Veini Vehviläinen #35 – ”Veininkiä” ja maagisia koppeja!

  • 93 544
  • 452

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Virallinen fakta on se, että Vehviläinen tämän kauden vielä teknisesti JYPin sopimuspelaaja, mutta lainalla Kärpissä. Ensi kaudella sitten Kärppien sopimuspelaaja

Toki en tiedä muuttiko tuo uusi sopimus näitä "pykäliä"
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Edelleenkin: jos vaatimustaso asetettaisiin yhtä korkealle yleisestikin, vaihtuvuus joukkueessa muodostuisi vuosittain aivan sairaalloiseksi.

Huomioidaan nyt kuitenkin se, että veskari on ehkä kaikkein erilaisemmassa roolissa, joten on vähän kaukaa haettua puhua saman logiikan pätevän koko joukkueeseen. Monestihan ajatellaan, että ne kolme piikkiä rosterissa on 1 - sentteri, 1 - pakki ja 1 - veskari ja näihin kulminoituu iso vastuu tuloksesta. Minusta esimerkkejä, niin sarjoissa kuin maajoukkueissakin on pilvin pimein, että näiden roolien kohdalla kärsivällisyys mitataan eri asteikolla.

Mitäänhän en tiedä, niinkuin ei kukaan muukaan, mutta oma näkemys on, että kumpainenkin laski toisensa varaan. Ei onnistunut. Veinin taustalla oli huono (joku voisi sanoa opettavainen) kierre, joka lähti nuorten mm - kisa epäonnistumisesta liikkeelle ja vei nuoren itseluottamuksen pohjalukemiin. Tämä näkyi mielestäni juuri siinä, että vaikka Veinin perustekeminen oli kohdillaan, livahti käsittämättömiä lörppyjä selän taakse pelistä toiseen. Voi olla, että Tuokkolan hankinta oli seuran puolelta yksi yritys tuoda Veinille tukea, tunnetustihan Tuokkola sopi tandemiin ja varmaan ajateltiin, että kokenut mentoroi noviisia. Oma ajatus on, mutta myös näkemys, että vaikka Tuokkola sainattiinkin, Veinin varaan seura laski ykkösen roolin.

Yhtä intohimoisesti kun katsot syypään olleen seura ja kärsijä Veini, väitän ettei sillä tekemisellä viime kaudella ollut rahkeita ykköstorjujan pestiin, hyväksyitpä Asian tai et. Toinen juttu sitten on, että onko Veinin luonne sopiva mihinkään tandemiin, joillekin kun se on ok ja toisille ei missään nimessä. Lopulta, koko kuvion katson palvelleen Veiniä ja JYPiä, vaikka yhteen ei sovittukaan. Yhden osatekijän katson olevan maiseman vaihto, jota muistaakseni Veinin kohdalle ehdottelin jo paljon ennen JYPistä poistumista, niinpä Luulen maisevan vaihdoksen olleen se katalyytti, jolla päänsä sai reivattua nykyiseen kuntoon.

Seuraa tai Veiniä voi jokainen syytellä halunsa mukaan, mina sanon kuitenkin, että joskus on kyse onnettomista sattumista joille ei kukaan oikeen mitään muuta voi kuin reagoida tappioiden minimoimiseksi.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pikainen johtopäätös Veinin tapauksessa on se, että menetettiin talentti, joka tekee nyt tulosta toisaalla. Mutta...

Ehkä Veini yksinkertaisesti vain tarvitsi maisemanvaihdoksen. Henkinen kuorma erityisesti pelaajan itsensä luomista suurista odotuksista alkoi kasvaa liian isoksi. Tilannetta ei auttanut epäonnistuminen junnumaajoukkueessa. Maisenmanvaihdos todennäköisesti vapautti valtavasti henkistä energiaa. Enää ei ollut pakko onnistua, vaan sai rakentaa pakettia puhtaalta pöydältä.

Toki voidaan spekuloida sillä, osattiinko Jypissä tarpeeksi tukea nuorta miestä. Mihinkään huonoon puolustukseen en usko, vaikka tätäkin on täällä syyksi esitetty. Mutulla heitän, että Jypiä vastaan on luotu viiden viime kauden otannalla bottom3 laadukkaita maalipaikkoja.

Henkinen kantti ratkaisupeleissä mitataan keväällä. Todella ratkaisevaa Vehviläisen tulevaisuuden kannalta on se, ettei sorru tuolloin paineen alla. On täysin mahdollista, että jokunen helppo sorruttaa korttitalon. Veinin itsensä kannalta tietysti toivon, ettei näin käy. Valitettavasti tämä tarkoittaisi sellaista ikävää lieveilmiöitä kuin Kärppien menestys.
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielenkiintoinen ja erikoinen tapaus on tämä case. Yleisesti ottaen JYP juniorit on tuottanut paljon hyviä maalivahti lupauksia, eli junioreissa osataan kehittää ja kouluttaa, mutta ikäänkuin kehitys pysähtyisi kun siirrytään edustukseen. Hyytiähän on ainakin aikaisemmin vastannut maalivahtivalmennuksesta ja tehnyt sitä junioreille myös. Hyytiä on aika nuori vielä verrattuna moneen kokeneeseen. Epäilen että ei osaa tuoda sitä viimeistä steppiä huipputasolle.

Veinin tapauksessa vaikutti paljon se että kaikki puhui ja sanoi että saa NHL varauksen ja sitä ei tullutkaan, niin sekin romutti itseluottamuksen.

Nythän kun kävisi niinettä Veini pelaisi huippu kauden ja varattaisi NHL ään ja tekisi heti tulokas sopparin niin JYP kuittaisi kaikki rahat. Itse toivon tätä, en rahojen takia vaan siksi että olisi hienoa että Veini pääsisi kokeilemaan kykyjään änärissä. Keväällä kovissa peleissä tämä nähdään.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Huomioidaan nyt kuitenkin se, että veskari on ehkä kaikkein erilaisemmassa roolissa, joten on vähän kaukaa haettua puhua saman logiikan pätevän koko joukkueeseen. Monestihan ajatellaan, että ne kolme piikkiä rosterissa on 1 - sentteri, 1 - pakki ja 1 - veskari ja näihin kulminoituu iso vastuu tuloksesta. Minusta esimerkkejä, niin sarjoissa kuin maajoukkueissakin on pilvin pimein, että näiden roolien kohdalla kärsivällisyys mitataan eri asteikolla.
Siksi puhuinkin suhteellisesta, en absoluuttisesta vaatimustasosta. Totta kai eri pelipaikoilla (ja eri rooleissa) on toisistaan poikkeava vastuu. Siitä syystä nostin nimenä nimenomaan Olkinuoran esiin, jotta meillä olisi kunnon vertailukohta. Jussin hyvät ja huonot esitykset ovat linjassa Veiniin, mutta luottoa miehet eivät ole saaneet nauttia yhtä paljon. Näin, vaikka VV:n potentiaalin katto on paljon korkeammalla ja kyse on oman kaupungin jätkästä. Aina voi tietysti kirjoittaa niistä huhutuista asenneongelmista ja kysyä mitä seura voi silloin tehdä? Malliesimerkki löytyy 150 kilsaa etelämmästä. Lahjakkuuden kiukuttelua ei kuulu katsoa läpi sormien, mutta siinä samalla on tärkeää tehdä selväksi että sä voit luottaa meihin, me kyllä seisotaan sun takanas ja hoidetaan yhdessä homma rullaamaan. Tampereella niin tapahtui, täällä ei.

Voi olla, että Tuokkolan hankinta oli seuran puolelta yksi yritys tuoda Veinille tukea, tunnetustihan Tuokkola sopi tandemiin ja varmaan ajateltiin, että kokenut mentoroi noviisia.
Samaa mieltä. Toistan: tykkäsin Tuokkolan try-outista. Sen sijaan en pitänyt sekoilusta siitä eteenpäin. Ensin tehtiin Tuokkolalle sopimus myös loppukaudesta, mutta käytännössä heti perään (Veini sai jatkouutisen jälkeen enää neljä starttia) päätettiin ettei tää maalivahtikaksikko toimikaan ja ratkaistiin asia hautaamalla Vehviläinen, siis seurahistorian lahjakkain vahti, Vaasaan.

Vastatkaa @Diesel ja @JypFabu nyt suoraan seuraavaan kysymykseen. Onko moinen huojuvuus mielestänne siis hyvää päätöksentekoa? Siitä on syytä olla iloinen, ettei kyseessä sentään ole ollut yleisesti mikään toimiston modus operandi. Jos olisi, viimeinen kymmenen vuotta näyttäisi kovin erilaiselta, koska tutisevalla heikkomielisyydellä ei menestystä niitetä.

Yhtä intohimoisesti kun katsot syypään olleen seura ja kärsijä Veini, väitän ettei sillä tekemisellä viime kaudella ollut rahkeita ykköstorjujan pestiin, hyväksyitpä Asian tai et. Toinen juttu sitten on, että onko Veinin luonne sopiva mihinkään tandemiin, joillekin kun se on ok ja toisille ei missään nimessä.
En ole vaatinut Veinille ykköstorjujan pestiä, ainoastaan vastauksen kysymykseen siitä miksei Veiniä haluttu edes osaksi maalivahtitandemia. En tokikaan tiedä VV:n tarkkoja ajatuksia tandemeista, mutta eiköhän meillä ole jo riittävästi faktaa pöydällä: Tarkin kanssa homma toimi niin hyvin että Veini oli runkosarjassa parempi sekä tilastollisesti että pelillisesti ja nyt on taas uusi, toimiva tandemi, tällä kertaa Jussi Rynnäksen kanssa. Ei kannata antaa sen hämätä että Veini on pelannut viime ajat tauottomasti; lähtökohdat eivät olleet sellaiset, mutta erinomaiset esitykset ja maalivahtiparin loukkaantuminen ovat johtaneet tämän hetken tilanteeseen.

"Toinen juttu sitten on, että onko Veinin luonne sopiva mihinkään tandemiin, joillekin kun se on ok ja toisille ei missään nimessä" siis kalskahtaa taas kerran siltä samalta seli-seli-selittämiseltä, jolla yritetään valkopestä tehdyt virheet.

Lainaan itseäni toisesta ketjusta:


Oletan, että tässäkin tapauksessa ratkaisuihin ovat vaikuttaneet myös muut asiat kuin torjuntatilastot. Ja oletan, että tietoa niistä asioista on meillä ulkopuolisilla liian vähän, jotta kokonaiskuva tilanteesta olisi kattava.
Epäilemättä ovat vaikuttaneet, ja niin kuuluukin. Tässä tapauksessa oletat kuitenkin liikaa: i) joukkueenjohdon & toimiston tekevän pelkkiä oikeita päätöksiä ja ii) ettei meillä muilla muka olisi tarvittavaa tietoa päätöksen paskaksi tuomitsemiseen; ei se informaation määrä vaan laatu. Mutta lainauksen ydinpointti on kyllä hyvä ja jotain mitä monen olisi tarpeen sisäistää. Samoin @JypFabu'n "joskus on kyse onnettomista sattumista" -ajatus on viisasta puhetta viisaalta kirjoittajalta, se ei vain sovi tähän tapaukseen. Tällä kerralla kohtalo oli omassa kädessä, kädessä joka pelattiin huonosti. Eikä siinä sinällään mitään, virheitä saa tehdä, se on ihan inhimillistä. Tässä tapauksessa kaikki vain kertaantuu, koska virhe ei ole ollut ainut, vaan havaittavissa on pientä huolestuttavaa trendiä (Salonen, Veini, Nättistopi...).
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Päätöksiä voi toki arvioida monesta näkökulmasta, ja päätöksen tekijä itsekin voi jälkikäteen todeta erehtyneensä päätöstä tehdessään. Se tosiasia ei kuitenkaan muutu, että jokainen päätös on tehty tietyssä hetkessä silloisten olosuhteiden ja tietojen valossa. Kovin harva meistä osaa tehdä päätöksen käyttäen apunaan tietoja, jotka ovat saatavilla esimerkiksi puolen vuoden kuluttua.
Vili Hulin osalta kyseessä ei kyllä ole jälkiviisaus. Hän otti kyseessä olevaan asiaan kantaa jo ennen Veini Vehviläisen ensimmäistäkään peliä Kärpissä. Kova tuntui miehellä tuolloin olevan luotto Veiniin ja tuon luoton takana tuntui olevan perin kattava annos tietoa. Veini on osoittautunut juuri niin kovaksi maalivahdiksi kuin Vili Huli ennen kauden alkua ennakoi. Kaukana jälkiviisaudesta on ollut tässä asiassa Vili Huli. Kyllä tässä voidaan puhua ihan tavallisesta viisaudesta.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Saatan olla väärässä, mutta tässä yhtälössä haiskahtaa jonkin verran viisauden laji nimeltään jälkiviisaus. Mitähän jälkiviisaus sanoisi, jos JYP veisikin vaikkapa molemmat kannut ja Kärpät sis. Vehviläinen eivät yltäisikään mitaleille? Mahtaisiko muuttaa mieltään?
Sun kannattaa opetella valitsemaan vastustajasi varovaisemmin. Mä en harrasta jälkiviisautta. En myöskään lukkiudu johonkin tiettyyn näkemykseen vaan korjaan sitä lisäinformaation myötä, jos siihen on syytä. Veiniin oon kuitenkin uskonut jo niin monta vuotta enkä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta ole vielä joutunut pettymään, ettei sitä uskoa pahemmin hetkauttaisi vaikka tuleva kevät menisikin penkin alle. Muita kysymyksiä?

Kiitän @McTorso'a tuesta ja toivotan teille onnistunutta loppukautta. Tuntuu jotenkin perverssiltä todeta noin kun on inhonnut Kärppiä keväästä 2003 saakka, mutta näin pahaksi on päässyt. Hopeaan tosin joudutte tyytymään.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Herkällä on, melko herkällä... ellei satu olemaan auktoriteetti, jota tullaan kumartamaan matkojen päästä. Onneksi sana on vapaa tällä palstalla.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Ja mun isillä on isompi kikkeli kun sun.

Hyvää Joulua!
Meiän Veini torjuu teiän Waynen lähettämät laukaukset.

Hyvää joulua sullekin, @Diesel, ja kaikille muillekin JYP-osion nimimerkeille! Tai vaihtoehtosesti voimia jos joulun pyhät aiheuttaa ahdistusta syystä tai toisesta. Kyl se siitä; kohta ollaan jo kevätkaudella pokkaamassa paria pokaalia.
 

Tukaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko Kevät jo tullut kun Veini on taas sulamassa? Hyvää uutta vuottaa ja toivottavasti usko omaan tekemiseen taas löytyy!
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Onko Kevät jo tullut kun Veini on taas sulamassa? Hyvää uutta vuottaa ja toivottavasti usko omaan tekemiseen taas löytyy!

Ihan sattumaltakohan nuorten kisojen aikaan? No, yksittäistapaus. Itse uskon, että Vehviläinen tulee nousemaan parhaiden NHL:n ulkopuolella pelaavien veskareiden joukkoon. Tosin sulaminen keväällä saisi minunkin uskoni häneen horjumaan. Kieltämättä on jotenkin helpompi luottaa häneen nyt, kun ei tarvitse pelätä oman joukkueen puolesta...
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Tulin vain kiittämään, me saatiin teiltä loistava, suorastaan maaginen ja voittava maalivahti! Kärppien ykkösveska, jolla mennään finaaliin saakka, niin hienosti on nuori poika pelannut.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tulin vain kiittämään, me saatiin teiltä loistava, suorastaan maaginen ja voittava maalivahti! Kärppien ykkösveska, jolla mennään finaaliin saakka, niin hienosti on nuori poika pelannut.

Muista myös lähettää kiitoskirje Virtaselle, joka aika lailla taisi yksistään ajaa Veinin Ouluun. En ihmettelisi, vaikka olisi ollut muuttoapuna, jotta Veinistä päästiin mahdollisimman nopeasti eroon.
 

chubster

Jäsen
Hyvä, että Veini on vihdoin ottamassa omansa. Tässä kaiken organisaation haukkumisen keskellä voisi kuitenkin myös muistaa sen, että vaikka on kuinka lahjakas tahansa, niin joskus vaatii sen siirroon pois tutusta ympäristöstä lyödäkseen kunnolla läpi!

Oli miten oli, hyvä Kärpille! Meillä on Olkinoro, huono meille.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Aggressiivinen asenne, kyllä. Olen vain niin helvetin pettynyt etten jaksa edes pahoitella. Miksi? Ollaan kerrankin rehellisiä. @Fancy Jasper'n viesteissä on totuuden siemen.
Avataan vielä tätäkin. Mä en siis tapaus VV:ssä ollut pettynyt pelkästään pelaajapäätöksistä vastaaviin, vaan myös valitettavan moneen epätasapainoista ilmapiiriä teoillaan elättäneeseen seurayhteisön jäseneen. Veini tuomittiin valheellisin argumentein muualla Suomessa, mutta osattiin sitä Jyväskylässäkin.

Kun kerta ollaan Jatkoajan JYP-osiossa, heitetään esimerkki täältä, ja koska nimimerkki @Flou pistää tällä hetkellä lähes kaiken Virtasen piikkiin, esimerkki olkoon miehen omalta näppikseltä (muistan sun toimineen Veinin kohdalla välillä vastaavasti järjen äänenäkin joten toivon ettet ota henkilökohtaisena hyökkäyksenä vaikka mä sun viestiäsi tässä kohtaa käytänkin kuvaillessani sitä mitä se skeida oli ikävä kyllä liian paljon kotikaupunginkin kaduilla):

Veinin pelaaminen on liian kaksijakoista. Toisaalta pitää välillä hyvin joukkuetta pystyssä, mutta sitten joku suora vetoo menee längistä sisään. Rankuissa Veini on edelleen yksi vitun lapanen ja nuo on hävitty lähes by default.
Tää tosiaan viime kauden sarja-avauksen jälkeen ja tiedämme jo mitä kaikkiaan tapahtui sen vuoden kuluessa. Mikä ylläolevassa lainauksessa sitten mätti? No... se että viesti loi virheellistä "Veini on ihan paska" -mielikuvaa mikä, uskallan sanoa, oli osaltaan vaikuttamassa tilanteen kehittymiseen.

Todellisuudessa Veinillä oli ennen tota iltaa seitsemän torjutun voittolaukauksen putki ja kaikkiaan kaksi voittoa kolmesta vl-kisasta prosentilla 88,89 (8/9). Se on helvetin hyvä saldo rankkareihin. Eikä VV sarja-avauksessakaan mikään "yksi vitun lapanen" ollut, sillä kaksi kopattua kolmesta on kutakuinkin keskimääräinen tahti ja rankkarit hävittiin ensisijaisesti siihen ettei ite tehty yhtään.

Oli ja meni, joten miksi siis vaivauduin kirjoittamaan tämän? Koska mä näen edelleen sitä samalla tavalla tuhoavaa käytösmallia nakertamassa seuran potentiaalia. Joo, päättynyt matsipäivä oli raskas, ymmärettävästi vituttaa ja [rakentavalle] kritiikille on kiistämättä paikkansa, mutta sitä ennen jokaisen meistä on viisasta miettiä kohdallaan edesauttaako oma toiminta (esimerkiksi just kaiken paskan kärrääminen Virtasen päälle) seurayhteisön hyvinvointia ja voittamista.

Nyt yöt. Oon saanut tän seuran verenperintönä faijalta ja sillä aina tapana sanoa kuinka huomenna on uus päivä. Pää pystyyn, loppusummeri on tämänkin kevään osalta kaikesta huolimatta vielä soimatta.
 

Kideradio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Hyvähän tuo on, että pääsi muualle, jotta pystyi ns. puhkeamaan kukkaan. Täällä olisi sortunut paineiden alle yhä uudelleen ja vetäisi nyt sylkykuppina tuota sarjaa Olkiukon sijaan. Täällä näyttää olevan perinne, että se lopullinen läpimurto jää omilta pojilta tekemättä maalin suulla, osa onnistuu sit muualla paremmin tai huonommin, joku saattaa jopa palata takaisin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tulin vain kiittämään, me saatiin teiltä loistava, suorastaan maaginen ja voittava maalivahti! Kärppien ykkösveska, jolla mennään finaaliin saakka, niin hienosti on nuori poika pelannut.
Tämä ei monia JYP-kannattajia yllätä yhtään.

Mutta tämän veitsen kääntämisen haavassa olisi voinut jättää tekemättä. Etenkin nyt, kun takana on eilisen kaltainen tragedia.
 

Hexa

Jäsen
Hyvähän tuo on, että pääsi muualle, jotta pystyi ns. puhkeamaan kukkaan. Täällä olisi sortunut paineiden alle yhä uudelleen ja vetäisi nyt sylkykuppina tuota sarjaa Olkiukon sijaan.
Sama puolustus siellä olisi ollut Veininkin edessä ja täällä pistettäisiin asiantuntevasti maaleja Veinin piikkiin, niin kuin muutama taisi pistää jopa kaikki eiliset maalit Olkinuoran piikkiin. Ei voi kuitenkan tietää miten olisi käynyt eilen, jos vaikka Veini olisi ollut maalissa. Hyvä niin. Tänään kuitenkin vaaditaan Laurikaiselta unelmapeli Stadin kirkkaissa valoissa.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Hyvin kyllä vehviläinen on kevään pelannut.

Kesti paineet jo Ässäsarjassa ja sitten välierät oli jo aivan älyttömän kovaa suorittamista. Ei yhtään helppoa koko keväänä ja valtaisia superpelastuksia jokaisessa ottelussa.

Puheet siitä ettei kasetti kestä voidaan kyllä lopullisesti haudata.

Mitä kovempi paine, sen paremmin on pelannut.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Ei yhtään helppoa koko keväänä ja valtaisia superpelastuksia jokaisessa ottelussa.
Kyllä se IFK:n ainokainen eilen lurahti vähän liian helposti nollakulmasta. Mutta muuten samaa mieltä, on pelannut hyvän kevään ja kauden.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eniten täälä ehkä mietityttää tuo maalivahtivalmennus asia. Ilmeisesti Oulussa se on jo vuosia ollut hyvällä tasolla, mutta täälä tuntuu että junioreissa on maalivahtien osalta todella hyviä vuosikertoja perä jälkeen, mutta stoppi tulee siinä kun pitäisi hypätä junnuista miestenpeleihin ja lyödään lopulta sitten läpi muista joukkueista.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Puheet siitä ettei kasetti kestä voidaan kyllä lopullisesti haudata.
Postasitkohan viestisi nyt väärälle puolelle? Tämä pitäisi varmaan sinne Kärppien omalle puolelle kirjoittaa.

Kyllähän Jyväskylässä Veinin potentiaali nähtiin kaikkialla. Jos jossain maju-keskusteluissa erehdyit Veiniä kehumaan, niin heti tultiin huutamaan hurrikaani-värilaseista. Veini sai niskaan aivan saatanasti paskaa ja etenkin pari Kärppä-kirjoittajaa kirjoitteli kyllä niin ilkeästi Veinistä. Täytyisi varmaan käydä teidän puolellanne katselemassa miten nämä kaverit nykyään Veiniin suhtautuvat kun tämän päällä onkin Kärppä-paita. Vieläköhän nämä kaverit syyttävät Veiniä siitä että Pulju kaivoi Veinin räpylästä kiekon joka valahti omaan maaliin? Tämähän oli Puljulta täysin oikein tehty, koska paskan ja epävarmanVeinin edessä joutuu pelaajat pelaamaan typerästi.

JYP teki kyllä aivan saatanasti virheitä Veinin kanssa. Nyttemmin jo entinen Kuulapää peluutti Veiniä vähän miten sattuu ja viime kaudella alkuperäinen kakkonen ja "mentori" Veinille hankittiin Pekka Tuokkolasta. Sitten tulikin kuvioihin vielä Olki-Jussi joka viimeistään syrjäytti Veinin Jyväskylästä. Tosin hyvä Veinin kannalta, toivottavasti miehestä kuoriutuu vielä NHL-tason veskari. Tällä kertaa tuo unelma ei olisi onnistunut Jyväskylässä. Vai pitäisikö sanoa "tälläkään kertaa", sen verran hyvin täällä on maalivahtien sisäänajo hoidettu.

En kanna kaunaa Veinille. Hieno nähdä kaverin lopulta onnistuvan. Tosin vähän naurattaa oululaisten jyrkkä takinkääntö Veinin suhteen. Enpä olisi silloin 2016 tai 2017 U20-kisaketjuja ja Veinin yltiöpäistä dissaamista lukiessani kuvitellut että Kärppäläiset tulevat joskus vielä tasaisin väliajoin lällättelemänä JYPin puolelle Veinin kaappaamisesta :D.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Tarkoitukseni ei ollut tulla lällättelemään tai hymistelemään. Täällä on kymmeniä sivuja tekstejä Veinin otteista ja kehityksestä. Lähinnä ajattelin jotain lukijaa kuitenkin kiinnostavan, miten Jyppikasvatin pelit ovat menneet.
Monesti menee niin kuin oman joukkueen pelit päättyvät, muiden sarjojen kiinnostus lopahtaa..

No, jatkamme omalla puolella tämän maalivahdin seuraamista :)
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Tarkoitukseni ei ollut tulla lällättelemään tai hymistelemään.
Älä ota liikaa itseesi. Sinua enemmän meikäläistä rassaa ne oululaiset kirjoittajat jotka Veiniä niin saatanasti vielä vuosi sitten dissasivat. Kurkkasin teidän Veini-ketjunne ekan sivun, ja siellähän ne samat naamat olivat valittamassa. Liekö vielä valitus jatkunut kun Veini vei Kärpät finaaliin.

Vaikka tämän kevään finaaleissa sydämeni sykkii ehkä aavistuksen Tapparalle, en voi kieltää etteikö olisi hienoa nähdä Veiniä nostamassa pokaalia Oulussa. Kenties se hieman avaisi täälläkin seurajohdon silmiä sille että tässäkin asiassa taidettiin vetää Jyväskylässä se lyhyempi tikku. Aika kovan joukkueen saisi pikkuhiljaa tehtyä "ryssityistä" 2010-luvun ex-jyppiläisistä. Meillä meno on muuttunut kymmenessä vuodessa ehkä turhankin sisäsiittoiseksi, kun konkariosasto omistaa seuran, seura käyttää pelaajien firmojen palveluita ja toimarinakin on pelaajien kaveri. Se ajatus että JYPiin tullaan lyömään itsensä läpi on viime vuosina selvästi himmentynyt.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvin kyllä vehviläinen on kevään pelannut.

Kesti paineet jo Ässäsarjassa ja sitten välierät oli jo aivan älyttömän kovaa suorittamista. Ei yhtään helppoa koko keväänä ja valtaisia superpelastuksia jokaisessa ottelussa.

Puheet siitä ettei kasetti kestä voidaan kyllä lopullisesti haudata.

Mitä kovempi paine, sen paremmin on pelannut.
Toivottavasti voidaan haudata. Veini oli ennen U20 sulamista tunnettu kylmähermoisuudestaan ja siitä, että pelasi sitä paremmin mitä kovempi paikka oli. Sitten jotain tapahtui... nyt 2 vuotta myöhemmin Veini näkyy löytäneen itseluottamuksen uudelleen. Samoin sivuttaisliike on huikeasti parantunut, ehkä voiman ja pelisilmän lisääntymisen myötä. Hieno on ollut seurata vanhan tutun kehittymistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös