Ratapihalle uusi monitoimihalli?

  • 260 125
  • 1 703

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Ohessa kaupunginhallituksen pöytäkirja ja kumppanuussopimusliite hankkeen osalta.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Noita liikennejärjestelyjä oli tarkoitus niputtaa samaan kun ratkaistaan entisen Pukkilan alueen liikennejärjestelyt. Pukkilan alueellehan on tulossa 1000 hengen asuinalue ja lisäksi jonkinverran työpaikkoja.

Juu totta muuten, tattis muistin virkistämisestä.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Kyllähän tässä hankkeessa tulee olemaan vielä monta mutkaa matkassa, vaikka olisi kuinka positiiviset fiilikset ja ulkopuolista rahaa liikkeellä.

Liikenne on ihan validi pointti. Jos Turussa haluaa olla autolla ruuhkassa, niin kannattaa ajella juurikin koulu/puistokatua ja noilla Köydenpunojankadun nurkilla. Nykyiselläänkin liikennemäärät keskustan näillä väylillä on jo kestämättömät. Köydenpunojankatu on aivan tukossa jo kun Logomossa esiintyy Ressu Redford.

Toinen asia mikä varmasti hankaloittaa hanketta on VR:n tilanne. En nyt Bernerin visioista heidän suhteen ole täysin perillä, mutta ainakin tänä päivänä heillä vielä alueella toimintaa on. Jotenkin epäilen esimerkiksi VAK-vaunujen ja tuollaisen kompleksin eloa vierekkäin. Lisäksi se vanha talli taitaa olla museoviraston suojelun alla, ja heidän kanssaan yhteistoiminta hankkeissa on aina hankintaa pidentävä seikka.
 
Suosikkijoukkue
TPS
VR:hän on ollut mukana maanomistajana suunnittelemassa ja edesauttamassa hanketta. Radan välittömään läheisyyteen on jopa tässä meidän säännöshelvetissämme rakennettu asuntoja, joten en näkisi tuota ylitsepääsemättömänä ongelmana. Mitä tulee museoasioihin, niin vaikka eivät tunnetusti ole helppoja hankkeita, niin saatiinhan Logomokin tehtyä. Tuo vanha talli on ilmeisesti tarkoitus säästää.

Tottakai monia mutkia on matkassa, suurimpana uhkana pidän silti poliittista päätöksentekoa. Sillä hetkellä kun vihervasemmisto näkee tämän jonain rahamiesten ja kokoomuksen projektina, alkaa vastustus. Sitten on tietty nämä ikuisuuusvalittajat ja kylähullut kuten Yrttiaho ja Nermes.

Mitä tulee liikennejärjestelyihin, niin tietämättä asiasta juuri mitään heittäisin, että köydenpunojankatua voisi ainakin leventää aidosti nelikaistaiseksi, ja ratapihan yli kävelysiltoja rakenteilla olevan lisäksi. Ajoyhteys myös ratapihankadulta olisi kultaa (tunneli?), mutta saattaa olla mahdotonta. Mutta edelleen optimistina haluan ainakin kuvitella, että tätä on jo jollain tasolla mietitty ja tullaan tietenkin kaavoituksessa miettimään läpikotaisin.
 
Viimeksi muokattu:
Radan välittömään läheisyyteen on jopa tässä meidän säännöshelvetissämme rakennettu asuntoja, joten en näkisi tuota ylitsepääsemättömänä ongelmana.

Niin onkohan tässä ongelmana enemmän radan välittömässä läheisyydessä asumisen mielekkyys vai säännökset? Mielekkyydellä kun on aika suora yhteys hintaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Niin onkohan tässä ongelmana enemmän radan välittömässä läheisyydessä asumisen mielekkyys vai säännökset? Mielekkyydellä kun on aika suora yhteys hintaan.

Siis siihen ihan radan viereen on jo rakennettu asuntoja.

Viittasin tuolla kommentillani käyttäjän Knutsen kommentiin VR:n VA kuljetusten vaikutuksesta radan viereen rakentamiseen. Pointtini oli, että jos siihen on voinut asuntojakin rakentaa, niin miksei liikekiinteistöjäkin. Tämä nyt siis ihan mutuilua, tietämättä asiasta kovin paljoa.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Ihme että vassarit on taas poikkiteloin kun luodaan työpaikkoja pääosin yksityisellä rahoituksella sadoille mutta vihreää valoa näytetään sitten kun elämäntapa taiteilijoille pitää saada uusi mökki verorahoilla.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ohimennen kuultuna hanke olisi tänään nytkähtänyt eteenpäin äänin 11-2. Joku kunnallispolitiikasta paremmin perillä oleva kertonee tarkemmin?
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hienoa kuulla! Olihan se aika selvääkin, että tämä hanke menee Vasemmiston vastustuksesta huolimatta muiden puolueiden puolesta tässä vaiheessa läpi. Enempi porua saattaa syntyä sitten, kun ruvetaan todellisesta kaavasta ja konkreettisemmista suunnitelmista vääntämään. Mutta ei välttämättä.
 

Piirakainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS & Sharks
Tuli tässä vain mieleen, että mahtaakohan tämä suunnitelmissa oleva uusi halli liittyä jotenkin Rene Faselin kaavailuihin Ruotsin ja Suomen yhteisestä liigasta? Luulisi, ettei Rene tällaisia (linkki YLE:n juttuun) huutelisi ellei jotain pidemmälle vietyjä suunnitelmia olisi. Selittäisi mielestäni myös omistajien suuria panostuksia Tepsiin, jos pidemmän ajan suunnitelmissa olisi liittyä monikansalliseen liigaan.
 

Piirakainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS & Sharks
Minun mielestä Gatorade riittää vallan hyvin, mutta voi olla, että omistajat haluaisivat paremman sijainnin hallille. Pääsisivät ruotsalaisetkin helpommin satamasta hallille. Sopisi vaan ajankohdat hyvin, kun Suomi-Ruotsi-liigan perustamista vatvottaisiin muutama vuosi ja halli tehtäisiin sillä välin valmiiksi uuden liigan avausotteluun. Sitten voitaisiin järjestää vaikka viikonloppuja tyyliin: perjantai-iltana peli ja lauantaina ABBA-musikaali tai jotain, niin saataisiin Ruotsin vieraat jäämään vaikka pidemmäksikin aikaa.

Omaa mutuiluahan tämä on ja itselleni riittäisi hyvin Gatorade ja SM-Liiga.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Meinaat, että Gatorade Center olisi liian vaatimaton tällaiseen liigaan?
Kannattaa aina muistaa, että Turkuhalli on jo 27 vuotta wanha! Kupittaan tekojäärata katettiin vain 17 vuotta ennen (1973-1990) Turkuhallin valmistumista. Kuinka kauan Turkuhallissa pitäisi mielestäsi vielä pelata? 10 vuotta? 20 vuotta? 30 vuotta?

Alustavista suunnitelmista uuden hallin avausotteluun menee helpostikin 4-5 vuotta. Mikä tahansa 30+ vuotta wanha rakennus alkaa vaatia tiettyjä peruskorjauksia/-saneerauksia. Itse kivikasahan on varmasti vielä ihan hyvässä kunnossa. Missä kunnossa mahtavat olla lämmitys, ilmanvaihto, putket, jäädytyslaitteistot jne.? Jos näissä alkaa olla tiedossa uusimisia vaikkapa seuraavan kymmenen vuoden sisään (en edes yhtään ihmettelisi - Turkuhallihan rakennettiin aikoinaan säästäen vähän sieltä sun täältä), niin ehkä uusi halli tulee pitkässä juoksussa halvemmaksi. Lisäksi hallissahan on lukuisia ongelmakohtia, joita ei välttämättä missään normaalissa perussaneerauksessa edes pystytä (järkevin kustannuksin) ratkaisemaan.

Hallin suurin ongelmakohtahan on juuri sijainti. Sitä ei pystytä minkäänlaisella peruskorjauksella muuttamaan. Kaupunki ei sittenkään laajentunut niin voimakkaasti Artukaisiin päin - ei tullut Messukeskuksen ja monitoimihallin yhteyteen hotelleja, kauppakeskuksia ja mistä silloin mahdettiinkaan haaveilla. Tukholman Globenin seutu kehittyi aivan eri tavalla. Turkuhallin rakennusvaiheen aikana näistä vertailuista Tukholmaan sai lukea aika tavalla. Mun mielipiteenihän on (olen varmasti kirjoittanut lukuisiin ketjuihin) se, että halli ei mun mielestäni ole "liian kaukana keskustasta". Ehkä enemmän mua ihmetyttää se tosiasia, että 4-5 kilometriä kaupungin keskustasta on tuollaisia tyhjiä peltoja, joilla Turkuhallikin sijaitsee. Logomon/Fabriikin/ratapihan alueellahan on käynnissä aivan selkeät laajenemissuunnitelmat. Osa suunnitelmistahan on jo toteutumassakin. Tältä pohjalta uusi halli sopisi tähän ajankohtaan kuin nenä pyll... eikun nyrkki silmään!

Muut ongelmakohdathan liittyvät lähinnä oheispalveluihin. Kunnollisen kaljakatsomon rakentaminen vaatisi suuria panostuksia. Nykyiset ravintolatilat ovat... noh, ovat mitä ovat. Kyllähän ne ovat omalla tavallaan ihan tyylikkäitä ravintoloita, mutta eivät välttämättä kaikkein toimivimpia. Ei asiakkaan näkökulmasta (jonottaminen, tilojen ahtaus) eikä työntekijän näkökulmasta (selkeitä puutteita työvälineissä, jotka eivät käsittääkseni ole edes helposti ratkaistavissa). Hallin WC-tilathan ovat käytännössä täysin riittämättömät. Lisäksi lähes kaikkia hallin käytäviä vaivaa suomalaisen suunnittelun perussynti - aivan liian kapeat käytävät. Todennäköisesti käytävät ovat näyttäneet helvetin hyviltä arkkitehdin paperilla, kun halli on tyhjänä. Parhaassa tapauksessa kun halliin lyödään se 12.000 ihmistä, niin yleisten tilojen ahtaus on kirjaimellisesti käsin kosketeltavissa.

Yhtenä ongelmakohtana nostaisin myös esiin turvallisuuden. Vuodesta 1990 lähtien maailmantilanne on muuttunut radikaalisti. Oikeastaan en halua edes ajatella mitä tapahtuisi, jos täysi halli pitäisi joskus evakuoida!
 

-TMA-

Jäsen
Yhtenä ongelmakohtana nostaisin myös esiin turvallisuuden. Vuodesta 1990 lähtien maailmantilanne on muuttunut radikaalisti. Oikeastaan en halua edes ajatella mitä tapahtuisi, jos täysi halli pitäisi joskus evakuoida!

Paljon hyviä pointteja, mutta tähän voisin hieman puuttua. Tilanne on luonnollisesti muuttunut radikaalisti mainitsemallasi aikajänteellä, mutta Gatorade Centerin poistumistiet ja turvallisuus ovat täysin nykypäivän vaatimusten tasolla eli sen osalta ei huolta.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tilanne on luonnollisesti muuttunut radikaalisti mainitsemallasi aikajänteellä, mutta Gatorade Centerin poistumistiet ja turvallisuus ovat täysin nykypäivän vaatimusten tasolla eli sen osalta ei huolta.
En yhtään epäilekään, etteikö poistumiestiet ja turvallisuus olisi nykypäivän vaatimusten tasolla. Jos ne eivät olisi, niin rakennushan olisi käsittääkseni käyttökiellossa.

Enemmän mua vaan mietityttää se, että ovatko viranomaisten vaatimukset tämän päivän tasolla. Kyllähän siellä tietysti joku insinööri tai virkamies on tehnyt laskelmia, kuinka nopeasti 12.000 ihmistä pitää pystyä evakuoimaan. Teoriassa ja paperilla kaikki näyttää varmasti hienolta - eikä mulla ole pienintäkään epäilystä, etteikö Turkuhalli täyttäisi näitä vaatimuksia. Kuinka tuo sitten käytännössä toteutuisi? Kuten sanottua: mä en halua edes ajatella mitä tapahtuisi, jos täysi halli pitäisi joskus evakuoida. Palaan jälleen näihin suunnittelukukkasiin eli ahtaisiin käytäviin erityisesti päädyissä. Toinen pullonkaula on takuuvarmasti pääovien kohdalla.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Minun mielestä Gatorade riittää vallan hyvin, mutta voi olla, että omistajat haluaisivat paremman sijainnin hallille. Pääsisivät ruotsalaisetkin helpommin satamasta hallille.

Eli matsien pitäisi alkaa joskus 20.30. Mitenköhän tähän suhtautuisi palstan perhejaosto, joille 18.30 on aivan liian myöhään?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Onkohan tämä keskustelu hieman kaukaa haettua tähän aiheeseen... Jotenkin vaikea kuvitella, että tämä hanke ja liigojen yhdistämisheitto liittyisivät mitenkään toisiinsa.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Onko tapahtunut mitään edistystä asian tiimoilta? Jos mä saisin päättää niin rakentaminen aloitettais vuoden sisällä :)

Todellisuudessa hyvällä tuurilla rakentaminen aloitetaan ehkä 2025


Edit: eiku on näemmä jotain pientä edistystä tapahtunut
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös