Liigajoukkueiden kiinnostavuus sinun mielestäsi

  • 17 566
  • 63

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kaikki joukkueet ne jollain tasolla kiinnostavat. Toiset vaan vähän toisia enemmän.

Pistetään nää muutamaan koriin.

1. kori:
HIFK
Tappara
TPS
Kärpät
Ässät

2. kori:
Ilves
Pelicans
Lukko
JYP

3. kori:
KalPa
SaiPa
Sport
Jukurit
KooKoo
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
1.kori:
KooKoo (oma jengi)
HIFK (kotipaikkakunta)
SaiPa (rakas vihollinen)

2.Kori:
Tappara
Sport (El Mestico)
Jukurit (tulee seurattua tappioiden toivossa)
Ilves

3. kori
Loput
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
1. Kori
Pori Nässät - Rakas vihollinen, ei tuosta voi muuta sanoa, eikä tarvitse.
TPS - Myöskin rakas vihollinen, viime vuosien nokittelut nostaneet mielenkiintoa entisestään. Tämä kausi ollut hieman hiljaisempaa tämän suhteen.
HIFK - Stadin iso paha punainen. Onhan Hifki yksi legendaarisimmista seuroista, vaikkei ehkä viime aikaisten näyttöjen perusteella.

2. Kori
Tampereen Tappara - Kahvakiekko, Suomen menestynein jääkiekkojoukkue. Ei herätä intohimoa sillä lailla että pääsisi ensimmäiseen koriin.
Tampereen Ilves - Jaa-a, mitäs tästä pitäisi sanoa. Kiinnostaa kuitenkin.
JYP - Valtra, viime vuosien (kymmenen vuoden?) menestys on nostanut JYP:n kiinnostavuutta ainakin itsellä.
Pelicans - viime kausien sikakiekko ja nyt siistimpää sekä vauhdikkaampaa kiekkoa.
Oulun Kärpät - Ostetut tuomarit, ostetut kurinpitäjät, puolen Tsekin joukkue jne. Pakkohan sen on vähän kiinnostaa.

3. Kori
Saipa - Kiinnostus laskenut pikkuhiljaa, ei ole herättänyt suuria tunteita.
Kalpa - neppailua ja jätönjätönjättöä. Vanhat mielikuvat vaikuttavat vahvasti.
Sport - Ässiä vastaan se liigakarsinta, jota varmaan koko Suomi seurasi. Fanien käyttäytymisongelmia (ainakin joskus oli). Jollain tavalla voisi olla jopa 2. Korissa, muttei kuitenkaan ihan sinne yletä.
Jukurit - Viiime kaudella kiinnosti hieman enemmän (pääasiassa entisten Lukossa vaikuttaneiden takia). Tällä kaudella ei oikeastaan lainkaan.
HPK - Ei vain sytytä. Enkä osaa edes perustella.
Kookoo - Sama kuin yllä.

Muutama vuosi sitten listaus olisi varmaan ollut huomattavasti erinäköinen. Eikä noista perusteluista kannata välittää, mielikuvien perusteella tässä kuitenkin liikutaan. Sport varmaan lähimpänä pääsemistä ylempään koriin.
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Lyön lusikkani soppaan.

1.kori

Kärpät


Koen itse näädät jopa paikallisvastustajana. Seiskapeliin mennyt ainakin pari poffisarjaa, ja yleisestikin hyvää kiekkoa kun JYP ja Kärpät kohtaa. Ei tietenkään vähimmäisenä unohtumaton eka mestaruus, jossa finaaleissa tyly 4-0 sweeppi.

HIFK

Nykyisen kotikaupunkini joukkue. Aina sytyttävä, ja miellyttävä joukkue voittaa. Yksi suurista.

Tappara

Vuodesta toiseen yksi liigan kovimmista, pelillinen haaste on aina tapissa. Harmillisen vähän poffi kohtaamisia.

Ykköskoriin kunniamaininta Jokereille. Ei pelaa enää liigassa, mutta silti mun listalla edelleen monen muun seuran edellä.

2.kori

TPS

Tässäkin mennään oikeastaan ihan seuran perinteiden ja suuruuden perusteella. Erityismuistona ysäriltä JYPin eka(?) runkkarin voitto ratkesi Tepsiä vastaan Hippoksen hornankattilassa Haanpään maalilla.

KalPa

Se virallinen paikallisvastustaja. Ihme mikkihiiri porukoilla pystynyt kyykyttämään JYPiä. Jokainen tappio ärsyttää. Voitto taas tuntuu tietty hyvältä, mutta aina mukana myös se fiilis, että näin tän pitikin mennä.

3.kori

SaiPa

Pari kutkuttavaa poffivääntöä, molemmat sakit vieläpä onnistuneet toisensa kaatamaan. Tarkin ripuli nevö foget. Itsekin käynyt poffimatsin Kisapuistossa katsomassa.

Pelicans

Nousee listalle finaalivastustajana. Myös Lahissa tullut käytyä peli katsomassa.

Ilves

Perinteikäs seura niin en halunnut laittaa tonne ynnämuut osastolle. 10 vuotta kestänyt Hippoksen taika pitää nostaa esiin.

Ynnämuut

Ässät ja Lukko

Tältä osastolta ne kiinnostavimmat, mutta jostain syystä siltikin jättää vähän kylmäks.

HPK

Kuulemma voittanut enemmän keskinäisiä pelejä Hippoksella kun JYP. Viime keväältä ihan kelpo sarja. Ei oikeen muuta.

Sport, KooKoo ja Jukurit

Yhteinen historia vielä niin kovin lyhyt.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Näiden uusien liigajoukkueiden(Sport, KooKoo, Jukurit) lisäksi tuntuu HPK nousevan esiin vähiten kiinnostavana joukkueena. Sama juttu itsellänikin, mutta vaikeaa perustella miksi. Jotenkin vain on joka osa-alueella niin tylsä joukkue.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Heitetään vielä mutulla että taitaa erottua maantieteellisesti pari ryhmää, eli Tampere-Pori-Rauma-Turku ja sitten nuo "idässä" sijaitsevat. Hifk kiinnostaa yllättäen ympäri maata, Kärpillä myös kiinnostusta ja Jypillä sitten näistä kolmesta "suuresta" vähiten, tai kolmanneksi eniten, miten tuon haluaa sanoa. Ihan luonnollista että alueelliset erot ovat suuria.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
KalPa

Se virallinen paikallisvastustaja. Ihme mikkihiiri porukoilla pystynyt kyykyttämään JYPiä. Jokainen tappio ärsyttää. Voitto taas tuntuu tietty hyvältä, mutta aina mukana myös se fiilis, että näin tän pitikin mennä.
Erittäin hyvin kuvailtu omiakin tuntemuksiani tässä KalPan suhteen. KalPa voisi kohtalaisen helposti nostaa asetelmiaan, jos joukkue olisi kiinnostavampi ja pelityyli erilainen. Pikkuveli-asetelma vie edelleen kiinnostavuutta ja tunnetta pois KalPa-otteluista, mutta samalla todellakin tappiot ottavat todella koville.

Oma lista näyttää tältä:

1. Kärpät - Riittävästi historiaa kovista peleistä JYPin kanssa ja tuntuu enemmän paikallisvastukselta, kuin KalPa. Kärppiä vastaan pelit ovat erittäin suurella todennäköisyydella kovia vääntöjä ja niissä pelataan hyvää jääkiekkoa, jota on ilo katsella.
2. Tappara - Myös Tapparan kanssa löytyy historiaa kovista peleistä ja Tapparan kanssa on kamppailtu samoista sijoista myös molempien seurojen heikompina vuosina. Tapparan kanssa tunnutaan törmäävän vähän jokaisessa tilanteessa ja monet JYPin kovimmista otteluista viimeisen 10-15 vuoden ajalta on pelattu juuri Tapparaa vastaan.
3. HIFK - Entinen ykkönen on valahtanut kolmanneksi ja jotenkin tuntuu, että suunta on edelleen alaspäin. Ei vain ole ollut tarpeeksi kova vastus vuodesta toiseen, vaan ailahtelee paljon. Ei myöskään ole lähimainkaan niin fyysinen joukkue, kuin joskus aiemmin.
4. TPS - Kevään peleissä törmätty pari kertaa viihdyttävien sarjojen merkeissä, sekä onhan TPS muutenkin tietynlainen kestomenestyjä, vaikka ailahteluakin on jossain määrin ollut. Paljon menestystä ja historiaa takana.
5. KalPa - Perusteluja näkyy ylempänä. JYPin lähin paikallivastus ja historiaa näiden seurojen välillä on paljon. Jos KalPa onnistuu nostamaan profiiliaan lähivuosina, niin jopa kärkipaikka tällä listalla on täysin saavutettavissa. KalPa keikkuu nyt lähestulkoon huonoimmalla mahdollisella sijalla, missä sen pystyn näkemään.
6. Pelicans - Tästä sijasta tuli eniten epävarmuutta, mutta niin vain Pelicans onnistui kampeamaan itsensä heti kovimman viisikon tuntumaan. Muutaman vuoden takainen JYPin toiseen mestaruuteen johtanut finaalisarja epäilemättä vaikuttaa tässä paljon. Onnistunut brändäämään itsensä fyysiseksi ja viihdyttäväksi joukkueeksi, jota vastaan JYP on pelannut useita viihdyttäviä otteluita viimeisen vuosikymmenen aikana.
7. Ässät - Nykyinen asuinpaikkakuntani Porin lähellä vaikuttaa positiivisesti Ässien sijoitukseen. Porissa on hieno meininki ja Ässät on iso asia täällä päin. Menestystäkin Ässät on tiukoista resursseista huolimatta onnistunut ajoittain saavuttamaan, joka tekee joukkueesta väkisinkin mielenkiintoisemman. Yleensä varsin kovaa taisteleva joukkue.
8. HPK - Kerho on valahtanut jokseenkin jämäsijoituksille vuodesta toiseen, vaikka ajoittain myös väläyttelee. Viime kevään tiukka pudotuspelisarja nostaa HPK:n osakkeita tällä listalla. Takavuosina menestystäkin on tullut ja sen ansiosta sijoitus omissa silmissä nousee.
9. SaiPa - Keväällä on pariin kertaa nyt törmätty ja SaiPa on noussut omissa silmissä pohjilta selvästi ylöspäin. SaiPa ei ole koskaan tuntunut HMV-joukkueelta niin paljon, kuin joukkueen sijoituksista voisi päätellä. Taistelua riittää, kun SaiPa on vastassa.
10. Lukko - Satakunnan seuroista se muovisempi. Rauma elää ja hengittää Lukon mukana, mutta valehtelisin, jos väittäisin, ettei Lukon taloudellinen tausta tekisi joukkueesta muovisemman tuntuista. Eihän se reilua ole, mutta minkäs sitä mielikuvilleen tekee.
11. Ilves - Ilves on valahtanut paljon alemmaksi, kuin olisin lonkalta arvioinut ennen listan kirjoittamista, mutta totuus on, että näin alas se tällä hetkellä minun silmissäni kuuluu. Historiaa on takana paljon ja sijoitus voi nousta helposti paljonkin, jos saavat profiiliaan nostettua.
12. KooKoo - Kolme viimeisintä nousijaa löytyvät luonnollisista syistä toistaiseksi listan pohjilta, mutta KooKoo oli itselleni helppo valinta näiden kolmen ykköseksi. Kouvolasta löytyy sukua ja KooKoon touhuja on tullut seurattua muutenkin kohtalaisen paljon. Jotain siellä vain tehdään oikein.
13. Sport - Sportin sijoitus olisi heti nousun jälkeen ollut pari pykälää korkeammalla, mutta nyt on valahtanut todella alas. Jotenkin tuntuu, että liiganousu ei ole tehnyt hyvää Vaasan kiekkokulttuurille, joka on ajatuksena todella outo. Onko siellä totuttu menestymään liikaa, jolloin liigassa vastaan tulleet vaikeammat ajat eivät jaksa innostaa? Kun tuntuu ettei omiakaan Sportin meno kiinnosta, niin ei se kiinnosta ulkopuolellakaan. Toki mielikuvani voi olla väärä, mutta sen perusteella omat tuntemukset syntyvät.
14. Jukurit - RD:n ansiosta sijoitus voisi olla pykälän tai pari korkeampikin, mutta tämän kauden tarpominen syvissä vesissä ei jättänyt mahdollisuuksia viimeistä sijaa korkeammalle.

Tuntuu hieman väärältäkin asettaa joukkueita tällä tavoin järjestykseen, sillä herkästi jää sellainen mielikuva, että listan viimeiset seurat eivät sitten kiinnosta yhtään. Totuus kuitenkin on, että ihan jokainen joukkue kiinnostaa, kun ne JYPiä vastaan pelaavat. Tästä syystä kohtalaisen positiivista tekstiä on helppo löytää lähes kaikista joukkueista.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Erittäin hyvin kuvailtu omiakin tuntemuksiani tässä KalPan suhteen. KalPa voisi kohtalaisen helposti nostaa asetelmiaan, jos joukkue olisi kiinnostavampi ja pelityyli erilainen. Pikkuveli-asetelma vie edelleen kiinnostavuutta ja tunnetta pois KalPa-otteluista, mutta samalla todellakin tappiot ottavat todella koville.

Tästä on pakko kysyä tarkennusta, että tarkoitatko kiinnostavammalla joukkueella nimekkäämpiä pelaajia?

Pelityylikritiikin ymmärrän siinä mielessä, että monella on vieläkin kuva parin vuoden takaisesta Virran KalPasta, joka oli voittoisuudestaan huolimatta todella tylsää katsottavaa jopa näin kannattajana. Viime ja tällä kaudellahan pelityyli on sen sijaan ollut todella vauhdikasta ja yksi liigan viihdyttävimmistä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Kiinnostavat joukkueet:

TPS - perinteinen toimija Liigassa.
HIFK - perinteinen toimija Liigassa.
Tappara - menestyvä toimija Liigassa.

Kiinnostaisivat, jos -joukkueet:

Ilves - jos saisivat organisaatiosta jotenkin toimivan, voisi jo kiinnostaakin.
Lukko - resursseja olisi. Omalla tavallaan hieno tarina, kuinka saada kaikki kustua. Liigan Flyers.

Loput kiinnostavat:

Hermes.
 

sakkr

Jäsen
Päätin tässä hieman tylsistyneenä vertailla Liiga-joukkueiden kiinnostavuutta Facebook tykkäysten avulla. Ei mikään absoluuttinen totuus eikä ole edes lähellä, mutta antaa suuntaa:

1. Oulun Kärpät (110,527 tykkäystä)
2. HIFK (89,654 tykkäystä)
3. Tappara (65,998 tykkäystä)
4. KalPa (47,115 tykkäystä)
5. JYP (45,149 tykkäystä)
6. TPS (42,669 tykkäystä)
7. Ilves (42,266 tykkäystä)
8. SaiPa (33,631 tykkäystä)
9. Ässät (31,933 tykkäystä)
10. Pelicans (26,473 tykkäystä)
11. Sport (21,837 tykkäystä)
12. HPK (20,872 tykkäystä)
13. Lukko (18,851 tykkäystä)
14. Jukurit (14,647 tykkäystä)
15. KooKoo (13,726 tykkäystä)

Lisäksi vielä vertailun vuoksi muutamia muita suomalaisia (helsinkiläisiä) seurajoukkueita:
Jokerit (98,330 tykkäystä)
HJK (47,587 tykkäystä)
Seagulls (15,990 tykkäystä)
SJK (12,400 tykkäystä)
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Näissä tärkeissä listauksissa pitää olla aina mukana.

En laita sen kummempia numerojärjestyksiä, koska nämä voivat muuttua kausittain. Tietysti JYPin pelit kiinnostavat aina, joten vastustajakin kiinnostaa - jos saan sen verran diplomaattinen olla. Mutta kieltämättä tässä vuosien varrella on kehittynyt useampia taistoja, joista haluaisin etenkin JYPin suoriutuvan voittajana.

KalPa. Rakas epämuodostunut savolainen veljes. Jonkin aikaa ovat jo eittämättä olleet keskinäisissä niskan päällä, ja Dufvan ihanat ajat ovat kaukana takana, kun KalPa pysyi ruodussa. KalPalle ei saa hävitä. Ja kunhan pysyy JYPan takana, niin toivoo sitten kaikkea hyvää tälle mulkosilmäiselle keltamustalle Quasimodolle.

Kärpät. En nyt vihaa seuraa, mutta jotakin epämiellyttävää näissä oululaisissa on. Toisaalta lempeitä muistojakin löytyy matkan varrelta, kun oululaiset ovat käyneet häviämässä, mutta onneksi JYP on säilynyt aina pienenä piikkinä Kärppien lihassa. Jos ei voiteta, tehdään siitä mahdollisimman vittumaista ja vaikeaa.

HIFK. Vaikka Helsingissä jo jonkin aikaa olenkin asunut, minua edelleen ärsyttää HIFK:n "brändi" ja vastaava sössötys. En ole stadilainen, ja teen mielelläni sen tiettäväksi täälläkin. Pelit kiinnostavat siis ärsytyksen kautta, ja JYP-huivia on kivempi pitää kaulassa Nordiksella voitetun pelin jälkeen. (Sivuhuomiona: Jokerit on/oli ihan ok, ja edelleen ihan jees.)

Tappara. Oikeastaan noussut listalle ihan viime aikoina. Ei voi kieltää: erinomaista työtä tehty Tampereella, ja nämä pelit kiinnostavat erityisesti siksi, että viime kausina on yleensä tiennyt missä mennään, kun Tapparaa vastaan JYPa on painellut menemään. Lisäksi: tuleva vaimo on Tapparan naisia, joten tämä jännite tuskin tulee enää myöhemminkään muuttumaan.

Ja mennään nyt mieluummin posin kautta, eli aina kiinnostavat hyvät ja nosteessa olevat joukkueet, joilla on jokin kiinnostava tarina, alussa, meneillään tai lopussa. SaiPa teki itsestään uskottavan muutama kausi sitten, ja Lehterä on aloittanut jotakin uutta taas. HPK:n Pennanen on mielenkiintoinen tapaus, vaikka tämä kausi on mennyt vähän hanurilleen tähän mennessä. Porilaiset on vain niin sekaisin, lätkästä, mutta ymmärtääkseni myös ihan vain muutenkin, joten onhan sitä sekoilua hauska katsella. Pelsuja arvostan joukkueena, fyysistä asennekiekkoa, ja siellä yritetään koko ajan saada pöhinää päälle uudelleen ja uudelleen - Suikkasen kanssa kävivät todella lähellä jo.

... Nyt alkoi unohtumaan joukkueita. Öööö TPS. Ok, se ei ehkä niin kiinnosta, aika sekavaa touhua jo pitkän aikaa, nyt toki uusi projekti taas ja mielenkiintoisia pelaajia - nuoria ja vanhoja. Lukko, niin joo: no, ei voi mitään. Olisi millä mällätä, mutta organisaatio tehnyt itsestään epäuskottavan kausi toisensa jälkeen. Ipa: Kivi oli erinomainen valinta tälle tarinalle, jonka piti pitkästä aikaa olla aivan alkutaipaleella - viime kaudella. Ehkä se sieltä.

Vanhat Mestis-joukkueet kiinnostivat aluksi, mutta ihan loputtomiin posin kautta ei voi mennä: valitettavasti Sportilla, KooKoolla ja Jukureilla on vielä tekemistä, että saavat erityisemmin kiehauttamaan tunteita.

Taisin mainita kaikki. Olkaa hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä on pakko kysyä tarkennusta, että tarkoitatko kiinnostavammalla joukkueella nimekkäämpiä pelaajia?

Pelityylikritiikin ymmärrän siinä mielessä, että monella on vieläkin kuva parin vuoden takaisesta Virran KalPasta, joka oli voittoisuudestaan huolimatta todella tylsää katsottavaa jopa näin kannattajana. Viime ja tällä kaudellahan pelityyli on sen sijaan ollut todella vauhdikasta ja yksi liigan viihdyttävimmistä.
Jos tarkoittaisin vain nimekkäämpiä pelaajia, niin olisin sanonut niin. Vaikea tuota on avata pilkun tarkasti, mutta ehkä kaipaan lähinnä erilaisia pelaajia. Jokin tuossa KalPan rosterissa vain ei nappaa ja sitä on vaikea pukea sanoiksi.

Vauhtia KalPan pelityylissä on viime kaudesta lähtien ollut, mutta pelkkä vauhti ja näpertely ei riitä, jotta joukkue aidosti vaikuttaa mielenkiintoiselta. KalPalta nähdään ajoittain hienoja suorituksia hyökkäyspäässä ja joskus kiekollisena koko kentän mitalla, mutta muuten touhu vajoaa melko harmaaksi. Fyysisyyttä ja tunnetta siihen tarvittaisiin lisää, että joukkue herättäisi enemmän mielenkiintoa. Se ei välttämättä tekisi joukkueesta paremmin menestyvää, mutta siitähän tässä ei olekaan kysymys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös