Minnesota Wild 2017–2018

  • 94 000
  • 229

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Oli kyllä aivan täyttä p*skaa tuo asenne varsinkin puolustussuuntaan. Ei ansaitse yhtään pitempää kirjoitusta meikäläiset tästä vierasmatsista. Toivottavasti rumat lukemat opettavat nöyryyttä.

Toivottavasti. Ohipelejä kun ei saisi ihan älyttömän montaa tulla, mikäli pudotuspeleistä mielii haaveilla.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Toivottavasti. Ohipelejä kun ei saisi ihan älyttömän montaa tulla, mikäli pudotuspeleistä mielii haaveilla.
Puhumattakaan noista Centralin sisäisistä otteluista. Tällä kaudella jokainen Centralin välinen ottelu näyttäisi olevan "neljän pisteen" ottelu, kun puolet kaudesta pelattu. Kukaan ei ole vielä tippunut playoff-kisasta ja hieman yllättäen Chicago hännillä tällä hetkellä 3 pistettä Wildin takana, mutta kaksi peliä vähemmän pelattuna.
 

Robu

Jäsen
Nyt noita Centralin sisäisiä on voitettu pari putkeen ja otteet näyttävät hyviltä taas. MG oli kova ja Dumba on löytänyt taas lämärinsä ja muutenkin tämä pakki on paljon paremman oloinen kuin viime kausina.

Sarjataulukossa ollaan ensimmäisellä Wild Card paikalla, mutta pelejä on enemmän kuin monella jengillä perässä. Toisaalta Bluesiinkin on enää 3 pistettä ja yksi peli vähemmän pelattuna, mikä kuulostaa oudolta Bluesin alkukauden lentoa katsoneena.

Back to Backissä vastassa Vancouver. Ei tule olemaan helppo peli, mutta pisteitä pitää rohmuta.
 

Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Hieno ja tärkeä voitto Jetsistä. Nuo Centralin sisäiset pelit on kaikki 4p pelejä ja niitä ei sovi antaa toisille. Wild selvästi oli kuskin paikalla ja ansaitsi voiton.

Lähetyksen alussa näkyi ruudussa että Widin puolustajat on tehneet sarjan neljänneksi eniten pisteitä (100) ja ottelun jälkeen tähän tuli 4 pistettä lisää joka on sarjan toiseksi eniten heti Lightningin jälkeen. Wildilla on neljä hyvää puolustajaa ja vaikka paljon voidaan jossitella Haulan lähtöä, oli se ratkaisu parempi kuin että olisi menetetty yksi näistä. Brodin ja Dumba on ottaneet harppauksen eteenpäin taas viime kaudesta. Vaikka Brodin pisteissä jää Suterista, Spurgeonista ja Dumbasta hänen yleispelaaminen on kehumisen arvoista. Tätä tukee tuo että Brodinin +/- tilasto on +16 ja seuraavana vasta Dumban +3. (Ryan Murphy jää miesten väliin +5 mutta vain 9 ottelua pelattuna) Ei tämä puolustus liian usein kehuja saa mutta kyllä tuo top4 osasto pärjää vertailuissa hyvin muiden kanssa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Palstaveljet yllä ovat asian ytimessä!

Kun puolustus toimii niin, että omassa päässä voitetaan tarvittavat kulmaväännöt ja pystytään rytmittämään peliä hyvillä avaussyötöillä tai jalalla nostoilla, niin peli näyttää juuri niin hyvältä kuin Jetsiä vastaan. Wildin top 4 ei hyvänä päivänä kalpene millekään jengille, ei edes Nashvillelle. Hyvän ja huonon päivän ero on vain tällä hetkellä turhan suuri.

Toki ennen kuin tässä alkaa liian innoissaan olemaan Centralin kärkijengin totaalisesta dominoinnista kotikaukalossa, täytyy myös aina muistaa lähtökohdat: Jetsillä back-to-back peli matkustelemisineen, jengin ehkä tärkein puolustava sentteri Lowry puuttui sekä jengin heittämällä paras pelaaja Scheiffele. Väsynyt ja siipirikkoinen jengi vastassa, joten voitto oli ainoa vaihtoehto. Se millä tavalla se tuli, siihen olen tyytyväinen. Noin pitäisi aina pystyä / muistaa / jaksaa pelata väsyneitä joukkueita vastaan.

Silti inhottaa NHL:n tapa luoda tällaisia asetelmia. Näitä typeriä back-to-back pelejä ei todellakaan mielestäni tarvita luomaan näennäistä viihtyvyyttä kotijoukkueiden faneille. Winnipegillä alkoi n. viikon todella turha tauko tarpeettoman tiukan otteluohjelman päälle. Wildilla on ensi yönä peli Canucksia vastaan ja seuraava sitten "heti perään" lauantaina. Ei mitään järkeä. Tulee todella muovinen olo näistä ja herää fiilis, että typerille, läskeille ja yksinkertaisille amerikkalaisille on keinotekoisesti luotava otollisia olosuhteita kannustamansa joukkueen dominoiville voitoille.

Ja pieni nillityksen sananen vielä Zach Parisesta. Oksettaa se tapa millä Pariselle lyödään hopeatarjottimella kaikki, vaikka mies ei ole pelannut kuukausiin, saati pystynyt edes kunnolla harjoittelemaan. A-kirjain rintaan, paikka top 6:ssa, paikka ykkösylivoimassa ja heti parin pelin jälkeen isoimmat minuutit. Ja mies on aivan täysi turhake kentällä. Jos peliaika pitää ansaita, niin tuollainen toiminta valmennukselta syö pikkaisen uskottavuutta. Viime yönäkin hukattiin täysin turhaan ensimmäisessä erässä yli minuutin 5v3 ylivoima, koska Pariselle piti yrittää saada maali. Jokaisessa matsissa ollaan nähty yksi tai pari hyvän maalipaikan tuhlaamista koska Pariselle on pitänyt pelata maalia. Parise menettää silminnähden eniten kiekkoja vastustajille, ei karvaa hyvin, ei lue peliä hyvin, eikä todellakaan pysy kiekossa kirveelläkään, saati löydä syötöillä omiaan. Ymmärrän, että kaveri on ruosteessa, mutta silloin juuri annetaan kaverin hiljalleen tulla takaisin peliin ja ansaita paikkansa, niin kuin kaikkien muidenkin, etenkin nuorten pelaajien. Tykkään Parisesta, tyylikäs ihminen ja jääkiekkoilija sekä työnteon perikuva. En vain tykkää tavasta, millä häntä ajetaan nyt väkisin takaisin ruotuun, vaikka sitten tehokkuuden ja pahimmillaan voittojen kustannuksella.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Nihkeä peli pirteää Vancouveria vastaan. Jalat olivat puuroa, sen näki etenkin ottelun kolmannessa erässä. Silti paikkoja oli kotijoukkueella huomattavasti enemmän ja mahdollisuudet tempaista parin, jopa kolmen maalin kaula. Canucks oli kliininen omissa paikoissaan, eikä Dubnykista ollut tällä kertaa game savereihin venyjäksi, joten lopputuloksena yksi piste.

Paikkoja oli, käsiä ei niinkään. Siinä oikeastaan kaikki oleellinen.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Nostellaas ylöspäin..

Suurta hiljaiseloa olen palstalla elänyt koko kauden, mutta Wildia en ole unohtanut ja joukkueen otteet kiinnostavat edelleen suuresti. Nykyisessä elämäntilanteessa ehdin katsoa vain viikonloppupelit ja muuten mennään koosteiden varassa.

Viimeiset kaksi näkemääni peliä (kotipelit Jetsiä ja Lightningia vastaan) ovat olleet juuri sitä Wildia mitä toivonkin näkeväni. Toki tuossa välissä oli tuo Canucks-peli mikä puppeloitiin jatkoaikatappioksi.

Wild on vahva kotijengi ja pystyy tällä hetkellä jauhamaan kotonaan heti avausvihellyksestä asti pitkiä hyökkäyksiä kaikkien neljän kentän voimin ja vaikka edelleen tarvitaan hirveä työmäärä yhtä maalia kohden, niin joukkue pystyy pelin ensimmäisen puoliskon aikana dominoimaan itselleen sellaisen johdon, missä voiton todennäköisyys on jo aika korkealla.

Vieraissa peli on vielä vaikeaa ja nyt on tärkeä ruveta napsimaan sieltäkin pisteitä, sillä Central on järkyttävän kova tällä hetkellä.. Jokainen piste on elintärkeä ja kyllähän runkosarjan loppu on todella tiukkaa vääntöä varmaan loppuhetkille asti.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Tampa Bayta, tällä hetkellä suurissa tuskissa olevaa joukkuetta vastaan vakuutta voitto. Wild näytti melkeinpä parasta osaamistaan, eikä todellakaan antanut mahdollisuuksia Tampa Baylle löytää kadonnutta itseluottamustaan.

Senatorsia vastaan ei sitten niin kliininen matsi. Toki kiekonhallinta oli Wildilla läpi matsin ja paikkoja oli vaikka muille jakaa, mutta puukäsisyndrooma meinasi taas olla liikaa kotijoukkueelle. Näennäisen tasainen matsi kolmanteen erään asti, vaikka todellisuudessa pelin olisi pitänyt olla 3 tai jopa 4-1 kolmanteen mentäessä.

Ei siinä, loppujen lopuksi homma klaarattiin Zuckerin ja Granlundin kolmannen erän maaleilla, mutta olisihan sen tosiaan voinut tappaa jo aikaisemmin. Näissä tuloksellisesti tiukoissa peleissä, missä Wild tekee vastustajan maalivahdista kansallissankaria, on aina isot riskinsä, kuten Vancouveria vastaan kävi. Central on sen verran kinkkinen divisoona tällä hetkellä, ettei 'helppoja' vastustajia vastaan sovi nyt tupeksia tärkeitä pisteitä, varsinkin kun samoista pudotuspelipaikoista kilpailevat divisioonavastustajat voittavat omia matsejaan tällä hetkellä.

Tällä hetkellä ollaan tasapisteissä Avalanchen kanssa, jolla on kuitenkin pari peliä vähemmän pelattuna ja jotka tuntuvat täysin pysäyttämättömiltä juuri nyt. Dallasiin taas on pisteen verran matkaa, mutta pelejä on yhtä paljon. Dallas ja Colorado siis pitävät tällä hetkellä Wild Card -spotteja hallussaan. Toki ei esimerkiksi St. Louis ole kuin kahden pisteen päässä ja peli enemmän pelattu divisioonan kolmospaikalla. Siellä vaan on lievä alisuoritusvaihe käynnissä, joka päättynee Schwartzin paluuseen. Samoin Avalanche ja Jets tulee vain vahvistumaan, kun sairastupa alkaa tyhjenemään, joten nyt jos koskaan pitäisi saada Wildille hyvä vaihde päälle, jos edes Wild Card -paikasta kilpaillaan, puhumattakaan divisioonan kolmen parhaan joukosta.

Tämän hetkinen standing näyttää taas karusti sen, miksi itse en pidä tuosta Wild Card systeemistä pätkääkään. On nimittäin hyvin mahdollista, että Tyynenmeren divisioonasta menee jopa kaksi joukkuetta pudotuspeleihin pienemmällä pistesaaliilla kuin Wild Cardin ulkopuolelle jäävä, keskisen viides joukkue. Toki kausi on reilussa puolessa välissä, joten tuskin ihan näin käy.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Kyllähän tuo Centralin taso on aika huikea. Wildilla on 11. eniten pisteitä koko liigassa, mutta se ei riitä tällä hetkellä playoff-paikkaan koska edellä on viisi Centralin joukkuetta..
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kyllähän tuo Centralin taso on aika huikea. Wildilla on 11. eniten pisteitä koko liigassa, mutta se ei riitä tällä hetkellä playoff-paikkaan koska edellä on viisi Centralin joukkuetta..
Jos on yhtään vanhoihin merkkeihin luottaminen niin Yeo sulaa tässä tammi-helmikuun vaihteessa, eli ehkäpä sieltä aukeaa se paikka play-offeissa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Nostellaas taas melkein kolmannelle sivulle karannut Minnesotan ylpeys takaisin sinne minne se kuuluu.

Viime yönä kävi sensaatiomaista kautta pelaava Vegas Golden Knights kyläilemässä, kokoonpanossaan Minnesotan "omat pojat" Haula ja Tuch.

Peli näytti juuri siltä, miltä se kuuluikin näyttää ja ennen kaikkea siltä, miltä NHL:n todella katsojia aliarvioiva otteluohjelman luonti sen salli näyttää. Olen aiemminkin puhunut tuota ohjelman laatimista vastaan: Vegasin kolmas peli neljään päivään, kaikki vierasotteluita ja kaiken lisäksi edellisiltana edellinen peli ja vielä eri osavaltiossa - itse asiassa eri maassa (toki etäisyys ei niin valtava). Välillä mietin, miksi NHL sijaitsee juuri Pohjois-Amerikassa. Paikassa, missä on maailman typerimmät urheilufanit. Fanit, joita pitää palvella tälläisillä teennäisyyksillä, missä toinen joukkue asetetaan tarkoituksella todella epäedulliseen asemaan.

Se siitä. Peli oli todella yksipuolinen melkein alusta loppuun. Vegasilla muuten näytti olevan aika lailla ykköskokoonpano, lukuunottamatta maalivahtia. Wild oli levännyt ja sai pelata kotonaan, joten meno oli sen näköistä; mahdollisuuksia vieraille ei annettu millään osa-alueella. Toki en kiistä, ettenkö hieman nauttinut oman jengin totaalista dominointia liigan kakkosena majailevasta joukkueesta, mutta en täysin siemauksin. Jonkin verran HFboardsilla Vegasin fanit kitisivät omiensa esityksestä, mutta henkilökohtaisesti en syytä vierailijoita pätkääkään yrittämisen puutteesta. Jos jalat eivät tuollaisessa ottelurääkissä toimi, niin ne ei vain toimi. Ja kun jalat eivät toimi ja kroppa ei ole muutenkaan päässyt palautumaan missään vaiheessa, se vaikuttaa aivan kaikkeen. Väsyneenä ei tunnetusti yleensä pysty tekemään hyviä päätöksiä ja se näkyi jäähyilynä ja heikkoina yrityksinä kiekollisessa pelissä.

Ensi yönä sitten Dallasia vastaan vieraissa. Dallas on saanut yhden lepopäivän kotonaan, mutta asetelma on melko tasaväkinen.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Kiitti hyvästä infosta Palle. Ihmettelinkin eilen, että onko Haula loukkaantunut kun näyttää niin pirun hitaalta.
Coyle on näköjään oppinut taas pelaamaan.
Staal iski vielä upean maalin pelin loppuun, mikä pisti kyllä hymyilyttämään.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Kiitti hyvästä infosta Palle. Ihmettelinkin eilen, että onko Haula loukkaantunut kun näyttää niin pirun hitaalta.
Coyle on näköjään oppinut taas pelaamaan.
Staal iski vielä upean maalin pelin loppuun, mikä pisti kyllä hymyilyttämään.

Eipä mittään. Koko Vegasin joukkue kävi mielestäni aika hitaalla. En muista nähneeni esim. sensaatiomaisia Marchessaultia ja Karlssonia kertaakaan erityisen positiivisessa valossa.

Edelleen olen tyytyväinen siihen miten Wild pelasi. Silloin kun voitonavaimet on annettu käteen, ennen kuin avauskiekko on pudonnut, niin se pitää käyttää hyväkseen. Muutaman kerran liian usein Wild on onnistunut kärsimään totaalisesta puukäsisyndroomasta ja joutunut todenteolla grindaamaan yhden maalin pelin loppusummeriin asti, välillä jopa häviten, kuten viimeksi Vancouveria vastaan. Nyt siitä ei ollut pelkoa, vaan alku painettiin satalasissa ja otettiin hyvä kaula joka mahdollisti jalan ottamisen sopivalla tavalla kaasulta. Ensi yönä pitäisi nähdä melko freesi Wild vieraissa Dallasia vastaan, kiitos hyvän viimeistelyn ja tarvittavan tappamisen meiningin Vegasia vastaan.

ps. Coyle oli hyvä. On ollut sitä mielestäni koko ajan, mitä nyt välillä sortuu pitempiä jaksoja pelaamaan enemmän pelin ulkopuolella kiekon kanssa, kuin ytimessä. Parin pelin maaliputki päällä ja toivottavasti se tarkoittaa sitä, että loppukaudella nähdään se sniper Coyle mitä tässä ollaan odoteltu.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Sellainen peli sitten heti perään. Kaksi erää jaksoin katsoa. Siihen asti vääntö oli tasaista, toisen erän alkupuoliskolla jopa lievää Wild hallintaa.

Mutta. Kun on tuollainen ohjuspatteristo kuin Dallasilla, niin viivalla kuin etulinjassa, niin tasainen vääntö ei riitä. Wildilla oli ne paremmat maalipaikat ensimmäisessä erässä ja toisen erän alussa, mutta kun ei uppoa niin kaverihan rupeaa sitten tykittelemään oikein urakalla.

Todella rumat lukemat taululle ja paluu arkeen. Ei siitä sen enempää.

Pari sanaa vielä pelaajista. Stewart, Cullen, Foligno ja Reilly saisivat mun puolesta pakata kassinsa ja lähteä jonnekin muualle pelailemaan. Reillyllä kieltämättä löytyy käsiä ja näkemystä hyökkäyspäässä, mutta kaveri on omassa päässä paskempi kuin Clayton Stoner huonoimpina vuosinaan. Stewart on täysin, siis aivan täysin hyödytön ollut oikeastaan koko kauden. Mies toki tekee hienoja rankkarimaaleja, mutta kun sillä ei vielä kuuhun mennä. Folignoa tuntuu kiinnostavan pelaaminen n. joka kymmenes peli, eikä sekään riitä alkuunkaan kaverilta, joka vetelee yli 2.5 miljoonan palkkapussilla. Cullen on vain varjo entisestä: kiekonmenetyskone jolla ei jalat enää toimi. Ei mitään käyttöä.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Jännä juttu, että nyt kun asuu täällä amerikoissa niin pelit jää katsomatta(samaan aikaan muuta ohjelmaa). Edellis pelissä Cullen oli kyllä mielestäni hyvä, mutta onko peräkkäiset pelit liikaa?
Foligno on kyllä paska! Mutta Winnik on ollu kyllä yllättävän hyvä.

Joo, mutta ei tällä kuuhun mennä. Toivottavasti Parisen kuntoutuminen jatkuu. Omenat samaan koriin ja Parise - Staal - Granlund.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Huh! Paha isku tässä vaiheessa väistetty kun ennusteen mukaan Brodin sivussa "vain" 3-4 viikkoa käteen tulleen murtuman myötä. Meinaa koko ajan olla jotain avainkaveria sairastuvalla tällä kaudella. (Niinhän se taitaa kyllä mennä joka kausi...) Siinä sitten Oloffsonille ja Reillylle mahdollisuutta ottaa roolia tosta kakkosparista ellei Murphya nosteta uudelleen ylös.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Eipä ole paljoa ehtinyt tällä viikolla pelejä katsella, joten en osaa Wildin pelillisestä annista sanoa mitään.

Mutta onhan tuo hieman kuvaavaa tämän, ja ehkä viime kauden jälkimmäisen puoliskon Wildin pelaamisesta: ensiksi ryöpytetään kiven kovaa divisioonavastustajaa 6-2 koteloon vieraissa ja heti perään kotona, missä ollaan perinteisesti vahvoja, hävitään mestistason joukkueelle. Ja vielä millä tavalla: johdetaan 3-0, päästetään kaveri tasoihin viimeisellä minuutilla ja menetetään vielä lisäpistekin jatkoajalla häviön myötä.

Ylempään viestiin komppausta. Onneksi ei ole kuiten viikkojen huili Brodinilla, jolla luistin ja peli on kulkenut mallikkaasti koko kauden ja erityisesti viime ajat
 

Robu

Jäsen
Voitto Paholaisista ja sennmyötä ensimmäinen Wild card paikka otettu ja Blues ohitettu. Hienoa! Blues pelasi alkukauden niin vahvasti, etten olisi uskonut.

Mielenkiintoista on, että alemmat ketjut ovat ottaneet vastuuta. Hyvä homma, mutta pitää isompien kavereidenkin alkaa paranataa. Uskon, että näin tapahatuu. Wild näyttää olevan syvä joukkue, mikä povaa hyvää playoffeja miettien.

Katostaan myös onko Wild millainen ostaja tässä, kun trade deadline lähestyy.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Voitto Paholaisista ja sennmyötä ensimmäinen Wild card paikka otettu ja Blues ohitettu. Hienoa! Blues pelasi alkukauden niin vahvasti, etten olisi uskonut.
Jos on yhtään vanhoihin merkkeihin luottaminen niin Yeo sulaa tässä tammi-helmikuun vaihteessa, eli ehkäpä sieltä aukeaa se paikka play-offeissa.
Tuli tuon miehen touhua muutama kausi seurattua niin osasihan tuota ennustaa. Ei mutta tosissaan vielä on paljon duunia paiskittavana, että pelit jatkuvat play-offeissa. Länsi ja Central ovat todella kovia tänä vuonna, eli loppuun saakka taistellaan noista pudotuspelipaikoista.

Mitä TDL:ään tulee, niin toivotaan, että tulevaisuutta ei myydä tällä kaudella sillä hinnalla, että voidaan ekalla kierroksella ottaa kuokkaan. Jos menestyä halutaan, niin kyllä täytyy coren nostaa tasoaan ja jampat juurikin kuten @Robu totesi tuolta kolmos-nelosakselilta nostaa tekemisen tasoa. Siellä on potentiaalisia kavereita Coyle, Parise, Eriksson-Ek, Ennis, Foligno, joiden pitäisi alkaa takoa tehoja. Tähän saakka aika iso vastuu on ollut pakistolla, Koivun ketjulla ja aivan huikeaa kautta pelaavalla Staalilla. Sanotaan se nyt vielä ehkä kymmenennen kerran, mutta tuo mies on yksi kovimpia ellei kovin ryöstö UFA-markkinoilta muutamaan vuoteen koko liigassa tuolla sopimuksella. Nino kun vielä löytäisi itsensä loukkaantumisen jäljiltä...
 

Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Wildin deadline oli tällä kertaa hiljaisempi kun aikasemmilla vuosilla ja hyvä niin. Joukkue on nyt hyvässä lennossa ja noussut jo keskisen kolmanneksi. Pienet traumat jäi viime kaudesta kun koko paletti hajosi ja varausvuoroja menetettiin.

Stewart laitettiin jo aiemmin waivereihin josta Calgary miehen poimi. Vahva startti miehellä oli kauteen mutta ajautui lopulta nelosketjuun ja istui myös paljon katsomossa. Hyvä joukkuepelaaja (ainakin kopin puolella) ja nätit rankkarit jäi päällimmäisenä mieleen.

Mike Reilly lähti Montrealiin vaihdossa kasa kiekkoja (5th round pick 2019). Ei oikein missään vaiheessa lähtenyt kulkemaan. Muutamia hyviä otteluita ja välähdyksiä siellä täällä. Ei jää ikävä ja mielummin Prosserin ja Seelerin nään kokoonpanossa.

Niin ja mainitaan vielä että Staal valittiin viikon ykköstähdeksi. Hienoa kautta pelaa mies taas kerran.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Ovet kävivät TDL:llä vain ulospäin mikä on siedettävää. Eipä siellä olisi ollut paljoa mitään fiksuja peliliikkeitä tehtävissä tällä cap-tilalla, ilman prospectien ja pickien luovutuksia. Muutama ajatus lähtijöistä Stewartista ja Reillysta.

Stewart oli kyllä parhaimmillaan aivan loistopelaaja, mutta tasaisuus puuttui. Saattoi kerran kymmeneen-kahteenkymmeneen otteluun takoa pari maalia, toisinaan katosi pelistä sitten kokonaan useiden ottelujen ajaksi. Puolusti omia ja toi hanskauspelotetta, pääasiassa ilman typeriä jäähyjä. Kuten @Anthoon totesi kaverilla oli kyllä yllättävän pehmeät kädet rankkareissa ja jos pääsi yksin läpi (ehkä jopa joukkueen parhaat?!?). Viileitä, yllättäviä ja ovelia ratkaisuja pystyi tekemään, mutta ei sitten kuitenkaan päässyt näille paikoille tarpeeksi usein. Selkeästi pidetty pelaaja joukkueen sisällä ja kopissa. Ikävä tulee kuitenkin persoonaa, jonka hymy oli kyllä valloittava ja joka oli aina ensimmäisenä heittämässä femmoja omille onnistumisten jälkeen. Olisiko seuraava "Prosser", joka palaa kesällä UFA:na takaisin pelaamaan millin jatkopahvilla?

Reilly oli kova lupaus vielä muutama vuosi takaperin ja saatiin hieman ehkä yllättäen naarattua Wildin paitaan, kun Columbus ei saanutkaan varaukselleen sopimusta kirjoitettua. (Useampi joukkue yritti tuolloin houkutella riveihinsä.) Lupaavaa jääkiekkoa pelasi yliopistosarjassa ja AHL:ssäkin, mutta ei koskaan oikein päässyt loistamaan shown puolella. Tavallaan vielä kohtuullisen nuori kaveri, jolla oli paljon mittaamatonta hyökkäyspotentiaalia puolustajaksi, mutta suurimmat haasteet omassa päässä isojen poikien peleissä. Olisin kuitenkin nähnyt, että neloskiepin varaus olisi tullut takaisinpäin, mutta ehkäpä tuon vaihtoarvo oli tippunut sitten vuoden tai kahden takaisen. Jäi tällä kaudella kaksikosta Reilly-Olofsson sitten jälkimmäiseksi ja seiskapakin paikkaa joutui kuluttamaan. Isommalla vastuulla olisi saattanut kehittyä tuollaiseksi Spurgeonin tyyliseksi, mutta isommaksi kiekolliseksi pakiksi, jolla kuitenkaan ei olisi ollut ehkä tarpeellista kovuutta tai Spurgeonin sijoittumista ja pelinlukutaitoa omassa päässä. Saas nähdä kuinka ura lähtee rullaamaan Montrealissa.

Ehkä tässä paria viime vuotta on leimannut se, että omia prospecteja on ollut hieman vaikeaa saada ajettua/kasvatettua omaan potentiaaliin. Viimeiset 3-4 kautta ollaan oltu seurajohdon ja GM:n näkökulmasta "contender-tilassa" (reaalimaailmassa pelit päättyneet playoffien ekoilla kierroksilla) ja vastuuta on annettu pääosin veteraaneille ja "vanhoille nuorille" (eli edellinen nuori sukupolvi MG, Zuck, Coyle, Nino, Scandella, Spurgeon). Siellä on varsin vähän kokoonpanossa tai avainrooleissa nuoria parinkympin taitteessa olevia pelaajia poislukien Eriksson-Ek, joka hänkin joutuu hieman pienemmällä roolilla hakemaan kehitystä (ei YV-aikaa, ajoittain pieniä minuutteja). Paljon tulevaisuutta on myös liikkunut ulospäin kun pickejä on treidattua enemmän tai vähemmän toimineisiin palasiin rosteripelaajissa. Tästä ja joukkueen tulevaisuudesta voisi käydä pitempääkin keskustelua, mutta ei taida juuri nyt irrota.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Kun peli kulkee, niin se kulkee! 5 voittoa putkeen ja tiukasti kiinni Centrallin kolmospaikasta.

Kolmas peli uudistetulla Staalin kentällä. Zucker, Granlund ja Staal on nyt tehnyt kolmeen peliin 26 pistettä, kun viime yönä Zucker ja Staal nakuttivat 5 pistettä mieheen ja Granlund 4 Blues-murskajaisissa.

Viime vuonna deadlinen jälkeen alkoi todellinen alamäki, josta ei ikinä toivuttu. Toki otteet olivat hieman notkahtaneet jo hieman ennen sitä. Nyt taas meininki on ollut nousujohteista ja toivotaan, että sellaisena tulee säilymään.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Staal on hirviö, eikä Zucker & MG laidoilla ainakaan heikennä tilannetta. Ilmiömäiset kemiat! Kiekko löysi oman kaverin ja kaveri oikean paikan hyökkäysalueella. Onko nämä jätkät pelannut samassa ketjussa edellisessä elämässä?

Olipa nautinnollista seurata Yeon naamaria ottelun edetessä. Lahtaus.
 

Robu

Jäsen
Staal on hirviö, eikä Zucker & MG laidoilla ainakaan heikennä tilannetta. Ilmiömäiset kemiat! Kiekko löysi oman kaverin ja kaveri oikean paikan hyökkäysalueella. Onko nämä jätkät pelannut samassa ketjussa edellisessä elämässä?

Olipa nautinnollista seurata Yeon naamaria ottelun edetessä. Lahtaus.
Kyllä kelpaa. Minkä arvoinen on piste per peli, 40 maalin mies tässä liigassa? Ainakin yli 3,5 miljoonaa. Toi koko ketju on näyttänyt nyt tappavalta. Zuckerin ja Grannyn kemiat tiedettiin ja Koivun kanssa toimi hyvän aikaa, mutta nyt kun Koivun taso on laskenut, on Staal ollut mies paikallaan.

Hyvä oikeastaan, ettei TDL:lla sotkettu pakkaa ja jaettu pickejä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Myönnän, dumasin Staalin silloin aikanaan kun Wild miehen joukkueeseen hankki niin melko täysin. En odottanut Staalin enää pystyvän tehoilemaan tuolla tavalla vaan odotin semmoista Matt Cullen tyylistä roolia eli hyvä mentori joukkueelle nelossentterinä halpaan hintaan ja noin 30 pisteen kausia, kuinka väärässä olinkaan. Luulin Wildin maksavan ylihintaa sillä nelossenttereille ei 3,5M$/kausi makseta, mutta Staal onkin kaikkea muuta kuin nelossentteri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös