Jokereiden U20-nuoret

  • 914 793
  • 2 492

gusarov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Penticton Knights
Alemmassa jatkosarjassa Jokerit voitti ensin Jukurit 3-1 mutta sen jälkeen tappio paikallisvastustaja Karhu-Kissoille 2-5.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Tästä ketjusta voisi kelata viestejä taaksepäin mutta kauden alussa jo näki mitä A- junnuissa käy.
Se että Jokerit häviää Karhu-Kissoille A- junnuissa on tainnut tapahtua joskus 80 luvulla.
Jokerien peli ei ole vain aneemista vaan suorastaan köyhää.
Janne Vuorisen taito näkyy joukkueen kasaamisessa ilman rahaa.
Toinen seikka on se kuinka ketään ei kiinnosta mitä siellä kellarissa tapahtuu....
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Vai olisiko kyse yhdistelmästä urapolku ja valmennus? Jokerien houkuttelevuus ei ole kovin kovalla tasolla junnujen keskuudessa. Toivottavasti Tolvanen on muuttanut tilannetta.
No Bluesin konkan myötä sitten HIFK:n kuvittelisi suorastaan lentävän kaikkine supertalentteineen joita heidän pelaajapolkunsa on meiltä ja Espoosta vienyt, mutta viimeksi kun katsoin, niin yhtä kova A-nippu on heilläkin. Taitaa tällä hetkellä olla p-amerikan sarjat se houkuttelevin vaihtoehto. A:n sarja tasoltaan niin säälittävä, että siellä ei kehity. Liigaankaan ei ihan kaikki mahdu, ja mestis liigan tavoin sitoo ajallisesti niin paljon, että opiskelu on samalla hankalaa, mutta silti sieltä ei saa killinkiäkään palkkaa ainakaan pääkaupunkiseudulla.

Edit. Eli toisin sanoen A-liigalle on SM-liigan pelaajapaon, laajentumisen ja sitä myötä sekä mestiksen, että sen itsensä todella kovan heikentymisen takia käynyt samalla lailla kun vaikkapa fudiksen ASM:lle jo miljoona vuotta sitten (esim. HJK:n intresseissä ei ole sillä puolella ollut joka vuosi peluuttaa edustusjoukkuettaan koko sarjassa). Se on ali-ikäisten (C ja B-junnut) lupausten sekä niiden pelaajien sarja, joilla ammattilaisjuna jollain tapaa mennyt jo.

Ehkäpä suomikiekossa tapahtumassa niin, että Mestis ottaa pikkuhiljaa paikkansa sinä sarjana, johon parhaat suomeen jäävät ei liigaan valmiit b-ikäiset menevät pelaamaan ja A-kuolee lähes kokonaan pois/muuttuu lopullisesti jonkinlaiseksi muutaman vuoden jatkoajaksi, josta joku voi napsia pois ennen kuin hautautuu suomi-sarjaan pelailemaan jämälätkää. Tässä toki hidasteena ja rajoitteena se, että ko. seurat elävät suurimmaksi osaksi ihan kädestä suuhun, joka kyllä näkyy valmennusresursseissa, olosuhteissa, kaikessa, jos kohta liitto onkin ilmeisesti painanut hommia sen asian eteen, että aikataulut yms. mahdollistaisivat esim. mahdollisimman hyvin nuoren Mestiksessä pelaavan pelaajan korkeakouluopiskelun pelaamisen ohella.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Edit. Eli toisin sanoen A-liigalle on SM-liigan pelaajapaon, laajentumisen ja sitä myötä sekä mestiksen, että sen itsensä todella kovan heikentymisen takia käynyt samalla lailla kun vaikkapa fudiksen ASM:lle jo miljoona vuotta sitten (esim. HJK:n intresseissä ei ole sillä puolella ollut joka vuosi peluuttaa edustusjoukkuettaan koko sarjassa). Se on ali-ikäisten lupausten sekä niiden pelaajien sarja, joilla ammattilaisjuna jollain tapaa mennyt jo.
Kiitos tästä tietojeni päivityksestä. Mun luulo tosiaan oli, että A on kurantti sarja.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Kiitos tästä tietojeni päivityksestä. Mun luulo tosiaan oli, että A on kurantti sarja.

No eipä se valitettavasti taida oikein näin olla. Esim. Ika Lehkonen varoitteli jo varmaan viisi vuotta sitten, että näin tulee kaikkien laajentumisleikkien ja suljettujen liigojen takia tapahtumaan. En tiedä arvasiko itsekään kuinka nopeasti. Sikälihän tuo ei ole seuroille ongelma, että huipputalentteja tulee edelleen ja kyllä heille aina pelipaikka löytyy, mutta se peruspelaajamassan taso siinä kärjen takana heikkenee, koska monella käytännössä vikat kovat pelit ns. ikäluokan huipulla ovat pelattu siellä 15v-16v korvilla ja sen jälkeen sitten koitettu räpiköidä fyysisesti raakileena äijien perässä, ehkä sinänsä itseään huonompien pelaajien takana, Mestiksessä tai pelattu heikkotasoista junnulätkää itseä pari vuotta nuorempien ja sellaisten pelaajien kanssa, joilla se taitotaso ei ole sitä millä pelataan ammattilaisena aikuisena.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Nythän oli jotain huhua, että Jokerien juniorit voisivat mennä pelaamaan MHL:ää. Tai uutta kansanvälisempää versiota tms.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Nythän oli jotain huhua, että Jokerien juniorit voisivat mennä pelaamaan MHL:ää. Tai uutta kansanvälisempää versiota tms.

Näetkö tämän vaihtoehdon oikeasti realistisena tai edes houkuttelevana polkuna stadilaisjunnuille? Kundeilla on tuossa iässä vielä muutakin elämässä kuin jääkiekko. Ja kuka sen kaiken maksaisi? Jokereiden junioritoiminnan ongelmat ovat aivan muualla ja rakenteellisia. Toivottavasti touhuun saadaan joku järki ja pian, pelaajavuoto on jo nyt hälyttävällä tasolla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näetkö tämän vaihtoehdon oikeasti realistisena tai edes houkuttelevana polkuna stadilaisjunnuille? Kundeilla on tuossa iässä vielä muutakin elämässä kuin jääkiekko.
Jos SM-A on pois laskuista ja vaihtoehto ameriikan junnusarjat, niin toi olisi ainoa vaihtoehto pelata junnukiekkoa Suomessa tarpeeksi korkealla tasolla kehityksen kannalta.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Jos SM-A on pois laskuista ja vaihtoehto ameriikan junnusarjat, niin toi olisi ainoa vaihtoehto pelata junnukiekkoa Suomessa tarpeeksi korkealla tasolla kehityksen kannalta.

Mutta liian kallis vaihtoehto. Jos ASM haluttaisiin pitää elinvoimaisena, niin se tarkoittaisi sitä että aikuisten sarjat pidetään aikuisten sarjoina ja A-ikäisiä ei niissä peluutettaisi ihan jotain poikkeusyksilöitä lukuunottamatta. Toki ne jenkkien sarjat olisivat silti vaihtoehto, mutta ei sinnekään kaikki lähde/pääse.

Jokainen voi laskea, että kun liigaan ja mestikseen on tullut satakunta uutta työpaikkaa viime kausina eikä jo toistakymmentä vuotta koko ajan pahentunut kokeneiden pelaajien vuoto sieltä poispäin ole laantunut, eikä toisaalta vastaavaa määrää ulkomaalaisia ole hankittu täyttämään vajetta, niin mikä sarja on kärsinyt eniten. A:n toiminta ei luultavasti sen takia enää kauheasti kiinnosta ketään, koska sellaiset pelaajat joihin kannattaisi satsata, ovat jo aikuisten sarjoissa tai jenkeissä. Ikävä fakta.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Jokereiden junioritoiminnan ongelmat ovat aivan muualla ja rakenteellisia. Toivottavasti touhuun saadaan joku järki ja pian, pelaajavuoto on jo nyt hälyttävällä tasolla.

Millaisia realistisia vaihtoehtoja näet sen tyrehdyttymäseksi. Ei ASM ole nykyisellään edes vaihtoehto eteenpäin haluavalle pelaajalle. Ei meillä, eikä naapureissa. Tilanne on vähääkään paremmilla pelaajilla se, että B:n jälkeen pitää päästä äijiin hyvään valmennukseen ja rooliin tai lähteä vittuun suomesta ja hakea paikkaa muualta ja näin sen pitää ollakin. Mikäli ASM sarjana pystyisi palvelemaan näitä vaikkapa 16-18 maju/tai lähellä sitä olevia pelaajia kuten joskus pystyi, niin tilanne olisi toinen. Nyt se ei sitä liian heikkotasoisena tee edes niille kovimmille B-ikäisille.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
A:n toiminta ei luultavasti sen takia enää kauheasti kiinnosta ketään, koska sellaiset pelaajat joihin kannattaisi satsata, ovat jo aikuisten sarjoissa tai jenkeissä. Ikävä fakta.
A-SM sarjaa kuvaa hyvin (alkusarjan) pistepörssin kärjessä olleet pelaajat. Suuri osa ensimmäisestä kympistä useimmille tuntemattomia, lähes yli-ikäisiä pelaajia vailla kv. pelejä tai muita mainittavia ansioita. Sitten muutama vuoden - pari nuorempi jotka ovat saattaneet käydä maajoukkueissa rivipelaajina.

Jokerit hävisi Karhu-Kissoille siitä yksinkertaisesta syystä että iso osa K-K:n pelaajista oli ikäluokkaa -97 jollei peräti -96. Kaipa nuo silti pitäisi voittaa mutta aika vaikea tuosta on mitään hurmosta kehittää.

Nykyinen A-SM ei palvele Jokereita ollenkaan, päinvastoin. Kun nuoremmat ikäluokat kuitenkin ovat (vieläkin) ihan hyviä mutta A-joukkueeseen ei haluta oikeasti satsata, niin todennäköisesti paras vaihtoehto olisi B:n jälkeen pyrkiä järjestämään kaikille edes kohtuullisesti lahjakkaille ja innokkaille pelipaikka mestiksessä tai jonkun liigajoukkueen A/edustusjoukkueessa. Myöhemmin noita voi sitten haavia takaisin jos kehittyvät riittävälle tasolle. Ja tiedän ihan hyvin että tämä kuulostaa tympeän inhorealistiselta, mutta parempaa en vain nykyjärjestelmässä keksi.

Ja mainitaan nyt vielä että lauantain derbyissä Jokereiden B- ja C-junnut voittivat IFK:oon vastaavat selvästi (6-3 ja 4-0) ja itse asiassa näyttivät kentällä ihan kirkkaasti paremmilta. A hävisi mikä ei ketään yllättänyt.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin hirveän moni kiekkokartalla on samaa mieltä että A-junnujen sarjalle pitäisi tehdä jotain . Toki varmaan jotain pitäisi tehdä niin liigalle kuin mestiksellekin.

Hyviä kirjoituksia siitä kuinka ikäerot A-junnujen sarjassa ovat isot . Kissojen A on fyysisen kädetön nippu ja kun vastassa on 2-3 vuotta nuorempia Jokereita niin tietäähän sen noin lähtökohtaisesti miten siinä käy.
Oma pointtini tässä Jokeri touhussa on se että esim eräs Jokeri goutsi sanoi ” A parhaat jengit voisi jotenkin yhdistää Mestis peleihin . Pelaajia ei riitä millään Suomen tasaisessa maassa jossa nykyään liigaan pääsee Mestis jätkiä ja mestiksessä pelaa Suomisarja tason ukkoja ”.

Kuitenkin on pakko sanoa että niin tai näin Jokerien An pelit ovat myös kuraa siitä syystä että valmennus on sitä mitä on.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Kuitenkin on pakko sanoa että niin tai näin Jokerien An pelit ovat myös kuraa siitä syystä että valmennus on sitä mitä on.
Ei se mikään ihme noita taustoja vasten ole. ASM -joukkueen valmentaminen ei nykyisellään tasonsa osoittaneille kavereille varmaan mikään kauhean kiehtova ympäristö ole, ja toisaalta seurojen olemassaolevat parhaat resurssit sijoitetaan varmastikin sinne missä niille on eniten tarvetta. Ts. ikäluokkiin b:stä alaspäin, joissa niitä tulevia jääkiekkoammattilaisia on mukana.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Ei se mikään ihme noita taustoja vasten ole. ASM -joukkueen valmentaminen ei nykyisellään tasonsa osoittaneille kavereille varmaan mikään kauhean kiehtova ympäristö ole,.

Niin Vuorinen hankki mukaan ”lupaavan ” Lucas Andersenin , lisäksi joukkueessa on mm Ojantakanen, Mäkiniemi, Lönnroos, Kuure, Mustonen .. jne eli ihan hyviä kundeja mutta se mikä on suurin ongelma ollut että asenne on ollut sysipaska niin tähän on iso ongelma juuri valmennus. Kekäläinen olisi katsonut touhua kuukauden toki tuskin olisi koskaan Immosen Santtua siihen palkannut .
Kuitenkin A Junnu goutsi on päätoiminen niin luulisi kiinnostavan :) . Ei goutsien paikkoja kuitenkaan niin paljoa ole.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Johan täällä yietäjät sanoi, että pieleen menin, heti sen jälkeen kun koutsin nimi saatiin tietoon. Osoittaa, että tsto ei ole kiinnostunut A:sta ja jälki on sen mukaista.

Tai hyväveli... kerho/järjestö... toimii.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jokerit julkaisi, muuten A-C -junnujen valmennuksen ensi kaudeksi:

A: Tero Määttä (Porvoo Hunters, Suomi-sarja)
Ville Ahola (Karhu-Kissat A-nuoret)

B:ssä ja C:ssä jatketaan nykyisellä valmennusjohdolla.

Huomioitavaa on se, että jatkossa jokaisella ikäluokalla on oma fysiikkavalmentaja. Tämän näen erittäin positiivisena kehityksenä.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin kauan kuin pelaajille ei ole selkeää polkua junioreista edustukseen, tällaisilla ei ole mitään merkitystä.

Niin ajattelin etten kommentoi ollenkaan A - junnujen tekemisiä mutta ehkä on hieman pakko.
Määrän Tero jatkaa tätä hyväveli systeemiä mikä Jokereissa on ollut . Vuorisen tuttu joka saa ainakin vuodeksi vakituisen suojatyöpaikan .
Aholan Ville teki hyvää duunia Kissojen A.ssa ja monien yllätykseksi ei saanut siellä jatkaa hommissa mikä toisaalta ei tule yllätyksenä kun tietää keitä siellä kissoissa asioista päättää ja sen jos heille jotain ääneen kommentoi.

Selkeää polkua ei todellakaan ole eikä sitä myöskään tule. Jokerien materiaali on keskinkertaista ainostaan selkeästi hyviä veskareita sieltä on tulossa jotka tosin suurella todennäköisyydellä vaihtavat maisemaa tilaisuuden tullen..
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Toki on pakko sanoa että polun tekeminen ei ole kovin helppoa.
Otetaan vaikka Erik Embrich. Hän on ihan Ok pelaaja Mestikseen saa kahden suunnan pahvin Jokereihin mutta jos olisi vähänkin parempi pelaaja saisi liiga paikan ja paremman liksan.
Nyt Embrich pääsee KHL harjoituspeleihin ja sen jälkeen harkkoihin tuuraamaan kun miehiä puuttuu.
Jos kaverit oikeasti pääsisivät ( Jos taidot oikeasti riittäisivät) pelaamaan KHL pelejä ja tosissaan tappelisivat KHL sopparista ensi kaudelle kuvio olisi ihan toinen.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Toki on pakko sanoa että polun tekeminen ei ole kovin helppoa.
Otetaan vaikka Erik Embrich. Hän on ihan Ok pelaaja Mestikseen saa kahden suunnan pahvin Jokereihin mutta jos olisi vähänkin parempi pelaaja saisi liiga paikan ja paremman liksan.

Tässähän tuo oikeastaan kiteytyy miksei A:han ole pointtia satsata. Taso aikuisten sarjoissa suomessa ja sen seurauksena vielä karmeammin A:ssa on tipahtanut niin paljon, että jos pelaaja ei ole niin lupaava, että olisi valmis äijiin jo b-ikäisenä, niin käytännössä ainoa järkevä vaihtoehto on lähteä ulkomaille hakemaan sitä viimeistä kehityssteppiä aikuispelaajaksi. A:n A-ikäisistä pelaajista 99% on pelaajia, joilla ei ole katsottu olevan edellytyksiä ammattikiekkoilijoiksi asti eikä sinne siksi ole oikein järkevää työntää hirveästi paukkujakaan. Itseasiassa liigassakin pelaa kymmeniä pelaajia, joilla ei olisi ollut vaikkapa 15v sitten mitään asiaa sinne sen enempää nuorena kuin kokeneempanakaan, puhumattakaan mahdollisesta tulevasta potentiaalista NHL, KHL-, tai maajoukkuetasolle, joka on se pelaajajoukko joka täyttää Jokereiden edustusjoukkueen tämänhetkiset standardit.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Junnujen kausi oli ”hieman” mollivoittoinen. A- junnut pelasivat ehkä Jokeri historian huonointa lätkää , B tippui Tapparalle jonka ns tähtipelaajat , Tanus, Puistola, Räsänen jne käänsivät pelit Tapparalle.
C -Junnut pelaavat Kärppiä vastaan huomenna Tampereella välierä pelin ja silmiin pistävää on ollut muutaman hiton ison Jokeri hyökkääjän tasonnosto runkosarjasta.
Nuorempi C puolestaan hävisi pronssipelissä Viikingeille ja päätyi neljänneksi...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös