Vancouver Canucks 2017–2018

  • 106 653
  • 408

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari vaikeaa peliä takana. Wingsia vastaan osasin odottaakin hankalaa peliä seuraavana iltana vuorossa olevan Flames-pelin vuoksi ja tuosta tuli 2-3 tappio, vaikka joukkue nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin. Pelillinen mahalasku edellisestä Penguins-pelistä ja Detroit otti ansaitut pisteet.

Viime yönä tuli 3-5 vierasvoitto Calgarysta, vaikka pelillisesti Canucks jäi jalkoihin ja osa pelaajista (kuten Boeser) näytti väsyneiltä. Flamesia vastaan pomppi kiekkokin ja ehkä ihan ansaitusti välillä näinkin päin. Horvat valittiin jostain syystä pelin parhaaksi ja vaikka hän Canucksin paras kenttäpelaaja olikin, Markström oli mielestäni selvästi joukkueen avainpelaaja.

Kolme peliä neljään iltaan takana ja tuo kyllä näkyy pelissä. Seuraava pelijakso pelataan vähän pienemmällä rasituksella (neljä peliä kahdeksaan päivään), mutta vastaan tulevat nyt nuo Canucksin "mörkö-joukkueet" Anaheim, San Jose, Los Angeles sekä viimeisenä uutena Vegas. Kaikki tulevat pelit pelataan vieraissa, joten joukkue on nyt viiden pelin vierasjaksolla.

Granlund loukkaantui Detroitia vastaan ja loukkaantuneena ollut Brendan Gaunce pelasi Flamesia vastaan kauden ensimmäisen NHL-pelinsä. Tuo meni mielestäni ihan hyvin hänelle tutussa puolustavassa roolissa ja hän pelasi Sutterin ketjussa noin 17 minuuttia. Saa nyt sitten nähdä onko Granlundin loukkaantuminen pahakin. Hän on ollut tosiaan vaisu hyökkäyspäässä ja mietin jo, että kannattaisiko häntä kokeilla viime kauden tapaan Sedinien ketjussa. Toisaalta taas, mihin Virtasen laittaisi siinä tapauksessa.

Gudbranson on ollut nyt viime aikoina ehkä pahiten hukassa paremman jakson jälkeen. Melkein pistäisin Gudbransonin sivuun kun Edler palaa pian jäälle, vaikka ei häntä varmaan tuolla sopimuksella ja omalla vahvuudella (iso ja fyysinen puolustaja) tulla luultavasti katsomossa näkemään. Biega ja Pouliot -pari on pelannut kuitenkin niin hyvin kokonaisuutena (etenkin odotuksiin nähden), että vähän ikävä rikkoa tuotakaan. Mielestäni tuo oli jopa joukkueen paras pakkipari Detroitia vastaan.

Positiivissa mielessä näkyvin näissä kahdessa viime pelissä Markströmin ohella on ollut mielestäni Horvat, joka on tehnyt nyt kolmeen viime peliin 2+4 pistettä ja on lähellä piste/peli -tahtia nyt 15 pelin jälkeen (tehot 6+7). Flamesia vastaan BoHo pelasi noin 21 minuuttia, teki ylivoimalla voittomaalin, tappoi paljon alivoimaa ja vei aloituksensa 13-7 lukemin. Viimeisissä viidessä pelissä Horvat on pelannut neljä kertaa 20 minuutin iltoja - vain Devilsiä vastaan tuli vähemmän peliaikaa (17:40). Jos vielä viime kaudella Desjardins yritti väkisin puskea Henrik Sedinia peluutuksissa Horvatin edelle, nyt ei ole valmennuksella mitään epäselvyyttä joukkueen kärkisentteristä.

Mr. Smith ehtikin jo kirjoittaa samalla tänne noista peleistä.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Gudbranson on ollut nyt viime aikoina ehkä pahiten hukassa paremman jakson jälkeen. Melkein pistäisin Gudbransonin sivuun kun Edler palaa pian jäälle, vaikka ei häntä varmaan tuolla sopimuksella ja omalla vahvuudella (iso ja fyysinen puolustaja) tulla luultavasti katsomossa näkemään.

Gudbransonin pelin taso tosiaan heittelee tällä hetkellä. Parhaimmillaan hän on hyvä fyysinen peruspakki, mutta huonoimmillaan hän on kiekollisena vaatimaton ja puolustuspelissäkin omat miehet hukkuvat. Kannattaa kyllä oikeasti harkita mitä hänen kanssaan tehdään, kun ei hän kyllä joukkueen kärkipakkeja ole ja sitä kautta hänelle ei kannata liikaa maksaa. Kauppaa voisi harkita, kun Edler ja Stecher palaavat pakkien määrän puolesta, mutta vastaavasti tuo fyysisyys pakistosta puuttuu aika pitkälti. Vaikea tapaus kaikin puolin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Gudbransonin pelin taso tosiaan heittelee tällä hetkellä. Parhaimmillaan hän on hyvä fyysinen peruspakki, mutta huonoimmillaan hän on kiekollisena vaatimaton ja puolustuspelissäkin omat miehet hukkuvat. Kannattaa kyllä oikeasti harkita mitä hänen kanssaan tehdään, kun ei hän kyllä joukkueen kärkipakkeja ole ja sitä kautta hänelle ei kannata liikaa maksaa. Kauppaa voisi harkita, kun Edler ja Stecher palaavat pakkien määrän puolesta, mutta vastaavasti tuo fyysisyys pakistosta puuttuu aika pitkälti. Vaikea tapaus kaikin puolin.
Sportsnetin John Shannon sanoi, että Gudbransonin suhteen tehdään päätös helmikuuhun mennessä. Ilmeisesti tässä on opittu Hamhuisista eikä tuota päätöstä haluta lykätä liian pitkälle (niin pitkälle, että media alkaa rummuttaa asiaa isommin). Hän on nyt vuoden "näyttösopimuksella" kiinni ja tienaa 3.5 miljoonaa, mikä on mielestäni aika lailla hänen pelillinen panoksensa joukkueelle. Huono puoli tuossa on vain se, että huhujen mukaan hänen tulevasta sopimuksestaan tulisi merkittävästi isompi. Hänestä tulee ensi kesänä rajoittamaton vapaa agentti ja markkinat ovat melko kapeat, joten sinne päästessään hän saanee jostain pahvin johon ei edes kannata vastata.

Pelaajana pidän Gudbransonista tuon fyysisyyden vuoksi. Liian monta kertaa olen nähnyt vuosien aikana kun Canucksin pelaajilla pyyhitään täysin jäätä oman divarin Ducksia, Kingsia tai esimerkiksi Flamesia vastaan.Nyt myös Oilers on panostanut tuolle puolelle. Gudbransonin tyylisten pelaajien panoksen huomaa usein vasta siinä vaiheessa kun näitä ei ole. Lisäksi Gudbransonin merkitys joukkueen kemialle yhtenä kopin johtajana vaikuttaisi näin ulkoapäin katsottuna olevan merkittävä. Hänellä saattaisi olla myös arvoa playoffeissa, jos joukkue sinne joskus nykyisellä rungolla menisi. Toisaalta Gudbransonin kehittyneet tilastot ovat onnettomat ja esimerkiksi Biegan pelillinen panos silmämääräisesti ei ole juurikaan heikompi vaikka hän pelaa paljon halvemmalla sopimuksella.

Lisäksi tätä tapausta vaikeuttaa myös tuo kauppa jolla Gudbranson Canucksiin tuli. Missään tapauksessa häntä ei saa päästää kävelemään ainakaan ilmaiseksi pois, kun siinä lähti pari nuorta pelaajaa pois (McCannin ja pari varausvuoroa).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ducks-pelit voisi pyyhkiä Canucksin osalta otteluohjelmasta suoraan yli ja lahjoittaa pisteet Anaheimille. Ducksin saldo 22 viimeisestä keskinäisestä pelistä Vancouveria vastaan on nyt 16-3-4 ja tuo on kyllä Canucks-fanille surkuhupaisa tilasto. Viime kaudella Ducks laiskotteli pari tilastotappiota näissä keskinäisissä, muuten tuo tilasto olisi vieläkin masentavampi.

Vancouverin suunta on näyttänyt olevan menossa alaspäin Pittsburgh-voiton jälkeen viimeisten kolmen pelin aikana ja viime yönä Canucks ei taistellut pisteistä missään vaiheessa, vaikka tekikin pelin avausmaalin. Ducks oli jokaisella osa-alueella parempi ja ansaitsi voittonsa. Ylivoima oli hyvin alivoimaa pelanneen Ducksin käsittelyssä koomisen huonoa ja alivoimassa näkyi ykköspakki Tanevin puute enemmän kuin pitäisi.

Muutenkin tuo puolustuspeli oli kyllä surkean näköistä. Ehkä osasyynä tuohon oli sekin, että kaikki pakkiparit oltiin laitettu kerralla uusiksi (kiitos Edlerin paluun ja Tanevin loukkaantumisen - edelleenkin kaksikko siis näyttää pelaavan suurimmaksi osaksi kaudesta eri pelit), mutta ei tuo sekoituskaan tuota näkyä selitä. Tappio oli Canucksille ensimmäinen viimeisistä viidestä vieraspelistä. Voitolla Canucks olisi sivunnut vuoden 2011 viiden vieraspelin voittoputkea ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen, mutta nyt tuota saadaan jäädä taas odottamaan.

- Edler palasi tosiaan jäälle kuukauden sairauslomansa jälkeen ja oli heikoin puolustaja pelissä. Hän näytti hitaalta, hävisi laitapelit, hukkasi miehensä ja oli viimeisenä tukemassa hyökkäyksiä. Väkisin tuli mieleen, oliko Edler vielä kunnolla edes pelikuntoinen, mutta pelasi koska Tanev puuttui. Edler oli jäällä kolmen alivoimaosuman aikana.

- Markström oli jälleen maalilla ihan hyvä. Ei kauden parasta peliä, mutta häneen Canucks ei kaatunut missään nimessä. Nilssonin perheeseen on tullut perheenlisäystä viimein ja ehkä Markström saa kohta huilivuoron.

- Granlund oli palannut kokoonpanoon ja pelasi Gagnerin ja Vanekin kanssa, Gauncen jatkaessa Sutterin ketjussa. Burmistrov oli katsomossa. Mielestäni nuo vaihdot eivät toimineet. Sutter kaipaa hyvin peliä lukevaa Granlundia ketjuunsa.

- Pelistä toiseen vahvasti esiintyvä Horvat oli jälleen Canucksin paras pelaaja. Boeser näytti vieläkin vähän väsyneeltä, mutta pelasi kyllä hyvin maalin edustalla, hänen pelinsä jälkeen tuli Canucksin ainoa maali (ei saanut syöttöä tuohon kuten ei pitänytkään, kun Bieksa "löysi" Bärtschin takatolpalta) ja kerran hän nousi hyvin maalille. Muista hyökkääjistä Gagner on tosiaan parantanut, kuten Mr. Smith totesi viimeisessä viestissään. Nyt häneltä nähtiin melko hyvä kahden suunnan peli, vaikka tyhmän jäähyn ottikin tuota voittomaalia edeltäneessä tilanteessa hyökkäyspäässä.

Mielenkiintoinen tilasto nähtiin pelin aikana Daniel Sedinin suuruuden ajoista verrattuna viime vuosiin:

Viimeiset 18 peliä Ducksia vastaan: 0+3=3, -4

Noita edeltäneet 18 peliä Ducksia vastaan: 12+16=28

Nyt molemmat Kaksoset jäivät pisteittä, joten nyt tuo on jo 19 mittainen jakso ja tätä viimeistä peliä lukuun ottamatta puhutaan ykkösketjun pelaajasta. Tuossa näkyy pelaajan ikä ja se, että vaikea on tehdä pisteitäkään huonossa joukkueessa kun peli pyörii omassa päässä suurimman osan aikaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouverin suunta on näyttänyt olevan menossa alaspäin Pittsburgh-voiton jälkeen viimeisten kolmen pelin aikana ja viime yönä Canucks ei taistellut pisteistä missään vaiheessa, vaikka tekikin pelin avausmaalin.

Muutenkin tuo puolustuspeli oli kyllä surkean näköistä.

- Markström oli jälleen maalilla ihan hyvä.

- Pelistä toiseen vahvasti esiintyvä Horvat oli jälleen Canucksin paras pelaaja. Boeser näytti vieläkin vähän väsyneeltä, mutta pelasi kyllä hyvin maalin edustalla, hänen pelinsä jälkeen tuli Canucksin ainoa maali (ei saanut syöttöä tuohon kuten ei pitänytkään, kun Bieksa "löysi" Bärtschin takatolpalta) ja kerran hän nousi hyvin maalille.

Siinäpä omastakin mielestä ne tärkeimmät. Markström oli ainoa jota näytti välillä kiinnostavan. Vancouver oli ekassa erässä ihan telineissä ja vain Markström ja tuuri pitivät luvut siinä tasaisena. Sen jälkeen ei edes Markström voinut pysäyttää Anaheimia, kun saivat täysin vapaasti tehdä noi maalit. Huvittavin oli tuo tasakentällisin tullut maali, jossa maalin edessä on Pouliot ja MDZ, mutta siitä huolimatta Silfverberg saa täysin vapaasti siitä tehdä maalin. Ei jumalauta voi se ainoa kaveri maalin edestä hukkua noin!

Vancouver näytti pelissä hitaalta ja haluttomalta, vaikea ymmärtää että minkä takia. Anaheimilta oli lähes puoli joukkue loukkaantuneena, mutta peli-ilme oli paljon raikkaampi ja innostuneempi. Kahden erän jälkeen Vancouver oli saanut 12 laukausta kohti Milleriä, kun Anaheim oli laukonut 26 kutia kohti Markströmiä. Tuosta on ainakin vaikea huonontaa seuraavassa pelissä.

Vastustajan Montour on kyllä hieno kiekollinen pakki. Maistuisi kyllä yksi tuollainen meidänkin yv:tä pyörittämään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver Provincen kiekkotoimittaja Ed Willesin artikkeli Canucksin ja lähinnä Benningin tilanteesta.

Omistajat ovat ainakin sanojensa mukaan tyytyväisiä Benningin toimintaan tämän kolmen vuoden jakson aikana. Tuo siitäkin huolimatta, että menestys on ollut viime vuosina surkeaa, katsojat äänestävät jaloillaan, Benning on tehnyt useampia huonoja sopimuksia ja kauppoja, antanut erikoisia lausuntoja, ollut kädet ristissä siirtotakarajalla päästäen pari kokenutta veteraania ilmaiseksi pois eikä Virtasen tai Juolevin varaukset näytä tällä hetkellä onnistuneimmilta. Virtanen on tosin nyt tällä kaudella näyttänyt yllättäen merkkejä heräämisestä ja ehkä Juolevikin vielä tulee tosissaan haastamaan ylös.

Benningin puolesta pitää sanoa tuo minkä hän artikkelissa sanoikin, että kun tässä on ollut tarkoitus uudistaan seuraa, nuorilla ottaa aikansa. Useammalla Canucksin entisen menestysrungon pelaajalla tarvittiin aikaa kehittyä; Sedinit, Kesler, Burrows, Salo, Edler, Bieksa, Hansen, Tanev ja kumppanit eivät marssineet todellakaan suoraan parrasvaloihin.

Nykyisessä joukkueessa on 10 vakirungon pelaajaa, jotka ovat 25-vuotta tai alle. Joukkueen kärkenä ovat tällä kaudella olleet 22-vuotias Horvat ja 20-vuotias Boeser. He ovat tällä kaudella oikeastaan ensimmäistä kertaa yhdessä ja tuon kaksikon varaan voisi kuvitella jo rakennettavankin jotain. Horvatia pidän heistä varmempana korttina ja hän on kehittynyt isoin askelin koko ajan toistaiseksi, mutta Boeser on ikäisekseen Horvatia lahjakkaampi hyökkäyspään pelaaja.

Lisäksi Benningin puolesta pitää sanoa, että Canucksin prospectitilanne näyttää paremmalta kuin koskaan. Pettersson, Demko, Juolevi, Gaudette, Lind, Dahlen ja kumppanit ovat tulossa. Vaikka kaikki varaukset eivät olekaan varmasti kääntymässä "paras tarjolla oleva pelaaja -luokkaan", kokonaisuutena prospectitilanne näyttää etenkin hyökkääjien ja maalivahtien osalta hyvältä.

Pelaajien lisäksi Benning/Linden -kaksikko on rakentanut uutta nuorempaa palapeliä seuran muihin virkoihin. Pitkään seurassa vaikuttaneet Laurence Gilman, Eric Crawford, Lorne Henning ja kumppanit pistettiin pois ja tilalle on hankittu nuorempaa väkeä. Yliopistosta hienoja löytöjä tehneestä nelikymppisestä Judd Brackettista tehtiin scouttipuolen vetäjä ja hän organisoi varaustilaisuudet. Päävalmentaja Travis Green vaikuttaa ainakin alun perusteella pätevältä mieheltä tehtäväänsä myös NHL-tasolla. Hän antaa nuorille isoa roolia, pyrkii roolittamaan vastustajan mukaan toisin kuin "1-2-3-4 Willie" ja hänen pelityylissä puolustajat saavat vapauden nousta entistä enemmän.

Greenin vetämään valmennustalliin kuuluvat entiset Canucks-pelaajat Manny Malhotra ja Nolan Baumgartner. Maalivahtivalmentaja on hänkin entinen Canucks-pelaaja Dan Cloutier. Pelaajakehityksestä vastaavat myös entiset Canucks-pelaajat Ryan Johnson ja hänen talliinsa kuuluva Scott Walker. Sami Salo toimii nuorten puolustajien kanssa ja Mattias Öhlundia joukkue yrittää saada nyt samaan tehtävään. Benningin mukaan tuon ryhmän ihmiset ovat kaikki johtajatyyppejä, entisiä Canucksin pelaajia ja välittävät seurasta. He saattavat parhaassa tapauksessa kasvaa ja kehittyä yhdessä.

Benning on jakanut (syystäkin) voimakkaasti mielipiteitä puolesta ja vastaan - useimmiten vastaan, kun menestys on ollut surkeaa, pelaajakaupoista osa on ollut erikoisia ja fanien kärsivällisyys on tunnetusti lyhyt. Mutta paljon hän on ehtinyt Lindenin kanssa jo uudistaa seuraa sekä jäällä että sen ulkopuolella nuorempaan suuntaan. Nähtäväksi jää sitten miten nuo uudet tuulet toimivat. Pian nähtäväksi jää sekin, miten omistajat tuon tilanteen oikeasti näkevät. Lähteekö joukkue taas muokkaamaan uutta tulemista uusilla miehillä vai katsotaanko tässä tilanteen kehittymistä nyt pidemmällä aikajänteellä.

***

Prospecteista sekä 21-vuotias Adam Gaudette että 19-vuotias Jonathan Dahlen (2+1) lisäsivät viime peleissään tilastoihinsa kaksi maalia. Gaudettella on nyt yliopistossa yhdeksästä pelistä 8+7=15 tehot ja Dahlenilla Allsvenskanisssa 10 peliin 8+5=13 pistettä. Kumpikin johtaa joukkueissaan pistepörssejä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Numerot eivät kerro totuutta Sharks-pelistä. En sano Canucksin välttämättä olleen parempi joukkue pelissä kun Sharks oli tehokkaampi, mutta 5-0 lukemat eivät kuvaa tuota peliä lainkaan. Mielestäni tuo oli jo parempaa peliä Ducks-pelin syväsukelluksen jälkeen ja Vancouver laukoi 41 kutia. Sharksin maalivahti Aaron Dellilta nähtiin hyvä peli, erikoistilanteet tökkivät jälleen ja lisäksi San Jose pelasi hyvin puolustuspelinssä keskustan. Canucks sai silti noin 15 kutia ykkössektorilta, mikä usein antaa riittävät mahdollisuudet pisteisiin jos oma pää pitää kuten nyt piti tuon avausmaalin jälkeen.

Derrick Pouliot tiivisti pelin hyvin;

"Their goalie played well. We didn't deserve to be shut out but that's how it goes sometimes. You run into a hot goalie. Short-handed goals are momentum killers for sure. And on the power plays you have to find a way to put a couple in the net. It's a big thing."

San Josen tehtyä pelin avausmaalin heti kärkeen ja vietyä hieman muutenkin ensimmäistä erää, Canucks tuli toiseen erään paremmilla jaloilla ja Sharksin keskittyessä vähän puolustamaan johtoaan, Vancouver sai pelistä otetta. Hyvä jakso katkesi kuitenkin hetkeksi juuri silloin kun oli paikka iskeä San Josen tehtyä 2-0 maalinsa alivoimalla. Tuon jälkeen näennäinen ote siirtyi vielä enemmän Vancouverille, mutta kavennusta ei saatu ja San Jose teki kaksi osumaa tyhjiin kolmannessa erässä. Pelin viimeisen maalin kotijoukkue teki rankulla, kun tuomareilla oli ilmeisesti tulosveto kiinni 5-0 voitolle.

- Loui Eriksson oli palannut jäälle ja pelasi hyvän pelin. Hän hankki kaksi jäähyä, tappoi hyvin alivoimia, pelasi kulmapelinsä hyvin Sedinien kanssa ja laukoi viisi kertaa. Sedinitkin pelasivat mielestäni hyvän pelin.

- Jake Virtanen ja Brendan Gaunce jättivät pelin väliin. Virtanen oli tehnyt tilaa Erikssonille ja Gaunce pudotettiin pois Granlundin otettua takaisin tuon paikkansa Sutterin ketjusta. Burmistrov pelasi nelosessa pienet minuutit. Saa nyt sitten nähdä mitä Canucks tekee Virtasen ja Gauncen kanssa. Gagner tai Burmistrov tuolta nyt voisi ensimmäisiksi pudottaa, mutta Gagner on parantanut alkukaudesta ja tuskin häntä katsomossa nähdään. Varmaan Burmistrov, Virtanen ja Gaunce kisaavat tuosta yhdestä nelosketjun paikasta. Omissa toiveissa olisi Virtasen pelaaminen, mutta valmennus katselee tuota varmaan erilaisilla laseilla.

- Derrick Pouliot oli ehkä Canucksin paras puolustaja. Hän pelasi kolmannessa erässä noin 10 minuuttia, pelasi hyvin viivojen päällä ja hänen aikana Canucks voitti tasakentin laukaukset 18-4. Pouliot pyrkii usein pelaamaan omassa päässä kiekolla eteenpäin laitaroiskimisen sijaan ja pitää näin pelin omilla. Lähtönopeudessa on vähän tekemistä vielä ja omassa päässä tulee joitakin virheitä, mutta kokonaisuutena hän on ollut minulle toistaiseksi positiivinen yllätys. Greenin mukaan tämä oli toistaiseksi Pouliotin paras peli Vancouverissa ja tuohon on helppo yhtyä.

- Hyökkäyspeli herättää edelleen huolta. Jos Horvatin ketju ei onnistu, Canucks on aivan liian harvojen mahdollisuuksien varassa Sedinien ja Sutterin ketjujen tehottomuuden vuoksi. Tuohon yhteen ketjuun vastustajien on liian helppo keskittyä etenkin kotona ollessaan.
 

HankMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Tosiaan nuck tuossa hyvin tiivisti jo pelin. Viimeiset kaksi erää tuli katsottua pelistä ja onhan tuon maalinteon kanssa suuria vaikeuksia, tosin taas vaihteeksi oli vastassa kuuma maalivahti. Seuraavaksi vieraskiertueen viimeinen peli Losissa ja voisin kuvitella että ei tuostakaan helppoa peliä tule.

Tuli mielenkiintoinen tieto kun katseli peliä Sharks-feedistä ja selostaja sanoi että päävalmentaja Travis Green on kohtuu hyvä pokerinpelaaja. Oli pakko mennä katsomaan Greenin liveturnausansiot ja näyttihän siellä 385,543$ olevan koko pokeriuran tienestit. Isoin turnausvoitto tuli Greenille 21.6.2007 ja 181pelaajan fieldistä tuli 166k voittoa, mutta ei varmaankaan tänä päivänä hirvestä aikaa riitä pokerille valmennuksen ohella.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
San Josen tehtyä pelin avausmaalin heti kärkeen ja vietyä hieman muutenkin ensimmäistä erää, Canucks tuli toiseen erään paremmilla jaloilla ja Sharksin keskittyessä vähän puolustamaan johtoaan, Vancouver sai pelistä otetta. Hyvä jakso katkesi kuitenkin hetkeksi juuri silloin kun oli paikka iskeä San Josen tehtyä 2-0 maalinsa alivoimalla.

Sedinitkin pelasivat mielestäni hyvän pelin.

Olihan tuo aika legendaarista, että ylivoima oli 0/5 ja kolme päästettyä maalia. Vain yksi noista tyhjiin ja parissa muussa sitten huonoja suorituksia. Ensimmäisessä katselin, että Henrik Sedin olisi ollut se joka kiekon menetti, sen jälkeen MDZ höntyilee ja Vanek ei osaa pelata pakin paikkaa. Taas hieno osoitus tuosta mahtavasti toimivasta neljän hyökkääjän ylivoimasta. Olisiko jo ihan oikeasti syytä vaihtaa kumpikin yv kahdelle pakille? Toinen tilanne missä katselin Henrik Sedinin peliä aika pahalla oli siinä mistä tuli tuo aiheeton rankkari lopussa. Siinä Henrik Sedin hiihteli (todellakin tasatyöntöä tuli) hiljalleen omiin ilman mitään kiirettä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos nyt jotain positiivista etsisi niin Jonah Gadjovich palasi viikonloppuna kentällä ja teki ekassa matsissa kaksi maalia. Toisessa jäi maaleitta, mutta intoa riitti ainakin tilastojen perusteella kun laukauksia kertyi 7 ja 11. Koko kauden keskiarvo laukauksissa ottelua kohden on nyt päälle 5.

Toinen positiivisesti etenevä prospecti on Adam Gaudette. Hänellä on nyt 10 ottelussa tehot 8+9.

Myös William Lockwood on parantanut pistetahtia viime vuodesta ja nyt hänellä on 10 ottelun jälkeen 4+5.

Jonathan Dahlenin osalta vaikea tietää onko tuo Allsvenskan enää hänelle oikea sarja. Hyvä kun vastuuta ja tehoja tulee, mutta kehittääkö sarja enää riittävästi Dahlenia.

Cole Candella on kohta rikkomassa piste-ennätystään (20 pistettä), kun hän on tehnyt OHL:ssä 22 otteluun 16 pistettä.

Vuoden 2016 draftista viimeiset varaukset eli Jakob Stukel, Rodrigo Abols ja Brett McKenzie ovat kääntymässä vahvasti hudeiksi vaikka toki suuria odotuksia heidän suhteen ei ollutkaan. Kehitystä ei ole tullut oikeastaan kenelläkään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver’s power play a work in progress - Article - TSN

Varsin asiallinen kirjoitus Vancouverin ylivoimasta. Tässä vaiheessa kautta tilanne on siis 10 tehtyä ja 5 päästettyä, joten vielä ollaan 5 maalia plussalla ylivoimalla. Yhteensä on pelattu 112 minuuttia ylivoimaa, joten onhan tuo aika karu tilanne tällä hetkellä. Henrik Sedin pelannut eniten ylivoimaa ja tehot ovat tällä hetkellä 0+0.

Ja kas kummaa, Green on ilmeisesti viimeinkin ymmärtänyt, että jotain pitää yv:n osalta tehdä, kun reeneissä on menty yv-viisikoilla:

Sedin-Sedin-Eriksson Hutton-MDZ
Bärtschi-Horvat-Boeser Edler-Pouliot
Vanek-Granlund-Gagner Hutton-MDZ

Nyt ei ole enää kummassakaan (tai missään noista kolmesta) neljää hyökkääjää. Parannusta pelkästään jo se muutos.

Switch to centre may be key to unlock Granlund’s scoring silence - Article - TSN

Toinen hyvä kirjoitus Granlundin kuivasta alkukaudesta. Tänään ilmeisesti Granlund sentteröi Vanekia ja Gagneria.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieno nousu kahden maalin takaa voittoon Kingsia vastaan viime yönä. Alussa oltiin pahasti hukassa, mutta joukkue paransi pelin edetessä. Pelillisesti ongelmallisen vieraspelijakson saldoksi jäi tuon nousun ansiosta kuitenkin ihan kelvollinen 2-2-0 saldo, mitä voi pitää oman divarin joukkueita vastaan ihan hyvänäkin. Kingsia vastaan puolustus (mikä on ollut isoissa ongelmissa Tanevin loukkaantumisen jälkeen) pelasi alkua lukuun ottamatta viimein ihan hyvän pelin kokonaisuutena.

Kentille palannut Nilsson päästi taakseen ensimmäisen kohti tulleen laukauksen pienestä kulmasta, mutta muurasi maalinsa kiinni kahdessa viimeisessä erässä, oli isona maalivahtina iso ja otti muutaman tärkeän torjunnan. Hänen torjuntansa Pearsonin alivoiman läpiajoon oli erityisen iso, kun peli oli tuossa vaiheessa kolmannessa erässä vielä 2-2 lukemissa. Nilssonin saldo tältä kaudelta on nyt 5-1-0, 1.92 päästettyä maalia pelissä ja 94.2%. Nyt alkukaudella on ainakin se nähty, että maalivahteihin joukkue ei ole kaatunut. Minulla löytyy luottoa sekä Markströmiin että Nilssoniin tällä hetkellä.

Hyökkäyspäässä muutetut ylivoimat tuottivat kaksi maalia. Ykkösylivoima oltiin kasattu edelleen neljän hyökkääjän varaan, mutta mielestäni nyt ihan järkevästikin. Horvat oli maalin edessä (toinen tärkeä alue hänellä tuossa on voittaa aloituksia Henrik Sedinin kanssa), Sedinit olivat tyypillisesti oikealla järjestelemässä peliä, Edler oli viivalla laukojana ja Boeser vasemmalla puolella laukojana. Boeserilla on tuon ylivoiman ainoa oikealta lähtevä laukaus.

Tuo ylivoima antaa joukkueelle parikin vaihtoehtoa pelata ja ainakin näin alkuun tuntuu paperilla ihan järkevältä. Nyt tuossa maalissa tilanne pelattiin Boeserin laukauksen kautta, johon Quick ei ehtinyt ja Horvat laittoi irtokiekon sisään. Tuossa ylivoimassa on nyt Canucksin pistepörssin johtajat laitettu Kaksosten kanssa samaan koriin, joten toinen ylivoima jää varmaan pienemmälle vastuulle ja pienemmille tehoillekin. Nyt tuokin toimi kun Bärtschi teki hienon Vanekin syötön jälkeen maalin.

Kritiikkiä voisi antaa valmennukselle siitä, miksi tuon ylivoiman kokeilun kasaaminen kesti näinkin kauan. Ehkä osin samasta syystä miksi Brandon Sutter piti viime kaudella paikkansa ykkösylivoimassa 75 peliä. Valmennus halusi antaa aikaa ja uskoi itse ylivoiman lopulta toimivan. Nyt ei toiminut ja ihan hyvä kun tuohon edes tässä vaiheessa herättiin. Tuo ylivoima pysynee nyt varmaan jonkin aikaa tuollaisena ja toivottavasti pidempäänkin (se tietäisi ylivoiman onnistumisia).

- Kings peluutti Doughtya lähes koko ajan Horvatia vastaan. Tuo avasi tilaa Kaksosille, jotka saivat helpompia minuutteja ja pelasivat toisen ihan hyvän pelin putkeen (nämä arviot perustuvat odotusarvoihin kauden muista peleistä, ei Kaksosten huippuvuosien otteisiin). Henrik Sedinille tuli 1+1 (maali oli tosin tuuria) ja ketjusta Eriksson pelasi mielestäni yhden parhaista peleistään Canucks-paidassa toistaiseksi.

- Puolustuksessa Derrick Pouliot jatkoi hyvää peliään. Pouliotille kaksi syöttöä, järkevää hyökkäysten tukemista ja hänen ollessa tasakentin jäällä Canucks voitti laukaukset 11-1 lukemin. Puoliotilla on Canucks-puolustuksen parhaat kehittyneet tilastot. Vain Tanevilla on paremmat tilastot omaan päähän, mutta toisaalta Pouliotin aikana Canucks on saanut enemmän laukauksia toiseen suuntaan. Toki tuo selittyy silläkin, että Tanev on pelannut järjestäen kovimmat minuutit puolustuksessa.

Pouliot - Edler -pari vaikuttaa kuitenkin toimivan ja kunhan Tanev palaa jäälle, Tanev-Hutton toimii jälleen varmasti myös. Tuossa tapauksessa Canucksilla olisi kaksi kohtalaista pakkiparia ja sitten DJ MDZ ja Gudbranson, joka sekin hyvänä iltana on toiminut. Ilman loukkaantumisia tuosta palapelistä saatetaan sittenkin saada vielä ihan kohtalainen osasto. Kysymykseksi nousee lähinnä Stecherin rooli palatessa ja toki myös Biegan paikka, sillä kokonaisuutena Bulldog on pelannut ihan hyvin vaikka vaikeampiakin pelejä on tullut.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hengetön ja surkea esitys ensimmäisessä kotipelissä Vegasia vastaan. Onhan näitä nähty tosin ennenkin henkisesti kuormittaneiden vieraspelijaksojen jälkeen, joten jotenkin osasin odottaa tuollaista. Numeroista (2-5) huolimatta peli oli tasan vielä kolmannessa erässä ja Canucksillakin siis täydet mahdollisuudet pisteisiin, mutta tuolla pelillä niitä ei oltaisi kyllä ansaittu ja pelissä tuli täysin oikeutettu lopputulos. Tuossa pelissä ei vaan toiminut mikään.

Vancouverin tilaa kuvasi se, että Green meni rikkomaan tehosekoittimella ketjunsa ja jopa Horvatin ketju pistettiin uusiksi, kun Horvat siirtyi pelaamaan Vanekin ja Gagnerin kanssa. Sutter pelasi tuossa vaiheessa puolestaan Boeserin ja Bärtschin kanssa ja Granlund'kin sentteröi pitkästä aikaa jonkin verran pelissä (Gaunce ja Dorsett laidoilla). Nuo muutokset toivat Canucksin pelissä tasoihin Boeserin ja Horvatin onnistuttua jälleen maalinteossa, mutta eivät muuten pelillisesti saaneet joukkuetta heräteltyä pidemmän päälle.

Puolustuksessa hyvin viimeiset noin 10 peliä pelannut Derrick Pouliot tuli pilvistä takaisin maan pinnalle kun kävi lahjoittamassa omalla koomailulla pelin lopullisesti ratkaisseen 2-4 maalin pari minuuttia ennen loppua. Pouliotin laitapeli omassa päässä maksoi osittain myös Vegasin illan toisessa maalissa kun hän hävisi Tuchia vastaan laitapelin täysin ja tuon jälkeen kiekko pelattiin maalin eteen William Karlssonille, joka laukoi vieraiden kahden maalin johdon. Tuohon maaliin suurin syyllinen oli kuitenkin pelin heikoin puolustaja Edler, joka ei tehnyt mitään muuta kuin maskia Markströmille ja päästi oman maalin edestä vastustajan nostamaan vapaasti kiekon sisään.

Pelin seuraavassa maalissa (voitomaali kolmannessa erässä) Gudbranson puolestaan kompuroi kiekon ja oman mailansa kanssa, kaatui ja James Neal sai riiston jälkeen pelattua kiekon Markströmin eteen, josta Vegas teki hienon voittomaalin. Gudbransonilta voisi kysyä (hän varmasti lukee tätä palstaa...), että jos olet iso, ulottuva ja voimakas, mutta ahtaassa tilassa hidas puolustaja, kannattaako pelata oma mies varmasti laitaan kiinni omassa päässä vai alkaa neppailemaan kiekolla ja pyrkiä voittamaan luistelukisa? Nyt hän valitsi jälkimmäisen ja tuosta tuli voittomaali. Isoja puolustajien virheitä nähtiin siis läpi illan ja isoja virheitä nähtiin myös hyökkäyksessä, mutta nuo eivät niin näkyneet.

Yhteen asiaan pitää ottaa vielä kiinni; Canucksin maalivahtivalinta pisti ihmetyttämään. Ymmärrän täysin Greenin luoton Markströmiin. Hän oli maalivahti, jolla Green ja Utica meni pari vuotta sitten AHL:n finaaleihin. Hän oli AHL:n kakkostähdistöön valittu maalivahti, vaikka pelasi vain 32 peliä. Hän on pelannut tällä kaudella myös hyvin, joten tietysti Green luottaa tuttuun maalivahtiin.

Mutta Nilssonia ei olisi juuri nyt varaa istuttaa penkillä. Nilssonilla on yksi peli tältä kaudelta, jossa hän on saanut alle 90%n tilastot. Markström sen sijaan ei ole saanut 90% tilastoja nyt viidestä viime pelistä neljässä. Kummankin maalivahdin pelikunnossa ollessa Markström on aloittanut 2:1 suhteella. Nilssonin tilastot ovat 94.2% ja Markströmin 91.3%, Ero tilastoissa on iso, mutta joukkue peluuttaa paljon tuota tilastollisesti heikompaa vaihtoehtoa. En noita Vegas-pelin maaleja Markströmin piikkiin laita, mutta ymmärryksestä valmentajan päätöstä kohtaan huolimatta tuntuu vähän erikoiselta tuo maalivahtiasetelma juuri nyt.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eiliseltä voisi vielä laittaa Elias Petterssonin maalit youtubena. Pettersson toi kahdella maalillaan joukkueensa Växjön pelin kolmannessa erässä tasoihin Djurgårdenia vastaan. Toinen noista osumista tuli varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Pettersson on pelaamassa erinomaista tulokaskauttaan SHL:ssä. Hän on 17 pelin jälkeen 20 (8+12) pisteessä, oman joukkueensa selvä pistekärki ja SHL:n pistepörssissä nyt neljäntenä. Canucks saattoi löytää tämän vuoden draftista arvokkaan tulevaisuuden pelaajan.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Eiliseltä voisi vielä laittaa Elias Petterssonin maalit youtubena. Pettersson toi kahdella maalillaan joukkueensa Växjön pelin kolmannessa erässä tasoihin Djurgårdenia vastaan. Toinen noista osumista tuli varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Pettersson on pelaamassa erinomaista tulokaskauttaan SHL:ssä. Hän on 17 pelin jälkeen 20 (8+12) pisteessä, oman joukkueensa selvä pistekärki ja SHL:n pistepörssissä nyt neljäntenä. Canucks saattoi löytää tämän vuoden draftista arvokkaan tulevaisuuden pelaajan.
Katoin muitakin highlighteja, kaverihan laukoo ylivoimalla samasta paikasta ku Tolvanen häkkejä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Katoin muitakin highlighteja, kaverihan laukoo ylivoimalla samasta paikasta ku Tolvanen häkkejä.
Totta, kummatkin osaavat laukoa tehokkaasti viivalta suoraan syötöstä. Petterssonin viime kauden ketjukaveri Jonathan Dahlenin mukaan Pettersson on treenannut paljon tuota suoraan syötöstä lähtevää kutia ja kehittynytkin siinä paljon. Eilen (lauantain kierroksella) tuosta tuli taas yksi maali ja Skellefteå-pelin tehot 1+2 nostivat Eliaksen SHL:n pistepörssin kärkeen. En tiedä milloin +1 draftvuottaan pelaava pelaaja olisi ollut SHL:n pistepörssin kärjessä viimeksi tässä vaiheessa kautta tai myöhemmin, mutta aika harvinaista tuo joka tapauksessa on.

Tuon pelin maaleja en löytänyt linkitettäväksi vielä, mutta paikkoja pelissä oli pariin lisämaaliinkin. Tuon hyökkäystehokkuuden lisäksi pitää kehua Petterssonin puolustuspeliäkin. Hän ottaa osaa oman pään peliin tunnollisesti ja on siinä hommassa myös hyvä SHL:ssä. Tuo toinen maalisyöttö tuli juuri onnistuneen puolustuspelin ansiosta, kun Växjö käänsi pelin omasta päästä vastahyökkäykseen Petterssonin katkaistua Skellefteån hyökkäyksen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
St. Louisia vastaan ensimmäinen erä oli tasainen. Erän hahmo oli Boeser, joka teki kauden seitsemännen maalinsa ja syötti maalinsa lisäksi hienosti Horvatin vapaaseen paikkaan. Myös kentille palanneelta Jake Virtaselta nähtiin hyvää fyysistä peliä sekä yksi vahva nousu ja vanhanaikaisen yritys, joka meni maaliviivalle mutta ei sisään. Canucks onnistui Boeserin toimesta avausmaalin teossa, mutta Blues tuli tasoihin kun Nilsson ei voinut Paraykon pommille mitään. Puolustus pelasi lähes virheettömän erän isojen virheiden osalta, mikä oli erän tärkein asia Vegas-pelin koomailun jälkeen.

Toinen erä oli melko tapahtumarikas. Jos ensimmäisessä erässä puolustus oli selvinnyt lähes puhtain paperein, niin nyt erää säväyttivät Ben Huttonin kaksi pelin viivyttämisjäähyä puolustajan roiskiessa kiekkoa katsomoon (toki pitää antaa noista tunnustusta myös St. Louisin aktiiviselle karvaukselle). Niistä ensimmäisen aikana Vancouver iski tosin alivoimalla johtomaalin Eriksson-Granlund kaksikon avulla. Maali oli Granlundille ensimmäinen viimeisiin kahdeksaan peliin.

Johtomaalin jälkeen Alex Pietrangelo yritti kairata Sutterin päätä mailallaan ja sai 2+2 jäähyn. Ykkösylivoima ei saanut mitään aikaan, mutta kakkonen onnistui kun Bärtschi pisti Erikssonin laukauksesta tulleen irtokiekon ohi Blues-molari Allenin. Hyvän erän pelanneelle Erikssonille toinen ykkössyöttö erässä ja myös Bärtschille pelin toinen piste.

Blues sai kuitenkin erän puolenvälin jälkeen painejakson Sedinien ketjua vastaan ja iski kavennuksen Vladimir Sobotkan toimesta. Tilanteessa nähtiin laiskaa puolustamista viisikolta ja tuon maalin jälkeen Kaksosten ketju ei erässä hirveästi pelannut. Erän lopussa tuomarit hylkäsivät Vancouverilta selvän maalin kun sekoittivat Alex Steenin Canucksin pelaajaan ja menivät puhaltamaan pelin poikki käsisyöttönä. Tilanteesta Green kävi aiheestakin kuumana.

Kolmannen erän alku oli St. Louisin. Ensin Nilssonilta nähtiin hieno torjunta Sobotkan laukaukseen erän alkupuolella, mutta vieraat tulivat tuon jälkeen kuitenkin tasoihin Joel Edmundsonin toimesta. Toisin kuin Canucksilla, Bluesilla myös puolustajat osaavat tehdä maaleja. St. Louisin puolustajat ovat osuneet nyt 21 kertaa kun Canucksin puolustus on tehnyt kolme maalia. Tuokin on tärkeää "secondary scoringia" mitä monilta hyviltä joukkueilta löytyy.

Kolmannessa erässä ei tuota yhtä maalia lukuun ottamatta enempää osumia nähty. Erä oli melko tarkkaa puolustamista ja kuvaavaa erässä oli se, että sen aikana nähtin vain kaksi ykkössektorilta tullutta laukausta. Peli meni jatkoerään ja siellä ratkaisijaksi nousi vieraiden kovassa vireessä oleva Braydon Schnenn. Schennilla on marraskuulta kahdeksasta pelistä kasassa nyt 5+10=15 pistettä. St. Louis on voittanut 12 viimeisestä pelistä nyt yhdeksän.

Ehkä pelistä tuli kuitenkin kokonaisuutena ansaittu lopputulos, vaikka näin Canucks-fanina jäi harmittamaan se hylätty maali toisessa erässä. Hyvää oli nuorten Boeserin ja Horvatin pisteiden tekeminen tässäkin pelissä ja Eriksson-Granlund -kaksikon peli. Virtaselta hyvä avauserä, mutta vajosi sittemmin varjoihin kuten koko Sedinien ketju. Peliaikaakaan ei tosin paljon tullut, mutta se pitäisi myös ansaita.

- Boeserilla on NHL:n tulokkaista paras piste/peli keskiarvo. Hän oli viiden pelin maalitomassa putkessa ennen Vegas-peliä (sen Penguins-pelin hattutempun jälkeen), mutta on nyt osunut taas kahdessa peräkkäisessä pelissä. Koko kauden saldo on nyt 16 pelin jälkeen 6+10=16 pistettä.

- Horvat on nyt taas kolmen pelin pisteputkessa. Hänellä on 15 viimeisestä ottelusta kasassa 6+8=14 pistettä ja on tällä hetkellä menossa tasaisen vauhdin taulukolla noin 65 pisteeseen. Hän on kehittynyt myös aloituksissa ja Green kuormittaakin häntä niissä paljon. Horvatin 54.7% aloituksissa on jo hyvää tasoa.

Kummankin nuoren tekemät pisteet olisivat varmasti vielä kovemmat jos joukkueella olisi laadukkaampi puolustus ja parempi ylivoima, mutta ei noita alkukauden tehoja voi nytkään valittaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Anton Rödin laitettiin eilen Rödinin omasta pyynnöstä waivereihin. Varmaan ihan hyvä päätös Rödinille kun reitti pelaavaan kokoonpanoon Vancouverissa näytti olevan tukossa. Nyt hän saa uuden mahdollisuuden jossain toisessa seurassa tai sitten siirtyy mahdollisesti Sveitsiin. Vancouver Provincen artikkeli Rödinin tilanteesta.

Vancouver Provincessa oli artikkeli myös Boeserista. Green on kehunut aiheestakin Boeserin pelaamista kiekottomana ja nosti tuon jälleen tuossakin esiin;

"Give him credit. He’s played well away from the puck. That’s the sign of a real smart player that understands that for him to play and to play a lot of minutes, he can’t just rely on his shot or his play inside the other team’s blue line."

Canucks nosti farmista ylös puolustaja Philip Holmin. Holm oli viime kaudella ainoa Ruotsin MM-joukkueessa pelannut "ei-NHL-puolustaja" ja on tehnyt tällä kaudella Uticassa 10 (2+8) pistettä 15 peliin. Samalla Patrick Wierchioch palaa farmiin. Hänelle ei tullut noston aikana peliminuutteja ylhäällä kun ei tullut lisävammoja alakertaan. Varmaan Holmillakin on vain ylhäällä harjoittelevan rooli ellei lisää poistumia tule. Tanevin pitäisi tulla mukaan ensi yönä alkavaan vieraspelijaksoon. Stecherin polvivamma pitää hänet sivussa vielä pidempään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvä vieraspeli Philadelphiassa viime yönä. Markström ja kaksi maalia tehnyt Boeser nousivat joukkueesta parhaiten esiin. Boeserista tuli ensimmäinen Canucks-tulokas, joka on tehnyt kolmessa peräkkäisessä pelissä maalin sitten Jason Kingin. Tuolloin elettiin vuotta 2003 ja Mattress Linessa ("kaksoset ja kuningas") pelannut King nautti urillaan vasta nousussa olleiden Sedinin kaksosten yhteistyöstä. Nyt Kaksoset ovat jo uransa lopulla, mutta viime yönä he saivat syötöt Boeserin ylivoimamaaliin. Boeserilla on nyt kasassa 18 pelistä 9+10=19 pistettä ja hän johtaa joukkueen pistepörssiä kolmen pisteen erolla ennen Horvatia ja Bärtschia.

- Derek Dorsett jätti joukkueen ennen peliä ja palaa kotiin. Hänellä on jälleen tullut jonkinlaisia niskavaivoja. Viime kaudella Dorse pelasi vain 14 peliä ennen leikkausta samasta syystä. Hän on ollut joukkueelle arvokas energiahyökkääjä ja poistuma jättää kyllä aukon. Pitää vaan toivoa, että tällä kaudella tuo poissaolo ei olisi yhtä pitkä ja vamma yhtä vakava kuin viime kaudella.

- Dorsettin paikan pelaavasta kokoonpanosta otti Brendan Gaunce, joka pelasi hyvän pelin - ehkä hänen uransa parhaan ylhäällä. Gauncelle merkittiin kuusi laukausta, mutta ei vieläkään osumia.

- Fanien hampaisiin aiheestakin joutunut Loui Eriksson on pelannut tällä kaudella loukkaantumisesta toivuttuaan hyvää kiekkoa ja hyvät otteet jatkuivat viime yönäkin. Eriksson teki jatkuvasti oikeita asioita jäällä, pelasi jälleen hyvää kahden suunnan peliä ja alivoimaa sekä sai palkintonsa lopussa tehtyään maalin tyhjiin. Yksi ylärimakin hänellä oli pelissä, mutta vielä se maali maalivahtia vastaan jäi tulematta. Erikssonilla on yhdeksästä pelistä kuusi (1+5) pistettä.

- Markus Granlund pelasi myös hyvän pelin kun oli sentteröimässä Erikssonia ja Vanekia. Näyttäisi että Granlundin heikompi jakso olisi kääntymässä ja hän vaikuttaa sopivan Erikssonin kanssa hyvin yhteen.

- Puolustuksessa Gudbranson pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä. Myös Huttonilta vahvaa tekemistä. Kaksikko pelasi yli 12 minuuttia Claude Girouxia, Sean Coutourieria ja Jakub Voracek tasakentin. Gudbransonin ollessa jäällä tasakentin Canucks voitti tuosta peluutuksesta huolimatta laukaukset 18-10. Jos häntä ollaan myymässä, niin nuo pelit tekevät hyvää myyntiarvolle.

- Vancouverin vierassaldo on nyt 7-3-0. Viime kaudella Canucks keräsi yhteensä 12 vierasvoittoa. Jostain syystä joukkue pelaa nyt enemmän pisteitä tuovaa kiekkoa vieraissa kuin kotona.

Canucks pelaa vieraissa seuraavan kerran jo ensi yönä kun vastaan tulee kolme päivää huilannut Pittsburgh. Saa nähdä onko Tanev tuossa pelissä jo mukana. Nilsson varmaan ainakin aloittaa maalilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Toinen 2-5 vierasvoitto putkeen viime yönä Pittsburghista ja voitto tuli pitkälle samoilla resepteillä kuin kiertueen ensimmäisessä pelissä Flyersia vastaan; hyvä maalivahtipeli, toimiva ylivoima ja viisikoiden työnteko kumpaankin päähän. Myös Boeser teki jälleen kaksi maalia. Peli oli toisena peräkkäisenä iltana vieraissa, joten tuo näkyi väsymisenä etenkin pelin kolmannessa erässä, eikä viidellä pakilla pelaaminen (Gudbranson loukkaantui toisessa erässä) tilannetta helpottanut. Pomppumaaleja nähtiin tällä kertaa parissakin osumassa pelissä ja näin ollen tuurikin näytteli osaansa voitossa. Mutta joskus käy tuurikin noissa tilanteissa ja toisina iltoina ei saada vapaista tilanteista sisään.

- Nilsson oli jälleen isona maalilla. Ensimmäisessä maalissa Gudbranson oli levittänyt laitaan liikaa ja päästi miehensä vapaasti keskeltä ohi, Nilsson otti ensimmäisen mutta Guentzel sai laittaa irtokiekon sisään. Toinen maali pomppi sisään Guentzelin luistimesta. Nilssonin tilastot ovat nyt 5-1-0, 93.4% ja 2.25 päästettyä maalia pelissä. Hieno alku uudessa seurassa hänelle.

- Boeser johtaa joukkueen pistepörssiä nyt neljän pisteen erolla Bärtschiin, vaikka on pelannut kolme peliä vähemmän. Hän meni Penguins-pelin maaleilla NHL:n tulokaspörssin kärkeen vaikka kakkosena olevalla Kellerilla on viisi peliä enemmän. Boeser on neljän pelin maaliputkessa ja on tehnyt viimeisiin 10 peliin 9+3=12 pistettä.

- Derrick Pouliot teki entistä seuraansa vastaan kauden avausmaalinsa. Maali oli onnekas pomppu Dumoulinin luistimesta, mutta kaikki lasketaan ja maali entistä seuraa vastaan on pelaajalle varmasti aina hieno asia.

- Brandon Sutter oli toinen vanhaa seuraa vastaan onnistunut maalintekijä. Sutterin osuma tuli 2-4 tilanteessa tyhjiin. Tilanteessa Gauncelle pisteet siitä, ettei lähtenyt yrittämään väkisin puskea tuota pitkää maalitonta putkeaan poikki tyhjää maalia vastaan vaan pelasi varmemman pelin laitaan Sutterille.

- Eriksson jatkoi hyvää peliään Granlundin ketjussa ja pelasi etenkin alivoimat hyvin. Greenin pelisysteemi näyttää sopivan hänelle selvästi paremmin kuin Desjardinsin. Tehoja Eriksson ei nykyisellä roolituksella tule välttämättä hirveästi tekemään (on tosin nyt 10 pelin jälkeen 2+5=7 pisteessä, mikä ei ole huonostikaan), mutta hän on joukkueelle arvokas pelaaja alivoimille ja kahden suunnan pelaamiseen.

- Sedineillä näkyi pelaaminen toisena peräkkäisenä iltana selvästi. Vanhat jalat eivät jaksaneet painaa enää. Canucksilla oli pelissä kolme pelaajaa, jotka eivät saaneet aikaan ainuttakaan laukausta; kummatkin Sedinit ja yllättäen Bärtschi, joka pelasi muuten hyvän pelin ja oli syöttäjänä Boeserin ensimmäiseen maaliin. Tällä hetkellä Sedinit hidastavat Virtasen pelaamista, eikä toisin päin.

- Gudbransonin ja Dorsettin loukkaantumiset jättävät joukkueen fyysiselle puolelle ison aukon. Saa nähdä miten tuo näkyy pelissä.

Canucksilla on nyt vieraskiertueella yksi välipäivä, jonka jälkeen pelataan New Jeseyssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laitetaan tänne "Pettersson-päivitys" kun siellä tehdään historiaa: Pettersson teki eilen Malmöä vastaan 2+1 tehot Växjön 4-2 voitossa.

Alku oli vähän hakemista uudessa sarjassa, mutta nyt hänellä on 11+13=24 pistettä viimeisistä 14 pelistä. Tuo Eliaksen SHL-uran alku on ollut kokonaisuudessaan niin kova tähän mennessä, että sillä mennään ykköseksi SHL:n kaikkien aikojen tilastossa pisteitä/ottelu-taulukossa. Pettersson on tehnyt 1.35 pistettä per peli kun listan kakkosena olevalla Marian Hossalla oli työsulkukaudella 1.33 pistettä pelissä. Pari päivää sitten 19-vuotta täyttänyt pelaaja on selvästi vastustajien varjostuksessa kun omassa joukkueessakin on yli 10 pisteen kaula seuraavaan, mutta ainakaan tähän mennessä tuo ei ole tehoissa näkynyt.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aika vaikea peli Devilsiä vastaan taas viime yönä. Joukkueella tuntui olevan isoja vaikeuksia saada tasakentin hyökkäystä käyntiin ja Devils näytti tekevän enemmän töitä etenkin kahden ensimmäisen erän aikana. Hall oli kotijoukkueelta avainpelaaja hyökkäyksessä ja Schneider pelasi kuten aina Canucksia vastaan. Vaikka vastustajalle menikin, niin hienoa oli nähdä Boylen onnistuvan maalinteossa kun Prudential Centressa vietettiin "Hockey Fights Cancer nightia".

Tanev ja Stecher palasivat Vancouverille kummatkin tuohon peliin (Biega oli katsomossa ja Gudbranson loukkaantui edellisessä pelissä) ja pitää sanoa, että pakkiparien muutokset eivät heti lähteneet nekään parhaalla tavalla käyntiin vaikka teoriassa jalkeilla oli parempi puolustus kuin edellisessä pelissä. Vähän samanlaista hakemista mielestäni tuo kuin Ducksia vastaan pari viikkoa sitten, jolloin kaikki pakkiparit oltiin laitettu uusiksi. Ylivoima toimi sen sijaan edelleen. Sen jälkeen kun tuo uusi ylivoima on pistetty kasaan, Canucksin saldo ylivoimissa on 8 maalia 18 ylivoimakerralla.

Devils on vaikuttanut olevan Canucksille vaikein Itäisen konferenssin joukkue jo pidempään eikä varmaan vähiten entisen Canucks-vahti Schneiderin ansiosta. Vancouver on pystynyt voittamaan joukkueiden viimeisistä kahdeksasta keskinäisestä pelistä yhden ja tälläkin kaudella noiden joukkueiden sarja meni Devilsille. Onneksi New Jersey pelaa Itäisessä konferenssissa. Viime yönä Horvatin tekemä ylivoimamaali oli hänelle ensimmäinen Schneideria vastaan tehty osuma. Kesällä 2013 kaksikko "vaihdettiin" keskenään, kun Vancouver varasi sillä Devilsilta Schneider-kaupalla saadulla ykköskierroksen vuorolla Horvatin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Suuret kiitokset taas @nuckin suuntaan. Tuli viikko oltua reissussa joten matsit tuli mentyä koosteiden avulla. Vasta viime yönä pääsi taas ruudun ääreen. Olipa yllätys, että viikolla maaleja tehtiin kahdessa matsissa 10, mutta kun peliä pääsi paremmin seuraamaan niin palattiin tappioihin ja pariin tehtyyn.

Jos jotain taas kritisoisi niin ihan en ymmärrä Biegan penkitystä. Biega on ollut hyvä, aktiivinen taklaaja ja blokkaaja ja pelannut omasta mielestä varsin hyvin. Viime yönä ainakin omaan silmään Huttonia vietiin varsin pahasti Devilsin maalissa. Hutton on vetänyt kahdeksan viime peliä kiikareilla. Toinen mikä omaan silmään otti oli Edlerin pelintaso. Vähän hitaalla tuntui käyvän jalat sekä äly. Jotenkin alkaa tuntua siltä, että vaikea sanoa onko joukkue parempi Edlerillä vai ilman. Siinä mielessä harkitsisin vakavasti Edlerin myymistä jos tarjous olisi sopiva.

Boeser tais heittää viikolla 5 pinnaa (4+1) ja Sedinit 4 pinnaa (2+2 ja 0+4). Myös Eriksson on tullut hyvin takaisin saikulta ja pinna per matsi tällä viikolla (2+1). Pitää toivoa että tahdit jatkuvat niin saadaan oikeasti kolme ketjua jotka pystyvät tasaisesti tekemään tehoja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mukava huomata, että Mr. Smith on taas palannut palstalle. Menikin jo vähän yksinpuheluksi täällä.

Jos jotain taas kritisoisi niin ihan en ymmärrä Biegan penkitystä. Biega on ollut hyvä, aktiivinen taklaaja ja blokkaaja ja pelannut omasta mielestä varsin hyvin. Viime yönä ainakin omaan silmään Huttonia vietiin varsin pahasti Devilsin maalissa. Hutton on vetänyt kahdeksan viime peliä kiikareilla.
Biega täytti paikkansa jälleen kerran. Hän on joukkueen eteen pelaava soturi ja olisi mielestäni ansainnut jatkoa Stecherin ja Tanevin paluista huolimatta.

Minusta Hutton on ollut kokonaisuutta katsoen yksi joukkueen parhaista puolustajista tällä kaudella. Hän on kehittynyt oman maalin edessä pelaamisessa, mikä oli aikaisemmin hänen heikkoutensa hyvistä puolustajan mitoista huolimatta. Tehopisteillä mitattuna hän on ollut kyllä pettymys, mutta tukenut muuten hyökkäyksiä hyvin.

Ongelmana Huttonin pelaamisessa on ollut juuri tuo Devils-pelissä nähty asia; hän saattaa pelata 99% pelistään hyvin, mutta yksi virhe on iso, se kostautuu ja se jää mieleen. Tuo ei ollut ensimmäinen tällä kaudella nähty. Silti hänen kokonaispanoksensa jää mielestäni selvästi plussalle, vaikka otteet ailahtelevatkin edelleen.

Mr. Smith kirjoitti:
Toinen mikä omaan silmään otti oli Edlerin pelintaso. Vähän hitaalla tuntui käyvän jalat sekä äly. Jotenkin alkaa tuntua siltä, että vaikea sanoa onko joukkue parempi Edlerillä vai ilman. Siinä mielessä harkitsisin vakavasti Edlerin myymistä jos tarjous olisi sopiva.
Tästä(kin) samaa mieltä ja minä en nykyisillä otteilla edes miettisi jos olisi tarjolla kohtuullinen korvaus. Harmi kun monet vammat ovat rokottaneet hänen peliään noin. Ei mikään ihme kun hän on joukkueen puolustuksen peliajoissakin vasta neljäntenä vaikka kuuluu ykkösylivoimaan. Mutta hän kuuluu joukkueen ruotsalaisosastoon ja on alakerran kokeneimpana puolustajana varmaan paikkansa pitämässä.

Hänen puolestaan pitää sanoa kyllä se, että hyvinä iltoina Edler on edelleen kovan tason puolustaja. Tanevia lukuun ottamatta kukaan toinen ei pääse samalle tasolle nykyjoukkueesta parhaimmillaan. Harmi vaan, että noita iltoja ei olla kovin usein nykyään enää nähty.

Mr. Smith kirjoitti:
Boeser tais heittää viikolla 5 pinnaa (4+1) ja Sedinit 4 pinnaa (2+2 ja 0+4). Myös Eriksson on tullut hyvin takaisin saikulta ja pinna per matsi tällä viikolla (2+1). Pitää toivoa että tahdit jatkuvat niin saadaan oikeasti kolme ketjua jotka pystyvät tasaisesti tekemään tehoja.
Parhaimmillaan tosiaan olisi mahdollista saada kasaan kolmekin hyvää ketjua. Sedinit pelaavat välillä hyvin ja sitten tulee väli-iltoja. Granlundin ketjukin on pelannut nyt hyvin ja tuo Horvatin ketju on pelannut koko kauden hyvin.

Sutterin puolustava ketju on tällä hetkellä hyökkäyksen heikoin osa-alue, vaikka Gaunce on pelannut siinä mielestäni parissa viime pelissä hänen NHL-uransa parasta kiekkoa ja on ilmeisesti menossa eteenpäin myös NHL:ssä. Toki ketjun roolikin on haastava. Dorsettin loukkaantuminen rokotti tuota ja Gagner ei kyllä tuohon sovi, vaikka on parantanut alkukaudesta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Noista Canucks-pakeista (tai oikeastaan tulevista sellaisista) pitää nostaa nyt esiin Olli Juolevin nimi. Olen nähnyt Juolevin kaikki pelit SM Liigassa ja pitää sanoa, että hän on mennyt minusta hyvin eteenpäin. Alkuun Juolevi vaikutti vähän kuin peura ajovaloissa, mutta on nostanut pelinsä tasoa peli peliltä. Perjantain kierroksella hän sai kolme syöttöä Tapparaa vastaan ja etenkin tuo toinen syöttö näytti Ollin pelisilmän hyökkäyspäässä. Juolevin tuon pelin vaihdoista tehty kooste löytyy täältä.

Kuten tiedetään, hän osaa avata peliä hyvin omista joko syötöillä tai jaloilla nostamalla ja osaa tukea hyökkäyksiä. Omassa päässä Juolevi pyrkii pelaamaan varmaa ja yksinkertaista peliä ja hyökkäyssinisen sisällä häneltä on nähty oivaltavia syöttöjä sekä vaarallsia lähinnä ranteelta lähteviä laukauksia. Puolustuspäässä Juolevi on edelleen ajoittain ongelmissa karvausten kanssa, mutta on mielestäni kehittynyt noissa ja oppinut pelaamaan vähän ilkeämminkin. Näyttää siltä, että Turussa osataan Salon johdolla tehdä oikeita asioita.

Neljä ensimmäistä peliä Juolevilta meni ilman pisteitä uuteen tyyliin opiskellessa, mutta on nyt tehnyt viimeisiin 11 peliin 12 pistettä. Tuo on tilastollisesti kova saldo etenkin tulokaspuolustajalta ja peliaikaa pystytään varmasti vielä nostamaan nykyisestä (17:33 pelissä tällä hetkellä). Mielenkiinnolla seuraan Juolevin loppukautta ja vaikka tuon tämän hetkisen piste/peli -tahdin ei ole kovin realistista odottaa jatkuvan tulokaspakilta (fyysisesti kuormittava kausi tulossa nuorten MM-kisojenkin vuoksi), hän on menossa eteenpäin ja tulevaisuus näyttää juuri nyt valoisalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös