Pe 24.11.2017 Tappara - TPS

  • 3 939
  • 24

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#52 Petrus Palmu - #10 Eric Perrin - #71 Tomi Kallio
#81 Ilari Filppula - #37 Patrik Virta - #51 Markus Nurmi
#84 Ilkka Pikkarainen - #56 Hannu Kuru - #41 Oskari Siiki
#65 Topi Taavitsainen - #25 Teemu Väyrynen - #43 Otto Nieminen

# 7 Henrik Tallinder - #36 Elmeri Eronen
# 4 Olli Juolevi - #49 Ilkka Heikkinen
#20 Jani Forsström - #26 Lucas Ekeståhl-Jonsson
# 2 Mark Fraser

#34 Oskari Setänen
(#32 Rasmus Tirronen)

Loukkaantuneet: #24 Erik Nyström (23.11.2017 - "päivä kerrallaan"), #29 Jonne Virtanen (23.11.2017 - alavartalovamma, "palaa ensi viikolla"), #44 Elias Karvonen (24.11.2017 - "tilannetta seurataan"), #67 Jasper Lindsten (23.11.2017 - alavartalovamma, "palaa ensi viikolla")
Rotaatio: #45 Olli Kaskinen (A-juniori), #48 Lauri Pajuniemi (A-juniori), #53 Tarmo Reunanen, #54 Joonas Savolainen (A-juniori)
Lainat: #31 Karolus Kaarlehto (23.08.2017 - TuTo, 27.12.2017 saakka, "kausi 2017-18"), #40 Martin Berger (17.11.2017 - Sport, 26.11.2017 saakka, "kolmen ottelun laina"), #77 Timi Lahtinen (15.09.2017 - TuTo, 05.11.2017 saakka, "toistaiseksi")

TPS:n maalilla aloittaa tänään Oskari Setänen. Rasmus Tirronen on varalla. Pakisto on kolmen puolustajaparin osalta tuttu ja turvallinen. Onneksi nyt ollaan jo lopetettu kaiken maailman Tallinder-Heikkinen kokeilut yms. Tiistaina 21.11.2017 (TPS-ILV) ensimmäisen ottelunsa TPS-paidassa pelannut Mark Fraser on edelleen merkitty seiskapakiksi. Tosin TPS tullee pelaamaan seitsemän pakin rotaatiolla koko ottelun. Tiistain ottelussa Fraser taisi kellottaa yli 14min seiskapakin tontilta.

Hyökkäysketjuissa on mielenkiintoisia muutoksia. Ykkösketjussa pappapari Eric Perrin ja Tomi Kallio saavat rinnalleen Petrus Palmun. Muistaakseni tällaista komboa ei olla ennen päästetty irti. Erittäin mielenkiintoinen valinta. Toivottavasti onnistuu. Kakkosketjun muodostavat Ilari Filppula, Patrik Virta ja Markus Nurmi. Jotenkin itseäni oudoksuttaa Filarin peluuttaminen laidassa. Kolmos- ja nelosketjut jatkavat samassa koostumuksessa kuin tiistainakin. Tiistaina erityisesti Hannu Kurun johtama kolmosketju oli täyttä rautaa värkäten kaksi maaliakin tasakentällisin.

Loukkaantumispuolella on mielenkiintoinen tilanne: meiltä on neljä hyökkääjää sairastuvalla. Tästä huolimatta hyökkäysketjut näyttävät yllättävänkin tasapainoisilta. Periaatteessa TPS:n sairastupa saattaa jopa tyhjentyä täysin ensi viikon aikana, joten kierrätettävää materiaaliakin alkaa taas löytyä. Tulee olemaan erittäin mielenkiintoista nähdä, ketä joutuu antamaan tilaa kenellekin. Lähetetäänkö esim. Oskari Siiki takaisin SaPKo:on? Marraskuun viidessä ottelussa Siiki on tehnyt neljä maalia. Alkaisiko Siiki kuitenkin jo olla lunastanut paikkansa "ylhäältä"?

Ehjiä rotaatiopelaajiahan TPS:lla ei tällä hetkellä ole käytännössä yhtään. Tarmo Reunanen on käytännössä ainoa, jonka on oletettu tällä kaudella lunastavan paikkansa TPS-miehistöstä. Nyt Mark Fraserin mukaantulon jälkeen Reunanen on löytänyt itsensä jälleen A-junioreista. Martin Berger oli toinen, joka joutui jo liipasimelle. Berger on vielä tämän viikon loppuun lainalla Vaasassa. TPS-pakisto on tällä hetkellä niin hyvän näköinen, että Berger ja Reunanen joutuvat todennäköisesti hakemaan peliaikaa jostain muualta. Olli Kaskinen ja Joonas Savolainen ovat vain käyneet koittamassa liigavauhtia paikatessaan pahinta loukkaantumissumaa. Tänään molemmat ovat A-juniorien kokoonpanossa - samoin kuin Tarmo Reunanen. Oletukseni on, että tänään Tampereella matkassa oleva varsinainen "ylimääräinen hyökkääjä" on Lauri Pajuniemi.

Kävin samalla läpi näitä TPS:n lainapelaajia. Hannu Kuruhan oli TPS:ssa lainassa TuTo:sta. Eilen torstaina kuitenkin ilmoitettiin, että Kuru on jatkossa TPS:n pelaaja loppukauden sekä myös kauden 2018-19. Oskari Siiki on "virallisesti" siirretty Savonlinnaan 30.01.2018 saakka, mutta TPS on tehnyt "rajoitetun siirron palautuksen". Ilmeisesti Ose on kuitenkin SaPKo:n miehiä tammikuun loppuun saakka. Toinen tarkistamani asia oli Karolus Kaarlehto. TPS on ilmoittanut jo elokuussa, että Kaarlehto koppaa kiekkoja Kupittaalla TuTo:n riveissä koko kauden 2017-18. Virallisesti laina on kuitenkin sovittu vain 27.12.2017 saakka. Lainasopimusta on ilmeisesti tarkoitus jatkaa joulutauolla? Viimeisimpänä on Timi Lahtinen. TPS on syyskuussa ilmoittanut, että Timi Lahtinen tulee pelaamaan TuTo:ssa "toistaiseksi". Jossain vaiheessahan Lahtinen loukkaantui (neljäksi kuukaudeksi?). Ilmeisesti tämän loukkaantumisen johdosta lainasopimusta ei ole jatkettu. Näin ollen 05.11.2017 lähtien Timi Lahtinen on jälleen kuulunut TPS:n muonavahvuuteen.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Ketju saatiin näköjään auki juuri kuin olin avausta naputtelemassa! Hyvä niin!

Hakametsässä mustaa perjantaita vietetään kierroksen kärkikamppailun merkeissä, sillä sarjakakkonen Tappara saa vieraakseen sarjakolmosen Turusta. TPS on alkukaudesta kerännyt vain pisteen Tapparaa vähemmän, tehtyjä maaleja vierailijoilla on kuusi ja päästettyjä puolestaan 12 enemmän kuin Tapparalla.

TPS on ollut vime vuosina Tapparalle liigan vaikein vastustaja. Edellisestä kotivoitosta onkin kulunut jo miltei kolme vuotta (23.01.2015), mikäli elokuisia Decens Cupin otteluita ei lasketa. Neljä liigakohtaamista on Tampereella pelattu Tapparan viimeisimmän kotivoiton jälkeen ja peräti kolmesti näissä TPS on pitänyt Tapparan vain yhdessä tehdyssä maalissa.

Tällä kaudella joukkueet kohtasivat kertaalleen Turussa, jossa TPS käveli Tapparan ylitse 6-2 lukemin. Piste per ottelu -mittarilla Tappara on ollut liigan neljänneksi paras kotijoukkue ja TPS toiseksi paras vierasjoukkue. Kotijoukkuee Tappara tänään:

20 Niko Ojamäki – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
67 Tomáš Záborský – 61 Juhani Jasu – 71 Kristian Kuusela
68 Joona Luoto – 11 Matti Järvinen – 92 Sebastian Repo
17 Teemu Nurmi – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen

4 Mikko Lehtonen – 52 Otso Rantakari
78 Niko Mikkola – 9 Aleksi Salonen
23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
15 Toni Utunen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)

Samoilla kentällisillä jatkaa isännät kuin tiistaina Kärppiä vastaan. Sivussa on edelleen Liigan tehotilaston ykkösmies Veli-Matti Vittasmäki.

Tulosveikkausta en heitä mutta vierasvoitto maalin tai kahden erolla, tuntuisi perstuntumalla todennäköiseltä.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Hakametsässä mustaa perjantaita vietetään kierroksen kärkikamppailun merkeissä, sillä sarjakakkonen Tappara saa vieraakseen sarjakolmosen Turusta.

Ja kärkikamppailulle ollaan saamassa ihan mukavasti yleisöä Hakametsän jääpyhättöön. 6K ylittyy pomminvarmasti, ehkä jopa 7?
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Kettuherra jo tuossa näppärästi alusti iltaa. Mielenkiintoista vipinää on käynyt Tepsin kentissä ja saa nähdä mihin rahkeet riittää kovassa terässä olevaa kirvestä vastaan.

Hrachovina vs Setänen
Yyvee/aavee
Kallio vs Peltola

Kenen muna seisoo matsin jälkeen?
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kenen muna seisoo matsin jälkeen?

Parempi kysymys: Kenellä se lörpöttää hikisesti otsalla pelin jälkeen?

Haistan katastrofin, mutta annetaan poikien näyttää ensin...
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja kärkikamppailulle ollaan saamassa ihan mukavasti yleisöä Hakametsän jääpyhättöön. 6K ylittyy pomminvarmasti, ehkä jopa 7?

Niin paljon istumapaikkoja myymättä C-päätyä myöten, ettei 7000 ole edes lähellä. 6000 pitäisi mennä rikki, jos moni on säästänyt lippuostonsa hallille.

Tapparan voittoputki katkesi Oulussa, mutta ei se mitenkään erityisen heikko esitys ollut. Kotivoitto odotuksissa ja vieläpä selvän esityksen jälkeen, vaikka TPS usein onkin hankala vastustaja.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Niin paljon istumapaikkoja myymättä C-päätyä myöten, ettei 7000 ole edes lähellä. 6000 pitäisi mennä rikki, jos moni on säästänyt lippuostonsa hallille.

Ehkä 7000 on vähän yliampuva. Mutta enivei mukavasti porukkaa ja varmasti kuustonttua paukkuu.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Sama ainainen ihmetys tuo Jasu. Rauhalankin luulisi olevan siina sopiva, tosin nelonen on ollut pirtea. Kolmonen on hyvalla mallilla myos. Onko kakkossentteri se jota viela haetaan? Kokeilisin myos Zaboa/Kuuselaa ykkosessa, saisivat roolinsa ehka paremmin kohdilleen. Tosin JR kun ketjut asettaa, ne sementoituvat aika nopeasti.

TPS on sopiva mittari vaikkeivat ilmeisesti parhaimmillaan ole olleetkaan. Kuusi pistetta oli toivomus tasta viikosta etta pysytaan sopivassa tahdissa. Ojamaki on mielestani hieman nostanut tasoaan viimei aikoina, tuntuu paasevan hieman paremmin paikkoihin ja sijoittuminen kiekottomana on parantunut.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara lähti peliin täysin typerällä hyökkäyspelillä ja sai ansaitusti turpaansa. Ei näissä kärkipeleissä varsinkaan voi antaa erää tai enemmänkin vastustajalle eteen. Ei jaksa edes vitutukselta miettiä, miksi Tappara palasi alkupelissä jo paskaksi todettuihin kuviohin. Väkisin kerjätään verta nenästä.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Tepsin sopiva mittari kairas toiset suht edulliset kolme pojoa tapparasta. Samalla kiivettiin vähän tikapuita. Onhan tuo sitkeä ja huima porukka.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Todellakin idioottimainen peli kotijoukkueelta. 5 minuuttia pelattiin kuin miehet, kolmannen erän puolivälin jälkeen, toki sekin sitten munittiin ja annetttiin Kallio-Tallinderille kaikki mailman tila viivassa. Kuuselaa ja muutamaa muuta selvästi jo alkaa syömään tuo muniinpuhaltelu, hyvä niin. Sitä saatiin mitä tilattiin, voivat kopissa todeta.
TPS veti esimerkillisen pelin reagoinnin, aktiivisuuden ja agressiivisuuden suhteen. Varsinkin omassa päässä Tappara oli todella pehmeä.
 
Viimeksi muokattu:

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Onhan se aina kova suoritus jos Tapparan tasoisen joukkueen pystyy kaatamaan. Hienoa että saatiin kairattua 3 pojoa kotiin!
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oli kyllä hyvä peli kaikin puolin. Aika top-3 peli kiinnostavuuden kannalta. Kumpikin joukkue oli nälkäisenä kentällä, mutta TPS oli askeleen edellä, sekä fyysisempi joukkue. Pisteet olisi voinut jakaa kumminpäin tahansa, mutta tänään tepsukoiden tahtotila oli kovempi. Kiitos näyttävästä ottelusta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Oli kyllä hyvä peli kaikin puolin. Aika top-3 peli kiinnostavuuden kannalta. Kumpikin joukkue oli nälkäisenä kentällä, mutta TPS oli askeleen edellä, sekä fyysisempi joukkue. Pisteet olisi voinut jakaa kumminpäin tahansa, mutta tänään tepsukoiden tahtotila oli kovempi. Kiitos näyttävästä ottelusta.

Tappara ja nälkäinen eivät tällä hetkellä kuulu samaan lauseeseen. Virkamiesmäistä hiihtelyä vailla mitään tunnetta, intohimoa. Ei taklauksia, ei nujakointia, ei mitään. Olikohan fokus jo huomisessa HIFK-pelissä, en tiedä mutta vajaaksi jäi. Domi oli joukkueen paras pelaaja tänään.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Tappara ja nälkäinen eivät tällä hetkellä kuulu samaan lauseeseen. Virkamiesmäistä hiihtelyä vailla mitään tunnetta, intohimoa. Ei taklauksia, ei nujakointia, ei mitään. Olikohan fokus jo huomisessa HIFK-pelissä, en tiedä mutta vajaaksi jäi. Domi oli joukkueen paras pelaaja tänään.

Ei siinä ole mitään hävettävää jos paremmalle häviää. Onhan teillä kumminkin ollu nyt kärkiporukat vastassa. Huomenna sitte HIFK fokuksella.

Pelistä sen verran että Tepsi pelasi loistavan matsin ja ansaitsi tuon voiton. Ei ollu Rantakari...
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Paskaa Tappara. Ja todella törkeää tulla Turusta saakka huutamaan Hakametsään. Siis sikamaista kannustaa omiaan kovaäänisesti, pakko oli puuttua moiseen epäkohtaan.

Ainiin, paska Tappara. Muistinko jo mainita. Vieraikle ansaitut pisteet.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ei siinä ole mitään hävettävää jos paremmalle häviää. Onhan teillä kumminkin ollu nyt kärkiporukat vastassa. Huomenna sitte HIFK fokuksella.

Pelistä sen verran että Tepsi pelasi loistavan matsin ja ansaitsi tuon voiton. Ei ollu Rantakari...

TPS oli parempi tänään, siitä ei kahta sanaa. Tappara oli jäljessä jalalla Oulussa tiistaina kuten oli tänäänkin. Eniten minua ihmetyttää tuo tunteen puuttuminen pelistä, ei taklauksia tai torikokouksia. Repo hieroo yleensä mielellään hanskaa naamaan maalin edessä, nyt oltiin kuin pyhäkoulupoikia.
 

Routanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
TPS oli parempi tänään, siitä ei kahta sanaa. Tappara oli jäljessä jalalla Oulussa tiistaina kuten oli tänäänkin. Eniten minua ihmetyttää tuo tunteen puuttuminen pelistä, ei taklauksia tai torikokouksia. Repo hieroo yleensä mielellään hanskaa naamaan maalin edessä, nyt oltiin kuin pyhäkoulupoikia.
Rautakorpihan mainitsi Kärpät-Tappara pelin lehdistötilaisuudessa, että torikokoukset ei kuulu jääkiekkoon :)
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
TPS oli parempi tänään, siitä ei kahta sanaa. Tappara oli jäljessä jalalla Oulussa tiistaina kuten oli tänäänkin. Eniten minua ihmetyttää tuo tunteen puuttuminen pelistä, ei taklauksia tai torikokouksia. Repo hieroo yleensä mielellään hanskaa naamaan maalin edessä, nyt oltiin kuin pyhäkoulupoikia.

Repo tais luikkia sängyn alle hieromaan itseään kun näki Mark Fraserin tolpalla
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Repo tais luikkia sängyn alle hieromaan itseään kun näki Mark Fraserin tolpalla

En tiedä mitä kankea kanukki hieroi kun lahjoitti Luodolle kiekon Tapparan avausmaalissa, itseään ehkä?
 

veekasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tapparan Lehtonen: "Kokonaisvaltaisesti pitää parantaa". Ja minä sanoisin, ettei lähdetä kynäilemään omassa päädyssä ja menetetä kiekkoa, joka saatanan kerta.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuuselaa ja muutamaa muuta selvästi jo alkaa syömään tuo muniinpuhaltelu, hyvä niin.

Joo, Kuusela aktivoitui kolmannessa erässä, mutta kyllä on pakko sanoa, että on kaverilla itselläänkin peiliin katsottavaa, ainakin eilisen kahden ensimmäisen erän ja Kärpät-pelin perusteella. Ja toisaalta, rooli ja statuskin on sellainen, että pitääkin tarvittaessa sytyttää joukkuetta ja tehdä hommia kolmen muun edestä.

Varmaan on päällä raskaampi jakso treeneissä ja se vaikuttaa räjähtävyyteen kentällä, mutta esimerkiksi TPS:n toinen maali oli seurausta Kuuselan laiskasta reagoinnista hyökkäyspäässä. Kärpät-pelissä aktiivisemmalla reagoinnilla mies olisi voinut päästä tulostaululle pariinkin otteeseen.

Mutta nää on näitä, Puheet on puheita, pelimiehet näyttää teoillaan ja saa muun joukkueen mukaan. Toki päinvastainen vaikutuskin on olemassa. Siksi Peltolan ja Kuuselan tyyppisten pelaajien selkä ei saa suoristua koskaan.

Tuomareista sen verran, että olivat hyviä eilen. Hyvää kommunikointia ja toisaalta välttivät turhaa provosointia. Linja piti kohtuullisen hyvin.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
En tiedä mitä kankea kanukki hieroi kun lahjoitti Luodolle kiekon Tapparan avausmaalissa, itseään ehkä?

Olihan tuo "syöttökin" nyt aivan karmea. Pakkien peluutuskin oli ilmeisesti toiminut hyvin kun Mark joutui olemaan kentällä ylipitkän vaihdon ennen tuota. Koko tilannetta ei olisi tullut jos se kiekko oltaisiin heitetty alueelta pois kun siihen oli paikka. Mielestäni vetää ihan kohtuu hyvin kun ottaa lähtökohdat huomioon.
Silti on aina kova työ viedä Tapparalta pisteet koska Tappara on jo vuosia kuulunut liigan eliittiin joten ei tuolla puujalla ollut vastassa se helpoin vastus.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koko tilannetta ei olisi tullut jos se kiekko oltaisiin heitetty alueelta pois kun siihen oli paikka. Mielestäni vetää ihan kohtuu hyvin kun ottaa lähtökohdat huomioon.

Kyllä, tuosta lapsuksesta huolimatta mukiinmenevä peli Fraserilta. Teki sitä työtä mitä hänet oletettavasti palkattiinkin tekemään, eli oli fyysinen ja jakoi muutamankin oikein maukkaan painavan taklauksen. Omaa maalinedustaa ei eilen niin tarvinnut olla siivoamassa, mutta sekin varmasti Markilta onnistuu.

Niin sen verran tuosta tilanteesta vielä, että sitä ei olisi syntynyt ilman sentterin (Perrin?) laiskaa kiekon ylösvientiä. Muistaakseni Tappara takakarvasi karkin pois, käänsi pelin nopeasti ja tuloksen voi lukea taululta.

Mutta tosiaan nämä nyt on näitä saivarteluja, kokonaisvaltaisesti hyvä peli Tepsiltä. Oli muutenkin laadukas ja viihdyttävä kiekkopeli, ehkä jopa viihdyttävin minkä olen tällä kaudella Liigassa nähnyt. Numerot eivät tällä kertaa valehtele tai vääristele, Tepsi oli maalin verran parempi ja ansaitsi kaikki kolme pistettä.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Niinkuin ylempänä todettiin niin syöttö oli todella huono ja Fraser ei saanut haltuun. Luodon laukaus oli komea myös.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös