Nico Hischier – this is how you do it

  • 8 508
  • 17

Carlos

Jäsen
Pakko avata pikkuhiljaa (tai siis nyt) ketju tällekin ykkösvaraukselle. Itse en ollut kaveriin pahemmin tutustunut ennen varausta, ja luvalla sanoen sveitsiläis-tausta ei herättänyt ihan hirveästi luottamusta, mutta sittemmin olen ymmärtänyt missä mennään.

Hischier on siis ihan käsittämätön kaveri. Ensinnäkin haluaisin kysyä joltain että missä TÄMÄ kaveri on vetänyt kesätreeninsä, sillä hänen fysiikkansa on huikealla tasolla. Aivan huikealla. Hän on käytännössä heti valmis NHL:aan eikä tarvitse aristella yhtään. Malliesimerkki siitä "miten se tehdään".

Sitten toisekseen hämmästyttää hänen pelisilmänsä ja syöttötaitonsa, puhumattakaan siitä että osaa sen lisäksi kyllä myös iskeä kiekkoa häkkiin. Hän omistaa kentän jo nyt, en uskalla edes kuvitella missä mennään 5 vuoden kuluttua. Siis todella pitkästä aikaa näen näin hyvän joukkuepelaajan tekevän läpimurtoa, nyt ei ole kyseessä "mikään" polkukone-McJeesus joka on valtavan hyvä yksilö, vaan pelaaja jonka ympärille kaikki haluavat menestymään joukkueena.

Hän tulee kantamaan Devilsiä todella kauas ja todella kauan.

Very impressed.
 

Rännikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold, Philadelphia Flyers
Taylor Hall ei erityisemmin ollut innostunut taannoisesta siirrosta Devilsiin ymmärrettävistä syistä, mutta josko nyt vetovoima lähtisi heilläkin nousuun kun ykkösessä viilettää kohta kaksi paremman korin pelaajaa.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
On kyllä iha huikee kaveri! En ois iha uskonu että noi hyvin lähtis heti homma käyntiin. Toki preseason vasta mutta eiköhän peli vaan tuosta parane. Olen katsonut nyt jokaisen Devilsin pelin missä Nico pelannut nii pakko sanoo että näkemäni perusteella ei oo oikee yhtää sellasta osa aluetta missä Nico ei pärjäisi. On erittäin nopea kaveri ja pistänyt silmään että lähes joka ottelussa hankkinut jäähyn vastustajalle nopeudellaan kun ei vaa taho vastustaja pysyä perässä. Huikee pelisilmä ja syöttö taito mikä ylempänä mainittiinkin. Nopeutta ja pelisilmää voisi pitää suurimpina vahvuuksina. Osaa myös laukoa hyvin ja tehdä maaleja, moni scouttihan sano draftin aikoihin että Nicon laukaus ei ole hyvä, eikä mies pystyisi vielä suoralla laukauksella yllättämään NHL vahtia, noh tehny ny kuitenkin neljään peliin 4 maalia ja viimeisimmän teki juuri ihan hyvällä laukauksella Hotbylle. Oman pään puolustus peli on ihan hyvää. Ainoa osa alue missä antaa tällä hetkellä tasotusta on kulmissa, kun sitä voimaa ei vielä niin paljoa ole, mutta kyllä niissäkin kohtuullisesti mies pärjää ja toki kyse vatsa 18 vuotiaasta kaverista, niin ihan normaalia se tässä vaiheessa on ettei sitä voimaa vielä niin paljoa ole kuin muilla.

¨ihan kiva¨myös saada Devilsiin huikea junnu jolla potentiaalia kasvaa tulevaisuudessa NHL tähdeksi ja seurata miehen kehittymistä tulevaisuudessa.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Taylor Hall ei erityisemmin ollut innostunut taannoisesta siirrosta Devilsiin ymmärrettävistä syistä, mutta josko nyt vetovoima lähtisi heilläkin nousuun kun ykkösessä viilettää kohta kaksi paremman korin pelaajaa.

Ihan kiva tulevaisuudessa ja ehkäpä tänäkin vuona jo Hall ja Hischier samassa ketjussa nähdä. Ei jäisi ainakaan nopeutta puuttumaan, jos herrat laitetaan jossain kohtaa samaan ketjuun.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ensimmäinen pre season -peli oli Hischieriltä vielä totuttelua, mutta sen jälkeen meno on ollut kyllä vakuuttavaa. Jatkuvasti hyviä ratkaisuja molemmissa päissä kenttää, ja muutenkin hän tekee ympärillään olevista pelaajista parempia. Yhteispeli Johanssonin kanssa on ollut todella toimivaa – siinä on kaksi hyvin kiekkoa hallussaan pitävää pelaajaa. Kolmantena kenttään on sitten sopinut hyvin Staffordin kaltainen rouhija (ei Henriquekaan ollut huono, mutta mieluummin peluuttaisin häntä kolmosen keskellä Brattin kanssa; siinä muuten pre seasonin suurin yllättäjä Devilsistä).

Luistelu, suunnanmuutokset, pelisilmä, syöttötaito ja karvaustaidot ovat Hischierin selkeitä vahvuuksia, mutta myös älykäs maalineduspelaaminen on yllättänyt itseni. Itse en vielä nostaisi Hischierin laukausta kovin korkealle, vaikka muutaman maalin hän on tehnytkin (esim. Washingtonia vastaan Holtby imaisi vedon). Mutta sitä voi vielä kehittää eteenpäin, samoin kuin fysiikkaa kulmissa vääntämiseen.

Todella optimistiset fiilikset Hischieristä, ja toivottavasti sama meno jatkuu runkosarjassa. Devilsin kannalta parasta tilanteessa on vielä se, että ainakin pre seasonin perusteella myös Zacha on ottanut askelia eteenpäin, minkä ansiosta Henriqueta voi peluuttaa Zajacin loukkaantumisen aikanakin "vasta" kolmoskentän sentterinä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Jotkut hehkuttaa vieläkin Patrickia ykkösvarauksen arvoisena, mutta itsekin halusin tämän kaverin Flyersiin draft-päivänä. On kyllä kova tekijä. Mitäänhän ei toki vielä ole ratkaistu suuntaan tai toiseen, mutta Hischier aloittanut änärissä selkeästi vahvemmin kuin Pat.
 

Carlos

Jäsen
Ja tänne ketjuun pientä päivitystä, kun reilu neljännes kautta on jo takana. Kuin sveitsiläinen kello, edelleen 18-vuotias Hischier otti heti paikkansa ylhäällä, on nakuttanut tasaisella tahdilla pisteitä (24. 5+13=18), pelaa omaa peliään molempiin suuntiin, eleettömän vakuuttavasti. Tulokkaiden pistepörssissä tällä hetkellä taitaa olla neljäs.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Hischier on tällä hetkellä 61 tehopisteen tahdissa. Itse ajattelin ennen kauden alkua, että sellainen 40 pinnaa olisi jo loistava suoritus, mutta siihen Nico tuskin jää. Ennen viime kauden alkua Hischier pyöri rankingeissa sijoilla 10-20, mutta lopulta varattiin ykkösenä ja nyt on siirtynyt NHL-maailmaan todella mutkattomasti. Kehitys on ollut todella hurjaa viimeisen vuoden aikana.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hischierin kausi on ollut koko ajan nousujohteinen, ja viimeiset matsit hän pelannut todella hyvin – siis tätä Florida-matsia lukuun ottamatta, joka oli koko joukkueelta täydellinen rimanalitus. Tehopisteitä hänellä voisi olla muutama enemmänkin, sillä alkukaudesta hän oli todellakin ns. "snake bitten", kun maalivahdit tekivät hänen laukauksistaan mitä ihmeellisempiä highlight-torjuntoja. Toisaalta myös ketjukaverit olisivat voineet tehdä Hischierin syötöistä pari maalia enemmän.

Eivät kaikki maalipaikat tietenkään realisoidu maaleiksi, mutta olin lukevinani jostain, että Hischierin prossat maalipaikkojen hyödyntämisessä (en muista, koskiko tämä pelkästään hänen omia laukauksiaan vai myös niitä, joita hän rakensi ketjukavereilleen) ovat melko matalia, mikä meinaa pitkässä juoksussa usein maalimäärien kasvua eikä toisinpäin. Toinen tilasto, jonka kärjessä hän taisi olla vielä kierros tai pari sitten, on jäähysuhde, kun hän oli aiheuttanut vastustajalle 16 jäähyminuuttia ja ottanut itse 6 jäähyminuuttia.

Kuten @red.machine kirjoitit, niin Hischierin kehitys on ollut hurjaa viimeisen vuoden aikana. Parasta asiassa on tietenkin se, ettei hän ole saavuttanut vielä täyttä potentiaaliaan, sillä kun hän saa varteensa vielä vähän lisää vääntämisvoimaa, niin siinä on varsin vakuuttava paketti Devilsin ykköskentän keskushyökkääjäksi. Tai no, onhan hän sitä jo tällä hetkelläkin. Mutta siis vielä vakuuttavampi.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Ite pistäny merkille että hakee todella usein sitä viimeistä syöttöä välillä vähän liiankin vaikeaan paikkaan kun olisi itsellä jo tontti laukoa. Ei oo muuten paljoo lisättävää @Toby Dammit kommenttiin. Huikee Kaveri.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ite pistäny merkille että hakee todella usein sitä viimeistä syöttöä välillä vähän liiankin vaikeaan paikkaan kun olisi itsellä jo tontti laukoa. Ei oo muuten paljoo lisättävää @Toby Dammit kommenttiin. Huikee Kaveri.
Jep, ja laukauksessa on vielä kanssa kehittämisen varaa (aivan kuten Taylor Hallilla, joka olisi paremmalla laukauksella liigan ehdotonta eliittiä, mitä hän alkaa olla tällä hetkellä toki muutenkin).
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Pientä tilannepäivitystä tälle sivulle. Nico Hischier päässyt loistavaan vireeseen. Valittiin NHL:ssä viikon parhaaksi pelaajaksi tehtyään tehot 4+3 neljään peliin. Tehopisteetkin siis jo kertovat että peli kulkee ja Hischier on muodostanut viimeaikoina todella vaarallisen ketjuin Taylor Hallin ja Kyle Palmierin kanssa. Nuoren miehen kokonaisaldo kaudelta on 59 ottelua ja 13+26=39, eli näillä näkymin ainakin 50 pisteen raja tulee menemään rikki. +/-tilastonkin komeasti +7 puolella.

Nicon pelaaminen on kehittyny mielestäni alkukaudesta todella paljon, vaikka jo alkukaudestakin nähtiin ajoittain todella hyviä otteluita. Toki vieläkin tulee ajoittain niitä
ohipelejä, mutta pitää muistaa että tässä puhutaan vasta pari kuukautta sitten 19- vuotiaaksi täyttäneestä pelaajasta, joka on kantanut todella suuren vastuun Devilsin sentteriosastolla. Paha sanoa missä asioissa on tapahtunut suurin kehittyminen kun puhutaan todella kokonaisvaltaisesta pelaajasta ja jokainen osa-alue on kehittynyt pajon kauden edetessä. Lähes jokaisen Devilsin ottelun katsoneen fanin mielestä isoin kehityksen kohde on tapahtunut kamppailupelaamisessa, vaikkakin siinä on edelleen paljon parannettavaa. Nico on myös pystnyt pelaamaan paljon tasaisemmin mitä pidemmälle kausi on edennyt ja viimepeleissä laukauksetkin ovat lähteneet jo melko terävästi.

Upea on ollut seurata Hischierin pelaamista tällä kaudella ja tällä hetkellä Nico vs Nolan taistelu on 100-0 Nicolle, mutta parin kauden päästä tilanne toki voi olla aivan toinen. Ei kuitenkaan Hischierillä ole mitään saumoja Calderin voittoon, mutta itse olen silti helvetin tyytyväinen pojan tähän astiseen pelaamiseen!!
 

Carlos

Jäsen
Ei kuitenkaan Hischierillä ole mitään saumoja Calderin voittoon, mutta itse olen silti helvetin tyytyväinen pojan tähän astiseen pelaamiseen!!

On muuten hiukan / c:stä että 18v. tulokkaat ovat samalla viivalla joidenkin 22v. papparaisten kanssa tulokaspalkinnon kanssa. Mieti jos Nico vetelisi jossain muualla ensin 3 vuotta ja tulisi sitten änäriin, ei varmaan olisi ongelma ottaa Calderia.

Mutta juu, todella mahtavaan vireeseen on kaveri päässyt. Ihan eri tason pelaaja kuin Patrcik tällä hetkellä. Tästä tosin ei voi irviä kenellekään koska Devils bongasi tämän kyvyn, ja Flyers otti vaan mitä oli jäljellä, eli sikäli vain puoli vahingoniloa.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Mutta juu, todella mahtavaan vireeseen on kaveri päässyt. Ihan eri tason pelaaja kuin Patrcik tällä hetkellä. Tästä tosin ei voi irviä kenellekään koska Devils bongasi tämän kyvyn, ja Flyers otti vaan mitä oli jäljellä, eli sikäli vain puoli vahingoniloa.


Tällä hetkellä tilanne on tosiaan tämä. Kunhan Patrick saa pelata loppu kauden terveenä ja vetää kesätreenit jotka ovat menneet edellisvuosina penkin alle juurikin loukkaantumisten vuoksi, niin saattaa tilanne olla toinen Toivottavasti tämä kaksikko herättää vanhan devils & flyers rivalryn uuteen liekkiin.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Tällä hetkellä tilanne on tosiaan tämä. Kunhan Patrick saa pelata loppu kauden terveenä ja vetää kesätreenit jotka ovat menneet edellisvuosina penkin alle juurikin loukkaantumisten vuoksi, niin saattaa tilanne olla toinen Toivottavasti tämä kaksikko herättää vanhan devils & flyers rivalryn uuteen liekkiin.

Tuo kyllä täysin totta. Patrickin tasoon varmasti vaikuttaa juuri tuo että ollut paljon loukkaantumisia. Mitä taas tulee tuohon Devilsin ja Flyersin rivalryyn niin eiköhän se taas ala heräilemään henkiin pikkuhiljaa kun Devilskin alkaa olemaan jo playoff tason joukkue.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös