Isät vastaan pojat – kumpi on parempi pelaaja?

  • 7 832
  • 30

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Markku Hakulinen vs. Anrei Hakulinen. Toistaiseksi Markku mutta Anrei voi hyvinkin ohittaa isänsä saavutukset.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Tässä nuorten MM-kisojen aikaan tuli mieleen tälläinen epäreilu vertaus isät vs. pojat.

Sami Kapanen vs Kasperi Kapanen:
Ei epäselvyyttä. Hyvin molempiin suuntiin pelannut ja huikean uran tehnyt Sami Kapanen on parempi.

Kyllä ja Samihan voittaa vertailun myös poikana. Isoisä voittaa toistaiseksi pojanpojan:)
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Sillä tavalla tässä on otettava huomioon jääkiekon asemaa monesta eri näkökulmasta eri aikakausina ja vuosikymmeninä. Onhan lätkä kokenut evoluutionsa aikana tässäkin maassa monenlaisia muutoksia amatöörimäisyydestä ammattimaisuuteen hiljalleen vuosien saatossa.

Myös ikäfaktori vaikuttaa tässä. Isät ovat luonnollisesti kaikki (Ainakin toivottavasti näin) olleet alkuun kaikkia poikiaan/lapsiaan parempia jääkiekossa jos ei puhtaasti mennä vertailemaan juuri tunnettuja pareja. Tunnettujen lapsilla on toki ollut perusedellytysten lisäksi vieläpä jo lähellä sellainen/sellaisia valikoituja tekijöitä jotka ovat hänet ehkä suunnanneet lajin pariin.(esikuvana oma isä esim.)

Silti esimerkiksi persoonallisuuden osatekijät joita on peritty ja itse tai ympäristö on luonut on tehnyt sen kasvun mahdolliseksi tulla paremmaksi pelaajaksi kuin oma isä - oli isä sitten millä tasolla urallaan tahansa pelannut.

Mutta kaiken harjoittelun yms filosofian ja lähestymistavan muokkautuessa on väistämättä melkein sanottava että jos ei saavutuksilla mitattuna vertailla niin useimmissa isä vs poika vertailussa väittäisin pojan olevan parempi pelaaja, ellei suhteessa sarjatasoihin vertailla. Toki iän myötä luonnollisesti tulee tapahtumaan tämä muutos että pojat tulevat väistämättä paremmiksi.

Eli absoluuttisilla mittareilla mitattuna on sekä isiä jotka ovat poikiaan parempia mutta myös poikia jotka ovat isiään parempia.

Ettei menisi täysin koko päivää tätä lukiessa niin laitetaan pari isä vs poika vertailua alle mitkä ensmäisenä tulee mieleen:

Michael Nylander vs William ja Alex
-Huikeita pelimanneja joka iikka. Michael ihastuttanut Suomalaisiakin kiekkofaneja kotoisessa liigassamme, mutta pelasi myös saavutuksellisesti komean uran Ruotsin maajoukkueessa ja rapakon takana änärissä. Poikkeuksellinen taitotaso ja visio, jotka ainakin näkemän perusteella myös omat pojat ovat perineet. Saavutuksellisesti Micke vie poikiaan, suhteellisella tasolla ainakin William jo haastaa, absoluuttisella tasolla vaikea vertailla, mutta Williamista kasvaa varmasti NHL:n johtavia pelaajia tulevaisuudessa ja on jo sellainen nuorten pelaajien keskuudessa. Alexistakin tulee NHL tasolla kova hyökkäyspään talentti joka haastaa molemmat näistä perheenjäsenistään tosissaan tulevaisuudessa.

Ismo "Ika" Lehkonen vs Artturi "Arsi" Lehkonen
-Tästä ei liene pelaajauravertailussa kahta sanaa - eli pojasta polvi paranee. Täytyy kuitenkin muistaa miten iso rooli Ikallakin on aikoinaan ollut Artturin kehityksessä TPS:än junnuissa, missä Arsikin kiekko-oppinsa on jalostanut ylemmille tasoille. Ikan vaatimustaso ja Artturin päättäväisyys ja hyvät pelaajaominaisuudet ovat vieneet pelaajana pitemmälle kuin divaritasoilla kiekkoilleen isänsä. (Täytyy muistaa että Jokerit pelasi Ikankin aikaan vielä I-divisioonaa). Arsi tulee saamaan myös roolia maajoukkuetasolla ja NHL:ssäkin on jo pelejä ja tulosta tullut joten tämä siis melko selkeästi omissa papereissa pojalle.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Juhani "Aurinkokuningas,Don Tami, Lion #79" Tamminen, jokaisen suomalaisen kiekkoilijan oppi-isä vs. Kaikki suomalaiset kiekkoilijat?

Selkeä voitto Tammiselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös