Miksi Jatkoaika ei enää kiinnosta?

  • 84 205
  • 556

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tuli @El Lude'n minulle esittämästä kysymyksestä mieleen, että yksi kiinnostavuutta laskeva tekijä on joidenkin kirjoittajien kykenemättömyys ymmärtää lukemaansa. Enkä missään nimessä tarkoita tällä eri mieltä olemista. Keskusteluhan olisi todella tylsää, jos sitä kävisi vain sellaiset osapuolet, jotka ovat kaikesta samaa mieltä. Näin nopeasti ajateltuna tulee minulle mieleen nimimerkki @BigRedCat, jonka kanssa olen hyvin usein eri mieltä, eikä keskustelua ole haitannut kyvyttömyys ymmärtää, mistä milloinkin keskustellaan. Eräästä porilaisesta Lukon kannattajasta ei valitettavasti voi sanoa samaa.

Vielä suurempi kiinnostavuutta laskeva tekijä on tapa keskustella niissä ketjuissa, joissa tavataan suuria mielipide-eroja. Tämä on todella sääli juttu, sillä Jatkoaika ei kuitenkaan ole (paitsi feminismi-ketjussa) mikään kupla niin kuin esimerkiksi Punk in Finland. Voi olla, että nämät kaksi asiaa linkittyvät toisiinsa, ja ehkä selitys molempiin on ihmisten asennoituminen ja haluttomuus ymmärtää toisia. Mielipiteitä pitää pyrkiä ymmärtämään vaikka niitä ei hyväksyisikään.

Lopuksi kuitenkin todettakoon, että suurin kaikista on rakkaus. Niin myös Jatkoajan kiinnostavuutta laskevista syistä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Arvon @Radiopää : Rinkirunkkaussyytöstenkin varjolla totean, että toivottavasti sinulta jatkossakin liikenee aikaa palstalle, sillä en varmasti ole ainoa joka kontribuutiotasi arvostaa. Täällä ei ole yhtään liikaa nimimerkkejä, joiden kanssa voi käydä hyvinkin erilaisista alkuasetelmista rakentavaa keskustelua ilman että toinen leimataan heti kättelyssä. Ihan jopa ymmärrykseen pyrkien! Muistelen, että itsekin olen sinut nostanut esille joskus positiivisena esimerkkinä tästä. Mukavaa, jos kokemus ei ole ollut täysin yksisuuntainen.

Toden totta, mainitsemasi ymmärtämisen haluttomuus, kyvyttömyys, ja pahimmillaan näiden kahden yhdistelmä tekevät keskusteluista todella rasittavia seurattavia ja osallistumisesta epämiellyttävää.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Tuli @El Lude'n minulle esittämästä kysymyksestä mieleen, että yksi kiinnostavuutta laskeva tekijä on joidenkin kirjoittajien kykenemättömyys ymmärtää lukemaansa.

Ai jaa @Radiopää Olen näemmä sitten se pääpahis sekä syy että seuraus. Pistä ignoreen, jos siltä tuntuu. Mitä tulee tuohon keskustelukulttuuriin, niin siltäkin puolelta on välillä ollut melkoista hiusten halkomista ja semanttista tahallaanväärinymmärtämistä. Eipä silleen, olet niitä harvoja keskustelijoita, jonka kanssa täällä on ollut edes mahdollista keskustella.
Mitä tulee tuhon alpakoiden motiivien ymmärtämiseen/sympatiseeraamiseen, niin on tässä maassa ennenkin ymmärretty (ymmärtämällä mm. isänmaallisia motiiveja etc etc) se, että "tarkoitus pyhittää keinot" ei välttämättä ole hyvä asia. Avainsanoina historiasta oikea/vasen akselilta vaikkapa Lapuan liike, AKS, IKL MLR ja HMLS.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On kyllä aika jäätävää, että Liigan otteluista nykyään varmaan alle 80% saa edes oman otteluketjun tänne, kun muutama vuosi sitten jopa Mestiksen ottelut saivat omat ketjunsa. Ensi kaudella ei varmaan Liigan puolella ole omia otteluketjuja enää lainaan. NHL-puoli sen sijaan on erittäin aktiivinen edelleen, joten ehkä osasyy Liiga-osion hiljaisuuteen on yksinkertaisesti Liigan kiinnostuksen putoaminen? Mutta toki Instagram ym. varmasti ainakin nuorisoa vievät tälläiseltä "vanhanaikaiselta" keskustelupalstalta pois.

Outoa kuitenkin että enää ei matsin jälkeen hirveästi voi tulla tänne lukemaan muiden kommentteja ja fiiliksiä juuri päättyneestä ottelusta, sillä niitä ei yleensä ole. Ketään ei kiinnosta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
On kyllä aika jäätävää, että Liigan otteluista nykyään varmaan alle 80% saa edes oman otteluketjun tänne, kun muutama vuosi sitten jopa Mestiksen ottelut saivat omat ketjunsa. Ensi kaudella ei varmaan Liigan puolella ole omia otteluketjuja enää lainaan. NHL-puoli sen sijaan on erittäin aktiivinen edelleen, joten ehkä osasyy Liiga-osion hiljaisuuteen on yksinkertaisesti Liigan kiinnostuksen putoaminen?
Tiedä sitten että heijasteleeko tuo esimerkiksi kirjoittajien keski-iän nousua, kun itselläni ainakin tässä 30 ikävuoden kynnyksellä on kiinnostus liigaa kohtaan pudonnut melkein olemattomiin. Liiga on tylsä, eikä sen näkemisestä kiinnosta maksaa. Ainut asia jota seuraan kotoliigasta on junnutähtiemme otteet. En ainakaan pariin vuoteen ole katsonut yhtään kokonaista liigaottelua.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Oisko aika haudata otteluseuranta? Saattaa olla, että se tappaa keskustelun. Jengi kyhjöttää oman seuran kausiosioissa, kun muuten ei voi keskustella matsin aikana. Seurannassa se on mahdotonta ja otteluketjua moderoidaan suurennuslasilla. Pelolla johtaminen rules?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tiedä sitten että heijasteleeko tuo esimerkiksi kirjoittajien keski-iän nousua, kun itselläni ainakin tässä 30 ikävuoden kynnyksellä on kiinnostus liigaa kohtaan pudonnut melkein olemattomiin. Liiga on tylsä, eikä sen näkemisestä kiinnosta maksaa. Ainut asia jota seuraan kotoliigasta on junnutähtiemme otteet. En ainakaan pariin vuoteen ole katsonut yhtään kokonaista liigaottelua.
Näkisin, että jääkiekkotarjonta on kokenut inflaation. On SM-liigaa, KHL:ää, NHL:ää ja maajoukkueita monessa eri muodossa. Joillakin on seurannassa myös SHL ja NLA. Itse olen karsinut seurattavat ottelut Liigaan ja A-maajoukkueeseen (pl. eurohöntsät) sekä yhteen NHL-otteluun viikossa.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Tiedä sitten että heijasteleeko tuo esimerkiksi kirjoittajien keski-iän nousua, kun itselläni ainakin tässä 30 ikävuoden kynnyksellä on kiinnostus liigaa kohtaan pudonnut melkein olemattomiin. Liiga on tylsä, eikä sen näkemisestä kiinnosta maksaa. Ainut asia jota seuraan kotoliigasta on junnutähtiemme otteet. En ainakaan pariin vuoteen ole katsonut yhtään kokonaista liigaottelua.
Tässä on varmasti vinhasti perää. Kyllähän kiinnostus kotimaiseen liigaan on tasaisesti tippunut ala-asteen jälkeen, mutta viimeistään kolmenkympin kieppeillä kiinnostus hipoo nollaa. Ainoastaan näiden nuorten tähtien nousu on sellainen, mikä välillä jaksaa kiinnostaa.

Henkilökohtaisesti Jatkoajan keskustelupalstalla nykyisin ainoa mielenkiinto liittyy vapaaseen puoleen, muuhun urheiluun sekä NHL:ään. Liigan saati Mestiksen puolta en ole tainnut useampaan vuoteen edes avata.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Omalla kohdalla ei ehkä ole niinkään kiinnostuksen puutteesta vaan laiskuudesta ja tavasta (en pidä kovinkaan montaa sivustoa automagic-kirjautumisen takana) mutta vähän siitä mitä pahiten pelkäsin 10v sitten kun kosketusnäyttöpuhelimet ja tabletit tekivät tuloaan -> kiireiden yms. takia itsestäkin on tullut lähinnä viihteen kuluttaja, ei tuottaja, joten kontribuutio keskusteluihin ei vaan inspaa kännykän luurilta keskustelua lukiessa joten se sitten jää myös tekemättä.

Toisaalta tietyllä lailla on aina reflektoida myös sitä että kun ei koskaan samaistunut varsinaisesti kotikaupungin joukkueisiin, niin kieltämättä ns. nuoruusvuosien suosikit ovat hieman väljähtyneet kun pelaajia on mennyt ja tullut ja erityisesti, ne tietyt ankkuripelaajat ovat lopettaneet uriaan. Omalla kohdalla voisi sanoa että kyse ei ole niinkään Jatkoajan kiinnostuksesta vaan yleisesti urheilun sellaisenaan, en muista edes milloin olisin katsonut jalkapallopeliä ja vähän nolosti pitää todeta että kesän MM-kisat tulivat "yllätyksenä" vaikka tietenkin kisapaikkakunnalla on tullutkin reissattua riittävästi ja "ne kisat ovat sitten joskus".

Mutta, ehkä tässä on kuitenkin uutta nousua tuloillaan kun 235 hohtaa taas vihreänä ja kohtapuoliin, kiitos vapaiden lähetysten, voi seurata koristakin kotisohvalta.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä ole itsekään tullut juuri viime aikoina kirjoiteltua tai luettua, syitä ovat varmaan:

- kiekkospekulaatiot voi lukea twitteristä
- Jokeri-osiossa hörhöilln lähinnä Putinista eikä pelistä
- Liiga ei juuri kiinnosta (ehkä sitten keväällä!)
- Vapaan puolelta on potkittu paljon kirjoittajia ulos ja siel pyörii turhan pieni ja poteroitunut piiri

Yksi syy toki myös kiekkoähky. Karrikoiden voisi sanoa, että jos kiekkoa pelattaisiin Suomessa kerran viikossa, sitä matsia jaksaisi alustaa ja jälkipelata pidempää.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokunen vuosi sitten mullakin oli pitkähkö vaihe jolloin en kirjoittanut tänne yhtään viestiä, enkä oikeastaan käynyt edes lukemassa muiden juttuja. Se johtui silloin paitsi kiekkoähkystä, niin myös oman elämän palasiksi räjähtämisestä.

Lätkäpuolelle kirjoittamista olen varmaankin jonkun verran vähentänyt ajan saatossa ja puolestaan vapaan puolelle kirjoittamista lisännyt. Lätkäkirjoittamista vähentänyt siksi, että siellä on ainakin NHL-osiossa niin paljon minua parempia ja omistautuneempia kirjoittajia, että juttujaan lukiessa jää tunne, että eipä mulla ole mitään lisättävää. Tämä ei ole silti huono asia ollenkaan, ihan mielellään pysyttelen pääasiassa kuunteluoppilaana. Tuonne "omaan" eli Tepsin osioon tulee jonkun verran kirjoitettua, mutta vähentynyt sekin on. Varmaankin siksi, että siellä on ns. pienemmät piirit ja yleensä vielä joku joka asiasta ihan periaatteen vuoksi eri mieltä oleva vastarannan kiiski. Epäilen, että jokaisen liigajoukkueen osiosta löytyy oma tuollaisensa.

Tuntuu siltä, että vapaalle kirjoittelua ja vapaan lukemista olen tässä viime vuosien aikana lisännyt melko reilustikin. Tähän tarjoan syyksi niinkin yksinkertaista asiaa kuin vapaa-ajan lisääntymistä. Jäin nimittäin työkyvyttömyyseläkkeelle syksyllä 2014 mikä tarkoittaa sitä, että eihän mulla sen jälkeen juuri muuta kuin vapaata aikaa ole ollutkaan. Sairauteni kun on vielä sellainen perkele joka aika usein pitää mut neljän seinän sisällä liimattuna sohvaan tai sänkyyn, niin silloin aika kuluu hyvin Jatkoajan keskusteluja lukien ja joskus toki täällä keskustellenkin. Vaikka kuluuhan se aika kirjoja lukiessa ja leffoja katsellessakin, mutta jotenkin näiden keskustelujen lukemisesta ja joskus niihin osaa ottamisesta tulee sellainen olo, että ihan kuin elämäni olisi hetken verran ns. normielämää. Pettävä tunne koska se ei ole totta, mun elämä on helvetin kaukana normielämästä, mutta kunhan tiedostaa tuon tunteen petollisuuden, niin kyllä se ajoittain virkistää mieltä.
 
Itse olen väsynyt ja osin pettynyt siihen tyyliin, miten jatkoajassa 99% vastauksista on erilaisiin lillukanvarsiin tarttumista ja keskustelun "voittamista". Kirjoittajan alkuperäinen teksti yleensä sekä ymmärretään tahallaan väärin, että jätetään alkuperäinen pointti täysin huomiotta ja täten ohjataan keskustelu täysin sivuraiteille. Toki tietyt kirjoittelijat ovat erikoistuneet tähän muita enemmän, eikä ilmiö missään nimessä itseäni ärsytä, se vain saa aikaan sellaisen reaktion, ettei yksinkertaisesti kiinnosta lähteä keskustelemaan mistään asiasta, koska sivistynyttä ja aikuismaista keskustelua on hankala saada aikaiseksi. Toki myös informatiivisia ja asiallisia kirjoittajia löytyy paljon, kenelle tästä jatkoajan ilmiöstä johtuen on kyllä nostettava hattua. Itse en jaksa käyttää aikaa tai energiaa näiden inttäjien kanssa keskustelemiseen.

Vuodesta 2004 olen palstaa lukenut ja eihän ilmiö ei ole mitenkään uusi, mutta se tuntuu vuosi vuodelta lisääntyvän. Jatkan varmasti palstan lukemista, mutta huomaan miten ketjut menevät enemmän selaamiseksi/filtteröimiseksi, kun suurin osa on turhaa ja päätöntä inttämistä ilman, että kirjoittajat olisivat valmiina muuttamaan mielipidettään keskustelun aikana. Päinvastoin, toisille tuntuu olevan tärkeintä, kunhan on aina oikeassa. Osa minusta ihmettelee, ettei asia vaivaa suurempaa osaa kirjoittajista.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
...toisille tuntuu olevan tärkeintä, kunhan on aina oikeassa. Osa minusta ihmettelee, ettei asia vaivaa suurempaa osaa kirjoittajista.

Itse olen Jatkoaikaan kirjoittanut muistaakseni vuodesta 2005 ja sitä ennenkin olen palstaa aktiivisesti lukenut. Tuo ilmiö ei tosiaan ole uusi, mutta se on - kuten totesitkin - lisääntynyt tässä ihan parin-kolmen vuoden aikana huomattavasti. Näin aktiivisesti palstan sekä jääkiekko- että vapaata keskustelua lukevana osaa kyllä helposti bongata ne nimimerkit, joiden viestit ovat aina sitä vitun inttämistä ja olkiukkoilua, eikä ikinä olla väärässä. Ignorea en käytä, mutta ohitan noiden kirjoittajien viestit lukematta. Kiekkopuolella ilmiö ei mielestäni näy niin selvästi kuin vapaan puolella, mutta näkyy se silti sielläkin.

Sanotaan nyt vielä, että varmasti löytyy joku joka ajattelee juuri meikäläisen olevan ärsyttävä kirjoittaja, eikä siinä mitään, jokainen saa ärsyyntyä juuri siitä mistä haluaa.

*edit* Pakko vielä mainita, että on olemassa suuri joukko nimimerkkejä jotka eivät juurikaan intä tai joilla ei ole tarvetta olla aina oikeassa, mutta tyylinsä kirjoittaa on mulle liian raskasta, mukahauskaa tmv. Jos näen jonkun tällaisen nimimerkin kirjoittaneen viimeisenä ketjuun joka muuten kiinnostaisi, niin saatan jättää ketjun avaamatta. Kun tietää, että jotain paskaa siellä on kuitenkin vastassa, niin ei maksa vaivaa käydä lukemassa. Tiedostan kyllä, että tämä voi jonkun mielestä olla aika äärimmäinen tapa seuloa lukemaansa, eikä siinäkään mitään. Toki sitten välillä voi tehdä poikkeuksen ja käydä katsomassa, että onko se minun päässäni paskaksi kirjoittajaksi leimaamani jannu/jannutar ehkä muuttanut tyyliään kirjoittaa. Yleensä ei ole.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pääosin tuo inttäminen keskittyy vapaan puolen politiikka ketjuihin. Toisaalta sieltä löytyy myös itseäni paljon fiksumpia ihmisiä, mutta toisaalta myös näitä tapauksia, jotka ei vaan mitenkään pysty myöntämään sitä että ovat itse väärässä ja niistä syntyy sitten niitä tolkuttomia väittelyjä. Muutaman kerran on omallekin kohdalle nämä hiustenhalkojat osuneet, joskus aiheesta ja joskus vähemmän aiheesta. Itse en noiden kanssa jaksa ruveta vääntämään edes vähää alusta.

Maajoukkueketjut arvokisojen aikaan kerää myös näitä ikävänkantajia.

Muutenhan jatkoajan keskustelu on minusta vielä ihan mallikkaalla tolalla noin niin kuin keskimäärin mitä suuriin keskustelupalstoihin tulee.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Otteluketjufoorumi on kyllä tuhottu pikkutarkkuudella kuoliaaksi. Otsikko pitää olla prikulleen oikeassa muodossa, jotta moderaattorit ei kävisi itkemään. Sitten siinä pitäisi olla vielä jonkinlainen pitempi alustus ensimmäisessä viestissä ja laikkaa-liimalla ne vtun kokoonpanot. Yleensä kun on jokin mobiililaite käsissä, niin niillä ei jaksa ryhtyä räveltämään. Ei näytä moni muukaan enää jaksavan.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Oma kiekkoähkyni liittyy vain ainoastaan Ruudun kuvauksen laatuun. Ei vaan kiinnosta katsoa tuota maksimi-zoomilla olkapäältä kuvattua NYPD Blue kuvaa. On vähän eri fiilis katsoa jopa NHL:n koosteita puhelimesta kun näkee ohjasiko joku kiekon maaliin. Katsoin Suomi-sarjan ottelukoosteita ja tajusin että Liigan kuvaus on samantasoista. Tai itseasiassa huonompaa koska Suomi-sarjan koosteissa on kiinteä kamera maalin takaa kuvaamassa.

Olen toki maksanut jonkun 12kk paketin eli näkisin jokaisen pelin jos jaksaisin katsoa, mutta en jaksa. Yritin tuossa vähän aikaa sitten taas katsoa JYPin pelejä mutta kuin jumalaisena merkkinä siinä Kalpa-JYP pelissä hidastukset eivät toimineet ollenkaan. Ei muuta kuin Ruutu kiinni ja tekemään jotain muuta.

Koska en jaksa katsoa kiekkoa niin ei siitä jaksa myöskään puhua.

CHL finaali oli pitkästä aikaa sellainen kokemus tabletilta katsottuna että taas nautti jääkiekon katsomisesta. Se oli myös hienoin näkemäni kiekkopelin tv-produktio
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Uskomatonta että ne ei tuota ruudun paskaa ole saaneet toimimaan vieläkään, vaikka se on jo monta vuotta raivostuttanut siitä maksaneita.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oma kiekkoähkyni liittyy vain ainoastaan Ruudun kuvauksen laatuun. Ei vaan kiinnosta katsoa tuota maksimi-zoomilla olkapäältä kuvattua NYPD Blue kuvaa. On vähän eri fiilis katsoa jopa NHL:n koosteita puhelimesta kun näkee ohjasiko joku kiekon maaliin. Katsoin Suomi-sarjan ottelukoosteita ja tajusin että Liigan kuvaus on samantasoista. Tai itseasiassa huonompaa koska Suomi-sarjan koosteissa on kiinteä kamera maalin takaa kuvaamassa.
Olen tehnyt samat johtopäätökset. Vaikka joillekin kiekkofaneille matsi itsessään on niin kova spektaakkeli, että sitä seurataan vaikka tarvittaessa radiosta, on olemassa suuri joukko kaltaisiani, joilla se tuotteen laatu on merkittävin tekijä.

Mielestäni vielä canalplussan aikana lähetykset olivat aivan eri tasoa: oli runsaasti kuvakulmia, Suomen tasolla laadukkaat selostajat kommentaattoreineen sekä studio, johon panostettiin. Nyt tuosta Ruudun touhusta jää sellainen kuva, että ajatellaan sen riittävän, että joku on kantanut kameran halliin. Kun tuotannon laatu on paska, tulee sellainen "miksi minun pitäisi kiinnostua tästä"-fiilis. Tähän päälle vielä suljettu liiga, jossa on puolet joukkeuista aivan turhia statisteja.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No kyllähän tämä nyt vieläkin vähän kiinnostaa, tuskin täällä muuten tulisi roikuttua... Käyttäjäkokemus on toki aina subjektiivinen ja makuja monia, mutta muutamalla pikkuseikalla palstasta saatettaisiin saada ainakin minun makuuni selkeämpi.

Kaikki palstaveteraanit muistavat varmaankin, kun täällä oli aikoinaan myös keskusteluosiot Suljettu osasto ja Röörikorneri? Nämä voisivat tehdä paluun.

Suljettu osasto voisi tosin tällä kertaa olla nimensä mukainen paikka. Siellä voisi halukkaat kirjoitella rauhassa kuulumisiaan seinät täyteen ja niitä voisi lukea kaikki ne, jotka sinne samaan pehmustettuun huoneeseen haluavat. Ehkäpä kierrätyskeskuskaan ei enää sen jälkeen olisi pelkkä spämmikasa.

Tissi-, pylly-, porno-, pillu- ja lerssi-jutut voisi puolestaan siirtää Röörikorerin puolelle piiloon alaikäisiltä ja samalla myös kaikilta muilta, joiden mielestä vitsi ei ole enää pitkään aikaan ollut hauska.
 

redpecka

Jäsen
@Everton En ole kuullutkaan tuollaisista. Miten tuo siis toimi ja mitä tarkoitat kuinka nyt voisi toimia? Pitäisikö noihin osioihin jotenkin anoa pääsyä ja vahvistaa ikä vai mikä meininki? Kirjoitella seinät täyteen... - lienee jotain some-slangia?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pitäisikö noihin osioihin jotenkin anoa pääsyä ja vahvistaa ikä vai mikä meininki?

Hyvä idea! Röörikseen päästäkseen pitäisi todistaa olevansa täysikäinen ja puhaltaa alkometriin vähintään yhden promillen lukemat. Suljetulle voisi puolestaan mielestäni päästä kaikki sisään, mutta nimensä mukaisesti se olisi sitten suljettu, eli ulospääsy takaisin muun palstaväen pariin voisikin olla hankalampaa.

Kirjoitella seinät täyteen... - lienee jotain some-slangia?

Joku ei ole selvästikään koskaan käynyt pöpilässä...


Ja että tässä viestissä nyt olisi jotain asiaakin, niin oikea suljettu osio oli siis joskus vuosituhannen alussa ollut lyhytikäinen kokeilu. Erillinen osio tällä keskustelupalstalla, jonne kirjoitusoikeudet olivat vain ns. laatukirjoittajilla (määritelmä ei tosin ollut kovin eksakti eikä seula aukoton, koska minullakin oli oikeudet kirjoittaa tuonne).

Ideana oli kai, että sinne kirjoitettaisiin pidempiä ja asiallisempia viestejä, kun osaa alkuperäisestä sakista alkoi harmittamaan laadukkaiden keskustelujen muuttuminen oneliner-heitoiksi käyttäjämäärän lisääntyessä. Harva innostui kirjoittamaan tuonne ja vielä harvempi jaksoi lukea niitä pitkiä laadukkaita viestejäkään muuten kuin vähän alusta.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oon aika passiivinen kirjoittelija, mutta vanhasta tottumuksesta seuraan palstaa, koska täällä on kuitenkin jonkun verran viihdyttäviä kirjoittelijoita. Alun perin tulin tänne just jääkiekon takia ja olin kausikorttilainen Kupittaalta saakka, lätkätaustaa siis löytyy. Aikojen kuluessa jääkiekko ja varsinkin Liiga kiinnostaa aina vaan vähemmän. Palloseuran tekemiset kiinnostaa mustavalkosydämistä edelleenkin, vaikka en enää vuosiin oo kyenny luettelemaan esim. pelaajien pelinumeroita ja pelejäkin käyn kattoos max kolme kaudessa.

Vapaan puolelle on ilmestynyt näitä nuoria leijonia, joilla on tarve kirjoitella kaikista tekemisistään hyvinkin tarkkaan. Toi on osaltaan vieny aika paljon mielenkiintoa palstan seuraamisesta. Ei vaan kiinnosta jonkun yksityiskohtaiset tarinat kesälomareissustaan tai muuten vaan vetelehtiminen. Aina on vaihtoehto lopettaa palstan seuraaminen. Sekin on kyllä harkinnassa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viimeisen vuoden aikana Jatkoaika on kyllä kovasti hiljentynyt. Tämä on toki vain oma havaintoni, mutta ehkä joku muukin lienee huomannut saman. Jääkiekkokeskustelussa kannattajat ovat enimmäkseen joukkueiden omilla palstoilla, ja esimerkiksi Otteluketjufoorumilla on todella hiljaista. Myös Vapaan keskustelun puoli on hiljentynyt silminnähtävästi lukuun ottamatta muutamia aktiivisia vääntöjä (ja vääntäjiä) politiikasta. Tuntuu siltä, että kaikkea keskustelua leimaa nykyään varovaisuus.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viimeisen vuoden aikana Jatkoaika on kyllä kovasti hiljentynyt. Tämä on toki vain oma havaintoni, mutta ehkä joku muukin lienee huomannut saman. Jääkiekkokeskustelussa kannattajat ovat enimmäkseen joukkueiden omilla palstoilla, ja esimerkiksi Otteluketjufoorumilla on todella hiljaista. Myös Vapaan keskustelun puoli on hiljentynyt silminnähtävästi lukuun ottamatta muutamia aktiivisia vääntöjä (ja vääntäjiä) politiikasta. Tuntuu siltä, että kaikkea keskustelua leimaa nykyään varovaisuus.

No leimaa kai, kun viime aikoina on tehokkaasti ohjailtu värikkäimpiä kirjoittelijoita päätyovista ulos. Aktivistit ja muut puunhalaajathan täällä nykyään otsa rypyssä dominoivat palstaa. Rasisimia siellä, kulttuurista omimista tuolla yms. Revi siitä sitten mielenkiintoista keskustelua.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Viimeisen vuoden aikana Jatkoaika on kyllä kovasti hiljentynyt. Tämä on toki vain oma havaintoni, mutta ehkä joku muukin lienee huomannut saman. Jääkiekkokeskustelussa kannattajat ovat enimmäkseen joukkueiden omilla palstoilla, ja esimerkiksi Otteluketjufoorumilla on todella hiljaista. Myös Vapaan keskustelun puoli on hiljentynyt silminnähtävästi lukuun ottamatta muutamia aktiivisia vääntöjä (ja vääntäjiä) politiikasta. Tuntuu siltä, että kaikkea keskustelua leimaa nykyään varovaisuus.

Vapaata tulee luettua välillä, mutta onhan se todella politisoitunutta. Välillä tuntuu ettei sellaista ketjua oleaan, mihin ei jotain poliittista vääntöä saisi aikaiseksi. Ja yleensä vielä täysin nollaviestein ryyditettyä oikeistonäkemystä. Kiekkoilun seuraaminen on vähentynyt. Liiga ei ole enää omissa silmissä kovinkaan vetovoimainen. Osittain varmaankin sen takia, että siitä on tullut entistä enemmän kasvattajasarja, missä pelaa junnut, papat ja keskinkertaiset primepelaajat. Osittain mielenkiintoa tappoi myös jokereiden lähteminen ja tilalle otetut laajennusjoukkueet. Ja nyt kun ei ole aikaa valvoa öitä, niin änärikin jäänyt vähemmälle. Kai se vanhaksi tulemista se.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös