• 305 712
  • 2 502

Rannari

Pata
Olin tosiaan itsekin eilen vielä ensimmäisellä erätauolla ihan siinä ajatuksessa, että tämä kyllä hoituu. Huolimatta Tepsin hirvittävän väkevästä alusta olin sitä mieltä, että hiukan "puolivahingossa" kaveri pääsi 0-2 johtoon, mikä ei edes ole mitään uutta tällä kaudella. Ja tosiaan vielä 2-4 tilanteessakin oltiin ihan pelissä mukana, kuten @Phaneuf#3 tuossa sanoo, ihan oli itselläkin paikkoja. Se on vain anteeksiantamatonta, että numerot päästettiin sitten repeämään noin tarpeettoman rumiksi, koska 2-5 tilanteessa sitten sellaista kunnollista pelaamista alettiin selvästi jo lopetella.. ja näin TPS sai pari viimeistä maalia ihan ylimääräisenä bonuksena

Yli puoliksi siis pistän eilisen ihan sen piikkiin, että vastustaja oli aivan häikäisevän hyvä. Edes jatkoille pääsy olisi vaatinut eilen maksimaalista omien paikkojen käyttämistä, plus sitä ettei Andy olisi päästänyt kahta ensimmäistä maalia
Katsohan uudestaan tuo ensimmäinen erä, niin huomaat minkälaisessa myllyssä Ässät oli koko erän lukuunottamatta noita ylivoimia. Tulos ekan erän jälkeen oli sensaatiomainen. Harvoin peli on tasalukemissa joukkueen ollessa lähes koko erän kiekottomassa pelissä kiinni. Kaiken kaikkiaan maalit tehtiin Ässien verkkoon niiltä paikoilta mistä ne pitää tehdäkin. Joukkueiden ero vain eilen oli siinä, että Ässät ei saanut vetoakaan niiltä paikoilta, mistä TPS teki 6 maalia.

korkki

Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Vuorisalon piikkiin, kiekon menetys, Bernardilla olisi ollut mahdollisuus paikata, mutta lääpäisy mailalla kiekkoon oli aivan ponneton.
Vaikkei mitään merkitsekään niin eka maali meni kyllä Matukan piikkiin. Miksi ihmeessä molemmat menivät kiekon kanssa maalin taakse eikä toinen varmistanut.

Muutenkin Matuskin oli eilen oikeasti huono. Ihan hukassa omassa päässä koko ajan. Tosin onnistujia tuosta porukasta on vaikea löytää.

karhu

Ässät,Man Utd

Taisi ensimmäinen torjunta Setäselle tulla seitsemän minuutin kohdalla ja muutenkin koko pelissä Ässät roikkui mukana ainoastaan oman hyvän ylivoimansa vuoksi mikä toi aina pienen boostin pelaamiseen hetkeksi.

aceman81

Porin Ässät. Pesäkarhut.

Edelleen sitä mieltä, että menee Tepsin suunnitelman piikkiin. Tai siis, silkkaa huuhaata ja mutuilua toki. Tepsihän prässäs tasasen kovaa, mutta tuntu että jos oli yhtään sauma laittaa juoksukiekkoa, tai kiekko ei ollut pakkien hallussa, niin Tepsi iski heti kovaa tän parin ollessa jäällä. Ja useamman kerran onnistuivat.

aceman81

Tästä osukin silmään SK/Liuhala otteluraportti. Joskus näitä luen, joskus en, melkeen kaikki pelit kun tulee nähtyä.

Kaikkineen erä oli tasainen. Molemmilla oli pitkät painostusjaksonsa, joiden aikana vastustaja oli täysi vastaantulija. Torjunnat avauserässä lopulta tasaisesti Bernard 11, Setänen 12.

Toki, tohon formaattiin kuuluu tiivistäminen. Mutta pidän tyyliä hieman löperönä. Ei ole kyetty tiivistämään erän henkeä. Ehkei noita kirjotetakaan peliä katsoville tai heavyusereille muutenkaan.

PataJaska

Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Nyt kun viime pelissä päästettiin taas pitkästä aikaa noin ruma määrä maaleja omiin, niin ainakin minulla huomio kiinnittyy taas siihen, että kokonaisuutena Ässät on kyllä päästänyt omiin aivan kammottavan määrän maaleja: 93 päästettyä on kolmanneksi eniten liigassa. Tuossa valossa on siis häkellyttävää, että ollaan silti kolmen pisteen päässä nelossijasta, kun esimerkiksi 19 pistettä kymppisijaa perässä oleva sarjajumbo on päästänyt sekin vähemmän maaleja kuin Ässät

Eli joko sitten kokonaisuutena uskaltanee jossain määrin puhua "maalivahtiongelmasta"? Bernardin otteet lievästi ilmaistuna heittelevät, ja Kiviaho taas pelaa epävarmasti eittämättä jo siksi, koska vastuuta ei vain tahdo millään tulla. Onkin mielenkiintoista nähdä joko Kiviaho tällä viikolla saisi pelata. Ylihuomenna taas yksi kuuden pisteen peli, nyt Lappeenrannassa, ja sitten perjantaina kotona viimeinen peli ennen joululomaa (joka muuten on Ässien osalta tällä kaudella todella pitkä) lähiaikoina piristynyttä Jukurilaumaa vastaan.. näkisin siis, että nyt olisi Kiviahon paikka tällä viikolla

aceman81

Ollaapas rehellisiä herra Ben Bloodin suhteen. Jokanen kiekollinen tilanne, viiveavaus, siirto on vaikea. Usein heikompi kuin monella muulla pakilla. Ei oo yhtään kartalla muiden kanssa. Tähän on pakko tulla parannusta.

Crapbag

Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..

Joo, kiekon kanssa on kyllä liikaa ongelmia.
Mutta muuten, aika liki kauden parasta hyökkäyspeliä, railakasta menoa ja sillee. Toivotaan että ote säilyy, vähän harmillinen tuo SaiPan kavennus, hiukan näytti Andyn sijoittuminen kehnolta. Toivotaan että Laganier rääpäisee tänään vielä yhden tuosta maalin edestä niin saadaan sillekin vähän pelihuumoria puseroon;) Aktiivista on ainakin toistaiseksi ollunna.

PataJaska

Eilinen oli juuri sellainen taisteluvoitto, joka Lappeenrannasta täytyykin hakea jos sieltä voiton hakea aikoo. Teki sitä kuuluisaa guta-eetvarttia, etenkin kun tässä on muutenkin ollut Ässille suosiolla tuloksia muissakin otteluissa viimeisen parin kierroksen aikana..

Voiton tärkeyttä korostaa myös se, että ennusmerkit ovat vanhastaan huomiselle jopa sellaiset, että vaarana on seuraava ohi-peli. Kun edessä on todella pitkä joulutauko (kahdeksan päivää), niin sitä vain ajatukset ovat niin äkkiä jo kinkuissa ja glögeissä, että vaikea peli voi sen kautta olla luvassa. Jukurit on kaikenlisäksi kolmen pelin kuntopuntarissa kakkosena, eli löytänyt pelinsä todella hyvin

Mutta kaikkineen kun katsotaan miten marras-joulukuu on kokonaisuutena on mennyt, niin uskaltaisinko sanoa, että harvemmin on tänä vuoden pimeimpänä aikana näin hyvällä tasolla vedetty..

mjarkko

Porin Ässät
Tuleva Jukurit peli, Tälläiset pitäisi hoitaa mutta kummoinen ennustaja ei tarvitse olla jos veikkaa tästä tulevan vaikea peli.

Ässien pitäisi ehdottamasti tehdä avausmaali. Annapa Dufvan joukkueelle pari eteen niin...

korkki

Niin ja kun etukäteen ei voi tietää kenellä on se huono päivä ja odottaa vaan pikkujouluja ja kenellä ei. Jonkinlaista rotaatiota olisi oikein iso pakko koittaa huomenna, mutta kenen paikalle sitä tekisi se onkin isompi probleema. Jos Blood jostain syystä on pois niin nostaisin Heinolan Villen joukkueeseen.

Vastaavassa asetelmassa vierasjoukkue voittaa todennäköisemmin kuin kerran kahdesta Porissa. Siitä vinkkiä pitkävetoon.

Rannari

Pata

Huumorin kukka se kaunein kukka. Pakko ei tietenkään ole ketään ottaa, eikä väkisin rotaatiota tehdä ainakaan pakkien joukossa, kun vielä kuusi pakkia on varastossa. Mutta kyllä tuolta A-junnuista ottaisin lähes kenen muun kuin Heinolan. Vääntö ei riitä alkuunkaan ja penkille on turha lähteä istumaan. Kolmikosta Varttinen, Lammi, Ketola ottaisin jonkun 100/100.

korkki

Totta tuokin. Ajattelin lähinnä palkitsemista muutamalla peliminuutilla tuosta maajoukkuekutsusta. Jyrkihän ei oikeasti ketään junnuista nosta. Tuskin Blood myöskään pelikieltoa saa, mutta kun liigan tuomaritoiminta on perseestä eivätkä ne pysty myöntämään virhettään voivat keksiä jotain tuosta.

Juuso taitaa olla loukkaantuneena ja Varttinenkin taisi olla pois just joku aika sitten, onko ihan täydessä iskussa vielä (vai muistanko väärin). Tietysti kaksi Euran poikaa samaan aikaan kentälläkin vois olla jonkinlainen mediajuttu.

Zeta03

Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tuskin Blood myöskään pelikieltoa saa, mutta kun liigan tuomaritoiminta on perseestä eivätkä ne pysty myöntämään virhettään voivat keksiä jotain tuosta.

En tiedä miksi Liiga.fi lukee Bloodilla pelirangaistus kun jalkapyyhkäisystä tulee aina ottelurangaistus eli ei pelaa Blood huomenna

"Pelaajalle, joka rikkoo vastustajaa jalkapyyhkäisyllä, tuomitaan ottelurangaistus"

PataJaska

Ketola ja Heinola ovat varmasti aivan ehdottomat pakiston tulevaisuuden nimet, mutta siltikin vähän hirvittäisi ottaa jotain 16-vuotiasta (joka Heinola on) pakkia pelaamaan liigassa. Kyllä tuollainen vielä lentelee kuin rätti, ihan jo biologiset faktatkin kun ovat mitä ovat. Mutta kaipa sitä tietysti aina yhdessä pelissä voi kokeilla, kokeilihan tämä Jukurien nuori tähti Kokkonenkin viime kaudella, ja muistelenko oikein että hän taisi olla tuolloin vasta aivan jotain kuukautta aiemmin täyttänyt sen 16v

Noh, mielenkiintoista nähdä huominen pakiston kokoonpano, koska tokkopa se Pena tosiaan huomenna pelaa..

Zeta03

Kuudella pakillakin voidaan lähteä kun mukana ei ole Bloodia (ulosajoriski pienempi) ja otetaan 13. hyökkääjäksi vaikka se Lamberg

korkki

Noin se munkin mielestäni on ollut. Mutta olisiko tää nyt muuttunut niin että ensin annetaan PR ja vasta videoiden perusteella mietitään jatkoa. Onhan se nyt saatana jos tuomarivirheen takia herra saisi jo toisen pelikiellon.

Pratu

Ässät

Ei tuomitse tuomarit nykyisin ottelurangaistuksia peleissä, vaan kaikki menevät pelirangaistuksina eteenpäin kurinpidolle.

sonnychiba

Porin Ässät

Ei kai tuo mene niin, että menee kurinpitoon ja varmuuden vuoksi ei voi pelata Jukureita vastaan vaikka saisikin jälkeenpäin synninpäästön?

Zeta03

Ahaa, no se selittääkin miksi näkyy "vain" pelirangaistus tilastoissa....

PataJaska

Viime aikojen voittopeleihin verrattuna tämä nyt ei kovinkaan kaunista katsottavaa ollut. Jukurit ei vain kerta kaikkiaan sovi Ässiä vastaan, se on käynyt jo selväksi. Mutta, tämä nyt oli niitä pelejä joista analyysi kuuluu vain "kaikki lasketaan"

Takarauta

Porin Ässät
Kaks erää vedettiin kliinisesti pelisuunnitelman mukaan. Nyt ei vedetty paitsioon ja kiekko annettiin järjestään kärkimiehelle. Kolmas erä vedettiin ässä-salettia ja se ei ole koskaan ollut kaunista.

Ässät
Oli omiin silmiin vähän erikoinen matsi... jotenkin jäi vähän sellainen tutina, että päät toimi pelaajilla hyvin, mutta kropat ei ollut ihan samalla tasolla :D Ihan kuin luistin ei olisi oikein liikkunut, kiekko poltteli lavassa ja syötötkin oli isolta osin vähän sinne päin. Mutta vastapainoksi nähtiin oivaltavia syöttöjä, hyvää pelin rytmittämistä ja tilanteiden rakentelua.

Tai sitten mää oon glögihuuruissa nähnyt omiani...

E: Lisätään ny vielä, että hyvä matsi joo ehdottomasti, kuten @PataJaska tuossa alla veistelee... Sportilla ei ollut mitään palaa, eikä oikein edes jännittänyt vaikka Andykin totuttuun tyyliin antoi vihulle yhden maalin tasoitusta...

PataJaska

Tämähän oli nimenomaan erinomainen peli tauon jälkeiseksi otteluksi. Sport ei ollut huono, mutta Ässät oli aidosti parempi. Peli toimii patapaidoilla kyllä oikein hienosti, ja YV-prosentti nytkin jykevä 66,67% (eikä ollut kolmannessakaan ylivoimassa maali kaukana). Tästä on erittäin hyvä jatkaa..

EDIT: Ässillä nyt 100(!!) päästettyä maalia 35 ottelussa, mutta se on sarjassa neljäntenä. Ei tällaisen yhtälön pitäisi millään ilveellä olla edes mahdollinen, mutta onneksi sitä on ässäfanina tottunut aivan kaikenlaisiin käsittämättömyyksiin :D