässistä ja viimeisestä säälipleijaripaikasta.

Lukko ja KooKoo ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti eli kyseessä on joukkueiden viimeinen kohtaaminen. Kaksi ensimmäistä menivät KooKoolle (3-2, 4-2) ja kolmas Lukolle (4-0) eli tähän mennessä pisteet KooKoolle 6-3, mutta maalit Lukolle 8-7.

Joukkueiden parhaat pistemiehet:

Lukko
Janne Keränen, 13+11=24
Toni Koivisto, 9+15=24
Arttu Ilomäki, 7+13=20
Janne Niskala, 6+12=18
Peter Tiivola, 5+12=17

KooKoo
Michael Keränen, 11+17=28
Jake Newton, 9+19=28
Patrick Bjorkstrand, 12+13=25
Toni Kähkönen, 7+17=24
Miikka Pitkänen, 9+13=22

Veikkaus tarjoaa (tällä hetkellä) kertoimet 1,78 - 4,10 - 3,55.
 

lebak

Jäsen
Poissaolijat
Lukko
Janne Väyrynen, Ville Vahalahti, Lauri Tukonen
KooKoo Anrei Hakulinen, Eero Savilahti, Ville Vainikainen, Henrik Forsberg, Robin Jacobsson

Sarjatalukko
5. Lukko 42, 17-10-15 68pts
11. KooKoo 41, 11-14-16 51pts

Erikoistilanteet
Lukko YV 16,45% (13) / AV 91,14% (1)
KooKoo YV 16,97% (11) / AV 77,93% (11)

6-ottelun kuntopuntari

Lukko (3) Ottelut 3-2-1 maalierolla 20-14
KooKoo (11) Ottelut 2-2-2 maalierolla 13-18

Joukkueet ovat tehneet saman verran maaleja (102), mutta KooKoo on päästänyt kauden aikana 37 osumaa enemmän. KooKoolla pisteet eivät ole jakautuneet niin tasaisesti kuten yo. pistemiehistä voi myös todeta, mutta suurta eroa ei ole. Tämä tulee esiin kun vertaa koko joukkueiden syöttöpisteitä: Lukko 156, KooKoo 178. Eli KooKoo on saanut 102 maaliin 22 kakkossyöttöä enemmän kuin Lukko.

KooKoo -pakit Newton ja Kristensen laukovat selvästi eniten joukkueesta. He ovat myös eniten pelaavat pelaajat ja ainoat yli 20min keskiarvon omaavat.
Lukolta vastaavasti Niskala laukoo hyvin paljon.

KooKoon aloituksista (2813) eniten on aloittanut Liivik 24% (voitto% 49%), Pitkänen 19% (voitto% 47%), Virtanen 16% (voitto% 42%), Koivisto 12 % (voitto% 55%).
Lukon aloituksista (2969) eniten on aloittanut Ilomäki 27% (voitto% 53%), Tiivola 20% (voitto% 54%), Friberg 17% (voitto% 49%). Lisäksi Ramstedt joka on pelannut 16 ottelua sekä poistunut Hillding.

+- tilastoista paistaa läpi Henrik Koiviston -17, Ville Järvisen -12, Rony Ahosen +12 sekä Atte Mäkisen -10

Keskimäärin KooKoo on ottanut 9,8 jäähyminuuttia ottelua kohden kun taas Lukko 8,97min.

Liitteenä vielä laukaisukartat tältä kaudelta (@SimoTeperi)

EDIT.
Tänään nähtävästi Lukolla aloittaa maalilla Sebastian Ylönen, jos Veikkauksen sivuja on uskominen.

EDIT2.
KooKoon kaikki viimeiset 5 ottelua ovat olleet maalinpelejä voittaen mm. Tepsin ja häviten Tapparalle pilkuilla. Odotusarvot illan ottelusta myös vähämaalinen ja maalinpeli.
 

Liitteet

  • laukaisukartat luk-koo16.1.18.JPG
    laukaisukartat luk-koo16.1.18.JPG
    111,3 KB · kertaa luettu: 249
Viimeksi muokattu:

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Henrik Koivisto toi isot miinukset tullessaan Mikkelistä. Veikkaus sanoi että KooKoon kärsivällisyys ei riitä. Kahdessa viimeisessä ottelussa on KooKoo ollut hyvin kärsivällinen. Jos KooKoo kestää ensimmäisen erän niin voi mennä jännäksi
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon sairaslista lyhenee pikku hiljaa. "Enää" yhdeksän pelaajaa sairaana tai loukkaantuneena:

1.kenttä:

Toni Kähkönen - Michael Keränen - Patrick Bjorkstrand
Santeri Salmela - Emil Kristensen

2.kenttä:
Malte Strömwall - Henrik Koivisto - Toni Hyvärinen
Miro Keskitalo - Jake Newton

3.kenttä:
Tomi Leivo - Siim Liivik - Miikka Pitkänen
Jyri Niemi - Arttu Pelli


4.kenttä:
Sami Tamminen - Mikko Virtanen - Jan-Mikael Juutilainen
Niko Tuhkanen

Maalivahdit:
Juha Järvenpää
(Samu Perhonen)


Poissa:
Henrik Forsberg, noin kuukausi
Anrei Hakulinen, loppukausi
Robin Jacobsson, noin 1,5 kuukautta
Ville Järvinen, noin 2-3 viikkoa
Olli Korhonen, tilannetta tarkkaillaan päviittäin
Niki Koskinen, noin 1-2 viikkoa
Eetu Pöysti, tilannetta tarkkaillaan päivittäin
Eero Savilahti, noin 2-3 viikkoa
Ville Vainikainen, noin 2-3 viikkoa



 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Juuri kun pääsin sanomasta, että KooKoon sairaslistalla on "enää" yhdeksän pelaajaa niin nyt Michael Keränen on pudonnut kokoopanosta juuri ennen ottelua ja tämä ei nyt lupaa hyvää KooKoon kannalta.Eli saatiinhan sinne taas kymmenes pelaaja sairaslistalle.

Sami Tamminen ottaa Keräsen paikan ykkösketjusta ja puolustaja Niko Tuhkanen vastaavasti Tammisen paikan nelosketjun hyökkääjänä.

Voi helvetin helvetti. Tärkein pelaaja sivussa ja taas vajaalla mennään.
 
Viimeksi muokattu:

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Juuri kun pääsin sanomasta, että KooKoon sairaslistalla on "enää" yhdeksän pelaajaa niin nyt Michael Keränen on pudonnut kokoopanosta juuri ennen ottelua

Jännä juttu, että kertoimet pysyneet ennallaan, vaikka yleensä nuo "elävät" ennen ottelua varsinkin, jos tulee muutoksia oletettuihin kokoonpanoihin.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Veikkaan että vaikea ilta tulossa Lukolle kun on kyseessä ns "helppo" ottelu loukkaanumisten kanssa kamppaileva joukkuetta vastaan kotikentällä.

KooKoo on laittanut ahtaalle viimepeleissä kärkiporukoita, jos asenne ei ole Lukolla tänään 100% lähtee pisteet Kouvolaan.

Ylönen maalissa on kääntämätön kortti, nyt on se näytön paikka jos meinaa liigassa lisäpelejä saada.

Veikkaan tiukkaa peliä 3-2 erikoistilannepeli tulee ratkaisemaan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei ollut siipirikkoisesta KooKoosta Lukon yllättäjäksi. Peli tosin alkoi mahdollisimman hankalasti Lukon kannalta kun KooKoo meni ensimmäisellä laukauksellaan johtoon vain 54 sekunnin pelin jälkeen. Ohjaushan siihen siniviivavetoon tuli, niin että ei sitä ehkä kannata Ylösen piikkiin pistää.

Lukko tasoitti nopeasti kun Valentin Claireaux teki Peter Tiivolan hienosta esityöstä ja sen jälkeen alkoin Lukon ralli. Janne Keränen pujotteli pakkien välistä maalille ja nosti 2-1 ja Toni Koivisto ronkki maalin kulmalta 3-1, enkä tippaakaan liioittele kun sanon että Lukko olisi paremmalla viimeistelyllä voinut johtaa ensimmäisellä erätauolla peliä jopa 6-1. Kyllähän KooKoo sai hiukan juonesta kiinni sen Lukon toisen maalin jälkeen, tai oliko sitten kyse siitä että Lukko rupesi kuvittelemaan että peli on ohi. Pääasiassa kuitenkin Lukko erää hallitsi, ja mä tykkään että tämä oli yksi kauden parhaista eristä Lukolla.

Toinen erä ei sitten enää samanlaista pyöritystä ollutkaan. KooKoo siinä oli niskan päällä ja Ylösen maalilla oli ruunkaa. Kovin epävarman oloinen ranskalaisvahti oli, mutta yhteispelillä siitä selvittiin ja kun Lukko kävi puolestaan toisessa päässä tekemässä suunnilleen kolmesta paikasta kaksi maalia niin peli alkoi olla taputeltu. Varsinkin Toni Koiviston tekemä 4-1 oli kaunis maali, illan kaunein ehdottomasti.

Se on sanottava että ei KooKoo kolmannessakaan erässä missään vaiheessa pyyhettä kehään heittänyt. Kyllä he kovasti yrittivät, mutta kolmannessa erässä alkoi myös Ylösellä koppi tarttumaan. Lukko ei tietysti kovin silmiä hiveleviä kuvioita enää viimeisessä erässä rakennellut, mitäs kun neljän maalin johto oli. Ylivoimatilastoa hiukan kaunisteltiin kun Janne Keränen onnistui puoli minuuttia ennen loppua mutta siinäpä se.

Toni Koivisto, 2+1 tänään, oli illan ykkösmies. Samalla Koivisto nousi joukkueen parhaaksi pistemieheksi vähän niinkuin varkain Janne Keräsen takaa. Chris VandeVelde oli myös pelipäällä, ja miksei Ramstedtkin. Tämä ketju VandeVelde-Ramu-Koivisto oli varsinkin ensimmäisessä erässä ihan pitelemätön. jatkossa ketjun keskusmies Ramstedt hiukan häipyi kuvasta mutta laitahyökkääjät olivat sitä paremmin esillä.

Kuten sanottu, Sebastian Ylönen maalilla selvisi lopulta ensimmäisestä täydestä pelistään hyvin.

Homma jatkuu torstaina Tampesterissa Ilveksen vieraana. Kyllä siitäkin pelistä olisi syytä pinnoja ottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös