La 28.10.2017 Lukko - Ilves

  • 2 209
  • 8

lebak

Jäsen
Rauman Lukko - Tampereen Ilves
La 28.10.2017 Klo 16:00
Äijänsuon Areena

Liput: Ticketmaster (Huom! Tapahtuma on myös superperhepelipäivä: perhelippupaketteja, kasvomalaausta, pomppulinnaa, fanituotealennuksia yms. Lisätietoa linkin takaa.)
Kertoimet: 1,58 - 4,40 - 4,40 (Veikkaus)
Kokoonpanot: Liigan sivuilta alkaen klo 13:00
Poissaolijat: Lukko: Tukonen, Ilves: Laatikainen, Lehtonen, Tamminen, Espeland.
Ennakot: Lukko, Ilves, Jatkoaika

Edelliset ottelut:
La 11.03.2017 Ilves - Lukko 3-2 Runkosarja
La 04.03.2017 Lukko - Ilves 3-5 Runkosarja
To 01.12.2016 Ilves - Lukko 0-1 Runkosarja
Ti 25.10.2016 Lukko - Ilves 1-3 Runkosarja


Kauden ensimmäinen kohtaaminen Lukon (4) ja Ilveksen (11) välillä. Kuten yllä olevista linkeistä huomaa tapahtuma on myös superperhepelipäivä ja Lukolta debytoi Saarelan kiekkoperheen kolmas pelaaja, 16-vuotias Antti Saarela. Ilveksen leirissä paluun tekee 10 vuoden jälkeen Riku Helenius useamman joukkueen kierroksen jälkeen.

Lukko on edellisestä 5 viimeisestä ottelusta kerännyt 7/15 pistettä, Ilves 5/15 pistettä. Viimeisen 6 ottelun kuntopuntarissa Lukko on sijalla 7. ja Ilves 11. Lukon maaliero 14-13 ja Ilveksen 18-27. Ilves pelannut suurimaalisia otteluita Tapparaa, TPS sekä Pelicansia vastaan.

Ilvekseltä voitto eliseltä päivältä KalPasta, kun Lukko saa kerrankin lähteä peliin "tuoreemmalla" jalalla kuin vastustaja. Lukon pelitapa kasvaa pikkuhiljaa pelaajien selkärankaan ja kiekottelusta on tullut hieman varmempaa. Tosin huippujengejä vastaan on huomattavissa ongelma, että hyökkäys ei ole tarpeeksi suoraviivaista ja peli ajautuu kulmiin ja laukaukset eivät tule laadukkailta paikoilta. Asiaa ei ole helpottanut ylivoiman todella huono rekordi viimeisistä peleistä. YV:n on parannuttava kuten myös hyökkäyspelaamisen, jotta Lukko voi taistella kolmesta pisteestä.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Antti Saarela tosiaan aloittaa 13. hyökkääjänä, mikäli Pekka Virran puheisiin on uskominen. Olen varma että hän kuitenkin saa peliaikaa ja saas nähdä aloittaako Antti samalla tavalla kuin isoveljensä Aleksi joka ensimmäisessä liigapelissään Tapparaa vastaan teki heti 1+1, ja oli lähellä tehdä toisenkin maalin.

Damien Fleury siirtyy Saarelan tieltä katsomoon. Ketjuja ei vielä ole tiedossa, mutta yksi on ainakin Ville Vahalahti-Peter Tiivola-Joose Antonen. Saas nähdä vuorotteleeko Ahosen pari edelleen, viimeksi keskiviikkona siinä pelasi Atte Mäkinen, nyt olisi siis Roni Seväsen vuoro.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Heleniuksen ensimmäinen peli Ilveksessä pitkään aikaan ja Meskanen palaa kokoonpanoon. Siinä pari mielenkiintoista speksiä päivän otteluun. Ilves ei ole vielä voittanut yhtään kärkijoukkuetta, eikä se nytkään helppoa ole.

Pakistosta puuttuu sen verran jätkiä, ettei seiskapakiksi jää ketään. Tänään on luvassa kovaa painetta pakeille. Kun nyt edes jotenkin selviäisivät. Etenkin Pulli, Viljanen ja Ilomäki olivat eilen ongelmissa.

Viime kaudella Ilves pelasi hyvin Virran Kalpaa vastaan, toivottavasti nyt onnistuu samoin.

Hienoa, että Sandell pelaa taas. Loistavaa, että Meskanen palaa. Tuo kolmosketjuun paljon suoraviivaisuutta ja maalintekopotentiaalia. Yyveelle toki myös.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukolta puuttuu jostain syystä puolustaja Jyri Marttinen. Näin ollen sekä surullisen hahmon ritari Mäkinen että Sevänen saavat molemmat tänään pelata.

Virralla on sen verran pelisilmää ettei heitä pistä samaan pariin. Viime kauden supervalmentaja Juha Vuori olisi varmasti senkin tehnyt.
 

senilix

Jäsen
Alkukaudesta Marttisen poissa ollessa Virta peluutti heitä samassa parissa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko-Ilves 3-2.

Ensimmäinen erä oli Lukon heiniä selkeästi. Janne Keränen ylivoimalla ja Jere Friberg olivat maalintekijät, näistä varsinkin Fribergin tekemä ja Claireauxin syöttämä 2-0 oli erittäin hieno maali. Ilveksen aikalisä tuon Lukon toisen maalin jälkeen hiukan tasoitti peliä, mutta kyllähän Lukko avauserän olisi voinut kolmellakin maalilla voittaa. Kaapo Kähkönen oli suurimman osan erästä kylmissään maalilla, mutta yhden Ilveksen puolittaisen läpiajon hän torjui ja tietysti siitä maali olisi toiseenkin suuntaan voinut tulla.

Toinen erä oli sitten taas perinteisen vaikea Lukolle kotikaukalossaan. Siihen tuli niitä jäähyjä kolme ennen kuin erä oli edes puolivälissä ja niistä viimeisen aikana, tai juuri samalla hetkellä sen päättymisen kanssa, Ilves kavensi. Oli se erän tapahtumiin nähden ihan ansaittu maali, siinä oli Kaapolla jo pari haamutorjuntaa ennen tätä maalia. Ilves tuli vielä tasoihinkin erän lopulla kun Johan Motin taklattiin päädyssä irti kiekosta, siitä syöttö keskelle, kova veto jonka Kaapo torjui mutta suojuksista kiekko livahti taakse ja sieltä sen joku lakaisi verkkoon.

Ei se kolmas eräkään Lukolta juuri toista paremmin alkanut, mutta sitten heti ensimmäisestä hyökkäyksestä Lukko iski johtomaalin. Ensin kokeili Peter Tiivola, sitten kiekkoon ehti Ville Vahalahti jonka rystyvedon Helenius torjui eteensä ja Joose Antonen pisti herkun pirttiin. Kolmannessa erässä tuli Lukolle pieni takaiskukin kun Peter Tiivola kaatui ja törmäsi laitaan kovalla vauhdilla. Kyllähän Tiivola sieltä heti ylös nousi ja vaihtoon meni mutta kipeää teki, eikä hän sen jälkeen enää peliin palannut. Nähdäkseni kylläkin istui penkillä koko loppuajan, mutta en siitä ihan varma ole. Mielestäni Ilves oli hiukan niskan päällä koko kolmannen eränkin ajan, ei niin selvästi kuin toisessa erässä mutta lievästi. Tasoitus jäi kuitenkin tulematta.

Lukon ykkösmies oli tänään ilman muuta Jere Friberg. Maali ja hyvää pelaamista ylivoimalla, jos nyt Lukon ylivoimasta jotain hyvää pitää sanoa. No tuli siinä se avausmaalikin ylivoimalla mutta ei se yv-peli mitenkään kyllä nyt toimi. Kaapo Kähkönen oli myös erinomaisen hyvä taas kerran, samoin Heikki Liedes omassa roolissaan. Siinä ne Lukon kolme parasta minun mielestäni. Ja neljäntenä voi mainita Roni Seväsen, joka pelasi nyt ylivoimaakin ja syötti avausmaalinkin. Ilmeisesti Marttisen puuttumisesta johtui tuo peliaika ylivoimalla.

Petyin kun Antti Saarela ei saanut sekuntiakaan peliaikaa. En tiedä olisiko saanut, jos pelistä ei Lukon selkeästi hallitseman avauserän jälkeen niin kovin tiukka tullut? No, joskus toiste sitten.

Semmonen tapaus. Nyt Lukko saa levätä ja harjoitella kuusi päivää, seuraava peli on vasta ensi perjantaina kotikaukalossa HIFKiä vastaan ja siitä alkaa maaottelutauko.
 

senilix

Jäsen
Kyllä Tiivola talutettiin koppiin kesken kolmannen erän. Kaksi saattajaa ja kulku näytti kovasti horjuvalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös