Pro Evolution Soccer

  • 71 493
  • 264

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
PES 2015 on ensimmäinen hyvä PES - ja oikeastaan myös ensimmäinen hyvä fudispeli, sitten PES Kutosen.

Mutta pelissä ei tosiaan tule juuri ollenkaan vapaapotkuja ja virheitä. Juuri pelasin täyden matsin ilman ENSIMMÄISTÄKÄÄN foulia.

Hyvä peli AI;n osalta, mutta totaalisesti pilattu realismi tuossa suhteessa. Sama kuin jääkiekkopelissä ei tulisi ollenkaan rangaistuksia tai pelikatkoja. Eli ei jatkoon, ellei patchi pelasta tätä. Harmittaa vietävästi, koska tämä on ensimmäinen kerta, jolloin palaaminen Pes vitoseen ja kutoseen ottaa todella pannuun. Mitä haaskausta!
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Demossahan oli vähän sama vika, paitsi että aina kun tuli virhe->tuli kortti. Usein jopa punainen täysin naurettavasti. Ehkä eivät osanneet tuota sitten korjata, niin poistivat virheet kokonaan?
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Siltä tosiaan näyttää. Potentiaalisesti hyvä fudispeli ollaan menty pilaamaan totaalisesti näin älyttömällä ominaisuudella. Myöskään loukkaantumisia ei tule ollenkaan, eli kaudella reservimiehistö on yksi tyhjän kanssa.

AI-slidereitä ei tietenkään voi PESsiin laittaa. Se ei kerta kaikkiaan käy. :(
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Potentiaalisesti hyvä fudispeli ollaan menty pilaamaan totaalisesti näin älyttömällä ominaisuudella. Myöskään loukkaantumisia ei tule ollenkaan, eli kaudella reservimiehistö on yksi tyhjän kanssa.

Tjaa, kyllä meikäläinen jaksaa tätä uusinta PESiä silti pelata ja kehua vaikka vaparit vähän harvassa onkin. Edellisessä matsissa tosin tuli 5 vaparia, mikä ottelun kestoon suhteuttuna on kohtuullisen mukava määrä. Ja uskon aika vakaasti, että tuohon on patchia tulossa ennemmin tai myöhemmin, ja samalla korjataan vähän sitä loukkaantumisherkkyyttä ylöspäin. Tämäntyyppisiä ongelmia Konami on yleensä patcheilla jaksanut korjailla. Kolmantena korjaamista vailla olevana juttuja heittäisin sen, että toisinaan koneen simuloimat ottelut päättyvät vähän liian runsamaalisesti, tyyliin 6-2, 7-1 jne. Ei mikään vakava juttu, mutta pikkuvika sekin.

Noin muutoin voi sanoa reilun parin viikon pelailun jälkeen, että on kyllä loistava futispeli tämä. Ai ai. Ei käy kateeksi niitä jota FIFA:n kanssa painivat.
 

Hammeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Minnesota Wild, Juventus
Itse pelannut näitä aina PC:llä, kun on ollut sen verran helppoa tehdä aina omia modeja, ym. näihin. Nettipelit on aina olleet täynnä näitä mulkeroita, jotka lagaavat yhteydet poikki aina kun ovat häviöllä, joten tuon takia lopetin kokonaan näiden pelaamisen. Ne jotka tätä uusinta tuotosta pelaa konsoleilla, niin onko siellä nettipeleissä sama juttu vai ei? Voisin tämä kenties PS4:lle hankkia, jos siellä toimii hommat paremmin. PC-versioita ei ainakaan enää tähän taloon tule, niin kauan kuin Konami ei tuohon asiaan puutu millään tapaa.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
@K.A.H: Nämä ovat vähän näitä arvostusasioita. Sinua ei haittaa, mutta minulle tuollainen tappaa realismin pelistä täysin. Harmittaa erityisen paljon, kun pelimoottori on kerrankin hyvä. Muistaakseni tuo vapareiden puute oli ongelmana jo 2014-versiossa, eli en pidättäisi hengitystäni odottaessani KONAMIn patchin korjaavan mitään.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin se riippuu paljon tietenkin siitä miksi niitä ei tule. Eli onko se fysiikkamoottorista, teknisistä asioista vai jostain "säädöistä" kiinni. Jos viimeisestä, niin voi hyvinkin olla pätsättävissä, jos taas kahdestä enimmäisestä, niin vaikeaa on(varsinkin moottorista jos tuo on kiinni).

Itselleni PES:n demo kyllä aiheutti sen, että tuon varmaan ostaa kyllä alesta aikanaan. Itselleni kuitenkin FIFA:n jälkeen PES:n kaksinkamppailuiden "puute" ja se väännnön puute ehkä oli isoin asia mitä kaipaa, jos pelaa kilpailijaa. Varsinkin kun pelannut jotain NHL:ää viime vuosina toiseksi eniten urheilupeleistä ja siinä puuttuu kaikki vääntö.

Edelleen ottaisin mielelläni osan FIFA:sta ja osan PES:stä, jos nuo saisi jotenkin yhdistettyä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Hauska peli on kyllä PES 2015. Futispelejä ei ole tullut pelattua sitten Sensible Soccerin, mutta tätä on nyt jälkikasvun kanssa tahkottu + satunnaisia online -pelejä. Alla omia havaintoja henkilöltä, joka ei ole aikaisempiin osiin tutustunut, FIFA-sarjaa olen pelaillut muutaman tunnin...

+ Peliä pitää pelata järkevästi. Lähinnä ohjaillaan vastustajaa ja peitetään syöttölinjoja, eli painetta annetaan vasta sitten, kun siihen on hyvä paikka. Pelaajat voi tosiaan juosta hengiltä spurttinamiska pohjassa.

+ Oppimista riittää. Jouduin nöyrtymään ja googlettelemaan ohjeita keskityspallojen puolustamiseen. Online -peleissä tuli niin lujaa tukkaan näistä johtuen.

+ Uniikit pelaajat sekä taidoiltaan että olemukseltaan. Robbenkin juoksee normaalin hassusti käsiensä kanssa. Jos haluaa menestyä, pitää melkeinpä opetella oman joukkueen jalkaisuudet ym. läpi.

- Joissain tilanteissa toivoisi tosiaan hieman nopeampaa reagointia pelaajilta. Toisaalta pelissä pitää ennakoida aika paljon omia liikkeitä.

- Hitaat menut

Oppimiskäytänsä vuoksi peli kiinnostaa minua, satunnaiseen pelailuun FIFA voi olla parempi.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Hyvä peli, mutta sama ongelma kuin 2015-versiossa.

Tuomarit täysiä idiootteja. Virheitä ja katkoja voi tulla 0 kappaletta. Evo Webillä joku oli pelannut neljä ottelua peräkkäin ilman yhtään vapaapotkua. :D
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Tuii aloitettua MyClub kunnolla vihdoin, kun Konami julkaisi sen niin PS3-konsolille, kuin PC:llekin ilmaisversiona. Pelejä ei kauheasti onlinessa ole vielä tullut pelattua, mutta Sim-Divisioonia olen vedellyt läpi aika urakalla saadakseni noita TOTY-palloja, joista sitten napsunut mm. Bale, Pique huippupelaajina ja De Rossia, Luis Gustavoa ja Gary Cahillia sitten muuten. Typerää vaan että noita tietyn pelipaikan pelaajia tulee usein aivan liikaa, eikä niitä tarpeita juuri koskaan. PC:lle tarvitsen kärkipelaajaa ja PS3:lle maalivahtia. Kummassakin on ok ukot, mutta ei yhtään kovaa ukkoa joita tarvitsisin.

Pirun addiktoiva tuo muoto kyllä on, kun palloista tulleita pelaajia voi ns. kehittää paremmiksi pelaajiksi. Tuli esim. taannoin HJK:n Klinga scouttipallota, josta teen ihan vakiomiehen penkille ja heikompaan rosteriin ja kehitän tuohon maksimiin, eli 40 levelille. Pelissä on hyvät ja huonot puolensa kyllä. Hyvät ovat tuo selkeä ero FUT-pelimuotoon, momentumien puute, pelaajakehitys ja pelaajien täysi arpamaisuus mitä kokoonpanoon saa. Huonoja sitten tuomarit antavat usein rapata miten haluaa, maalivahdit muistuttavat lähinnä jotain kaatuvaa puunrunkoa ennemmin, kuin jalkapallovahtia ja tuo Sim-kausien bottimanagerin idioottimaisuus puolustuspelissä ja muutenkin. Aivan liian usein botti sulaa 90min kohdalla johtotilanteen tasapeliksi tai jopa häviötilanteeksi. Käsittämätöntä.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On jäänyt pellaaminen aika vähälle viime vuosina. Edellisestä enemmän pelaillusta fifasta on aikaa ~3 vuotta. Tulipa latailtua tämän uusimman Pro Evon "kokeiluversio" ihan piruuttaan PC:lle ja voihan jumalauta tämä on hyvä! Siis ihan törkeän hyvä. Ei ole täydellinen, mutta aivan uusi kokemus meikäläiselle tämänluokan sulavuus ja dynamiikka peruspelissä. Jotain kertoo varmaan se, että kun touhu kentällä käy oikein kiivaaksi ja tulet tönityksi, iskee ainakin itseeni ihan oikea kostonhimo käydä rappaamassa rottailijaa akillesjänteeseen.

Ehkä on pelaajan paskuutta, mutta hyökkäyksespelissä tuntuisi olevan jotain mätää, varsinkin nopeissa hyökkäyksissä. Useiden pelien jälkeen niin omani kuin tietomakoneenkaan ohjaama pelaaja ei ole kertaakaan karannut selvään läpiajoon. Myös kameran käytös vituttaa jonkin verran (järkevimmältä tuntuva korkealle nostettu wide dynamic kamera ei reagoi kunnolla pelin tapahtumiin ja usein kameran puolista laitaa kohti neppaillessa omaa nousevaa laitapakkia ei näe sitten millään. Lisenssejäkin on huonosti mukana.

Mutta voi pojat että on hyvä peli. Helposti paras urheilupeli mitä olen koskaan pelannut ja ostoon meni että pääsee kurmoottamaan onlineen. Graafisestikin oikein nätti ja pyörii ainakin omalla koneellani täydellisesti. Outoa edes kehua tällaista yksityiskohtaa, mutta pelaajien nassut ja ilmeet hidastuksissa ovat todella hyviä. Suosittelen varauksetta. Vaikea kuvitella että uusi fifa voisi olla yhtä hyvä vaikka en ole edes pelannut.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
@floikkari: Jos omistat PS4- tai Xbox One-konsolin, osta ehdottomasti peli sille. Tuo PC-versio on surkea suorakäännös jo kolmatta vuotta putkeen Xbox 360-konsolilta, eikä Konamia kiinnosta pätkän vertaa tuo versio. Menin ostamaan PES 2015-pelin PClle ja kaduttaa vieläkin. Onneksi maksoi vain 17 euroa tuolloin. Mikäli et omista konsolia, niin sitten tuo versio on ok, jos et liikaa maksa siitä ja se riittää vaikka muutamaksi vuodeksi peleihin.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@floikkari: Jos omistat PS4- tai Xbox One-konsolin, osta ehdottomasti peli sille. Tuo PC-versio on surkea suorakäännös jo kolmatta vuotta putkeen Xbox 360-konsolilta, eikä Konamia kiinnosta pätkän vertaa tuo versio. Menin ostamaan PES 2015-pelin PClle ja kaduttaa vieläkin. Onneksi maksoi vain 17 euroa tuolloin. Mikäli et omista konsolia, niin sitten tuo versio on ok, jos et liikaa maksa siitä ja se riittää vaikka muutamaksi vuodeksi peleihin.

Imo kun katselin youtubesta videoita, niin enpä kyllä eroa huomannut kuin hidastuksissa ym. tilanteissa joissa kamera on pelaajien lähellä. Selvästi käytössä vähän eri renderöintimoottori. Tuli ostettua ja huomattua, että onlinematsit on ihan yhtä täynnä barcelona+messi jne. -kavereita kuin aikaisemminkin.
 
Viimeksi muokattu:

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
"Lite"-versio ilmainen PS Storessa

Tokikaan ei sisällä kaikkia ominaisuuksia, mutta ilmeisesti ainakin verkkopelaaminen (joiltain osin) on mahdollista. Siitä vain latailemaan.

(ja linkki siis, yllättävää kyllä, ko. peliin PS Storessa)
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Vuosi sitten tuli MyClub-versio ilmaiseksi. Harmi ettei tänä vuonna. PES League ei kiinnosta riittävästi että tuota lataisin, mutta hyvää tekemistä Konamilta jälleen asiakaspalvelun suhteen.
 

Heatley

Jäsen
Suosikkijoukkue
"Ei oo ku Jokerit. V*TTU"
Onko kellään heittää vinkkiä miten joukkueiden ja liigojen logot ja nimet saisi laitettua ajan tasalle? Pes 2017 siis kyseessä.......
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Onko kellään heittää vinkkiä miten joukkueiden ja liigojen logot ja nimet saisi laitettua ajan tasalle? Pes 2017 siis kyseessä.......
Jos Xbox One, joudut editoimaan kaiken pelissä itse. Jos PC- tai PS4-versio, googleta Pro Evolution Soccer 2017 option file. Tarkat ohjeet asentamiseen jne sivustoilla. parhaat optionit ovat PES Universe ja DFL. Näistä PES Universe on juuri päivittynyt uusimpaan versioonsa.

Tuo Option File siis korjaa pelaajatkin oikeille nimilleen.
 

Heatley

Jäsen
Suosikkijoukkue
"Ei oo ku Jokerit. V*TTU"
Jos Xbox One, joudut editoimaan kaiken pelissä itse. Jos PC- tai PS4-versio, googleta Pro Evolution Soccer 2017 option file. Tarkat ohjeet asentamiseen jne sivustoilla. parhaat optionit ovat PES Universe ja DFL. Näistä PES Universe on juuri päivittynyt uusimpaan versioonsa.

Tuo Option File siis korjaa pelaajatkin oikeille nimilleen.


Juu tosiaan ps4 kyseessä täytyy kokeilla tuon universen kautta thanks!!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Muilla uutta peliä ennakkotilauksessa? Demo tulee huomenna, itse ennakkotilasin pelin jo pari viikkoa sitten. Itselleni paras versio on Legendary Edition, jossa sitten tulee mukana 10€ arvosta MyClub coinseja, Diego Maradona 83ovr ja tilpehööriä, kuten muistitikku, Topps-kortti ja peltikannet. 65€ hinta varsin ok, kun tuon voi sitten ensi kesänä palauttaa takaisin vaihdossa seuraavaan versioon. Pitkä aika tulee odottaa, etenkin kun ensimmäinen PES itselleni PS4-konsolille.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muilla uutta peliä ennakkotilauksessa? Demo tulee huomenna, itse ennakkotilasin pelin jo pari viikkoa sitten.

Demoa tuli pelattua kolme matsia, ja totesin ettei tarvii tätä peliä ostaa. Muuten loistavaa menoa, mutta jälleen kerran vapareita ei tule käytännössä ollenkaan. Kolme peliä ja nolla rikettä molemmin puolin kertoo kaiken. Sääli että Konamilta tämmöinen moka. Sama kuin lätkäpelistä puuttuisi jäähyt.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Demoa tuli pelattua kolme matsia, ja totesin ettei tarvii tätä peliä ostaa. Muuten loistavaa menoa, mutta jälleen kerran vapareita ei tule käytännössä ollenkaan. Kolme peliä ja nolla rikettä molemmin puolin kertoo kaiken. Sääli että Konamilta tämmöinen moka. Sama kuin lätkäpelistä puuttuisi jäähyt.

Vapareita tulee hyvin ihmispelaajia vastaan, mutta toki tietokonetta vastaan harvemmin kun AI puolustaa niin täydellisesti.
 
Onko jollain heittää vertailua Fifaan, että kumpi on parempi?

Tässä pessissä ainakin ärsyttää nuo syötöt. Välillä ne menee ihan mihin sattuu ja jos vahingossa syötät kauimmaiselle kaverille joka on pidennettynä, niin se keskimmäinen kaveri ei piruuttaankaan koske palloon, koska syöttö ei ollut hänelle.
Lisäksi Ronaldolla pelaaminen on melko lähellä koodien käyttämistä. Hirveällä prosentilla painuu pallo verkkoon huonoistakin paikoista. Toki niin se taitaa olla IRL myös.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko jollain heittää vertailua Fifaan, että kumpi on parempi?

Tässä pessissä ainakin ärsyttää nuo syötöt. Välillä ne menee ihan mihin sattuu ja jos vahingossa syötät kauimmaiselle kaverille joka on pidennettynä, niin se keskimmäinen kaveri ei piruuttaankaan koske palloon, koska syöttö ei ollut hänelle.
Lisäksi Ronaldolla pelaaminen on melko lähellä koodien käyttämistä. Hirveällä prosentilla painuu pallo verkkoon huonoistakin paikoista. Toki niin se taitaa olla IRL myös.

Niin uusin PESsi varmaan, mistä puhut? Silti kuulostaa, että ei ole muuttunut juurikaan 2016:sta, mikä on itsellä. Hyvät grafiikat ja muuten hyvä, mutta ei se pelkästään Ronaldolla, mutta muillakin huippupelaajilla laukaus onnistuu läheltä tai kaukaa turhan idioottivarmasti, jos ei ole ketään häiritsemässä. Huonoilla pelaajilla sitten ei taas onnistu tuhannen taalan paikoistakaan välillä.

Tuo syöttelyongelmakaan ei ole uusi, juuri noin se toimii. Että kun syötetään kauimmaiselle, niin siinä välissä olevat pelaajat eivät reagoi luonnollisesti pelin kulkuun, jos voisivat saada pallon, vaikka näyttää, että se kauimmainen ei sitä todellakaan saa.

Kolmas selvä ongelma 2016:ssa on, että AI:n antama vastus määrittyy ihan liikaa siitä, mikä on se team spirit ainakin Master Leaguessa. Että sillä vaikeustasoruuvilla sinällään ei ole ihan älytöntä merkitystä, kun on hyvä joukkue ja saa sen hyvään voittoputkeen, niin kaikki sujuu leikiten ja sitten, jos häviää, niin kaikki on todella vaikeaa.

Ehkä viimeisenä voisi mainita, että tietynlaiset kuviot toimivat turhan satavarmasti hyökkäyksessä, jolloin siitä vähän katoaa luonnollisuutta, kun tietää, että ne samat jutut aina toimii ja niillä saa parhaiten maalin. Toisekseen en ole missään PESsissä vielä nähnyt koskaan mitään järkeä pelata vähemmällä kuin 3:lla kärkipelaajalla, koska sillä saa vaan yksinkertaisesti parhaiten tilanteita aikaan. Tässä suhteessa realismi puuttuu, että olisi joissain tilanteissa ihan pakko valita joku totaalipuolustustaktiikka.

Mutta kumminkin hyvä peli 2016:takin ja jaksanut yllättävän pitkään pelailla silloin tällöin. Mutta vaikuttaako, että näistä yllämainituista oltaisiin päästy yhtään eroon uusimmassa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös