• 123 139
  • 589

zeitgeist

Tavoitteelliset pikkuseurat
Hyvin taistelleiden vierasjoukkueiden sunnuntai taisi olla päivän teemana - tai no, Titaaneista en ole ihan varma:). Pistepussi ei vain vierailla sitten lihonutkaan lukuunottamatta Riemua, joka saalisti jo kolmannen arvokkaan vierasvoiton (HCIK, JHT, ja nyt Hunters!). Kumma, että joukkue silti edelleen pyörii viivan alapuolella sarjan keskikastissa, varsinainen sarjan arvaamaton jokerikortti tuo porukka.

Eniten sääliksi käy pitkässä tappioputkessa tarpovia Karhu HT:tä ja MuiKia, jotka kovien pohjoisten joukkueiden vieraina pääsivät niin lähelle, mutta antautuivat viimeisillä minuuteilla. Porin pojilla ei sitten ottelupöytäkirjasta päätellen ollut tuota enää kasetti kestänytkään.

Mahtava kotijoukkueen esitys nähtiin jälleen kerran Kaarinassa (tai no, ainakin jokunen silmäpari näki, kun yleisöä taas se 80, satoi taikka paistoi). Ekassa erässä JHT näytti niitä kvaliteetteja, joiden perusteella joukkue lienee sarjaykköseksi aikanaan rankattu. Murhaavan tehokasta viimeistelyä nopeiden syöttökombinaatioiden kautta, ja suunnilleen joka paikasta maali noin pelin aluksi. Inkkarit tulivat kuitenkin vahvemmin mukaan pelin vanhetessa ja aina välillä käänsivät momentumin itselleen. Uusia ratkaisijoitakin (Tikka, Virtanen, Järvinen) tuli esiin, mikä on aina hyvä merkki, mutta voittomaaliin 4-3 tarvittiin maestro Seinelää. Kolmas erä oli rikkonainen ja JHT esitti vielä pelottavan laadukasta ylivoimamyllyä illan lopuksi, mutta enää eivät kiekot pomppineetkaan pelin alun malliin, ja taas tapahtui yksi niukka Inkkari-voitto. Jotain erityistä tässä maineikkaan vastustajan kukistamisessa kuitenkin oli, kun pelin jälkeen pukukopista kuului niin hurjia ilonhuutoja, etten heti muista aladivarihalleissa kuulleeni.

Tämä nyky-Indians on selkeästi kovin tiimi, mikä valtakunnallisessa Suomi-sarjassa on koskaan Turun seudulta tullut, se voidaan jo nyt myötäilolla todeta.

Ei paljon riemunkiljahduksia aiheuttanut Huntersin peli tänään. Tai jos olisivat laittaneet edes joka viidennen varman paikan maaliin, niin peli olisi ollut ok. Riemu vei pelin 2-4, vaikka kaikki muu paitsi maalit oli Huntersin selvää hallintaa. Hunters vaihtoi jo ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen maalivahdin, kun Mäkelä Huntersin maalissa hörppäsi 1-2 maalin oikein huolella. Riemun maalivahti oli mies paikalllaan torjuen muutaman kerran oikein mallikkaasti. Huntersin synti oli, että vaikka laukauksia tuli paljon, niin ne meni himpun ohi tai yli tai sitten ei osuttu kiekkoon tyhjän maalin odottaessa. Riemussa oli muutama taitava kaveri, mutta jos vertaa eiliseen vastustajaan Pyryyn, ei pelissä ollut suunnitelmallisuutta. Lopussa Hunters pilasi mahdollisuutensa ottamalla kaksi jäähyä peräperää ja varsinkin jälkimmäinen Hämäläisen väkivaltaisuus jäähy oli niin turha ja turmiollinen, ettei mitään rajaa.
Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.

Pyry & Tappara
Nokialla Pyry-VG-62 oli yllättävän tiukka ottelu, mutta lopulta rutiinilla Pyry homman hoiti kotiin. Pyry lähti peliin kyllä hieman takin napit auki ja VG iski avausmaalin Ville Raittion keskialueelta lähteneen pomppukiekon mennessä sisään. Teppo Antila onneksi tasoitti pian samanlaisella pomppukiekolla maalin edestä. Loppupelin Pyry hakkasi päätään seinään hyvin puolustaneiden naantalilaisten kanssa mutta onneksi pääsi iskemään tarvittavat maalit.
Yllättävän hyvin VG-62 kyllä pelissä oli mukana oikeastaan koko pelin ajan, mutta tähän kyllä vaikutti Pyryn huono pelipäivä. Kaikki kunnia silti naantalilaisille tästä taistelusta. Hyviä maalintekopaikkoja ei tänään kovinkaan paljoa ollut, kun molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Jäähyjä nähtiin aikas paljon, ja puolin ja toisin vähän kyseenalaisiakin vihellyksiä.

Mitenköhän vaikuttaisikohan tuohon Titaanien alavireiseen menoon se, että siellä on koko ajan Ketterästä lainalla uutta äijää? Voisi kuvitella, että siinä ei joukkuehenki ole kovinkaan korkealla, kun pelaajat vaihtuvat tämän tästä.
Sarjataulukon kärkipää on kyllä todella tasainen ja aivan terävimmässä kärjessä Huntersinkin etumatka kutistui taas. Riemu ja AIK/Laser HT ovat tulleet mukaan taistelemaan pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja voipi olla, että joku muukin siihen vielä ilmoittautuu.

Naxnax

Ehdottomasti JHT/Kärpät
Kalajoella taputeltiin keskiviikko peli hyvässä hengessä, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä ensimmäisen erän jälkeen. Näköjään muillakin SS paikkakunnilla ennakko suosikit pitäneet pintansa. Itse peli HT:lla oli varsin hyvin hallussa, vaikka poissaoloja on enemmän kuin tarpeeksi. Maestrona toimi tänään Holappa 1+4. Ahlgrenilla oli vauhtia niin paljon, että tuskin kamerat pysy mukana. Hieno peli kaiken kaikkiaan. Seuraavaksi Hokki, jolle varmasti on maksettavana kalavelkoja.

Hunters kävi eilen Tampereella hakemassa selvän 2-6 voiton KooVeesta. Huntersin peli oli tällä kertaa hyvin kuosissa, peliä hallittiin alusta loppuun. Tosin itseltäni jäi viimeiset kymmenen minuuttia katsomatta, jolloin KooVee sai tehtyä kaksi maalia. Huntersin pelissä oli hyvää se, että hyökättiin vahvasti unohtamatta puolustusta. Joittenkin pelien ylihyökkääminen loisti poissaolollaan ja näin vastustaja ei saanut käytännössä kertaakaan selkeitä ylivoimahyökkäyksiä saati läpiajoja. KooVee ei tällä kertaa oikein pysynyt vieraiden vauhdissa. Ottelu oli siisti ja tuomareille varmasti helppo.

zeitgeist

Pitkään lähes uskomattomassa myötätuulessa edenneiden kaarinalaisten buumi katkesi tänään ainakin väliaikaisesti, kun Titaanit otti vakuuttavan vierasrevanssin ja johtaa peliä vähän ennen loppua peräti 5-1!

Peliä en paikalla nähnyt, joten enempi spekulointi tapausken syistä sikseen, mutta niinhän se on, että kaikki putket aikanaan katkeavat ja SS on arvaamaton paikka. Muistelen viime vuodesta, että silloinkin Titaaneilla meni "keskisyksy" pyllylleen, mutta joukkue alkoi nousta pimeimpänä vuodenaikana, käyköhän tänä vuonna samansuuntaisesti?

zeitgeist

Runkosarjan puoliväli käsillä ja tavallistakin mielenkiintoisemmat 6 Suomi-sarjaskabaa tänä lauantaina. Yritänpä tapojeni vastaisesti kyhätä veikkausrivin päivän tuloksista:

KHT- Titaanit (X) 3-4 ja.

Vaikea veikattava. Titaanit saattoi saada Kaarina-voitosta henkisen boostin päälle, mutta yhtä hyvin tuo peli voi väsyttääkin. KHT tarpoo pitkässä tappioputkessa, jonka senkin on joskus päätyttävä, siis miksei vaikka tänään? Pidän kuitenkin Titaaneja lievänä suosikkina.

AIK/Laser-Riemu (1) 4-2

Tämäkin voi päättyä miten vain, koska Riemu on näyttänyt, että mikä tahansa joukkue voi kaatua vieraissakin. Silti kotijoukkue saattaa olla päässyt vakaaseen nousuvireeseen ja hoitanee pelin.

JHT-Hokki (1) 5-2

JHT on sisuuntunut Kaarinan löylytyksestä ja jahtaa vahvasti varmoja asemia kuuden joukossa, eikä häviä vähään aikaan ainakaan kotona.

KooVee-Pyry (X) 4-5 (ja.)

KooVee on vaarassa tipahtaa kärkikuusikon ulkopuolelle, mitä ei kausiennakoissa lainkaan uskottu. Näyttämisen halua siis varmasti on eikä varmaan vähiten rakasta paikallisvastustajaa vastaan. Mutta koska Pyry on oikeasti parempi, niin ei se taida viitsiä hävitä.

MuiK-FPS (2) 2-6

Materiaaliero liian selvä ja FPS:lla asiat ilmeisesti nyt reilassa vahvasta Titaanit-pelin esityksestä päätellen.

S-Kiekko-HCIK (1) 3-2

Tämäkin on todella vaikea, mutta nyt luulen, että HCIK saattaa ottaa vähän takapakkia, kun perjantain kotitappio sekä vähän väsyttänee että masentanee ja S-Kiekko pääsee viikonlopun ekaan peliinsä levänneenä. Mutta toivottavasti olen väärässä ja vieraat ovatkin keränneet eilisestä taisteluenergiaa!

The Rock

Karhu HT sai 10 ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa jo viikolla poikki, kun VG-62 taipui Isomäki Areenalla maalein 9-3, joten tänään porilaisjoukkueen olisi hyvä palata taas takaisin arkeen ja ottaa Titaaneilta neppariin. :)

zeitgeist

Kappas, tuo meni viikkopelinä itseltä ihan ohi. VG:n suhteen tuntuu, että sitä kannattaa seurata enempi vasta joulun jälkeen, kun alkaa taistella sarjapaikasta. Onneksi täälläpäin on kaksi SS-joukkuetta, joista voi tilanteenkin mukaan valita kumpaa milloinkin seurailee:)

WLuK

Hokki
Kalajoella vauhdikas ensimmäinen erä, jonka päätteeksi Hokki johtaa 0-1 Saarenpään survomalla maalilla. Huipputilanteita ei kummallakaan joukkuella ollut ja pelin painepiste vaihteli kentällisistä riippuen, eli tasaista vääntöä kaikinpuolin. JHT sai kyllä enemmän laukauksia Hokin maalia päin, mutta niistä vaarallisia oli harvat. Katsomosta kuuluu paljon Hokki-huutoja, eli ilmeisesti Kajaanista on lähtenyt bussillinen(?) kannattajia Kalajoelle. Kyseessä taitaa olla ensimmäinen organisoitu fanimatka Hokin Suomisarja-historiassa.

EDIT: Toinen erä oli sitten JHT:n erä. Hokki sai ensimmäisen jäähyn viiskolmosesta tapettua, mutta vielä 5vs4-tilanteessa JHT sai maalin. Toinen maali syntyi Hokin puolustuksen nukahduksesta, joten JHT sai hyökätä kahdella yhtä vastaan. Hokin paikat jäivät vähiin, mutta yksi maali oli lähellä. Sillä kertaa kiekko osui tolppaan ja pysyi lähellä maaliviivaa hetken. JHT taisi saada yhden vedon ylärimaan, mutta myös muita paikkoja oli. Kinnunen otti kuitenkin kiekot ihan hyvin talteen, mutta maaleille ei mahtanut mitään.
Takaiskujen jälkeen eniten harmittamaan jäi viheltämättä jäänyt jäähy, kun JHT:n hyökkääjä löi korkealla mailalla Hokin Liulchukia naamaan.

EDIT2: Ei riittänyt Hokin painostus lopussa ja loppulukemiksi jäi 3-2. Hokin surkea toinen erä kostautui ja pisteet jäi Pohjois-Pohjanmaalle.

Koovee vei sitten toisen paikallisen rankkareiden jälkeen. Hieman takki taisi Pyryllä olla auki pelin alussa, mutta shokkialun jälkeen Pyry pikkuhiljaa nousi tasoihin. Tasoitusta edelsi tosin suhtkoht selvä viheltämätön rike Pyryltä. Puntit menivät tämän osalta sitten tasan, kun jatkoajan lopulla Pyryltä hylättiin maali, joka saattoi hyvinkin olla maali mutta vaikeahan sitä tuomareiden oli todistaa maalivahti Koskisen alta. Rankkarit sitten kolikonheitolla Kooveelle.
Eipä tässä hirveän pettynyt voi olla, kun nolla pinnaakin oli enemmän kuin lähellä. Eteenpäin ja huomenna sitten Muik Hockey kotona.

Naxnax

Olipahan ottelu. HT vei nimiinsä ansaitusti 3-2, mutta peli oli alusta asti hyvin jännä. Selkeästi näki, että molemmat joukkueet oli lähtenyt voittamaan ottelua ihan tosissaan. Mukava asia, että Hokki fanit saapui isolla joukolla hallille ja piti hyvää mökää läpi ottelun. Kalja tauot vain napsahti osalla porukkaa välillä pitkiksi. Hokilta mieleen jäi maalivahti Kinnunen, joka oli kyllä hyvä! Lisäksi Hokki oli varsin pienikokoinen joukkue, joka ehkä hiukan yllätti minut. Vitolins ei jääny mieleen millään lailla. Pehmeän oloinen kaveri. JHT esitti varsin mallikelpoisen ottelun, taisteltiin, raastettiin, luotiin maalipaikkoja, kaikin puolin hienoa peliä! Sarjassa nousu sai siis jatkoa, CAMA!!

Laus

Florida Panthers, FPS
Palloseura toisti viimekautisen tempun ja haki täydet pisteet Kalajoelta. Juuso Hämäläinen laukoi läpiajosta 0-1 ja Jeffrey Lawman tuikkasi tyhjiin 0-2 . Henri Viitala torjui maalilla 40 kertaa nollapelissään. Komea voitto Vihreäpaidoille!

Sellainen peli sitten Kaarinassa tai tilastojahan sitä vaan tuli tuijoteltua, että itse pelistä en tiedä. Tehotonta ja kuritonta näytti Pyryn peli olleen, kun kaverin molari torjui 43 kiekkoa ja otettiin 26 minuuttia jäähyjä (joista yksi kymppi), ja niistä kaarinalaiset teki 3 rysää.
No tälläistä tämä joskus on. Nyt mennään eteenpäin ja huomenna uutta matoa koukkuun.

kumikiekko

HOKKI
Kauden paras peli menossa Kajaanissa. Molemmat joukkueet painavat todella kovaa. Hyvää taistelua jossa aavistuksen vieraat vahvempia. Silti Hokilta avausmaali ja Huntersilta hieman onnekas tasoitus. Meteliäkin keskivertoa mukavammin hallissa.

Naxnax

JHT - VG62 10-1

Vuoden epätasaisin läpsyttely nähty. Järkyttävän iso tasoero, eikä tunnetta pelissä lainkaan. Huhhuh, äkkiä takaisin kunnon peleihin. Nuita ei kauhiasti jaksa kahtua. Hyvää pelissä oli se, että vihdoin ja viimein äijät rupiaa kuntoutuun. Tänään Espo senior ja Heikkilä kokoonpanossa. Muuten hyvä peli HT:lta, että jaksoivat pelata ottelun läpi.

Velhelmiina

Edmonton Oilers
Kuinkahan kauan Hokki meinasi vielä peluuttaa Jarkko Heikkistä ylivoimassa ja vieläpä viivassa. Valitettavasti ei mitään käyttöä. Ei voi vittu tulla kahta alivoima maalia pelissä omiin.

kumikiekko

HOKKI
Toinen erä karmeine ylivoimineen oli kyllä musta. Mutta kolmannessahan ”me” vietiin aika selvästi ja palkkiona tasoihin nousu! Kauden parasta Hokkia ensimmäinen ja kolmas erä.

kumikiekko

HOKKI
Olipahan vastenmielinen ratkaisu muuten huikeaan peliin. Locans taklaa ohi ja Huntersin 14 kieriskelee tuskissaan jäässä päätään pidellen sen aikaa että jäähy on annettu. Ja pomppaa pystyyn muina miehinä seuraavaksi. Nyt upposi kyllä filmi tuomariin kuin kuuma veitsi voihin.

Hunters lopetti normaalin pelaamisen ja alkoi vain varmistelemaan voittoa roiskimalla kiekkoa pois alueelta 1-4 tilanteessa ja Hokki nousi ansaitusti rinnalle. Toisaalta Hokki kyllä tuhri toisessa erässä kaksi kertaa ylivoimalla. Ei tuo peli Huntersilta aivan normaalisuoritukselta näyttänyt ja Hokki on hyvä tässä sarjassa. Tyytyväisiä saavat Huntersin pelaajat olla pisteistä, ei tuolla kolmannen erän "taisteluilmeellä" olisi ansainnut yhtäkään pistettä. Kaksi kuitenkin tuli ja huomenna sitten AIK/Laser vastassa, toivottavasti peli olisi paremmin uomissaan.

Olipahan matsi tämä Pyry-D-kiekko. Aivan mahtavaa lauantai-illan viihdettä. Pyry oli selvästi väsynyt eilisestä pelistä ja tuorein jaloin peliin päässeet jyväskyläläiset jopa paikka paikoin hallitsivat ottelua. Ainakin kolmas erä oli aikamoista myllytystä Pyryn päädyssä, mutta viimeisenä lukkona ollut Tomi Rautio oli tänään ilmiliekeissä Pyryn maalilla. Myös Miro Hämynen toisessa päädyssä oli tänään mies paikallaan. Ei Pyry nyt helisemässä koko ottelua kuitenkaan ollut vaan sai kyllä itsekin luotua hyviä pyörityksiä ja teki tarvittavat maalit. Varsinkin Alex Olkinuoran 2-0-osuma oli sellainen klap klap maali, että sitä täytyy kyllä kelata useamman kerran maalikoosteesta.
Tämän ottelun perusteella D-Kiekko on kyllä aivan liian alhaalla sarjataulukossa, niin tiukan matsin he tästä tekivät. Olisivat kyllä ansainneet ainakin pisteenkin, mutta Pyryn kannattajana ajateltuna tietenkin parempi näin.

Onko tässä jonkinlainen tapa syntymässä, kun tämä sama tuomari oli viheltämässä myös Hokki-Pyry-pelissä, jossa, ainakin paikkalla olleiden Hokki-kannattajien mielestä, Jesse Koskelokin ensin filmasi ja ylivoiman aikana Pyry teki voittomaalin.