Junttimaisinta mitä tiedät

  • 2 609 487
  • 13 531

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Junttimaisinta mitä tiedän on kopioida Malmin OG Tillikka jonnekin Tampereelle.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mitkä ne Kouvolan arkkitehtuurisesti hienot paikat sitten on. Olen käynyt kaupungissa auringonvalon aikana, pilvettömältä taivaalta, enkä nähnyt mitään.

Kouvola - Wikitravel

Hieman tynkä nyt taas tämäkin artikkeli.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo taitaa tuo Tampereen Tillikka olla se originaali. Malmin Tillikassa on tullut käytyä muutama kerta tuopillisella, Tampereella kävin kerran kaksi.
Samat sanat, Tampereella on tullut poikettua Tillikkaan ja siihen nykyiseen Kellariin aika ajoin, Malmilla puolestaan käytiin Tillikassa vuosina 2002-04 varmaan joitain kymmeniä kertoja kavereiden kanssa kun nurkilla asuttiin.

Malmilla oltiin lähes poikkeuksetta joko pe- tai la -iltaisin ja menohan oli kuin missä tahansa yökerhossa, arkena puolestaan tuli poikettua tasan kerran tai oliko pari, ja meno oli kuin missä tahansa lähiöpubissa, eli pari asiakasta siellä täällä ja tunnelma melko seesteisen apea.

Mukavia hetkiä nähty molemmissa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Vaikka eihän tämä aina kaupungin kokoa katso. Esimerkiksi jossain Mikkelissä on ihan mukavasti livemusiikin tarjontaa, vaikka kaupunki on aika pieni.
Juu Mikkeli on onnistunut saamaan esiintyjiä melko hyvin juottoloihinsa, viimeksi eilen oli Kouvostoliiton ylpeys ja yksi lempiorkestereistani, eli Viikate vierailulla. Reilun viikon sisään ollut nimekkäämmistä nuorekkaammista Mikael Gabriel ja Reino Nordin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitkä ne Kouvolan arkkitehtuurisesti hienot paikat sitten on.

* Rautatieasema. Varmaan suurin syy Kouvolan luotaantyöntävään maineeseen. Pieni synninpäästö toki siitä, että vanha puuasema kärsi pommituksissa ja jouduttiin purkamaan pakon edestä. Vieressä vielä kolossimainen virastotalo, jossa asui ennen mm. polliisit. Nyt on putkatiloissa fysioterapeuttia ja muuta pienyrittäjää.
* Pohjola-talo. Hallitsee koko kaupunkikuvaa ja puolet kylästä on sen takia aina varjossa. Ohessa myös tori, jolla yritettiin sinnikkäästi järjestää toritoimintaa parinkymmenen vuoden ajan, kunnes viimein annettiin periksi. On epäkäytännöllinen, hieman sivussa ja aina tuulinen paikka.
* Kouvolan keskuskirkko, koko Suomen rumin kirkko. Oli aikoinaan Nyt-liitteessä kuin kaksi marjaa, toisessa kuvassa oli Etolan halli.
* Kouvolan kirjasto. Näyttää ulkoapäin vankilalta, mutta sisältöhän se on mikä ratkaisee. Hieno paikka. Rakennettu tosin vissiin niin, että ei voi korjata ja joudutaan ehkä purkamaan.
* Keskusta. Kaikkea kivaa betonista pitää paikkansa, kaikki vanha purettiin aikoinaan pois ja korvattiin 60- ja 70-luvun konkreettiseen tyyliin.
* Eskolanmäki. Voisi olla Lehtomäki tai Viitakumpukin, mutta Eskolanmäki oli aikoinaan koko Suomenkin mittakaavassa tietynlainen suunnannäyttäjä sille, kuinka saadaan pykättyä uusi mahdollisimman ruma ja tiheäänrakennettu asuinalue kasvavan kaupungin tarpeisiin. N-Liittolaista hajua vahvasti, mutta tätä kävivät länsimaalaiset kaupunkisuunnittelun ammattilaisetkin katsomassa oppimatkoillaan.
* Prisma. Olikohan vielä 90-luvulla liikevaihdolla mitattuna Suomen suurin tai toiseksi suurin kauppa (Stockman Helsinki oli ehkä edellä). Joka tapauksessa oli automarket-buumin pioneeri. Harmi kyllä, remontoituna ei näytä yhtä autenttiselta kuin kuvassa.
* Kaupungintalo. No, tämä nyt voi jopa ollakin hieno. Mutta se marmoripinta on maksanut kuntalaisille aika paljon jo moneen kertaan. Ja bonuksena kansalaistori, jossa ei ole vissiin koskaan järjestetty yhtään mitään. Taidettiin joka tapauksessa valita Suomen kauneimmaksi kaupungintaloksi.
* Kävelykatu, jolla ei ole mitään elämää. Kusirännissä satutti moni nilkkansa, mutta sitäkään ei enää ole. Nyt parhaillaan remontissa, jossa se katetaan. Menee varmasti vituiksi.
* Jäähalli. Jos pinta ei näyttäisi siltä, kun mustikkamehua juonut jättiläinen olisi kussut katolle ja seinille, niin saattaisi hyvinkin olla yksi tyylikkäimmistä jäähalleista Suomessa. Ylitti kyllä aikoinaan rakennusbudjetin niin reilusti, että meidänkin kotikadulle jouduttiin laittamaan pikkaisen ohut kerros asfalttia suunnitellun määrän sijasta.
* Urheilupuiston uimahalli. Nyt ei kyllä edes syntyperäinen kouvolalainen keksi tästä mitään ilkeämielistä sanottavaa. Paitsi että munat pitää pestä.
* Kouvola-talo ja sen ympärillä oleva museokortteli. Oikeasti sellainen viihdyttävä palanen , että heti tuntee olonsa kultturelliksi, kun vaan kulkee sen läpi. Ihan kivenheiton päässä keskustasta.
* Kasarmialue. Vanhaa punatiilistä isompaa ja pienempää rakennusta. Onneksi sentään sen verran sivulla, ettei sotke keskustan harmaata dynamiikkaa. Modernin arkkitehtuurin tyylinäytteenä ammattikorkeakoulun tilat, jotka jakavat vahvasti mielipiteitä...

Nämä nyt äkkiseltään tästä vanhan Kouvolan alueelta.

Ja sitten pitää lisätä vielä pari faktaa. Kouvolalaiset tykkäävät lytätä kotikaupunkiaan, mutta varsinkaan uus-kouvolalaiset eivät kestä jos ulkopuoliset tekevät samoin ilman parempaa tietoa.

Maallikon silmissä ruma rakennus on ruma rakennus. Arkkitehdeillä sen sijaan on vissiin kierot silmät, koska ihan tosissaan tekevät vierailuja jopa ulkomailta asti tänne Kouvolaan. Tosin välttämättä heilläkään ei ole nykyajan esteettiset arvot ensijaisesti mielessä, vaan näkevät ennemminkin ainutlaatuisen kokonaisuuden tietyn aikakauden rakennustyylistä; ainakaan Suomesta ei löydy toista yhtä kattavaa tai laajaa saman aikakauden keskustakokonaisuutta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
@Everton Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa.

Lisäisin listaan myös Kouvolan virastotalon. Tuossa on jotain niin kouvostoliittolaista, että sydämessä oikein läikähtää. Muistan vieläkin, kun Sarkolasta talsittiin joskus ala-asteella tuonne katsomaan miltä näyttää putka ja miksi sinne ei kannata päätyä. Scared me straight alright. Manskin kohdalla harmittaa kusirännin purkamisen lisäksi, että nuo hyppyrit ovat myös kadonneet. Niistä hyppäämällä sai muutamakin juntti lukioaikana mummopyörän vanteen soikeiksi.

Kankaan koulu on komea hieman eri tavalla ja onhan meillä toki myös Mutteri. Ja jäähallikin on vapautettu punajäkälän kourista,

Rautatieaseman linkki ei muuten toimi.

Asiaan:

Rajakit vääntävät keskenään.

Huhhei... Onhan tuo jotenkin, noh, surullista? Siis kun katsoo tuota videon jengiä ja miettii sitä, että joku nuokin ottaa kai tosissaan.

linkki: YouTube
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@cottonmouth ei ollut ihan huolellinen, mulla on sama kuva ikonisesta virastotalosta tuossa edellisessä viestissä... Mutta rautatieasema kaupungin puolelta vaikkapa tästä kuvasta: http://www.jukkajoutsi.com/absuomi219.jpg

Kankaan koulu on yksi niistä harvoista vanhoista rakennuksista keskustassa. Kirjapainotalon kanssa varmaankin suurinpiirtein ainoat merkittävät poikkeukset?

Saisikohan Sarkolan koululla käydä vielä nostalgisella vierailulla, ennen kuin purkavat sen? Toisaalta, kuulostaa kyllä aika juntilta toiminnalta mennä käymään ala-asteella jossa on "opiskellut" lähes 30 vuotta sitten.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Kouvola vaikuttaa vahvasti junttilalta. Eli vastaan Kouvola. Joensuuhan ei sitten ole junttila. Koska täällä on paljon kulttuuria ja sivistystä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Joensuuhan ei sitten ole junttila.

Joensuu on ainoa paikka, jossa olen ihan sattumalta kävellyt kiekkopeliin rynnäkkökivääri olkapäällä, lipas kiinni ja maksamatta sisään eli ei kyllä voi ainakaan suomalaiseksi junttilaksi laskea. Tosin kai ne olivat A-junnuja eli hippaisen juntteja kuitenkin.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Joensuu on ainoa paikka, jossa olen kävellyt kiekkopeliin rynnäkkökivääri olkapäällä, lipas kiinni ja maksamatta sisään eli ei kyllä voi suomalaiseksi junttilaksi laskea. Tosin kai ne olivat A-junnuja eli hippaisen juntteja kuitenkin.

No sanotaanko näin, että kaikkea saattaa joskus tapahtua, mutta junttilaksi joensuuta ei voi sanoa. Tai no, jos kylältä Tokmanni, niin silloin voidaan puhua pienestä juntteudesta. Tosin itsekkin asioin siellä. Viimeksi taisin ostaa sieltä joulukinkun.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Aikuisen ihmisen tapa kommentoida eduskunnan alkoholipäätöstä seuraavasti.

Perkele, läpi meni!!!! Touko Aalto ja muut uskovaishihhulit sai nenilleen! Saatanan tekopyhät jeesustelijat, varsinkin Vihreät, on siinä meillä liberaalit. Samoin vasemmisto saa haistaa päiviräsäsen kirkkoviinillä voidellun vitun!

Perkele, kuusi huutomerkkiä, saatana ja vittu. Varmaan omasta mielestään miehekäs kommentti, mutta todellisuudessa hyvin junttimainen. Ja kaikki tämä alkoholia käsittelevässä aiheessa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Aikuisen ihmisen tapa kommentoida toisen selkeästi innostunutta kommentoitia seuraavasti:

Perkele, kuusi huutomerkkiä, saatana ja vittu. Varmaan omasta mielestään miehekäs kommentti, mutta todellisuudessa hyvin junttimainen. Ja kaikki tämä alkoholia käsittelevässä aiheessa.
Lasketaan toisen käyttäjän kirosanat ja huutomerkkien määrät. Varmaan omasta mielestään hyvinkin fiksusti kommentoitu, mutta todellisuudessa hyvin junttimainen. Ja kaikki tämä käyttäjien mielestä junttimaisia asioita käsittelevässä aiheessa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huumoriteepaidat on varmasti yleisesti ottaen käsitelty tässä ketjussa, mutta niihin liittyen junttimittari tärähti punaiselle, kun Facebookissa tuttava oli tykännyt sivustosta, joka myy tökeröillä käännösteksteillä varustettuja Ed Hardy-henkisiä t-paitoja.

Linkki erääseen tuotteeseen, ohjaa paitoja myyvän kaupallisen toimijan verkkokauppaan: RAJOITETTU ERÄ | Teezily | Buy, Create & Sell T-shirts to turn your ideas into reality

Sanat ei riitä...
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Huumoriteepaidat on varmasti yleisesti ottaen käsitelty tässä ketjussa, mutta niihin liittyen junttimittari tärähti punaiselle, kun Facebookissa tuttava oli tykännyt sivustosta, joka myy tökeröillä käännösteksteillä varustettuja Ed Hardy-henkisiä t-paitoja.

Linkki erääseen tuotteeseen, ohjaa paitoja myyvän kaupallisen toimijan verkkokauppaan: RAJOITETTU ERÄ | Teezily | Buy, Create & Sell T-shirts to turn your ideas into reality

Sanat ei riitä...
Rupeaa laarin pohja ja ketjun lukitus olemaan lähellä.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Huumoriteepaidat on varmasti yleisesti ottaen käsitelty tässä ketjussa, mutta niihin liittyen junttimittari tärähti punaiselle, kun Facebookissa tuttava oli tykännyt sivustosta, joka myy tökeröillä käännösteksteillä varustettuja Ed Hardy-henkisiä t-paitoja.

Linkki erääseen tuotteeseen, ohjaa paitoja myyvän kaupallisen toimijan verkkokauppaan: RAJOITETTU ERÄ | Teezily | Buy, Create & Sell T-shirts to turn your ideas into reality

Sanat ei riitä...

Junttien asioiden myyminen ei ole junttimaista. Niiden käyttäminen on.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tietenkin on. Siksi en täältä milloinkaan poistu. Oulussa kai käyn tässä ja vähän jännittää, miten pärjään urbaanien kanssa.

On todettava, että urbaanius ja juntteus eivät ole mitenkään toistensa vastakohtia. On nimittäin olemassa myös urbaaneja juntteja. Ja on olemassa maalaisjuntteja. Ja on olemassa ei-juntteja maalaisia sekä ei-juntteja urbaaneja.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
On todettava, että urbaanius ja juntteus eivät ole mitenkään toistensa vastakohtia. On nimittäin olemassa myös urbaaneja juntteja. Ja on olemassa maalaisjuntteja. Ja on olemassa ei-juntteja maalaisia sekä ei-juntteja urbaaneja.

Ei ilmeisesti koske savolaisia. Jotain näissä on kyllä hevetin pahasti vialla. Voin ensi viikolla tehdä yhteenvedon huomioista, jos muistan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös