Halli, makkarat ja show

  • 643 448
  • 2 050

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mölymäellä rikotaan 5000 katsojan raja, kun taas Niiralassa on se noin 2000.
Jäi tapahtumatta kumpainenkin; KuPS pääsi 3874 katsojaan, KalPa 3633 katsojaan. Eli ei isoa eroa kumpaankaan suuntaan.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Näytti sitten kuitenkin olleen kauden ennätysyleisö. Että ehkä se ei nyt sitten niin huono valinta ollutkaan..
Kyllä se kokonaisuuden eli kuopiolaisen urheiluelämän kannalta oli. Voi sitä yrittää parhain päin selitellä, mutta ei se siitä muuksi muutu.

Olen tänä viikonloppuna vierailemassa perheeni kanssa Kuopiossa, ja olisimme mielellämme käyneet katsomassa nämä molemmat matsit. Nyt pääsimme näkemään vain toisen. Valitsimme KalPan.

Kuinka moni joutui tekemään samanlaisen valinnan? Olen varma, että puhutaan kohtuullisen merkittävästä henkilömäärästä. Itse ainakin kuulun siihen kuopiolaislähtöiseen väestönosaan, joka seuraa intensiivisesti kummankin seuran otteita.

Toki 3 600 on ihan mukava yleisömäärä, en sitä kiistä. Väitän silti, että syysloman mukanaan tuoman kerrannaisvaikutuksen myötä eilen olisi ollut mahdollista houkutella Niiralan Monttuun reilusti yli 4 000 katsojaa.

Veikkausliigan otteluohjelma julkaistiin muistaakseni jo tammikuussa, joten kyllä tämä päällekkäisyys olisi riittävällä tahdonvoimalla ollut myös vältettävissä. Syyttävä sormi osoittaa tässä tapauksessa Liigaan ja KalPaan. Valitettavasti.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Miten tämä sitten liittyneekään aiheeseen halli, makkarat ja show, mutta joka tapauksessa itse kyllä veikkaan, että tuossa otteluohjelman laatimisessa on niin paljon erilaisia riippuvuuksia ties mistä asioista, että siihen tulee lähes väkisin jotain ei-niin-optimaalisia kohtia. Vähän vaikea uskoa, että ihan vaan huvikseen ja laiskuuttaan tehtäisiin huonoja valintoja.
Olisikohan se nyt kuitenkin helpompi, jos kertoisit ne "veikkauksesi", jotka pakottivat tähän päällekkäisyyteen? Ei se sarjaohjelman teko nyt sentään mitään viisaustiedettä kuitenkaan ole. Homma toimii esimerkiksi niin, että KalPan toimistolta nyt kuka tahansa ukko vaikka faksaa maaliskuussa KuPSin kotipeliohjelman Liigan toimistolle ja kertoo, että "meille ei pelejä näihin päiviin".
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Lopputulema perjantailta yleisömäärien osalta oli vähintäänkin tyydyttävä sekä KalPan että KuPSin kannalta. Toivottavasti kuitenkin otettiin oppia pelejä edeltäneestä keskustelusta ja vastaavat tilanteet pyritään jatkossa oikeasti välttämään - etenkin silloin, kun jommassakummassa sarjassa pelataan ratkaisupelejä. Itsekin tulin Kuopioon viikonlopuksi varta vasten KuPSin tärkeää peliä katsomaan ja otin myös töistä palkatonta vapaata sen vuoksi. Mielelläni olisin samalle reissulle käynyt katsomassa myös KalPan pelin jos se olisi ollut mahdollista. Vaikka yleisömäärät nyt olivatkin hyvät, niin varmasti paikallispeleissä olisi ollut potentiaalia parempaankin.

Tuli myös mietittyä miten hienoa olisi ollut jos pelipäivä olisi ollut lauantai. Markkinoinnin kannalta olisi ollut loistava mahdollisuus rakentaa päivä, jossa KuPS-JJK olisi alkanut klo 15 ja KalPa-JYP klo 18.30. Olisi taatusti kiinnostanut sekä Kuopiossa että Jyväskylässä ja vieläpä jos ympärille olisi rakennettu muuta ohjelmaa ja lippupakettia molempiin peleihin. Vuonna 2018 vastaava tilaisuutta ei Jyväskylän kanssa ole tulossa JJK:n putoamisen vuoksi, mutta ehkäpä joskus tulevaisuudessa voisi kehitellä jotain? Kovasti ainakin toivoisi että KalPa ja KuPS näkisivät toisissaan enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Kaupungissa kuitenkin on paljon ihmisiä, joita molemmat kiinnostavat.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Näytti sitten kuitenkin olleen kauden ennätysyleisö. Että ehkä se ei nyt sitten niin huono valinta ollutkaan..

Hienoa, että porukkaa oli liikkeellä! Itseni mukaanlukien yli 7000 katsojaa kaiken kaikkiaan.

Unohdin tosiaan ottaa huomioon että meneillään on syyslomaviikko. KuPSin pelissä näkyi todella paljon KalPan peleistä tuttuja vakionaamoja. Kysymys kuuluukin kuinka paljon näissä molemmissa peleissä olisikaan ollut porukkaa jos ne olisivat olleet eri päivinä? Uskon, että oltaisiin nähty helposti yli 4000 katsojalukuja. Nyt jäätiin melko reippaasti alle tuosta ja typerästi tehdystä Liigan otteluohjelmasta saivat lopulta kärsiä molemmat keltamustat organisaatiot.

Ei näin!
 

Uncle Ben

Jäsen
Olisikohan se nyt kuitenkin helpompi, jos kertoisit ne "veikkauksesi", jotka pakottivat tähän päällekkäisyyteen? Ei se sarjaohjelman teko nyt sentään mitään viisaustiedettä kuitenkaan ole. Homma toimii esimerkiksi niin, että KalPan toimistolta nyt kuka tahansa ukko vaikka faksaa maaliskuussa KuPSin kotipeliohjelman Liigan toimistolle ja kertoo, että "meille ei pelejä näihin päiviin".

Ei varmaan mikään ole suoranaisesti pakottanut juuri tähän valintaan, mutta mitkä olisivat olleet todellisia ja KalPan kannalta järkeviä vaihtoehtoja, sitä me emme täällä voi tietää. Yksittäisestä faksistahan tässä ei sinällään ollut kysymyskään, vaan siitä miten erilaiset ei sille eikä tälle päivälle siitä ja tästä syystä -vaatimukset sovitetaan yhteen juuri tälle ja tälle päivälle siitä ja tästä syystä -pyyntöjen kanssa, ottaen huomioon viisitoista joukkuetta ja neljätoista hallia niissä kaiken kaikkiaan järjestettävine tapahtumineen, pyrkien jonkinlaiseen tasapuolisuuteen, jossa kaikki saisivat reilulla tavalla viikonloppupelejä suhteessa arkimatseihin ja jossa ohjelma olisi myös urheilullisesti jollain tapaa reilu ja jossa matkustaminen olisi järkevää, joka ottaisi huomioon CHL-pelit ja niin edelleen.

Ja kyllä, veikkaan että tuon yhtälön ratkominen on niin monimutkaista, että siinä ei voi välttyä joiltakin ei-niin-optimaalisilta ratkaisuilta jonkun yksittäisen seuran tai päivän tai katsojan kannalta. Veikkaus se on sen vuoksi, että itse en ole ollut otteluohjelmaa laatimassa, joten ensikäden tietoa kaikista asiaan vaikuttavista tekijöistä ei toki ole. Veikkaan kuitenkin edelleen, että todellisuus saattaa olla vielä veikkaustakin monimutkaisempi.

Mainitsemasi ”faksihan” on käsittääkseni myös toteutunut tätä yhtä ainoaa päivää lukuun ottamatta, ja tällekin faksille KalPalla itsellään on jo voinut olla kilpailevia ”fakseja”, kuten ”mahdollisimman monta pe-la kotipeliä” tai ”mahdollisimman monta kotipeliä syyslomalle” jne. En tietenkään tiedä mitkä kaikki tekijät vaikuttivat juuri tämän pelin ajoittumiseen juuri tähän kohtaan, mutta ettepä taida tietää muutkaan. Luotan siis tässä kohtaa Toni Saksmanin kommentteihin. Reilu vuosi sitten Pasi Kuivalainen muuten mainitsi toisessa yhteydessä, että ”liigapelien osalta käymme aina läpi sen, ettei tule päällekkäisyyksiä”. Vaikea uskoa, että tämä ulottuvuus olisi nyt kokonaan unohdettu, vaikka yksi päällekkäinen peli tulikin. Jos joku muu taas haluaa uskoa jotain muuta, niin minkäpä minä sille voin.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Kiva nähdä miten porukka latautuu jumbofinaaliin nyt lauantaina, päästäänkö taas yli 3500 katsojan.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Toivottavasti toimistolla ollaan hereillä ja huomioidaan huomenna jotenkin Pekka Virran paluu Niiralaan. Antaisivat vaikka kalakukon tms.

Kiitoksen paikka kuitenkin erityisesti viime kaudesta.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Nooh, ehkä se nyt riittää, että kapteenimme TouZei lahjoitti ukolle kukat ennen kauden ensimmäistä keskinäistä peliä. Virta sai kuitenkin kovaa liksaa Kuopiossa, ja ensimmäisellä visiitillään ylipäänsä mahdollisuuden päästä liigavalmentajaksi, sekä toisella kolmen vuoden jaksollaan vielä kerran tilaisuuden valmentaa liigassa surkeiden länsirannikon vuosien jälkeen. Olisikohan enää muualle kelvannutkaan? Siispä sanoisin, että eiköhän tätä miestä ole nyt kiitelty jo ihan tarpeeksi, vaikka hyvinhän se homma toki sitten menikin.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Näkyykö KalPan vieraspelit vielä amarillosta tai jostain muusta ravintolasta/pubista?
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Juntunen: "Okay Ryan. You speak any finnish?"
Wilson: "No".
Juntunen: "Fuck you".

Mitäpä sitä kaunistelemaan.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Juntunen: "Okay Ryan. You speak any finnish?"
Wilson: "No".
Juntunen: "Fuck you".

Mitäpä sitä kaunistelemaan.

Tuon "suorituksen" voisi joku viitseliäs laittaa ihan toimistolle tietoon, jos vaikka sen Juntus huru-ukon saisi ihan oikeasti siirrettyä eläkkeelle tai jonnekin hoivakotiin...
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
No niin, tulipahan korkattua jälkipelit tämänkin kauden osalta. Em. haastattelu oli kyllä pysäyttävä hetki elämässä. Harvemmin sitä tuntee samanlaista myötähäpeää kuin eilisiltana Amarillossa. Juntusta kuulostellessa olisi tehnyt mieleni vajota maan alle, mutta mahtava lautahökötys, johon jääkendouunot siellä ko. raflassa kerätään (pois kauniimpien ja viisaampien ihmisten iltaa häiritsemästä), ei antanut tähän mahdollisuutta. Mahtoi siinä haastattelun tiimellyksessä 238 NHL-pelin Wilsonin mielessä vilahtaa ajatus, että kaikenlaisia asioita sitä työkseen joutuu tekemään...

Amarillon henkilökunta oli ilmeisesti varautunut tämän tyyliseen haastatteluun säätämällä Juntusen mikin sopivan pienelle ja vieressä näytetyn Englannin liigan jalkapollipellin riittävän suurelle volyymille, jotta haastattelusta jäi vähintään puolet kuulematta. En siis sulje pois mahdollisuutta, että tämä järjestely sattui ihan puhtaassa vahingossa.
 

Jusinh0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo
Avataampas omalta osaltani Jatkoajan foorumikeskustelu ajankohtaisella aiheella. Kotijoukkueella runkosarjan tärkeässä pelissä tiukka tilanne kaukalon puolella (2-1) ja aloitus omaan päätyyn. Mediakuutiolle pyörimään ulkomaanavujen karaoke ja kaikilta pelaajilta pasmat sekaisin. Laulannan viime sointujen vielä kaikuessa tilanteeksi 2-2. Ehkä jossain höpöhöpöpelissä hyökkäyspään aloituksessa voi kokeilla seuraavan kerran tällaista hassuttelua.
 
Lainasin tuolta Jukureiden faniketjusta vinkkiä: Viikinkiveljet Twitterissä: "Niiralan montusta lennettiin ulos, kun huudettiin tuomareille herätys s**tana. @KalPa_Hockey @smliiga Milloin sama kohtelu tuulipukukatsojille, jotka huutelevat samoja tai jopa pahempia "törkeyksiä" piippuhyllyltä? #farssi #liiga #kalpa #jukurit #herätys #leikkipoliisit #juntit" Itse en paikalla pannut tätä merkille, mutta oikeastiko Kuopiossa ollaan näin herkkänahkaisia? Eikö tämä ole ihan normaalia huutelua kaikissa kaukaloissa? Ei ehkä paras ketju, mutta lähin, minkä bongasin.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Lainasin tuolta Jukureiden faniketjusta vinkkiä: Viikinkiveljet Twitterissä: "Niiralan montusta lennettiin ulos, kun huudettiin tuomareille herätys s**tana. @KalPa_Hockey @smliiga Milloin sama kohtelu tuulipukukatsojille, jotka huutelevat samoja tai jopa pahempia "törkeyksiä" piippuhyllyltä? #farssi #liiga #kalpa #jukurit #herätys #leikkipoliisit #juntit" Itse en paikalla pannut tätä merkille, mutta oikeastiko Kuopiossa ollaan näin herkkänahkaisia? Eikö tämä ole ihan normaalia huutelua kaikissa kaukaloissa? Ei ehkä paras ketju, mutta lähin, minkä bongasin.
Ikävä kyllä en yllättyisi yhtään jos näin olisi päässyt käymään. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että Montun järjestyksenvalvonta on ollut ala-arvoista viimeiset vuodet. Esimerkkinä voidaan käyttää vaikka viime kauden CHL playoffs-ottelua jossa järjestyksenvalvojat olivat päästäneet vieraskannattajaryhmän D5-katsomoon, jossa myös Veljmiehet huusivat. Asiaa selvittäessä järjestyksenvalvojien esimies ei tehnyt asialle yhtään mitään, vaan vastaus oli mallia ”no kun ne nyt vaan tulivat sinne”. Otteluissa saattaa olla viisi keltaliivistä kahvimukit kourassa pleksin takana ja yhtään ei seiso varmistamassa että vieraskannattajia ei ole vahingossa tulossa kotikatsomoon. Asiasta on infottu toimistoa eli asia ei ole jäänyt pelkäksi someitkuksi.

Mutta sen verran pitää järjestyksenvalvontaa kuitenkin kehua että ovella ei ole ollut ongelmia.
 
Viimeksi muokattu:

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Itse en paikalla pannut tätä merkille, mutta oikeastiko Kuopiossa ollaan näin herkkänahkaisia? Eikö tämä ole ihan normaalia huutelua kaikissa kaukaloissa? Ei ehkä paras ketju, mutta lähin, minkä bongasin.
En nyt yhtään halua montun järkkäreitä puolustaa, mutta en välttämättä 100 % uskoisi yksittäisen "anonyymin" kirjoittelijan somepäivitystä. Etenkin kun kyseessä on epävirallinen kannattajaryhmä. Olisi kiva kuulla myös toisen osapuolen kanta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös