Peliesitykset kaudella 2017–2018

  • 89 609
  • 258

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Olen vähän eri mieltä tuosta. Tavi on viime aikoina ollut kokonaisvaltaisesti hyödyllisimpiä hyökkääjiä joukkueessa, jos katsotaan pelin kaikki muita osa-alueita kuin viimeistelyä. Avopaikkojen jatkuva tuhlailu alkaa mennä kieltämättä jo taiteen puolelle.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Olen vähän eri mieltä tuosta. Tavi on viime aikoina ollut kokonaisvaltaisesti hyödyllisimpiä hyökkääjiä joukkueessa, jos katsotaan pelin kaikki muita osa-alueita kuin viimeistelyä. Avopaikkojen jatkuva tuhlailu alkaa mennä kieltämättä jo taiteen puolelle.
Näimpä sopii hyvin tuohon Texierin ja Ikosen vierelle kun on aika jalkava kaveri kuitenkin. Tasapainottaa junnujen pelaamista sopivasti. Kyllähän Tavi on kokonaisvaltaisessa pelaamisessa yksi joukkueen parhaita. Alivoimalla erittäin käyttökelpoinen pelaaja. Vielä kun saisi joskus edes niistä tonteistaan mitä siunautuu maaleja aikaan. Ei tässä jengissä kuitenkaan liiaksi pelaajia ole, jotka nuille tonteille edes pääsisivät. Nyt vain pitäisi saada ketsuppi pullo auki ja sitä mukaa onnistumisia lisää niin hyvähän tuo herran esitys olisi.

Kyllähän tuo paikkojen tuhlailu alkaa tosiaan pidemmän päälle ärsyttämään. Melkein voisi sanoa, että Mutasen Samikin olisi nuista tonteista jopa pari kolme sisään laittanut.

Sama homma D'Amigon kanssa. Mielestäni hän kärsii Kantolan lisäksi todella paljon kun ei ole Sebokkia parempaa sentteriä rinnalle. Kantola joutuu itse luomaan paikat ja tilat maalintekoon. D'Amigo on sitten enemmän syöttelijä ja on Sebokille kyllä useat tontit tarjonnut. Ei vain tunnu mies osuvan kuin 1/10 sinne tyhjäänkin maaliin. Sebok kuskaa liikaa kiekkoa ja ei tajua laittaa sitä ajoissa liikkelle - jakaa ketjukavereilleen. Peli sitten helposti puuroutuu tai menee laidoilla painimiseksi. Vaikka Sebokilla nyt vielä tänään kultapotta päässä onkin niin ei häntä minusta voi siltikkään onnistujaksi laittaa. Kyllä nuilta tonteilata ja tuolla vastuulla olisi varmasti parempaakin jälkeä vaikka nyt se Pitkänenkin tehnyt.

Joukkueen tämän hetken turhin pelaaja on kyllä toden totta Tommi Jokinen. Ei tuo peliin mitään positiivista. Kiekonmenettelyjä, oma ukko häviää maisemista turhan usein, kaatuilee kentällä enemmän kuin on pystyssä ja on niin pirun hidas nyky lätkään. En keksi oikein mitään positiivista sanottavaa miehen otteista tällä erää. Johtajuutta kaitpa sitten tuo ja sekin on varmasti sitten jotain, harmi kun se ei kentälle asti kuitenkaan esille tule. Tiedä sitten onko kapteenius liikaa painolastia harteille, mutta ei ole Jokinen lähelläkään viime kauden tasoa.
Laitetaan nyt sitten vielä toinen ukko tähän Jokisen alle. Nuutisen Mikko. Huhhuijjaa miten vaikeaa on miehen pelaaminen. Kauhea määrä yliyrittämistä joka näkyy sitten kentällä turhautumisena ja ylimääräisenä koohottamisena. Kovat odotukset varmasti kaverille oli loistavan viime kauden jälkeen ja nyt on sitten ollut vaikeaa. En usko, että paljon homma tuosta paranisi vaikka muutamat maalit tekisikin.

Nuin muuten joukkueen peli on asettunut mielestäni paremmin uomiiinsa. Enää ei painita ehkä niin paljon omissa, vaan pyritään saamaan kiekko nopeasti pois alueelta. Tämä on toki välillä huono, että se pitää sitten karvata pois ja siinäkin uhraa energiaa. Omista kuitenkin pyritään mahd nopeasti pois kiekolla tai ilman. Säästää sitä painimista paljon, mihin tuo joukkue ei niin valmis ole mitä moni vastustaja on. Täten jää ehkä vähän enemmän aikaa/voimia myös siihen hyökkkäyspelaamiseen.

Wilsonin tulo alakertaan on erittäin hieno asia. Maione pääsee enemmän irti. Lukka-Riikola ei joudu pelaamaan 30min/peli/jokatoistavaihtoo ja pääsevät enemmän myös ylivoimaan tuoreempana pelaajana. Eilenkin oli kiva nähdä alivoimalla niin Maionea, Wilsonia kuin Seppällää ja taisipa jopa Leskinenkin piipahtaa. Sitä en kuitenkaan älyä miksi Leskinen pelaa ylivoimalla. Veto on heikko ja kiekon kanssa varma viivapelaaminenkin on paikoin vaikeaa. Kaitpa sinne voisi Maionen kaveriksi testata vaikka Nuutisen Mikko, joka sentään laukoa osaa. Saisi myös one-timer mahdollisuuden paremmin aikaan. Tai sitten nakkaa siihen Joni Ikosen vierelle.

Ikosesta pitää sanoa se, että on nyt mielestäni paremmin pelin sisällä ja sitä potentiaalia on myös nähty. Tolpat ovat kilisseet ja tonteille on myös päässyt alkukautta enemmän. Vielä kun saisi kongreettiseksi tuon hyvän työnteon niin tiedä vaikka "yllättää" vielä monet tässä loppu kauden aikana. Mielestäni paras kenttämme on ollut viime peleissä tuo Texier-Ikonen-Tavi, ainakin vaarallisin. Joskin toki se itse tulos on jäänyt vielä jonkinverran piippuun. Tänään veikkaan tuon ketjun taikovan ainakin kaksi maalia ja ne tekevät juurikin Ikonen ja Tavi! Uskokaa tai älkää.
 

Lorenzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ymmärtääkseni Tavi on hankittu 1-2 kentän mieheksi ja sitä myöten pitäisi olla myös jonkin näköinen tulosvastuu. Joten siinä valossa 3+4 tehot 23 pelissä ei miestä kyllä paljon mairittele. Kyllähän tuo paikkojen tuhlailu on oikeasti jo komiikan puolella, mutta ainakin itse kiinnitin tähän huomiota jo viime kevään play off sarjassa ja osin Tavin surkean viimeistelyn Kuopiossa pelattiin finaaleja. Kiitos siitä!

Mutta tuo Jokisen pelaaminen on ihan täyttä sitä itseään! Varmaan jokainen on tiennyt ettei miehestä ole johtavaksi piste lingoksi ja aikaisempien kausien hyvät tehot on ollut hyvien ketju kaverien myötä tulleita esim. Rissanen, McIntyre ym.. Tämän kauden aikaan saannos on kuiteinkin on yllättänyt negatiivisesti ja pahasti! Tehot 0+5 ei ole missään nimessä riittävät ja noistakin syötöistä kolmesta ei Jokiselle olisi syöttöä edes kuulunut ja loput kaksi on kakkossyöttöjä!
Minun puolesta Jokisen voisi pudottaa kokoonpanosta ja ottaa jonkun junnun tilalle!
 

Kalakukko

Jäsen
Hienosti on kehittynyt pelaaminen viimeiseen kuukauteen. Rohkenisiko sanoa, että yksi "matiasmyttynen" ja joukkue taistelisi tosissaan paikasta kuuden joukkoon?
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Haluan ensin sanoa, että peli näyttää tällä hetkellä todella hyvältä ennen kuin menen tämän viestin asiaan.

Tommi Jokinen on tällä hetkellä tilastoanalyysin perusteella ylivoimaisesti paskin kärkiketjujen hyökkääjä koko Liigassa. Joksan 5 v 5 laukaisutasapainossa on jotain hälyttävää johon kukaan liigapelaaja ei tällä hetkellä pääse lähellekkään. Jokisen ollessa jäällä KalPa on laukonut 5 v 5 pelissä 193 kertaa, KalPaa vastaan on lauottu 266 kertaa laittaen tämän lukeman -73:een Tämä on seitsemmänneksi heikoin lukema Liigassa. Hälyttävää on se että KAIKKI tämän listan häntäpäässä majailevat pelaajat ovat aloittaneet ainoastaan 30-40 prosenttia aloituksistaan hyökkäyspäässä, Jokinen on aloittanut hyökkäyspäässä 52,8 % aloituksistaan. Kun katsotaan 5 v 5 laukaisutasapainoa pelien ollessa 1. tai 2. erässä ja maalieron ollessa korkeintaan 1, Jokinen on täysivaltaisista liigapelaajista jotka aloittavat yli 50 % aloituksistaan hyökkäyspäässä taas liigan paskin, tai no jakaa tuon kunnian kahden Ässä hyökkääjän kanssa.

Niin ja vielä älyttömät miinukset ja nolla maalia tietysti myös.
 

KalPan toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Komppaan räpylätassua.

Jotenkin tulee olo, vaikka ajatuksesta en hirveästi pidäkään, että olisiko kauppojen paikka jonkun seuran kanssa. Jokinen ulos ja joku stuntti sisään?
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Vaikuttaa tosiaan sitä, että Joni Ikonen on päässyt paremmin sisään joukkueeseen, vaikka tulosta ei vieläkään ole tullut. Voisiko Ikosta kokeilla välillä D'Amigon ja Kantolan välissä? Nämä ukot kun eivät oikein saa minkäänlaista tarjoilua hyökkäyspäässä sentteriltään tällä hetkellä. SEPÖK pelaa oikein mallikasta puolustuspeliä ja liike on hyvää, mutta hän ei ole mitenkään luontaisesti lahjakas eikä ainakaan erityisen taitava syöttelijä kentän tärkeimmillä osa-alueilla. Eilenkin antoi muutamia todella huonoja syöttöjä hyökkäyspäädyssä. D'Amigo ja Kantola joutuvat tämän vuoksi itse puskemaan tiensä maalipaikoille, kun sentteristä ei siellä hyökkäysalueella ole oikein kiekkoa heille toimittamaan. "Jerppa" ei ainakaan vaikuta suuresti viihtyvän tuossa ketjussa. Mutta koska joukkue on kovassa pisteputkessa, jatkettakoon näillä ketjuilla. Jossain vaiheessa voitaisiin kuitenkin kokeilla koostumusta D'Amigo-Ikonen-Kantola.

Jokisen myyntipuheista sen verran, että mies pelaa kuitenkin pitkällä ja sangen arvokkaalla sopimuksella. Varmaan toki ukosta eroon pääsee, mutta KalPa maksaisi palkasta jatkossakin oletettavasti melkoisen osan. Pitäkäämme hänet siis ainakin toistaiseksi kotona. Kyllä se pelihommeli siellä kentälläkin alkaa vielä toimia, sanon minä.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Jokisen kanssa aika selvää on se että ympärillä pitää olla hyvä kenttä. Esim viime kaudella just Mankinen ja Myde. Yksin Jokinen ei paikkoja saa tehtyä.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sebokia puolustelematta: Sebokin vaihtaminen Ikoseen ei toisi ykkösketjuun mitään muutosta. Ongelma ketjun pelissä on se, etteivät D'Amigo ja Kantola saa kiekkoa riittävän nopeasti vauhtiin ja hyökkäyspäässä syöttöpeli ei toimi vaan laiturit joutuvat puskemaan yksin kohti maalipaikkoja. Sebok ei pysty tarjoilemaan laitureille, mutta jos tilalla olisi Ikonen ei tarjoilu parantuisi yhtään. Ikosen ratkaisuvalikoima : 1.harhautus 2. laukaus 3. kiekon menetys 4. peliä edistävä helppo syöttö. Jos Ikonen pelaisi Sebokin minuutit, ykkösketjun sentteri kuskaisi edelleen kiekkoa aivan liikaa tekemättä numerotulosta mutta puolustuspeli jäisi aivan retuperälle.

Oma ongelmansa ketjussa on myös Kai Kantola. Lähtönopeus hiiliveturin luokkaa, mutta silti aina kiekon saatuaan ensisijainen ratkaisu on lähteä kuskaamaan. Ei ihme, ettei ykkösketju juurikaan pääse nopeisiin vastahyökkäyksiin.

D'Amigolla on työmoraali kohdallaan, mutta noiden kahden puupään rinnalla kiekollista osaamista ei saada hyödynnettyä. Taitojen puolesta Amigon pitäisi olla ketjun kapelimestari, mutta kun koohottajat ei hänelle kiekkoa anna niin aika pimentoon jää.

Sitä en ymmärrä, millä logiikalla valmennus odottaa unkarin koohottajan toimivan ylivoimapelin moottorina. Ei se kultakuuppa tee rissasta...

Kunnon ykkössentteri ratkaisi kaiken.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Jokisen myyntipuheista sen verran, että mies pelaa kuitenkin pitkällä ja sangen arvokkaalla sopimuksella. Varmaan toki ukosta eroon pääsee, mutta KalPa maksaisi palkasta jatkossakin oletettavasti melkoisen osan. Pitäkäämme hänet siis ainakin toistaiseksi kotona. Kyllä se pelihommeli siellä kentälläkin alkaa vielä toimia, sanon minä.
Tuo on kyllä uskomatonta, jos näille "omille pojille" isketään vieläkin näitä pitkiä ja arvokkaita soppareita. Eikö Kermanista, Miettisestä ja vaikkapa Jokelasta opittu yhtään mitään? Edellä mainittujen pelaajien kohdalla puhuttiin kuitenkin vielä urallaan menestyneistä ja kovistakin pelimiehistä. Jokista yhtään vähättelemättä niin kyseessä on kuitenkin enemmän tai vähemmän dieselmäinen duunarilaituri vähän paremmilla käsillä.
 

muzakian

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
Mutanen - Vainiola - Nuutinen on ollut toimiva kolmikko pari peliä. Ilvestä vastaan avautui "jarrukentän" maalihanatkin. Samoin Ikonen on ollut ihan pirteä vaikka ehkä välillä menee vähän yliyrittämisen puolelle. SaiPaa vastaan oli kyllä varsinkin peli päällä. Sitten tuo Jokinen. On varmaan jonkinlainen murheenkryyni myös valmennukselle. Ei tällä hetkellä luo maalipaikkoja, eikä pääse maalipaikoille.
 

Lynyrd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko.
Tauon jälkeen katoin eka kertaa KalPan pelejä sitten alkukauden ja muutama huomio.
-Ikonen on ollut näkyvämpi nuissa kahdessa pelissä mitä oli alkukaudesta, vaikka tulosta ei vielä tullut niin veikkaan että kyllä se maali oven takana kolkuttelee.
- Jokisen odotin parantavan alkukaudesta, mutta tuntuu että on vaan taantunut entisestään. Oisko pari peliä Ipk:ssa liian radikaali ratkaisu?
- Ruuttu on minusta jatkanut siitä mihin pleijjareissa jäi ennen loukkia. Eli pelannut hyvin.
- Tavi ihmetyttää, olin ihan varma että alkaa tulosta tekemään loka-marraskuussa, mutta on aika näkymätön.
- Puolustuksessa Riikola ja Lukka pelaa niin kuin odotinkin, eli hyvin.
- Wilson vaikuttaa vihdoinkin siltä Lannon vol2 mikä on puuttunut.
- Majoneesi Matti viilettää tuttuun tapaan, mutta näytti siltä että turha kikkailu on jäänyt vähemmälle.
Yleisesti ottaen nämä pari peliä on näyttänyt paljon paremmalle mitä se alkukaudenkoohotus. Toki SaiPa ja Ilves ei ole mitään parhaita mittareita, mutta tais se peli alkaa loksahtaa kohdalleen ennen taukoa?
 

Uncle Ben

Jäsen
Tänään olis sitten jonkinlainen kuuden pisteen ottelu säälipleijariviivan tuntumassa. Kolmen pisteen voitolla säälipleijaripaikka olisi enää pisteen päässä, eikä kuuden joukkoonkaan olisi matkaa kuin neljä pistettä.

Mutta joo, pisteet Kouvolasta lienevät kuitenkin aika tiukassa.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ryan Wilson on aivan loistava lisä tuohon joukkueeseen. Yllättävän hyvä kiekolla, eikä ollenkaan huono jalalla. Puolustuspelaaminen on todella kovalla tasolla.
 

Uncle Ben

Jäsen
Kovan spurtin on KalPa kyllä ottanut. Viimeiset 10 peliä ovat tuoneet 21 pistettä, eli yli 2 pistettä per peli. Näitä edeltäneet 15 peliä kauden alusta lähtien toivat yhteensä 13 pistettä, eli alle piste per peli.

Omalla tavallaan tietysti ”säälittävää”, että edellisen kauden finalisti taistelee säälipleijaripaikasta, mutta nyt se paikka sentään on ihan käden ulottuvilla. Ihan jo mielenkiinnon säilymisen vuoksi on hyvä, ettei taistelua pudotuspelipaikasta ole vielä ennen joulua sentään menetetty, ja todellisuudessa säälipleijaripaikkaa enempää tuskin kukaan on uskaltanut KalPalta odottaakaan.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt ei ole mitään tilastoja tukena vaan ulkomuisti. Hyökkäys on jatkanut lähes samalla linjalla koko kauden, muutamia maaleja peliin. Se että peli alkoi parantua pisteiden muodossa oli että Kinnusesta päästiin eroon ja lopullisesti kun Mäkisestä päästiin eroon. Puolustus ja maalivahtipeli on tällä hetkellä aivan loistavalla tasolla, toivotaan ettei loukkaantumisia tule. Hyökkäyksessä on vielä paljon alisuorittajia, ei juurikaan ylisuorittajia. Alisuorittajat Tavi, Jokinen ja Nuutinen etupäässä, Ikosesta nyt ei odotettukaan mitään vielä. Ruuttu nyt ehkä menee ylisuorittajan paikalle. Muut aika keskitasolla.
 

asloser

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, 7 Ringettes, Kurra, JoKP 88-89
Kyllähän eilen olisi tuo peli ratkennut ekassa erässä jos KalPassa olisi maalintekijä tai kaksi. Sebok esimerkiksi 2 kertaa loistopaikassa.

En myöskään ihmettele yhtään miksi Majoneesi- Matti sai paljon syöttöpisteitä viime kaudella, aika hyvin saa hyökkääjät passeja. Vielä kun joku osaisi tehdä maalin. Kulttipelaaja-ainesta.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Pakko antaa joukkueelle ja erityisesti valmennukselle kehuja. Alkukauden peliesitysten jälkeen on tapahtunut sellainen ryhtiliike, jota allekirjoittanut ei olisi osannut enää tällä kaudelle odottaa. Joukkueen peli on jotenkin rauhoittunut/järkevöitynyt ja turha höntyily on jäänyt pois. Liekö videoita katseltu ja huomattu jotain tärkeää?
D'amigon ja Wilsonin hankinnat näyttävät osaltaan vaikuttaneen joukkueen peliesityksiin. Ennen D'amigon tuloa joukkue keräsi 13 ottelussa 0,92 ppg ja hänen tultuaan joukkueeseen tahti on ollut 13 ottelussa 1,77 ppg. Wilsonin aikana on taas parannettu tästä tasolle 2,6 ppg. Suuri näyttää olevan nuorelle joukkueelle vaikutus, kun joukkueeseen saadaan vanhempia pelaajia, jotka omalla esimerkillään näyttävät tekemisen meininkiä. Valitettavasti esim. Jokisesta ja Tavista tähän ei ollut. Samalla näyttää yhtäkkiä siltä, ettei meillä niin suurta sentteriongelmaa olekaan.

Toivottavasti hyvä tahti jatkuu tänään Vaasan Urheilun vieraana.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Mun mielestä peli on parantunut valtavasti kahdesta syystä. Ensinnäkin Kinnunen ja Mäkinen saatiin pois kentältä. Herrat sössi todella monta peliä vastustajille.
Toinen, ehkäpä tärkeämpi syy on se, että se älytön kohkaaminen ja kiire on loppunut täysin. Jännästi se vaan menee niin että kun peliä "hidastaa", se oikeasti nopeutuu. Syötöt osuu omille ja virheet vähenee kun pelataan järkevästii ja välillä alaspäinkin.

Hovinen on kyllä jäätävässä vireessä.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Kuudennelle sijalle enää kuusi pistettä matkaa. Sille paikalle on tyrkyllä monta muutakin, mutta tämän hetken vireen pysyessä yllä KalPa on vahvoilla. Perjantaina on mahdollisuus kotona Ässät kaatamalla tiukentaa tilannetta entisestään. Toisaalta myös sija 11 ei ole kaukana, sillä KooKoon kanssa ollaan tasapisteissä, mutta onhan tilanne aivan toinen kuin vielä kuukausi sitten. Paljonkohan pisteitä olikaan ennen pisteputken ja voittojen sarjan alkua (laskien mukaan sen Tappara-häviön välissä), jotain 18-19 kappaletta?

Juntusen haistattelutkin johtivat vain Wilsonin avausmaaliin. Well done Ryan!
 
Viimeksi muokattu:

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Tänään oli kauden paras peli... so far.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Puolustus ja maalivahtipeli liigan eliittiä tällä hetkellä. Vielä kun maalintekoon saa tehokkuuta nii hyvälle näyttää
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Johtoasemaan pääseminen auttoi eilen paljon ja osumat tulivat mukavasti erien loppuun. Tilastoja en kaiva mutta vaikuttaisi että alkukautta jäähyttömämmin pystyy KalPa puolustamaan, kotona ja vieraissa.
Eilen tuli mieleen eräs kausi jolloin kilpinutussa viiletti kärppien vitos(vai kutos) kenttä komulaisineen ja körkköineen. Silti täällä joku heitteli haaveita vauhkosista ykkösen laitaan jne.. No kuka tykkää mistäkin. Numerotulosta tehneitä voimahyökkääjiä ei kovin montaa olla Kuopiossa nähty.
Gymerillä menee vähän yksin yrittelemiseksi, mutta kiitettävästi pääsee paikoille. Aavistus samaa ilmiötä Kantolan suoraviivaisuudessa. Parempaa kohti, isoimpina tekijöinä toki Hovinen ja Wilson.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös