Steve Moses Jokereihin

  • 448 712
  • 1 233

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Mossea vois kokeilla istuttaa Ikosen paikalle ykköseen. Regin tekee peliä, Jensen vääntää kulmissa ja Moses laukoo pointilta
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Ei Mosse kyllä vakuuttanut. Valtettavasti. Fysiikan puolesta tuntui pelaavan aivan väärässä sarjassa.

En nyt vielä tuomitse mutta jotenkin haisee nyt pahalle flopille.
(joo, eka peli mutta silti).
Vähän nyt kapuloita rattaisiin. Moses tuli Suomeen vasta joulupäivänä(?) ja kohta alkaa jetlagin oireet jylläämään pahimmillaan. Tuohon kun pääsee enemmän kuvioihin sisään, niin eiköhän menokin muutu.

Ei vakuuttanut myöskään John Norman debyytissään ja nyt on meidän parhaita pelaajia. Ottaa aikansa päästä systeemiin sisälle.
 

faro

Jäsen
Mä en jaksa uskoa fanien mielistelyyn, kun teki kuitenkin kahden ja puolen vuoden diilin. Mossella on olemassa kuitenkin joku tutkintokin yliopistosta, joten eiköhän duunia riitä kiekkouran jälkeenkin. Voi hyvinkin tehdä ns. leesweattit eli lopettaa huipulla ja siirtyä suoraan työelämään. Sweatt tosin pääsi käymään NHL:ssä ja se riitti hänelle.

Ehkä sitä on vaikea uskoa, mutta näköjään jotkut haluavat oikeasti pelata Jokereissa. Jotain siellä toimistolla tehdään oikein.
Varmasti Moses haluaa pelata Jokereissa, en minä sillä. Mutta kommentit siitä, että on aina pitänyt Jokereihin paluuta varmana, kuulostavat kaunistelulta ja fanien miellyttämiseltä. Teki kuitenkin huippukauden jälkeen yksisuuntaisen sopparin NHL:ään ja sitä tehdessä varmasti odotuksina oli NHL-uran aukeneminen eikä paluu Jokereihin tulevaisuudessa. Mutta joo, ei tästä sen enempää.

Moses ei ollut tänään parhaimillaan ja kuten sanoin ennen peliä, ei sitä voinut odottaakaan. Kyllä siellä oli muutamia väläytyksiä nopeudesta etenkin kiekon alueelle tuonnissa. Selvästi kuitenkin näkee, että itseluottamus ei ole parin heikomman kauden jälkeen kovin korkealla. Kuten edellä mainittiin, aikaero, isompi kaukalo, uudet joukkuekaverit, uudet valmentajat ja uusi pelisysteemi ottavat aikansa. Annetaan nyt alkuun vaikka kymmenen peliä alle ja katsotaan sitten uudestaan.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli Moseksella niitä hyviäkin hetkiä pelissä, joilla tuo joukkueeseen lisäominaisuuksia, joita joukkueessa ei tällä hetkellä ole. Nopeus ja itsekkyys maalipaikoissa siis lähinnä. Ei tuo nyt mikään todellakaan katastrofiesitys ollut. Se taas on ihan höpöhöpöä, että pitäisi tarvita 10 peliä aikaa tottuakseen pelisysteemiin. Moses on pelannut Hartwallin kaukalossa enemmän pelejä kuin missään muussa ammattilaisjoukkueessa uransa aikana. Ympäristö on tuttu, KHL on tuttu, suomalaiset ovat ihmistyyppinä tuttuja, vaikkei suoria kavereita olekaan enää joukkueessa ja yleisesti Suomen tavat ja valmennustyylit ovat tuttuja. Sen lisäksi pelitaktiikka on kuitenkin hyvinkin samantyyppinen kuin aikaisemmalla Jokereitten stintillä, vaikka toki tiettyjä osa-alueita onkin siitä muokattu. Kyllä tuolla puolella pitää sopeutuminen käydä huomattavasti nopeammin kuin normaalilla P-Amerikan tuontitavaralla. Parin pelin päästä pitää pystyä pelamaan jo täysin joukkueen pelikirjan mukaista peliä ilman muuta.

Ketjusta en vain ole yhtään vakuuttunut, missä pelasi eilen. O'Neill ja Moses ovat molemmat mikkihiiriä, vaikka Brian vähän osaakin vääntää kulmissa. Joensuu taas ei juuri tällä hetkellä tuo kovin paljoa lisäarvoa joukkueelle. Tolvanen ja O'Neill on toiminut alkukauden hyvin ja se kaksikko kannattaa pitää yhdessä. Siihen ei taas voi missään nimessä laittaa Mosesta kolmanneksi tai meillä on playoffeissa taas yksi 100% mikkihiiri-ketju, jonka vastustaja saa helpolla pimennettyä täysin fyysisellä pelillä. Skudra hieroo jo nyt hymyillen käsiään yhteen ajatellessaan vastustajan kärkiketjuksi Moses-O'Neill-Tolvanen-kolmikkoa. Reginin ja Jensenin ketjuun vaan pelaamaan, niin saa sinnekin sitä mitä sieltä puuttuu: rightin kätisyys, nopeus ja itsekkyys.

Se taas laittaa Moseksessa ihmettelemään, että miksi ei mies tee yhtään mitään fysiikalleen?? Nyt oli jopa vielä voimattomampi kuin aikaisemmin, vaikka tuon luulisi nimenomaan kehittyneen SKA:n ja AHL:n aikana. Jos on yksi noin suuri heikkous ja este urakehitykselle ollut koko uransa ajan, mihin on vielä todella yksinkertaiset lääkkeet, niin miksi ei tee asialle mitään? En ymmärrä. Punttisalille ja lihasmassan kautta 10kg lisää painoa voiman muodossa tekisi ihmeitä tuossa kropassa. Nopeus ja ketteryys tuskin kärsisi siitä vielä yhtään.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Turha tässä vielä mitään johtopäätöksiä on vetää. Aikaa pitää antaa sopeutua isoon kaukaloon. Tuskin kukaan samoja maalimääriä nyt odottakaan, mutta kyllä Moses maaleja edelleen kykenee tekemään. Minusta Nelli ja Jesse olivat vielä tänään aika kujalla joten varmasti parempaa on luvassa jatkossa.
Mosse se enimmäkseen kujalla oli, mutta olisi oikeasti ollut yllätys, jos olisi alkanut heti kulkemaan. Onneksi aikaa pleijareihin on riittävästi..
 

faro

Jäsen
Oli Moseksella niitä hyviäkin hetkiä pelissä, joilla tuo joukkueeseen lisäominaisuuksia, joita joukkueessa ei tällä hetkellä ole. Nopeus ja itsekkyys maalipaikoissa siis lähinnä. Ei tuo nyt mikään todellakaan katastrofiesitys ollut. Se taas on ihan höpöhöpöä, että pitäisi tarvita 10 peliä aikaa tottuakseen pelisysteemiin. Moses on pelannut Hartwallin kaukalossa enemmän pelejä kuin missään muussa ammattilaisjoukkueessa uransa aikana. Ympäristö on tuttu, KHL on tuttu, suomalaiset ovat ihmistyyppinä tuttuja, vaikkei suoria kavereita olekaan enää joukkueessa ja yleisesti Suomen tavat ja ovat tuttuja. Sen lisäksi pelitaktiikka on kuitenkin hyvinkin samantyyppinen kuin aikaisemmalla Jokereitten stintillä, vaikka toki tiettyjä osa-alueita onkin siitä muokattu. Kyllä tuolla puolella pitää sopeutuminen käydä huomattavasti nopeammin kuin normaalilla P-Amerikan tuontitavaralla. Parin pelin päästä pitää pystyä pelamaan jo täysin joukkueen pelikirjan mukaista peliä ilman muuta.
Tästä olen kyllä edelleen eri mieltä. Yksikään pelaaja ei parin pelin jälkeen pelaa uudessa joukkueesa täysin pelikirjan mukaista peliä, sillä se ottaa aina oman aikansa. Pelikirjan täydellinen omaksuminen vaatii sitä, että ratkaisut tulevat selkärangasta, ja sitä harvemmin viikossa tapahtuu. Se on toki totta, että Mosesille sopeutuminen on muita ulkomaalaispelaajia helpompaa, koska organisaatio, kaupunki ja liiga ovat tuttuja. Myös pelitapa on varmasti osittain tuttu, mutta eroja Erkkaan on. Eilen näkyi muutamia tilanteita, missä Moses oli aivan pihalla mitä kentällä tulisi tehdä, enkä odota suurta muutosta seuraaviin peleihin. Kesken kauden ei myöskään ihan hirveästi ole aikaa opetella pelitapaa pelien ulkopuolella, kun pelataan joka toinen päivä. Lisäksi Steve ei kuitenkaan ole pelannut tässä kahteen kauteen kuin noin 50 ottelua, niin ei se ole itsestään selviö, että löytää parhaansa esille heti.

Uskon että siinä viiden pelin jälkeen mies alkaa sopeutua kunnolla, ja siksi annan 10 peliä alkuun alle, jonka jälkeen sitten vasta analysoin kunnolla.
 
Viimeksi muokattu:

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Maali lämmitti mieltä. Paikoille pääsi mukavasti. Puhtaat paperit yhdessä N.Jensenin ja Ikosen kanssa.
 

Ovhj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Moseksen peli ilme on hyvin vakava ja näyttää vielä puristavan mailaa liikaa. Ehkä se hymy ja intohimo vielä sieltä syttyy nyt kun sai onnistumisen.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mosse tänään paljon paremmin pelissä mukana (vaikka tuon maalin jättäisi huomiotta).

Pientä toivonkipinää että hyvä tästä voi tulla vaikka olenkin ollut skeptinen.

Hienosti siinä maalissaan karkasi omalta kaveriltaan parilla nopealla potkulla ja tuli kovalla vauhdilla juuri oikeaan paikkaan. Tuosta voisi aika moni Jokeri ottaa mallia että liike KOHTI maalia niin hyvä tulee.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mosse löysi edellisen pelin 2 erässä peliään ja alkoi olemaan hyödyllinen. En tarkoita maalia vaan esim kiekon pysymistä lavassa ja kykyä antaa syöttö.

Moseksen peli ilme on hyvin vakava ja näyttää vielä puristavan mailaa liikaa.
Se on ollut naama näkkärillä kaikessa julkaistussa materiaalissa. Erilainen Moses tuli takaisin kuin lähti.
 

faro

Jäsen
Aika hukassa oli koko ketju tänäänkin. Tasakentällisin Mosesilla oli pari paikkaa ja taisi yksi sutaisu käydä tolpassa. Ylivoimalla ei oikein saanut ollenkaan kiekkoa. Paljon on siis vielä parannettavaa, mutta kyllä siellä sitä vanhaa tuttua Mossea ajoittain on näkyvissä. O'Neill jo ties kuinka monetta peliä putkeen täysin hukassa, ja se luonnollisesti vaikuttaa myös Stevien peliin.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
O'Neill jo ties kuinka monetta peliä putkeen täysin hukassa, ja se luonnollisesti vaikuttaa myös Stevien peliin.
Mä näkisin tän vähän toisin päin. Mosesin liikeradat vielä hakusessa ja Jessen panos ketjulle tuli esiin nimenomaan silloin kun Nelli ja Tolvanen pelaavat give and go pelejään joita ei Mosesin kanssa synny, niin O'Neill on vähän yksin nyt. Moses ehkä jollain tapaa turhan samantyylinen hänen kanssaan. Toki otoskin vielä vaivainen muutama peli, joten voisihan tuo kemia vielä löytyäkin, mutta kun tiedetään että Tolvasen kanssa homma toimii varmasti niin turha oikeastaan asiaa murehtiakaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
En Stevieä ainakaan vajavaisesta motivaatiosta pysty syyttämään. Mies luisteli täysillä, yritystä oli, kiekkokin pysyi ja myös lähti lavasta paremmin tässä pelissä. Hyödyllinen operaattori, ehkä pitää kuitenkin johonkin toiseen ketjuun sovitella jotta täysi hyöty kaverista saadaan.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä komppaan ylempää. Täytyy muistaa, että Nellin paluun jälkeen hänen laidallaan on pyörinyt ties mitä jormakkaa ja palolaa, joten ei mikään ihme, ettei peli ole lähtenyt rullaamaan samalla tavalla kuin se rullasi ennen loukkaantumista. Nyt kun Poika palaa jälleen tuohon laidalle, niin uskon kemioiden löytyvän suhteellisen nopeastikin. Ja toisaalta, kuten @Mike kirjoitti, sopii Joensuu omalla tavallaan hyvin tuohon ketjuun kolmanneksi lenkiksi. Jos minulta kysytään, niin haluaisin kuitenkin nähdä jossain vaiheessa myös Mosesta kokeiltavan tuossa kolmantena lenkkinä Nellin ja Pojan rinnalla.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Jos minulta kysytään, niin haluaisin kuitenkin nähdä jossain vaiheessa myös Mosesta kokeiltavan tuossa kolmantena lenkkinä Nellin ja Pojan rinnalla.

Tää olisi kieltämättä kiehtova paperilla, mut jotenki tulis mieleen että heillä pitäisi olla kaksi kiekkoa. Moses-Regin voisi klikata puolestaan samantien. Siinä missä Regin-Kozun tai Regin-O'Neillikin.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Tää olisi kieltämättä kiehtova paperilla, mut jotenki tulis mieleen että heillä pitäisi olla kaksi kiekkoa. Moses-Regin voisi klikata puolestaan samantien. Siinä missä Regin-Kozun tai Regin-O'Neillikin.

Ikonen on pelannut kyllä mainiosti ykkösessä, mutta jotenkin tuo "Regin- Kozun reinkarnaatio" kiehtoo minuakin. Kiva kun saatiin hyökkäykseen lisää funtsittavaa. Kunpa nyt vakaat puolustajat vain tervehtyisivät.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän Moses on näiden 11 matsin jälkeen katsottuna osoittautunut hyväksi hankinnaksi (vaikka pakki olisikin ollut vielä parempi näin jälkiviisaana). Selvästi on hirmuinen palo maalintekoon, johon nykyjoukkueessa vastaa vain Jensenin maalihimo. Tänään voittomaali hienosti suorasta laukauksesta, tuli ihan alkukauden Tolvanen mieleen.

Maalintekijöitä ei ole koskaan liikaa ja Moseksella on se taito edelleen tallella. Vielä kun kiekko alkaa pysyä paremmin mukana ja ketjukaverit jeesaavat niin tuostahan voi löytyä Jokereiden "salainen" ase keväällä. Nyt jo ylivoima jossa on Lepistö jakamassa ja Tolvanen ja Moses laukomassa kaarilta on varsin vaarallinen (kunhan Jonne alkaa taas laukoa).
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ylivoimalla ollut kyllä aika helvetin huono. Toivottavasti löytää itseluottamuksen nyt muutamien maalien myötä!
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olin Mosesin hankinnan suhteen skeptinen mutta omat odotukseni kyllä täyttynyt armottomalla taistelulla ja halulla ratkaista pelejä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mosse on antanut suurin piirtein sitä, mitä voitiin odottaa. Syöttöjen vastaanotto oli silloin kauan sitten parempaa kuin nyt.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Mä en Mossen kohalla jaksa olla hirveen nega vaikkei LOKoMo-kauden tasoista tuotantoa ookkaa nähty. Fakta kuitenkin on se että Mosse tuli kesken kauden joukkueeseen jonka pelisysteemi ja joukkuekaverit on (suurimmaksi osaksi) täysin vieras ja jossa kemiat muilla on saanu hitsautua kuukaustolkulla. Siihenähde Mossen ulosanti on ollut jopa positiivista. Ensikaudella sitten ulosmitataan miehen arvo joukkueelle tosissaan.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
11 peliin toistaiseksi 4 maalia on ihan hyvä suoritus Mosekselta ottaen huomioon jengin surkean vireen. Eipä taida olla kuin Jensen tehnyt enemmän maaleja näissä peleissä? Se mistä olen erityisesti tykännyt on hyvien vetopaikkojen hakeminen hyvän liikkeen kautta eikä vain tyydytä laukomaan samantien ensimmäistä blokkaajaa päin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös