Jesperi Kotkaniemi – porilainen suurlupaus

  • 447 921
  • 2 020

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin mielelläni olisin myös Kotkaniemi Jr:n ryhmässä nähnyt, mutta uskon myös, että perustelut ovat olleet järkiperäiset ja tämä oli pelaajan kannalta paras vaihtoehto.

Ei kai se nyt pelaajan kannalta voi olla lähtökohtaisesti paras vaihtoehto ettei pääse ennen varauskesää pelaamaan U20- kisoja?
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Itse ainakin ajattelen näiden nuorten omien kasvattien kohdalla vahvasti pelaajan yksilöllistä etua ja usein tämä kohtaa myös Ässien edun kanssa. Olisihan nuo kisat olleet mahtava näyteikkuna ja monet nuoret pelaajat ovat sieltä palanneet ja saaneet kovan nosteen loppukauteensa.

Täysin naurettava ratkaisu valmennukselta ja itse ainakin kyseenalaistan valintojen taustat. @Pratu listasi muutamia nimiä, joilla ei pitäisi millään mittapuulla olla asiaa leiritykseen ennen Jepua. (Juha Jääskä, Sami Moilanen, Jere Innala) Monesti näissä maajoukkuevalinnoissa (etenkin junioreissa) painaa suhteettoman paljon mj-valmennuksen yhteydet seuroihin ja niiden toimijoihin. Nämäkin seikat huomioon ottaen silti täysin mykistävä päätös.

Tottakai nuo nuorten kisat ovat näyteikkunoita maailmalle, jossa NHL -scoutteja vilisee. Yhtälailla nuo nuorten mm -kisat palvelevat niin pelaajan, kuin pidemmälle tähtäimellä myös seuran etua rahallisesti jos pelaaja saa joskus sopimuksen kirkkaisiin valoihin taalajäille.

Maajoukkuevalmentaja on kuitenkin tehnyt valintansa ja yhtälailla tuota hämmästelin kun Kotkaniemi jäi leirityksestä ulkopuolelle. Jesperillä on kuitenkin vielä aikaa osallistua jatkossa niin oman ikäistensä u18 - kuin u20 -vuotiaidenkin kisoihin. Tälläiset maju -valinnat kun eivät ole pelaajien päätettävissä, niin kahta kovemmalla näytönhalulla pitää vaan puskea eteenpäin. Missään nimessä ei pidä lannistua tai jäädä tuleen makaamaan, hänen aikansa tulee vielä maajoukkueessa. Tämä päätös palvelee nyt lyhyellä tähtäimellä paremmin Ässien liiga -joukkuetta kun tuttu ketju Laganiere - Kärki - Kotkaniemi saa pelata yhdessä.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos pelaa liigassa tuolla pistekeskiarvolla sekä peliminuuteilla ja vieläpä Ässien ykkösketjussa kuuluu kisoihin oli roolitus joukkueessa mikä tahansa. Päästä päähän tuolla nuorten kisoissa mennään ja taktiikat aika usein voi heittää romukoppaan.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kotkaniemellä on ominaisuuksia, joita ei missään joukkueessa ole koskaan liikaa. En myöskään ymmärrä miksi jotkut täällä perustelevat poisjättöä iällä. Eikö siellä parhaiden valittavissa olevien pelaajien pitäisi olla? Jos joku on nuorempana parempi kuin muut niin onko se sitten syy jättää joukkueesta pois? "Ehdit sitten myöhemminkin hei". Järjetön selitys. Polvi esim. vuoden päästä paskaksi niin se on taas siinä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kummasti näitä valitsematta jättämisiä yhden joukkueen kohdalle tulee turhan usein.

Kaipa Ahokaskin kohta itkee jostain Porilaisesta kansanliikkeestä...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jortikka ei valinnut Haulaa aikoinaan ja poru siitäkin nousi. Jesperin aika tulee vielä.

Jortsullehan oli suuri ongelma kun Haula pelas kotimaan sarjojen sijaan P-Amerikassa yliopistokiekkoa, jonka arvostus kuuden mestaruuden valmentajan silmissä läheni rajatta nollaa. NHL-pelurina olis ehkä juuri saattanut kelvatakin. Kotka on vielä U20 kisoihin nuori eikä ole osoittanut olevansa mikään P.Laineen tasoinen ylikylän kaveri, että muutaman vuoden takamatkalta olisi ponnistanut edes leiritykseen. U18 kisat on päätavoite tälle kaudelle ja ensi vuonna sitten kolkutellaan U20 portteja vähän voimallisemmin (jos ei ihan täysin floppaa U18 kisoissa).
 

Dustwallow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Skellefteå AIK, PoPa und Red Wings
Sehän on nimenomaan tietyn joukkueen suosimista, kun jätetään ottamatta joukkueen pelaajia kisoihin. Yksilön kannalta tietenkin valitettavaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Korkki tuossa varmasti tarkoitti että Ässistä on tullut näitä yllätys kisakoneesta tippumisia. Haula 2010, Lammikko 2015, Kotkaniemi 2018.

Haula ja Lammikko ovat kuitenkin päässeet sinne minne pitikin eli rapakon taakse pelaamaan. Uskon vahvasti, että samaan suuntaan vie myös Jesperin tie vaikka kisat jäisivätkin tälle kertaa väliin.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ok. Millähän Ässät sitten saa näitä ulos kisakoneesta? Seuran etuhan se kuitenkin on.
No Haula ja Lammikko eivät tuolloin edes pelanneet Ässissä.
Suuremmin ei kyllä harmita ettei Jepu kisoihin lähde, on oikeasti tärkeä ja hyödyllinen pelaaja Ässille. Tuntuu vain oudolta että kisoissa pelaa useampi selkeästi Jepua heikompi pelaaja.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sehän on nimenomaan tietyn joukkueen suosimista, kun jätetään ottamatta joukkueen pelaajia kisoihin. Yksilön kannalta tietenkin valitettavaa.
Yleensä näin, mutta löytyyhän myös näitä aleksisaareloita, jotka pelkäävät isoissa valoissa pelaamista isolla vastuulla ja mieluummin jäävät pelaamaan pienemmässä valokeilassa liigaa paikallisessa kyläseurassaan.

En nyt mitään foliohattua ala omaan päähäni kuitenkaan sovittelemaan. Ei ne kaikki meitin Ässiä vihaa oikeasti.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tuntuu vain oudolta että kisoissa pelaa useampi selkeästi Jepua heikompi pelaaja.

Olisitko kenties pudottanut Kuokkasen, Vesalaisen tai Tolvasen Kotkan edestä ulos joukkueesta? Fakta on kuitenkin se, että kahteen ensimmäiseen (s.o. hyökkäävään) kenttään on paljon parempiakin kavereita tyrkyllä ja samaan aikaan Kotkan esityksen Lügassa eivät anna mitään osviittaa siitä, että tunnollinen puolustuspeli kuuluisi Kotkan ydinosaamiseen.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Fakta on kuitenkin se, että kahteen ensimmäiseen (s.o. hyökkäävään) kenttään on paljon parempiakin kavereita tyrkyllä ja samaan aikaan Kotkan esityksen Lügassa eivät anna mitään osviittaa siitä, että tunnollinen puolustuspeli kuuluisi Kotkan ydinosaamiseen
Kotkaniemi on Ässien plus/ miinus tilastossa parhaita hyökkääjiä!
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
plus/miinus -tilasto ei kerro likikään koko totuutta pelaajan edesottamuksista kumpaankaan suuntaan. Kotkan kohdalla on vaan jäänyt takaraivoon sellainen mielikuva, että ei ole suoranaisesti mikään puolustuspään osaaja vaan peliajatus on enempi hyökkäyksessä. Lähempänä Ville Peltosta kuin Jere Lehtistä. Jos ja kun U20 jengi roolitetaan s.e. 3. ja 4.kentälliset pelaa korostetusti puolustuksen kautta ja vastaavat myös av:n tappamisesta ilman kummoistakaan yv-vastuuta, niin vaikea on mieltää Kotkaniemeä sellaiseen rooliin. Rooli niin Ässien A:ssa kuin edarissakin on aina ollut hyökkäävä.
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
U20 turnaus on mielestäni juuri nuorten pelaajien turnaus, paino siis sanalla pelaaja, eikä jarrukenttä,
siksi sinne olisi aina valittava parhaat pelaajat sis.Kotkaniemi vähintään leirille (16 joukkoon).
Se ei varmaan juuri lohduta että ens kerralla kun annat samat näytöt ja jos ole vireessä niin ehkä sitten kun ikäsikin puolesta ....
Jos et ole U20 turnauksessa niin 10 ekaa varausvuoroa saanee unohtaa.
Mut eteenpäin omaa polkua.
 
Viimeksi muokattu:

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen samaa mieltä, että jarrukenttien rakentelu junnuissa ei kuulosta hyvälle. Tietenkin pyritään hakemaan menestystä kisoissa, mutta kuinka se palvelee tulevaisuutta, onkin sitten eri asia. Jarrukenttiin riittää pelaajia aina, mutta näitä taitavia, poikkeuksellista lahjakkuutta omaavia pelaajia pitäisi suosia ja rohkeasti valita heitä kehittymään näihinkin kisoihin.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Jesperi Kotkaniemi menetti paikkansa kisakoneessa vahingossa. Liitossa oli luettu nimi Ahokkaan paperista väärin ja kutsun sai Kasperi Kotkansalo.

Tosin aina voi kysyä, että mitä vittua Kärppien Rasmus Kupari 17v. siinä kisakoneessa tekee? Ai niin, Kärpät...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kotkalle vaihteeksi muutama mukava syöttöpinna. Varsinkin se Korhosen maaliin johtanut kiekon karvaus ja syöttö oli hieno suoritus nuorukaiselta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös