La 2.12.2017 Jukurit - HIFK

  • 1 935
  • 7

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Illan vieraaksi saapuu Ikioman - nykyään tosin jo jonkin verran haalenneeseen - lauantaisaunaan Helsingin IFK. Joka toivottavasti ottaa tämän pelin vähän niin kuin välipelinä eilisen TPS -voiton ja tulevan tiistaisen Kaisaniemen Kärppäpelin välissä. Tiistain peli on myös IFK:n 120 v. juhlaottelu. Onnittelut kunniakkaasta iästä ja merkkipäivän johdosta.

Vastakkain ovat Liigan huonoin kotijoukkue ja toiseksi huonoin vierasjoukkue. Jukurit on voittanut tällä kaudella Ikiomalla kaksi (2) kertaa, joista jälkimmäisestäkin voitosta on jo reilut kaksi kuukautta. Myös IFK on voittanut vieraissa kaksi kertaa, tosin jälkimmäisestä ei ole kuin reilu viikko. Jos ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, niin jompi kumpi rikkoo nollan. Jukurit ei nimittäin ole ottanut tällä kaudella yhtään lisäpistettä, ei kotona eikä vieraissa. Viisi kertaa on saatu yrittää. Myös IFK:n saldo vieraissa on yhtä huono: viisi jatkoaikaa ja nolla lisäpistettä.

Viiden ottelun kuntopuntarissa Jukurit on sijalla 13 neljällä pisteellä. Alavireiseltä JYPiltä otettiin vieraissa Rajaniemen loistopelillä kolme pistettä, ja - niin ikään - alavireiseltä Ässiltä saatiin kotona yksi piste. Kuntopuntarin viimeiselle, HPK, hävittiin kotona tasaisessa maalin pelissä. Vieraissa hävittiin huonolla esityksellä Kärpille, ja eilen KooKoolle vielä huonommalla esityksellä. Ylivoima on toiminut huonosti - ja alivoima vielä huonommin. Ylivoiman kehnoudesta annettiin HPK -pelissä oikein "veret seisauttava" näytös: HPK otti vitosen ja sen sisään kakkosen kolmannessa erässä pelin ollessa tasan. Tämäkin peli siis hävittiin.

HIFK on viiden ottelun kuntopuntarissa kakkosena, ehkä - tai toivottavasti näin kotijoukkueen puolelta katsottuna - erinomaisesti menneiden kotipelien ansiosta. Kotiottelut ovat nimittäin menneet IFK:lta loistavasti, kolmen pisteen voittoja 10, ja ainoa kolmen pisteen tappiokin on yli kahden kuukauden takaa. [Poistin tästä maininnan että kenelle IFK hävisi Pe 22.9.2017 2—3 lat huom] Vaikka pisteitä on tullut hyvin, niin pelit ovat olleet tasaisia maalin pelejä, ja pelin sisälläkin hallinnan vaihtelut ovat olleet varsin suuria. Jukurit eivät tosin yleensä osaa tehdä maaleja silloin kun paikka olisi, että kotijoukkueen hallinnasta tuskin lienee mainittavaa haittaa. Viidestä viimeisestä neljä peliä on ollut kotona ja kaikki siis maalin pelejä, TPS ja Ilves hävisivät suoraan, Tappara ja SaiPa jatkoajalla. Voitto HPK:sta Hämeenlinnassa oli selkeämpi.

Kokoonpanot

Jukurit

#33 Ritamäki, Janne - #9 Roine, Miika - #18 Budish, Zach
#4 Suhonen, Teemu - #7 Piipponen, Samuli

#25 Kalliola, Joonas - #61 Flinck, Markku - #73 Pitkänen, Ilmari
#52 Hietanen, Valtteri - #43 Jaatinen, Antti

#15 Leskinen, Ville - #88 Vähätalo, Julius - #54 Piitulainen, Jesper
#48 Pikkarainen, Hannu - #5 Hyvärinen, Ville

#38 Tallberg, Teemu - #16 Henritius, Teemu - #82 Koivisto, Henrik
7. puolustaja #3 Karalahti, Keni

Maalivahdit
#35 Aho, Juhana
(#30 Rajaniemi, Sami)

HIFK

#32 Petrell, Lennart - #80 Nykopp, Thomas - #88 Rask, Joonas
#11 Salmela, Saku - #4 Kaski, Oliwer

#86 Thorell, Erik - #82 Malinen, Jarkko - #27 Haataja, Juha-Pekka
#8 Varakas, Ville - #44 Ulander, Elias

#72 Carlsson, Patrik - #12 Tyrväinen, Juhani - #15 Sopanen, Vili
#47 Salmi, Juuso - #24 O'Connor, Ryan

#21 Partanen, Mika - #28 Ahtola, Jerry - #45 Åsten, Micke-Max
13. hyökkääjä #51 Jääskä, Juha

Maalivahdit
#37 Bäckström, Niklas
(#53 Engren, Atte)

Kokoonpanojen perusteella näkyy olevan kakkosmaalivahtien päivä.

Ottelun tuomareina toimivat
#29 Lassi Heikkinen (Päätuomari)
Sergei Morozov (Päätuomari)
#50 Henri Neva (Linjatuomari)
#53 Hannu Sormunen (Linjatuomari)

KHL-tuomari Morozov on puhaltanut lehtitietojen mukaan ylimielisellä ja tyrmistyttävällä linjalla. Saa nähdä saako mikkeliläisyleisö uuden inhokin herra numero 14 rinnalle.

Veikkauksen kertoimien perusteella kierroksen ainoa vierasvoitto pelataan Mikkelissä: 3,25 3,90 1,92. Ensiksi kertoimet julkaistiin muodossa 3,45 3,85 1,88.

Ottelun lopputulosta on vaikea veikata. Jos joku KooKoo tekee neljä, niin kai HIFK tekee sitten ainakin kahdeksan. Toisaalta, en olisi hirveän yllättynyt jos Jukurit ottaisi tänään niukan voiton. Toki, en myöskään yllättyisi jos IFK ottaisi sen niukan voiton. Tai sitten vähän isomman.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Suomalaisen kiekkoilun, päivän päätapahtuma nähdään tänään Mikkelissä kun Jukurit ja Stadin aitoa suomalainen ammattilaisjoukkue ottavat mittaa toisistaan. Päivän oudokki yksityskohta on se, että Helsingin Kaisaniemessä ryssät neppailevat kiekkoa samaan aikaan kun siitä maailmasta on tuotu dumari Mikkeliin. Noh, ystävä valtioitahan tässä ollaan, että sikäli ihan sama.
Heiskasen lepuutus kuvastaa hyvin alkuasetelmaa ja nostaa ikilupaus Juuso Salmen ykköspakkipariin. Mutta hyvinhän Juuso on viime aikoina pelannut. Kuten Stadin ylpeydet muutenkin.
Liigassa ei ole helppoja pelejä enkä usko, että Saimaan rannalla tullaan ketään teurastamaan tänäänkään. HIFK:lla on tänään mahdollisuus voitolla liittyä tukevammin Liigan eliittijoukkueiden seuraan tai häviöllä pysyä harmaalla alueella ynnä muiden kanssa kisailemassa.
Vihdoinkin SM-Liiga on tajunnut porrastaa otteluiden alkamisaikoja. Kauan siinä kestikin tajuta ettei montaa ottelua oikein voi katsoa samanaikaisesti.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihan hyvää viihdettähän se oli ja Jukurit eivät sortuneet kämmäilyyn, vaan peräti hallitsivat ottelua enimmän osan ajasta. Tuohon jos jaksaisivat puolisen miljoonaa panostaa että saataisiin Mikkeliin pari ratkaisijaa ja kiekollista pakkia, niin ihan hyvä olisi. Ehkä ensi kaudella sitten.

Kiitokset punanutuille katsomossa, Jukurien talous kiittää etenkin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mahtava otteluketju. Jatkakaa samaan malliin. Pelattiinko ottelu loppuun?
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Ensimmäinen kerta Mikkelissä ja onneksi tuli voitto heti. Nyt on käyty kaikki liiga paikkakunnat läpi ja vain kahdesta puuttuu suora voitto. Pakko kehua paikallisia, sillä sai kulkea aivan rauhassa sekä kaupungilla että hallilla. Sen sijaan hallissa jaetut läpsyttimet, ei jatkoon.
Pelin taso ei huikaissut, johtuiko sitten jäästä? Ainakin kiekko hukkui monesti pelaajien lavasta ja kaatumisia tuli alussa monta. Hajosipa Partasen luistinkin jossain vaiheessa. Oliko syynä jää vai joku muu, en tiedä. Katsomoon se siltä näytti.
Jos pelin alku oli täysin kotijoukkueen hallintaa, toinen erä meni jo hieman tasaisempi ja kolmannessa erässä sitten osat vaihtuivat täysin. HIFK vei kolmannen erän puoliväliin saakka peliä mielin määrin, maali vain jäi puuttumaan. No onneksi se yksi mikä tuli ensimmäisessä erässä riitti tälläkin kertaa. Viimeksi näin kävi helmikuussa Vaasassa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Pakko kehua paikallisia, sillä sai kulkea aivan rauhassa sekä kaupungilla että hallilla.

Aivan OT, mutta pakko kysyä; mitkä ovat liigapaikkakuntia, joissa tuo ei onnistu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös