MM1995 -elokuva

  • 9 486
  • 41

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Toivoisin Sakke Pietilän ja fläppitaulun esiintyvän sivuroolissa.
"Eikö Saarisen haastattelu meinaa onnistua... yhyhyyhyhyhyhhyhhyyyy" Tämä tilanne ja repliikki mukaan ehdottomasti myös.
 
Minusta tosiaan juoni voisi mennä totuutta mukaillen siten, että Suomeen saapuu suuri joukko turvapaikanhakijoita ja näistä kavereista kerätään sitten lätkäjoukkue. Alkuun kukaan ei usko, että tästä porukasta olisi mihinkään, mutta pikkuhiljaa Ahmed, Muhammed, Jamal ja kumppanit voittavat vastustajan toisensa jälkeen kohdaten hieman yllättäen finaalissa Ruotsin ylivoimaisena pidetyn joukkueen, jonka tähtinä ovat mm. Ahmed, Muhammed ja Jamal.
Suomi voittaa 4-1.
Aika hyvä idea. Maahanmuuttajia aletaan kotouttaa liikunnan avulla, ja mikä olisikaan suomalaisempaa kuin jääkiekko. Positiivisen syrjinnän avulla MM-kisoihin lähetetään maahanmuuttajista koottu joukkue, joka rajulla pelityylillään raivaa tiensä mestaruuteen. Ja sitten torilla tavataan ja maahanmuuttajat ovatkin sankareita.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Timo Jutila - Esko Kovero
Saku Koivu - Jasper Pääkkönen
Jere Lehtinen - Martti Suosalo
Ville Peltonen - Eppu Salminen
Raimo Summanen - Jarmo Mäkinen
Jarmo Myllys - Kari Hietalahti
Janne Niinimaa - Aku Hirviniemen kiintiörooli
Erätaukotoimittaja - Laura Malmivaara
Antero Mertaranta - Antero Mertaranta
Paavo Lipponen - Seppo Räty
Katkera futisfoorumilainen - Mikko Kouki
Curt Lindström - Andre Wickström

Tästä alkuun. Siilihän voisi tehdä jättimäisen urheilusaagan; Paavo Nurmi, Lasse Viren, MM95 ja 2011, Mika Häkkinen, Lahden katastrofi, Mixun joulukuusi, kaikki varmoja katsojamenestyksiä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Miksi ketju ei ole ylhäällä. Tuli sitten mentyä kurkistamaan, ei mikään klassikko, mutta voitettiin sentään. Laitetaan kommenttia paremmalla ajalla.

Jos ei elänyt tuota aikaa kaveriporukan kanssa bileissä, niin voi jäädä vähän sellainen olo ai tuommoistako se oli, ei nyt vaikuta kovin kummoiselta.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Täysin käsittämätöntä että joukkueeseen ei elokuvassa ole mahtunut yhtään naista eikä Afrikan moniosaajaa.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Täysin käsittämätöntä että joukkueeseen ei elokuvassa ole mahtunut yhtään naista eikä Afrikan moniosaajaa.

Pidetään peukkuja, että YLE tuottaa tästä myöhemmin oman version, jossa joukkueeseen löydetään ainakin vähän Afrikkalaista väriä.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Pidetään peukkuja, että YLE tuottaa tästä myöhemmin oman version, jossa joukkueeseen löydetään ainakin vähän Afrikkalaista väriä.
Tulossa on. Musta Mannerheim johtaa eri heimojen miehet ja naiset pullonkorkeista askarrellut kunniamerkit kilisten kohti korkeinta palkintoa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tuli eilen käytyä katsomassa, ei tuo nyt mikään erityisen hyvä elokuva kyllä ollut mutta muutama ihan nokkela puujalkavitsi kyllä hymyilyttivät. Sopivan rentoa aivot narikkaan viihdettä, en oikeastaan odottanut mitään niin siltä osin kyllä täytti paikkansa. Muutama pieni juttu, en jaksa spoilereihin pistää koska eivät ole merkittäviä ja toisaalta jokainen varmaan tietää mikä tuon leffan lopputulos on...

-Timo Jurkka aka Salkkareiden Lasse veti aika hyvän roolin Paavo Lipposena, toki tuo mitattiin lähinnä sekunneissa mutta ihan hyvä oli
-Jutilan näyttelijä oli oikeasti hyvä roolissaan. Ihan tuollainen nuori Juti, toki vähän liiankin nuori. Joel Hirvonen on 23-vuotias, Juti oli 95:n aikaan 32-vuotias. Harvoin näin sentään on että näyttelijä on rooliinsa liian nuori
-Jon-Jon Geitel oli ihan hyvä Saku Koivu
-Tajusin vasta joskus leffan puolivälin jälkeen että Kari-Pekka Toivosen roolihahmo oli Hannu Aravirta, ei siis mitään yhdennäköisyyttä tai mitään muitakaan eleitä mistä tuon olisi voinut päätellä
-Lauri Tilkanen ihan ok Jukka Tammi
-Karlo Haapiainen oli myös uskottava Marko Kiprusoff, ei tarvinnut sanoa juuri sanakaan koko leffassa mutta ulkonäkö mätsäsi ihan hyvin
-Muut pelaajia näytelleet ei hirmuisesti erottuneet mitenkään, olisi voineet olla parempiakin castauksia mutta varmaan aikalailla parasta mitä tästä maasta löytää näihin rooleihin
-Jens Hulten oli ihan hyvä Kulta-Curre
-Leffassa oli aika paljon oikeitakin 95 maailmanmestareita, itse bongasin varmuudella seuraavat: Raipe, Jere Lehtinen, Janne Ojanen, Ari Sulander, Janne Niinimaa ja Heikki Riihiranta. Lisäksi mielestäni myös Saku Koivu vilahtaa kun kävelee sen Ruotsin jääkiekkoliitossa töissä olevan muijan ohi tämän puhuessa puhelimeen finaalin kolmannen erän aikana. Kaverini sanoi että Marko Kiprusoff olisi myös vilahtanut lopussa, halaa leffan Marko Kiprusoffia eli Karlo Haapiaista mutta tämä meni kyllä itseltä ohi.

Mutjoo, olihan tuossa. Saattoi joku cameo-rooli vielä unohtuakin. Odotin muuten myös että leffassa näytellyt Roope Salminen olisi huutanut sen VILLE PELTONEN IIEFKOOOOOO!!!, mutta jäi (onneksi?) häneltä huutamatta. Harmi kun tuota ei kuultu, onhan se tavallaan ikoninen huuto.

Tässäpä. Arvosanaksi ehkä 2,5/5, tosin tunnepisteet huomioiden annan 95 pistettä sadasta.
 

Nick Neim

Jäsen
Elokuvaa kohtaan olleet nollaodotuksetkin onnistuttiin alittamaan reippaasti, vaikka sen ei pitäisi olla edes mahdollista. Aivan järkyttävää paskaahan tuo, ei siitä mihinkään pääse. Kolme äärimmäisen epäkiinnostavaa, Hollywood
-tyylisesti kirjoitettua sivutarinaa pääosin erittäin heikolla huumorilla (paria poikkeusta lukuunottamatta) ja kliseisillä henkilöhahmoilla varustettuna ei toiminut. Näyttelijävalinnatkin olivat suurilta osin huonoja. Elokuvassa oli ihan ihmeellisiä kohtauksia, missä ei ollut yhtään mitään järkeä. Vai mitä vittua se Curren näkemä valkoinen hevonen tarkoitti? Ei jumalauta käsitä, jos ei ole aktiivisesti viimeisen 5 vuoden aikana vedellyt sieniä pöllyämistarkoituksessa.

Yksi Suomen elokuvahistorian huonoimpia tekeleitä, ja se on paljon sanottu tällä elokuvahistorialla. Ei voi kyllä suositella kenellekään. 0,5/5 tähteä, ja puolikaskin puhtaasta säälistä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Elokuvassa oli ihan ihmeellisiä kohtauksia, missä ei ollut yhtään mitään järkeä. Vai mitä vittua se Curren näkemä valkoinen hevonen tarkoitti?
Curre on hevosmies, vei pelaajat raveihinkin. Varmaan haettiin jotain yhtymäkohtaa siihen.

Samaa mieltä olen kyllä siitä että nuo sivutarinat oli pääasiassa paskoja. Periaatteessa tällaisessakin toteutuksessa olisi voinut olla järkeä, jos toteutus vaihtoehtoina olisi ollut:

-Seurattu joukkuetta ja yleisellä tasolla tapahtumia Suomessa, vaikka jonkun yhden kaveriporukan kisakatsomoa tms.
-Seurattu joukkuetta ja jotain faniporukkaa joka matkaa Tukholmaan katsomaan finaalia, esim. niitä tyyppejä jotka "vetää valssia katsomossa" Jutilan 4-0 maalin jälkeen. Toki tässäkin leffassa se Tukholman porukka on, mutta eipä siinäkään touhussa ollut mitään järkeä

Noissa sivujuonissakin olisi voinut olla ideaa mikäli niitä ei olisi väkisin yritetty mahduttaa tuohon n. 1h 45min kestävään leffaan niin paljon, mutta nyt yritettiin kertoa periaatteessa kolmea tarinaa yhtäaikaa. Aika loppui kesken.

Den glider in.
 

Nick Neim

Jäsen
Curre on hevosmies, vei pelaajat raveihinkin. Varmaan haettiin jotain yhtymäkohtaa siihen.
Jollain tasolla ehkä ymmärrän, mutta olihan tuo täysin psykedeelistä kamaa. Jossain arvostelussa heitettiin esille hevoskohtauksen olleen twinpeaksmainen kohtaus, ja se oli hyvinkin osuvasti sanottu. Yhtymäkohia hevosiin olisi kyllä voitu toteuttaa muutenkin.

Noista sivutarinoista ollaan samaa mieltä. Tosin niissä oli ihan yleisesti niin paljon pielessä, että taidetaan olla ihan yleisen mielipiteen linjoilla niistä.

Myllyksen kalanruoto jotenkin alleviivasi koko elokuvaa. Niin kornia, niin kornia. Ei tuota viitsi edes spoilata sen enempää, koska jokaisen pitäisi kokea se hetki itse, vaikka en elokuvaa tosiaan kenellekään voi suositella. Siinä vaiheessa oli kyllä niin puhtaasti "mitähän vittua" -fiilis kuin olla ja voi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
vaikka en elokuvaa tosiaan kenellekään voi suositella
Minä voin, toivottavasti jokainen suomalainen näkee tämän. Joku Louhimiehen Tuntematon sotilaskin kerännyt jo varmaan miljoona katselijaa, vaikka se kertoo sodasta joka hävittiin. Tässä sentään voitettiin maailmanmestaruus...
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Minä voin, toivottavasti jokainen suomalainen näkee tämän. Joku Louhimiehen Tuntematon sotilaskin kerännyt jo varmaan miljoona katselijaa, vaikka se kertoo sodasta joka hävittiin. Tässä sentään voitettiin maailmanmestaruus...
Ei spoilereita hei!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Elokuva oli niin huono ettei oikein osaa sanoa, että voiko siitä ohjaajaakaan syyttää jos käsikirjoitus on noin onneton. Seuraavassa tavallaan spoilataan elokuvaa, mutta loppujen lopuksihan 4-1 oli ainoa millä oli väliä joten menköön. Elokuvassa oli noin 5 min hyvää materiaalia (Kurren valinta, Kurren analyysi maajoukkueesta, tupu-hupu-lupun valmistautuminen, ruotsin liiton henkilöiden toiminta), mutta paskaa oli sitten about kaikki muu erikoismainitoina latteat sivujuonet, Tammen siviilihommat, taustoittamisten puute ja "Aravirta"

Pitihän se silti katsoa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tässä alkaakin olla jo kaikki kerrottu, mutta todetaan vielä, että ei todellakaan kestä toista katsomista.

Eikä kannata välittää, jos jää näkemättä se ensimmäinenkin kerta. Leffaliput taitaa olla aika suosittu joululahja, älkää nyt sitten tähän niitä tuhlatko.

Tämän voi katsoa sivusilmällä kaveriporukan kisastudiossa ennen peliä, mutta mitään elokuvailtaa ei kannata järjestää.

Siitä oli juttua, kun pelaajilla oli treeneissä nimet selässä. Kuulema tiedettiin sen olevan väärin, mutta haluttiin helpottaa katsojan seuraamista. Hitto, eihän niitä treenejä kovin paljoa edes näytetty ja se todellakin näytti ihan mielisairaalta. Eikä sillä ollut merkitystä kenellä siinä kiekko oli.

Ruotsin liiton järjestelijätyttö oli kuitenkin varsin hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös