TUTO Hockey 2017–2018

  • 200 688
  • 841

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jeps pyörivä ovi oli. Kuru naapuriin ja Vidgren lähti myös jonnekin. Mitäköhän tuo ulosostopykälä on? Maksoiko naapuri siis jotain? Harmi kyllä, mutta Kurulle onneaa ja tsemppiä.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Ikäviä uutisia pelaajarintamalta. Kurun olisin halunnut jatkavan joukkueessa. Kovin kapea onTuTo:n hyökkäyskalusto jos Luse ei jatka joukkueessa. Tällä rosterilla tulee tiukkaa selviytyminen kahdeksan parhaan joukkoon. Puolustus myös hyvin haavoittuvainen. Joukkuetta pitäisi pystyä vahvistamaan yhdellä sentterillä, yhdellä puolustajalla sekä veskarilla. Muuten voi tulla kovin aikainen kevät.
 

Oadie

Jäsen
Mitäköhän tuo ulosostopykälä on? Maksoiko naapuri siis jotain?
Kyllä. Bussilipun Kupittaalta Artukaisiin, jolla joku voi mennä tarkastamaan "kapteeninsa" otteita naapuriseurassa. Kyllä kirpaisee, vaikka tietää että tätähän tämä nykyään on. Sitoutumista seuraan ei ole edes kapteenilla, mikä on täysin ymmärrettävää kun pelataan mehukannusta. Onnea matkaan Kurulle, uskon että pärjää myös uudessa seurassaan. Tilalle saatiin jouluun asti kokenut ja hyvä pelaaja, joka sitten pakannee kamppeensa saatuaan itsensä kuntoon. Tepsiltä voisi saada jonkun pelaajaan siirtorajalle asti pelailemaan ja pitämään itseään tikissä siltä varalta jos kutsu ylös käy. Niillä eväin pitäisi taistella kahdeksan sakissa, jos maalivahti vielä pysyy kunnossa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kuruhan oli rooliinsa nähden suorastaan loistava Tepsissä ja edellisvisiitistä on kehittynyt hurjasti divarissa. Ikävä TuTon kannalta, mutta näin tämä menee eli suljetusta "farmisarjasta" lähes jokainen tähyää ylemmäs. Sen sijaan Patrik Virta voisi käydä Kupittaan kautta pienen motivaatiokierroksen.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kun sopparissa on liigapykälä, siinä on liigapykälä. Ja kyllähän TPS jotain joutui TuTo:lle maksamaan. Tämä on Kurulle loistava käänne. riemuitkaamme yhdessä.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Vituttaa taas vaihteeksi. Tosin Elomo sanoi jotain ottelua ennen, että jos Kurun haluaa niin tarvitsee lyödä rahaa tiskiin. Toivottavasti tämä sitten tarkoittaa Luceniukselle loppukauden sopparia. Kangasniemi paikkaisi Lahtista vuoden loppuun.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tämä on Kurulle loistava käänne. riemuitkaamme yhdessä.
Tässä farmisarjassa pitää ilmeisesti riemuita jokaisesta pelistä, jonka pelaajat (kuten Lahtinen, Kuru, Lucenius, Kangasmäki jne) viitsivät pelata. Ymmärrettävää Kurun kannalta, mutta kyllä tämä pelaajaralli ja kapteenin lähteminen vievät joukkueelta uskottavuutta. Kentällä tulee huonolla pelillä turpaan ja pelaajat vaihtuvat. Siinä sitä kelpaa markkinoida kaupungin värikkäintä lätkää.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Toive toteutui ja Lucenius loppukauden (toivottavasti) Tutossa. Pystyy jotenkin ymmärtämään siirrot ulospäin. Nyt heti tarvittaisiin puolustaja Vidgrenin saappaisiin ja tammikuussa leveyttä hyökkäykseen.
 

Oadie

Jäsen
Aamun surkeiden uutisten sijaan ylivoimaisesti kauden paras uutinen tuo Luceniuksen jatko!! Nyt jaksaa istua punasilla penkeillä taas kun jotain uskottavuutta toiminnassa.. Hienoa!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Takavuosina olisi harmittanut enemmänkin, että joukkueen kapteeni noin vain vaihtaa seuraa ja sarjatasoa ja että muutenkin väkeä tulee ja menee milloin minkäkin pykälän, pätkätyödiilin tai farmisiirron takia. Joskus tämä olisi kuohuttanut todella paljon. Ei olisi tullut kuuloonkaan, että joukkueen kapteeni häipyy kesken kauden paremmille apajille, ennen kapteenin C-merkki rintapielessä kertoi sitoutumisesta pelipaitaan ja seuraan.

Nyt huomaan, ettei tämä tunnu missään eikä nostata minkäänlaisia intohimoja. Vain olkapäiden kohautuksen ja toteamuksen "tätä se nykyisin sitten on".

Surullista mutta totta. Nyky-Mestiksen täysin lyttyyn lyödystä suljetusta farmisarjasysteemistä on lähes mahdoton innostua ja kiinnostua aidosti. Sen takia on myös hyvin hankalaa säilyttää innostusta TuToon joukkueena, koska joukkue koostuu lähinnä erilaisista kulkumiehistä tai junnuikäisistä pelaajista jotka ovat seurassa vuoden pari jos eivät sitä ennen lähde kesken kauden muualle. On vain muutama "tutolainen" pelaaja (Aki Keinänen jättiläisenä heidän keskellään), ja seuran olemassaolo on lähinnä rimpuilua suljetussa sarjassa keskinkertaisen valmentajan ja semi-mykän apuvalmentajan johdolla.

Jos nyt edes pelaisivat täysillä niin se parantaisi asiaa, mutta ainakaan viime lauantain aneeminen esitys ei ollut sitä luvattua värikkäintä lätkää.

Eipä ihme, ettei enää nykyisin ole tehty perinteisiä kausikirjoja, koska väki vaihtuu jatkuvasti ja siirtorajan jälkeinen porukka on luultavasti hyvin erilainen kuin syksyllä kauden aloittava.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Aamuisten apeiden tunnelmien jälkeen kuitenkin ilo uutinen tämä Luceniuksen sopimus. Loppujen lopuksi joukkue näillä kahdella sopimuksella Lucenius ja Kangasmäki on vahvempi kuin vielä eilen. Kuru ja Vidgren ulos sekä Lucenius ja Kangasmäki sisään niin jäimme voiton puolelle.

Jatkossa kuitenkin joukkueen kapteenilta odottaisi ehdotonta sitoutumista ja nyt tätä sitoutumista ei Kurun osalta tapahtunut. Pelaajana hoiti hommansa hyvin TuTo:ssa mutta kausi jäi kesken kapteenina.

Vähän jo ihmetytti kun tämä lainaus tehtiin. Joukkueen kapteeni pelaa kilpailevassa organisaatiossa. Toivotan Hannulle kuitenkin menestystä. TuTo:ssa pelaaminen mahdollisti liigaan nousemisen. Ilman näitä työvuosia olisi voinut tämäkin askel jäädä ottamatta.

Pakki osastolle kaivataan vielä lisävahvistusta koska nyt pelataan puolustuksessa hyvin kapealla miehityksellä.
 
ennen kapteenin C-merkki rintapielessä kertoi sitoutumisesta pelipaitaan ja seuraan.
Sitoutuminen, joo, maailma on muuttunut ja hevosten sijaan ajellaan autoilla. Ehkä pitäisi sitten vastineeksi maksaa siitä sitoutumisesta kunnon korvaus. Kyllä näillä pojilla on kaikilla Liiga-pykälä sopimuksissaan. Jos olisit ammattitaitoinen ja työhaluinen kirvesmies, mutta paikkojen vähyyden takia naulapoikana päivärahoilla töissä, niin jättäisitkö työtarjouksen ja palkan ottamatta? Vai sitoutuisitko?
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ovet todellakin kävivät tänään TuTon osalta pelaajamarkkinoilla. Mielestäni hieman yllättävää, että TuTo lopulta Luceniuksen onnistui pitämään. Hänen tasoisista pelaajista luulisi Liigassakin olevan pulaa, mutta ehkä rikkonaiset edelliset kaudet hieman joitain seuroja epäilyttivät? TuTon onni on mielestäni saada Luceniuksen tasoinen peluri loppukaudeksi. Kärkisentterillä on yllättävän iso merkitys joukkueen menestykselle ja jos Luceniuksen ympärille onnistutaan kasaamaan toimiva kombinaatio eväitä riittää varmasti mennä päätyyn asti. Keinäsen kanssa Luceniuksen peli on kulkenut jo ihan mukavasti, mutta toinen laituri on hieman auki.

Kurun ja Vidgrenin lähdöt ovat mielestäni menetyksiä TuTolle. Kuru on ollut tasaisen hyvä ja varma suorittaja ja ollut arvokas joukkueelle pitkään monella tavalla. Häneltä jäävät isot saappaat täytettäväksi, ehkä Kangasmäki pystyy ne täyttämään ehkä ei? TPS:stä löytyy nyt kokonaisuudessaan TuTon takavuosien tehoketju Lindsten-Kuru-Taavitsainen. Puolustaja Vidgren ei ehkä ihan sille kärkipakin tasolle täysin päässyt, mutta hyvin hänkin mielestäni on silti pelannut. Liekö tämä nyt kuitenkin signaali, että uutta pakkiakin vielä haetaan, vai olisiko nestori Nummelin tulossa takaisin?

Mentäisiinkö näillä?

Keinänen-Lucenius-Lehtonen
Valtola-Levo

Juusela-Kangasmäki-Näppi
Haaranen-Virkki

Virtanen-Arkiomaa-Wilenius
Karlsson-Suominen

Hyvärinen-Honkanen-Mäkelä
Helanto

Pohjanoksa
Kaarlehto
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Sitoutuminen, joo, maailma on muuttunut ja hevosten sijaan ajellaan autoilla. Ehkä pitäisi sitten vastineeksi maksaa siitä sitoutumisesta kunnon korvaus. Kyllä näillä pojilla on kaikilla Liiga-pykälä sopimuksissaan. Jos olisit ammattitaitoinen ja työhaluinen kirvesmies, mutta paikkojen vähyyden takia naulapoikana päivärahoilla töissä, niin jättäisitkö työtarjouksen ja palkan ottamatta? Vai sitoutuisitko?

Jos olisin tehnyt huonompipalkkaisen mutta lyhyen määräaikaisen työsopimuksen (jota olisi jäljellä muutama kuukausi) niin kunnioittaisin sitä ja tekisin sen loppuun ennen vaihtamista muualle vaikka saisin kirvesmiehen hommista enemmän rahaa, varsinkin jos olisin saanut johtovastuuta tässä alkuperäisessä työpaikassa ja edustaisin ko. firmaa sekä ulospäin että myös firman sisällä kollegoiden parissa.

Mutta rahastahan tietysti kiekkoilijat kiekkoilevat ja sillä elantonsa hankkivat, joten ei minulla Kurua ja hänen valitsemaansa ansaitsemismetodia vastaan mitään henkilökohtaisesti ole. Ei tuo lopulta sen kummempaa ole kuin jos vaikkapa Tepsin Tomi Kallio antaisi seuralleen pitkät ja siirtyisi saman tien johonkin KHL-seuraan hankkimaan oligarkeilta vielä vähän lisää tuohta kohta koittavien eläkepäivien turvaksi. Olisi ihan ymmärrettävä veto.

En jaksa enää nykyisin välittää tarpeeksi Mestiksestä tai TuTo-TPS -"yhteistyö"kuvioista vatvoakseni asiaa sen enempää. Se vain ihmetyttää, että joukkueen ykkösluottotehtäviin kuuluva kapteenius ei enää merkitse yhtään mitään. Ennen se merkitsi todella paljon ja oli pelaajille kunniatehtävä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Se vain ihmetyttää, että joukkueen ykkösluottotehtäviin kuuluva kapteenius ei enää merkitse yhtään mitään.
Minua ihmetyttää, miksi kapteeniksi on valittu pelaaja, joka vain odottaa tilaisuutta päästä pois joukkueesta, kun valittavissa olisi ollut joukkueeseen sitoutuneitakin pelaajia kuten esim. Aki Keinänen.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En jaksa enää nykyisin välittää tarpeeksi Mestiksestä tai TuTo-TPS -"yhteistyö"kuvioista vatvoakseni asiaa sen enempää. Se vain ihmetyttää, että joukkueen ykkösluottotehtäviin kuuluva kapteenius ei enää merkitse yhtään mitään. Ennen se merkitsi todella paljon ja oli pelaajille kunniatehtävä.

Kurulle on varmasti TuTon kapteenin asema merkinnyt paljon ja hän on vuosien ajan tehnyt sen edestä töitä. Toki tuntuuhan se hieman pahalta kun kapteeni jättää laivan kesken matkan, ei käy kieltäminen. Joukkueesta löytyy kuitenkin uusia vastuunkantajia, eikä tässä olla millään tuuliajolla.

Nykyään kaikki on vain sen verran hektistä ja nopeaa, että tilaisuuteen pitää tarttua yleensä nopeasti, jos meinaa saada siitä edes jotenkin kiinni. Kuru varmasti on tavoitellut paikkaa isommista ympyröistä jo pitkään ja haluaa kokeilla siellä myös kykyjään. Tällaista mahdollisuutta TuTolla ei hänelle ole ollut tarjota. Tilanne voisi olla hieman erinlainen, jos TuTolla olisi edes mahdollisuus nousta Liigaan.
 

mrkrw

Jäsen
Nuoren jääkiekkoilijan tavoite on aina ammattilaisuudessa, ainakin Mestiksessä pelatessa. Jos / kun ovi ylöspäin aukeaa, niin siitä silloin mennään. Mikäli jättää tilaisuuden käyttämättä, niin se voi olla myöhemmin myöhäistä. Pitää muistaa, että Mestis on tällä hetkellä pääasiassa nuorten pelaajien hautomo. Se nyt on ihan sama onko se joukkue TPS vai Kärpät. TPS on ilmeisesti muutaman euron Kurusta maksanut, ja pelaaja itse on siirron hyväksynyt, joten se siitä. Eikä ole mahdotonta, että Kuru vielä tällä kaudella TUTOssa pelaa.

Puolustajaa kyllä tosiaan vielä kaipaa, tosin tilanne ei nytkään mikään huono ole. Pitää muistaa, että junnuissa on vielä Lampi joka pystyy Mestiksessä tuuraamaan.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No niin ja katseet eteenpäin.
Tänään IPK:n vieraana. Bussia ei näkynyt aamulla ainakaan Scandicin edessä, joten ajavatko suoraan Iisalmeen sitten. Mielenkiintoista on myös nähdä onko Keni jo mukana vai onko pidempi saikku. IPK on ihan tasaista peliä pelannut eikä helppo vastus kotikaukalossa ole. Yhtään ei ole varaa lepsuilla ja omassa päässä pitää olla herra ja hidalgo. Jos tämä onnistuu ja saadaan muutama onnistuminen hyökkäyspäässä, niin on hyvä jatkaa kohti Rovaniemeä.
Oli omaan kalenteriin tämä merkattu, mutta....No tammikuussa sitten.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Keinänen on mukana tänään. Kangasmäki 2.kentässä eli Kurun paikalla. Maalissa Pohjanoksa. Ei tuo huonolta näytä. Jos Kangasmäki pääsee heti mukaan peliin, niin kolme kenttää näyttää tehokkaalla. Nelonen voi sekin kyllä onnistua ja on siinä Hyvärinen, joka voi tehdä mitä vaan.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kurun lähdössä pelillisesti merkittävin menetys on hänen ja Lehtosen saumattomasti yhteen pelanneen parivaljakon rikkoutuminen. Oikeastaan voisi sanoa, että heidän yhdessä Arkiomaan kanssa muodostama ketju oli tällä hetkellä Mestiksen toimivin. Siihen päälle vielä Kurun ja Lehtosen täydellisyyttä hipova yhteistyö alivoimalla, niin paikattavaa jäi todella paljon. Tsemppiä Kangasmäelle, mutta pidän sitä todellisena ihmeenä, jos ketjun palaset loksahtavat kohdalleen samalla tavalla kuin Kurun kanssa.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei loisteliasta, mutta riittävää. Jullen nollapeli ja 3 pistettä, ei huono saalis ollenkaan. TuTo pääsi pelaamaan paljon ylivoimaa, ja lopulta kokoonpanoon paluun tehnyt Keinänen onnistui. Tämä oli käytännössä ottelun ratkaisu, vaikka Wilenius vielä yhden tyhjiin laittoikin.

Uusi kaveri Kangasmäki ei suuria esittänyt, mutta peli oli hänelle kauden ensimmäinen. Hänen voi odottaa parantavan ottelu ottelulta.

Seuraavaksi sitten kohti Rovaniemeä.
 

Oadie

Jäsen
Joko tässä pitäisi vähän huolestua tämänkin kauden osalta? IPK-pelistä voitto, mutta peli ei kovin kummoista ollut ja tuomareiltakin saatiin vähän apuja. Tänään RoKi oli aika huono, mutta silti vei pisteet. Millä tämä suunta saataisiin muutettua? Valmentajan vaihto? Muutama pelaaja lisää? Tämä sama touhu jatkuu vuodesta toiseen ja finaaliin ei ole mitään asiaa vaikka yhtenä ennakkosuosikkina kauteen lähdetäänkin. Tämän kauden materiaalilla pitäisi olla ykkösenä runkosarjassa, mutta nyt ollaan kaukana sieltä. Monet pelaajista alisuorittavat nimenomaan TUTO:ssa? Jos joku tietää mistä tämä johtuu niin kuulisin mielelläni. Yhtäkaikki jotain tarttis tehdä..taas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös